Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 19. kolo

V rámci 19. kola porazila doma Slavia s přehledem překvapení sezóny z Pardubic.

Slávisté měli hostům co vracet, protože na podzim s nimi v Ďolíčku nečekaně ztratili body za remízu 1:1. Domácí zápas už byl ale o něčem jiném a od samotného začátku měla Slavia výraznou převahu, kterou i celkem brzy přetavila v góly. Zápas tak sešívaní zvládli s přehledem a vcelku v poklidu. Ač mám jinak pro nováčka soutěže jen slova uznání, tak tentokrát nám cestu za vítězstvím usnadnil a nepodal svůj maximální výkon. Pardubice sice hrály sympaticky bez zaparkovaného autobusu, ale při otevřenějším stylu se nemohou dopouštět tolika chyb. Zvlášť v Edenu. Už první trefu nám hosté naservírovali na podnose po dvou výraznějších chybách. Ale říkám, jinak mám pro ně jen slova uznání, když za málo peněz produkují v lize docela dost muziky. A ani jejich optimální výkon by jim v současné době na body proti rozjeté Slavii nejspíš nestačil.

Z týmu trenéra Trpišovského se stal v posledních týdnech doslova gólostroj, o čemž nejvíce vypovídá jarní bilance branek u Kuchty (9 branek za 6 zápasů!) a asistencí u Provoda (6 asistencí za 6 zápasů). Úžasná čísla! Fotbal Slavie tak vyloženě baví a je balzám na duši, s jakou lehkostí teď střílíme branky. Možná i s vědomím, že soupeře přestřílíme, trochu hřešíme na práci v obraně. Ta na jaře vypadá o dost zranitelněji a potvrzují to i statistiky - na podzim za 13 zápasů inkasované 4 branky (!), za jaro zatím 6 zápasů a 7 míčů v naší síti. V sobotu jsme sice nulu udrželi, ale opět jsme před vlastní brankou měli několik větších okének. Sám jsem zvědav, jak moc v tom hraje roli jistá nepozornost, když víme, že v lize soupeře nejspíš přestřílíme, a jak moc v tomto směru dokážeme zabrat. Leicester nás v tomto směru jistě prověří více než důkladně.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Připsal si dva velmi dobré zákroky, když zvládl vytěsnit přízemní střely na roh. V rozehrávce si celé mužstvo občas počínalo až příliš bohorovně a nemyslím si, že by měl Kolář skoro vždy rozehrávat na krátko i ve chvíli, kdy je na nás soupeř doslova nalepen. Bylo by fajn mít pro takový případ i jinou účinnou variantu (dříve se využíval třeba dlouhý míč do strany na krajního beka, který prodlužoval).

Alexander Bah - 6 - Zabydluje se v základní sestavě Slavie a i zápas s Pardubicemi zvládl nadprůměrně. Byl u první trefy, když jeho střelu Boháč vyrazil jen ke Kuchtovi. Doplnění útoku bylo v tento moment od Baha výborné, ale vsítit branku mohl už on sám, protože to byla dobrá pozice.

Ondřej Kúdela - 6 - V 82. minutě ztratil před vápnem míč při obtížné rozehrávce. Za stavu 3:0 to beru, ale jindy by to bylo příliš riskantní řešení. Celkově obrana zvládla zápas celkem dobře.

Simon Deli - 7 - Ze stoperů byl vidět více, zvláště protože si hlídal statného útočníka Černého, který jindy sklepává míče spoluhráčům. Deli s ním ale souboje vyhrával bez větších problémů a Pardubice se tak těžko vymaňovaly z tlaku. Jen škoda neproměněné hlavičky, tam byl Simon v ideální pozici. Bohužel potvrdil, že obrannou hlavu má mnohem lepší než útočnou. Vypadá to, že ho v základu uvidíme i proti Leicesteru, což bych po jeho příchodu nečekal.

Oscar Dorley - 6 - Myslím si, že šlo od trenérů o vhodnou rošádu a že se Oscar na Pardubice hodil více než Bořil. Slavia měla jasnou převahu a mladý Liberijec k ní přispíval svými výbornými kombinačními schopnostmi. V tom je v lize úplná špička, ale na druhou stranu mu směrem do obrany chybí lepší úspěšnost v soubojích a směrem dopředu zase finální čísla.

Abdallah Sima - 7 - První branku předpřipravil dobrým průnikem, při kterém mu pomohlo i podklouznutí protihráče. Sám pak fantastickým zakončením dostal míč do sítě také, ale branka neplatila pro těsný ofsajd. I tak ale v tomto momentu ukázal svou extratřídu, protože takové zakončení v české lize neuvidíte snad u nikoho jiného.

Tomáš Holeš - 6 - Výborným skluzem vybojoval balón před akcí na 2:0. Naopak ve vlastním vápně si jednou nemile zahrával s nervy slávistů při nepovedené malé domů. Naštěstí šla vedle, protože Kolář by ji neměl...

Lukáš Provod - 8 - Dostal se do špičkové fazóny. Jeho asistence před naší druhou brankou byla naprosto ukázková. Při rychlém brejku chytře obešel protihráče a pak ještě zcela přesně nezištně přihrál před odkrytou branku Kuchtovi. Že taková přihrávka není samozřejmost ukázal ve druhé půli Stanciu. Tomu ostatně Provod nahrál i na branku na 3:0, i když tam to bylo mnohem víc o Rumunově skvělé střele než o perfektní asistenci.

Nicolae Stanciu - 7 - Velmi dobrý výkon korunovaný trefou na 3:0 po krásné točené střele. Mohl mít i vyšší známku, ale to by nesměl poněkud ležérně nepřesně přihrát v situace takřka dva na brankáře. Zastavil bych se i u jeho přímáků, kdy by měl z pozic mimo ideální prostor ke střele častěji centrovat. On skoro vždy střílí a pro brankáře to tak není vůbec překvapivé.

Peter Olayinka - 6 - Opět velmi dobrý výkon, známku si ale Olayinka mírně pokazil hrubkou, kdy netrefil prázdnou branku. To se minulé kolo nepovedlo i Simovi, ale Peter měl teď pozici ještě lehčí. A ta placírka o několik metrů vedle byla fakt zoufalá. Každopádně to bylo za stavu 2:0, kdy to Slavii nemuselo až tolik mrzet.

Jan Kuchta - 8 - Další dvě branky! Bilance devět gólů za šest zápasů je naprosto neuvěřitelná. Opět by se dalo říct, že to byly dvě snadné doklepávky, ale Kuchta má prostě na takové momenty čich a jde jim naproti výborným výběrem místa. Ostatně ke kolika takhle "snadným" gólům se nachomýtl Tecl? Víc než štěstí za tím vidím Honzův um.

Jakub Hromada, Ondřej Lingr, Lukáš Masopust, Jan Bořil a Ibrahim Traoré nejsou hodnoceni, protože hráli krátce a zápas se de facto už jen dohrával.

19. - Sobota 13. 02. 2021 16:00

Fortuna liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Jan Kuchta
27. Jan Kuchta
52. Nicolae Stanciu

FK Pardubice
FK Pardubice

Komentáře (29)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    žbl68     před 10 měsíci 15.02.2021 15:58 |  
    2 8

    Kuchta, Provod - 8 ? pak i Deli - 8 ... a Kudela - 7

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      donford     před 10 měsíci 15.02.2021 16:39 |  
      4 1

      Velmi výstižné slovní hodnocení Simy. Bodově vše trefně vyjádřeno.

      • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

        žbl68     před 10 měsíci 18.02.2021 18:19 |  
        0 1

        jj

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      japoko     před 10 měsíci 15.02.2021 19:34 |  
      1 4

      Za co ten Kudela?

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      ColinSKS     před 10 měsíci 15.02.2021 23:18 |  
      0 1

      co blbneš?

  2. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 10 měsíci 15.02.2021 15:58 |  
    1 2

    S rozehrávkou na krátko naprostý souhlas. To samé u rohů. Přišlo mi, že hráč Pardubic u rohů stál blíž, než mu určují pravidla. I přesto jsme zvolili rozehrávku na krátko. Proč se na to neupozornil prvně rozhodčí? Že postavení hráče Pardubic je špatné a měl by jít o dva metry dál.
    Je to zkrátka o tom, aby se vyhodnotilo riziko. Cílem určitě není strojově rozehrávat na krátko.

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Lunaris     před 10 měsíci 15.02.2021 18:05 |  
      6 5

      Alanor to napsal dobře s tou rozehrávkou na krátko. Méně je někdy více. Zároveň dobře zmínil Stanciovy střely. Nejčastěji střílející hráč v lize, ale efektivita bídná. Asi to bude hodně o tom, jaké pozice si ke střelám vybírá. Pak když jde sám na brankáře, kdy byl mohl střílet, ideálně lobovat, tak přihrává a zmastí to.
      Takže určité nedostatky se ve hře našly, ale když to bude končit 3:0, tak se s tím nějak vyrovnám.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    bububu (přítel SN)     před 10 měsíci 15.02.2021 18:07 |  
    9 1

    Podle mě teď máme nejlepší tým pod Trpišem. Věřím, že Leicester můžeme doma porazit a zopáknout si předloňskou jarní jízdu play off EL :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Harvey     před 10 měsíci 15.02.2021 19:49 |  
      5 1

      S tím se dá souhlasit, jen mě děsí slabší forma Bořila, Kúdyho a Zimy v posledních zápasech.

      • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

        Marek3     před 10 měsíci 15.02.2021 19:53 |  
        3 1

        Zima asi hrat nebude se domnivam.

        • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

          rak (přítel SN)     před 10 měsíci 16.02.2021 00:28 |  
          1 0

          Také myslím. Od zítřka se má oteplovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

        Sherudan     před 10 měsíci 16.02.2021 19:51 |  
        0 2

        Zima stále ještě doplácí na covidové trápení. Bořil je opravdu hodně z formy, doufejme, že to je jen dočasná záležitost, ne setrvalý pokles daný věkem. Naštěstí máme za oba přinejmenším rovnocené náhrady v Oscarovi a Delim. U Kudyho bych žádný větší problém neviděl, ta Příbram byla spíš smolná, než apriori špatný výkon, a proti Pardubicím mi přišel celkem v pohodě, i když jsem ho už viděl odehrát i lepší zápasy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Marek3     před 10 měsíci 15.02.2021 19:52 |  
      8 3

      Hele do utoku urcite ale mam obavu ze nase defenziva je ted trochu slabsi. Stale mam pocit ze Holes neni uplne to cobychom na DZ potrebovali, Cuf do obrany asi trochu lepsi nez Bah a Kudela s Borou taky nejsou v top forme. Taky uplne nevim jak to pujde bez Sevcika v Evrope ikdyz Provod je ted vynikajici. Celkove verim ale take si uvedomuji ze Leicester v soucasne forme je mimoradny tym. Muj tip doma 1:1 a venku 2:2.

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Slávista 51     před 10 měsíci 15.02.2021 20:03 |  
      0 1

      Ano, zasloužili bychom si to - jak mužstvo s celým realizačním týmem, tak fanoušci i nakonec český fotbal.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    dauby     před 10 měsíci 15.02.2021 21:09 |  
    8 1

    Souhlas s hodnocením. Pro mě osobně byl nejlepším hráčem na hřišti Provod, hraje fantasticky. Možná bych mu dal i devítku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      ColinSKS     před 10 měsíci 15.02.2021 23:17 |  
      2 1

      tak na devítku by to bylo, kdyby zavěsil první gol, ale tam promáchl. o to víc bych oceni alexe, jak tam vykoupal obránce a být to i metr výš, dal by první gol za nás. ale i tak, kuchtič to pak uklidil s přehledem

  5. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    Juventus turin     před 10 měsíci 15.02.2021 21:14 |  
    2 0

    Gratuluji Kuchtiči

  6. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    ColinSKS     před 10 měsíci 15.02.2021 23:14 |  
    0 3

    tentokrát naprostý souhlas. skoro stejně jako jsem dával.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 10 měsíci 16.02.2021 10:05 |  
    10 2

    Hezké dopoledne z bílé Šumavy, když mrazy už opadly a káva chutná..... :-)).
    S hodnocením a známkami pro hráče přítele Alanora vcelku souhlasím.
    Jen bych možná dal Lukášovi Provodovi asi 9. Jeho práce pro tým je ještě pořád nedoceněná. Pokud bych si mohl přát, tak bych rád viděl v souhře našeho středu práci v "plné palbě" ve složení Ševčík, Provod, Stanciu, které bude podporovat naše doprovodná "smečka" Holeš, Bah, Ocsar, Bořil, Sima, Olayinka, Hromada, Lingr .
    Také si myslím, že dojde na pokus stoperské dvojice Zima -Deli i s tím, že se připravuje i Kačaraba.
    Hodnocení hry soupeře nechám bez komentáře.
    Všichni soupeři po zápase mluví stejně - nabídli nám vítězství svými chybami a vlastně nám to darovali. A hráli ustrašeně. Dobrý........ A co bylo důvodem takových chyb a dalších našich šancí.....?
    Já jsem vůbec nerozuměl hodnocení pardubického trenéra.
    Popřeji klukům do pohárového zápasu, aby bojovali ze všech svých sil. To je jediná cesta, jak najít správnou cestu k dobrému výsledku v tomto pohárovém klání.
    A je to také boj za Slávii a obhajobu slávistického titulu. A nebudeme to mít vůbec snadné. Uvidíte sami.
    S úctou
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      mig52     před 10 měsíci 16.02.2021 11:10 |  
      0 0

      Sokrate, dovol podepsat. Jen nějaký ten příhodný latinský citátek mně tam chybí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Karel13     před 10 měsíci 16.02.2021 11:23 |  
      0 0

      Je to dobré, jenom nechápu, proč bys chtěl vidět hrát Slavii bez brankáře ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 10 měsíci 16.02.2021 15:45 |  
        1 1

        Zdravím příteli.
        Já na toho našeho "Koliho" úplně zapomněl. Mea culpa.
        "Solet sequi laus, cum viam lecit labor" - Publius Syrus
        Sláva často následuje, když úsilí prorazilo cestu.
        To je pro přítele Miga.
        Tak s úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

          Karel13     před 10 měsíci 16.02.2021 15:48 |  
          0 1

          A koho bys ze své sestavy vyhodil? Ve 12 se hrát nedá ...

          • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 10 měsíci 16.02.2021 18:10 |  
            0 1

            Těžká otázka, ale zkusil bych Hromadu. Holeš je taky dobrý, ale Hromada je možná hbitější.....
            Ale já jim fandím oběma:-)).
            S úctou
            Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

          mig52     před 10 měsíci 16.02.2021 16:28 |  
          0 0

          -:), -:), -:), vřelé poděkování, Sokrate.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

    zeleznik2     před 10 měsíci 16.02.2021 14:59 |  
    2 0

    Během jednoho týdne opět markantní rozdíl naší hry, perfektní terén i soupeř, který se snaží hrát fotbal. Norma tří gólů splněna a po Jablonci znovu doma nula vzadu. Kuchta dohnal Simu na čele střelců, Provod kraluje v asistencích, Kolář má 11 nulu. Jen ta 4 ŽK u Simy mrzí, v Teplicích bude, chybět.

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 10 měsíci 16.02.2021 15:53 |  
      2 0

      Snad si nemyslíš, že by proti Teplicím Sima nastoupil. Buďme naopak rádi, že si ''nechal'' dát tu kartu právě s Pardubicemi. Určitě dostanou prostor hráči ze širšího kádru, jako mezi zápasy s Kluží, Midtjyllandem nebo Sevillou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 10 měsíci 16.02.2021 18:10 |  
        1 1

        Naprosto s Vám příteli souhlasím.
        Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 19. kolo

      Leksel     před 10 měsíci 16.02.2021 15:54 |  
      2 0

      Sima by chyběl vždycky a zaplaťpánbůh, že to vyšlo na Teplice, tam bude z možných variant chybět nejmíň.