Evropská liga

Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

Slavia si již zítra zahraje podruhé v posledních třech letech o účast ve čtvrtfinále Evropské ligy. Soupeřem jí bude skotský mistr Rangers F.C. První utkání skončilo v Edenu remízou 1:1.

Pohárová matematika je tedy jasná. Slavii dál posílá jakákoliv výhra, popř. remíza 2:2 a vyšší, výsledek 1:1 by pak znamenal prodloužení. Zítřejšího soupeře není třeba dlouze představovat - jednak to ve svém článku podrobně udělal JS a jednak za Rangers naprosto výmluvně hovoří jejich statistiky z aktuální sezóny. Skotská liga: 32 zápasů: 28 výher, 4 remízy, žádná porážka.  Evropská liga včetně kvalifikace: 12 zápasů, 9 výher, 3 remízy (dvě s portugalskou Benficou a jedna se Slavií). Jedinou porážku v sezóně zaznamenali Rangers v ligovém poháru na půdě St. Mirren. Doma pak za celou sezónu neprohráli jediný zápas, naposledy je na stadionu Ibrox dokázal zdolat Bayer Leverkusen před více než rokem - 12. března 2020. Neuvěřitelná bilance. Slavii tedy nečeká nic jednoduchého, ale i ona se může opřít o dominantní statistiky.

Tou možná nejdůležitější je počet vstřelených branek– dát gól je totiž nutnou podmínkou v cestě za postupem. Částečné uklidnění pro fanoušky by mohl přinést fakt, že se Slavii v této sezóně moc často nestává, že by odešla ze hřiště s nulou v kolonce vstřelených gólů. Přesněji řečeno se jí to nestává téměř vůbec. Ze 36 soutěžních zápasů, které Slavia v probíhající sezóně odehrála, takový případ nastal pouze třikrát. Dvakrát po taktickém výkonu v prvním domácím zápase vyřazovací fáze evropských pohárů a jednou při nepovedeném utkání na půdě Leverkusenu. Se střeleckou formou, základním předpokladem úspěchu, by tedy Slavia neměla mít problém.

Zápasy se ale rozhodují na obou koncích hřiště, a právě slávistická obrana se v posledních týdnech stala terčem kritiky. Největší balík této kritiky se možná trochu neoprávněně snesl na hlavu Ondřeje Koláře. On, ale i celá slávistická defenzíva, už však v minulosti dokázali, že na velké evropské zápasy se umí připravit (stačí vzpomenout na čisté konto na Camp Nou nebo 180 minut bez obdrženého gólu proti Leicesteru). Klíčovou roli v tom bude hrát i novic slávistické sestavy v Evropě Simon Deli. I když novic... Není třeba připomínat, kolik toho reprezentant Pobřeží slonoviny za sešívané odehrál na evropské i domácí scéně. V letošní sezóně má ale na kontě pouze čtyři zápasy Ligy mistrů v dresu Brugg, za Slavii po svém příchodu v evropských pohárech zatím nenastoupil. Právě jeho výkon může být jedním z klíčů k úspěchu. 

Kromě nucené změny na pozici stopera se sestava oproti prvnímu zápasu asi příliš měnit nebude. Lehký otazník visel nad zraněním Petera Olayinky, kvůli kterému musel v domácím zápase střídat a nebyl ani součástí nominace na nedělní zápas v Mladé Boleslavi. Podle všeho už by ale měl být připraven, takže Slavii budou chybět jen dlouhodobí marodi Hovorka, Ševčík a Traoré a samozřejmě zmíněný Zima. Velké změny nelze očekávat ani v sestavě Rangers. Nejsledovanější byla situace okolo hlavní hvězdy Skotů Jamese Taverniera. Nakonec ho ale ani tentokrát zranění nejspíš do zápasu nepustí.

Osmifinále Evropské ligy Slavia nehraje každý týden, takže očekávání všech slávistů jsou na tom nejvyšším levelu. Pokud ale platí známá poučka, že jakákoliv nervozita z hráčů spadne spolu s úvodním hvizdem, tak zítra ve 21:00 budou všichni slávisté prosti stresu a zcela koncentrováni na zápas. Přesvědčit se o tom můžete na kanále ČT Sport, který zápas vysílá přímým přenosem.

Tip na sestavu: Kolář – Bah, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš, Provod – Sima, Stanciu, Olayinka – Kuchta

Kurzy: 2,45 – 3,30 – 3,15

 

osmifinále - Čtvrtek 18. 03. 2021 21:00

Evropská liga, 2020/2021
0 - 2
0 - 1
Rangers FC
Rangers FC

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Peter Olayinka
74. Nicolae Stanciu

Komentáře (116)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    bongor     před 3 lety 17.03.2021 17:51 |  
    11 0

    Jaképak dlouhé přemýšlení,jedeme si pro postup!

    • Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Slávista 51     před 3 lety 17.03.2021 22:02 |  
      1 1

      Tak to má/musí být !

  2. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Votypkaj     před 3 lety 17.03.2021 19:06 |  
    6 1

    Věřím, že Jindra postaví na hrot Simu, stoperi a obránci Rangers jsou silní a durazni, ale rychlý Sima by na ně mohl platit více než bojovník Kuchta

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Ragnarok     před 3 lety 17.03.2021 20:33 |  
      4 4

      To určitě, ale nedivil bych se Masopustovi nebo Lingrovi. Vypadnout s nimi by bylo pro mne velké zklamání. Vymažeme Vardyho a potom vypadneme s týmem, který má takovou kvalitu. To ne. 0 vzadu a co nejdřív tam dovalit góla.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        Ondráš     před 3 lety 17.03.2021 20:58 |  
        2 2

        Karoch by ti vysvětlil, že kvalita kádru je jen jeden z aspektů, který rozhoduje o postupu. Možná ještě důležitější je motivace a koncentrace na naší straně i straně soupeře, nastavení v hlavě, chemie v týmu a určitá astrální magie:) Kdyby to bylo jen o kvalitě kádru, tak už jsme z EL dávno venku.

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          Ragnarok     před 3 lety 17.03.2021 22:59 |  
          1 1

          No, dávno. Záleželo by-li jen na kvalitě, tak jsme v Lize mistrů. Ve skupině El jsem měli druhý nejkvalitnější kádr a skončili druzí. Nad tento plán je vyřazení Leicesteru. Nepodceňoval bzch kvalitu kádru Slavie a dokonce ani Sparty. Rozhodně jsme nad Skoty, byť ti díky zoufalému umístění v tabulce národů šli všemi předkoly a za poslední dva roky uhráli neskutečný koeficient, který jim nyní ale začne padat jak nebudou mít tolik předkol a budou tam mít 5 týmů. Koukněme na Turecko, Švýcarsko kam spadly a spadnou.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        kjandourek (admin)     před 3 lety 17.03.2021 21:09 |  
        2 0

        To už se přece stalo mockrát... Nejpamátnější je Dukla, která vyřadila v jednom ročníku poháru UEFA Italskou Vicenzu, Everton a Stuttgart,,, a ve čtvrtfinále vypadla s podstatně horší Herthou Berlín...

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          kostelnivlajka     před 3 lety 17.03.2021 21:27 |  
          0 1

          A byls na Julisce s Interem, myslím tím z Milana. K.H. Rumennige v akci?

          • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

            kjandourek (admin)     před 3 lety 17.03.2021 21:45 |  
            0 0

            To ne koukal jsem na Tv.. na všechny tři zápasy... ten druhej byl výživnej ... dodnes si pamatuju hlášku komentátora: "Tomáš Kříž přeběhl na druhou stranu... nevíme přesně kam, nevíme proč..."

            • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

              kostelnivlajka     před 3 lety 17.03.2021 21:58 |  
              0 1

              Já si vůbec nepamatuju, že by to tv dávala. Za komančů nepamatuju ani jediny derby?

              • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                kjandourek (admin)     před 3 lety 17.03.2021 22:26 |  
                0 0

                Derby vždycky.... pamatuju snad kompletní osmdesátky... 3:3 na Letný s vyloučeným Šajtarem, kdy jsme v deseti dali tři góly.... ten poslední krátce pred koncem Pauřík po rohu Jarolíma...

                Pak těch několik one man show toho bláznivého Denka, vlastenec Sokola.... i výhru 1:0 gólem Takáče... nebo 3:0 když se trefovali Šimůnek, Řehák a Mysliveček...

                TDukla s Interem hrála odvetu po domácí prohře 0:1... a zase prohrávala 0:1 právě golem Rummenigeho, když na San Siro padla mlha a nebylo vidět na krok.. bylo odehráno asi 70 minut, presto se zápas opakoval hned druhý den a celý.. nikdo neřešil únavu, nějaké dva dny odpočinku... prostě neděle liga, streda, čtvrtek pohár a liga zase v neděli... :-)
                A ten třetí zapas uz skončil 0:0... jako dneska to vidím.... já hako kluk koukal na všechny fotbaly, co šli v TV... ale na stadion jsem chodil do Edenu... na Julisce jsem byl jenom první sezonu za Korbela... to bylo zklamání, protože to skončilo 0:0... marně jsme řvali na střídajícího Klusáčka, co tam byl zrovna na vojně, ať si dá vlastence...

                • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                  kostelnivlajka     před 3 lety 17.03.2021 22:30 |  
                  0 1

                  Tak to já mám na VHS všechny mače Slavie po revoluci 20 let, ale nepamatuji si nic.

                  Kolik ti bylo v tom 86-89?


                  Komentář byl uživatelem upraven (17.03.2021 22:32) . Zobrazit původní komentář

                  • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                    kjandourek (admin)     před 3 lety 17.03.2021 22:52 |  
                    0 0

                    Jsem stejný ročník jako Pavel Nedvěd a Jarda Jágr... takže 14-17...

                    A zřejmě mám nejakou selektivní paměť... anglická slovíčka do hlavy nedostanu, zapomínám věci i úkoly... ale jsem schopen si vzpomenout na zapasy staré 30 a vice let, jako bych je viděl včera..... pamatuju záložní řadu Pešice - Peter Herda - Karel Jarolím... pamatuju si zcela jasně treba první gól Vlastimila Petržely v červenobílém ... a dodnes mi leží v hlavě, proč to kopnul zrovna tak divně.... :-)

                    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                      dalislavista     před 3 lety 18.03.2021 11:01 |  
                      0 0

                      Tak kontrolní otázka: pamatuješ hráče Firického? Moc toho nenahrál, v nějakém zápase na hranici vápna krásně vystřelil pumelici a skóroval...do vlastní branky. Od té doby nehrál :) Viděl jsem to tenkrát v TV, ani nevím, jestli to byl přátelské, pohár nebo liga. Koukal jsem na to jako blázen.

                    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                      ColinSKS     před 3 lety 18.03.2021 13:14 |  
                      0 1

                      mě je Karle 52.... a mám to samé. Třeba si nepamatuji kdy jsem včera šel spát, ale první den na ZDŠ si pamatuji jako by to bylo včera.

                  • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                    ColinSKS     před 3 lety 18.03.2021 13:13 |  
                    0 1

                    ty máš ještě video? to ti chválím, protože já jsem to před lety vyhodil, a to byla neskutečná škoda. dneska to retro má cenu. a můžeš si navíc přehrát to co máš

                    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                      kostelnivlajka     před 3 lety 18.03.2021 17:00 |  
                      1 1

                      třeba svatbu, i když tu radši ne

                • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                  ColinSKS     před 3 lety 18.03.2021 13:11 |  
                  0 1

                  já si z komáří doby pamatuji derby na letné - 0:5, v půli 0:0 když veselý chytil pentli, pak 1:2, kdy jsem dorazil až na druhý poločas, kdy snižoval ... teď už nevím kdo ... pak památné derby v Edenu 3:0 a další 3:3, kdy snad v poslední minutě zavěsil ... taky už nevím kdo. no pak to s režii pavlína jirků, na to se ale obtížně vzpomíná, to bylo nechutné.

                  • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

                    kjandourek (admin)     před 3 lety 18.03.2021 13:34 |  
                    0 0

                    Jarda Šilhavý... vedli jsme 2:0 po gólech Řeháka a oni to otočili... a v televizi tedy ten třetí gól přisoudili Vinšovi... To je hrozný, jaký si vybavím detaily - tenhle zápas bylo druhé kolo v srpnu a my jsme ho sledovali na chmelu...

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Papol     před 3 lety 17.03.2021 21:49 |  
      2 0

      Já věřím, že Jindra to vymyslí a dáme to. Je jedno jaký výsledek, ale hlavně postupový!!!!! Doufám, že Sima to tam šoupne a když ne on, tak Stanciu, anebo oba? To by bylo super

  3. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    FanatikSKS     před 3 lety 17.03.2021 21:26 |  
    4 0

    Kolář – Bah, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš, Provod – Masopust, Stanciu,Sima – Kuchta
    Peter ještě není fit, tak že bude hrát Maso.
    Už aby to začalo. Vyhrajeme 2:0, klidně si vsaďte :))))
    Malou tragédii vidim v tom, že tam s kluky nemůžeme být. Když vidím, ty obrázky z Ibrox Parku, tu historii a i ta atmosféra, kterou Skotové dokáží vytvořit, bychom si pamatovali hodně dlouho. Bohužel.

  4. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    navzdyslavia     před 3 lety 17.03.2021 21:35 |  
    2 0

    Nic než postup. Můj tip : 1:3

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Sedrousek     před 3 lety 18.03.2021 16:39 |  
      0 0

      Ja jsem skromnej mne bude stacit i 2:2

  5. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Eskaes     před 3 lety 17.03.2021 21:51 |  
    4 0

    Zahlédl jsem dnes Gerrarda v TV a...mno nepotěšil mě chlapec, ten jeho zachmuřený soustředěný výraz. On nás určitě nepodcení.
    Trenéři musí kluky nabudit a zbavit strachu. Klíč je podle mě nehrát na nulu. Jít na hřiště s tím, že musíme dát o gól víc než Rangers, ale tlačit se do brány a skórovat.

    Můj optimistický tip je postup po 2:2, 1:0 po poločase... :-)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      dalislavista     před 3 lety 18.03.2021 09:48 |  
      2 0

      Přesně tak. Na obdržené góly nedbat, stejně musíme nějaký dát, tak to rozehrát ve velkém stylu útočně. I když dostaneme gól, nic se neděje, musíme góly dávat i my. A dopředu taky umíme. Takže přestřílet, rozdrtit. No a když to nevyjde, aspoň hrát se vztyčenou hlavou a ať je hodně gólů. Ale pořád věřím, že je dáme, i když vím, že to bude těžké...

  6. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Max1     před 3 lety 17.03.2021 22:19 |  
    0 0

    věřím, výhra 2:0

  7. Byla by to paráda, postoupit!

    rakusan     před 3 lety 17.03.2021 22:22 |  
    2 0

    Budou to nervy! Ale snad to dopadne, fotbalově na ně máme. Hlavně se vyvarovat nějakých držení ve vápně, ti rozhodčí v Evropě to pískají. Masopust asi hrát bude, otázka zda za Olího nebo třeba Kuchtu. Uvidíme a držíme palce!

  8. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Kontrapunkt     před 3 lety 17.03.2021 22:28 |  
    2 0

    Hromada nebo Holeš?
    Olayinka nebo Masopust?
    Tip: 1:1 po 90 minutách, po prodloužení 1:2.

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      MKCZ83     před 3 lety 18.03.2021 08:18 |  
      0 1

      Hromada
      Ani jeden, nechat Simu vpravo, pokud je Oscar zdravotně v pohodě :-)

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        Votypkaj     před 3 lety 18.03.2021 08:51 |  
        2 1

        jakkoliv mám Oskyho rád, tenhle zápas proti bijcům z Rangers pro něj není

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          MKCZ83     před 3 lety 18.03.2021 09:57 |  
          0 4

          Tak Masopust zrovna soubojovej typ není a s hrou dozadu v intenzitě má trochu problémy. Na ligu to stačí, ale v Evropě to moc hitparáda není. V záloze je v tomhle lepší, než na beku a navíc by Sima musel hrát spíš zleva. Oli není zdravotně ok a proto teď nehraje moc ve formě.

          Oscar nemá se souboji zas takový problém, jeho nevýhoda je proti velkým urostlým hráčům, těch tam ale Rangers tolik v útoku a na křídlech nemají.

  9. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Akuls     před 3 lety 18.03.2021 01:01 |  
    1 0

    Delegace rozhodčích:

    Referee observer

    Neil Morrow (NIR)

    Ray Ellingham (WAL)


    Referee

    Orel Grinfeeld (ISR)

    Assistant referees

    Roy Hassan (ISR)

    Idan Yarkoni (ISR)

    Video Assistant Referee

    Roi Reinshreiber (ISR)

    Assistant Video Assistant Referee

    David Fuxman (ISR)

    Fourth official

    Gal Leibovitz (ISR)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      bongor     před 3 lety 18.03.2021 08:09 |  
      1 0

      Slavii jsem pozorně sledoval při jejím vítězství v Leicesteru (2:0). Zanechala na mě obrovský dojem a ve čtvrtek večer ještě Rangers nadělá problémy," myslí si mistr Evropy z roku 1992
      M.Laudrup.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        oboj     před 3 lety 18.03.2021 16:04 |  
        0 0

        Michael Laudrup, můj úplně první hráč, kterýho jsem si jako dítě zamiloval (Mexiko 86).

  10. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Votypkaj     před 3 lety 18.03.2021 08:50 |  
    0 2

    Tip na sestavu:
    bez Petera
    Kolář Bah-Kúdela-Deli-Bořil Holeš-Hromada Masopust (Lingr)-Stanciu-Provod Sima

    s Peterem
    Kolář Bah-Kúdela-Deli-Bořil Holeš-Provod Masopust (Lingr)-Stanciu-Olayinka Sima

  11. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    gazza     před 3 lety 18.03.2021 09:26 |  
    0 11

    Tak zitra jedine postup .Ve stejnem baru jako minule.V jednu tottenham a ve tri hlavni chod .Doufam ,ze Irove kteri nam zde minule fandili ,protoze oni maji Celtic, budou tentokrat spokojeni.Navic po St. Patricks day budou fandit jeste vice.Obrana v cele s Kolarem musi byt na jednicku a neco tam dotlacime!

  12. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    johnynz     před 3 lety 18.03.2021 09:55 |  
    3 0

    Jestli máte někdo účet u Sazky, tak na to, že dá Simon dneska gól, je kurz 26.. Ústřel úplně mimo... Já dneska cítím, že vstřelí rozhodující branku, nemáte to někdo podobně? :)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Ondráš     před 3 lety 18.03.2021 10:27 |  
      1 0

      Normálně se mi o fotbale nezdá, ale dneska jsem měl sen, že jsme prohrávali 1:0 a v poslední minutě jsme vyrovnali. Gól dal za nás K. Jarolím, kterej měl bujnou hřívu až na záda. V tu chvíli mi to ale nepřipadalo vůbec divný. Začal jsem jako že hodně věřit, ale v prodloužení jsme dostali 2 banány a fertig. Tvl to byl nářez a to jsem ani nepožil, vzbudil jsem se úplně zpocenej:D Musím se podívat do snáře, jestli na takovýhle situace pamatuje..

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        johnynz     před 3 lety 18.03.2021 11:15 |  
        0 0

        Já věřil, že nás vypráská ten Leicester, ale ten náš mančaft šel po pauze neuvěřitelně nahoru, Do toho chytil famózní formu Nico a se Simonem vzadu jsem tak nějak klidnější. 0:0 to hádám, neskončí a že by nás borci přestříleli, z toho strach nemám. Možná to bude drama, jeden z dalších památečních mačů, který se zapíše do historie, ale pokud nás ten nahoře pustit do další fáze přes Anglány, přece nás nenechá vypadnout s Rangers. I ten jejich trávník je celkem ve slušný kondici. Dneska to věřím, dobře dopadne.. :)

        A ten tvuj Jarolim, to byl jen převlečenej Simon ;))

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          necich     před 3 lety 18.03.2021 11:18 |  
          1 0

          Žádný drama to nebude..

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Carlos1     před 3 lety 18.03.2021 12:21 |  
      2 0

      Hele já to měl takhle s Delim před odvetou s Leicesterem, byl sem přesvědčený, že dá gól, ale nakonec nenastoupil. Dneska mu věřím a za tne kurz ho hraju!:)

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        johnynz     před 3 lety 18.03.2021 12:30 |  
        0 0

        Dneska to tam uklidí ze standardky, cítím to v kostech ;)

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          Ondráš     před 3 lety 18.03.2021 12:35 |  
          1 1

          Tak jen aby to tam neuklidil jako Kačaraba.

  13. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    fps     před 3 lety 18.03.2021 10:14 |  
    0 7

    sestav je asi jasná, Olayinka snad bude v pořádku, akorát bych dal do středu zálohy někoho jiného místo Holeše, nejlépe Ševčíka případně Traorého, ale ty bohužel nejsou zdraví, tak Hromadu nebo Oscara

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      necich     před 3 lety 18.03.2021 11:16 |  
      6 1

      Já bych tam dal De Bruyneho případně Davida Silvu, ale ti za nás bohužel nehrají...:)

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        damade     před 3 lety 18.03.2021 11:22 |  
        3 1

        Stanciu a Provod > De Bruyne a Silva

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        Akuls     před 3 lety 18.03.2021 12:04 |  
        1 0

        To já být JiT tak postavím do zálohy Declana Rice se Součkem, před ně Stancia a kdyby se Olayinka necítil fit, tak bych vrátil Provoda na levé křídlo. De Bruyne ani David Silva totiž na pozici DZ nehrají a tak by to byla dnes večer moc ofenzivní sestava. A pokud chceme být opravdu v klidu, tak bych JiT poradil dát do zálohy ještě Bruno Fernandeze a na hrot by pak stačilo postavit "jen" švédského černouška Alexandra Isaka z Realu Sociedad San Sebastian.

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Snivec     před 3 lety 18.03.2021 12:53 |  
      3 0

      sestava skoro jako od Babici .... "dejte tam limetku, kdyz nemate limetku, dejte citron a kdyz nemate citron, nedavejte tam nic" :)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      ColinSKS     před 3 lety 18.03.2021 13:01 |  
      2 1

      tvl, já bych taky ráno vyjel s porsche, ale nenám ho .... :-D... jak píše Snivec, Babica je tvým vzorem


      Komentář byl uživatelem upraven (18.03.2021 13:02) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      puchy     před 3 lety 18.03.2021 13:42 |  
      2 1

      A já bych tam zkusil Tomáše Součka,ale ten už bohužel odešel....

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      rakusan     před 3 lety 18.03.2021 15:43 |  
      0 0

      Tak jasná zase není. Myslím, že bude překvapení - Sima na hrotu a Maso záloha. Olí určitě.

  14. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    dm52     před 3 lety 18.03.2021 11:08 |  
    4 0

    Po přečtení zdejších příspěvků jsem naprosto v klidu. Jestli si JiT vezme k srdci alespoň polovinu rad ohledně sestavy, porazíme každého ;)


    Komentář byl uživatelem upraven (18.03.2021 11:57) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Jachym     před 3 lety 18.03.2021 11:41 |  
      2 0

      Jindra je nad věcí a ví své. Našim "expertním" radám, pokud se k němu přece jen nějak dostanou, se spíše shovívavě zasměje...:-)

  15. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    kjandourek (admin)     před 3 lety 18.03.2021 11:39 |  
    14 0

    Přátelé kamarádi - moje číslo dne je 124.... dneska prostě vypadnout nemůžeme! :D

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      necich     před 3 lety 18.03.2021 12:17 |  
      3 0

      Tak super, jen tak dál...Hlavně neusnout na vavřínech..

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      obiwan     před 3 lety 18.03.2021 12:18 |  
      5 0

      Sledoval jsem to jen zpovzdálí, je super zpráva a kéž už by to nikdy neklesalo:-) Kruci...malý dvojsmysl:-)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      josef123     před 3 lety 18.03.2021 12:36 |  
      4 0

      většinou se zdržuji komentářů,ale teď musím.Gratuluji a drž se a dnes ve 23:00 ať se Ti ještě zvedne,tedy hlavně to číslo

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      mig52     před 3 lety 18.03.2021 13:35 |  
      1 1

      Tak to už zase kveteš. Tvé prognóze věřím. A příště přeji dvojnásobek.:)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      1zippo1     před 3 lety 18.03.2021 18:53 |  
      0 0

      To je víc než 5 i 15...Jsi borec Karle...-) a počkej, jak se budou destičky množit po dnešním slavném postupu...

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        kjandourek (admin)     před 3 lety 18.03.2021 19:14 |  
        0 0

        To je asi budu muset začít prodávat :-)

  16. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    deny91     před 3 lety 18.03.2021 12:11 |  
    7 0

    Přiznám se, že by mi bylo tak nějak dost líto, kdybychom nebyli součástí zítřejšího losování a viděl bych tam místo nás Rangers. Tak věřím, že to dneska zvládneme, máme na to! Ať jim Jindra před zápasem i o poločase připomene, že tohle může být poslední zápas v Evropě, tak ať ze sebe vydáme to nejlepší a šlapeme do toho na 200%. Pokud bychom měli skončit, tak se vztyčenou hlavou. Ale nedá mi to. Není důvod, abychom dnešním večerem končili! :-)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      ColinSKS     před 3 lety 18.03.2021 12:59 |  
      5 1

      když jsem viděl Simona, jak se koncentruje a věří, přitom je tady na hostovačce, tak se mi svíral žaludek. komu se povede hrát na IBROX stadium? je ohromná škoda, že tam nemohou být diváci, takový hukot bych rád zažil a věřím, že ani my bychom se tam neztratili - viz Dortmund.

  17. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    VanDel     před 3 lety 18.03.2021 12:45 |  
    2 2

    1-2 goly určitě dáme, takže pokud dneska zachytá Kolář a bude tou oporou jako v minulé sezoně, tak věřím, že nás postup nemine !

  18. věřím věřím

    ColinSKS     před 3 lety 18.03.2021 13:04 |  
    0 1

    že dáme gola jako první. a když vypadneme, tak už teď jsem na kluky hrdý. hlavně abych to přežil, do 9 pm daleko a nervozita stoupá ....... můj tip je 1:2 po prodloužení. v dalším kole Manchester.

  19. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    amon     před 3 lety 18.03.2021 13:26 |  
    2 0

    myslím, že kluci budou uvolněný. Když dostaneme jeden gol, nic moc se neděje, protože stejně min. jeden musíme dát. Líbil se mi Nico po MB "myslím, že je lepší být v zápasovém vytížení, než odpočívat".. Hoši mi je vyřídíme. Jediný čeho se bojím je trávník a nevím, jestli Izraelci nebudou příliš úzkostlivý, ale my budeme víc na balonu a útočit, tak by to mohlo hrát i pro nás. Jen hlídat toho padavku Morela, který se tam fláknul sám od sebe a byla z toho osudná standardka. 2:0 Sima, Deli a zítra dostaneme vítěze AC-MU- howgh


    Komentář byl uživatelem upraven (18.03.2021 14:03) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      rakusan     před 3 lety 18.03.2021 15:40 |  
      0 0

      Tak jo, paráda, hned jsem klidnější (:-

  20. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    knl66 (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 14:59 |  
    3 10

    Hádám, že dnešní zápas bude komentovat Bosák. A obávám se, že s Karochem...
    Takže jiná varianta: zápas vysílá od 20:45 také slovenská veřejnoprávní dvojka! :2

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 15:17 |  
      22 3

      Vzhledem k tomu, co musíme poslouchat za šílenosti od komentátorů O2, tak se Bosáka těším a možná snad dokonce i na Karocha.. no to možná přeháním, ale Karoch má alespoň základní přehled o hře, narozdíl od O2, kteří jsou úplně mimo.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        rakusan     před 3 lety 18.03.2021 15:39 |  
        7 3

        Také bych řekl. Po komentátorech O2 i Bosákovy kraviny budou znít jako rajská hudba. A Karoch má jedno bezvýznamné plus, že má bráchu ve Slavii u mládeže.


        Komentář byl uživatelem upraven (18.03.2021 15:39) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          Pinturichio     před 3 lety 18.03.2021 18:39 |  
          0 0

          Ještě porad je Karoch u mládeže? Ten je tam už snad 30 let :)

          • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

            rakusan     před 3 lety 19.03.2021 18:40 |  
            0 0

            Já to teda nevím přesně, zda ještě teď, ale minimálně před relativně krátkou dobou tam byl. Možná už ne, ale to je jedno (:-

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        Ragnarok     před 3 lety 18.03.2021 16:19 |  
        2 0

        Určitý astrální rozměr to utkání s panem Karochem mít bude. Navíc by nám měl z kriminálu fandit i Francis Begbie.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        puchy     před 3 lety 18.03.2021 16:29 |  
        3 8

        Těšit se na Bosáka s Karochem, šokující vědma a astrální glosátor?! Bože můj......
        02 neřeším.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        rak (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 16:48 |  
        4 1

        Doufám, že Bosák. Komentoval nezapomenutelné zápasy např. doma s Ajaxem 2:1, se Sevillou 4:3, v Leicesteru 0:2, tuším třeba i v Kodani 0:1. Na další se teď nepamatuji, ale myslím, že smůlu nám nenosí.

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          Dennis     před 3 lety 18.03.2021 17:09 |  
          4 0

          Taky komentoval legendární zápas v Římě, kde Jirka Vávra v prodloužení snižoval na postupových 3:1. :-) Tehdá jsem vzbudil celou rodinu, jak jsem zařval. :-) Pamatuju si tenhle moment, jako by to bylo včera. Nezapomenutelný zážitek.

          • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

            necich     před 3 lety 18.03.2021 18:29 |  
            1 0

            Tenktrát snad ještě tahal kačera.. :)

          • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

            Lukavo     před 3 lety 18.03.2021 18:52 |  
            1 0

            Já jel zrovna autobusem lyžovat do Itálie. Řidič to měl puštěný v rádiu, tak jsem si vyměnil místo, abych seděl za ním. Když dali špageťáci na 3:0, tak to vypnul a řekl, že na to nemá nervy, protože musí řídit. Po mých několika minutových protestech to zapnul a za chvilku se dostal k míči Jirka Štajner. Museli jsme na chvíli zastavit...

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        knl66 (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 17:12 |  
        1 9

        Člověče, ale já vůbec komentátory o2 nezmiňuju. Proč sem taháš o2? Zkrátka a dobře, já Bosákovy "kudrlinky", trpné rody, pumlíče poslouchat nemusím a Karochovo pochechtávání, když se smát není čemu už vůbec ne. Holt si pustím Slováky, toť vše, nazdar. Že to vysílá slovenská Dvojka ber jako pouhou informaci, netřeba dál polemizovat o TV komentátorech, o těch z o2tv už vůbec ne, o těch vůbec nebyla řeč.


        Komentář byl uživatelem upraven (18.03.2021 17:16) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Ondráš     před 3 lety 18.03.2021 15:36 |  
      2 3

      Ideální dvojka! Těším se.

  21. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 15:13 |  
    6 1

    Nemáte taky pocit, že před venkovními zápasy v pohárech jde z týmu mnohem uvolněnější atmosféra? Samo hodnotím jen podle tiskovek a předzápasových videí, ale ten rozdíl mi přijde patrnej. Jako by se kluci víc obávali domácího zápasu s povinností neinkasovat, zatímco na venkovní se víc těšili. Před zápasem v Leicesteru to bylo ještě viditelnější, to jsem si říkal, tyjo, ty jsou tak vysmátý, že je dají.. tak snad to bude platit i tentokrát, ještě jedno kolo by bylo fajn..

    Jinak doufám, že bude Oli fit, je to moc důležitej hráč pro tyhle zápasy. Jestli bude hrát Hromada nebo Holeš, to mi přijde vcelku jedno, věřím oběma. Holeš mi přijde obecně tady trochu podceňovanej. Jsem zvědav, esli třeba nenastoupí někdo místo Kuchtiče, kterej není možná v ideální formě.. ale nevím, Standa není zas tak rozehranej, Sima vypadá líp na kraji, Lingra spíš potřebujeme jako střídajícího do zálohy, Jusuf podle mě nastoupí na konci kdyžtak kvůli penaltám... no takže mě asi vychází přece jen ten Kuchtič :)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      amon     před 3 lety 18.03.2021 15:25 |  
      0 0

      u Hromady se bojím jen těch jeho skluzů (karty), do kterých chodí poměrně často.. Izraelci budou úzkostlivý

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      kjandourek (admin)     před 3 lety 18.03.2021 15:28 |  
      5 0

      Takhle - jedna věc je jistá - Jusuf nenastoupí ani kvůli penaltám... není na soupisce pro EL :-)

      Osobně mám na Holeše stejný názor.... on to má těžké v tom, že vlastně pořád nahrazuje Suka... a ten vedle toho, co zvládl v poli (a tam už se mu Tomáš podle mého názoru dost vyrovná) ještě chodil na standardky a dával z nich mraky gólů... To Holeš nikdy nebude, protože ten se svou muskulaturou při rozích zůstává na půlce... On tam pošle nějakou tu pumelici z dálky, občas se dostane do koncovky ze hry, ale vždycky bude trochu podceňován - jakoby v Tomášově stínu - protože nedává tolik gólů... Ale hráč je to pro nás velice užitečný... podobně jako Hromada, ti dav se pomalu rovnají jako ideální dvojice, kdy si fanoušek ani nevšimne, jestli hraje jeden nebo druhý :-)

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 15:49 |  
        1 0

        Jsem vůl, Jusuf je mimo.. Jo a Holeš má ještě stejnej sestřih jako NIco, takže si je člověk někdy splete a pak si říká, že toho Holeše na hřišti ani neviděl..:)

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          kjandourek (admin)     před 3 lety 18.03.2021 16:12 |  
          2 0

          Ale no tak.... splete se každý :-)

          A to je fakt... člověk teprve z opakovačky zjistí, že kolmici, po které Olayinka rozhodl domácí zápas s Bolkou, nevypustil Nico, ale Tomáš a snadno by mu jí upřel :-)

          • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

            martyni (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 16:48 |  
            0 0

            Je to tak.. :). Nicméně Hromadovi výborně vyšlo utkání z Leicesterem, takže proč by nemohl hrát i dneska. Taky mi přišlo, že v domácím zápase se naše hra trochu zvedla s jeho příchodem. Holeš je zas silnej v soubojích a to se taky může hodit.

        • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

          carevitchando     před 3 lety 18.03.2021 17:56 |  
          4 0

          Jsou borci, kteří si pletou Oscara s Provodem a ještě za to berou peníze :-)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      rakusan     před 3 lety 18.03.2021 15:37 |  
      1 0

      Bylo by moc moc krásný zítra sledovat los. Myslím, že dnes na hrotu bude Sima a Masíčko napravo v halvu.

  22. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 15:32 |  
    7 0

    Po pravdě řečeno kdyby se dnes nepostoupilo tak se z toho nezvrátím. Spíš se bojím co zase se vybleje debilních kritiků. Bude se opět vyhazovat a urážet jak na běžícím pásu. Pak hlavně v neděli udělat oplatkáře před repre pauzou a titul by se o krůček přiblížil. Hlavně taky aby kluci zůstali zdravý. Že to je pade na pade asi není potřeba psát, bude zase o hlavách.


    Komentář byl uživatelem upraven (18.03.2021 15:34) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      kondorr     před 3 lety 18.03.2021 15:59 |  
      3 1

      Kdyby sme hráli proti Subotici tak kritika by byla na místě, ale vypadnout s vyrovnanim soupeřem neni ostuda jak řikáš 50:50.

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      donford     před 3 lety 18.03.2021 17:06 |  
      10 1

      Jsem osobně moc rád, že jsme hráli zápas v Bolce. Kluci se správně naladili a Deli ukázal, že mu jde forma výrazně nahoru. O obnovené sehranosti s Kúdelou nemluvě. Nevím, kdo nastoupí na křídlech, ale máme výhodu, že kdykoliv v zápase můžeme alternovat Masopusta, Olayinku, Lingra, Simu, případně Provoda tak, jak bude potřeba. Všichni jsou křídla, nikoliv nějací nazdárci. To samé do defenzivní dvojice. Variabilit máme několik a máme výtečnou lavičku. Také si myslím, že máme šanci. Rangers není lepší než Leicester. Bude to z naší strany hodně o trpělivosti. S ní jít potom i štěstí naproti.
      Poznámka ke Karochovi. Pořád si myslím, i když občas volí opakování ustálených úsloví, že je neskonale lepší než šílení kafemlejnkové z O2, jež hubu nezastaví. Nakonec fotbal hrával znamenitý, byť nikoliv příliš tady. S mužstvem Alajuense z Kostariky vyhrál mistrovství Střední Ameriky. Tam zasel svou fotbalovou slávu, tam je uctívaný.
      Jen osobní poznámka - zrovna dnes by se můj otec, ohromný a věčný slávista, který mě na správnou cestu slávisty uvedl, dožil 114 let. Velký ctitel Koška a později Bicana. Připomínám jména dvou našich fantastických forvardů, kteří by mohli nad našim útokem večer bdít. Kéž bych otci zítra na hrob mohl donést příznivou zprávu. Že prapor Slavie vítězně zavlál i ve Skotsku. Tak do toho s námi všemi.

      • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

        kjandourek (admin)     před 3 lety 18.03.2021 17:36 |  
        1 1

        S tou Bolkou to byo dvousečné... dopadlo to dobře, vyháli jsme tudíž jsme se dobře naladili.... mohli jsme přijít o body případně o nejaké hráče a brali bychom ten zápas jako nutné zlo...

        Každopádně se nedalo nic jiného dělat - ten zápas by se jindy odehrát nedal, tak nad tím němelo smysl spekulovat :-)

  23. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Jachym     před 3 lety 18.03.2021 17:41 |  
    10 0

    Dneska ať nad námi bdí dědek Madden, má dvojnásobnou motivaci za Slavii i za Celtic:-) Vyřazení bych celkem litoval, i když jsem nepočítal, že skolíme lišky. Nebo možná právě proto, že se nejedná o těžšího soupeře než Leicester. Když vyhrajeme, tak klidně ať si Karoch anticipuje do aleluja a Bosákovi se práší pumlíče od huby!

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      rak (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 18:10 |  
      0 0

      No, také bych dost litoval. Ale jak říká Jindra, pravda leží na hřišti a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. V Leicesteru to nevypadalo ze začátku moc dobře a druhý poločas byl parádní. V Dánsku to bylo prakticky naopak. Na zápas v Leverkusenu bych raději zapomněl, i když už o tolik nešlo.

  24. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Osma     před 3 lety 18.03.2021 18:12 |  
    0 8

    :D toe zas kydů.Kdo si myslí že k tomu,má co říct tak se vyzvzací :D takže gogogogo -D

  25. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    Osma     před 3 lety 18.03.2021 18:24 |  
    1 1

    Je to blíííííííííííííííízko....:-)

  26. Los

    novimex     před 3 lety 18.03.2021 18:30 |  
    1 2

    Zítřejší losování EL na Eurosportu 1 ve 13,00 (LM ve 12,00)

  27. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    FanatikSKS     před 3 lety 18.03.2021 18:34 |  
    0 0

    Před prvním zápasem jsem nebyl skoro vůbec nervózní, což u mě není moc běžný. Dnes sem nervózní jako prase, tak se uklidňuju tím, že to po naši dominanci skončí 2:0 pro nás :)). A je mi lip :))

  28. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    damade     před 3 lety 18.03.2021 18:54 |  
    3 0

    Jindra řikal na tiskovce něco v tom smyslu, že věří, že postoupíme. V čemkoliv co se týká fotbalu bych nevěřil nikomu víc než právě Jindrovi, takže jsem dnes naprosto v klidu.

  29. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    dm52     před 3 lety 18.03.2021 19:09 |  
    4 0

    Tohle čekání je snad ještě horší, než čekání na Ježíška.

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      necich     před 3 lety 18.03.2021 19:31 |  
      0 0

      To mi povídej, basa poloprázdná... Výsledek si asi přečtu až ráno :( Proč nemohou hrát v nějaký rozumný čas.. Třeba od 19,00 hod?

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Borgetti     před 3 lety 18.03.2021 19:37 |  
      0 0

      Tak v dospělém věku určitě :-)

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      zeleznik2     před 3 lety 18.03.2021 19:40 |  
      0 0

      Snad to bude stát za to..

  30. Sestava celkem překvapivá

    honzatribrichybrasil     před 3 lety 18.03.2021 19:37 |  
    1 0

    Kolář - Bořil, Deli, Kúdela, Bah - Sima, Oscar, Hromada, Stanciu, Provod, Olayinka

      • Re: Sestava celkem překvapivá

        honzatribrichybrasil     před 3 lety 18.03.2021 19:43 |  
        0 0

        ano, překvapil. Ale cítím v tom i to, že možná kalkulujou i s prodloužením a Kuchta, Holeš či Lingr by v druhém poločase, či případném prodloužení, přinesli kvalitu a tvrdost.

        • Re: Sestava celkem překvapivá

          Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 19:46 |  
          0 0

          Určitě a čekám, že naši dva útočníci budou hodně zatápět jejich stoperům a presovat jejich rozehrávku ...

      • Re: Sestava celkem překvapivá

        honzatribrichybrasil     před 3 lety 18.03.2021 19:45 |  
        0 0

        nemyslím si, že grafika odpovídá. Spíš mi to příjde na diamant, který jsme hráli na Interu v LM. Obrana patrně klasicky čtyřčlená.

        • Re: Sestava celkem překvapivá

          Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 19:48 |  
          0 0

          Těžko říct, ale že by měl Býček špatné info nebo to taky může být součást taktiky před zápasem ...

          • Re: Sestava celkem překvapivá

            honzatribrichybrasil     před 3 lety 18.03.2021 19:49 |  
            0 0

            Možná taktika před zápasem. A nebo opravdu Osky a Bah jako wingbackové.. těžko říci. Uvidíme v prvních minutách zápasu..

            • Re: Sestava celkem překvapivá

              Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 18.03.2021 19:52 |  
              0 0

              Přesně, uvidí se v devět, ale už aby to začalo.

    • Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

      Jachym     před 3 lety 18.03.2021 19:45 |  
      2 0

      Zajímavé a pro mě překvapivé. Oscara jsem nečekal, bál jsem se jak zvládne těžký soubojový zápas. Sedm cizinců v základu, žádný na lavičce. To také není častý jev. Na druhé straně, od toho tu jsou, aby byli rozdíloví hráči. Kéž to dneska prokáží!

  31. Re: Slavii čeká osmifinále Evropské ligy

    kapitan.pisoar     před 3 lety 18.03.2021 19:42 |  
    1 7

    Provod na centru je další důkaz toho, že jsme od odchodu Škody nebyli schopni najít a přivést kvalitního útočníka...