Evropská liga

Leverkusen - Slavia 4:0

Slavia dostala v Německu lekci z rychlého fotbalu a veze si domů čtyři inkasované branky, v základní skupině tak skončí na druhém místě a při pondělním losu bude nenasazená.

Trenér Trpišovský nechal odpočívat Ondřeje Kúdelu a Jana Kuchtu, obranu tak vytvořili Masopust, Bořil, Zima a Oscar. V záloze zraněného Holeše nahradil Traoré, opět nastoupili Lingr se Ševčíkem, na křídlech už tradičně Sima s Olayinkou a na hrotu útoku tentokrát Petar Musa. Domácí postavili silnou sestavu s Baileym, Schickem a Bellarabim v útočné trojici. Slávisté začali odvážně a v prvních minutách byli Leverkusenu vyrovnaným soupeřem. Přesto před pokutovým územím byli domácí hodně nebezpeční, před Sinkgravenem odehrávala obrana na roh a střelu Amiriho kontroloval Kolář, jak šla mimo bránu. V osmé minutě však slávisté chybovali v rozehrávce, přišli na polovině hřiště o míč, Bellarabi poslal míč skrz malé vápno a Baileyho neuhlídal Masopust - 1:0. Ve 13. minutě jeden z domácích hráčů sestřelil před vápnem Ševčíka, výhodu využil Musa k pořádné pumelici, která však šla jen doprostřed brány a Lomb míč ztlumil. O tři minuty později domácí šli zase do brejku, tentokrát to byl Schick, kdo přenechal míč Baileymu a toho tentokrát famózně vychytal Kolář. Ševčík zranění nerozchodil a už v 19. minutě musel střídat, nahradil jej na hřišti Nico Stanciu. Tou dobou navíc měli za sebou bolestivé chvilky Lingr i Musa. V 25. minutě hlavičkoval po centru z přímého kopu Zima nad bránu a o chvíli později Olayinka přetáhl v dobré situaci centr na Simu. Vzápětí na druhé straně Kolář opět vychytal Bellarabiho a do prázdné brány dorážejícímu Sinkgravenovi odpískali sudí chybně ofsajd. V 32. minutě slávisté neubránili centr ze strany, Schick trefil tyč, od které se míč odrazil přímo k Baileymu, který měl už snadnou pozici - 2:0. O chvíli později chyboval Zima, dal míč Schickovi, který navedl míč do vápna, narazil do Bořila, ale odražený míč napálil Amiri do vracejícího se Zimy. Domácí tou dobou získali plnou kontrolu nad zápasem a míč nepouštěli na dohled vlastní brance.

Trenér Leverkusenu Peter Bosz v poločase vyměnil dva z ofenzivní trojice, Baileyho a Schicka nahradili Diaby a Gedikli. Právě ten střílel hned v druhé minutě první půle, Bořil tečoval míč na roh. Na druhé straně se ve vápně prodral k míči Sima, ale nezakončil tentokrát příliš nebezpečně a Lomb míč v klidu vzal. Červenobílí se přeci jen dostali trochu víc do hry, posléze také Musu vystřídal Tecl. Právě Tecl dostal míč do nadějné pozice od Simy, ještě hledal Lingra, ten byl ale v takové pozici, že zakončit nemohl. Naopak na druhé straně z ojedinělé rychlé akce naběhl Diaby za obranu a prostřelil Koláře - 3:0. Když Stanciu hledal ve vápně Tecla, dostal útočník míč za tělo a jen usměrnil míč mimo bránu. Na druhé straně na poslední chvíli Zima zablokoval v další šanci Diabyho. Za rozhodnutého stavu už se domácí nikam nehnali, přesto když získali příležitost k protiútoku, neváhali a sprintovali vpřed, jeden takový po neúspěšné kličce Stancia zastavili slávisté s přispěním neohrabanosti Gedikliho. Na poslední minuty zápasu se na hřiště dostali ještě Rigo, Jurásek a Karafiát. V 87. minutě to Stanciu zkusil z přímého kopu z úhlu přímo na bránu, Lomb byl pozorný. V závěru ještě Diaby trefil břevno a v nastaveném čase po další zbytečné ztrátě posunul skóre na čtyřku Bellarabi. Zápas tak skončil vysokým avšak plně zaslouženým skóre 4:0 pro Leverkusen. Slavia bude při pondělním losu nenasazená a může tak narazit na velkokluby jako Manchester United, Arsenal nebo AS Řím.

6. - Čtvrtek 10. 12. 2020 18:55

Evropská liga, 2020/2021
4 - 0
2 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

8. Bailey
32. Bailey
59. Diaby
90. Bellarabi

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (502)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé