Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

Zápas s Leverkusenem o 1. místo ve skupině Evropské ligy se Slavii vůbec nepovedl. Ani velmi nepovedený výkon ale nekalí radost z celkového úspěchu v podobě postupu.

Na tento čtvrteční večer bude chtít celá Slavia co nejrychleji zapomenout (respektive vzít si ze zápasu ponaučení a pak ho už neřešit). Postup měly už před utkáním oba celky jistý, a tak se hrálo "jen" o první místo. Vzhledem k náročnému losu, co nás do Vánoc čeká, přišlo logické šetření hráčů, kteří měli drobné šrámy. A jak se ukázalo, páteřní duo Kúdela - Holeš Slavii opravdu chybělo, zvláště když brzy musel kvůli zranění střídat Ševčík. Hra sešívaných se pak rozpadla a výsledné skóre mohlo být i horší.

Beru velkou kvalitu Leverkusenu, který je 2. v Bundeslize o bod za Bayernem a před Dortmundem či Lipskem. O to víc se nyní docení, jak silného soupeře jsme v Edenu porazili. Celkově na mě ale Slavia dělala dojem - ač to trenér Trpišovský v rozhovoru vyvracel -, že zápas tak nějak z povinnosti odehrála. O šetření hráčů jsem psal a beru ho. Proč ale v tak těžkém zápase nastoupil poprvé ve čtyřobráncovém systému na stoperu Bořil? Trenér po zápase hovořil o tom, že jinou volbu neměl, ale na lavici byl připraven Karafiát, který nastoupil v závěru. To mu nevěříme? Proč jsme ho tedy kupovali? Jediné vysvětlení by bylo, že byl po nemoci a neměl natrénováno na celý zápas, pak bych ale spíš čekal, že do něj nezasáhne vůbec.

Velice naivní mi přišla i taktika. Jako kdyby se s ní trenéři nechtěli zaobírat a řekli si, že už přece o moc nejde, tak si to s Bayerem rozdáme otevřeně a na férovku, jaképak s tím vymýšlení. Jak jinak si vysvětlit tak naivně vysunutou obranu proti expresům, jako jsou Bailey a Diaby? Zvlášť když Masopust i Oscar jsou ofenzivní beci, kteří v bránění nejsou 100%. Zápas jsme zkrátka soupeři maximálně usnadnili a já si takhle mizerné představení v Evropě pod trenérem Trpišovským nepamatuji. Výsledek v Beer Ševě byl vzhledem ke kvalitám týmů asi horší, ale tam to bylo z velké části kvůli individuálním kiksům a neproměňování šancí. V Německu jsme propadli po všech stránkách a na celé čáře natolik, že budu chtít ten zápas co nejrychleji dostat z hlavy. Protože v celkovém kontextu bylo naše účinkování ve skupině velmi úspěšné, na čemž nic nezmění ani tento (snad) jednorázový výpadek.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Podržel nás několika dobrými zákroky hlavně v první půli. U druhého gólu podle mě neudělal vše proto, aby Baileymu ztížil zakončení a spíš se nečekané rány zblízka zalekl (trochu jako při nešťastné remíze 2:2 na jaře v Ostravě). Ale na 99 % by to byl gól tak jako tak. Od Diabyho pak dostal u třetí branky smolné jesle.

Lukáš Masopust - 2 - Hráli na něj Bailey a Diaby, tedy rychlostní extratřída. A Masopust při naší naivní hře shořel jako papír. U první branky nepokryl střelce, ale tam už to měl těžké a před ním víc chybovali jiní. U posledních dvou branek naopak hrály jeho chyby prim. Obecně si zatím při záskoku na beku vede velmi dobře, ale proti Leverkusenu se ukázalo, že při bránění má limity, které proti silným evropským týmům těžko překoná.

Jan Bořil - 3 - Zařazení našeho kapitána na stopera bylo velice podivné a jak se dalo čekat, tak na tomto postu na silného soupeře Bořil nestačil. U první branky špatně nezachytil náběh Schicka, i když nakonec skóroval až Bailey. U druhé pak jasně prohrál klíčovou hlavičku, což se ale při jeho výšce dalo na tomto postu očekávat. Sice se snažil, ale primární problém byl už v tom, že pro stopera v tomto systému nemá zkušenosti a ani příliš předpoklady.

David Zima - 4 - Začátek zápasu ho poprvé při angažmá ve Slavii zachytil ve velkých problémech. U první branky špatně rozehrál, u druhé ztratil míč se Schickem. Ve druhé půli ale šel nahoru a zaznamenal několik dobrých zákroků na poslední chvíli.

Oscar Dorley - 3 - Hrál naivně jako celá Slavia. Byl postavený až moc vysoko a nestíhal se vracet a bránit. Měl štěstí, že Bailey a Diaby hráli na Masopusta.

Abdallah Sima - 4 - Patřil k našim lepším hráčům a udržel pár míčů a jednou se pokusili o zajímavější zakončení. Celkově se ale ani on do hry moc nedostal.

Ibrahim Traoré - 3 - Nezačal špatně, postupem času ale upadl do týmové mizérie. Nebyl schopný pomoci dopředu ani dozadu, kam se nestíhal zdaleka tak vracet, jako bývá zvykem u Holeše. V závěru si vybavuji i jednu situaci, kdy naivně ztratil míč a návrat zpátky vypustil.

Petr Ševčík - nehodnocen - Bohužel se brzy zranil a já jen doufám, že nepůjde o nic vážného, protože jeho delší absence by byla větším problémem než porážka s Leverkusenem. Dokud hrál, tak Slavia s Bayerem držela v poli krok.

Ondřej Lingr - 4 - Napadal a patřil k aktivnějším hráčům Slavie. Celkově ale ani on nepředvedl nic, co by výrazněji pozvedlo naši herní mizérii.

Peter Olayinka - 4 - Platí pro něj to co pro Lingra. Snažil se, běhal, ale k ničemu to nevedlo.

Petar Musa - 4 - Do hry se moc nedostal, ale tentokrát bych to spíše viděl jako důsledek špatné týmové hry než Musovu chybu. Když už se k němu míč dostal, tak ho několikrát kvalitně podržel a rozdal do strany. Také se postaral o nejnebezpečnější zakončení Slavie v zápase.

Nicolae Stanciu - 3 - Tohle nebyl zápas pro něj. Po nuceném Ševčíkově odstoupení se ukázalo, že ho Stanciu v roli pracovitého komplexního hráče, co vytváří celému týmu servis dopředu i dozadu, nenahradí. Nico byl po většinu zápasu mimo hru, v závěru si připsal naivní ztrátu, po které následoval nebezpečný brejk.

Stanislav Tecl - 3 - Ničemu na hřišti nepomohl a skoro každou situaci řešil nekvalitně. Já už v něm vidím jen třetího útočníka, který by se na hřiště měl více dostat jen v personální nouzi.

Ondřej Karafiát, Matěj Jurásek a Tomáš Rigo nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

6. - Čtvrtek 10. 12. 2020 18:55

Evropská liga, 2020/2021
4 - 0
2 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

8. Bailey
32. Bailey
59. Diaby
90. Bellarabi

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (59)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    knl66 (přítel SN)     před měsícem 11.12.2020 23:53 |  
    3 3

    Celý zápas bylo pěkné sado-maso, občas člověk nevěřil vlastním očím. Zvláště Bořila na stoperu jsem nepochopil doposud... Btw., v Edenu sice výhra, ale kdoví optikou včerejšího zápasu, jak by to tenkrát dopadlo v jedenácti - včera jsme totiž dostali búra, žádný ofsajd nebyl. Jak píšeš, zapomenout a utíkat za podzimním titulem, který za necelých čtrnáct dnů stvrdíme.
    Traorému bych známku snížil na 2, jinak souhlas.


    Komentář byl uživatelem upraven (11.12.2020 23:54) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    Cross     před měsícem 12.12.2020 00:15 |  
    5 3

    Mno, na tenhle zápas co nejrychleji zapomenout. Naše hra naivní, rozháraná a výkon nekompaktní. Jakoby hráči - podobně jako s Brnem - pár hodin před zápasem vylezli z Techtle Mechtle...naprosto nesoustředění.

    Špatní byli všichni, ale tři hráči podle mě ještě navíc při řešení situací - vedle nedůrazu - opakovaně předvedli fakt velkou nekvalitu. Traoré, Tecl a Oskar. Ten poslední po hřišti poskakoval jakoby popil medoviny... působil až roztomile. Motal se tam Jako starý opilý čmelák...

  3. Stanciu vers. Oscar

    pinochet     před měsícem 12.12.2020 00:59 |  
    7 5

    Oba za 3? Za mě hrál tedy Nico minimálně stejně dobře jako Sima a Olayinka. Dobře nahrával i kopal standardky, škoda, že se mu tam k té nejblíž bráně nesmyslně nacpal právě Olayinka.

    • Re: Stanciu vers. Oscar

      knl66 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 09:26 |  
      0 0

      Kdy dal Nico u nás góla z přímáku?

      • Re: Stanciu vers. Oscar

        Qope     před měsícem 12.12.2020 09:37 |  
        2 0

        Proti Baníku si ted v rychlosti vzpomenu ... ale je pravda, čekal jsem jich od něj více, u sparty jich dával dost

        • Re: Stanciu vers. Oscar

          knl66 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 09:54 |  
          1 0

          Jsi dobrej, já si vůbec nevybavil...

          • Re: Stanciu vers. Oscar

            wotlemburg     před měsícem 12.12.2020 10:11 |  
            0 0

            Zas tak dávno to není, bylo to na jaře

        • Re: Stanciu vers. Oscar

          Alanor (admin)     před měsícem 12.12.2020 10:38 |  
          5 0

          No pokud si vzpomínám, tak z přímáku dal góla jenom Baníku. Což je oproti Spartě, kde tam sázel jeden gól za druhým, tristní bilance. V této disciplíně mě hodně naštval v Beer Ševě, kde měl za stavu 1:1 ideální pozici uprostřed před vápnem a nerozhodl.

          • Re: Stanciu vers. Oscar

            Qope     před měsícem 12.12.2020 10:54 |  
            1 0

            Bal jsem se, ze tomu tak je. Tohle me na něm mrzí dlouhodobě no. Když sem přišel, tesil jsem se jak bude v tomhle diváky zvedat ze sedaček a ono nic no :-(

            • Re: Stanciu vers. Oscar

              Fačín     před měsícem 13.12.2020 09:09 |  
              1 1

              No kopací techniku má bohužel horší než Stoch a Hušbauer. Co ty u nás nasázeli gólů!

              • Re: Stanciu vers. Oscar

                Qope     před měsícem 13.12.2020 09:14 |  
                1 0

                To asi nedokážu porovnat, Stoch často pálil někam do nebes, ale pravda je, že také dal několik krásných golu z dálky. Hušby taktéž, jen nestřílel tak často (jako třeba právě Stoch). Nico jistě svou kvalitu má, jen kdo ví, čím to je, že letos to je prostě bída ... (a přímáky celou dobu) ...

                • Re: Stanciu vers. Oscar

                  MIKr.8     před měsícem 13.12.2020 09:30 |  
                  2 0

                  "Kdo ví, čím to je, že letos je to prostě bída"

                  Možná moc rychle zapomínáme, čím si Nico nedávno prošel. To, co se jemu a jeho partnerce stalo minulý rok, nechci radši ani vyslovovat. Mě se dcera narodila loni v září a dobře si vzpomínám, jak dlouho jsme na ni čekali. Pokud se pak stane to, co se stalo jim, musí to být strašidelný.

                  Jistě, můžem si říct - v době kdy se to stalo hrál Nico dobře a na jaře byl dokonce excelentní, zatímco teď se jim dítě narodilo a je strašnej... Nebudu se pouštět do nějakých psychoanalýz, ale nedivil bych se, kdyby to Nico vloni na podzim prostě vytěsnil, strčil to v hlavě až někam strašně dozadu a soustředil se jen na fotbal, aby to pak vyplavalo přesně ve chvíli, kdy opadl stres z konce sezony. Teď jeho rodinná situace vypadá bezchybně, ale opět to musel být šílenej tlak - další těhotentství, navíc v době Covidu, "dobrovolná" karanténa před LM, kdy chtěl nepochybně být se svojí partnerkou, teď zase neustálý cestování na EL, na repre, zatímco máš doma prcka, na kterýho ses x let těšil... OK, někdo může říct, že je nadstandardně placenej a má být profík, ale tyhle věci asi nejdou úplně odfiltrovat

                  • Re: Stanciu vers. Oscar

                    Qope     před měsícem 13.12.2020 09:37 |  
                    1 0

                    Pravda, tu hroznou událost jsem upustil z hlavy. Jo, tohle patrně je jeden z důvodů ...

      • Re: Stanciu vers. Oscar

        pinochet     před měsícem 12.12.2020 19:25 |  
        0 0

        A kdy Olie vystřelil nebezpečně zpoza vápna, že se k tomu cpal?

  4. Nico

    JS (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 01:48 |  
    6 8

    Zdálo se mi to, nebo Nico nejenže nehraje, ale ani nevypadá „ve své kůži“? Šíleně mu prošedivěly vlasy, přijde mi celkově takovej objemnější, tužší, těžší, usilovnější, neběhá s lehkostí a má pomalou akceleraci, nemluvě o změně směru?
    Zkrátka vypadá, že fyzicky úplně odešel, je utavený anebo fyzičku ztratil a přibral. Což mi přijde ve Slavii skoro nemyslitelné, když tady tak dbáme na ty čísla a výkony.

    Co ale opravdu nechápu je ztráta jakékoliv souhry s týmem. Když přišel, všichni si nabíhali na ty jeho pasy a kolmice. Nyní se nedohodne se spoluhráči, několikrát se stalo, že poslal balon do prostoru, kam ten další slávista ani neběžel... upřímně za mě to byl jeden z jeho nejhorších výkonů ve Slavii.

    • Re: Nico

      ColinSKS     před měsícem 12.12.2020 07:52 |  
      1 6

      myslím si totéž. není v pohodě, jako by ho to nebavilo. mám trochu obavy, že má v hlavě přestup .... jinak mi přijde taky, že má nějaký to kilo navíc, ale to může být dáno konstrukcí těla, pod dres mu nevidíme.

    • Re: Nico

      Alanor (admin)     před měsícem 12.12.2020 10:34 |  
      2 0

      Já si té Stanciovy podsaditější postavy taky všiml. Že by nedodržoval životosprávu a ztloustl, považuji takřka za vyloučené. To by pod našimi trenéry nehrál vůbec. Spíš je otázka, jestli netráví moc času v posilovně.

      V minulosti byl typickým příkladem Vácha, který si začal připadat jako hvězda a model a nabral v posilovně hodně svalů. Na hřišti to byl ale začátek jeho konce, začal být hodně neohrabaný a nepohyblivý. Tak snad není Nico podobný případ.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 08:40 |  
    24 11

    Dobré ráno přeji.
    Všichni jsme ten zápas viděli a opravdu se nám nepovedl.
    Známky tomu asi i odpovídají a nemá cenu to komentovat.
    Po zápase jsem si koupil kromě deníku Sport i další některé tiskoviny a člověk až žasne, jak se během několika dnů od naprosto jasně vyhraného zápasu s Ber Ševou a z derby, kde se Sparta s prominutím "ani neusrala" , stane ze Slávie tým naprostých nekopů, blbů, lenochodů a namyšlených hráčů a vlastně jsme úplně nejhorším týmem, který kdy vůbec někde hrál.
    Pěkně děkuji. Panečku, to je výborný.
    Najednou je vše dobré zapomenuto, o derby už se nemluví a vlastně Sparta odehrála proti dorostencům Milána výborný zápas a my se máme od "rudochů" učit, jak zapracovávat mladé a talentované hráče.
    Vždyť jsme postoupili ze skupiny, uhráli jsme 12 bodů, vedeme ligu, vytřeli jsme si s rudochama řiť.
    No jenomže ono je nám to málo, my nemůžeme najednou být trochu nad věcí a ten zápas v Leverkusenu klukům tak trochu "odpustit". Ne, my musíme být přeci tvrdě kritičtí a vidět všechno černě a vidět jen to, co se nám nepovedlo.
    Ještě by to chtělo, aby si tedy Nico Stanciu nabarvil vlasy na černo a nechal se speciálně převážit.
    Po tomto hodnocení vůbec nejsem naštvanej na kluky, že se jim ten zápas nepovedl.
    Jsem doslova "nasranej" na nás, na fanoušky. Jsme se asi úplně všichni tady zbláznili. To se těch kluků nemůžeme ani trochu zastat? To tu hned zase musí lítat všelijaké jedy a urážečky.
    Je mi úplně jedno, jestli se tu seběhne zase ta partička, co mi nasolí mínusy. To je mi úplně fuk, protože si dovedu dát dohromady kolik je pět a pět.
    Já do kluků takhle mydlit nebudu. Naopak, mají můj obdiv. Hrají na doraz, bez diváků a ve velmi zvláštní době, kdy optimismu je opravdu málo, strašně málo. Tak Vám kluci držím palce všechny čtyři a věřím, že v neděli to dáte.
    Bude mi u "prdele", jestli proti nám bude za Liberec hrát osm slávistů a nebo žádný. Oni nám to "chytří" novináři zase všechno budou vysvětlovat tak, aby z toho Slavia vyšla stejně jako blbec, byť vyhrajeme a nebo i prohrajeme.
    Omlouvám se za jadrná a i trochu sprostá slova.
    Jak říkával můj děda na "mlejně: "Hovno smrdí furt stejně a vůl zůstane volem, i kdyby mu kráva dala dvakrát"
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      vikik_vikik     před měsícem 12.12.2020 09:19 |  
      8 3

      zdravím příteli Sokrate, rád čtu tvoje disputace, které mají "hlavu a patu", a i zde se s tebou ztotožňuji, z tvého
      příspěvku přímo čiší zdravá "nasranost" , ale nikoli na naše kluky, kteří mají právo vybrat si holt občas špatný den,
      notabene proti jednomu z top týmů bundesligy. Ale ano, neměli bychom zapomínat na ty skvělé předešlé výkony, postup z těžké skupiny , potupení největšího rivala v jeho svatostánku, a neměli bychom tedy propadat skepsi při občasném zaváhání, kterému se žádné mužstvo nevyhne, nehanět a nevyhazovat hned toho či onoho.
      Ano, naprosto souhlasím a děkuji za tvé příspěvky a tvé ryzí slávistické srdíčko. Vždycky jsme s vámi.

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 10:11 |  
        9 8

        Díky příteli za podporu.
        Riskujete, že taky dostanete mínusy :-)).
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

          ColinSKS     před měsícem 12.12.2020 10:17 |  
          4 6

          měl jsem za to, že mínusy se zde řešit nemají... ale koukám, že se o to zajímá spousta přispěvatelů. já už je neřeším, i když napíšu, že erbéčka je banda rudá, tak dostanu MINIMALNE pět nebo šest mínusů. asi jsou to erbéčkáři, takže v podstatě mne to těší

        • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

          vikik_vikik     před měsícem 12.12.2020 13:20 |  
          3 0

          příteli Sokrate, , tak to mi ale opravdu nedělá těžké spaní, vždyť pokud bychom byli všichni zajedno, postrádalo by
          toto forum smysl, o čem bychom tu vlastně diskutovali ? :-).

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      knl66 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 10:39 |  
      8 5

      Nemůžeme vyjádřit svůj názor? Nepřeháněj - napsaný názor, že jsme hráli pod psa a že se nám zápas hrubě nepovedl neznamená, že kopu do Slavie nebo vlastních hráčů. Tady přece nikdo nepsal, že jsme banda naprostých nekopů, blbů, lenochodů a namyšlených hráčů (aspoň jsem takový příspěvek nezaznamenal). To, že se mně nelíbil zápas s Bayerem neznamená, že Slavii přestanu fandit. Možná čteš v příspěvcích něco, co tam ale vůbec není a Tvoje rozhořčení tak není na místě. Co na tom, že po nepovedeném zápase se nemluví o vyhraném derby nebo Beer Shevě? Život jde dál a stejně tak bude zítra večer po Liberci pozapomenutá i prohra na Bayeru.

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 11:22 |  
        8 0

        Kde vidíte v mém příspěvku, že nemůžete vyjádřit svůj názor. Já jsem také napsal, že se nám zápas nepovedl.
        Hlavně si pozorně přečtěte, co jsem nejvíce kritizoval. Kritizoval jsem hlavně tisk, že.
        A pokud si přečtu i příspěvky k zápasu, tak jsou takové, jaké jsou.
        Život jde sice dál, ale já budu mít z vyhraného derby radost dost dlouho.......... :-)).
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

          Slavistat     před měsícem 13.12.2020 01:03 |  
          1 1

          No říkal jsem si co do Vás vjelo, že takový příspěvek? Ano kritizoval jste tisk, ale také jste "naštvaný" na fanoušky... a kritizoval jste i polemiku o nadváze Stancia (a po pravdě, taky se mi při svlečení dresu po zápase zdálo, že má trochu faldík nad kyčelní kostí :o)). Přitom valná většina příspěvků (mimo cca 3 autorů) objektivně řeší nepovedený zápas (stejně jako se nadšeně hodnotí po vítězstvích) , nenadává hráčům, uznává sílu soupeře a má obavy o zdravotní stav týmu na příští utkání.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      Boo_SKS     před měsícem 12.12.2020 11:44 |  
      3 0

      Souhlasim. Zapas se nam, i diky vicero objektivnim duvodum (hodne absenci, nezvykla sestava, unava z narocneho programu), vubec nepovedl, ale nastesti uz v podstate "o nic" neslo, takze jsme si tento vypadek mohli dovolit.

      Jasne, je to neprijemne, ale zapasy v Nice, derby nebo s Beer Sevou pro nas byli mnohem dulezitejsi. A ty jsme zvladli. Proto ja Leverkusen vubec neresim a stale u me pretrvava radost po zesmesneni Sparty. A jeste dlouho bude.

      Jak to po odvede v Dansku vypadalo, ze nas ceka hodne smutna sezona, tak nakonec na podzim zazivame dalsi skvelou jizdu ligou i Evropou, coz si maximalne uzivam.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      mudrc     před měsícem 12.12.2020 12:36 |  
      3 5

      Teda Sokrate, co se s Tebou deje? Vzdyt o nic nejde, klidek. A jeste se nechas dotazit hodnocenim prispevku? Nejake znamkovani hracu a nasledny kartac, nebo priste chvaleni jsou uplne burt. Dej si kaficko a napis nam, jake mas pocasi. Tipuju, ze hrozne leje.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      první rytíř     před měsícem 12.12.2020 13:28 |  
      2 3

      Sokrate, rád čtu tvoje poznámky nad šálkem kávy, mnohdy mi mluvíš z duše. Vlastně i tentokrát. Nicméně ne o tom. V poslední době mám pocit, že jste DVA. Jeden uhlazený intelektuál, tahající z kapsy latinské citáty, druhý mnohem hrubší. Zvláště v poslední době je to do očí bijící. Co se stalo?

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 15:01 |  
        3 1

        Já už budu hodný :-)).
        Na Šumavě je pošmourno, ale neprší.
        Káva se "štrůdlem" mi sedla.
        Trochu to ve mě prostě zabublalo :-)).
        Tak s úctou k Vám
        Sokrates55

  6. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    Martin 58     před měsícem 12.12.2020 09:08 |  
    12 0

    Úvodník mimořádně trefný, vystihující výkon mužstva.
    Individuální hodnocení v zápase, ve kterém právě ono "mužstvo" jako tým nefungovalo, je velmi složité.
    Bóřa říkal, že na postu stopera hrál poprvé v životě a dověděl se to den/dva předtím, proto mi ta trojka přijde nespravedlivá.
    Osobně bych to rozdělil do tří skupin.
    V té první jsou hráči, kteří zahráli hluboko pod svůj standard, aniž bych hledal příčiny, i když jich může být mnoho. Tam řadím Lukáše Masopusta, který by zřejmě ten zápas nejraději vygumoval z paměti.
    Dále Ibrahima Traorého a pak, i když to někteří nebudou číst rádi, Nico Stanciua, protože ten dle mého názoru, vzhledem k jeho dříve prokázaným schopnostem, hraje, pokud se to tak dá vůbec nazvat, skutečně pod psa, a tam bych opravdu rád ty příčiny věděl. Rozhodně pro něj není omluvou, když se mu, nyní už jen občas, podaří trefně přihrát, protože všechny ostatní herní atributy u něj teď nefungují.
    Zastat se na tomto místě musím Ondřeje Lingra a se čtyřkou pro něj absolutně nesouhlasím.
    Dokázal ve zmaru udržet míč i obejít protihráče, pral se a bojoval a myslím, že dobře držel svoji pozici.
    I když vím, že bychom si u něj na rozdíl od Stanciua měli počkat, jestli trend jeho vzrůstajících schopností je trvalý,
    jsem optimista, což podporuje JiT, který ho upřednostňuje právě na úkor Nica.
    U Abdallaha Simy jsem výslovně rád, že už teď narazil na tuto konfrontaci, která by ho někdy v budoucnu čekala v lepších ligách. Snad se uklidní ty zmatečné výkřiky o jeho nevyhnutelném brzkém prodeji, který by mu vůbec nepomohl. Stále zastávám názor minimálně dvouletého vývoje u nás.
    U ostatních to byl výkonostně spíš ten podprůměr, který vyplýval z nefunkčnosti týmu jako takového, což myslím potvrzuje podařená 10-15 minutovka v úvodu druhého poločasu, do obdržení třetího gólu. Tam jsme najednou hráli ten svůj "evropský" fotbal.
    Byl to nakonec nějak snesitelný výpadek, při nějž mě nejvíce mrzí částečně devalvace těžce budovaného jména na evropské scéně.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      ColinSKS     před měsícem 12.12.2020 10:13 |  
      7 3

      áá, pán vystřízlivěl. hned je to lepší

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        gazza     před měsícem 12.12.2020 18:40 |  
        0 3

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        gazza     před měsícem 12.12.2020 18:44 |  
        1 3

        OK to se povedlo

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      gazza     před měsícem 12.12.2020 18:41 |  
      0 4

      To se povedlo

  7. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    cvočkař Danda     před měsícem 12.12.2020 11:12 |  
    9 0

    Sokrate,plne s tebou souhlasím.Fandím Slavii už 55 let a za tu dobu jsem se naučil přijímat i porážky,bohudík v poslední době celkem vzácné.Protóóó ať žije Slávia!!!

  8. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    ColinSKS     před měsícem 12.12.2020 12:00 |  
    0 4

    já za SEBE mohu říci, že s Alanorem z 82% souhlasím vždy v jeho hodnocení. dneska je to těch 18%. nico nehrál žádnou hitparádu ale pět by bylo ok. stejně jako duo zima sima. oba do toho dali maximum. kolářovy "smolné jesle" to je na to se na to podívat znova. tecl ve stejné šanci nic. na opačné straně - branař nemá šanci z pohledu lidských možností, reagovat jinak než reflexivním zákrokem. nepovedlo se, ok. dal jsem všem necitovaným o 1 víc.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    Marek3     před měsícem 12.12.2020 12:14 |  
    1 1

    Kluci jak sem jiz psal - poutak v hodne netradicni sestave muzstva v hluboke prestavbe. Ja byl v pohode a prohra me nijak nemrzi. Pouze Je mozne zapas odhalil par veci nad kteryma by se melo vedeni zamyslet - Maso a Oscar na krajich obrany, trvale spatna forma nekterych hracu (Ibra, Standa, Stanciu), nedostsaek stredovych hracu at uz defenzivnich nebo tvorivych. V zime by se asi melo opet zvazit prestup Condeho a asi I krajniho obrance. Vzdycky jsem nesouhlasil s rozhodnutim pustit oba Sykoru s Balutou protoze sem se obaval zraneni nebo nestalosti formy Sevy s Nicem coz se oboji potvrdilo bohuzel. Jinak zapas hodit za hlavu a jsem presvedcen ze na jaro vybehne tym silnejsi a konsolidvanejsi nez je ted.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      Slavistat     před měsícem 13.12.2020 01:12 |  
      0 0

      No s tím Condém, ono se bude ve vedení komplikovaně zdůvodňovat nákup Condého, když v Libe je Hromada, který momentálně nastupoval i v UEFĚ. Tak snad nebudou chtít za Condého velkej balík nebo přistoupí na to hostování s opcí.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    rak (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 12:51 |  
    8 0

    Myslím, že se ukázala jako zásadní absence Kúdely a Holeše. Zcela se rozpadla organizace defenzívy, navíc proti takovému týmu, úplně jsme hořeli. Podepsalo se to i na velmi špatném výkonu Masopusta i Oscara. Navíc ještě odstoupení Ševčíka. Je třeba to hodnotit i z tohoto hlediska. Ne všichni hráči, i když dobří, jsou schopni to táhnout, organizovat. Raději na to už zapomenout. Byly horší debakly. Nezapomenu na tu příšernou ostudu na Arsenalu 7:0. Nepovedlo se nic. Hlavně se teď dát dohromady na ligu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      wimpy     před měsícem 12.12.2020 12:55 |  
      6 0

      Mluvíš mi z duše. Když to hráči jako Oscar nebo Maso vytáhnou, po ztrátě míče za nimi musí být tři stopeři. Toho lze dosáhnout tak, že buď na tři stopery rovnou hraješ nebo se jeden z DZ při zakládání útoku zatahuje ke stoperům. To nikdo nedělal, oni se pak řítili v přečíslení do dvou obránců.
      Prostě jsme s nimi chtěli hrát fotbal a neměli jsme na to defenzivu.

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        JS (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 14:02 |  
        3 8

        Ale to jsme zase u toho, že nemáme pořádného DZ, který by toto zvládal. Už je to rok a dvě přestupové období.

        • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

          wimpy     před měsícem 12.12.2020 14:11 |  
          8 0

          Ono to v naší lize nevynikne. :-)
          Mně právě přijde, že v defenzivní činnosti je velký rozdíl mezi Holešem a Traorem. Ve čtvrtek chyběli dva základní kameny defenzivy, stoper a DZ.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    jose01     před měsícem 12.12.2020 13:21 |  
    8 5

    Zápas se nám nepovedl.ale prohra mi vadí míň než remíza s Brnem . Tam jsme měli vyhrát, tady jsme neměli narok.
    Místy jsme vypadali až zoufale. skvele bránili Kolarovi v rychlé rozehrávce. Presovali nás, měli nás dokonale precteny . Masopust na obránci na ligu stačí , ale jak bylo psáno výše má své limity, který v evropě jsou až moc viditelný. A prosím vás hlavně nepište o únavě, zas tak tolik se toho neodehralo a sami hráči tvrdí, že raději hrají 2x týdne. Jinak je vidět, že za některý hráče momentalne adekvátní nahradu bohužel nemáme. Zítra smejknout slovan a bude dobře.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      ColinSKS     před měsícem 12.12.2020 17:13 |  
      0 3

      malinkatá oprava - s flintou jsme hrali doma. něco se povede, něco ne. vyhrávat 100% zápasů nejde. taky nesbalíš 100% bab, co si zamaneš. klíííídek.

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        jose01     před měsícem 12.12.2020 20:51 |  
        0 2

        Já vím.myslel jsem tam jako ten zápas. Nikoli místo

  12. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    vlk30 (přítel SN)     před měsícem 12.12.2020 16:46 |  
    2 1

    Ja dal 4-5 přece jenom je to druhý klub bundesligy,kdyby to byl třeba někdo ze spodní části tabulky kapr ligy, šlo by to hodnocení v průměru minimálně o stupen níže .

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      ColinSKS     před měsícem 12.12.2020 17:11 |  
      0 3

      jj

  13. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    Betynka58     před měsícem 12.12.2020 18:25 |  
    8 6

    Asi půjdu proti proudu (tímto se omlouvám příteli Sokratovi), ale tentokrát jsem byl ze hry Slavie rozčarovaný jako už dlouho ne. Vím, že kromě prvního místa ve skupině už o nic podstatného nešlo, ale přece není možné takto hazardovat s dobrým jménem, které si současné mužstvo na podzim vydobylo. A není možné ten tristní výkon hlavně v obraně svádět na únavu z posledních týdnů, vždyť Leverkusen na tom byl podobně. Já jen doufám, že ten čtvrteční zápas nenabídl pravdivý obraz o rozdílu ve výkonnosti obou týmů, to by bylo hodně smutné. A to jsem začínal mít dojem, že tohle mužstvo je minimálně srovnatelné s tím loňským. Nikdy by mě nenapadlo, že pod JiT může Slavia utržit takovou dardu, doufám, že už nás to, alespoň pod tímto trenérem, nikdy nepotká.

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      jose01     před měsícem 12.12.2020 21:05 |  
      5 6

      Kdyby ti co dávají minusy, raději napsali argumenty proc s tím nazorem nesouhlasí než si tady honili ego. Tady to je diskuse a ne soutěž v oblibenosti.

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        wimpy     před měsícem 12.12.2020 21:10 |  
        7 1

        Technická, ty plusy a mínusy jsou tu přesně proto, aby čtoucí mohl vyjádřit souhlas či nesouhlas a neplevelil to tu znovu se opakujícími názory. Dále nevidím způsob, jakým si kdo honí ego anonymně.

        • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

          jose01     před měsícem 12.12.2020 21:25 |  
          4 5

          Pozoruju, že to tady funguje tak, že jak nesouhlasí někdo s nějakým příspěvkem, tak dá minus ke všem příspěvkům dotyčného. Takže u me honeni ega

          • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

            wimpy     před měsícem 12.12.2020 21:32 |  
            6 1

            Tak to jsi první, který ví, kdo plusy nebo mínusy dává. :-)
            Mimochodem opravdu jsem nezaregistroval, že by zrovna Betynka sbíral mínusy za ksicht. Ale už bych se o nich nerozepisoval, fakt nejsou nijak podstatné.

            • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

              Betynka58     před měsícem 12.12.2020 21:45 |  
              5 0

              Díky, wimpy, nedávám sem příspěvky vůbec nijak často, ale skutečně musím říci, že zatím mám vysoce aktivní skóre plusů a munusů. Ale tentokrát mi je jasné, že ten můj názor byl trochu kontroverzní, tak jsem přesně čekal vícero minusů. To je ale naprosto v pořádku, nijak mi to nevadí.

              • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

                wimpy     před měsícem 12.12.2020 22:01 |  
                0 0

                double omylem. :-)


                Komentář byl uživatelem upraven (12.12.2020 22:03) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

                wimpy     před měsícem 12.12.2020 22:01 |  
                4 0

                Já dávám jen plusy a to zřídka, jen když mě něco opravdu pobaví. :-)
                K tvému původnímu názoru, myslím, že se jménem hazardovat lze. Za týden (v EL tedy až na jaře) máš možnost opravy. To je na fotbale to krásné. Kdyby trenér zkusil Bořila v lize, ono by to třeba klaplo a pak by se nám to vymstilo někdy, když by to fakt bolelo. Teď víme, že to není možné. :-)
                Pamatuju si na Krajčíka, který působil jako špičkovej bek a pak na Arsenalu proti Alexandru Hlebovi vapadal, jako že jsem tam mohl stát já a bylo to stejné. Je dost možné, že nepovedený zápas v Leverkusenu má pro nás přidanou hodnotu prověřených (a zamítnutých) možností.

      • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

        kapitan.pisoar     před měsícem 12.12.2020 23:19 |  
        3 2

        Ja potom co jsem prekonal hranici 1000 minusu uz to taky neresim, kdyz to nekoho bavi...

    • Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

      kjandourek (admin)     před měsícem 13.12.2020 10:29 |  
      3 3

      Opravdu Ti nedochází, že problémem je poněkud zdecimovaný kádr? Leverkusen je na tom možná podobně, ale evidentně má širší (a dražší) kádr.... u nás jsme se dostali do situace, že bylo k dispozici 12 hráčů do pole.... Ze stoperů byl k dispozici jenom Zima a to byl ještě nachlazený, ale hrát musel.... Tak co bys udělal? Poslal do hry Karafiáta, který stál s bolavým kotníkem dva měsíce a evidentně ještě není v nějakém TOPu, protože proti Brnu zahrál tak, že šel o přestávce dolů? Tak co bys jako trenér dělal? Je jenom logické, že když máš na levého beka dva hráče, tak tam pošleš oba a toho zkušenějšího tedy posuneš na stopera.... a děj se vůle boží...

      Jediné co se dá vytknout trenérskému štábu je, že si měli na konci září nechat více hráčů i za cenu toho, že by jich několik bylo mimo soupisku na EL.... třeba Zelený, nebo Hellebrand by se teď hodili, ale to je zase psychologická otázka, jak moc by se tihle hráči mohli cítit odstrčeni - předloni jsme takového hráče neměli vůbec, loni i letos jsme hráče mimo soupisku EL měli jednoho (Loni Hora, letos Takács)... Pořád se sbírají zkušenosti....

  14. Re: Hodnocení slávistů - Leverkusen - Slavia 4:0

    Travinho     před měsícem 12.12.2020 21:41 |  
    5 0

    Otázkou je, jak může Standa za to, že když mají Ondra Lingr nebo Stanciu míč a můžou jej poslat samotného na bránu, tak se jim buď zamotá míč pod nohama nebo z nesmyslné pozice střílí.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen