Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 13. kolo

Slavia si po rušném dění v týdnu poradila ve vršovickém derby s Bohemkou. Herně to ale proti houževnatému soupeři nebylo přesvědčivé.

Nejprve bych okomentoval dění kolem falešně pozitivních koronavirových testů slávistů z týdne, o nichž se mluvilo víc než o samotném fotbale. Už jen z logiky, to by Slavia měla podplácet hygienu a laboratoř, aby si odložila utkání s průměrným Zlínem, kterému chyběl nejlepší hráč Poznar? Proč by to Slavia dělala, když se jí oproti poslednímu zápasu stejně nikdo neuzdravil? Jaký úplatek by se asi musel vyplatit velké laboratoři s desítkami poboček v ČR a obratem ve stovkách milionů, ne-li víc, která by tím riskovala nejen pověst a budoucnost svou, ale i celé značky? Kolik lidí by v tom muselo jet? A myslíte si, že by si někdo takto zahrával s hráči a jejich rodinami? Už jen z toho mi přijde představa komplotu absurdní, zvlášť když Slavia nemohla snad 4 dny vůbec trénovat. Opravdu velká výhoda, ale pro lidi typu trenéra hostí Klusáčka je to voda na jejich slzavý mlýn. Ostatně tentýž člověk si 9 dní předtím vyléval srdce do médií po zápase s Baníkem, že prý lavička Slezanů moc komentovala dění na hřišti. Tato vyjádření jsou jeho vizitkou i vizitkou Bohemians. Ostatně jimi zdárně navazuje na prohlášení předchozího trenéra Haška o nepokropených trávnících. Za mě je to trapná ubrečenost, zvlášť když si stěžoval na neregulérní odpočatost našich oproti Bohemians, kteří hráli v úterý a teď v neděli. A tento kouč a klub se loni chtěli dostat do Evropy, kde Slavia a jiné úspěšnější kluby pravidelně hrají čtvrtek - neděle. Co by Klusáček dělal pak? Demonstrativně by radši do sezóny nenastoupil vůbec? Já myslím, že Bohemians jsou v tabulce přesně tam, kam s takovým uvažováním patří, tedy v boji o záchranu.

Teď už k samotnému zápasu, který slávisty potěšil spíše třemi body než hrou jejich milovaného celku. Slavia sice vstoupila do zápasu výborně a jasnou převahu využila dalším gólem Simy, po zhruba pětadvaceti minutách ale vypadla z role a po zbytek zápasu byla k vidění spíš vyrovnaná a nepříliš záživná kopaná. Body jsou ale cenné, Bohemians se proti nám vždy chtějí vytáhnout a včera hráli objektivním pohledem velmi dobře vzhledem ke svým poměrům. A pak nám samozřejmě příliš nepřidalo zmiňované dění v týdnu. Doufám, že v Plzni, kde zakončíme podzimní část ligy, budeme působit mnohem konsolidovanějším dojmem. Viktoria sice v posledních zápasech působí všelijak, radši bych ale počítal s tím, že nic nevypustí, zápas odmakají a my budeme muset předvést výkon blížící se maximu.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Dobře chytil střelu Hronka i nebezpečnou hlavičku spoluhráče Kúdely. U inkasované branky to neměl lehké, ale i tak je můj názor, že měl jít ven na centr. Ten šel na hranici malého vápna a Olayinka už se do souboje pořádně dostat nemohl. S centry Kolář obraně až tak nepomůže a je to jeho slabina. Horší šestka.

Lukáš Masopust - 5 - Výkon tak napůl. Dobře patřil k aktivnějším, v zakončení to ale nebylo ono. Dozadu sice nehořel, ale okénka měl, viz lehce prohraný hlavičkový souboj, který nastartoval gólovou akci hostí.

Ondřej Kúdela - 6 - Nebezpečně hlavičkoval na vlastní branku ke konci první půle, naštěstí jen do míst, kde stál Kolář. Jinak hrál dobře jako obvykle. Stoperská dvojice funguje.

David Zima - 6 - Přecházení menších zdravotních potíží se na něm v posledních kolech projevilo. Včera už šla po menším propadu křivka jeho výkonů zase nahoru a David odehrál dobrý zápas, i když nezářil tolik jako v několika zápasech cca před měsícem.

Jan Bořil - 5 - Zápas odmakal, odvedl standard. Ale z toho, jak si v šanci ukopl míč, ač byl široko daleko sám, bolely oči.

Abdallah Sima - 7 - Herně mi tentokrát přišel průměrný. Moc nevyčníval a párkrát lacině zkazil, na druhou stranu ale i několikrát podržel a rozdal nelehký míč. Hlavně ale měl opět čísla. Zakončení u trefy na 1:0 bylo exkluzivní! Asistence na Provodovu trefu pak patřila mezi ty jednodušší.

Oscar Dorley - 5 - S míčem a do kombinace docela dobrý a určitě patřil k nejtechničtějším hráčům na hřišti. Směrem dozadu ale byla naše záloha až příliš průchozí a ani dopředu to nebylo nijak dominantní. Měl i zdravotní problémy po nešetrném zákroku, takže možná střídal kvůli nim. Každopádně nasazení Traorého nám pak pomohlo.

Nicolae Stanciu - 6 - Za mě to byl jeden z lepších zápasů Stancia za poslední dobu a pokud by si udržoval takový standard, tak si není na co stěžovat. Hned na začátku výborně našel Provoda, obdobně pak asistoval u gólu Simy. Dostával se i do zakončení a několikrát dobře vypálil ze střední vzdálenosti. Jednou měl ale lacinou ztrátu, po které následoval brejk hostí.

Lukáš Provod - 6 - Herně se mi nijak extra nelíbil, takový sotva standard na hraně čtyři a pět. Měl několik zbytečných ztrát a po zranění není zdaleka v takové formě jako začátkem podzimu. Každopádně si ale známku o dost zvedl výborně vyřešeným samostatným únikem, kterým nám nakonec vystřelil výhru. Šest minus.

Peter Olayinka - 4 - Tradičně se snažil, ale jeho úspěšnost byla tentokrát kulantně řečeno velmi nízká. Ten poměr úspěšných a pokažených věcí byl podle mě tentokrát hodně v Olayinkův neprospěch a byl asi naším nejslabším hráčem. Inkasovanou branku, kdy se nestačil včas dostat k Hronkovi, mu ale nevyčítám. Tam propadli jiní a ač Peter dozadu zabral dobře, tak už to prostě nestihl.

Jan Kuchta - 6 - Kvalitní výkon odevzdaný pro tým. Kuchta zatím vypadá jako lepší verze pracovitého ale dopředu jalového Tecla, což se do našeho stylu přesně hodí. Gól na 2:0 udělal z půlky on (a z půlky Provod povedeným zakončením), když se skvěle vymotal ze dvou protihráčů. Ale obecně si myslím, že by měl být ještě víc cítit ve vápně. Přeci jen je to několikátý zápas, kdy se sám do šancí skoro nedostává.

Ibrahim Traoré - 6 - Zklidnil hru, což jsme přesně potřebovali. Ani on se nevyhnul laciné ztrátě míče, ale celkově byl tentokrát jeho vliv na naši hru pozitivní.

Ondřej Lingr a Stanislav Tecl nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

13. - Neděle 20. 12. 2020 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
2 - 1
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

7. Abdallah Sima
66. Lukáš Provod

Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

68. Hronek

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    pinochet     před 30 dny 21.12.2020 17:31 |  
    9 7

    Dle mého 6 pro Koláře ve srovnání se 6 pro Kuchtu, který z ničeho udělal druhý gól, je příliš. Za to bych považoval i 5, střela Hronka byla z dálky a nijak extra umístěná a hlavička Kúdely byla sice prudší, ale přece jenom malá domů, takovéhle věci prostě ligový brankář chytat musí. Kolář není Heča, mějme na něj vyšší nároky, býval to náš nenahraditelný klíčový hráč, ale na podzim dělá daleko více chyb než minulou sezónu a mezi ně počítám i tvrdnutí na čáře při centru před druhým gólem. Za dobu, co byl míč ve vzduchu by měl i průměrný ligový brankář, natož Kolář, vyběhnout dál, než do malého vápna, odkud Kolář gól dostal.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.12.2020 17:32) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Carlos1     před 30 dny 21.12.2020 17:39 |  
      13 5

      Souhlas, Kolář opět kvalitně rozehrával, ale na centry nemá dobrý odhad. V momentu centru zůstal přikován na čáru, těžko přitom očekávat, že se protihráč hlavou mýlí těsně před brankářem,

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        donford     před 30 dny 21.12.2020 18:06 |  
        5 6

        Mně se líbil Kuchta, Provod a vzestup formy Zimy a Nica. Toho bych hodně pochválil. Skvěle přihrával, tvořil a když mohl, střílel. Nebo se spíš zastřeloval. Třeba na Plzeň. Zklamal mi Olayinka. Dal jsem mu dokonce stupeň 3. Po podepsání nové smlouvy projevoval hlasitě vděk, ale do nohou a jeho fotbalového myšlení mu tentokrát nevstoupil. Že by také čekal na Plzeň? A nebo mu byla zima?
        Jediného jsme ohodnotil stupněm 7, Šímu. Také tentokrát nevyčníval, ale jeho branka byla zase brilantní a o několik centimetrů nechytatelná, téměř snad brankářům Nitovi a onomu bohemákovi naschvál. A v druhé měl také (i když snadné) prsty. Ale tam byl základem Kuchtič.

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          rak (přítel SN)     před 30 dny 21.12.2020 18:52 |  
          2 0

          Nico někdy ukazuje záblesky fotbalové geniality, i když se mu vše nedaří. Střelám chyběl kousek, snad se trefí v důležitém momentu, třeba v Plzni nebo proti Leicesteru. Rozhodně bych ho nikam nepouštěl. V podstatě budu spokojen, když přes zimu nikdo neodejde a nemusí ani nikdo přijít, kromě hráčů na hostování. Trochu širší kádr potřebujeme. Z Liberce tedy jasně Hromada s Beranem. Nevím, jak Jusúf. Matouška tam asi teď necháme, ale pořád u něj vidím perspektivu. Otázkou je Zelený. V Jablonci se z něj stal zásadní hráč, na stoperu se mu daří, asi si ho budou chtít teď nechat. My při absenci Hovorky nemáme moc alternativ na ten post (Tijani asi zůstane v Liberci), Bořil jasně ne. Jinak, Mick, myslím, zůstane v Budějkách. Helebrandt vůbec nehraje.

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            spravnej_jezedak     před 29 dny 22.12.2020 09:54 |  
            3 3

            Tak me napada, pokud by meli v Jablonci o Zeleneho zajem, co zkusit Holika? Do dnes nerozumim, proc jsme ho nechali Peltovi, kdyz jsme na neho meli ve Zline predkupni pravo.. V U21 se mi moc libil..

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            Sherudan     před 29 dny 22.12.2020 10:41 |  
            6 0

            Už jsem to tu jednou psal: Hellebranda stáhnout s Hradiště a poslat místo Berana do Liberce.

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            pinochet     před 29 dny 22.12.2020 12:28 |  
            4 1

            Já bych tedy ze všech hráčů, co máme na hostování, preferoval stažení Zeleného, který nám v případě potřeby může lepit díry na stoperu, vlevo i ve středu pole.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Cross     před 29 dny 22.12.2020 01:01 |  
    7 0

    Tentokrát: Hlavně tŕi body... když jsem po zápase viděl Klusáčka pištět zklamáním, hned mi bylo lépe...(:-))). Co je to za vola, ten Klusáček? Odhaduju by byl schopen napsat další díl Dänikenových spekulací “Vzpomínky na budoucnost”. Akorát místo mimozemšťanů Klusáček všude vidí Covida...(:-))).

  3. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    cvočkař Danda     před 29 dny 22.12.2020 08:50 |  
    5 0

    Díky Alanore za skvělý komentář,hlavně za první odstavec hodnotící vystoupení trenéra Klusáčka.Když jsem to v televizi slyšel,nevěřil jsem vlastním uším.Vzhúru na plíseň!

  4. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    chrobak     před 29 dny 22.12.2020 09:20 |  
    6 1

    Hodnocení Olayinky se mě zdá být přísné, ale potřetí se už na to asi dívat nebudu, zase až taková fotbalová lahůdka to nebyla. Za sebe bych vyzdvihl Koláře za chycení té stoprocentní šánce Kúdely a hlavně Nica. Během prvních deseti minut snad tři exkluzivní gólové přihrávky. U Oscara mě přijde, že je na kraji opravdu o dost lepší než ve středu.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    hiker42     před 29 dny 22.12.2020 09:59 |  
    11 2

    Za mě muž zápasu Nico.

    Krásné svátky a v novém roce pevné zdraví a štěstí.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    buri     před 29 dny 22.12.2020 10:32 |  
    10 0

    Jsme Vládci Česka a Prahy. Pan klusáček mi zkazil večer... Byl u nás tři sezony, tak jsem ho toleroval za kecy, které se týkaly jiných... Je to ubožák. Hodnocení dobré a těším se na zítra. Jsem zvědav na sestavu našich borců a taky ve studiu - zase sparťani ?!!! Slavia.

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Leksel     před 29 dny 22.12.2020 12:36 |  
      10 0

      Prosím tě, kazit si večer kvůli nějakýmu frustrovanýmu ubožáčkovi, kterej si nevidí do huby a nerozdejchá porážku, tak za to ta bohemácká nula nestojí.

  7. vyplnil jsem předmět

    Sherudan     před 29 dny 22.12.2020 10:44 |  
    5 12

    Osobně bych mnohem výš hodnotil Provoda, dokonce bych ho považoval za nejlepšího na hřišti. Naopak Traoré, alespoň za mě, opět přesvědčil, že už na současnou Slavii nemá a mít nejspíš nebude.

    • Re: vyplnil jsem předmět

      Lunaris     před 29 dny 22.12.2020 12:07 |  
      3 3

      Proto Traorého Trpišovský po zápase chválil, že přinesl klid do středu pole.

    • Re: vyplnil jsem předmět

      japoko     před 29 dny 22.12.2020 12:38 |  
      2 10

      Ty zoufalé výkřiky na Traoré začínají být směšné!

    • Re: vyplnil jsem předmět

      rak (přítel SN)     před 29 dny 22.12.2020 13:34 |  
      7 0

      Traore je takový nevyzpytatelný. Někdy výborně vyveze míč, obejde pár hráčů, dokáže to i zklidnit. Jindy ale vypustí bránění, zkazí jednoduché míče. Opravdu nevím. Trenér snad už by mohl mít vypozorované, kdy ho třeba nasadit. Na stabilní místo v základu to ale nevidím.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 29 dny 22.12.2020 13:35 |  
    13 3

    Dobré odpoledne přeji Vám všem.
    Děkuji příteli Alanorovi za jeho práci a to vlastně za celý rok. Nemáš to s námi občas jednoduché, ale pokud mohu soudit, tak se na to díváš pokud možno objektivně. To já asi někdy nejsem. Ale jsem fanda a tak to ze mě občas prostě vyletí.
    Známky jsou asi odpovídající, je to prostě věc názoru.
    Já bych asi Kuchtovi dal možná 7 a na Petera bych asi nebyl tak přísný...... :-)).
    Klusáčkem už se zabývat nemá cenu. Pozvracel sám sebe.
    Jen bych mu připomněl něco o férovosti. Po docela brutálním zákroku Dostála na Oscara nám Franěk dal jakousi "výhodu" s tím, že k míči se dostal Vaníček a založil akci soupeře a to i přesto, že toho měl Oscar dost, ležel na trávníku a nemohl pokračovat. Klokani dokončili akci s tím, že byli v přesile. Naprostá ukázka prasárny a neregulérního a neférového jednání. Klusáček ještě své "chlapce" pochválil.......... Tím u mě tento pán skončil.
    Ač nemám pana Svobodu rád, tak on za LFA sdělil naprosto korektní názor a nechal bych ho napsat klokanům na jejich jakýsi stadion, který neodpovídá ničemu. Akorát si vždycky vybrečí výjimky pro to své oraniště.
    To je vše k zápasu s klokanem. Nemám tento klub rád a vím proč.
    Zítra nás čeká v Plzni těžký zápas. Moc bych si přál, kdyby to našim klukům vyšlo a dali si, a tím i nám, hezký dárek k Vánocům.
    Uvidíme.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Boo_SKS     před 29 dny 22.12.2020 13:51 |  
      6 0

      Presne tak, Sokrate.

      Na naprostou neschopnost ci alespon absenci jakehokoliv citu pro huru rozhodciho Franka jsem poukazal uz behem zapasu.

      Nejdrive nam po hodne osklivem faulu da asi dve vteriny trvajici "vyhodu", ze ktere rezultuje protiutok a golova sance Necida, zatimco Oscar se sviji na zemi a nemuze se zapojit do akce.

      A pote pisknutim penalty okamzite prerusi akci, kdy uz nas hrac malem doklepaval odrazeny mic do prazdne branky, aby nasledne penaltu odvolal, misto aby nejprve nechal dohrat akci, ktery by trvala jeste tak maximalne jednu vterinu. Ve finale jsme tak nemeli sanci dokoncit akci, ktera by na 99 % skoncila golem, nekopali jsme penaltu, diky ktere (opet "vyhoda") rozhodci akci prerusil a nakonec mic mela Bohemka. Zoufalost. Jedine stesti, ze nas to nestalo vyhru, jako tomu uz v pripade jineho nepochopitelneho selhani Franka (zpetvzati penalty v derby a nespravne udeleni zlute karty Husbauerovi, protoze pry coby VAR koukal na jine zabery, nez vsichni ostatni) bylo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        obiwan     před 28 dny 22.12.2020 22:22 |  
        0 0

        Ale ta penaltová situace by gólem neskončila, protože míč měl před sebou klokan a odpálil by ho do pryč...náš hráč to měl jednoznačně dál a navíc po tý ruce se zastavil...

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Sherudan     před 29 dny 22.12.2020 15:05 |  
      0 2

      Obecně souhlas, ale viděl bych to tak, že Franěk pískal nestranně mizerně na obě strany.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Fačín     před 29 dny 22.12.2020 19:42 |  
        2 3

        To bude tím, že je to mizernej rozhodčí.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    ColinSKS     před 29 dny 22.12.2020 14:20 |  
    5 4

    za mne jsem dal nicovi 7, podal skvělý výkon. Kolimu 5 protože u toho centru koukal asi na Janičku, stejně tak Oli, co brání tak, že kdyby tam nebyl tak je to stejné. Ve srovnání s Alanorem tak Kuchtič o bod víc, je to nezmar a zarputilec a bojuje za Slavii a svoje angažmá jako tygr. a stejně tak Sima. to že není vidět jsou takové ty řeči, ale je to golový hráč a skvělej k tomu. Takovej Messi se po hrišti prochází 80 minut a rozhodne. a je to kdo ? je to Messi. Sima hraje i dozadu, co po něm JiT chce, Messi?? ten by se šel napít, než by měl dělat něco v obraně. Zápas tak nějak nevýrazný, ale 3 body doma a vedem před lůzou o 5 a tajtrdlíci s gulou maj zas houno. :)

    přeji všem (včetně VŠECH co mne nesnáší) a kdo neprochází složitým obdobím v soukromé sféře jako já, vše nejlepší do Nového roku a na foru napísanou (to jsem teď vymyslel, protože nashledanou nebo naviděnout tak nějak neodpovídá :)

    todos los mejores amigos. SKS4ever i kdyby se dělo cokoli. Lukatom

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      chrobak     před 29 dny 22.12.2020 14:27 |  
      5 0

      Olayinka u gólu bránil blbě, ale díky tomu, že tam byl pozdě. Ale po tom sprintu přes půl hřiště byl úspěch, že se tam vůbec stihl dostat. Tam zaspal někdo jiný. Podle mě citelně chybí Holeš na DZ.


      Komentář byl uživatelem upraven (22.12.2020 14:30) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        fps     před 28 dny 23.12.2020 09:54 |  
        1 2

        jojo, i v televizi ocenili Olayinkuv 70 m sprint, nestihl to jen o chlup, měl tam být Bořil, ale po ztrátě a rychlém brejku to nestíhaly otočit, bylo to zahráno hodně dobře, tohle se těžko brání, jedině to přerušit na začátku, pak už je to těžké bránit

  10. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    zeleznik2     před 28 dny 23.12.2020 09:39 |  
    1 1

    Bohemka i Brno doufám, že spadnou, i když je trénuje Luděk Klusáček a hraje za ně Necka, nemám je rád. Oba týmy nám vyloženě nesedí, k ním ještě Zlín a Slovácko s Ostravou venku. Hodnocení souhlas, za gól nese odpovědnost Kolář, že nevyběhl pro centr a Olayinka za špatné bránění. Tyhle zápasy bychom měli, zvládat s přehledem a né trápit se a klepat o výhru. A to ještě byl z těch západu s Pardubicemi, Ostravou a Brnem ten nejlepší.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen