Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 14. kolo

Slavia zakončila fotbalově vydařený rok 2020 stylově - výhrou v Plzni.

Úvod zápasu přitom slávistům příliš nevyšel. Domácí byli zhruba půl hodiny aktivnějším celkem a bylo vidět, že očekávaný zápas nevypustí jako ten na Slovácku. Naštěstí ale nedokázali nadějné situace dotáhnout do finále, v čemž vynikal zejména Ba Loua. Na tutovky ale Slavia nezaostávala. Tu první si po Masopustově centru připsal Kuchta, který ale z jasné pozice přestřelil. Na druhé straně nás pak fantastickým zákrokem proti Čermákově hlavičce zachránil Kolář. Branka tak padla až do třetice a naštěstí do té správné branky. Sima se prosmýkl kolem několika protihráčů a trochu se štěstím se míč dostal ke Kuchtovi. Ten pak ukázal přehled, když našel ve druhé vlně volného Stancia, jenž krásným volejem rozjásal všechny slávisty! Šlo o zlomový okamžik, nejen kvůli výsledku. Slavia hru vyrovnala a ve druhé půli předvedla velmi vyspělý a svědomitý výkon, kterým kontrolovala hru a domácím až na jedinou šanci Mihálika nedala šanci na srovnání.

Když to vezmeme čistě ze sportovního hlediska, tak jak rok 2020 začal po přestavbě kádru rozpačitě, tak skončil skvěle a dal celé Slavii v tomto rozhodnutí za pravdu. Titul jsme nakonec získali a nyní máme znovu výborný tým, který je navíc perspektivní a s velkou budoucností. Opět se vyhříváme na čele ligové tabulky, válíme v Evropě a já jen doufám, že vláda Trpišovského Slavie v českém fotbale zdaleka nekončí.

Všem slávistům tedy přeji sportovně podobně úspěšný rok 2021! Samozřejmě s tím, že po společenské a zdravotní stránce bude naopak úplně jiný a že se snad definitivně vrátíme na tribuny stadionů. Bez fanoušků v hledišti totiž fotbal jen nuceně přežívá.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - V klíčové chvíli nás podržel skvělým zákrokem, když vyškrábnul Čermákovu hlavičku. Jinak naštěstí mnoho práce neměl. Celkově v lize prožil další skvělý půl rok, v Evropě to tentokrát bylo slabší.

Lukáš Masopust - 5 - V úvodu zápasu se hodně hledal a několikrát nechal na své straně Ba Louovi doslova dálnici. Naštěstí byl Afričan ve finále velmi nepřesný. Postupem času se srovnal, směrem dopředu to bylo v pořádku. Dobrým centrem našel v úvodní tutovce zápasu Kuchtu. V závěru zajímavě pálil z voleje.

Ondřej Kúdela - 7 - Profesorsky přesný výkon. Souhlasím s hodnocením Deníku Sport, že být Kúdela o deset let mladší, tak je to hráč do velkého fotbalu. Pro Slavii je ale fajn, že své nejlepší období má až teď u nás po třicítce.

David Zima - 7 - Hrál spolehlivě a vyhrával souboje s Ondráškem i Beauguelem, kteří patří v lize k nejnáročnějším soupeřům v této činnosti. Rok 2020 pro něj byl zlomový - přicházel z béčka Olomouce ze 3. ligy, nyní si už bez něj nedokáže nikdo představit sestavu mistra.

Jan Bořil - 6 - Poctivý nadprůměrný výkon. Dopředu byl sice méně výrazný než Masopust, zase si ale vedl výrazně jistěji při bránění.

Abdallah Sima - 6 - Plzeň si na něj dávala velký pozor a byl bráněn hodně natěsno. I tak ale nakonec rozjel rozhodující akci zápasu, kdy výborně ze hry vyřadil několik soupeřů. Ve druhé půli snad poprvé selhal ve velké šanci, ale mrzet nás to nakonec nemuselo.

Oscar Dorley - 5 - Nezklamal, ale na kraji obrany se mi přeci jen líbí víc. Oscar je dobrý do kombinace a dozadu je poctivý, v soubojích ale není silný a není to taková ta neprůchozí chobotnice, přes kterou středem hřiště mnoho míčů neprocpete. U gólovky Plzně neuhlídal Čermáka, ale neměl to po propadnutém míči snadné.

Nicolae Stanciu - 8 - Na hřišti jasně vyčníval a hráčem zápasu byl nejen rozhodující trefou, ale i výborným výkonem. Po nemastném neslaném podzimu ze Stanciovy strany to byl konečně jeho zápas. Od začátku byl při chuti a několikrát nebezpečně střílel. Trefil se nakonec parádní volejem. Ve druhé půli pak ještě skvělou finální přihrávkou vyslal do tutovky Simu.

Ondřej Lingr - 5 - Těžko říct, nakolik jeho výkon ovlivnil Buchův neférový úder loktem do hlavy, po kterém měl být domácí hráč pravděpodobně vyloučen. Při svém pobytu na hřišti se Lingr sice tradičně snažil, ale výrazněji nezaujal a patřil k méně viditelným hráčům.

Lukáš Provod - 6 - Dobře nahradil zraněného Olayinku. Nigerijec je sice nedostižný v presinku, ale Provod si na levé straně hřiště vedl dobře. Zaujal několika delšími sóly s míčem.

Jan Kuchta - 6 - Je zřejmé, že do naší hry zapadá a že se stal útočnou jedničkou. V první velké šanci zápasu selhal a v takové pozici by měl dávat góly. Vyžehlil si to ale skvělým centrem na Stancia u vítězné trefy. Jinak hrál týmově a obětavě.

Ibrahim Traoré, Stanislav Tecl, Ondřej Karafiát a Tomáš Malínský nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

14. - Středa 23. 12. 2020 17:00

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 1
0 - 1
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

26. Nicolae Stanciu

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 24 dny 26.12.2020 19:52 |  
    20 4

    Dobrý večer přeji Vám všem a i Tobě Alanore.
    Jsem rád, že jsi mě nevyslyšel voláním po samých desítkách, ale bylo to v nadsázce a i proto, že jsme prostě vyhráli i ten poslední zápas den před Vánocemi.
    V popisu utkání si vynechal několik velmi důležitých a z hlediska vývoje zápasu neopomenutelných momentů.
    Oscar Dorley těžko mohl předpokládat, že Ondra Kúdela udělá takovou minelu (a tomu dáváš 7), takže Oscar za 6.
    Ondra Lingr vyplňoval spoustu prostoru mezi Buchou, Kalvachem a Čermákem a umožňoval tak Nicovi jít více dopředu, takže Ondra za 6.
    Mrzí mě daleko více, že jsi vynechal výkon směšného rozhodčího Pechance.
    Že ho nehodnotí náš trenér, to je dobře.
    Ale tady na SN si ho měl rozmáznout alespoň na půl stránky. To mu má jako tohle projít. Ten rozhodčí, který v Plzni zařízl České Budějovice směšně neuznanou brankou. Ten Pechanec, který viděl karate Buchy na Lingra ze dvou metrů a křičel "pokračujte" jako že to nevidí???. Ten Pechanec, který se ani nepodíval, jak Hejda sejmul Simu před neproměněnou šancí Kuchty??? Jak Hejda sejmul dvakrát Bořila???
    Alanore, to jsem čekal, že o tomhle se zmíníš víc :-((.
    Když o tom nebudeme psát, tak všude bude ticho po pěšině a těmhle zrůdám to projde!!!!
    I to je novinařina.
    Já chci klukům poděkovat ještě jednou, jak to zvládli.
    Vytřeli jsme si i s klackem Šádkem zadek.
    Tak a teď jsem už je mi líp.
    Podle toho, jak jsme si tu s některými povídal a i jste mi psali na soukromé zprávy, tak Vás Pechanec taky neskutečně nazdvihl......
    Jsem zvědav, jestli se k tomu disciplinární komise vrátí?????
    Pravidlový expert Kureš by měl jít taky do propadliště dějin.......
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

      Alanor (admin)     před 24 dny 26.12.2020 21:32 |  
      11 1

      Dobrý večer příteli Sokrate,

      rozhodčího jsem nezmiňoval, protože jsme nakonec vyhráli a nechtěl jsem si kazit svátky. Ale počítal jsem, že se toto téma otevře v komentářích.

      Výkon sudího Pechance hodnotím jako alibistický a slabý. V poli podle mě pískal rovinu, ale podobně jako většina českých rozhodčích se bál dávat ve velkém zápase červenou kartu, i kdyby byla zasloužená. A Bucha ji dostat měl. Byl to ubohý zákrok hodný takového vajgla. Ale velký zápas, 14. minuta a alibistické rozhodnutí rozhodčího i při videu. Můj názor je, že při totožném zákroku naopak by dal taky zbaběle žlutou, že šlo spíš o ten alibismus než o snahu tlačit Plzeň. Ale Bucha měl každopádně skončit ve druhé půli po druhé žluté. To byl jasný zákrok na kartu. Na druhou stranu kartu měl dostat třeba Oscar za loket ve výskoku v první půli a zavánělo i nechtěné trefení kopačkou do hlavy od žlutého Provoda. V závěru pak měla být červená pro Hejdu za prasácký zákrok z frustrace.

      Ale naši rozhodčí jsou povětšinou zbabělci, co dají červenou jen při zmaření tutovky nebo při urvání nohy. Zvlášť když by měl být vyloučen hráč silného týmu.

      I zákrok ve vápně na Simu považuji za hodně pochybný a penalta to podle mě spíš byla. Ale studio jsem neviděl a v přímém přenosu úplně průkazné záběry nebyly.


      Komentář byl uživatelem upraven (26.12.2020 21:33) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 24 dny 26.12.2020 21:53 |  
        11 2

        Díky za Tvé dovysvětlení a beru to.
        Jinak Ti moc a moc děkuji za Tvou práci a hodnocení za celý rok. Moc si Tvé práce vážím.
        Při kávě si to vždycky rád přečtu a těším se na Tvé postřehy a pochopitelně i objektivitu.
        Já sám vím, že se někdy nechám "utrhnout" a pak to mydlím "hlava nehlava".
        Ale když já ty rudochy fakt nemám rád.......... :-))
        Tak s úctou k Tobě Alanore a ať Ti to píše pořád dál. A taky Ti přeji, abys měl co nejvíc důvodů psát o Slavii jen to dobré:-)).
        Sokrates55


        Komentář byl uživatelem upraven (26.12.2020 21:53) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        VitK     před 23 dny 27.12.2020 21:41 |  
        1 0

        Zdravím a děkuji za hodnocení. Znovu jsem se teď podíval na poločasové i pozápasové studio. Penaltovou situací se nikdo nezabýval. Je to zajímavé. Obzláště, když to člověk porovná se zájmem, se kterým se rozebírala penalta den předtím. Ale je to tak.

      • Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

        vršek     před 17 dny 03.01.2021 12:34 |  
        3 2

        Nesouhlasím s tím, že výkon Pechance byl alibistický a slabý.
        Výkon Pechance byl v prvních cca dvaceti minutách naprosto skandální! Ne alibistický, ale zcela záměrně vedený s cílem ovlivnit zápas resp. poškodit Slavii!
        Píšete o faulu Oscara loktem - ano souhlasím, že mohl a snad i měl žlutou kartou onen loket ocenit. Ve srovnání toho co však prominul Plzni rozhodčí v těch cca 20 minutách naprosto nesrovnatelné.
        Již v cca 7.min odpustil žlutou kartu Mihálikovi za faul zezadu s cílem přerušit akci Slavie (nám za to, tuším Bořilovi kartu za podobný zákrok udělil hned na začátku druhé půle).
        O zcela úmyslném a neomluvitelném loktu Buchy se snad ani nemá cenu zmiňovat. Pokud k tomu přičteme i naprostou frašku s video rozhodčími máme se nač těšit...
        Penalta na Simu před Kuchtovým zakončením nad bránu byla také zcela jasná a je s podivem jak se zde opět v zájmu ochrany před "ubrečeností" tento moment vlastně ani nezmiňuje - no, jistě vždyť jsme vyhráli....
        Navíc tam byl v cca 17 minutě další žlutý zákrok na našeho hráče...
        Naši rozhodčí nejsou zbabělci - naši rozhodčí (a to v podstatě na všech úrovních) jen pískají tak, aby proti sobě nepopudili "vrchnost" a udrželi si své postavení - no, pokud máte na mysli toto jako zbabělost - pak s Vámi souhlasím, Těch prvních dvacet minut zápasu jasně ukázalo, že v současné chvíli je Slavia opravdu na jiné sportovní úrovni než ostatní, a to včetně Plzně a Sparty - " je třeba zakročit a srovnat úroveň".....

  2. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    jose01     před 24 dny 26.12.2020 19:57 |  
    2 2

    zdravím, sice to byl náš 13. zápas, ale kolo to bylo 14.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 13. kolo

    chrobak     před 24 dny 26.12.2020 20:07 |  
    8 2

    Obvykle se s Alanorem můj dojem sice moc nerozchází, ale dnes mám poprvé shodu na sto procent. Ani bodík jinak ani jedno hodnocení jinak. A díky za poctivou a pečlivou práci na hodnoceních. Pro mě je to spolu s podcasty top Slávistických novin a na míle dál, než komenty co produkují novináři, co se tím živí.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    knl66 (přítel SN)     před 24 dny 26.12.2020 21:55 |  
    18 0

    Nedá mi to a musím se na rozloučenou se zápasem v Plzni podělit o jeden obrázek ze zápasu, jeden print screen.
    Na první pohled si na něm asi nevšimnete ničeho mimořádného a zvláštního. Všimnete si až na druhý pohled... A kašlete na hráče a jejich postavení. Příznivci slavného řečnického klubu si určitě všimnou, jací jsou v Plzni pitomci: https://ctrlv.cz/TwPB


    Komentář byl uživatelem upraven (26.12.2020 22:06) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mats     před 24 dny 26.12.2020 22:21 |  
      6 0

      Taky mohly být třeba "ščasné" ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Hofo78     před 24 dny 26.12.2020 22:21 |  
      2 0

      Šťasné...

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        knl66 (přítel SN)     před 24 dny 26.12.2020 22:25 |  
        1 1

        Ale no tak... Teď už je to na první pohled... :(((

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Leksel     před 24 dny 26.12.2020 22:35 |  
      9 0

      Tohle dát na zápas sezóny, kterej bude sledovat celá republika, to jen dokládá, na jaký úrovni ten klub je. Tohohle by si všimli i na vesnickým fotbale, zašli do hospody, tam sebrali pár chlapů, který by to v cukuletu dali do rychtyku a pak šli dopít pivo před podvečerním mačem. Ostuda je pro Plzeň slabý slovo

  5. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Wulfstan (přítel SN)     před 24 dny 27.12.2020 08:06 |  
    6 5

    Já vím, že zas budu za rejpala, ale prosil bych "...ze Stanciovy strany...". A navíc bych mu klidně dal 10, nebo aspoň 9,5. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 24 dny 27.12.2020 08:38 |  
      3 2

      Moc Tě zdravím "Wulfe" a přeji krásnou neděli (doufám, že "pyžámkovou").
      Jen abys měl radost, tak jsem si vytiskl "Nová pravidla českého pravopisu". Snad mi to bude něco platné :-)).
      S úctou k Tobě
      Sokrates55
      "Nemo dat quod non habet" - Seneca
      Nikdo nedá to, co nemá........

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Wulfstan (přítel SN)     před 24 dny 27.12.2020 10:15 |  
        2 4

        Ahoj Sokrate, jasně že mám pyžámkovou neděli. Jsem po a před noční, takže čas mezi tím hodlám strávit bohulibým válením se v pelechu. :-)
        Kéž bychom jednou měli tak jednoduchý jazyk, že by nepotřeboval (téměř) žádná pravidla. Někdy se mi to opravdu zdá zbytečně složité. Ovšem kam se čeština hrabe třeba na francouzštinu s jejich asi 15 minulými časy, nebo na němčinu, která je schopna vyprodukovat slovo, které se skládá z cca 50 písmenek... :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          cunak     před 24 dny 27.12.2020 14:00 |  
          4 3

          A co teprv turecké: Cekoslovakyalilastiramadiklarimizdanmissiniz (člověk, jemuž se nepodařilo státi se Čechoslovákem) :) .

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Alanor (admin)     před 24 dny 27.12.2020 17:06 |  
      3 0

      Díky za upozornění. Opraveno a omlouvám se za chybu, která se stává maximálně jednou za deset let. :)

  6. Poděkování

    houston (přítel SN)     před 24 dny 27.12.2020 13:38 |  
    11 0

    Alanore, díky Ti za spoustu práce, často nedoceněnou i zhusta všelijak rozporovanou, v končícím letošním povětšinou úspěšném /ale jen fotbalově/ roce. Snad následující bude lepší po všech stránkách, ať už se my slávisté dáme nebo nedáme očkovat. Každý má svůj rozum a snad ho bude i používat víc, než vzplanutí. A po fotbalové stránce - po krátké pauze vzhůru do boje !

  7. Sestava

    Mike     před 24 dny 27.12.2020 17:26 |  
    14 0

    Kdyby vam nekdo pred rokem rekl, ze opet povedeme suverenne ligu a v sestave budou Zima, Sima, Oscar, Lingr a Kuchta misto Coufala, Hovorky, Soucka, Husbauera a Skody, tak by si kazdy zde tukal na hlavu.

    • Re: Sestava

      bongor     před 24 dny 27.12.2020 18:43 |  
      5 4

      Mně docela vadí jedna věc,když prodáme třeba Cufa ,že se nám v Anglii smějou,za kolik.
      Problémy po přestupu do Chelsea ale má další německá akvizice Kai Havertz, jenž přišel z Leverkusenu dokonce za 71 milionů liber (přes 2,1 miliard korun).No a Cufik je bez problémů.Připadám si jako domorodec odněkud z Afriky,těm dávali za zlato korálky a oni jim ještě radostně půjčovali manželky,jakej udělali dobrej obchod.
      Peníze potřebujeme,ale ..................

      • Re: Sestava

        Boo_SKS     před 23 dny 27.12.2020 19:58 |  
        8 1

        Bongore, takhle to nemuzeme brat. Cufovi je 28 let a hraje v obrane, coz je daleko horsi vychozi pozice nez mlady ofenzivni hrac, ktery ma jeste velky potencial se zlepsovat a hlavne je kvuli golum a asistencim mnohem "viditelnejsi". Navic zkusenosti z bundesligy a nemecke repre jsou neco jineho, nez cela dosavadni kariera v CR + par zapasu v Evrope a repre. Jasne, kdybychom si dali nacas a licitovali o cene, tak treba za Cufa dostaneme o milion liber vic, ale tady se i vyslo vstric hraci, ktery pro nas hodne udelal, uz loni jsme mu zatrhli bundesligu a ted mel asi posledni sanci splnit si sen, protoze Premier League z nasi lize moc casto nelovi.

        I proto si myslim, ze pokud by teoreticky WHU nebo jiny anglicky klub projevil zajem napr. o Borila, tak ta cena bude z totoznych duvodu +- podobna, jen treba o ten milion liber vetsi, protoze uz muzeme argumentovat nejen okamzitou aklimatizaci Suka, ale i Cufa, ale nelze cekat, ze bychom za nej dostali dvojnasobek.

        To takovy Sima muze byt uplne jina pisnicka. Ten je mlady a kvuli golum je hodne videt, takze pokud mu vydrzi forma, tak tam je realne dostat za nej to, co za Suka nebo i vic.

        • Re: Sestava

          bongor     před 23 dny 28.12.2020 14:02 |  
          2 4

          To co píšeš,to vím,přesto je ale fakt,že se nám kladivouni smějou,jak levně Cufa získali.A podle mě mají pravdu.

          • Re: Sestava

            Boo_SKS     před 23 dny 28.12.2020 14:42 |  
            6 0

            Hele to zalezi na uhlu pohledu. V Anglii jsou zvykli, ze se tam prestupuje za miliardy, takze nejakych 6 milionu liber je pro ne pakatel, zatimco my jsme az do nedavne minulosti byli zvykli, ze podobne hrace prodavame i v mladem veku za 2-3 miliony eur, takze z tohoto pohledu nam prijde cca 130 milionu za 28 obrance celkem dost. Protoze fans WHU, kteri se nam ted smeji ani my sami nevime, kolik by nam West Ham byl ochoten za Cufa dat, kdybychom vyjednavali stejne tvrde jako v pripade Suka. Uprimne pochybuju, ze bychom tehdy dostali treba 10, protoze Navyseals tady psal, ze oni puvodne meli zajem o Masopusta a na Coufala se zamerili az uplne na posledni chvili, takze neverim tomu, ze by TEHDY za 28leteho obrance, se kterym pocitali spis na lavicku, dali vyrazne vic, nez kolik jsme dostali. Treba by radsi misto nej vzali nekoho jinyho a my prisli o tu super reklamu, kterou nam tam Cuf dela. Ted uz by ta situace byla samozrejme uplne jina a verim, ze v soucasne dobe bychom i za takoveho Boru aspon 10 vytriskali. Holt vsechno souvisi se vsim a mozna i zdanlive pod cenou prodany Coufal nam pomuze hodne draze prodat dalsi hrace.

          • Re: Sestava

            knl66 (přítel SN)     před 22 dny 29.12.2020 00:40 |  
            4 0

            A měli jsme na Cufa nějakou jinou nabídku za vyšší částku? Neměli. Buďme rádi, že šel Coufi5 ven za částku, za jakou šel. I on tak bude třeba jedním z průkopníků, kteří nám (možná) na Ostrovech udělají takové jméno, že za dva tři čtyři roky budou podobné přestupové částky podprůměrné. Ale někdo tu cestu musí prošlapat.

    • Re: Dobře nasadil Tvrdík tu částku za Simu

      knl66 (přítel SN)     před 24 dny 27.12.2020 19:03 |  
      3 2

      Slepé střevo a ruik.cz - NEBRAT!

  8. Poděkování

    JS (přítel SN)     před 23 dny 28.12.2020 11:22 |  
    11 6

    Alanore, díky moc za celoroční dřinu při sepisování slovních hodnocení. Musí to bejt fuška, psát to jednou, spíše však dvakrát týdně. A líbí se mi Tvoje střízlivé známky, se kterými určitě ne vždy všichni souhlasí (a přejí si samé desítky :) ), ale kterými se snažíš o co největší objektivitu. Ať Ti to jde stejně dobře psát i v příštím roce.

    • Re: Poděkování

      Alanor (admin)     před 23 dny 28.12.2020 12:44 |  
      5 3

      Díky! Já si pro změnu moc rád přečtu Tvé představení soupeře v Evropě. :)

      • Re: Poděkování

        knl66 (přítel SN)     před 22 dny 29.12.2020 00:36 |  
        1 0

        Jsem rád, že rubrika "hodnocení" tady je. A jsem rád, že je po každém kole. Musí to být docela časově náročné a rozumím tomu, že asi i proto zmizelo "sadistické okénko" - pardon, pardon, s ohledem na nedávnou minulost se mi prsty na klávesnici samy rozeběhly, samozřejmě jsem chtěl napsat "statistické"... S odstupem jednoho dvou dnů od utkání si pak člověk při čtení hodnocení uvědomí i něco, co mu při sledování zápasu zůstalo utajeno a čeho si nevšiml. Popřípadě moment, nad kterým tady můžeme diskutovat.
        Díky, přeji dobrý a klidný rok 2021.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    o5aradecek     před 23 dny 28.12.2020 18:30 |  
    10 1

    Když vidím, zápas co zápas, jak hraje stopera Ondra Kúdela, tak je mi jen líto, že není třeba o tři roky mladší. Neskutečný přehled, fotbalovost, výbušnost, čtení hry. Velkej lídr zadních řad!

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Boo_SKS     před 22 dny 28.12.2020 19:25 |  
      9 0

      A vis, co je na tom "nejhorsi"? Nebo v cem ma Ondra velkou smulu? V tom, ze je precizni, suverenni a prakticky bezchybny, ale zaroven hrozne nenapadny. On nikdy nedela takove efektni zakroky jako Simon ani fyzicky nedominuje jako Misam kteri byli hrozne videt a ta jejich kvalita byla neprehlednutelna. Ondra spoleha na perfektni cteni hry, coz ale neni moc videt, a tak si toho clovek, ktery se na nej vyslovne nezameri casto ani nevsimne.

      A to je hrozna skoda, protoze Kudy byl takhle spolehlivy uz behem celeho angazma v Liberci, kdy svoji predvidavosti a zkusenostmi drzel celou obranu, jenze ten tym nebyl extra sledovany a Ondruv styl neni prilis napadny, tak si toho moc fanousku nevsimlo a ani media mu nevenovala pozornost. Uprimne, netusim, jak hral predtim v Boleslavi (tam nejspis jeste byl DZ), mel jsem ho na ocich az v Liberci, nicmene uz tam hral minimalne 2 roky uplne stejne, jako ted u nas, takze to opravdu neni o tom, ze by najednou tak vyrostl, ale pouze se mu konecne dostava pozornosti, kterou zaslouzi.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        o5aradecek     před 22 dny 28.12.2020 19:41 |  
        4 0

        Moc fanoušků (včetně mě) si ho v Liberci asi opravdu moc nevšimlo, důležité je, že si ho sebou přivedl Pan Trpišovský. :-) Kolem Ondry by podle mě měla být složena i obrana reprezentace, bez nadsázky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Boo_SKS     před 22 dny 28.12.2020 19:55 |  
          9 0

          S tou repre to je bohuzel trosicku slozitejsi. Hrat tak, jako my, tak neni o cem a Kudy by mel byt (spolu s Kolarem a Souckem) osou tymu, jenze my slavisti sami vime nejlip, jaky ohromny rozdil je mezi fotbalem, ktery praktikuje za kazde situace odvazny Trpis a tim, co hraje naopak vzdy prehnane opatrny Silhavy. Proto v repre na stoperu nastupuji neobratni drevorubci Celustka s Brabcem, kteri by se u nas nedostali ani na lavicku. Narodak hraje mnohem jednoduseji a konzervativneji, takze tam se po brankari ani stoperech extra rozehravka nechce, Silhavy rad nakopava na vysokeho hrota. A v tomto stylu prednosti Kudely tolik nevyniknou, coz ostatne i on sam v rozhovoru priznal, kdyz si loni po nejakem zapase posteskl, ze se snazil hrat stejne jako ve Slavii, ale ono to neslo, protoze se mu nikdo nenabizel jak, jak je zvykly od nas, a tak musel hrat uplne jinak.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            o5aradecek     před 22 dny 28.12.2020 20:04 |  
            3 0

            Tohle mě samozřejmě taky napadlo a bylo to vidět i v zápase ve Skotsku, kde šel přes Kudyho gól, protože automaticky zareagoval, jako ve Slavii. Pokud by měl Šilhavý odvahu, postaví "zadek" repre jako ve Slavii a i herní styl uzpůsobí našim klukům. Ono to zní možná divně, ale Slavia je v současnosti takový hegemon a je svým fotbalem pravidelně konkurence-schopná i těm velkým evropským kolosům, že by možná i repre trenér měl vzít v potaz její určité principy, návyky a hlavně kostru mužstva. Ale třeba jsme oba vedle a přivezeme z Eura medaili s Čelůstkou.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Dennis     před 22 dny 28.12.2020 20:59 |  
              10 0

              No beze srandy by to Šilhavý udělat měl. V bráně Kolář, stopeři Kúdela a Zima (ten to Šilhavému vrátí o rok později na MS), beci Coufal a Bořil, střed zálohy Souček a Král. Takhle by to odzadu mělo být. Vepředu pak ať si hraje Schick, Jankto a spol. Plus já bych teda klidně dal na střed před Součka s Králem ještě Šévu, protože je podle mě minimálně stejně dobrej jako Darida, který je v repre někdy dost nevýrazný. Bohužel tam uvidíme Vaclíka, Čelůstku, Brabce, Daridu, možná dokonce Dočkala... Je to škoda no.

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                o5aradecek     před 22 dny 28.12.2020 21:03 |  
                2 0

                Asi tak, bez problému. :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                knl66 (přítel SN)     před 22 dny 29.12.2020 00:51 |  
                4 0

                Souhlas od A do Y. Repre byla většinou tvořená hráči jednoho týmu, kterému to šlapalo, měl úspěchy v Evropě (Dukla, Bohemka, Sparta), fungovaly tam automatismy... a byla doplněná jen o několik málo výjimečných hráčů z jiných mužstev. To nebylo jen v době, kdy se na repre srazy (2000-2006) slétali hráči z celé Evropy, ale téměř všichni tenkrát hráli ve špičkových mužstvech.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  Hesmir (přítel SN)     před 22 dny 29.12.2020 15:41 |  
                  1 0

                  Razítko, podpis. Jen doplním k minulostí. Sice sletali, ale hrali spolu v repre od snad 16 porad jedna banda doplnena Petrem Čechem. Takže se za tu dobu výborně znali. Asi jako ze současní hráči SKS se stále znaji se Sukem a jeho stylem ač je rok pryč...

  10. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    zeleznik2     před 22 dny 28.12.2020 20:27 |  
    4 1

    Asi bych nedal nižší známky než číslo šest. I Nico u mě za osm bodů.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen