Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 0:3

Slavia zvítězila i ve 23. ligovém kole, na hřišti Mladé Boleslavi kraloval Nicolae Stanciu, který vstřelil dva nádherné góly, třetí přidal v závěru zápasu z penalty Júsuf.

Jen tři dny po zápase s Rangers nastoupili slávisté k ligovému zápasu v Mladé Boleslavi a samozřejmě bylo otázkou, které hráče se rozhodnou trenéři šetřit a v jaké sestavě Slavia nastoupí. Realizační tým postavil do sestavy tentokrát uzdravené van Burena s Teclem, dostalo se i na Hromadu. Ve stoperské dvojici nastoupili Kúdela s Delim. V domácím dresu nastoupil slávistický odchovanec Jaromír Zmrhal. Úvod zápasu byl opatrnější a na nebezpečné akce se poměrně dlouho čekalo. Slávisté naráželi na pozornou obranu domácích a ti naopak poměrně rychle odevzdávali míče zase slávistům. V deváté minutě jako obvykle střílel z přímého kopu z úhlu Stanciu přímo na bránu, Šeda neměl větší problém a míč vyrazil ke spoluhráčům. Na další šanci se čekalo až do 17. minuty, Sima přiťukl míč Teclovi tak, že ten byl sám nikým neatakován před Šedou, trestuhodně však vůbec netrefil branku! V 18. minutě chyboval v rozehrávce Bořil a Škoda z hranice vápna pálil vysoko nad. Slavia se trochu probudila, ve 20. minutě se ke střele dostal Stanciu, ale trefil jen spoluhráče Tecla. Po chybičce Masopusta se k průniku po křídle dostal Zmrhal, našel na hranici vápna Maška a ten vystřelil těsně vedle. Na druhé straně po přihrávce Stancia střílel Sima z úhlu, mířil dobře, ale Šeda vyrazil na roh. Jen o pár vteřin později se k volnému míči ve vápně dral Sima, jeho pokus byl však zablokovaný. Ve 27. minutě se po faulu Skaláka na Bořila postavil k přímému kopu Stanciu a parádní trefou o tyč poslal Slavii do vedení - 0:1! Po dlouhém autu ve 32. minutě se ve vápně otočil Škoda a vystřelil mimo bránu. Slávisté pak drželi míč a nikam se nehnali, domácí je zároveň nenapadali, takže minuty ubíhaly bez valného dění. Až ve 40. minutě Sima vrátil míč Stanciovi, ten ve vápně udělal jednu kličku Šimkovi, druhou Douděrovi a z velkého úhlu poslal míč pod břevno - 0:2! Jen o dvě minuty později po chybě domácí obrany a dobré práci Simy střílel z první Tecl, Šeda vyrazil. Ve 45. minutě centroval Preisler a Škoda hlavičkoval v souboji s Kúdelou mimo bránu. Simova střela z dálky mířila hodně nad a když slávisté ubránili Matějovského roh, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení Slavie, které zařídil dvěma nádhernými brankami Nico Stanciu.

Ani jeden z trenérů v poločase nestřídal. V 48. minutě Skalákův centr prolétl malým vápnem, Deli jej lehce tečoval a byl z toho rohový kop. Ten slávisté ubránili. V 53. minutě střílel Sima zpoza vápna jen slabě a Šeda míč chytil. Během prvních deseti minut udělil sudí hned tři žluté karty, Bořilovi, Matějovskému a Škodovi, a kvůli ošetřováním byla hra dost rozkouskovaná. V 58. minutě Kúdela neuhlídal Škodu a ten hlavičkoval neatakovaný zblízka naštěstí mimo Kolářovu bránu. O dvě minuty později se krásně uvolnil van Buren, ale v dobré pozici ani nevystřelil a pak jej odzbrojil Křapka. V 65. minutě Tecl uvolnil Provoda, ten obešel Křapku, ale vystřelil vedle brány. Vzápětí v přečíslení pět na tři Masopust nezvládl nahrát volným spoluhráčům. Dvacet minut před koncem poslal trenér Trpišovský do hry Lingra místo van Burena, domácí trenér Jarolím vystřídal hned čtyřikrát, na hřiště přišli Jiří Klíma, Jirásek, Řezník a Ladra. Čas běžel bez šancí, dvanáct minut před koncem přišli do hry Júsuf, Holeš a Bah. Právě střídající Bah trefil v 80. minutě ruku Šimka ve vápně a sudí Julínek ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Júsuf a proměnil střelou k tyči - 0:3! V 84. minutě střílel Preisler, Kolář vyrazil na roh, byla to vůbec první střela domácích na bránu v celém zápase. K prvnímu startu v lize se pak přichystal Denis Višinský, který vystřídal Abdallaha Simu. Po Lingrově rohu se vyšrouboval do vzduchu Júsuf a prudkou hlavičkou těsně minul. Další šance už nepřišla a Slavia tak zvítězila jasně 3:0.

23. - Neděle 14. 03. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 3
0 - 2
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

28. Nicolae Stanciu
40. Nicolae Stanciu
82. Abdalláh Júsuf Hilál (pen)

Komentáře (629)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé