Ženský fotbal

AC Fiorentina - Slavia 2:2

Slávistky do ligy mistryň na půdě italské Fiorentiny. Po zajímavém průběhu si nakonec odvážejí do Prahy remízu 2:2, což lze považovat za dobrou výchozí pozici do odvety. Ovšem rozhodnuto zdaleka není, Fiorentina byla velice nepříjemným soupeřem.

Slávistky nevstoupili do prvního zápasu ligy mistrů tohoto ročníku vůbec dobře. Hned ve čtvrté minutě zápasu domácí zahrály rohový kop nakrátko, k centru se dostala Breitnerová, která ve vzduchu dokázala velice přesně najít Quinnovou a ta umístěnou hlavičkou překonala Votíkovou - 1:0. Hráčky v červenobílém byly zaskočeny, domácí se hnaly do dalších útoků. Ve 22.minutě se do pokutového území se dokázala zleva prodrat Clellandová, která si poté přehodila míč na pravou nohu, avšak její rána mířila vedle.  Slávistky postupně vyrovnaly hru, první rohový kop si připsaly ve 35. minutě, ovšem nějakou větší šanci nepřinesl. Přibývat začaly nedovolené zákroky a žluté karty na straně domácích. Těsně před koncem prvního poločasu se slávistky dočkaly vyrovnání. Do pokutového území  přiletěl centr, který sklepla Necidová, do zakončení se položila Mia Persson a střelou o bližší tyč dokázala vyzrát na brankářku Öhrströmovou. První poločas nabídl velice rychlou branku, o kterou se po rohovém kopu postaraly domácí. Zpočátku nevýrazná Slavia nejprve vyrovnala hru a v závěru prvního poločasu už měla celkem výraznou územní převahu, kterou korunovala vyrovnávací brankou.

Začátek druhé půle se opět nesl ve znamení vyrovnaného boje. Žluté karty padly na obou stranách a po čtvrthodině hry se Slavia ujala vedení: Mia Persson poslala parádní centr zleva na zadní tyč, tam si naskočila Petra Divišová a přesnou hlavičkou o zem překonala Öhrströmovou podruhé - 1:2. Fiorentina mohla kontrovat ze zajímavé standardní situace po žlutém faulu kapitánky Bartovičové, ale Bonnettiová mířila jenom do náruče připravené Votíkové. Vyrovnáno mohlo být v 74.minutě. Sabatinová si zpracovala dlouhý pas za obranu, její pokus skvěle vykopla Votíková, dorážka od Thogersenové už šla vedle. Vyrovnávací branka však nakonec přišla: v 77. minutě Bonettiová na pravém křídle vyškolila Bartovičovou, nabídla míč na malé vápno Sabatinové a ta mířila z první nechytatelně pod břevno - 2:2. Domácím hráčkám narostla křídla a hnaly se za rozhodující brankou, ovšem v další dobré střelecké příležitosti Sabatinovou zastavil ofsajd. Další komplikace již Slávistky nedopustily a půjdou do odvety s remízou a dvěma góly vstřelenými na hřišti soupeře. 

1. kolo - Čtvrtek 10. 12. 2020 14:00

Liga mistryň, 2020/2021
2 - 2
1 - 1
ACF Fiorentina
ACF Fiorentina

4. Quinnová

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

39. Mia Persson
59. Petra Divišová

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: AC Fiorentina - Slavia 1:2 ve druhém poločase

    kalex     před 3 lety 10.12.2020 15:25 |  
    4 0

    Holky vydržet :)

  2. Re: AC Fiorentina - Slavia 2:2

    kalex     před 3 lety 10.12.2020 16:02 |  
    7 0

    Hezký výsledek. V odvetě to holky snad dají.

  3. Re: AC Fiorentina - Slavia 2:2

    zeleznik2     před 3 lety 10.12.2020 17:36 |  
    3 0

    A doma postup;

  4. Re: AC Fiorentina - Slavia 2:2

    Dobi     před 3 lety 10.12.2020 22:45 |  
    3 0

    Holky, vydržať!!! "Jo , my se nedáme, holky, přece to nevzdáme!!!" jak zpívala Naďa Urbánková ve slávistickém dresu!!!!!