Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 23. kolo

Slavia zvládla ligový zápas po čtvrtečním poháru a v poklidu zvítězila v Mladé Boleslavi 3:0.

Papírově to v Boleslavi vypadalo na jeden z náročnějších zápasů. Venku po čtvrtečním poháru a se soupeřem, který body potřebuje jako sůl a navíc v posledních zápasech konečně začal podávat výkony odpovídající v zimě posílenému kádru. Trenér Trpišovský ale do zápasu poslal silnou sestavu, ve které byli všichni obvyklí tahouni. Nakolik to bylo správné rozhodnutí se naplno uvidí až ve čtvrtek, ale já bych postupoval stejně. Obměněná sestava se nám v Teplicích nevyplatila a titul řadím výš než čtvrtfinále Evropské ligy, i když nejraději bych samozřejmě byl, kdyby Slavia dokázala oboje. Ve Skotsku navíc hrajeme až ve čtvrtek, což je o den volna více než bylo mezi duelem v Edenu a včerejším zápasem. Zkrátka si myslím, že bylo dobře nic nepodcenit a že pokud bychom s Rangers vypadli, tak to nebude kvůli tomu, že by nám v závěru došly síly.

Co se týče zápasu s Mladou Boleslaví, tak naše kvalita hry odpovídala sestavě - hráli jsme velmi dobře. Hlavně první půle byla výborná a čekání na gól v soupeřově síti bylo spíše jen otázkou času. A když se v jasné tutovce neprosadil Tecl, tak musel dostat míč do sítě náš tahoun posledních kol Stanciu. A to hned dvakrát a pokaždé s parádou! Druhá půle už byla přeci jen vlažnější, ale až na jednu velkou šanci jsme Boleslav k ničemu nepustili a nakonec ještě výhru jedním gólem potvrdili. Takže za mě výborný nedělní večer a kromě odvety s Leicesterem dost možná nejlepší jarní výkon sešívaných.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Byl to pro něj spíš lehčí zápas, když vyrážel jen jednu středně nebezpečnou střelu. Ale celých devadesát minut působil jistě a koncentrovaně. Na začátku také při standardce pomohl obraně a vyboxoval míč, což je věc, kterou bychom od Koláře rádi viděli co nejčastěji.

Lukáš Masopust - 6 - Bah si pro tentokrát odpočinul a odehrál jen závěr zápasu, více prostoru tak na beku dostal Masopust a potvrdil, že pro ligu je na tuto pozici plnohodnotnou variantou. Lukáš hrál nadprůměrně a podal slušný výkon jak dopředu, tak dozadu.

Ondřej Kúdela - 6 - Boleslav podle mě nehrála špatně, ale naše obrana ji do mnoha šancí nepustila a hrála jistě. Kúdela se statečně pral s dlouhánem Škodou a většinou souboje zvládal. Jedinou výjimkou bylo výrazné zaváhání v 58. minutě.

Simon Deli - 7 - Předpokládal jsem, že bude hrát, aby se dostal do tempa na čtvrtek a oprášil svou spolupráci s Kúdelou. "Předkrm" zvládl Deli velmi dobře, ač mu to soubojově silný Škoda neusnadnil. Simon působil jistým dojmem, dobře rozehrával na delší vzdálenost a vyhrával hlavičkové souboje, což bylo důležité u standardních situací.

Jan Bořil - 6 - V první půli zaváhal s odkopem a byla z toho střela Škody, která naštěstí mířila hodně mimo. Jinak hrál dobře jako celé mužstvo a po faulu na něj jsme ze standardky vstřelili úvodní branku zápasu. Sám sice dostal žlutou kartu, ale bylo to nezaslouženě po nijak zvlášť tvrdém vzdušném souboji.

Mick van Buren - 5 - Jeden z našich méně výrazných hráčů, což se po delší herní pauze asi dalo čekat. Ale i to je plus tohoto zápasu, že jsme v poklidu vyhráli a van Buren se mohl rozehrát, pričemž příště to snad bude lepší a lepší.

Jakub Hromada - 6 - Zápas zvládl v pohodě a ve čtvrtek bych vsadil spíše na něj než na Holeše. Jednak je Hromada lepší v soubojích a důraznější směrem dozadu, a pak má podle mě také lepší formu.

Lukáš Provod - 7 - Opět patřil k našim nejlepším hráčům a opět bych u něj použil slovní spojení "motor zálohy". Platný dopředu i dozadu, silný soubojově i s míčem. O to více se pak Stanciu může věnovat útočení. I když teď Provod nesbírá jednu asistenci za druhou jako na začátku jara, tak je stále ve skvělé formě.

Nicolae Stanciu - 9 - Má formu jako hrom a odehrál další skvělý zápas! Konečně se mu daří i z přímáků a jeho první trefa byla nejenom důležitá, ale i velice pohledná. Druhá pak byla ještě hezčí, když prošel vápnem soupeře a z úhlu napálil míč pod víko! Paráda! Snad po střídání pošetřil nějaké síly a podobně mu to bude kopat i v dalších zápasech, zejména pak ve čtvrtek.

Abdallah Sima - 7 - Je trochu v útlumu, v Boleslavi měl ale velký přínos pro tým, i když sám branku nevstřelil. Už v úvodu výborně vysunul Tecla do loženky, asistenci si pak připsal u Stanciovy druhé trefy, když akci dobře načal. A dobrých momentů tam měl více.

Stanislav Tecl - 4 - Jeho zařazení do základu jsem vítal, protože Kuchta si potřeboval odpočinout a jeho žluté karty tak přišly právě včas. Také jsem si říkal, že po poháru by Tecl mohl být rozehraný a mít střelecké sebevědomí. Bohužel to ale neplatilo a Standa se hned v úvodu připomněl se svou bídnou koncovkou, když zazdil vyloženou šanci. Brankář ani nestačil pořádně vyběhnout, takže stačilo míč umístit ke vzdálenější tyči, kde bylo sakra hodně místa. Tecl místo toho střílel na špatnou stranu a ještě úplně mimo. Pak také nechtěně zblokoval Stanciovu nebezpečnou střelu. Standa sice zápasy odmaká, náběhově je výborný a nějaké míče udrží i zády k bráně, ale jeho produktivita je natolik žalostná, že i přes ty klady si těžko dovedu představit, že by měl za současnou Slavii více nastupovat.

Júsuf Hilál - 6 - Odehrál hraniční počet minut, za proměněnou penaltu si ale plusovou známku zaslouží. Poté ještě dobře hlavičkoval po rohu, ale míč nakonec tlačil do strany až moc, takže minul tyč.

Ondřej Lingr, Tomáš Holeš, Alexander Bah a Denis Višinský nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

23. - Neděle 14. 03. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 3
0 - 2
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

28. Nicolae Stanciu
40. Nicolae Stanciu
82. Abdalláh Júsuf Hilál (pen)

Komentáře (145)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 17:08 |  
    9 5

    Hlavně v prvním poločase mi přišla škoda, že když byl Sima nalevo, tak roztahoval hru a Bořil chodil do středu. Nemáme lepšího zakončovatele než právě Simu, ale nutíme ho, aby stál na nalevo místo toho, aby to dělal Bořil a Sima se stahoval do vápna... Ať už s balónem, kde by měl balón na pravé noze a mohl by vystřelit anebo na případné centry.
    Jasně, díky faulu na Bořila, který šel do středu jsme dali vítězný gól, ale větší sílu bychom měli se Simou ve středu a Bořilem nalevo než naopak.

  2. ! prga !

    tobro     před 3 lety 15.03.2021 17:08 |  
    3 5

    Pěkný výkon, jen ať to vydrží.. ;-)

  3. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    novimex     před 3 lety 15.03.2021 18:18 |  
    11 27

    Tecl 4 ? Max. 2 za naběhané km. Ale v tom případě ať jde běhat maraton a vykašle se na fotbal

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Tvujmultinick     před 3 lety 15.03.2021 19:53 |  
      8 4

      Známka 2 se nedává za kilometry, ale za "téměř katastrofální výkon" nebo tak nějak. Nic takového jsem neviděl. Spousta dřiny pro ostatní a bohužel dvě zahozené šance. Já mu dal 6, tedy dobrý výkon; přiznávám, že ho mám rád, i když nemá "čísla". Ale to Nico nedávno neměl taky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      urs (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 20:42 |  
      8 6

      Jasně.., zahodil sice tutovku, ale Teclík není jen maratonec - udržel a rozehrál na tom brku obrovský množství těžkých míčů, takže za mě je to hrdina a jeden ze strůjců našeho úspěchu. Holt sto lidí, sto chutí. Bez urážky, ale zahrál výborně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Eluin (přítel SN)     před 3 lety 17.03.2021 07:38 |  
      0 0

      Maratón ne, spíš by mu podle mě vyhovovaly střední tratě (myšleno bez ironie).

  4. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Max1     před 3 lety 15.03.2021 18:55 |  
    5 5

    někdy si tady připadám v této sekci jak na isportu.....Nico je jasná 10 :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      vikik_vikik     před 3 lety 15.03.2021 20:16 |  
      3 0

      já tomu rozumím, rezervu si musí Alanor nechat, co bys mu pak dal, až kopne skotúm hattrick ?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Max1     před 3 lety 15.03.2021 20:23 |  
        2 0

        jako jo no, ale když už i ten Sport mu ji dal, tak to vypadá divně :-D

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        wimpy     před 3 lety 15.03.2021 20:36 |  
        0 2

        10+

  5. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    wimpy     před 3 lety 15.03.2021 19:55 |  
    13 1

    Tecl čtyřku, MvB pětku? No nevím...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 19:57 |  
      11 8

      Taky si myslim, že Tecl byl včera pro tým o něco platnější... sice nedal ty dvě šance, ale Burák se do nich ani nedostal...

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 20:07 |  
        7 2

        Mick byl bohužel úplně jinde... ten hrál úplně bez sprintu...

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          SirCohen     před 3 lety 15.03.2021 20:28 |  
          2 1

          ...ale stejně ho mám rád.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 20:36 |  
            5 2

            Samozřejmě - to každej....Věřím tomu, že ho trenérský štáb dostane do TOPu.... včera to protě bylo sprintersky velice špaté - nikomu nedokázal utéct, hrál to jako "starý pán" - do nohy.... i v té jedné šanci ho stoper bez problémů navázal a vytlačil do úhlu....

            Navíc jsem si všiml, že se v tomto zápase úplně upustilo od měnění krajních záložníků... okolo půlky mi bylo jasné proč - napravo u Bolky hrál jejich nejrychlejší hráč Douděra a těsně před koncem první půle se na Mick na chvíli přesunul... tam dostal ve sprinterském souboji na deseti metrech snad osm - naštěstí ta přihrávka šla až za brankovou čáru...

            Ale pořád je to o tom, že Mick je náš a já věřím tomu, že se do toho zase dostane a zase bude trhat obrany....

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              urs (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 20:59 |  
              1 1

              Jojo, také tomu věřím, chce to ještě nějakej čas a zase nastartuje motorku! :)

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              MKCZ83     před 3 lety 15.03.2021 22:18 |  
              2 1

              Tak Mick skoro rok nebo možná dýl? pořadně nehrál. A asi ani pořádně netrénoval, čili se u něj nedá čekat moc velká fazóna. Ale JiT ho z nějakého důvodu postavil, takže těžko říct, proč třeba nehrál Sima zprava a Lingr zleva.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            wimpy     před 3 lety 15.03.2021 20:37 |  
            5 0

            Všichni ho máme rádi. Hlavně za Sevillu. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              SirCohen     před 3 lety 15.03.2021 21:17 |  
              5 3

              To tenkrát pámbů nebyl doma :D

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                wimpy     před 3 lety 15.03.2021 21:53 |  
                2 1

                Protože byl na fotbale! :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  Qope     před 3 lety 15.03.2021 22:05 |  
                  1 0

                  Kvůli takovým, jako je on, se pak nedostanou lístky na takový, jako jsem já :-D


                  Komentář byl uživatelem upraven (15.03.2021 22:06) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          japhy     před 3 lety 15.03.2021 20:35 |  
          0 0

          A přitom právě on po pauzách dokázal zahrát jako obvykle.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 20:40 |  
            2 3

            Ale jako žolík.... mě překvapilo, že první zápas po zranění odehrál v základu... On měl vždycky tu energii vletět do zápasu v jeho průběhu... i v okamžicích, kdy byl v TOPu.... natož teď... samozřejmě ho nevidím v tréninku, ale podle mého názoru j přirozenější, že hráč po zranění naskakuje z lavičky...

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        wimpy     před 3 lety 15.03.2021 20:35 |  
        8 5

        Ta první šance, jak ji zazdil, byla na facku. Ale když se podíváš, jak se podílel na jejím vytvoření, to je furt fotbalista jako zvon.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          bramburek (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 20:54 |  
          5 2

          U něj je to strašně o hlavě, v poháru to tam 4x krásně uklidí úplně bez problémů, a včera pak zas udělá takovou píčovinu... ale vytvoření šance a náběh ukázkovej... a zpracování a uvolnění od Simy ještě lepší, to byla naprostá topka...

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            knl66 (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 21:05 |  
            8 4

            Je to o hlavě? Vždyť je mu 31 let, to už by měl být v klidu. A pokud má s hlavou v tomhle věku pořád problém... pak to není asi hráč pro Slavii. Nebo může zajít ke sportovnímu psychologovi.
            Malá rekapitulace: V únoru 2013 už dával dva góly v osmifinále EL, o sezónu později dával góly v LM týmu NK Maribor, Manchesteru City, pak zase v EL Šachtaru Doněck, Olympique Lyon... A ve Slavii má problém s hlavou v zápase s Mladou Boleslaví?

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 21:17 |  
              4 10

              Ne - takhle to nefunguje - je to o tom, že když máš den, že ti to tam nepadne.... tak nepadne - já to má podobné a nevadí, že mi bude padesát.... Jako nastřílel jsem v hanspaulkách tolik gólů, že bych neměl mít nervy vůbec s ničím - teoreticky v každém zápase o nic nejde... a pak přijde měsíc, kdy se mi zamotá míč mezi nohy před prázdnou brankou....

              Hele je to naprostá neracionální kravina, ale třeba za záříjsem napříč soutěžema dal deset gól a v říjnu nic.. nemá to žádný normální základ, ale ve druhý půlce měsíce už v tý hlavě máš, že v říjnu prostě gól nedáš a nejede přes to vlak... a uklidňuješ se tím, že to zase začne padat v listopadu... a ono pak opravdu ano....

              Fakt ta hlava dokáže neuvěřitelný věci :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                knl66 (přítel SN)     před 3 lety 15.03.2021 21:24 |  
                3 0

                Ale jo, částečně souhlas - když máš formu, kopneš do krtiny a je z toho gól. Taky jsem hrál hanspaulku i fotbal v hale, takže o tom něco málo vím :) Ale u Standy jsou ty póly buď hattrick - anebo nic. Bohužel, většinou jen nic. A to na něj trpím, jsme rodáci z jednoho regionu...

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 21:27 |  
                  3 6

                  Jasně - já jenom vysvětloval jak je to s tou hlavou - že to prostě není tak, že když jsi někdy rozhodl zápas ligy mistrů, tak už pro Tebe nikdy běžný ligový zápas nemůže znamenat problém. Že prostě, když zrovna budeš mít špatné období, tak máš probém, i když nastoupíš proti vozíčkářům...

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                MKCZ83     před 3 lety 15.03.2021 22:15 |  
                6 3

                No jo, jenže on to takhle má už druhou sezónu po sobě. Ten hattrick v prvním kole nepočítám, to byl asi nějaký úlet, podobně ty Karlovy Vary, ale tam měl ještě moře jiných šancí. Kdo má teď trochu jalový období může bejt třeba Kuchtič, samo, že taky začátek jara mohl být jenom ojedinělý kariérní úlet a budeme z něj mít druhýho Standu (já doufám, že ne).

                Nevím, jakej má Standa plat, ale stejně jako šel pryč Škoďák a Hušby, tak se holt musí zkousnout sentiment a říct si, že Standa dostal na prolomení smůly už dost šancí a měli by dostávat šanci jiní. Pokud u nás zůstane Petar a Yusuf se rozehraje, tak Standa bude prostě 4. nebo 5. útočník a za klobásu a pivo po zápase u nás asi nehraje. Leda by šel do Béčka podobně jako Švec předávat zkušenosti mlaďochům.

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 22:53 |  
                  4 7

                  A tak on s tím snad nemá problém... Mně se jeho výkon včera líbil.... V poli udělal strašně moc a tím přispěl k tomu, že se soupeř vůbec nedostal do nějakého tlaku - holt se bude vzpomínat na neproměněnou šanci, kdy to totálně podělal, ale nevidím důvod posílat ho do třetí ligy.... Hráčů ochotnejch zůstat v klubu a pomáhat v kabině a když už naskočí tak odvést takhle poctivej a bojovnej výkon si vždycky budu vážit....

                  Všichni víme, že jedničkou je Kuchtič, chceme, aby se vrátil Petar a začal naplňovat představy trenérů, přejeme Yusufovi - i když ten vždycky bude trochu jiný typ hráče... ale proč tam nemít ještě Standu s jeho bojovností....

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    MKCZ83     před 3 lety 15.03.2021 23:10 |  
                    8 3

                    Protože já bych tam spíš viděl prostor pro někoho mladého... třeba Alijagiče, nebo Joao Felipeho (pokud se teda u nás nějak zvládne aklimatizovat), nebo jiného nadějného mlaďocha, kteří (jeden z nich), když by to bylo potřeba, by byli s týmem, a případně na chvilku nastoupili, pokud by k tomu byl prostor. Standa prostě už nemá žádný potenciál do budoucnosti. Fotbal takovej bohužel na nejvyšší úrovni je.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 09:31 |  
                      4 4

                      Vyjmenoval jsi dva hráče, kteří ani nejsou v tréninku s áčkem... Proč zrovna tyhle dva?

                      Náš trenérský štáb pracuje s týmem každý den, každý den dostávají reporty z tréninků béčka, vidí, který hráč má na to aby už teď naskočil a u koho je to utopie... jakkoliv může být perspektivní do budoucna...

                      Nevěřím tomu, že kdyby byl jenom malý náznak toho, že Alijagič je alespoň z poloviny tak dobrý jako Standa tak že už by netrénoval s áčkem a nenaskakoval místo něj .... Zatím nějaké potenciály naznačili spíše hráči na krajích (Višinský, Jurásek), případně Rigo....

                      Poukázal bych na Koska: ten byl v béčku kapitánem a po loňské zimní přípravě se zdálo, že by mohl rychle naskočit do dospělého fotbalu na levé straně obrany, či zálohy....
                      Ovšem teď se neprosadil na hostování v Liberci a ani v Bohemce to zatím nevypadá na nějaký rychlý progres, který by svědčil o tom, že jakémukoliv hráči stačí dát šanci a on už doroste do áčka Slavie.....

                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                        MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 10:16 |  
                        3 4

                        Jsou to dva hráči, o kterých něco vím a četl/slyšel jsem na ně názory a ohlasy. Může to být ale jakýkoli jiný mladý útočník. Problémem české ligy je mimo jiné to, že právě před mladým hráčem s potenciálem dostávají přednost zasloužilí zkušení hráči, kteří mají sice o něco lepší výkonnost, ale už jenom dohrávají kariéru. Některé týmy v první a druhé lize takových hráčů mají dost a mladí sedí na lavičce nebo hrají v Béčku. I Zima seděl na lávce v Olomouci za "zkušenými" stopery a nedostal pořádně šanci. O to je pozitivnější, když se některé tyto týmy snaží zaměřit spíš na mladé talenty, místo toho, aby řešili každý bod. Mile mě zaujala informace o tureckém hráči Leicesteru, který vyrostl v druholigovém tureckém týmu, který se specializuje na východu a zapracovávání mladých hráčů do dospělého fotbalu. Tohle u nás skoro neexistuje. Přitom práce s mladými v dospělém fotbal ukazuje, kam to může domácí ligu a fotbal posunout (typicky Holandsko, Belgie).

                        Jak Sparta, tak Plzeň doplatili na to, že se snažili za každou cenu hrát na výsledky a tím pádem ignorovali mladé hráče... Plzeň pustila Provoda, Sparta spoustu talentů a místo nich za ně hráli nebo střídali hráči za zenitem... Ne že by se nás to zatím týkalo a měli přestárlý kádr, ale zrovna v případě Standy nevidím důvod, proč ho v kádru nechávat, když pokud má zájem hrát ligu, může jít v lize do jiného týmu hrát a nám se uvolní místo pro mnohem levnějšího mladého hráče.

                        Co se týče Koska a těch našich různých hostování, já toho moc příznivec nejsem... Markovič kvůli tomu rok pořádně nechytal, znamená to, že se ho máme tudíž jako neperspektivního zbavit? Já bych mladého hráče ve svém klubu, který je na půlroční hostování na rozehrání taky nestavěl... co bych z toho měl (pokud to není rozdílový hráč), když za půl roku budu řešit úplně stejný problém? To si raději vyřeším zalepení toho místa z vlastních zdrojů. U mladých má smysl max. hostování do druhé ligy, kde je mnohem větší garance, že budou hrát, protože tam rozdílovým hráčem v některých klubech být můžou, když nemáme béčko v druhé lize a pak buď prodat s opcí na následný zpětný odkup, anebo je zapracovat jako hráče do áčka, i kdyby měli být na lavičce každej druhej zápas. Honit je pořád po různých hostováních, kde se na ně koukají jako na dočasné zalepení, nemá pro rozvoj toho hráče smysl.

                        Za mě, pokud chceme být český hegemon, by dávalo smysl klidně koupit tým z druhé ligy a mít ho jako farmu. Rozpočet Vlašimi byl v 2019 a 2018 15 mega... to je příchod levnějšího hráče, nebo roční plat jednoho z našich dobrých hráčů. Velkou část těch nákladů ale stejně tvoří platy hráčů, které musíme platit tak jako tak. Samozřejmě jsou tam asi ještě nějaké další věci, které řeší město (nevím, jestli mají svůj stadion atd.), ale z pohledu našeho rozpočtu to jsou drobný a nemusíme pak řešit osud našich nadějných mladých hráčů. V druhé lize můžou nastupovat i hráči širšího kádru, můžeme hrát podobným systémem, kterým hraje Áčko, takže si naši hráči nemusí zvykat na jiný systém a úplní mlaďoši pak můžou hrát v béčku ve třetí lize. Podle mě mnohem účelnější investice v současné době, než stovky miliard za akademii. Ne, že by akademie nebyla potřeba, ale než se dá dohromady, tak to bude ještě dlouho trvat.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 10:40 |  
                          4 4

                          Nezlob se, ale obecně si myslím, že názor, který tu prezentuješ vyplývá z toho, žes to nikdy nezkusil.... maximálně v nějaké počítačové hře, kde mají nastavené, že hráč se zlepšuje, kdy je stavěn do zápasů a tečka...

                          Pokud jsi ve skutečnosti mládežnický trenér, který vychoval desítky sportovců, tak s eomlouvám....

                          Nevěřím tomu, že kdyby byl nějaký zaručený recept, tak už jej dávno neaplikujeme...

                          To, že jsi o někom slyšel, že je talentovaný a v patnácti to nandavá sedmnáctiletým ještě nic nezaručuje...

                          Co se Standy týče, zase tak starý není - existuje spoustu hráčů, co najednou po třicítce chytili druhou mízu a začali bořit střelecké tabulky... i ten Lafata nedával vždycky dvacet gólů za sezónu... Ono moc lepších útočníků v naší lize totiž není... a dokud na to má kondičně, tak nevidím důvod, proč jej odstřihávat....

                          Ta nejjednodušší řešení nejsou vždy nejlepší....

                          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                            MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 10:52 |  
                            2 4

                            Odborník na mládežnický fotbal nejsem, ale nemusím být odborník abych věděl, že jednak ten hráč má hrát, aby získal zápasové zkušenosti. Má si vytvářet návyky, které bude potřebovat na svém postu i obecně. A má pracovat na mentální stránce. Co z toho si bude rozvíjet, pokud bude každý půl roku v jiném týmu, někdy nebude půl roku ani hrát, místo toho, když bude trénovat s Áčkem pod jedním z nejlepších trenérských týmů v lize a bude se učit od těch nejlepších hráčů? A bude nastupovat, pokud to půjde, pravidelně za Béčko v třetí lize. A jelikož nemůžeme mít v kádru 45 hráčů, musí někteří holt z kádru pryč.

                            Nebo mi chceš tvrdit, že jsme si taky měli nechat za každou cenu Škoďáka a Hušbyho a že bychom s nimi byli lepší? Nebo že by měl Hušby raději střídat místo Oscara, nebo Lingra, nebo Berana, kteří mají zlomkový plat? Takovýhle jeden starší zkušený hráč, který nehraje pravidelně v základu, nás za rok stojí odhadem kolem 7 až 10 mega za plat a k tomu si lze připočíst nezvyšování ceny mladého hráče. Takže to může být klidně 20 mega za rok.

                            Mimochodem, to, že začínáš skoro každej příspěvek tím, že předjímáš důvod mého názoru nebo argumentace moji nezkušeností nebo profesní neznalostí je argumentační faul. Argumentuj, nehodnoť osobu diskutujícího.

                            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                              kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 11:00 |  
                              2 3

                              Co se Hušbyho a Milana týče, to jsem sáhodlouze rozebíral v OT....

                              Tihle dva měli za prvé nejvyšší plat v týmu, nemělo smysl nechávat je v kádru, když už nebyli základními stavebními kameny sestavy... mělo by to smysl, kdyby souhlasili se snížením platu, aby se dostali na roveň toho prvního náhradníka, ale to by zase nebylo důstojné toho, co pro SKS udělali... Oba navíc měli rychlostní deficit...

                              U Standy oba tyhle atributy nejsou...

                            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                              wimpy     před 3 lety 16.03.2021 11:00 |  
                              3 0

                              Na čele ligy ale výsledky dělaj ty prachy. Jestli jsi první, druhej nebo třetí, dostaneš se do druhého předkola LM nemistrovké fáze nebo rovnou do čtvrtého mistrovské jsou rozdíly přes sto milionů, o skupině vůbec nemluvě. Klub, kterému je z finančních důvodů jedno, jestli bude šestej nebo dvanáctej si může dovolit jinou filozofii než klub, kterej hraje o špici.

                              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 11:38 |  
                                1 1

                                To chápu, ale že by zrovna titul stál a padal na jednom hráči, který teď plní roli 3. hroťáka (za Kuchtičem a Simou) a pokud bychom měli v kádru Petara, tak 4. hroťáka, se mi nezdá :-)

                                Kromě Sparty navíc v české lize na alespoň boj o LM nemá nikdo jiný a u Sparty, i když by se tam z ligy dostali, to stejně moc nevidím na probojování se ani z mistrovské části... nebudou nasazení a nemají zkušenosti. Za dva roky možná Plzeň, pokud se zvedne a dostane se letos do pohárů, ale tam tuším finanční problémy a konec jejich pohádky. Liberec je rád, když jednou za čas postoupí do základní skupiny EL, kde ale hraje s polovinou půjčeného týmu. A zbytek dlouhodobě nula nula nic, jednou za dlouhý čas něco Jablonec. Uvidíme, jak bude vypadat konferenční liga a peníze z ní, jestli by to klubům jako Liberec, Jablonec a spol. mohlo trochu pomoct k dlouhodobějšímu zvýšení kvality jejich kádru.

                                Ale všechny kluby teď u nás vyjma Sparty nemají na LM ani malou šanci a ta na základní skupinu EL je o zlomek promile vyšší. Takže můžou naprosto v klidu postavit svůj chod na zhodnocování mladých hráčů.

                                Jenže to my musíme taky, jinak při každoročním nabitém programu a zraněních začneme mít potíže se soupiskou na evropské poháry, protože nemáme odchovance. Pokud bychom měli teď jednoho ze stoperů zraněného, když stojí Zima za žluté, stálo by nás to nejspíš šanci na postup, protože by tam musel hrát nevím vůbec kdo... Mimochodem, jestli se neuzdraví na čtvrtek Oscar, Oli, Ibra, tak budeme mít, pokud nepočítám juniory, 13 hráčů do pole.

                                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                  wimpy     před 3 lety 16.03.2021 11:46 |  
                                  1 1

                                  Kvalita lavičky je jedním z rozhodujících faktorů. Když můžeš střídat kvalitním, zkušeným hráčem, může být v určitých zápasech rozdíl mezi jedním a třemi body.
                                  Jinak my na odchovance přece nekašlem. Trpišovský říkal, že úzus je půl roku v áčku a pak hostovačky. Máme kluby, které na tu spolupráci přistoupily a ty hráče stavěj. Pokud na to samozřejmě mají, ale nemusej být nutně rozdíloví. Karlovi v Liberci to za to zjevně stojí, má hráče zadarmo a vedle nich si piplá ty na prodej.

                            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                              MIKr.8     před 3 lety 16.03.2021 13:55 |  
                              2 0

                              Jenže ty vycházíš z nějaký rovnice, že hrát, automaticky znamená zlepšování. Pokud nasadíme hráče do zápasu proti soupeři, na kterýho prostě nemá, tak mu to nedá vůbec nic, protože tam bude lítat 90 minut bez balonu. Kdyby to fungovalo podle tebe, tak není nic snadnějšího než vzít 15 letýho kluka a šoupnout ho do základu áčka a on se tam přece zaručeně vykope. Takových Zákostelských a Tusjaků, který jsme nasazovali, protože byli mladí a nakonec jim to karieru spíš zničilo, je vidět asi tak bambilion. Schválně se podívej na tabulku nejmladších hráčů, kteří nastoupili do ligovýho utkání a ukaž mi jednoho, kterej to dotáhl opravdu daleko. To v jakým věku ten hráč začne nastupovat nic negarantuje...

                              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 15:32 |  
                                2 1

                                Schválně, kolik je tam hráčů, kteří neodehráli alespoň pár sezón v první lize anebo rovnou vyhořeli. A pak mi napiš, kolik je tam reprezentantů Áčka. A pokud se budeš snažit, tak k tomu může přidat, kolik je tam bývalých reprezentantů 21 nebo 19 :-)
                                https://www.csfotbal.cz/prvni-liga/hraci/vek/nejmladsi-hraci?ord=&by=&od=70&do=0&k=cur&p=2

                                Já jsem původně napsal, že by stálo za to mít místo Tecla v kádru mladýho hráče... bavíme se tu o jednom případu a Ty z toho děláš skoro to, že budeme mít půl lavičku z dorostenců a budeme je tam cpát, protože nám nic jinýho nezbývá jako v minulosti. Přitom mlaďochy už teď na zápasy vozíme a některým dáme i občas čuchnout. Tak proč to neudělat i v tomhle případě?

                                Navíc přínos pro toho hráče je hlavně pobyt s A mužstvem na trénincích, modelových utkáních a v přípravě na zápasy, ne v tom, že si tu zahraje 15 minut, tu 10 minut. Jak by ho tohle mohlo psychicky zničit fakt nevím. Hložek, Karabec, Plechatý, Vitík... ti mají z toho, že jsou s ačkem Sparty zničenou kariéru? A to někteří z nich jsou herní tahouni druhého mužstva ligy.

                                Pokud slyšíš jakýhokoli mladýho hráče, tak je vděčnej za to, že může s dobrejma hráčema bejt na tréninku a v kabině a jak se tím učí. Místo toho budeme některý zbytečně posílat zahřívat lavičku do cizího klubu, kde se pořádně nic nenaučí.

                                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                  MIKr.8     před 3 lety 16.03.2021 16:09 |  
                                  0 0

                                  Ad 1) Promiň, ale z prvního odstavce vůbec nechápu, co tím chceš říct. Zkus mi to vysvětlit nějak polopaticky.

                                  2) Pokud se bavíme o konkrétním případu Tecl, tak vážně nevěřím tomu, že by Alijagič, nebo jakýkoliv jiný mladý útočník podal stejný výkon jako on. Až budeme hrát tak, že celej tým bude makat na hroťáka, tak tam Teclík se svou produktivitou samozřejmě nemá co dělat a jedničkou by v tuhle chvíli byl Petar Musa. My ale na hrot nestavíme ani Simu, protože v soubojích a zády k bráně neodvede tolik, co Tecl.

                                  3) Hložek je generační talent, to samý se dá téměř říct o Karabcovi, Plechatýho bych nezmiňoval, toho spartě přeju a Vitík odehrál asi deset zápasů, což je na hodnocení docela málo, nemyslíš? Takový jsme taky měli, Kodr, Hurka, Bazal, Milan Zachariáš, atd. atd.

                                  4) To co říkáš je samozřejmě pravda a myslím, že to byl konkrétně Beran, kterej upřednostnil tréninky ve Slavii před hostováním. Nicméně na příkladu Kuchty, nebo Součka je vidět, že vhodně zvolený hostování ve správnou dobu může přinést víc, než nechat si toho hráče v kádru.

                                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                    MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 16:28 |  
                                    0 0

                                    ad 1) v tom seznamu hráčů pod tím odkazem je pár reprezentantů áčka co se dostali i do zahraničí, potom pár standardních hráčů, kteří měli/mají celkem fajn kariéru, a pak pár současných mladých talentů. Minimum hráčů, co měli jen těch pár startů a pak o nich nikdo neslyšel. Samozřejmě ten seznam nevypovídá něco o jakémkoli mladém hráči, ale chtěl jsem tím jenom ilustrovat, že tvrzení o mladých hráčích, kteří vyhořeli není v případě těch nejmladších rekordů moc silné.

                                    ad 2) Můžeme věřit nebo nemusíme... tady se nemůžeme opřít o žádný argument. Začátek jara jsme měli dobrej hlavně proto, že nám střílel hroťák. Jinak bychom taky mohli mít mnohem menší náskok. Je nezpochybňuji úkoly našeho útočníka (tj. ani ne tak střílení gólů, jako běhání), ale to tam může zahrát spousta mladších křídel/ofenzivních záložníků, anebo holt můžeme hledat toho útočníka, který kromě běhání bude dávat i góly. Pokud to má ten hráč v hlavě srovnaný (kromě Musy), a má rozumnou fyzičku, tak běhat bude tak jako tak. U Standy víme, že bude hlavně jenom běhat, góly z toho prostě nebudou.

                                    ad 3) Tak já to o generačním talentu považuji trochu za výmluvu... talentů je spousta, jen se jim musí dát šance a dobře s nima pracovat. Pokud by měli na Spartě 3 bývalý nebo současný reprezentační útočníky, a chtěli by to tam vést na jistotu, tak se tam ani generační talent Hložek nechytne a bude chodit po hostováních až ho to buď znechutí, anebo mu to poškodí kariéru. Třeba by to zvládl i tak, ale případy Drchala, Juliše (kromě začátku podzimu), Schicka (toho nechtěli a rovnou ho prodali do Itálie) mluví za všechno.

                                    ad 4) Kuchta ale právě přestoupil s opcí na zpětný odkup. Což je podle mě řešení, který bychom měli využívat mnohem častěji. Součka se málem zbavili a na hostování ho posílali ne s cílem ho tam vypiplat, ale protože mu tady nikdo nevěřil. Cesta Součka byla v podstatě náhoda, toho objevil a obrousil JiT. Spíš by mě zajímalo, jestli máme nějakého hráče, který se díky hostování po návratu prosadil. Možná to bude tak akorát Hromada.


                                    Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2021 16:30) . Zobrazit původní komentář

                                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                  kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 16:35 |  
                                  2 2

                                  Zajímavý seznam hráčů... vidíš tam převahu hráčů, kteří udělali TOP kariéru, nebo je to spíše soupis lidí, co se plácali v týmech středu tabulky? Pilík z Příbrami do Brna a zpět, Dominik Mašek Bohemka, Bolka a tak dále... Nevidím tam snad jediného hráče, o kterém bych si řekl, že bych si řekl jaká je škoda, že nehrál u nás....

                                  Vzpomínám si jaká to byla sláva, když Filip Herda naskočil do zápasu v roce 1996.... a přihrál na gól proti Hradci... a pak čtyři střídání o čtyři roky později a nazdar - to byla kariéra... :-)

                                  Nápad s tím, že budeme mít spřátelený klub ve druhé lize, který bude nějak ctít filosofii SKS a tam budeme šoupat hráče, kteří se otrkají ve velkém fotbale tu je od začátku působení nového majitele... a vždycky to na něčem krachne - zkoušeli jsme to s Viktorkou, potom s Vyšehradem... teď je na řadě Vlašim....

                                  Ona to není taková sranda, jak se může zdát - ten klub musí být schopen udržet druhou ligu se stylem jakým chceme hrát my... a za použití mladíků, které jim tam šoupneme my... Takže musí mít dost svých kmenových hráčů na druhou ligu a přitom takových, aby měli na nejnáročnější herní styl... a přitom neměli mít ambice jít výš...

                                  V jednom z rozhovorů Tvrdík říkal, že původně byla ambice béčko co nejrychleji dostat do druhé ligy a tím pádem tam takový celek mít a držet jej tam... jenomže po nějaké době to s Bílkem přehodnotili, protože zjistili, že by museli mít základní kádr složený z podstatně zkušenějších kluků, než teď... takže by na otrkání mladých hráčů bylo v sestavě místa tak pro polovinu...

                                  Takže ve finále zvolili řešení: béčko ve třetí, v něm maximálně 2 starší hráči, zbytek dorostenci... kdo třetí ligu přeroste, dostane šanci nakouknout do tréninkového procesu áčka... a následně hostování - druhá liga, první liga.... kdo vyroste z dorosteneckého věku a nepřeroste třetí ligu tam nemá co dělat.... Kdo se na hostování nevykope tak, aby byl pro áčko přínosem tu taky nemá co dělat - odchod, u těch perspektivnějších s odkupním právem...

                                  Tohle je plán, který nám vykrystalizoval z pětiletého působení Tvrdíka a spol ve Slavii.... podíleli se na něm lidi jako Plíšek, Nezmar a teď Bílek...plus mládežničtí trenéři napříč věkovými kategoriemi.... čili jaksi větší persony než jsme my všichni tady na fóru dohromady...

                                  Teď do toho ještě hodil vidle koronavirus, díky němuž se třetí liga nehraje...

                                  Opravdu si myslíš, že na tomto poli jako diskutující "objevíš Ameriku"? Všechno, co taky najednou tak plamenně obhajuješ, už lidé, kteří vedou SKS, zkusili a pochopili, že je to v českých podmínkách slepá ulička...

                                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                    MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 17:16 |  
                                    2 2

                                    Tak nebudeme diskutovat o nakládání s hráči, o přestupech, o hostování, o sestavách, o řešení situací hráči v zápase, o střídání, hodnocení hráčů v zápase, protože ničemu z toho nerozumíme. Tak pak nemusíme diskutovat vůbec :-)

                                    To, že se hráč neprosadí na hostování ještě nic neznamená. A ten systém, kterej máme, měla Sparta už před nějakou dobou, včetně béčka v druhé lize. Výsledkem toho bylo zásobování ostatních týmů v lize kvalitními mladými hráči, protože jimi v klubu pohrdli, nebo je posílali tak dlouho po hostováních, až jim došla trpělivost. To, že v ČR není vedení Slavie schopné dát dohromady fungující a kvalitní systém ještě nemusí znamenat nic o jejich vysoké odbornosti nebo erudovanosti. Podívej se na nejmladší hráče Ajaxu: https://www.transfermarkt.com/ajax-amsterdam/startseite/verein/610 Nikdo z nich (až na Perra Schuurse) nechodí nikam na hostování. Jdou rovnou do áčka, kde hrají (je jich skoro celá sestava). Sesypali se z toho, nebo jim to zničilo kariéru? Buď teda máme naprosto špatnou práci s mládeží, takže nemáme žádný materiál na posun do áčka nebo nemáme moc dobře vymyšlený systém práce s talenty a prostě to neumíme. A ve věku, kdy si ti hráči musí zažít systém, způsob hry apod., chodí na hostování do týmů, ve kterých trénují úplně jinak a úplně jiné věci, než po nich pak chceme my. Takže místo slepého adorování vedení by nebylo občas na škodu se podívat jinam a říct, že bychom to mohli zkusit dělat třeba jako Ajax.

                                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                      kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 18:39 |  
                                      1 2

                                      Jak dlouho asi má Ajax akademii? To je překvapení, že po tolika letech zkušeností dokáží chrlit hráče, kteří mají kvality na to, aby hned naskočili do A týmu.... Opravdu si myslíš, že stačí dojet do Amsterodamu na stáž a za týden mít to samé doma?

                                      Jako nemusíme se tvářit, že jsme nejlepší v tomhle státě ve všem.... Sparta má Strahov - otevřel ho Košťál v roce 2003... sedmnáct let mají k dispozici něco, co jim chrlí hráče - mají místo, kde mohou soustředit velké množství mladíků, každému se věnovat plus mínus stejně.... to by bylo, aby sem tam nevykoukl jeden, dva, kteří neprokáží patřičné vlastnosti na to, aby se v tom áčku chytili...

                                      A co je jim to platné teď? Hložek.... co už dokázal? Dvě třetí místa, jeden český pohár pojištěný "suchým hajzlem"... a únavová zlomenina....

                                      Jako Košťál by gauner a vekslák, který věděl, kde koho podmáznout, aby byl úspěšný.... tak i tady vycítil, že tohle by mu mohlo vynášet prachy.... a nějak to zašmelil na svazu, takže nemusel začínat někde na zelené louce - převzal areál, kde už fotbalová hřišťata byla a zrekonstruoval jej.... Křetínský to převzal a patnáct let jede....

                                      Snad alespoň uznáš, že není jednoduché něco takového zopakovat... a to nemuvím o tom, že bych ani nechtěl, abychom někde podpláceli někoho na svazu ... žádný takový nepoužívaný areál se statusem sportoviště v Praze ani dostupném okolí není....... tak co máme dělat? Rádi se inspirujeme, koukáme na tréninkové centrum Dunajské Stredy, ale dokud nebude pozemek, kde tohle postavit, musíme si pomoci jinak...

                                      V téhle chvíli máme areály na Xaverově a v Měcholupech... a není pravdou, že se situace nelepší - Zrovna nedávno asistent trenéra Köst pochvaloval, že hráči, kteří přicházejí z béčka letos jsou o level lepší, než chodili loni....

                                      Prostě tohle vedení je tu pět let, plus tenhle trenérský štáb tři roky a postupuje mílovými kroky dopředu... leč ani Řím nepostavili za rok - i když Ty bys to jistě dokázal.... řečmi, které dokážeš vést na netu i rychleji....

                                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                    MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 17:20 |  
                                    1 1

                                    Když jsi vybral těch pár jmen, co se neprosadili a ignoruješ V. Kadlece, T. Juna, Martina Fenina, Honzu Poláka, Tomáše Kalase, Michala Papadopoluse, Martina Kleina, Michala Švece kteří všichni buď reprezentovali, nebo se aspoň prosadili v zahraničí, a pak Karabce a Hložka, tak promiň, ale to je trochu účelový argument.

                                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                      kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 18:16 |  
                                      1 0

                                      Klein.... to mnohé vysvětluje... pokud je pro Tebe adeptem na slušnou kariéru řezník jehož nejvýraznějším momentem v českém fotbale bylo, že nadvakrát zlomil nohu Riste Naumovovi.... tak chápu, že tam vidíš jednoho kandidáta na zlatý balón vedle druhého...

                                      Jako uvědom si, že naše republika se zúčastnila šesti ME a jednoho MS... jsme vicemistři z ME1996 a bronzoví z ME 2004.... z toho seznamu je snad jediný hráč, který na nějakém šampionátu nastoupil a to ten nejstarší - Honza Polák....

                                      Naskočení do ligy v šestnácti je anomálie, která nic nezaručuje - normální vývoj je debut okolo dvacítky, získání úspěchů v domácí soutěži, nějaký ten titul otrkání v pohárových zápasech a potom ven.... takhle vyrostli šampioni napříč generacemi typu Nedvěda, Šmicera, Jankulovskiho, Čecha, Ujfalušiho, Baroše.... až po Daridu, či Součka....

                                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                      MIKr.8     před 3 lety 16.03.2021 20:27 |  
                                      0 0

                                      Chtěl jsem napsat dlouhý komentář, ale Karel už to za mě vystihl zcela přesně. Asi záleží na úhlu pohledu, ale pokud vidíš jako cíl Slavie vychovávat takovýhle hráče, tak se asi fakt neshodneme. Kadlec, Fenin to snad nemůžeš myslet vážně, oba konec kariery asi v pětadvaceti, Kadlec 30 startů za dva roky v Bundeslize. Kalas zamrzlej talent, kterej je nakonec rád za Championship v repre je sice asi posledních deset let, ale pořádně si kopne jednou za 5 zápasů. Papadopulos, Klein, Švec to si snad opět děláš srandu, to jsou hráči, po kterých v 28 neštěkl ani pes. Tomáš Jun, který nastřílel neuvěřitelných 22 gólů v rakouské lize. Za nejvíc stál ten Honza Polák, kterej toho odkopal dost v Německu. Než kohokoliv z těhhle hráčů, to bych si radši pustil atletický závody, kde Hušby poběží stovku.

                                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                        MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 22:07 |  
                                        1 1

                                        Jo, prodali jsme dva hráče do PL a už nám nejsou jiní hráči, co se prosadili v zahraničí špatný... Naše "hvězdy/legendy" odcházeli do Turecka, na Kypr, Řecka (odkud šel zase bez angažmá zpátky), jeden z našich titánů se neprosadil ani v Belgii a druhej teď osciluje mezi základní sestavou a lavičkou, jinak od nás chodí hráči do Polska, Maďarska. Fenin měl talent, akorát ho prochlastal. Venca Kadlec dojel na zničený koleno. To nemá co dělat s fotbalovým umem. Podotýkám, že z těch hráčů, co od nás odešli a byli odchovanci, se prosadil Suk a toho tady u nás nikdo před JiT ani nechtěl, Alexe Krále taky vyhnali a vrátil se protože JiT, a Zmrhal vyhořel v Itálii. Až budeme schopní každý rok vygenerovat dva odchovance, kteří se chytnou v lize a budou schopní odejít do zahraničí, tak si můžeš začít všema Kadlecama, Švecama, Papadopulosema pohrdat. Dokud ale bude maximum našich mladých Žižkov nebo Vyšehrad, tak to fakt moc dobře neděláme. Nemít vlastí kvalitní odchovance je smutný.

                                        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 22:36 |  
                                          0 1

                                          Fakt nevidím jediný důvod, proč by kdokoliv z nás měl jásat nad kariérou Papadopoulose (teď jsem ho viděl za Karvinou v Ďolíčku - super výkon s balónem se nepotkal, ale co, hlavně že hrál ligu v šestnácti, to už si toho míče za ty roky užil dost..) dokud nevygenerujeme ročně dva hráče z mládeže - tyhle podmínky si strč za klobouk....

                                          Nikde není nějaká povinnost mít kádr složený z odchovanců - je čistě na klubu, jestli půjde do boje s armádou odchovanců, nebo jestli si vyhodnotí, že to za ty prachy a nervy s děckama nestojí a bude hráče nakupovat...

                                          Pokud je ti smutno po odchovancích... kup si medvídka mývala ;-)


                                          Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2021 22:40) . Zobrazit původní komentář

                                        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                          MIKr.8     před 3 lety 17.03.2021 09:15 |  
                                          1 0

                                          Sorry, to fakt není o tom jestli jsme prodali někoho do PL. Tenhle názor mám leta a to kam hráče prodáváme na něm nic nemění. Píšeš o Feninovi a Kadlecovi. Že jejich neúspěch nemá co dělat s fotbalovým umem. To sice ano, ale podle mně má co dělat právě s tím, kdy nastoupili do ligy. Těch hráčů, co vystřelili před 18 a jejich kariera stejně rychle skončila je víc než dost. A můžem nad tím zavírat oči a nebo se ptát, jestli (a proč) na to ti hráči prostě nebyli připraveni a co s jejich psychikou udělá to, že jsou v 18 na vrcholu slávy. Ano, samozřejmě mi tu můžeš tvrdit, že to je všechno náhoda. Milan Černý, konec před třicítkou, Petr Janda byl ve třiceti rád, že může kulhat, Necid talent jako kráva, poprvé urvaný koleno ve dvaceti, dneska je rád za Bohemku, Michal Švec, další obrovskej talent, celej život problémy s kotníkama, konec v Bohemce... Pak je tu ten Kadlec, Fenin, a další. Jen ti připomenu, že tahle debata není o tom, jestli je smutný "nemít vlastní kvalitní odchovance", tahle debata začala tím, že jsi přišel se zaručeným receptem nasadit místo Tecla šestnáctiletýho Alijagiče nebo jinýho mladýho útočníka (s tím Joao Felipem jsi mě docela pobavil). Píšeš, že Zima nedostával šanci v Olomouci a teď je skvělej. Ano to je pravda. Ale to neznamená, že ve třetí lize běhá dalších 10 takových 18 letých kluků. Kdyby jo, tak jsem přesvědčenej, že jich Trpiš už půlku přivedl k nám, protože on vidí to, co ostatní ne. V tom je jeho celý kouzlo.

                                          Vytáhl jsi tu Hložka, Karabce, Vitíka a píšeš, že mladí musí dostávat šanci, aby se prosadili. Tak já ti jmenuju jiný, kteří byli v jejich věku talenti, šanci dostali, a stejně jsou v prdeli (podle tebe jsou samozřejmě hvězdy, jejichž kariery bychom měli oslavovat). Třeba takovej Tomáš Koubek, kterej začal karierní sešup pro jistotu už v 26, nebo Jakub Brabec, kterýho nechtějí už ani v Plzni, Roman Polom, Ladislav Krejčí, Martin Frýdek, Jiří Skalák... Jedinej kdo se prosadil je Pavel Kadeřábek.

                                          Pro Slavii nemůže být cílem vychovat 5 hráčů, kteří si prosedí dva roky na lavici někde v Belgii nebo Itálii a v osmadvaceti se vrátí do Česka. Ty si tu výchovu kvalitních odchovanců představuješ jak Hurvínek válku. Jde to v Ajaxu, tak je trapný, že to nejde ve Slávii. To není o tom, že každej rok musíme nacpat jednoho odchovance do základu a pak z něj najednou vyroste mega hvězda. To je o tom, že ten kluk nejdřív musí mít nějakou kvalitu. A když i náš realizák řekl, že je velkej rozdíl mezi dorostencema, kteří chodili na tréninky áčka před dvěma, třema lety a rozdíl mezi Višinským a spol., kteří tam chodí teď, tak na tom něco bude. Mládež nezměníš lusknutím prstů, že ti za půl roku nebo za rok začne produkovat mega talenty. Jo kdyby tu byl jeden klub, kterej je schopnej posílat do světa pravidelně hráče, kteří se natrvalo (a to bych podtrhl) prosadí v zahraničí a v reprezentaci a my to neuměli, tak ano, pak by to byla naše chyba. Ale když se podíváš na realitu českýho fotbalu (nebo jiných kolektivních sportů), tak zjistíš, že ta hráčská konkurence tu byla v posledních letech tristní. A to opravdu nezměníš tím, že ty kluky dáš do áčka. Já věřim tomu, že v nejbližších letech se ta situace ve Slávii změní k lepšímu.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                            wimpy     před 3 lety 16.03.2021 10:53 |  
                            0 0

                            Navíc si tedy myslím, že druhá liga fakt není soutěž, kterou snadno udržíš bez sehraného kádru neustálým obměňováním hostovaček a hráčů na rozehrání...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    Martin 58     před 3 lety 16.03.2021 09:05 |  
                    5 0

                    Ta debata o jediném hráči je nekonečná. Já jsem na jaře vzhledem k okolnostem (virus, nepříprava, bez pauzy) přestal jednotlivé hráče známkovat a sleduju a hodnotím komplexní výkon mužstva, který byl v zápase s Boleslaví vzorový a proto jej nemohla ovlivnit ani neproměněná velká šance. Měli jste v zápase pocit tísně a obav z výsledku? Já ne. Ta týmovost jasně přebila občasné individuání nezdary na hřišti.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 21:09 |  
            11 8

            Nejenom to... těch balónů, co dokázal udržet, či vybojovat.... Charakteristická byla ta situace, kdy skončil za postranní čárou... tam měl stoper k balónu daleko blíž a on tam stejně byl dřív a vybojoval faul.... To nám strašně pomáhá, že se nedostáváme pod tlak, že odkop se hned nevrací zpátky, ale je z něj balón pro nás...

            Ostatně v pozápasovém studiu o tom hodně mluvil Švancara... já sice vím, že jako "expert" ve studiu je někdy spíše k smíchu, ale přeci jenom toho na téhle úrovni odehrál daleko více než kdokoliv z nás a dokáže upozornit na něco, co běžný divák nevidí....

            A tady po zápase upozornil nejenom na Masopustův sprint před penaltou ("Měl v nohách 80 minut, za stavu 2:0 vybojoval balón a mohl ho odkopnout na hroťáka, či nechat se faulovat prvním hráčem, ale on jde jako buldok až k vápnu soupeře, kde předá míč a je z toho penalta - takhle se bojuje o sestavu!") , ale vyzdvihoval právě i toho Standu: "On to zazdil tou šancí a lidi si budou pamatovat právě to, ale pro mužstvo toho udělal strašně moc.... " a ukázal právě ten moment, kdy takhle vybojoval balón... "Takhle má prostě vypadat útočník po sedmdesáti minutách, když si nejede na vlastní triko, ale bojuje pro tým...."

            A ono taky potom podle toho vypadalo přivítání na lavičce - četl jsem tu, že někomu přijde divné, že oslavoval, jako by zápas rozhodnul.... podle mého názoru to bylo naopak - trenérský štáb s ním byl velice spokojen a nadšeně ho plácal po zádech...

            Osobně si myslím, že ti, co ho posílají do druhé turecké, budou v létě velice zklamáni....


            Komentář byl uživatelem upraven (15.03.2021 21:12) . Zobrazit původní komentář

  6. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    japhy     před 3 lety 15.03.2021 20:34 |  
    8 7

    Ten Teclík posere všechno - jen u něj (a to ještě jen o bod) jsem se s Alanorem nesešel v hodnocení :)

    • Re: ?

      japhy     před 3 lety 15.03.2021 21:07 |  
      3 0

      Taky čekám. Ale stejně jako jsem čekal, že se komentátoři opraví, i toto čekání asi bude nenaplněno.

    • Re: ?

      Jachym     před 3 lety 15.03.2021 22:12 |  
      1 1

      Od té doby, co dostal úder do hrudníku, nebyl vůbec vidět...!:-)

      • Re: ?

        PetCC     před 3 lety 16.03.2021 09:30 |  
        0 0

        Je to tak, nebyl na hřišti ani vidět :-)

        • Re: ?

          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 09:36 |  
          0 0

          No to tedy jak pro koho.... minimálně na komentátorském stanovišti byl jeden, který ho tam viděl :-)

          • Re: ?

            Hesmir (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 15:08 |  
            0 0

            A nejsou ty známky moc vysoké, na to že jsme o poločase tekli 2-0?

            • Re: ?

              kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 15:11 |  
              2 0

              To je za druhou půli ..... dokázali jsme to otočit na 3:0... ukaž mi jiné mužstvo, které by tohle z poločasových 0:2 dokázalo :-)

              • Re: ?

                Hesmir (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 15:52 |  
                0 0

                (O poločase)
                Tak co s tím uděláte trenére?
                To dvougólové manko vymažeme!
                A není to málo Jindro Jürgenoviči?

                • Re: ?

                  kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 16:08 |  
                  1 0

                  jako vždycky... dohnat a předehnat, soudruzi.... ne, že - jako obvykle - ztratíte stopu :-)

  7. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Betynka58     před 3 lety 15.03.2021 21:05 |  
    17 20

    Musím říci, že hrubě nesouhlasím se známkou pro Standu Tecla, mám takový dojem, že kdyby si do té stoprocentní šance nedostal, tak dostal minimálně pětku. V tomhle mi připadá to hodnocení nespravedlivé, že útočník, který spálí šanci, dostane nižší známku než útočník, který se do té šance ani není schopen dostat. Prostě nesouhlasím s tvrzením, že zahozená šance je stejně hrubá chyba jako zaviněná branka. Z hlediska přínosu pro mužstvo bych Teclovi za včerejší zápas dal šestku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      japhy     před 3 lety 15.03.2021 21:13 |  
      22 3

      Život sice není fér, ale když projebeš dvě tutovky a zároveň nezáříš v mezihře, nic jinýho čekat nemůžeš. A zároveň ta známka neříká, že je Tecl hovado, jen, že prostě je takový výkon podprůměrný.
      A ať vás ani nenapadnou vtipy, že takhle hrává normálně :))

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        obiwan     před 3 lety 15.03.2021 22:11 |  
        8 10

        Tecl nebyl v mezihře vůbec špatný, slušně si uměl pokrýt míč, dřel...mně se zdá, že je to takový oblíbený terč:-( Pochopitelně zahozená tutovka, o té se nedá diskutovat...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Ontko     před 3 lety 15.03.2021 22:12 |  
      13 6

      Já se omlouvám, ale já si myslím, že zahozená 100% loženka je stejně hrubá chyba jako zaviněná branka. Vidím to tak, že mužstvo maká, maká, pak jde útočník sám na bránu, brankář ještě blbě vyběhne, takže na zadní tyči je místa, že by se tam vešel autobus a útočník (včera Standa) šanci luxusně zahodí... To teda podle mě je chyba nejhrubšího zrna a s mužstvem to může otřást, vemte si, kdyby se to stalo v 88. min. za nerozhodného stavu.
      Já si myslím, že u Standy je to psychický problém. Proti Dukle pálí o 106, proti prvoligovým týmům zahazuje šance, kdykoliv hraje. Ten hattrick v prvním kole, jsem bohužel začal považovat za vyjímku potvrzující pravidlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      luky21     před 3 lety 15.03.2021 22:14 |  
      13 5

      Hlavně ta druhá šance je jak zaviněná branka. Když už to nedal Simovi do prázdné, tak měl dát gól, jiná možnost není.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      popin     před 3 lety 15.03.2021 22:19 |  
      17 4

      Jen pro upřesnění, on se do té stopro šance nedostal, on mu ji připravil skvělým zpracováním míče a milimetrovou přihrávkou Sima. Že je to dříč a nechá na pláče všechno, o tom se nikdo nepře, ale vadí mi, že v 31 letech zbrkle napálí balón místo aby to řešil úměrně svým zkušenostem. A to bohužel opakovaně. Kdyby mu to mazácky dal po zemi na zadní tyč a třeba ji jen trefil - OK, stane se, ale měl bych pocit, že to byl záměr . Takhle mi to přijde- zavřu oči a bác.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Lantenac     před 3 lety 15.03.2021 22:52 |  
      14 7

      Dal jsem tvěmu názoru mínus, protože podle mého názoru je zahozená stoprocentní šance stejná chyba jako zaviněná branka. Obránce bychom taky neomlouvali, že celý zápas řešil situace dobře, když pak namaže soupeři před prázdnou branku, že ne?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        kjandourek (admin)     před 3 lety 15.03.2021 23:00 |  
        8 11

        Tam je trochu rozdíl v tom, že on se výrazným způsobem o tu šanci zasloužil.. tohle nebyla situace, kdy celý mužstvo maká na to, aby mu tu šanci udělalo - a on to jedním dotykem podělá .... Standa si tu akci založil, vybojoval... a ve finále ještě měl přesně ten náběh, který zdaleka neumí každý....

        On během té akce udělal správně 80% kroků a nezvládl ten poslední...

        To prostě není fér srovnávat se situací, kdy obránce namaže soupeři... Chápeš, co tím, chci říct? Že neudělá během té akce dobře nic..... Ten rozdíl je 80% dobře vs 0% dobře..

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Lantenac     před 3 lety 15.03.2021 23:13 |  
          14 4

          Jasně, chápu, co chceš říct, ale z mého hlediska prostě špatně vyřešil klíčovou situaci, která ani nebyla zas tak složitá, tím spíš přihlédneme-li k jeho zkušenostem (zcela volná vzdálenější tyč). Jsme Slavia, chceme být dominantní v české lize a podle vedení dokonce ve střední Evropě. Já prostě neberu to ustavičné omlouvání, že "pracoval pro tým".
          Čistě hypoteticky: pokud nastoupí v určité fázi zápasu proti Rangers a zazdí podobnou šanci za stavu 1:1, nazveme to: "Aspoň se do té šance dostal!"
          Já myslím, že ne...
          Zároveň chci dodat, že Standa je jako člověk pro mě jeden z nejsympatičtějších hráčů a rozumím jeho pozici v kabině. Na druhou stranu Přemu Kováře do brány také nikdo nestavíme...

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 10:15 |  
            4 2

            Na druhou stranu Přéma je každý zápas na lavičce.... takže v případě Kolářova zranění ve druhé minutě prostě sázíme na to, že do té brány půjde.... a já nevěřím tomu že bychom tohle dělali, kdyby si trenéři gólmanů nebyli jisti, že to zvládne...

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          MKCZ83     před 3 lety 15.03.2021 23:18 |  
          10 5

          Tak tu metaforu rozvedu na příklad, když obránce zastaví rychlej brejk soupeře, a pak místo toho, aby to s míčem vyřešil, dá špatnou malou domů na golmana, kterou vystihne ten útočník, kterej o míč přišel a dostaneme góla. Je fajn, že to prvně vyřešil s bravurou, ale když namaže vzápětí na gol, je celkem jedno, že zastavil brejk 2 na 1.

          Jak kdyby se v podniku braly odměny lidem ve výrobě, když něco zkoní, a u obchoďáka, který pokazí nadějný obchod, se řekne, no tak co, však si toho klienta našel, tak je jedno, že to pak pokazil. Oni to mají ale v popisu práce, stejně jako má útočník v popisu práce i to vytváření si šancí, nebo mezihru, což si jakž takž splnil, ale už nesplnil to hlavní, na čem záleží, a to je dávání gólů. Kromě toho pokud bychom nevyhráli rozdílem třídy, bylo by hodnocení Standy ještě horší, a proto mi ztěžování si na nízký hodnocení nepřijde fér... stejně jako bagatelizovat levný góly, když vyhrajeme.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            obiwan     před 3 lety 16.03.2021 07:51 |  
            6 3

            Ano, jsme u toho, co má kdo v popisu práce...Standa je útočník a byť po něm jistě jsou požadovány góly, tak má od trenérského týmu úkoly, které, aspoň podle mě, v tomhle zápase velmi dobře plnil. Já si dokonce myslím, že trenéři vědí, že on nebude už nikdy gólový zabiják, ale přinese jiné věci...Kuchta taky už pár zápasů golově mlčí a nikdo tu po něm nejde, Tecl hrál 11 minut proti Ostravě a teď, dejme mu šanci:-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 09:11 |  
              5 0

              Ono se to sice nezdá, ale Tecl nemá zas tak špatné čísla. V první lize (od sezóny 09/10) nastoupil do 193 zápasů (111x v základní sestavě, 82x jako střídající hráč), celkem odehrál 10 630 minut a připsal si 60 gólů a 26 asistencí. V průměru tak dá co 177. minutu gól, což je každý druhý zápas.
              Tecl v žádné sezóně nedal v lize patnáct gólů, nanejvýš 12, ale taky se sluší dodat, že on vlastně nikdy nebyl jedničkou, maximálně v té Jihlavě se kterou postoupil do první ligy, ale tam po půlroce přestoupil do plzně.
              Když to porovnám s dalšími Čechy, kteří jsou v podobném věku a mají nějaký start za repre, tak Škoda je na 230 minutách (půlroku byl jako stoper), Rabušic 300 minut, Poznar 320 minut, Doležal 220 minut.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 10:24 |  
                0 4

                Tyhle statistiky samozřejmě něco vypovídají, ale asi by bylo ještě nutné to znormovat buď počtem bodů týmu na zápas, anebo počtem gólů celého týmu... pokud teda nejsou k dispozici statistiky střel a šancí a jejich úspěšnost. Přece jenom hrát ve Slavii nebo Plzni, která si vytvoří násobně víc šancí, než jiné týmy není jako hrát ve Zlíně nebo Liberci.

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 10:53 |  
                  6 0

                  Přitom měl nejlepší průměr na gól v Jihlavě, která postoupila z druhé ligy a nakonec skončili v tabulce 10., a to měli v průměru 1,2 vstřeleného gólu na zápas.
                  Nedávno plzeň pravidelně vyhrávala 1:0 a došla si pro titul, takže ani nějaký koeficient ti nemusí dát přesný obraz, kdo je lepší. A když někdo nastoupí v 85. minutě za stavu 3:0, a tím si zlepší počet bodů je taky nevypovídající. Doležal, Škoda, Poznar i Rabušic jsou typologicky odlišní hráči. Každý má tu roli na hrotu trošku odlišnou, ale spíše mi šlo jen ukázat, že kdyby Tecl byl jedničkou po celou sezónu, mělo by být v jeho silách dát těch 15 gólů v lize. Tím neříkám, že má být naší jedničkou.
                  Ono je důležité mít hráče jako je Frydrych nebo právě Tecl, kteří jsou schopni plnit roli náhradníka. Ne každý to umí přijmout. Škoda taky mohl ve Slavii zůstat, ale nepřistoupil na odlišnou roli v týmu, než na jakou byl zvyklý.
                  Lafata měl průměr 170 minut na gól a to zažil sezóny, ve kterých dal 20 a více gólů.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    MKCZ83     před 3 lety 16.03.2021 10:59 |  
                    0 3

                    Já to myslel spíš tak, že čím víc bodů klub získá, tím víc penalizovaný ten útočník v rámci minuta na gól by měl být, protože hraje v lepším týmu. Tj, 150 minut na gól v týmu při počtu 65 bodů je něco trochu jinýho, jako 210 minut na gól v týmu, který bude mít 23 bodů. Nebo 150 min/gól v týmu, který potřebuje obecně 25 min/gól a 210 min/gól v týmu, který potřebuje obecně 64 min/gól. Případně je rozdíl, když dá útočník 30 % gólů týmu, anebo 10 % gólů týmu...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 11:38 |  
                      3 0

                      Já tě pochopil už předtím, jenže jak chceš hodnotit Tecla, který je spíše střídajícím hráčem oproti ostatním, kteří jsou třeba jedničky na pozici útočníka. Je jasné, že podíl na gólech bude mít tedy logicky nižší, než ostatní. To z něj ale přece nedělá, že je pro tým méně prospěšný.
                      Když vezmu sezónu 18/19 a jen prvních 30 kol, tedy bez nadstavby. My jsme po 30 kolech měli 72 bodů a 72 gólů, plzeň byla druhá s 68 body a 47 góly. Ač bodový rozdíl byl prakticky minimální po 30 kolech (rozdíl 6 %), tak v počtu gólů to byl rozdíl ve výši 35 %. Stejný argument by šel použit i naopak, dva týmy mají stejný počet gólů, ale v lize je dělí třeba 8 pozic. Co má tedy přednost, počet bodů anebo počet gólů, aby šly lépe dělat závěry?
                      Proto cíleně vybral jen první ligu, žádné národní poháry... všichni mají alespoň 30 let, takže ten vzorek už není malý. Nepracujeme s daty za poslední dvě sezóny, ale třeba za posledních sedm sezón.
                      A počet minut na gól má i velkou spojitost právě s rolí na hřišti. Někdo to všechno posílá na hroťáka a ten střílí ze všech pozic, jinde zas útočník více pracuje pro tým a do střeleckých pozic se tak často nedostává, ale i přesto čas od času gól vstřelí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          popin     před 3 lety 16.03.2021 00:22 |  
          7 5

          S těmi procenty fakt nesouhlas, nebýt perfektní techniky a přehledu Simy (v 19 letech !), do žádné šance, natož gólové by se nedostal. Něco jiného by bylo, kdyby sebral balon jednomu bekovi, udělal druhého a pak to frajersky napálil vedle. Sám sis vyrobil, sám si zahodil, tak 50 na 50, a nic moc bych mu nevyčítal, i když jako útočník má dobré zakončení v popisu práce. Takhle ale zahodil spíš 80 % práce někoho jiného.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 08:56 |  
            7 5

            Ovšem zase nebýt toho, že Standa na půlce udržel odkop mezi dvěma hráči, neměli bychom vůbec ani balón... kdyby si nedokázal naběhnout tak, aby mu to Sima měl kam dát, tak s tím sám Abdallah taky nic neudělá...

            Netušíš, kolikrát v životě já měl balón na kopačce a byl v situaci, že sám nic nezmůžu, ale dal bych půl království za spoluhráče, který by si naběhl do jediné ulice, kterou vidím, místo toho, aby mi z půlící čáry držel palce...

            A naopak, kolikrát já slyšel, že jsem jenom zasunul do prázdný ..... a nikdo neviděl, jakou mi dalo práci toho obránce (většinou rychlejšího než já) si odtáhnout a vystihnout ten moment, že se zrovna na chvíli ohlédl, takže teď získám ty důležité metr, o které sice za chvíli přijdu, ale to už bude fuk, protože už bude zakončeno...

            Já jako chápu pohled oponentů... ale nemohu si pomoci - holt z pohledu člověka, který také hraje v útoku, si prostě všimnu a velice ocením i věci, nad kterými jiný mávne rukou - zkuste mně tak brát ;-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              popin     před 3 lety 16.03.2021 11:34 |  
              1 3

              Ale v poho, vždyť je to diskuzní forum.
              To, že Tecl občas nějaký balon udrží nerozporuji. Ale to bychom před tou akcí mohli jít ještě víc zpět a hodnotit něco úplně jiného. Akci založil Masopust dlouhým míčem na Simu, ten si to krásně zpracoval a parádně dal Teclovi do běhu. Tecl si správně naběhl před obránce (mají to nacvičené, stejně si v jiných zápasech nabíhá Kuchta, ale i Sima) - tam bych viděl těch jeho 20%. Ten zbytek už provedl špatně.
              Jen jsem reagoval na tvrzení, že si to Tecl celé vybojoval a šanci připravit - to pravda není.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 11:51 |  
                2 2

                Tak já snad nepsal, že to bylo celé jeho... Pokud to tak vyznělo, tak jsem to napsal blbě...

                On ten jeho příspěvek na začátku celé akce vypíchl ve studiu i Švancara s tou poznámku, že není moc útočníků, kteří jsou ochotni takhle pomoct mužstvu s výstavbou celé útočné akce a že v tom je Standa neocenitelný...
                dle diskuze soudím, že tedy pro trenérský tým, fanoušek si toho nevšimne, nebo to odmítá jako něco, co by měl dát na "misku vah"...

                On to dělá i Kuchtič, takže je jasné, že to chceme útočníků prostě chceme - a z toho zase já soudím, že trenérský štáb si Standova výkonu z Boleslavi váží výše, než si myslí lidé na této diskuzi....

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  popin     před 3 lety 16.03.2021 12:00 |  
                  1 0

                  Včera 23:00 "... Standa si tu akci založil, vybojoval..."
                  To mi přišlo moc.
                  Ale je zbytečné se tahat za slova........
                  Já historicky preferoval bojovníky a dříče před techniky (např. srovnání Lubas vs. bača Petr Herda), takže proti stylu hry Tecla nebo Kuchty nic nemám. Jen kdyby těch zazděných šancí nebylo tolik

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 12:29 |  
                    3 0

                    Tím byl myšlen ten souboj na půlce - založil čárka vybojoval.. takové upřesnění, že to nebylo jenom nějaké jednoduché přiťuknutí, ale že se při tom nadřel :-)

                    Chápu - v té době jsem naopak miloval Petera Herdu a Lubase ani nevnímal - byl jsem malý kluk a o fotbale nepřemýšlel... samozřejmě to nezanemá, že bych si o sobě myslel, jaký jsme teď expert, ale prostě sivšímám i jiných věcí...

                    Mimochodem - debaty jsem tu měl před rokem a půl na téma Milan Škoda... ten měl také období, kdy vůbec nedával góly, ani se nedostával do šancí... a já zavnímal, že to bylo tím, že změnil styl hry právě na to, co teď dělají Kuchta, či Tecl... hodně lidí mu vytýkalo, že na hřišti vůbec není a já přitom viděl kolikrát měl důležitý dotek, nebo jenom pohyb u půlící čáry, kterým pomohl vystavět útočnou akci na jejímž konci byl gól nějakého záložníka....

                    Opravdu si myslím, že to je systémová záležitost... a že - i když to třeba fandové tak neberou - nám to přináší góly a body.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      popin     před 3 lety 16.03.2021 13:50 |  
                      0 0

                      To je asi dáno tím, jak kdo k tomu fotbalu čuchnul, já byl taky spíš dělník než baletka. Takového Mirka Janů jsem na gymplu miloval - srdcař, který by tu haksnu strčil i mezi 2 vagóny.
                      U Škodovky to bylo spíš o hlavě, připadal mi otrávený, nervozní, těžko říct, hlava dělá moc (viz Nico před půl rokem)

                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                        wimpy     před 3 lety 16.03.2021 13:56 |  
                        0 0

                        A teď si představ, že jsem hrál fotbal s klukem, kterej v souboji přerazil Mirkovi Janů stehno hlavou.


                        Beru zpět, to bylo Mirkovi Pauříkovi!


                        Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2021 13:58) . Zobrazit původní komentář

                        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                          popin     před 3 lety 16.03.2021 14:41 |  
                          0 0

                          No proto, to by ten tvůj známej už musel být dávno na pravdě boží. Proti Mirkovi jít dopředu hlavou - jistá invalidita.
                          Když si vzpomenu, jak od něj odpadávali záložníci, když se vydal středem na výlet (to už byl na stoperu tuším s Marešem, pak přišel Luža - další tank).

                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                        kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 14:31 |  
                        0 0

                        S tím si zakopal brácha, když Mirek končil - tuším že ve Vestci.... :-)

                        Já si vzpomínám, že když jsem byl poprvé v Edenu s tátou jako kluk, tak Mirek hrál pravého beka a já nechápal, proč s tím míčem utíká dopředu po lajně... hrozně mě tím štval, protože já - vyzbrojený zkušenostmi z několika televizních přenosů - byl ve svém dětském mozečku přesvědčen, že obránce má bránit... má být na vlastní půlce a ne se někde poflakovat ... dodneška si vzpomínám na to své "spravedlivé" rozhořčení: "No co děláááá?" :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        obiwan     před 3 lety 16.03.2021 07:12 |  
        4 2

        Tak těm argumentům rozumím, ale ptám se jinak...měříme všem opravdu stejně? Obdobně se svou šancí naložil Provod a Mick velmi dobrou možnost odevzdal soupeři. Podotýkám, že hrou Provoda jsem unešen a pro Micka mám slabost, nicméně se ptám: Objevilo se tady někde, že Provod udělal stejnou chybu jako brankař, který zaviní gól? Já to zkrátka vidím tak, že Tecl odvedl velké množství dobré práce pro tým...a víc mu osobně zazlívám řešení té druhé situace, kdy mohl nahrát Simovi na gól do prázdný.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 07:50 |  
          2 2

          Já to sice chápu, ale... vezměte si sestřih a zastavte si ho přesně v čase 3:56:

          https://isport.blesk.cz/fotbal/fortuna-liga-2020-2021/ml-boleslav-slavia/online-prenos?match=301908

          To je poslední záběr, kdy jde v sestřihu něco vyčíst, pak už přepli na detail (situace sama o sobě je zakletá do kouzelného slůvka Premium)..
          Já vidím, že Šimko je na stejné úrovni jako Sima a prudce startuje proti Teclovi, který ještě nekopl do míče.... stane se tak dejme tomu za desetinu sekundy... tzn v okamžiku, kdy se Standa dotkne míče bude Šimko o půl metru až metr blíže....

          Sima byl instinktivně spíše v pohybu směrem k brance a aby stoprocentně nebyl v ofsajdu musel by se stejně rychle jako Šimko přesouvat směrem od branky....

          Už mi tu někdo psal, že si je jistý, že nebyl..... ale má někdo opravdu stoprocentní jistotu, že by záběr postranní kamery neukázal párcentimetrový ofajd? I na tohle totiž musí hráči myslet....
          Stalo se to už mockrát, že hráč ve snaze nehamounit místo toho aby zakončil sám (a že to třeba byl tutový gól), přihrával lépe postavenému spoluhráči, ale nevšiml si, že ten je třeba jenom kousek vepředu a bylo po šanci...

          v TV to nikoho nenapadlo takhle rozebrat - ani ve studiu se k tomu nevrátili, že jako co by kdyby přihrával.... takže ten opravdu průkazný záběr nikdo neukázal....


          Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2021 07:51) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Martin 58     před 3 lety 16.03.2021 08:54 |  
        6 0

        Nemyslím si, že jsou to naprosto stejně porovnatelné hodnoty. Vycházím z toho, že obranná činnost je ve své podstatě spíše destruktivní, naopak útočná činnost a proměňování šancí je konstruktivní. Celý zápas můžete destruovat a v lepším případě nedostanete gól a hrajete 0:0 a máte bod. Většinou prohrajete a máte nic. Budete-li hrát aspoň nějak konstruktivně a útočně, máte šanci, že góly vstřelíte, i když si většinou musíte šancí vytvořit nepoměrně víc. Tím stoupá i pravděpodobnost odměny v podobě více bodů. V utkání jsem napočítal 10 velmi dobrých příležitostí ke vstřelení gólů. Proměněny byly tři. Soupeř měl jednu (Škodova hlava) a dejmě tomu, že bychom jako druhou počítali ještě jednu jeho střelu z dálky. Výsledek 3:0....

  8. Yusuf Helal

    SKEP     před 3 lety 15.03.2021 22:14 |  
    2 0

    Zatímco Yusuf Helal v loňské sezoně počítal svou minutáž v sešívaném dresu na desítky, jiný exklokan, Benjamin Tetteh, se u táty Kotala v Bubenči poměrně rozstřílel. V té době jsem se v hostinci nad sklenicí benešovského Ferdinanda dotázal spolustolovníka a velkého patriota od Botiče, který že útočník je lepší? Slávista z Perského, či Povidlový čert z Guinejského zálivu? Exekutor dloubáku měl jasno: "Jednoznačně Helal, je daleko fotbalovější a pracovitější."

    • Re: Yusuf Helal

      Zdededek     před 3 lety 16.03.2021 12:01 |  
      0 0

      Děkuji za informaci, rozjasnila mi dnešní ráno. Myslel jsem, že sráči z RB jsou z Letné a oni jsou to ve skutečnosti nekopové z Bubenče. To jsem vůbec netušil, musel jsem si to ověřit na internetu.

  9. Sima v útlumu?

    chrobak     před 3 lety 15.03.2021 23:39 |  
    6 0

    Podle mě je to jen opakování průpovídky komentátorů. Nedal gól, ale podle mě útlum ani náhodou. Byl nejméně u poloviny dobrých věcí, co jsme tam měli.

    • Re: Sima v útlumu?

      Alanor (admin)     před 3 lety 16.03.2021 09:32 |  
      1 1

      Útlum byl myšlen cca za poslední měsíc. V Boleslavi hrál Sima velmi dobře.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Leksel     před 3 lety 16.03.2021 00:32 |  
    6 0

    U Nica 1x 1 bod, opravdu tady není nějaká rudá pomstychtivá náplava nebo nesvéprávnej jedinec?!

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Sherudan     před 3 lety 16.03.2021 07:23 |  
      2 0

      Osobně bych řekl, že to dal někdo, kdo stále nepochopil systém hlasování a myslí si, že 1 je nejvyšší známka. Ty jedničky pro nejlepší hráče v nejlepších utkáních se opakují pořád.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Leksel     před 3 lety 18.03.2021 11:19 |  
        1 0

        To máš asi pravdu, prostě u těhle lidí tvrdošíjně platí systém školního známkování a hodnocení. Škoda, že je to jasně v tabulce hodnocených hráčů popsáno a vysvětleno, pro některé je to stejně marné.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    gazza     před 3 lety 16.03.2021 04:11 |  
    0 21

    Je to ok az na Simu .Nemyslim tim goly atd, ,ale jeho prinos nulovy,Max 5 pro neho.Stanciu 10 .

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Max1     před 3 lety 16.03.2021 08:42 |  
      11 0

      kdyby Tecl proměnil má Sima 0+2, Sima bojuje, na tý lajně kouzlí, to je fakt, ať se ti to líbí nebo ne

  12. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    fps     před 3 lety 16.03.2021 09:05 |  
    5 13

    dle mně byl Tecl jeden z nejlepších na hřišti, a on odstane nejnižší známku, nechápu

  13. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    PetCC     před 3 lety 16.03.2021 09:28 |  
    6 3

    Sima - ano, dá se říct, že měl útlum, ale v Boleslavi ukázal skvělé věci i ve hře, nejen v zakončení, byla radost na něj koukat. Takže bych to viděl, že útlum je pryč.
    Tecl - jediná chyba, že nedal ten gól, jinak byl naprosto výbornej. Ve hře se mi zdál o dost lepší, než poslední zápasy Kuchty. Snad si teď při pauze odpočinul a zase bude mít dost energie, ale škoda, že Tecl nemohl hrát víc v těch jednodušších zápasech, určitě by to i Kuchtovi prospělo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      zeleznik2     před 3 lety 16.03.2021 10:10 |  
      3 8

      Upřímně raději talent Višinský či Yúsuf než Standa, tak to prostě je.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        wimpy     před 3 lety 16.03.2021 10:15 |  
        4 1

        Trenér asi Višinského vidí denně a nějakej důvod, proč čeká až na stav 3:0, aby ho tam dal, asi bude.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          martyni (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 10:51 |  
          8 0

          Mozna jsme ten duvod videli, kdyz na konci zapasu asi 3x za sebou ztratil mic. Ale ten kluk ma cas, je fajn, ze se v acku muze ucit, ale nedelejme z nej nadopovany dite, jako Hlozek..

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            wimpy     před 3 lety 16.03.2021 10:55 |  
            8 0

            Naprostej souhlas, uspěchanej přechod do dospělejch může (a nemusí) takovému klukovi hodně ublížit. Je to specifická práce s každým jednotlivcem a úplně ze všeho nejméně se dá zhodnotit takhle od stolu z televize.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 11:05 |  
              0 0

              Přesně to si myslím taky :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Martin 58     před 3 lety 16.03.2021 11:19 |  
        6 0

        Nejjednodušší zdůvodnění jaké znám "Tak to prostě je", které ale neuznávám. Argumentačně je to slabé. Má nám to říkat snad, že to vidí i slepý? Apropó Denis Višínský v krátkém časovém úseku dostal lekci v rozdílu mezi ligou a jinými soutěžemi. Ač úplně čerstvý, ve všech svých individuálních (třech) akcích úplně ztroskotal, protože vždy zvolil špatné řešení. To je potřeba brát jako reakci na "zeleznik2", nikoliv kritiku Višínského, o jehož talentu nemám pochyby.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      martyni (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 10:48 |  
      3 2

      Souhlas, Tecl hral (krom prvni zpackane sance) dobre a Kuchtic si nepocinal v poslednich zapasech o moc lip. Sima myslim hraje dost podobne, on zatim nedominuje celej zapas, ale ma 2 - 3 situace, kdy zahraje v koncovce genialne. Samozrejme tohle nemuze vychazet kazdej zapas.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    PetCC     před 3 lety 16.03.2021 09:34 |  
    13 2

    Ale při zápase mi došla jedna věc. Dlouhodobě náš nejdůležitější hráč je Kúdela.
    On dává jistotu obraně, teď, když se některé zápasy hráli bez něj, tak to bylo jasně vidět.
    I Deli měl velké mezery, když s ním Kúdela na hřišti nebyl.
    Kúdela nám zkrátka řídí hru a to perfektně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 09:38 |  
      2 1

      Přemýšlím, kdy jsem tuhle myšlenku psal naposledy... jestli po Slovácku, nebo po Ostravě :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 10:22 |  
        0 0

        Po každém zápase........:-))
        Zdravím Kájo a přeji Ti už úplné uzdravení, drž se chlape!!!!
        S úctou Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 10:54 |  
          6 3

          Jako Ondra je neskutečnej ve dvou věcech:

          1. dlouhý balón na obranou polovinu běžný stoper s rozběhem odhlavičkuje... což vede k tomu, že se míč vrátí na půlící čáru, či za ní a tam o něj musí záložník bojovat - souboj záložníka vysiluje a není jisté že jej vyhraje, takže stejně hrozí ztráta balónu a útok.... Ondra před takovým míčem couvne a buď jej zpracuje na prsa, nebo se dokonce skrčí, nechá se přeletět a bere si míč pod kontrolu s tím, že jej rozehraje přes Koláře... Každopádně v obou případech míč získá do klidu a záložní řadě jej distribuuje ať už sám, nebo přes kolegy z obrany jako rozvíjení útočné akce. Záloha se nevysiluje bojem o míč, dostává jej v "mašličkách" do nohy a může se soustředit na tvorbu hry.

          2. Neriskuje... vůbec... než by poslal riskantní kolmicí, třikrát to otočí přes gólmana, a druhého stopera... ono to vypadá zdlouhavě - hodně lidí mu to ze začátku vyčítalo, že hraje jenom do stran a dozadu - jenomže ono je to účinné... záložníci si hledají prostor, obrana se nějak přesouvá a ta skulina jednou přijde... Ondra má trpělivost a radar na to, kdy tam opravdu je.... Z deseti míčů pošle dopředu dva a oba jistě najdou adresáta... jiný stoper by to zkusil šestkrát, sedmkrát.... a ony z toho budou tři nebezpečné protiútoky....


          Díky za přání, cítím, že teď už to každý den lepší a lepší.... rozhodne, co se dozvím na kontrole (dneska ráno jsme zjistil, že na ní jdu ve čtvrtek a ne ve středu, jak jsem si já jouda dosud myslel :-)) , ale pocitově je mi stále lépe, takže si myslím, že doktoři věděli, co se mnou mají udělat :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Martin 58     před 3 lety 16.03.2021 11:13 |  
            2 1

            Perfektní rozklad hry našeho obranného drahokamu. A miluju jeho křížné pasy.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 11:28 |  
              0 2

              Kájo zdravím a souhlasím se vším o Ondrovi.
              Třeba zrovna s Martinem58 vedeme své "telefonické podcasty" a i tam Ondra je náš drahokam:-))
              S úctou
              Sokrates55

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            mig52     před 3 lety 16.03.2021 13:49 |  
            0 3

            Podpis +razítko. Navíc tím nutí soupeře, že musí běhat, chce- li získat balón. A protože je takových situací za zápas hafo, má Ondra velký podíl na vyšťavování soupeře.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 14:24 |  
              3 3

              Vyšťavení soupeřových ofenzivních hráčů běháním bez míče... To je další věc, do které řadím i výkony Koláře... Chápu, že hodně lidí hodnotí gólmana jenom podle chytání - nedávno tu zaznělo, že by někdo mezi tyčemi raději Pavlenku...

              Z mého pohledu Ondra - tedy teď myslím Kolář, ale samozřejmě by to nešlo bez spolupráce Kudym - tři čtvrtiny svého přínosu pro celý tým vkládá do hry nohama, kdy svým pohybem a hrou pomůže fyzicky zlikvidovat soupeřovy ofenzivní hráče tak, že třeba ani nevystřelí na branku.... a samozřejmě taky díky tomu držíme balón my, takže nehrozí žádný tlak soupeře, žádná standardka a tak podobně.... a pak se tu řekne, že maximálně pětka, protože soupeř ani nevystřelil....

              Já tohle vnímám, už od pohárového zápasu doma s Bordeaux - To tenkrát opravdu nevystřelilo na bránu, protože jejich útočníci byli hotoví už o přestávce.. a já na to čuměl jako z jara ... to pro mě bylo nóvum...

              Tenkrát jsme si říkal, že by se nám opravdu vyplatilo v případě problémů do brány postavit hráče z pole, než gólmana bez téhle nadstavby :-)

              A proto taky teď často Ondrovi odpouštím góly, které mu každý s chutí přišije ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      mig52     před 3 lety 16.03.2021 13:40 |  
      1 1

      Jj., vidíme, jak se věci mění a vyvíjí. Před odchodem "černých věží " byl Kudy po třicítce náhradníkem a téměř nikdo nečekal, že by se měl stát takovou personou v týmu. Teď si základ bez něj neumíme představit. Je parádní, že nestrácí rychlost, jak ukázal i s Rangers, takže bude-li mu držet zdraví, on bude za to držák klidně další 2 sezóny a může zaškolovat své nástupce se vším všudy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        mig52     před 3 lety 16.03.2021 13:43 |  
        0 1

        ....neztrácí...( fuj migu!)

  15. K hodnocení a i jinak

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 10:02 |  
    17 2

    Dobré ráno přeji Vám všem ze zatažené Šumavy, ale s dobrou náladou i kávou.:-)).
    Předně mám radost z předvedené hry našich kluků. Hned jak začal zápas a Sima dokončil byť nepřesně naši první akci, tak jsem se tak nějak uklidnil a věděl jsem, že mají kluci nastavené hlavy dobře a že to dáme.
    V podstatě jsme za celý zápas pustili do opravdu velké šance jen hlavičku Škody. Ty takové 2 "pološance" ze kterých nebylo nic snad ani nezmiňuji.
    Naproti tomu naši kluci si vytvořili jen během prvního poločasu 21 akcí, z nichž se mohlo za ložené šance považovat 6 akcí a byly z toho 2 góly.
    Děkuji Alanorovi za hodnocení, se kterým nemám problém a snad jen u Standy bych dal asi za 5. Asi za to dostanu "pár facek", ale už kvůli Standovi mi to nevadí :-)).
    Kluci celý první poločas drželi vysoké tempo a bylo vidět, že jedou na "krev". Bylo jasné, že chtějí rozhodnout do poločasu tak, aby mohli ve druhé půli jednak prostřídat a i trochu stáhnout plyn. Bylo by to i logické.
    Jenomže ono tomu zase až tak nebylo a naši kluci i do střídání hráli pořád aktivně, pomáhali si a proto se "Bolka" nedostala k ničemu, co by nám body sebralo. Tentokrát nás zdobila i odpovědná hra celého "zadku" včetně Ondry Koláře a já jsem u něho dokonce 2x viděl vyboxovat míč z centrů k malému vápnu. A pak že to nejde.
    Asi dobrým tahem bylo dát do DZ Kubu Hromadu a u mně má za 7, zahrál pracovitě a spolehlivě čistil "Máru" a vlastně celý prostor před stopery.
    Oba krajní beci si poradili také dobře a u Masopusta jsem za to moc rád. Velmi dobře Lukáši.
    Je radost mít Provoda a Stancia. Hrají naprosto fotbalově, rozumí si a navíc ještě NICO dává všem příklad, jak pro tým bojuje a tím je strhává. Když ti naši mladíci vidí, jak maká "megahvězda" pro tým, tak si sami nedovolí nic vypustit. Také to bylo vidět. A to je přátelé moc dobře!!!!!
    Tady je totiž vidět, jak máme nastavenou kabinu a jak pracují trenéři. A to dokreslují i ta poděkování a objetí při střídání, i ty všechny situace, při nichž se kluci radí co a jak, jak na sebe volají a komunikují spolu.
    Poslech jsem radu a přepnul jsem si to na ruchové mikrofony a přestal poslouchat ty "odbornosti" komentátorů.
    Vrátím se k pochybám okolo faulu Skaláka na Bořila před prvním góĺem. Pokud někdo nevidí zcela evidentní šlapák do holeně Bořilovi levé nohy, tak ať se dá vyšetřit u očního. Dokonce i pan Mádl to viděl jako faul:-)).
    A ten "trestňák" se tedy povedl. Prostě NICO za 10.
    Moc mě potěšilo, že všichni náhradníci i včetně střídajících, odevzdali dobré výkony a pomohli tak celému mančaftu trochu odlehčit. Ondra Lingr i "Pepíček" Hilál tomu pomohli moc tím, že jsme udrželi naší lajnu pořád u nich. A jistota "Pepíčka" při penaltě a i při dalších akcích velice dobrá. A on se dokonce hodí i do bránění vysokých míčů i v našem vápně, tam byl také platný.
    Prostě co Vám mám povídat. Jsem za tři bodíky moc rád a za hru taky.
    Teď nás čekají Skotové.
    Ve Strakonicích máme Mezinárodní dudácké festivaly (teď se bohužel nekonají, ale pevně věřím, že budou) a hrají tady kluci ze Skotska na své "Northumbrian Bagpipes". Mám mezi nimi kamarády a docela mě mrzí, že se s nimi nemohu teď pošťuchovat i o fotbale. Co se týče těch dud, tak i jako strakoňák uznávám, že ty skotské zní přeci jen líp. A dokončím tu vsuvku tím, že doufám v to, aby ve Skotsku zněla líp naše Slavia.
    Také jsem si dal předsevzetí, že nebudu komentovat nic jiného než Slávii. Abych nebyl za ubulence a podobně.
    Moc se mi líbilo povídání Davida Prachaře a jeho syna Kuby o dědovi Prachařovi a Slávii. Zazněla tam jedna krásná myšlenka. Její pointa byla asi taková: " Víte co se říká na Slávii o Spartě? No to nevím? Vůbec nic!!!!
    Tak asi tak ze Šumavy a s úctou k Vám
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2021 10:03) . Zobrazit původní komentář

    • Re: K hodnocení a i jinak

      popin     před 3 lety 16.03.2021 11:20 |  
      3 0

      Pěkně sepsáno. Poznámku k tomu faulu na Bořila - pořád jsem čekal, kdy to video ve studiu zastaví, aby byla vidět noha Skaláka na holeni Bořila - a nic. Jen hloupé kecy, že by to asi nepískli (kromě Mádla). Ona to žádná vražda nebyla, Bořil tomu přidal trochu divadla, ale jasná kopačka proti holeni - není o čem.
      Jinak Mádl se dá poslouchat, nerozumím té opakované kritice zde, rozumí fotbalu a že má někdy jiný názor ?
      Docela mě zaujala jeho poznámka na adresu Poborského a jeho kandidatury. Když jsem poslouchal ty fráze, které z Poborského padaly, že by na tom něco bylo ?

      • Re: K hodnocení a i jinak

        kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 11:24 |  
        10 0

        tak tam nejde o to, že by nerozuměl fotbalu... on je naprosto alergický na našeho předsedu a Čínu obecně... některé jeho útoky na tohle téma byly pořádně za hranou... včetně stálého natěšeného očekávání, že naši majitelé zastaví financování a nám se všechno zhroutí pod rukama... To z něj udělalo víceméně slávistickou personu non grata...

      • Re: K hodnocení a i jinak

        Jachym     před 3 lety 16.03.2021 11:32 |  
        12 0

        Mádla je škoda komentovat. I když je pořádně vypasený, daleko spíše pukne jednou tou žlučí, kterou v sobě chová. A co se týče Poborského, kterého jako hráče velmi uznávám a v Budějcích se chodilo hlavně na něho. Ale pokud jde o jeho nynější kandidaturu a manažerské schopnosti, vůbec nesdílím nadšení fotbalové veřejnosti znechucené Berbrem a jeho ekipou. Naopak. Karel nikdy nebyl, jemně řečeno, nejostřejší tužkou v penále. A nezmění to ani "intelektuální" brýle a "filozofická" bradka...

        • Re: K hodnocení a i jinak

          Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 11:58 |  
          5 3

          Příteli Jáchyme. Moc děkuji za Váš příspěvek.
          Mám podobnou zkušenost a jak říkáte, brýle ani bradka nejsou zárukou. Když k tomu vezmu i dnešní "propagaci" v deníku Sport..........
          "Lingua imprudentis subversio est ipsius" - Starý zákon - Sír 5,15(13)
          Jazyk nemoudrého bývá jeho zkázou
          Sokrates55

          • Re: K hodnocení a i jinak

            knl66 (přítel SN)     před 3 lety 16.03.2021 23:36 |  
            0 0

            Nic ve zlém, ale ten citát je trochu jinak: "Lingua imprudent subversion est ipsius". :) Písmenko sem, písmenko tam... :)

            • Re: K hodnocení a i jinak

              Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 17.03.2021 08:52 |  
              0 0

              Dobré ráno příteli:-)).
              Děkuji za doplnění a hlavně Váš zájem o latinu..... :-)).
              Těch citátů na toto konkrétní téma je tam ještě více.
              Vzhledem k tomu, co chtěl naznačit přítel Jáchym, se mi pozdávalo použít ten citát o jazyku nemoudrého.........
              Věřím, že byla ta asociace pochopena.......:-))
              S úctou
              Sokrates55

        • Re: K hodnocení a i jinak

          kjandourek (admin)     před 3 lety 16.03.2021 12:43 |  
          10 1

          Tak já se hlavně bojím, že Karel je nastrčený lidmi okolo Berbra... je bláhové myslet si, že ta ekipa kolem něj se jen tak pustí koryt, která jim léta nesla tučné provize... nejjednodušší způsob, jak zachovat staré pořádky je naoko nastrčit relativně oblíbenou figurku a udělat jí patřičné PR....

          Poborského hodně lidí vnímá jako geniálního fotbalistu, ale hrál ve Spartě pod Košťálem, motal se na svazu pod Berbrem... a ta jeho vyjádření na adresu Liby... že by jako chtěl spojit oba konce fotbalu, nebo jak to řekl....

          Já bych mu nevěřil.... tužka... netužka...

          A propó v mojí oblíbené Zeměploše použili podobný příměr.... můj oblíbený hrdina se o sobě dozvěděl, že není "nejostřejší nůž v šuplíku"... a zamýšlel se nad tím, co tedy je... došel k tomu, že asi lžíce ... ale pořádně po obvodu nabroušená, aby se s ní dalo krájet :-)

          • Re: K hodnocení a i jinak

            Jachym     před 3 lety 16.03.2021 12:53 |  
            0 3

            Samozřejmě i to je možné, ale na manažerské pozici by měl být člověk inteligentní, strategicky uvažující (nemyslím tím tahání za nitky a s loutkami), s jasnou vizí atd. A např. by neměl být jako Poborák spíše nekomunikativní introvert. Aby bylo jasno, do takové pozice by se nehodil ani náš Šmíca, byť ten je na rozdíl od Karla od pohledu sympaťák. Ale už se asi opakuji, ale já ho mám zafixovaného spíše jako účastníka nějakých golfových dýchánků než tvrdě pracujícího byznysmena a neustále na jednáních a na callech.

          • Re: K hodnocení a i jinak

            popin     před 3 lety 16.03.2021 13:24 |  
            7 0

            Taky mě ty dva konce zaujaly - jako že šmiknou Malíka a pak padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina ?
            Důvěryhodně Karel tedy nevypadal, ještě ten svěží vítr k tomu - jako z příručky. A ty karty na stůl - to jako že zatím hraje zavřeného ?
            K tomu ještě to svinstvo, co nakydal na Slavii když byl ve Spartě - za mě ne.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    zeleznik2     před 3 lety 16.03.2021 10:09 |  
    3 3

    Bravo..naprostý soulad se známkami.
    Jen Nicovi jsem dal 10. Takový velký protipól Nico a Standa..

  17. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    zeleznik2     před 3 lety 16.03.2021 10:17 |  
    6 1

    Nico ve Sportu 10. Za posledních 5 zápasů 6 branek. Vzpomínám si na slova trenéra Trpišovského před rokem a půl počkejte na jaře, jaký bude. Naprosto se potvrdilo, že Nico na jaře je výkonnostně jinde. Už loni byl tahounem, na podzim sice trochu útlum, ale třeba gól v Plzni. Těch 100 milionů bylo výborně investováno.

  18. Koeficienty

    Mike     před 3 lety 16.03.2021 10:34 |  
    2 0

    Vyznáte se někdo podrobně v koeficientech ? Nemyslím ty základní věci, jako že pokud vítěz Ligy mistrů si zajistí přímý postup do ní i z vlastní soutěže, tak přímo do Ligy mistrů vysílá svého zástupce i 11. země v tabulce národních koeficientů. Jedná se mi o tuto konkrétní situaci a nikde jsem ji nenašel popsanou. Pokud Slavia vyhraje Evropskou ligu, tak jako její vítěz má právo hrát v příští sezoně základní skupinu v Lize mistrů- to je jasně dané. Ale pokud zároveň Slavia vyhraje ligu, tak přebírá její místo v předkolech mistrovské části Ligy mistrů 2. tým v tabulce a jeho místo v předkolech nemistrovské části Ligy mistrů 3. tým v tabulce ? Nebo to místo pro Českou republiku v mistrovské části prostě ,,zanikne". Pokud by to někdo věděl, tak napište . Díky.

    • Re: Koeficienty

      wimpy     před 3 lety 16.03.2021 10:39 |  
      4 0

      Pokud vím, několikrát bylo umístění Slavie v předkolech závislé na tom, zda vyhraje EL nebo LM někdo, kdo si ji zároveň vybojoval ve své lize, z čehož jde soudit, že se místo v dané lize na níže umístěné týmy neposouvá.

    • Re: Koeficienty

      Max1     před 3 lety 16.03.2021 10:45 |  
      4 0

      pokud vyhrajeme EL, naše místo v kvalifikaci LM získává mistr země za námi. Ty posuny se nedějí v rámci země, ale dle národních koecifientů.

      • Re: Koeficienty

        Mike     před 3 lety 16.03.2021 12:24 |  
        0 0

        Děkuji

  19. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    ColinSKS     před 3 lety 16.03.2021 14:25 |  
    4 3

    já dal nicovi 10. dlouho jsem neviděl takovou dominanci z postu záložníka. hráči bolky z něj byli neštastní. ještě bych dal 5minus Teclikovi, on se snažil ale prostě to není zabiják .. bohužel