Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 11. kolo

V poli byl zápas s Libercem poměrně vyrovnaný, na šance a góly ale jasně vyhrála Slavia. Zápas byl zajímavý i tím, že proti sešívaným nastoupilo několik jejich kmenových hráčů, kteří patří k oporám soupeře.

Zápas s Libercem byl očekávaný. Po sportovní stránce jde jistě o kvalitního soupeře, který předvedl dobré výkony v Evropské lize, hlavně ale přitahovalo pozornost velké propojení obou klubů ve výměnách hráčů. Slavia udělala v českém fotbale celkem bezprecedentní krok, když povolila, aby proti ní nastoupili její kmenoví hráči (po dohodě s Libercem s výjimkou Berana a Hromady, kteří se mají za cca 2 týdny připojit zpět ke Slavii). Slovan tak využil trio důležitých hráčů Júsuf - Matoušek - Tijani. Na lavičce pak byl připraven ještě Jugas. Od vedení to byl odvážný krok, protože by bylo prekérní, kdyby nás námi placený hráč připravil o body, potažmo třeba i o titul. Kdybychom však hráčům zakázali nastoupit a hráli proti výrazně oslabenému soupeři s několika dorostenci v sestavě, tak bych po případné výhře jistě cítil pachuť nejenom já, protože takovým způsobem náš silný a hrdý klub jít bodům napřed nepotřebuje. Takže Slavia se zachovala sebevědomě a podle mě i správně, ač bych byl radši, kdyby počty hostování v jednom klubu a možnost nastoupení kmenových hráčů byla dána pravidly soutěže tak, aby byly rovné podmínky pro všechny. Protože už vidím, jak by se titíž fandové (či redaktoři Sportu) Sparty či Plzně, kteří nejvíc křičeli ve strachu o regulérnost soutěže, smáli naší "hlouposti" při ztrátě. Přičemž tyto kluby samy neumožní svým kmenovým hráčům ve vzájemných zápasech nastoupit. Sparta má tři hráče v Boleslavi, Plzeň stejné číslo v Budějovicích. A kolik je moc a už narušuje regulérnost soutěže?

Co se týče samotného zápasu, tak by se dal shrnout tím, že se hrál sice vyrovnaný fotbal, ale nebezpečná a produktivní byla pouze Slavia. Náš výkon v poli bych označil jen za průměrný, nicméně je dobrou zprávou, že i to nám stačí na poklidné vítězství nad jedním z lepších celků ligy. Hodně nám v tom pomáhá zlepšená produktivita, za níž vděčíme skvělému Simovi. Najednou nepotřebujeme deset šancí na gól a neděláme pravidelně ze soupeřova brankáře hráče kola. To se pak hraje o hodně lépe. Krátce bych zmínil i tvrdost utkání, která mi občas přišla až lehce za hranou. Chápu, že Matoušek či Júsuf byli namotivováni, ale těch zbytečných dohrání od soupeře tam bylo až příliš a sudí Marek k nim byl až nesmyslně benevolentní. Nezbývá tak než doufat, že se z toho naši hráči oklepou a nepřibudou další kusy na marodku (samozřejmě s výjimkou Takácse, který musel po nezaviněném střetu odstoupit). To je aktuálně jediná věc, která mi dělá starosti, protože hráčů mimo už máme docela dost

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Podržel nás, když při úniku vystál Matouška a následně ho zblízka vychytal. Zpacifikoval i střelu Mosquery ve druhé půli.

Lukáš Masopust - 7 - V lize se na beku našel. V Evropě sice leckdy nestíhá směrem dozadu, v tuzemské soutěže ale hlavně podporuje útok, v čemž je výborný. Včera si připsal dvě asistence. Jednu po dobrém centru, druhou po výborném průniku a přihrávce před odkrytou branku. V obraně si pak vybavuji jeden zbytečný faul těsně před naším vápnem.

Ondřej Kúdela - 6 - Hrál dobře a přesně. Pro naši hru je velmi důležitý a bylo by velkou ztrátou, kdyby vypadl po zbytečném faulu Rondiče.

David Zima - 4 - Jak zmiňoval trenér, tak je toho teď na Zimu dost a i on hraje se sebezapřením. To je chvályhodné, ale na jeho posledních výkonech se to projevilo a já těžko mohu dělat, že chyby nevidím, byť je třeba vzhledem k situaci chápu. Stejně jako v Leverkusenu si i tentokrát David neodpustil větší chyby. Nejdřív ztratil míč a byl z toho úprk Matouška, ve druhé půli pak netrefil míč a do šance se řítil Mosquera.

Jan Bořil - 6 - Zápas odehrál v pohodě a líbilo se mi, že po několika karetně nepotrestaných zákrocích na naše hráče i on přitvrdil ve stejném duchu a dal hostům ochutnat jejich vlastní medicínu.

Abdallah Sima - 8 - Ve hře ze začátku až tolik nebyl, ale Sima je výborný v tom, že se umí objevit v klíčových momentech na správném místě a zvolit v nich správné řešení. Nejdříve nahrával Kuchtovi, který trefil tyč, pak sám dvě branky vstřelil. Hlavně ta první po rohu hlavou byla výborná. Takové "trampolínové" výskoky bývají k vidění spíš v basketbalu. Klobouček!

Oscar Dorley - 6 - V Liberci hrál ve středu zálohy pravidelně, u nás to byla spíš výjimka vynucená zdravotním stavem kádru. Oscar si na jiné místo na hřišti chvíli zvykal, ale nakonec se do zápasu dostal a odvedl dobrý výkon.

Lukáš Provod - 6 - Upřímně říkám, že podle mě je jeho stavění do středu pole spíš taková z nouze ctnost a Provoda vidím jako křídelního hráče. Ač jsme v záloze nebyli nijak dominantní, tak Lukáš zápas zvládl. Dobře rozehraným rohem si připsal asistenci a podíl má i na třetí brance, kdy akci začal.

Nicolae Stanciu - 5 - Stanciu podal poctivý výkon a snažil se i směrem dozadu. V absenci Holeše a Ševčíka by na něm ale měla hra stát víc. Zvláště dopředu tentokrát nebyl úplně přesný.

Peter Olayinka - 6 - Jeho top fazóna, kdy byl v úvodu sezóny asi naším nejlepším hráčem, sice šla trochu dolů, Olayinka je ale i tak pořád platný a na ligu nadstandardní. To potvrdil i vstřelenou brankou na 2:0, kdy se dokázal prosadit v souboji s Koscelníkem k hlavičce.

Jan Kuchta - 6 - První velkou příležitost v kádru Slavie chytil za pačesy a dokázal se prosadit. Poslední zápasy je ale trochu méně vidět, i když odvede pro mužstvo hodně práce. Škoda, že nedal gól v úvodní šanci zápasu, ale tam šlo spíše o smůlu, protože zakončoval dobře.

Ibrahim Traoré - 5 - Zápas už se spíše dohrával a Traoré v něm výraznější stopu nezanechal.

Ladislav Takács (kterému přeji brzké uzdravení), Tomáš Malínský, Stanislav Tecl a Ondřej Karafiát nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

11. - Neděle 13. 12. 2020 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

23. Abdallah Sima
45. Peter Olayinka
75. Abdallah Sima

FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    buri     před měsícem 14.12.2020 19:32 |  
    3 1

    Dnes souhlas s hodnocením, já dal zase trochu vyšší známky... Ta naše marodka se bohužel týká hráčů, za které není náhrada... Věřím, že se Stanciu dostane do formy a začne Simu zásobovat skvělými přihrávkami !!!

  2. technický dotaz

    Sherudan     před měsícem 14.12.2020 19:46 |  
    0 0

    ke kterému mne přivedla Kuchtova tyčka. Jak se v zápasových statistikách počítá nastřelená tyč (pokud jí nepředcházela teč brankáře nebo bránícího hráče)? Jako střela vedle nebo jako střela na branku?

    • Re: technický dotaz

      Kaston     před měsícem 14.12.2020 20:10 |  
      3 0

      Střela na bránu je taková, která by bez zásahu brankáře skončila golem, a tedy střela do tyče nemůže být brána jako střela na bránu.


      Komentář byl uživatelem upraven (14.12.2020 20:12) . Zobrazit původní komentář

      • Re: technický dotaz

        chcippak     před měsícem 14.12.2020 20:54 |  
        2 0

        A co, když jde střela od tyče do brány, ale brankář ji chytí na čáře?

        • Re: technický dotaz

          witty13     před měsícem 15.12.2020 12:45 |  
          1 0

          Tak jde o zadah golmana, tedy strelu na branu. Pokud se nepletu, fotbalove statistiky v tomhle razi tvrdou logiku, ze strely na branu minus goly rovna se zasahy golmana. Jak to je v pripade ze ten mic vykopne obrance nevim, ale podle me statistiky tuto vec neresi.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Qope     před měsícem 14.12.2020 20:41 |  
    7 1

    Ibra o jedno dolů (několikrát se mu nepovedla vcelku lehká přihrávka), Peter o jedno více (přeci jen dal k tomu vsemu gol) a jinak souhlas :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Cross     před měsícem 14.12.2020 21:11 |  
    4 2

    Chápu, že na Stanciua máme a musíme mít větší nároky, nebyl zadarmo. Zároveň bychom ale měli víc vnímat i jeho "práci drobnou", když ho k ní tlačíme. Na druhé straně, do šancí se skoro nedostává. Já přesně nevím co se s ním děje, ale odhaduji, že on zvlášť potřebuje mít srovnané sebevědomí. A když s ním nikdo v týmu samozřejmě nemluví rumunsky, nevnímá jeho fórky, když tam nejsou diváci a párkrát zároveň netrefí bránu, je nejspíš pak dost dole. Vzpomínám, jak extrovně hrál za Steau Bukurešť. Bylo mu sotva dvacet a Spartu si ve dvou zápasech vychutnal tuším hned třemi krásnými trefami. Každý to nemá jako Sima. Jak ho dostat zpátky? https://www.dailymotion.com/video/x4o4ddt


    Komentář byl uživatelem upraven (14.12.2020 21:21) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 15.12.2020 09:30 |  
    11 0

    Dobré ráno ze zachmuřené Šumavy, ale u dobré kávy :-)).
    Nejprve přeji všem našim ve Slávii, aby se nestalo nic špatného v souvislosti s karanténou a zvládli jsme to.
    Zápas se Zlínem bude odložen, ale pevně věřím, že se nám ten Covid nerozleze nějak blbě dál.
    U hodnocení hráčů chválím Alanora. Popsal vše velmi dobře a objektivně a i toho Zimu jsem strávil.
    Berme v potaz, že Davidovi je 19, hraje už 6 zápas ve 14 dnech a dostal do těla. Klobouk dolů, jak se s tím popral a i zápas s Libercem je pro něho další školou. Tím myslím, že David si své chyby z tohoto zápasu určitě zapamatuje.
    Trochu se pozastavuji nad formou Nika Stanciua. Asi by mu prospělo, kdyby mohl být chvíli s rodinou, odfrknout si a dát si hlavu do pořádku. On strašně chce a tím víc to nejde. Tak už to bývá. Jen si myslím, že pokud se dostává takhle dolů, není to dobré. Ale to nechám na trenérovi a dalších. Oni mu určitě pomohou a Nico se srovná.
    Naopak, zamlouval se mi i Peter Olayinka, který pomáhal Kuchtičovi a jeho příhra "Šímovi" těsně před koncem poločasu byla super. Navíc jsem na něm viděl chuť makat a pomáhal i Oscarovi a Provodovi směrem dozadu.
    Opět klobouk smekám před Ondrou Kúdelou. Velmi spolehlivý výkon, ustál i tu prasárnu Rondiče a jako bonus přidal velmi sportovní chování, kdy přiznal svou teč a Liberec kopal roh. Tak se chová slávista. Moc se mi líbilo i gesto Rabušice, který Ondru doslova pohladil. Tak má fungovat fér hra a chování hráčů.
    I proto vůbec nechápu chování Peška, který při odblokování doslova naremploval loktem Oscara do břicha a hlavně prasárnu Sadílka na Provoda. Když už i Siegl řekne, že to byla na červenou, tak to už asi opravdu bylo.
    Rozhodčí Marek pro mě velké zklamání a jeho benevolence byla až k smíchu. To vyvrcholilo herní situací, při které Mikula drží doslova jako v judu našeho Simu a to za pomoci ještě dalšího liberečáka, Sima i na kolenou balon udrží a dostane se z toho "klinče" a tak ho Mikula stáhne za dres na zem. Marek nedá ani ŽK.
    Pak už vypadá v kontextu toho všeho naprosto směšné přezkoumávání naší první branky, kde si Koscelník při atakování našeho Kuchty sám ublíží a pak se tam válí, jako kdyby měl otřes mozku. Otřes asi měl....., ale z něčeho úplně jiného:-((
    A to velmi zdlouhavé přezkoumávání vedl kdo jiný, než známý sparťan ze Strakonic - Pavel Rejžek. Hnus velebnosti.
    Počkal jsem si i na vystoupení našeho šéfa, pana Jaroslava Tvrdíka v pořadu Dohráno+.
    Mě to stačilo a nemusím si pokládat žádné žádné otázky ve smyslu "něco mezi řádky" a nebo "slyším i to, co nebylo řečeno". Jasně popsal své názory a upozornil a přesně popsal, že Slavia byla jedním z těch tří klubů, co nehlasovali pro Berbra.
    Pan Tvrdík velmi pregnantně vysvětlil i svůj telefonát Berbrovi po zmanipulované derby na jaře r. 2019, kde si s námi rozhodčí i s VAREM (u VARU byl trapný sparťan Franěk) vytřeli zadek a Rosický se radoval, jak bylo vše objektivní. A Slavia tam ztratila nespravedlivě dva body. Ale nikdy se nesebral, a nechodil nikam s "kabelkou"!!!
    Zároveň ještě přijměte ode mne omluvu za minulý příspěvek.
    Věřím, že to pochopíte. Prostě někdy už Vás některé věci naštvou.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55





    Komentář byl uživatelem upraven (15.12.2020 10:16) . Zobrazit původní komentář

  6. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    Taky     před měsícem 15.12.2020 19:04 |  
    3 0

    Přidal bych o bod Olayinkovi a možná i Simovi.
    Zima by potřeboval odpočinek. Nemám mu ty chyby za zlé, spíš mám obavy o jeho zdraví.
    Stanciu - zasloužená podprůměrná známka. Je teď vlastně tuctovej hráč, kterej maká, moc nekazí, ale to je všechno. Kdybych nevěděl co doopravdy umí, tak bych chtěl v zimě posilu na jeho flek.

  7. hodnocení je tentokrát

    ColinSKS     před měsícem 16.12.2020 15:48 |  
    2 3

    malinko nadnesené, i když ne u všech. Simovi, tomu černýmu klukovi ušatýmu jsem dal 9, protože je to geniální hráč. Kolářovi co furt měl v hlavě Janičku a společný večer jsem dal o 2 body míň, protože zákroky měl fakt díky tomu všemu nejisté, přestože to chytil. Kuchtič je skvělej, nedoceněnej, sice palič ale maká, takže taky o bod více, černé perly Oskar a Traoré o bod míň, nelíbily se mi, stejně tak Zimič, tohle prostě nejde, tomu sem dal trojku a měl by si vydechnout.Kudela 100% výkon a překvapivě i Masox, již poněkolikáté za sebou na Cufově postu. Navíc, pozor - Masox nemá v hlavě bramboračku a dovede se výborně vyjadřovat a má to hlavu i patu.Nico za bůra .. nezklamal ale ani nepřekvapil. Nějak mi přijde,že není v poho. Jinak super, vedem o 5 bodů a i když Zlín byl odložen, tak jsem přesvědčen, že jej dáme. Stejně jako Lestr

  8. Re: Hodnocení slávistů - 11. kolo

    kexholm     před měsícem 16.12.2020 20:39 |  
    1 3

    Obecně to Alanor hodnotí a známkuje dlouhodobě velmi dobře, jen myslím že možná trochu dlouhodobě přeceňuje Koláře, který dělá chyb fakt dost ( že je soupeř občas nepotrestá je jiná věc ), ikdyž dnes si 7ku určitě zaslouží. Nesouhlasím s tím že je Provod křídlo, prostě podle mě není, když on hrál na křídle hráli jsme většinou špatně, nemá takové předpoklady pro křídelní hru jako Olayinka, Sima, Malínský nebo Masopust. Neříkám že se mu ve středu zatím u nás nějak extra daří, ale jsem přesvědčen že je to středový hráč s dobrou střelou a že to snad ještě ukáže, dřív v ČB hrál ve středu hřiště špílmachra a byl výborný.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen