Domácí pohár

Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

Po úvodním zápase ligového jara čeká na fotbalisty Slavie první zápas českého poháru, který i v této sezóně nese jméno MOL cup. V normálně probíhajících sezónách touto dobou jsou známi účastníci čtvrtfinále, ale tato sezóna má do normálnosti daleko. Slavia je nasazena do třetího kola a v něm na domácím trávníku přivítá Duklu Praha.

Historie Dukly Praha je všeobecně známá. Klub vznikl v roce 1948 jako armádní tělovýchovný klub, který pravidelně bral hráče ostatním celkům. Ti do klubu chodili absolvovat základní vojenskou služku a leckteří neváhali i po jejím skončení podepsat trvalý kontrakt s armádou, neb ta měla nejlepší materiální vybavení v republice a její hráči byli platově nejlépe ohodnoceni. Tohle všechno skončilo revolučním rokem 1989. V devadesátých letech se Dukla sloučila s týmem Portal Příbram a nakonec následoval trvalý přesun do Příbrami. Přímý nástupce týmu, který vyhrával trofeje v Československé lize, v současné době vystupuje jako 1.FK Příbram.

Dukla, jak ji známe dnes, povstala z mládežnických celků, které pod jejím jménem v Praze fungovaly samostatně. V roce 2007 došlo k odkoupení druholigové licence od Jakubčovic a zaniklá značka tak opět ožila. Dukla se vrátila do nejvyšší soutěže a v roce 2019 z ní opět sestoupila. V loňském létě již oznamovala návrat, coby třetí tým druhé ligy, když vše zhatil covidový nález u hráčů SFC Opava. Ten zapříčinil, že nebyla dohrána skupina o záchranu a tudíž nemohl být vyhlášen sestupující, kterého by třetí tým druholigové tabulky nahradil.

V současné sezóně se Dukla po podzimní části nachází na devátém místě druhé ligy. Do třetího kola MOL cupu se dostala po výhře 4:0 nad Admirou v prvním kole a po kontumačním vyřazení Aritmy, jež odmítla absolvovat povinné testy na covid v kole druhém.

Nejslavnější zápas mezi Duklou a Slavií v rámci českého poháru se odehrál na jaře 1997 na Strahově. Šlo o finále poháru, který tehdy nesl jméno Raab Karcher cup. Bitva po devadesáti minutách neměla vítěze, držitele poháru určila až devátá minuta prodloužení. Kdy Martin Pěnička přesnou přihrávkou našel na hranici vápna Pavla Horvátha a rána současného trenéra Příbrami změnila směr o obličej nejlepšího slávistického střelce té sezóny - Karla Váchy. Hrálo se na „zlatý gól“, takže touto „fackou“ bylo finále poháru ukončeno.

V úterý se bude o postupujícím rozhodovat v Edenu. Červenobílí jsou opět úřadujícími mistry a jejich vyřazení by bylo obrovskou senzací. Jako varovně zdvižený prst můžeme vnímat fakt, že Dukla v přípravném odbobí dokázala porazit druhý tým současné nejvyšší soutěže - FK Jablonec. Sestavu červenobílých těžko odhadovat, na jedné straně bude stát snaha o protočení základní sestavy, kterou čeká pořádně nabitý leden, na straně druhé tu máme značnou marodku a hodně hráčů, kteří po problémech s pozitivním testem na covid teprve začali trénovat.

Tip: Stejskal – Bah, Kačaraba, Hovorka, Oscar – Hromada – Masopust, Beran, van Buren – Musa, Jusuf

3. - Úterý 19. 01. 2021 15:30

MOL Cup, 2020/2021
4 - 1
3 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

17. David Hovorka
34. Ondřej Lingr
42. Jakub Hromada
90. Peter Olayinka

FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

53. Fábry

Komentáře (56)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

    mart     před 3 lety 18.01.2021 14:57 |  
    6 0

    Ja bych videl nejslavnejsi zapas proti "DUKLE" na jare 1966. Ten zapas se vlastne ani nehral primo proti Dukle ( hrali jsme doma proti Interu Bratislava), ale presto si myslim, ze to byl Nejslavnejsi ( a pro Slavii velmi typicky) zapas proti Dukle. Ti kteri nepamatuji, si mohou precist clanek z Lidovek (myslim 2008), ... staci zadat, " Jak Slavia kdysi ziskala titul. ", nebo mnoho jinych (povetsinou vice polarizovanych) clanu o tom zazraku v poslednim kole 1965/66.
    Z Liverpoolu zdravi mart

    • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

      kjandourek (admin)     před 3 lety 18.01.2021 15:15 |  
      1 1

      To zase pamatuje málokdo.... já tedy primárně hledal utkání, které má nějakou spojitost s domácím pohárem :-)

      • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

        mart     před 3 lety 18.01.2021 17:27 |  
        6 0

        Mate pravdu Karle, tohle nebyl pohar. (a ani se nehralo s Duklou !) Ale je to porad jeden z tech Slavnych neslavnych zapasu povalecne Slavie. Ja patrim do obou kategorii. Byl sem tam, ale nepamatuju si to. Byls sem hodne malej kluk.
        Tata me zacal tahat do Edenu bud v 64 nebo v 65. Jednu sezonu sme byli v druhy lize. Ale tenhle zapas se potom opakovane diskutoval, a stal se takovou legendou.
        My jsme meli u nas doma k Dukle takovy opravdovy a setrvaly vztah. Rekl bych uprimna nenavist. Se Spartou rivalita, ... s Duklou nenavist. Uprimna a opravdova nenavist. My na ne pokrikovali k zemi, vztyk. Oni k nam prijeli v cervenych trenyrkach a bilych trickach (tenkrat meli hoste volbu) abysme nemohli hrat v nasich dresech, ... a vetsinou nas porazili.
        Vzdycky sem se jako kluk certil, kdyz nekdo mluvil o Derby s Duklou. My mame derby se Spartou, ne s nejakymi kluby lokalnho vyznamu jako RH Strasnice, nebo Bohemka, a urcine ne s kluby umely vytvorenymi!
        Byla jina doba.
        Dobre, ze uz je to pryc.
        Ne jen kvuli Slavii


        Komentář byl uživatelem upraven (18.01.2021 17:28) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

          mart     před 3 lety 18.01.2021 17:34 |  
          3 0

          ... jeste bych mel doplnit, ze Slavii bylo na Inter vic nez 40 tisic divaku, a na Julisce kde hrala Dukla s VSS 12.
          ne dvanact tisic, 12 divaku. Cili, moje rodina nejspis nebyla jedina, ktera Duklu tak nejak nemela v lasce :-)

          • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

            martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.01.2021 17:40 |  
            3 0

            Jo u nas v rodine to bylo podobny, sparta byla rival, dukla byla nenavideny umely klub.

        • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

          martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.01.2021 17:36 |  
          3 0

          To jo.. jesteze je to pryc a Dukla je ted ten maly klub lokalniho vyznamu, to vcelku odpovida a tenhle kousek sveta na julisce mi prijde v poradku. A nevim, jak ty, marte, nepamatuju ty casy armadniho umelyho klubu tolik, ale tu nenavist uz jsem dokazal zahodit a jako dejvicak k ni citim i mirne, opravdu jen mirne, lokalni sympatie.. :).

          • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

            Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 18.01.2021 18:13 |  
            7 1

            Zdravím Tě Marte do L´poolu.
            My to měli s Duklou podobně, mazec byl v tom, že babička milovala Masopusta.
            A rozkošné byly ty rozhovory mezi dědou a babi......, které vždycky končili tím, že děda říkal: "Tak si seber toho svýho Masopusta a jdi na Duklu"........... Což většinou nepochopila babičky sestra a říkala dědovi něco v tom smyslu, proč jí posíláš na Duklu, když už válka skončila....... :-)).
            Sokrates55

            • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

              mart     před 3 lety 18.01.2021 18:23 |  
              1 0

              Zdravim Te Sokrate :-)
              Vzpominas na ty pokriky. Taky se postupne vyvijely. Me se libil ten elegantni " Nemame vas radi", a pozdeji pak i rymovacka (to uz sem byl na Gymplu, a duse poeticka :-)).... "Dukla je hovado"

            • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

              carevitchando     před 3 lety 19.01.2021 14:21 |  
              0 0

              Krásné :-)))

          • Re: Nejslavnejsi zapas proti Dukle Praha

            mart     před 3 lety 18.01.2021 18:40 |  
            3 0

            Spousta veci trochu vyprchala. Ne vsechny veci, ale mnohe.
            Ted uz nam Muzou bejt ukradeny, protoze ted uz si to muzeme dovolit.
            Ja uz sem pres 30 let venku, tak mam mozna jeste trochu jiny pohled. Tech prvnich skoro 10 let po komunismu sem zil hned vedle v Bavorech, ... takze i uhel pohledu se mi asi k posledku trochu zmenil.
            Docela chapu, ze dneska uz lidi na Duklu koukaj jinak :-)

  2. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    Navyseals     před 3 lety 18.01.2021 15:20 |  
    6 0

    Ta sestava je docela trefná.

    • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

      SKSVenca     před 3 lety 18.01.2021 15:34 |  
      2 0

      To ano, já bych si ještě dovolil tipnout, že v základu začne Standa Tecl. Úplně si nemyslím, že by ho trenéři odřízli takovým způsobem, že by se nedostal do sestavy ani proti druholigovému soupeři v poháru.

    • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

      donford     před 3 lety 18.01.2021 15:39 |  
      22 0

      Na tom utkání proti Dukle jsem v r. 1966 byl. To byla pro naší generaci ona zlatá 60. léta. Na dřevěnce, kam jsem vytáhl svojí budoucí nastávající. Poprvé jsem jí vytáhl na fotbal v touze jí předvést svůj milovaný klub, jak získá mistrovský titul a já jí přesvědčím, aby se také stala fanynkou Slavie. Šla tam poprvé a naposled. Slavia prohrála 1:0, přičemž před zápasem i remíza by byla stačila na titul. Slavia měla šanci na vítězství, zejména když kopala desítku. Béďa Tesař ze zálohy, švagr Franty Veselého, jí kopnul z pohledu hráče po zemi vedle pravé tyče, něco jako včera Čermák v Příbrami. Jen myslím, že pravou nohou. Ale to pořád nám ještě titul s případnou remízou nikdo nebral. Jenže pak lampasák Fencl písknul desítku proti nám a tu už Szikora z Interu Bratislava proměnil. V nejdůležitějším utkání jsme to projeli a Dukla byla mistrem. S manželkou jsme už 51 let, ale nikdy jsem jí na Slavii již nedostal. A to byla sportovkyní a reprezentantkou, dokonce s 12 tituly mistryně republiky. Ale fotbal ne a ne. A děti jakbysmet. Pes boxer, se kterým jsem s jediným vždy oslavoval vítězství Slavie taky umřel, (dostával za vítězství cukříček :-)) a tak teď v zimě jsem u TV jako sirotek, jen v létě se nám podařilo se Sokratesem na chalupě se dívat spolu. Jo, běh světa a osudu je někdy nevyzpytatelný. Ale nestěžuji si, za Slavii jsem rád.


      Komentář byl uživatelem upraven (18.01.2021 15:41) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        Martin 58     před 3 lety 18.01.2021 17:11 |  
        0 0

        Díky, Donforde, za trochu prózy, svým způsobem zábavné, ale niterně možná, i po těch letech, mučivé. Nedovedu si představit, v jakém stavu jsi z Edenu tenkrát odešel. A k tomu manželka jako věčně živý důkaz....

        • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

          donford     před 3 lety 18.01.2021 18:31 |  
          4 0

          Tak teď už mučivé rozhodně nikoliv, vždyť přišly roky 96, 08, 09, 19 (totální sezona), 20 a teď doufám v r. 21. Jedno je ale jisté. Moct se za svůj život kdykoliv upnout s velkou nadějí a potěšením na Slavii, na ta kvanta fotbalových hrdinů a legend, co jí prošli, to je velká jistota. Přetrvávající celý život. A v tom je každý slávista nezměrně bohatý. Já miluji Latinskou Ameriku. Ale i odtamtud jsem volal Sokratovi, což tento může potvrdit, a vyzvídal, jak dopadl poslední zápas, kdo dal gól a prahnul neustále po informacích a novinkách. Věřím, že tak to má každý slávista. A nikdy se nenasytíme. Bohudík.

          • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

            o5aradecek     před 3 lety 18.01.2021 19:23 |  
            4 0

            Ještě jste, donforde, opomněl zmínit titul v roce 2017, ten byl taky skvělý, nečekaný a nádherný. Jak jsme se nakonec stylově po letech rozloučili se Strahovem. :-)

            • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

              donford     před 3 lety 18.01.2021 20:46 |  
              2 1

              Omlouvám se, zapomněl. V té přehršli titulů poslední doby. :-) Já vím, to tam snad zářil Tecl proti Brnu. A tenkrát jsme Brno považovali na konec za dost nebezpečného soupeře. On taky ten poslední krok bývá nejtěžší.

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.01.2021 17:27 |  
        5 0

        Děda mi o tomhle zápase vyprávěl mockrát. Zažil spoustu slavných zápasů a úspěchů za první republiky, ale od r. 1947 dlouho čekal na titul a tady byl za celou tu dobu nejblíž. Začali jsme spolu někdy v 80. letech chodit na Slavii, když jsem byl malej kluk. Děda se nakonec titulu v 96 těsně nedočkal. Ale stejně jsme si ty společný výlety do Edenu a na Strahov vždycky moc užili, i v bídných 80 letech i v Korbelově éře nenaplněných nadějí.

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 18.01.2021 18:17 |  
        2 0

        Tak tohle mi musíš ještě vyprávět....... :-))
        U kávy :-)).
        Sokrates55

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        knawi     před 3 lety 18.01.2021 18:39 |  
        3 0

        Nezapomenu na po zápase z východu dřevěnky vycházejícího Bédu Tesaře s brunátným, pláčem zrůzněným obličejem. Přestože tak procházel velkým davem nešťastných slávistů, shromážděných na place za tribunou, nevzpomínám si, že bychom na něj nějak extra pokřikovali a nadávali mu. Byla to hromádka neštěstí. Naše zášť směřovala víc na sudího Fencla, na toho jsme měli leta pifku.

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        Ondráš     před 3 lety 19.01.2021 09:46 |  
        1 0

        Fuj, z toho mrazí:) Taky jsem o tom zápase slyšel legendy, ještě, že jsem u toho nebyl. Byla to tenkrát nakloněná rovina, nebo jsme si to prosrali čistě sami?

        • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

          Akuls     před 3 lety 19.01.2021 11:35 |  
          0 0

          Sudí Milan Fencl, sparťan a lampasák, nás tehdy řezal celý zápas, o tom žádná. Také na něj čekal po zápase za tribunou dlouho do noci dav snad 5000 lidí, aby ho lynčoval. Slavia podala proti řízení zápasu protest, na protest proti praktikám v ČS fotbale odstoupil i celý výbor FO, ale skončilo to jen zavřením stadiónu v Edenu na 2 zápasy a tím pádem dvojnásobným podzimním výjezdem tisíců slávistů do Čelákovic, kde Slavia našla azil. Občané Čelákovic dodnes nevěří, že se na jejich stadiónek vešlo 15000 diváků.
          Nicméně Fencl, sice po velkém váhání, pískl nejdříve penaltu po faulu na Frantu Veselého, proti Interu a dodnes mi není jasné, proč na ni nešel někdo z rutinérů (Kadraba, Píša), ale zajíc Tesař. Ten byl evidentně hodně nervózní a balón poslal snad 3 m vedle levé tyče Filleho branky. Také se traduje, že před přísně nařízenou penaltou pro Inter přišel za kapitánem Slavie Jiřím Hildebrandtem kapitán Interu Titus Buberník s tím, co Slavie dá za to, když Inter penaltu zahodí (Interu tehdy ve středu tabulky už prakticky o nic nešlo). Hildebrantd nemohl slíbit nic a tak penaltu nechali kopnout mladému a velmi nadějnému útočníkovi Juraji Szikorovi a ten se snažil a penaltu proměnil, i když Ledecký směr střely vystihl, ale na balón nedosáhl.
          Jen pro úplnost, stejně zařízl v souběžně hraném zápase na Lok. Košice sudí Janda Spartu, která byla před posledním kolem, díky lepšímu skóre největším favoritem na titul. Košice ale hrály o záchranu, ale na jaře byly posílené o Chilany Schroiffa a Scherera a tak překvapivě vyhrály 3:1 a tím se zachránily na úkor Baníku Ostrava. Po 30. kole tak na čele měla Dukla, Sparta i Slavia stejně bodů (33), ale Dukla měla nejlepší skóre, když v posledním kole porazila doma VSS Košice 6:1.
          Byl to tehdy jeden z nejčernějších dnů, které jsem až dosud za více než 60ti létě fandění Slavii zažil. Slavia po skvělém novačkovskem jaru, kdy udělala 20 bodů, ztratila na jaře zbytečně několik bodů a tak po 29. kole, kdy měla Slavia i Sparta 33 bodu, ale Sparta lepší skóre, se s titulem pro SKS už moc nepočítalo, také se hrálo v Edenu na tehdejší dobu před slabou návśtěvou, jen asi 25000 diváků, ale když Sparta prohrála a stačilo získat je jeden bod..... Pamatuji se jak nám u poslechu pořadu s Mikrofónem za fotbalem u tranzistoráku na stadiónu tekly nervy. Byla to tehdy velká škoda, po Hradci Králové se Slavia, jako teprve druhý tým v historii, mohla stát jako nováček soutěže hned mistrem.
          Bylo to tehdy hodně divoké, např. funkcionáři Lok. Košice dovolili ČST vysílat až 2. poločas, když asi předpokládali, že už bude o výsledku zápasu Lokomotiva vs. Sparta rozhodnuto.
          Milan Fencl pískal také hokej a jeden hoch od nás z domu, který hrál hokej za dorost Slavie mi vyprávěl, jak se o pár let později chtěl Fencl svést s dorostem Slavie, tuším z Chomutova, autobusem do Prahy, ačkoliv i v tomto zápase Slavii zařízl. Známy hráč hokejové Slavie a pozdějí veleúspěšný trenér hokejové mládeže ve Slavii Zbyněk Zavadil ho prý poslal rázně do tmy s tím, že to by býval musel ten Inter pískat jinak.

          • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

            Ondráš     před 3 lety 19.01.2021 12:15 |  
            0 0

            Díky, je to smutné čtení. Zlatá šedesátá mohla mít opravdu punc zlata, věčná škoda. Ale jinak ty návštěvy, to byl stejně masakr, dneska nemyslitelný.


            Komentář byl uživatelem upraven (19.01.2021 12:16) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

      damade     před 3 lety 18.01.2021 15:44 |  
      1 3

      Hromada má ale v lize 4 karty, neplatí náhodou stopka i pro pohár? Pokud jo, tak bych místo něj rád viděl Nikla nebo Křišťana

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        kjandourek (admin)     před 3 lety 18.01.2021 15:53 |  
        7 0

        Žluté karty se sčítají v lize a stopku za ně si tak můžeš odestát pouze v lize...

        V poháru se žluté úplně promíjejí....

        Ale paradoxně tresty za červenou kartu se přenášejí do všech soutěží FAČR... takže červená v poháru bude znamenat stopku v lize a naopak...

        Takže já naopak počítám s tím, že Hromada nebude hrát v Karviné, tudíž není důvod ho šetřit v poháru..

        • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

          PetCC     před 3 lety 18.01.2021 16:18 |  
          5 0

          Nevím, kolikrát tohle budu psát, ale znovu:
          Žluté karty jsou tresty v soutěži, trest za ně platí jen v té dané. Ligové v lize, pohárové v pohárech.
          Za červenou jsou tresty disciplinární, platí ve všech soutěžích FAČR.

          Určitě jsem to už někdy napsal i přesněji, podle pravidel, ale nebaví mě to dokola hledat.

          • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

            kjandourek (admin)     před 3 lety 18.01.2021 17:23 |  
            1 0

            Já přece píšu úplně to samé :-)

            a v propozicích českého poháru se píše, že žluté karty se nesčítají...

            • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

              PetCC     před 3 lety 18.01.2021 22:08 |  
              2 0

              Já to napsal jen zjednodušené upřesnění na předchozí komentář. Ne, že bych tě chtěl opravovat :-)

  3. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    Lunaris     před 3 lety 18.01.2021 15:58 |  
    2 0

    Kdo bude dirigovat obranu v tomhle složení? Nebo budeme jenom útočit? :-))

    • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

      kjandourek (admin)     před 3 lety 18.01.2021 16:01 |  
      6 0

      David Hovorka by to měl zvládnout ... přece toho Ondru nemůžeme utavit :-)

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        Lunaris     před 3 lety 18.01.2021 16:21 |  
        4 0

        Snad to vyjde, Taras aspoň mluví česky. Jako postavil bych to taky takhle, pokud se teda Bořil necítí extrémně odpočatě, ale klidný bych stejně nebyl. Chci double letos, takže vypadnutí by zamrzelo.

        • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

          butters     před 3 lety 18.01.2021 18:35 |  
          4 10

          Aniž bych chtěl Duklu přehnaně podceňovat - hrajeme proti 8. týmu FNL. Vypadnutí by bylo obrovské faux pas i v případě, že za nás nenastoupí ani jeden člen obvyklé základní sestavy. Ta sestava, co tipuje Karel, by si z toho zápasu měla udělat exhibici, 3:0 do poločasu a pak to v klidu a bez zranění dohrát.

          • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

            Harvey     před 3 lety 18.01.2021 20:15 |  
            12 2

            8. tým FNL s obrovskou motivací proti nejlepšímu celku ligy, který bude hrát nejspíše v nesehrané sestavě.
            Viděl jsem Fergusonovo United prohrát se Scunthorpe (4. anglická). Je to fotbal, stát se může cokoliv.
            Navíc když naše áčková sestava dokáže nevyhrát s celky jako Brno, Opava, Karviná, tak chtít po béčkové sestavě 3:0 do poločasu a za zbytku udělejte exhibici je dost naivní požadavek.

            • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

              SirCohen     před 3 lety 19.01.2021 16:52 |  
              0 0

              Říkal někdo něco o 3:0 do poločasu?:D

          • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

            Merlinus (přítel SN)     před 3 lety 18.01.2021 21:51 |  
            3 2

            Trochu víc pokory...

            • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

              PetCC     před 3 lety 18.01.2021 22:10 |  
              0 0

              Pokora ano, ale když se může 5x střídat, tak i při nějakém problémovém průběhu můžeme úplně změnit hru.

        • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

          Borgetti     před 3 lety 18.01.2021 20:09 |  
          3 0

          To já bych tedy chtěl tripl ;-)

          • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

            necich     před 3 lety 19.01.2021 12:27 |  
            1 0

            Chceš kapavku? To seš dobrej :) Já raději triple...

            • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

              Borgetti     před 3 lety 19.01.2021 13:12 |  
              0 0

              No když o tom mluvíš, tak zkusil bych co do toho dávaj, když vidím jak to oživuje polomrtvé lidi, že jsou po tom za krátkou dobu jak čiperky :-)

  4. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    damade     před 3 lety 18.01.2021 21:14 |  
    4 8

    Vzhledem k tomu, že bude hrát béčko a mužstvo nebude tolik sehraný dávám do tipovačky jako konečný výsledek pouze 9:0, na víc to nevidim. Musíme si uvědomit, že i Dukla je kvalitní mančaft, nečekejme tedy, že dáme třeba 15-16 gólů ..

    • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

      pehacko     před 3 lety 18.01.2021 21:44 |  
      4 1

      To jsem teda zklamán... tak pak tipovat na protest vubec nebudu!

  5. No, Slavia si musí v poháru napravit reputaci,

    Slávista 51     před 3 lety 18.01.2021 21:39 |  
    1 1

    takže postup je povinnost !

    • Re: No, Slavia si musí v poháru napravit reputaci,

      Borgetti     před 3 lety 18.01.2021 22:24 |  
      13 1

      Tak měl by. To si Bayern s Kielem řikal určitě taky :D

  6. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    Slávista 51     před 3 lety 19.01.2021 10:14 |  
    1 2

    Ještě že to vysílá " naše " slavná ČT !

    • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

      pinochet     před 3 lety 19.01.2021 11:50 |  
      5 0

      Alespoň jednou jsou výjimečně k něčemu dobrý.

      • Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

        knl66 (přítel SN)     před 3 lety 19.01.2021 13:33 |  
        2 1

        Však oni to pohnojí Karochem...

  7. Armádní XI

    SKEP     před 3 lety 19.01.2021 10:37 |  
    3 0

    Pouze pro doplnění:
    neoblíbený vojenský klub zahájil činnost v revolučním roce 1948 pod názvem Armádní XI. Pod tímto jménem se téhož roku kvalifikoval do I. ligy a jako Armádní XI v ní odehrál i úvodní kola. Až rozkazem ministra vnitra se od 1. 10. 1948 přejmenoval na ATK. Do nižších tříd pak byly zařazovány VSJ (vojenské sokolské jednoty). Úplně první utkání Armádní XI. proti vojenskému výběru Slovenska v Ďolíčku odchytal brankář ČAFC Vinohrady Jonák, pozdější velká persona Slávie a v útoku nastoupil pan Kokštejn, jehož kličky na kapesníku tolik obdivoval Bohoušek Hrabal, přední český škrábal. Vojáky vedl a do nejvyšší soutěže dovedl hrající trenér a voják z povolání Zástěra, ještě nedávno opora Povidlových čertů. Po odchodu Zástěry se týmu ujal známý žertéř Láďa Ženíšek.
    Pro kvalifikační utkání o I. ligu vojákům jako domácí hriště posloužil opravený stadion Slavie u letenských sadů.

    • Re: Armádní XI

      donford     před 3 lety 19.01.2021 11:28 |  
      5 0

      ATK - Armádní tělovýchovný klub, později přejmenovaný na ÚDA - Ústřední dům armády, ještě později na Dukla Praha.
      Lojzu Jonáka jsem zažil, to byl úžasný slávistický srdcař. Z počátku se střídal v brance s Kabíčkem, později to táhnul sám. Patřil k těm "šíleným" brankářům, že když šel na něj útočník s míčem, vrhal se mu kolmo rukama napřed pod nohy, jako snad předtím i Plánička. Taky, myslím, přišel o rozkopnutou slezinu, o zlámaných rukách ani nemluvě.

      • Re: Armádní XI

        Jachym     před 3 lety 19.01.2021 12:37 |  
        7 0

        Díky, pánové, strojové času:-) Vždy s vámi rád cestuji do slávistické minulosti. Tak ať jste tu s námi ještě dlouho!

      • Re: Armádní XI

        Karel13     před 3 lety 19.01.2021 14:40 |  
        1 0

        Taky pamatuji na jeho vzorně "ublízanou" blonďatou patku, trochu jako Jindra Hojer z RŠ. Škoda, že ho tehdy zlikvidovali Poláci (Gornik Zabře?), když byl v nejlepší formě ...

  8. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    martyni (přítel SN)     před 3 lety 19.01.2021 10:53 |  
    3 0

    Mick, Beran, Musa, Jusuf, nevim, komu prat driv, aby se mu zapas poved a aby tu zustal pro jaro..:)

  9. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    Fačín     před 3 lety 19.01.2021 11:23 |  
    8 2

    Byl bych hlavně rád, kdybychom to nepodcenili. Opravdu bych nechtěl vypadnout z poháru prakticky v prvním kole. Dukla sice vypadá jako snadný soupeř, průměr druhé ligy, ale ono to tak úplně není. Nebýt opavských podvodníků tak by letos hráli zpátky první ligu. Mají mladý běhavý tým, nemají co ztratit, můžou jen překvapit. Takže opatrně, ale nastoupit na ně se sebevědomím. Hodily by se dva rychlé góly a pak to v klidu dohrát. Co se sestavy týče, opět těžko predikovat, ale máme 5 zdravých nadržených útočníků, možná si to říká o to, postavit alespoň dva do základu. Třeba Musa na hrot a Jusuf pod něj, nebo Van Buren z křídla (teď koukám, že to je vlastně Jandourkův tip na sestavu:)). Takže hlavně žádný zbytečný zklamání prosím!

  10. Re: Mol Cup

    zeleznik2     před 3 lety 19.01.2021 12:26 |  
    5 0

    Dnes snad dobrý přípravný zápas.

  11. 8 : 2

    SKEP     před 3 lety 19.01.2021 12:41 |  
    2 0

    Úplně první utkání v československé lize sehrála Dukla Praha (tenkrát ještě pod jménem Armádní XI) na letenském stadionu (bohužel tom nesprávném) proti Slavii a výsledek jejího boje plně korespondoval s účinkováním sedláků poblíže Chlumce - byla bita 8:2! Lojza Jonák byl ostudy ušetřen (chytal plzeňský Folta), pět branek vsítil sešívaný kanonýr Láďa Hlaváček. Jak se výkon vojáků zamlouval armádním špičkám na generálním štábu či ministerstvu národní obrany mi není známo, nicméně se domnívám, že pochválen před rozvinutou bojovou standartou nebyl nikdo.
    K tomuto výsledku se váže zajímavá událost:
    V roce 1948 je vytvořena Státní sázková kancelář - STASKA a první sázky jsou vypsány na víkend 18. a 19. září. Sportovní fanoušky zachvátí rekulérní sázkové šílenství a v rozhlase se stává šlágrem píseň "Stasko, Bože Stasko, kde na ťa ludia berú". Část jejího textu zněla zhruba tento:
    "Vykládáme si karty, jak dopadne zápas Sparty
    zda Slavii nečeká porážka od Á Té Ká
    zda vyhrají Židenice, až narazí na Teplice."
    Jak vidno, autor tehdejšího evergreenu Slavii proti vojákům příliš nevěřil...

  12. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 19.01.2021 13:36 |  
    4 0

    Jsem si tady pročetl historii a naše vztahy s Duklou, zažil jsem až sedmdesátý léta, neměl jsem stejně rád Spartu jako Duklu jeden byl pro mně bolševik a druhý voják Přidám pár přezdívek pro ty vojáky, říkalo se jim žoldáci, kšilti, lampasáci, furťáci, zelený mozci či bezmoci no to asi stačí. Tak ať v klidu dnes postoupíme.

  13. Re: Ve třetím kole MOL cupu nastoupí Slavia proti Dukle Praha

    tomblesk     před 3 lety 19.01.2021 14:11 |  
    2 1

    Dík za pěkný článek a sdílím ten zdvižený prst. Mně trochu poplašilo vítězství Dukly nad jablkami /nadával- prskal jsem jako špaček/, asi to plukovník skousnul a dali se rychle dohromady. Nevím, zda tam Jbl experimentoval, či co se dělo - nevím, ale koukal jsem na zápas s Teplicemi, které přejeli. takže i za mně bacha na Duklu. Asi tuším správně, že lávka bude nabitá - pro všechny případy, jež si nikdo nepřeje a možná i nepřipouští - doufejme, že nikdo nenastydne - asi bude kosa! Přeji si hlavně klidný postup a ve zdraví a bez nervů realizáku i nás!!! Snad to vyjde a těším se na novice i navrátilce a z gauče, s pivem a dýmkou si doufám i zařvu bude stačit i 2x a snad i poděkuji /v duchu/ no a co.