Fortuna liga

Slavia - Liberec 3:0

V 11. kole čekal doma Slavii Liberec, za který nastoupilo hned několik kmenových hráčů sešívaných. Sešívaní si s tím však dovedli poradit a soupeře porazili přesvědčivě 3:0.

Slavii chybělo srdce středu zálohy v podobě Holeše a Ševčíka, o jejich nahrazení se pokusili Oscar a Provod. Do sestavy se oproti nepovedenému utkání Evropské ligy vrátili Kúdela a Kuchta. Za Liberec pak proti nám po dohodě klubů nastoupili naši kmenoví hráči Tijani, Matoušek a Júsuf. Na lavici navíc byl připraven Jugas.

Zápas začal vyrovnaně a hlavně hosté působili hodně namotivovaným dojmem, když několikrát tvrdě dohráli souboj. První velkou šanci si ve 13. minutě připsala Slavia, když Sima ve vápně přesně našel Kuchtu, ten byl ale tísněn a orazítkoval jen tyč! Liberec kontroval o pět minut později, kdy Zima ztratil míč a Matoušek postupoval sám na brankáře. Dlouho ale čekal a zblízka ho Kolář vychytal! Ve 23. minutě už přišla první trefa zápasu, kdy se po rohovém kopu skvěle odpoutal Sima od Chaluše a zblízka hlavou dostal míč za Nguyena - 1:0 pro sešívané! Hosté pak zabrali a na další čtvrthodinu hru minimálně vyrovnali. Dostali se však k jedinému náznaku šance, kdy po závaru v pokutovém území ani na několikrát nedokázali propálit míč na branku. V závěru půle Slavia zabrala. Nejdřív se ještě k zakončení v zajímavé pozici nezvládl dostat Kuchta, brzy poté už ale obrana hostů kapitulovala podruhé. Hned po autovém vhazování odcentroval do vápna Masopust a tam se Olayinka zvládl prosadit přes soupeře a zblízka nedal Nguyenovi šanci - 2:0! Krátce po rozehrávce se ještě v šanci ocitl Sima, ale tváří v tvář brankáři hostí trefil z mírného úhlu jen boční síť. Ačkoliv Slavia neměla v poli velkou převahu, tak byla nebezpečnější a produktivní, díky čemuž mohla do šaten odcházet za příznivého stavu 2:0.

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn. Liberec měl hned v úvodu možnost přímého kopu hned za vápnem, ale Júsuf se svým podstřelem zdi neuspěl. Netrvalo to dlouho a ke střídání došlo, když v 52. minutě stáhnul trenér Hoftych Peška a nahradil jej dalším hráčem se slávistickou minulostí Rondičem. Ten se uvedl tvrdým zákrokem na Kúdelu, který rozhodčí Marek nepochopitelně neocenil kartou. V 62. minutě netrefil Zima Nguyenův odkop a ke střele se dostal Mosquera, jehož pokus ale Kolář nadvakrát lapil. Následovalo několik střídání hlavně na straně Liberce, v sešívaném dresu nahradil Stancia Traoré. V 75. minutě přišlo uklidnění v podobě třetí branky, o kterou se postaral kdo jiný než Sima. Masopust se hezky uvolnil na křídle a ve vápně našel volného Senegalce, který už jen míč uklidil do odkryté branky - 3:0 pro Slavii!  Závěr zápasu se pak už jen dohrával, jedinou kaňkou bylo smolné zranění střídajícího Takácse, který musel ze zápasu odstoupit. Co se ale týče výsledku, tak zápas vyšel Slavii na výbornou, když dokázala nepříjemný Liberec porazit přesvědčivě 3:0!

11. - Neděle 13. 12. 2020 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

23. Abdallah Sima
45. Peter Olayinka
75. Abdallah Sima

FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

Komentáře (265)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé