Fortuna liga

Slavia - Jablonec 3:0

Ve šlágru kola deklasovala první Slavia druhý Jablonec 3:0 brankami Simy, Kuchty a vlastní brankou stopera Martince. Další skvělý výkon po zimní přestávce znamená, že v polovině soutěže vede Slavia tabulku o dvanáct bodů!

Trenér Trpišovský musel oproti základní sestavě ve Zlíně vyřešit post levého stopera vedle Ondřeje Kúdely a postavil tam uzdraveného Davida Zimu, ostatní posty nebylo třeba obměňovat. Hostující trenér Rada musel vyřešit problém s absencí Jaroslava Zeleného, který chyběl kvůli dohodě klubů, stáhl tak na stoper veterána Hübschmanna a do středu zálohy postavil Považance, Kratochvíla a Hrubého. Oba týmy nastoupily k zápasu v tričkách s nápisem "Gadži jsme s tebou" jako výraz podpory pro zraněného Davida Hovorku, který do Slavie přišel právě z Jablonce. První velkou šanci si připravili slávisté už po třech minutách hry, Bah si u rohového praporku poradil s Krobem a přesnou přihrávkou našel ve vápně Simu, ten míč netrefil ideálně a bránu minul. Na druhé straně provětral Koláře dalekonosnou prudkou střelou Kratochvíl. V desáté minutě utekl obraně Slavie po ztrátě míče na polovině hřiště Schranz, skvěle se vrátivší Bah jej však rozhodil a Schranz následně přišel o míč, aniž by vystřelil. Slávisté odpověděli centrem Stancia, který si ve vápně našel Olayinka, na malém vápně ale podobně jako v úvodu zápasu Sima netrefil míč ideálně a Hanuš míč v klidu sebral. V 16. minutě po rohovém kopu Baha krásně zpracoval míč Kuchta, z otočky vystřelil prudce a bránu Hanuše jen těsně minul. Ve dvacáté minutě už se slávisté radovali. Olayinka krásnou průnikovou přihrávkou od postranní čáry našel za obranou nabíhajícího Simu, ten si píchl míč kolem vybíhajícího Hanuše a poslal míč do prázdné brány - 1:0! Ve 23. minutě se po rohovém kopu zbavil Doležal ve vápně Zimy a hlavou orazítkoval břevno! Slávisté pak dvakrát ošklivě zajeli do Jovoviče, Bořilovi ještě faul prošel beztrestně, Holeš jen o pár desítek vteřin později už viděl žlutou kartu. V 31. minutě zkusil překvapit Kratochvíl Koláře střelou z poloviny hřiště, bránu však netrefil. V 36. minutě slávisté krásně prokombinovali do vápna, Provod přihrál Olayinkovi, ten nechal vyniknout Hanuše. Jen o chvíli později slávisté dokonale využili zaváhání soupeře v rozehrávce, míč sebral Olayinka, poslal Stanciovi, ten místo střely ještě našel úplně volného Kuchtu před odkrytou bránou, který nemohl netrefit - 2:0! Na začátku 45. minuty ještě Olayinka pěkně vybojoval míč ve vápně a Kuchta mohl zakončovat, tentokrát však nezasáhl míč ideálně a vyslal jen lehkou střelu na Hanušovu bránu. První půle tak skončila vedením Slavie 2:0, když opět zářila ofenzivní trojice Sima, Kuchta, Olayinka.

Hosté o poločase jednou střídali, slávistický odchovanec Hrubý uvolnil své místo Pleštilovi. Hned v úvodu zavánělo nebezpečím nedorozumění Bořila s Kolářem, slávisté nakonec situaci vyřešili. Na druhé straně kroutil míč z přímého volného kopu z úhlu do brány Stanciu a trefil břevno! Pak se delší dobu na hřišti nic extra zajímavého nedělo, až si v 58. minutě Holeš narazil s Provodem a jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě stoper Martinec - 3:0. V 66. minutě slávisté opět krásně prokombinovali po levé straně hřiště, akce vyústila ve střelu Provoda zpoza vápna, Hanuš jen vyrazil před sebe, Sima ale při dorážce tentokrát jen ztroskotal na brankáři Hanušovi. Sešívaní na hřišti naprosto kralovali, předváděli nápadité ofenzivní akce a hráli i nadále vzadu na riziko s tím, že chtěli přidat další branky. V 74. minutě Stanciu krásně poslal za obranu Kuchtu, ten si ale v rozhodující okamžik ukopl míč a Hanuš neměl těžkou práci. Čtvrt hodiny před koncem trenér Trpišovský nachystal trojité střídání, do hry šli Traoré, Hromada a Musa, ze hry šli Holeš, Sima a Kuchta. Slávisté se bavili fotbalem, další krásnou akci zakončil Bořil střelou do brankáře Hanuše, jen o pár vteřin později Bah těsně nedosáhl na parádní centr Olayinky a Musa za ním usměrnil míč jen mimo bránu. Sudí Orel v 82. minutě pak nesmyslně otočil faul, zákrok Kroba na pronikajícího Baha ocenil žlutou kartou pro Baha a z následné standardní situace zahrozil z úhlu jeden z hráčů hostí, Kolář míč chytil. Na druhé straně neproměnil samostatný nájezd na brankáře Petar Musa. V poslední minutě nastaveného času ještě Kolář famózně vytáhl hlavičku Pleštila na roh. Slavia tak i popáté v roce 2021 vstřelila alespoň tři branky, předvedla nádherný fotbal, všichni hráči předvedli nadstandardní výkony. V polovině soutěže Slavia vede ligovou tabulku s náskokem dvanácti bodů, vstřelila 51 branek.

17. - Neděle 31. 01. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

20. Abdallah Sima
38. Jan Kuchta
58. vlastní branka

FK Jablonec
FK Jablonec

Komentáře (413)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé