Fortuna liga

Slovácko - Slavia 2:3

Slavia vybojovala ve velmi těžkém zápase na Slovácku cenné tři body za výhru 3:2, když za stavu 1:0 pro domácí vyrovnával Stanciu z penalty, za stavu 2:1 vyrovnával opět Stanciu, tentokrát parádním přímým kopem. Vítěznou branku vstřelil v 81. minutě střídající Ondřej Lingr.

Trenér Trpišovský pro zápas na hřišti třetího týmu Fortuna ligy zvolil možná nečekaně stoperskou dvojici Zima - Deli a Jakuba Hromadu nahradil ve středu pole při absenci Tomáše Holeše Oscarem. To byly jediné dvě změny oproti utkání na hřišti Leicesteru. Domácím chyběl zraněný útočník Kliment, místo něj nastoupil na hrotu útoku Jurečka. Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, hodně se bojovalo o míč ve středu pole a včasné napadání soupeře oběma týmům znemožňovalo další kombinaci. V 11. minutě domácí z ničeho nic vstřelili branku, centr Sadílka od postranní čáry proletěl malým vápnem, obránci na něj nedoskočili, odrazil se od země a zaplul k zadní tyči. Kolář na něj vůbec nereagoval - 1:0. Slávisty inkasovaná branka hodně otřásla a dalších deset minut vůbec nebyli schopní se dostat s míčem na polovinu soupeře. Když už se ve 23. minutě u rohu vápna soupeře pěkně uvolnil Bořil, poslal centr jen daleko za brankovou čáru. Po rohovém kopu v 26. minutě hlavičkoval Sima obloučkem do břevna, branka by však stejně neplatila kvůli jednomu ze slávistů, který v ofsajdu bránil brankáři Nemravovi v zákroku. O dvě minuty později zakončoval na druhé straně Jurečka nůžkami jen do bránícího Zimy. Střelou z úhlu to vyzkoušel za chvíli Stanciu, Nemrava vyrazil na roh. Slávisté se tou dobou už probrali, po Stanciově přihrávce utekl po straně Olayinka, centrem do vápna našel Provoda, který tísněn zakončil mimo. Kuchtův centr před nabíhajícím Simou uklidil na roh Kalabiška. Po něm zahrál rukou po hlavičce Kuchty Jurečka, sudí Proske nejprve ukázal na roh, po přezkoumání videem však ukázal na penaltový puntík. K penaltě se postavil Stanciu a proměnil střelou do středu branky - 1:1! Když už to vypadalo, že zápas doplyne do remízového poločasu, zahrávali domácí roh, na přední tyči míč prodloužil Kalabiška a na zadní tyči zakončil nikým nehlídaný Kadlec, do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Hned v první minutě druhého poločasu se za obranu po nákopu Baha dostal Kuchta, dělal kličku Nemravovi, jenže vyhnal se až příliš daleko do úhlu a tím akce vlastně umřela. Pak zase přišly dlouhé minuty urputného boje bez jakýchkoli možností ohrozit jakoukoli z branek. Až v 53. minutě Kohút prodloužil na Jurečku, ten vystřelil z úhlu a Kolář míč vyrazil. Domácí velice účinně eliminovali jakékoli snahy o kombinaci slávistů, minuty běžely a hosté se vůbec nedostávali ani do ofenzivního postavení. Trenér Trpišovský tak nahradil Kuchtu Lingrem, Baha Masopustem a Zimu Kačarabou.. Když už v 69. minutě dlouhý míč za obranu dostihl Sima, napálil míč jen do Nemravy, Masopust pak měl před sebou odkrytou bránu, jenže ranou sestřelil pouze spoluhráče Simu! V 72. minutě se k přímému kopu z 20 metrů postavil Nico Stanciu a poslal míč do šibenice - 2:2! O pět minut později kopali přímý kop také domácí, Havlík však poslal míč vysoko nad bránu. V 81. minutě Slavia zápas otočila, po delším držení míče na levé straně centroval Bořil, míč si na hranici malého vápna našel Lingr a poslal míč hlavou do sítě - 2:3! Na posledních pět minut zápasu nahradil dvoubrankového střelce Stancia na hřišti Kúdela. Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale obrana sešívaných působila pozorně. Závěr zápasu se rozbil do série soubojů a nedovolených zákroků, ostatně tak vypadala větší část utkání, radost z toho však měli slávisté, kteří si připsali velice cenné vítězství 3:2.

21. - Neděle 28. 02. 2021 16:00

Fortuna liga, 2020/2021
2 - 3
2 - 1
1.FC Slovácko
1.FC Slovácko

11. Sadílek
45. Kadlec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

36. Nicolae Stanciu (pen)
72. Nicolae Stanciu
81. Ondřej Lingr

Komentáře (650)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé