Fortuna liga

Slavia - Olomouc 3:1

V prvním zápase v roce 2021 porazila Slavia v promrzlém Edenu Sigmu Olomouc 3:1 brankami Kúdely z penalty a dvěma Kuchty, který před první z nich neproměnil další penaltu. Slávisté v první půli nehráli dobře, prohrávali, dvě penalty po faulech hostů však pomohly Slavii zápas otočit.

Trenér Trpišovský musel v sestavě vzhledem k mnoha absencím improvizovat, na pravého obránce postavil novou posilu Alexandera Baha, vedle Ondřeje Kúdely se postavil uzdravený David Hovorka. Ve středu zálohy nastoupil Oscar s navrátilcem Hromadou, na křídlech Sima s Provodem, pod hrotem Nico Stanciu a v útoku Jan Kuchta. Hostům chyběl veterán Roman Hubník, místo něj nastoupil Vít Beneš. Hned ve třetí minutě slávisté vybojovali zajímavou standardní situaci poblíž rohu velkého vápna. Stanciu s Provodem rozehráli nakrátko, ale Provodovi rána z lepší pozice vůbec nesedla a letěla daleko mimo. První střelu na bránu si připsal Jan Bořil v osmé minutě, když mu míč sklepl na hranici vápna Sima, Bořilovi střela moc nesedla a Mandous míč lehce sebral. Hosté však dobře bránili střed hřiště a slávisté se v úvodu nedostávali ani k rychlejším akcím po stranách. V 15. minutě Olomouc zahrozila po rohovém kopu, míč chvíli zůstal volný, ale Kolář jej vzápětí sebral. Jen o minutu později však už šli hosté do vedení, sešívaní vůbec nezvládli situaci na své pravé straně, Hovorka jako poslední hráč odkopl míč jen do Breiteho, který šel pak sám na brankáře Koláře a prostřelil jej - 0:1. Uplynula jen další minuta, sešívaní dostali míč do vápna, kde Greššák sestřelil k zemi Kuchtu a sudí Berka odpískal penaltu, nic na tom nezměnila ani konzultace s videorozhodčím, která prověřovala případnou hru rukou ze strany Kuchty. K penaltě se postavil Ondřej Kúdela a poslal míč na opačnou stranu, než skočil Mandous a bylo vyrovnáno 1:1. Po vyrovnání se ale dál hrál naprosto vyrovnaný zápas, slávisté neměli ani náznak tlaku, naopak hráči Sigmy byli schopní dlouhé úseky hry kontrolovat míč. Houskovu střelu z přímého kopu ve 36. minutě lehce chytil Kolář, vzápětí na druhé straně Bah hledal ve vápně Simu, tomu míč utekl a Provodovu střelu vzápětí zablokovala obrana. O dvě minuty později Houska nesmyslně fauloval ve vápně probíhajícího Hromadu a slávisté kopali druhou penaltu v zápase. Míč si tentokrát postavil Kuchta, Mandous sice jeho střelu vyrazil, ale jen Kuchtovi k nohám, který pak míč snadno dorazil do sítě - 2:1. Do kabin tak šli slávisté s jednobrankovým vedením po nepřesvědčivém výkonu a dvou penaltách po hloupých faulech hostů.

Na začátku druhé půle byl obraz hry stejný jako v prvním poločase. Žádná převaha sešívaných, naopak po Kúdelově faulu kopali hosté zajímavou standardku ze strany, Poulolo si však nepohlídal ofsajd. V 55. minutě se krkolomně dostali slávisté do šance středem hřiště, Stanciu hledal Kuchtu, ale hosté stihli odehrát na roh. V 61. minutě slávisté rozehráli pěknou akci, chybičku jednoho z bránících hráčů dokázal využít Bah, míč se přes Hromadu dostal do strany k Simovi a jeho centr našel zpět úplně volného Hromadu na malém vápně. Střední záložník Slavie překvapivě nezakončoval, ale krásně našel Kuchtu ještě blíž bráně, Kuchtovu hlavu sice Mandous vyrazil před sebe, ale pak se srazil z vracejícím se Poulolem a Kuchta měl lehkou práci míč dorazit do sítě - 3:1. Ze slávistů třetí brankou spadla nervozita, Stanciu po další akci středem střílel zpoza vápna, Mandous kryl. Slávisté dostali zápas pod úplnou kontrolu, až v 78. minutě utekli hosté po pravé straně, míč se dostal ve vápně až ke střídajícímu Chytilovi, který ale ani pořádně nezakončil a vracející se obránci Slavie míč odkopli na roh. Deset minut před koncem se na hřiště dostali Musa s van Burenem místo Kuchty s Oscarem. V 84. minutě si Provodův centr našel Sima, jeho pokus dokázali obránci zablokovat na roh. Na závěr zápasu se na hřiště dostal ještě Júsuf místo Stancia a Tecl s Beranem místo Simy s Hromadou a slávisté zápas v klidu dovedli do vítězného konce.

15. - Sobota 16. 01. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 1
2 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Ondřej Kúdela (pen)
39. Jan Kuchta
61. Jan Kuchta

SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

16. Breite

Komentáře (364)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé