Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 12. kolo

V dohrávce 12. kola smetli slávisté až překvapivě lehce domácí Zlín. Zazářilo hlavně trio Kuchta, Sima, Bah.

Na zlínské Letné nás poslední dva roky nečekalo nic jednoduchého. V sezóně 18/19 jsme tam prohráli v jednom z posledních kol základní části 1:0 po parádní ráně Džafiče. Minulý ročník jsme tam pro změnu zahajovali a asi každý si ještě vybaví, jak nově sestavená obrana s nervozním Hovorkou jen šťastně přežila několik tutovek, aby v 70. minutě nakonec rozhodl Hušbauer. Ani poslední domácí zápas s Fastavem nebyl vůbec lehký, když šlo o vypjaté období, kdy se lámal boj o titul. Slavia se dlouho nemohla prosadit, cca v 65. minutě navíc udeřil Zlín, naštěstí z těsného ofsajdu. Těžký zápas pak v 74. minutě rozhodl Masopust.

Prvním vzpomínkovým odstavcem jsem chtěl říct, že od středečního zápasu jsem očekával bitvu s tradiční Páníkovou válkou, jehož styl nám příliš neseděl, ani když vedl ostravský Baník. O to víc šokující pro mě byl průběh zápasu, kdy jsme již po 17 minutách vedli 3:0 a bylo v podstatě hotovo. Že by to ten den mohlo být snazší dávala tušit už sestava Zlína. V obraně nastoupili mladíci Cedidla s Kolářem, kteří se v lize teprve zabydlují, a na levém kraji zálohy úplný novic Slovák. A hned od prvních minut bylo zřejmé, že levá strana Zlína proti dvojici Sima - Bah naprosto hoří. Slavia navíc potvrdila zlepšenou produktivitu, kdy alespoň ze začátku skoro každá nadějná akce skončila brankou v domácí síti.

Půle skončila nevídaným debaklem 5:0, který ale úplně neodpovídal obrazu hry. Hrál se nevídaně otevřený a i (alespoň oproti výsledku) relativně vyrovnaný fotbal. Hlavní rozdíl tak byl v koncovce, kde byla Slavia skvělá a domácí špatní. Po pauze se pokračovalo ve stejném duchu, jen už tentokrát začali střílet branky i domácí. Hned v úvodu druhé půli zkorigovali stav a pak měli za dalších deset minut ještě dvě tři dobré šance. V 60. minutě to mohlo být klidně 3:5 a čekal by nás ještě hodně nervozní závěr. Kontrolu nad zápasem si představuji o dost jinak a přiznám se, že takhle mizerně směrem do obrany jsem Trpišovského Slavii hodně dlouho hrát neviděl. Zápas jsme nakonec i díky naivnímu vykartování Slováka, který si při svém debutu vypil kalich hořkosti až do dna, zvládli dovést do pohodlného vítězství snadno. Dopředu to bylo skvělé, rychlé a produktivní, ale slabá obrana budiž zdviženým prstem před zápasem s druhým Jabloncem, který jistě nastoupí v mnohem silnějším složení než ve středu Zlín.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Měl práce jako jindy snad za pět zápasů. Hlavně ve druhé půli nás podržel několika velmi dobrými zákroky a oproti Dostálovi, který si na druhé straně skoro nešáhl na míč, dělal rozdíl.

Alexander Bah - 8 - Naplno ukázal své dispozice pro útočnou hru. V naivně otevřené levé straně Zlína si spolu se Simou počínali jako vlci v ovčinci, když hráli rychle, přesně a efektivně. Proti Jablonci to ale pravděpodobně bude zápas více o obranné práci a jsem zvědav, jak Bah obstojí.

Ondřej Kúdela - 5 - U Poznarova gólu na 1:1, který nakonec neplatil kvůli hraničnímu ofsajdu, se chybně snažil protihráče vystavit do ofsajdu, když nebyla obrana srovnaná. Ani jinak se mi obranná práce celého týmu nelíbila, i když Kúdela byl ze stoperů určitě lepší a problémy zdaleka nešly jen na jejich vrub.

David Hovorka - nehodnocen - Brzy se zranil, později se ukázalo, že bohužel vážně. Je to pro něj sportovní katastrofa.

Jan Bořil - 6 - Opět nemám co víc psát. Vidět byla hlavně trojice ostatních krajních hráčů. Ale Slavia šlape a Bořil do toho zapadá. Aniž by úplně vyčníval jak pozitivně, tak negativně.

Abdallah Sima - 9 - Po mírně pomalejším startu do jara je zdá se zpátky jako uragán. Ve Zlíně měli s Bahem na své straně den otevřených dveří a beze zbytku toho využili. Sima vstřelil nádhernou branku a připsal si asistenci na první trefu.

Tomáš Holeš - 6 - Dopředu to bylo od týmu výborné, dozadu ale až moc otevřené a ve stylu "kdo brání, nevěří brankáři". U Holeše to probíhalo v podobném duchu jako u zbytku týmu.

Lukáš Provod - 6 - Do útoku povedený, dozadu slabší. Číselně z toho ale Provod vyšel velmi dobře, protože si připsal dvě asistence.

Nicolae Stanciu - 6 - Patřil k hráčům, kteří byli pošetřeni po hodině hry. V ní zahrál dobře podobně jako celá Slavia, ačkoliv k nejviditelnějším hráčům tentokrát nepatřil.

Peter Olayinka - 7 - V úvodu jara je produktivní a platí u něj, že co zápas, to gól. Proti Zlínu se prosadil jako první hned v úvodu, když přesně využil dobrou přihrávku do pokutového území. Sám si pak ještě připsal asistenci u Kuchtovy druhé trefy.

Jan Kuchta - 10 - Teď je v neskutečné formě a kromě výborné práce pro mužstvo i pálí ostrými. Hattrick za poločas je toho jasným důkazem. Jsem zvědav, jestli střeleckou potenci zvládne potvrzovat dlouhodoběji. Pokud ano, tak by byl kandidátem pro nominaci na Euro. K tomu ale vede ještě dlouhá cesta. Každopádně za středu klobouk dolů!

Taras Kačaraba - 4 - Opět nejistý a chybující, i když je pravda, že mu tentokrát mužstvo moc nepomohlo. Adaptace na styl Slavie je pro něj asi náročnější, než se čekalo. Mluvit o zklamání se ale zatím ani náhodou nedá. Ngadeu začal snad ještě hůře a jak se nakonec zapsal do novodobé historie sešívaných. Představovat si ale Kačarabu v základu proti Jablonci moc nechci.

Ondřej Lingr - 5 - Výrazněji nezaujal. Druhá půle už byla z naší strany veskrze průměrná.

Ibrahim Traoré - 5 - Trochu zklidnil naši hodně rozháranou hru. Celkově to ale ve druhé půli za rozhodnutého stavu nebyla žádná hitparáda.

Petar Musa - 6 - Konečně dal gól! Už ho potřeboval, protože se začínal herně trápit. Ve Zlíně nejdřív první velkou možnost neproměnil, když mu míč v rozhodující okamžik zřejmě trochu poskočil na drnu. V závěru ale nakonec skórovat dokázal, když skvěle vyřešil nelehkou situaci.

Jakub Hromada není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

12. - Středa 27. 01. 2021 18:00

Fortuna liga, 2020/2021
2 - 6
0 - 5
FC Fastav Zlín
FC Fastav Zlín

48. Cedidla; 74. Poznar

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

3. Peter Olayinka
11. Jan Kuchta
16. Jan Kuchta
35. Abdallah Sima
44. Jan Kuchta
89. Petar Musa

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    DF007     před 3 měsíci 29.01.2021 17:07 |  
    2 0

    První poločas byla obrovská jízda, a to i díky Zlínu, který, zřejmě díky brzy inkasované brance, nezalezl a snažil se hrát. Naše protiútoky byly velmi zdařilé. Dominovala naše pravá strana, kde si Bah se Simou dělali, co chtěli, s Cedidlou a Slovákem.
    Velké pozitivum je produktivita ofenzivních hráčů, a to nejen v tomto zápase, ale i v předchozích jarních zápasech.
    Teď se dobře připravit na Jablonec a zopakovat jarní výsledky z roku 2020.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 3 měsíci 29.01.2021 17:24 |  
    2 0

    ten druhej poločas a slabší defenzivu mužstva vzal hned po zápase Jindra na sebe... že klukům o přestávce v kabině řekl, ať hrajou ofenzivně pro diváky furt nahoru dolu, i za cenu inkasovaných gólů do naší sítě... takže to bych hráčům moc nevyčítal, když jim to takhle vysloveně řekne při stavu 0:5 trenér... myslím, že jinak maj hráči defenzivní fázi propracovanou a zažitou téměr dokonale...

    Kuchtič jasnej muž zápasu a desítka zasloužená, produktivita 3+1 se ve fotbale opravdu nepodaří každej zápas... Sima, Bah, Olayinka taky skvělý výkony...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Papol     před 3 měsíci 29.01.2021 20:16 |  
      1 6

      Nu, to právě nemají s novým stoperem. Trenér to vzal na sebe, ale defenziva zklamala. Trochu si odporuješ, určitě jim trenér neřekl, že mají dostávat goly. dopředu ano, ale jak říkáš, dozadu, že by byla defenziva propracovaná a zažitá, tak to ne. Byl tam nový hráč Kačaraba, který to nemá zažité a propracované. Ale bude, tomu věřím. Je dobrý.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      obiwan     před 3 měsíci 30.01.2021 07:32 |  
      3 2

      Bohužel ono to v defenzivě hořelo už v první půlce...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Jachym     před 3 měsíci 29.01.2021 17:25 |  
    1 1

    To, že jsme dali rychlý gól, způsobilo, že Zlín musel chtě nechtě otevřít hru a to nám samozřejmě vyhovovalo a neopakoval se tak celkem běžný scénář, kdy venku trpělivě dobýváme branku urputně se bránícího soupeře. Podobný otevřený zápas s jednoznačným výsledkem pro nás se tam hrál i v mistrovské sezóně za Jardy Šilhavého. Jinak mě zaujal pohled na vážnou diskusi Kuchty a trenérského týmu těsně po první půli, kdy lehce zamračený Trpiš jako by Kuchtičovi říkal, že těch gólů měl dát ještě víc, a že místo té nahrávky na parádní gól Simy měl ten gól dát sám...:-))

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      donford     před 3 měsíci 29.01.2021 17:47 |  
      4 0

      Dřívavejc jsme jásali nad naší skvělou obranou a mrzoutili nad neproměňováním šancí naší útočné vozby. Tentokrát to bylo opačně. Ovšem 6 branek do sítě soupeře vyváží mnohé. A téměř jsem si jist i bez Trpišova pobízení ke hře v 2. půli nahoru a dolů, že bychom při vedení třeba 1 či 2:0 hráli v obraně značně opatrněji a zodpovědněji. Hodnocení obrany Alanarora jistě správné, ale to příjemné, a duši fandy potěšující sledování našich krásných branek v prvé půli až na stav 5:0, to mou slávistickou mysl tentokrát vyneslo až do výšek, kam ani kondor nevyletí, tak jsem se přiblížil a dotýkal pomyslných nebes. V příštím zápase se zase budu raději poctivě držet při zemi.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Jarinho     před 3 měsíci 29.01.2021 17:43 |  
    3 7

    Hovorkovi bych dal na rozlučku 10, jestli má zase prdnutej vaz tak to koleno na profi úroveň už moc nebude .. je to silovej stoper a asi koleno je za to daň...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      donford     před 3 měsíci 29.01.2021 17:57 |  
      4 0

      Ta desítka na rozluku, byť jistě myšlená velmi poctivě, mu nepomůže, ani si jí nevšimne, neboť musí teď mít hlavu v tom nejhlubším smutku a v beznaději. A jistě by jeho pár odehraných minut nevystihovala. Spíše bych mu jí dal za úspěšný, vyhraný návrat. Pak bych byl pro to dát mu ji nějak symbolicky před zápasem, před, doufám že už zaplněnými tribunami. Ale strašně moc se bojím, že si to trenéři a ani doktoři na zodpovědnost či svědomí jen tak nevezmou. A s jakým pocitem by se on vracel? Se strachem, že ho to může kdykoliv potkat počtvrté? Je to strašný průser. A ani v tunelovém vidění malé světélko naděje kdesi v dáli nevidno.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Lukavo     před 3 měsíci 29.01.2021 18:37 |  
      2 0

      Jelikož nejsem na kolena odborník, tak pouze spekuluji. Plastika vazu je mnohem pevnější než původní vaz. David odešel po svých. Myslím si, že ho nemá přetržený. Doufám, že jen natržený, což by se mohlo dát relativně brzy dopořádku. Mluvím z vlastní zkušenosti. Já mám z fotbalu obě kolena po plastice. Obě prošláplý po zákroku soupeře. Obě rovnou přetržený a z plochy jsem sám neodešel, protože mi ty kolena propadávaly do strany a po došlápnutí jsem si hned ustlal na trávník.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 29.01.2021 19:35 |  
      1 0

      Co se ke mně dostalo, tak rozhodně se nejednalo o rozlučku.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    kapitan.pisoar     před 3 měsíci 29.01.2021 18:07 |  
    10 4

    Toho Hovorky je mi strasne lito, protoze tohle s nejvetsi pravdepodobnosti znanena konec :(
    Na druhou stranu Simon Deli dostal od Brugg svoleni si hledat angazma, coz by vzhledem k zatim matnym vykonum Kacaraby, byla asi dost zajimava alternativa...

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      lubi34     před 3 měsíci 29.01.2021 18:54 |  
      2 2

      Simon by byl drahy prestup i hostovani je to scifi

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        Papol     před 3 měsíci 29.01.2021 20:44 |  
        0 2

        Proč myslíš?

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          houston (přítel SN)     před 3 měsíci 29.01.2021 22:15 |  
          1 5

          Protože lacino se prodává jen směrem ven. Dovnitř to jde ztěžka...

          • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

            houston (přítel SN)     před 3 měsíci 30.01.2021 11:44 |  
            0 3

            Proč jen mínusy ? Deli snad odcházel za balík a jeho návrat by byl levnější ? To, že se povedlo zhodnotit Krále, Součka a Coufala neznamená, že za každého dalšího dostaneme tolik, jako kdyby byl absolventem Bundesligy, třebaže jsme u nás Top a hrajeme dobře i v Evropě. Pořád jsou to drobný a může mě nasrat, když se občas povede bídě prodat noname za dobrý prachy. Vždyť i poslední nabídka za Stancia je jako výsměch, co by si ani v Maďarsku nedovolili. Těžko se buduje dobrá pozice a chce to hodně odmítnutí mizerných nabídek. Já bych místo Deliho volil toho mladýho UK Talovierova z Budějovic, co ho tam bída odložila...

            • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

              wimpy     před 3 měsíci 30.01.2021 11:47 |  
              5 0

              Deli odcházel za nízkou výstupní klauzuli (tuším 2,5 mega euro), ze které měl ještě polovinu Křetínský.

              • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

                vlk30 (přítel SN)     před 3 měsíci 30.01.2021 15:00 |  
                0 0

                Přesně jen ať proběhne návrat krále, alespoň na hostování.

                • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

                  wimpy     před 3 měsíci 30.01.2021 15:09 |  
                  0 0

                  Ty jsi tvrdil, že Jana žila v Dánsku, je to tak? Opravdu se Bah dánsky vyslovuje Ba?

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        kapitan.pisoar     před 3 měsíci 30.01.2021 17:59 |  
        1 1

        Bruggy koupili Deliho diky vystupni klauzuly za pakatel. A momentalne je tam nechteny hrac, takze si nemyslim, ze by sponovali cenu do nejakych vysin, ti budou radi kdyz ho pradaji za cenu za jakou ho privedli...
        EDIT: tak Fenerbahce pry nabidlo 2mil Euro, takze asi tak...


        Komentář byl uživatelem upraven (30.01.2021 21:27) . Zobrazit původní komentář

  6. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    japhy     před 3 měsíci 29.01.2021 22:11 |  
    3 0

    Jaký vlci v kurníku? :)
    Speciálně bych vyzvdihl dvě poslední přihrávky Simy na goly Olího, to byly lahůdky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 30.01.2021 15:25 |  
      5 0

      Chtěl jsem napsat vlci v ovčinci nebo lasičky v kurníku a trochu se mi to pomotalo. Ale furt lepší než lasičky v ovčinci, ty by tam určitě nenadělaly takovou paseku jako Slavia ve Zlíně. :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

        o5aradecek     před 3 měsíci 30.01.2021 16:29 |  
        2 0

        Vlci v kurníku úplně ok. :-) Napáchané škody - ničivé.

        • Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

          Sherudan     před 3 měsíci 30.01.2021 16:35 |  
          7 0

          Hlavně, když se nebude jednat o Kuchtův kurník.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 30.01.2021 09:12 |  
    12 1

    Dobré ráno přeji Vám všem ze Šumavy, která je nic moc, ale káva je dobrá:-)).
    S hodnocením vcelku souhlas.
    Hodně nám pomohl první gól a také možná skutečnost, že vyrovnávací gól Zlína byl z velmi těsného ofsajdu.
    Pak se nám povedlo doslova Zlín rozebrat "do šroubku" a první půle skončila pro Zlín ještě milosrdně 5 : 0.
    Měli jsme další 4 loženky.
    Druhá půle byla z pohledu kvality naší hry slabší a trochu to ovlivnilo celkový pohled, kdy mě to chvilku i mrzelo.
    Jako argument nemohu vzít ani vyjádření trenéra s tím, že to bere na sebe, že jsme hráli nahoru dolů.
    Oba góly jsme obdrželi po našich chybách a to ještě Koli vytáhl dva superzákroky. Na druhé straně jsme zahodili další 4 šance. Ale nakonec jsem se udobřil tou 6 brankou, kterou dal Musa a moc jsem mu to přál. Šance Olayinky, Provoda a Simi..... škoda.
    Snad si to všechno probereme a proti Jablonci to zase bude i v obraně dobré.
    Davidovi přeji, aby se pustil znovu do boje a neklesal na mysli. Snadno se to říká, ale já pevně věřím, že se na trávník vrátí. Stalo se mu to ve slávistickém dresu, když bojoval za naše - slávistické barvy. Tak na to nikdo z nás nesmí ani na chvilku zapomenout!!!!!
    A taky pevně věřím, že pan Tvrdík určitě Davidovi pomůže svou podporou a bude mu jistotou. Moc o to prosím.
    Ano, řešíme teď složení obrany a Taras Kačaraba ještě není "ready".
    Uvidíme, co vymyslí náš trenér, ale jak ho znám, určitě své řešení má.
    Zítra budeme bojovat s Jabloncem a kluci ví, o co jde. Budou určitě bojovat i za Davida.
    Doufám, že trávník bude dobře připraven a naši kluci taky.
    Vždycky jsme s Vámi!!!!
    S úctou
    Sokrates55

  8. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    zeleznik2     před 3 měsíci 30.01.2021 14:34 |  
    5 5

    Asi draze vykoupené vítězství..obrana celkově dělala chyby myslím, že Kúdela i klidně 4 a Kačaraba 3. Bah je směrem dopředu skvělý, ale defenzivně to taky nebylo bez chyb. Pokud budeme pokračovat v ofenzivní smršti, dávat nejméně čtyř góly, můžeme si dovolit dva inkasovat, ale Zlín nás provětrával daleko více než se čekalo, šancí měl skoro stejně jako my. Jen v prvním poločase mohl, třikrát skórovat. Uvidíme, jak si povede defenziva proti Jablonci v zápase o šest bodů.

  9. Tak pánové, máte to v rukách/nohách

    Slávista 51     před 3 měsíci 30.01.2021 20:41 |  
    0 3

    i kdybyste měli potit krev/jezdit po prdeli - 3BODY

  10. Re: Hodnocení slávistů - 12. kolo

    pcitron     před 3 měsíci 31.01.2021 18:58 |  
    2 0

    Souhra Olayinka - Sima začíná připomínat duo Kurri - Gretzky:-)

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen