Evropská liga

Rangers - Slavia 0:2

Slavia po dvou letech znovu postupuje do čtvrtfinále Evropské ligy. Surový zápas, ve kterém domácí viděli dvě červené karty, rozhodli brankami Olayinka a Stanciu. Zápas dochytal Matyáš Vágner poté, co domácí Roofe kopačkou atakoval obličej Ondřeje Koláře, který celý zakrvácený musel střídat.

Trenér Trpišovský sestavou šokoval. Nepostavil do základu ani Jana Kuchtu ani Tomáše Holeše a rozestavení před zápasem zůstalo záhadou. Prezentováno bylo jako 3-5-2 se stopery Bořilem, Delim a Kúdelou, zálohou Bah, Stanciu, Hromada, Oscar, Sima a útokem Provod, Olayinka. Tomu však věřil málokdo a skutečně, po úvodním hvizdu se rozestavila Slavia do klasického 4-5-1 se Simou na hrotu. Úvod zápasu přinesl aktivitu z obou stran, dvě akce domácích zastavila s obtížemi obrana Slavie a na druhé straně po průniku Stancia odvracel na malém vápně Balogun na roh. Poté se hra trochu uklidnila, slávisté vypadali na hřišti lépe. A ve 14. minutě se radovali z branky! Deli rozehrál doleva na Bořila, ten poslal krásný centr do vápna, kde si jej našel Peter Olayinka, hlavou poslal míč na zem k bližší tyči a McGregor tentokrát míč před čarou zastavit nedokázal - 0:1! Na druhé straně hned za dvě minuty střílel nebezpečně Kent, Kolář míč vyrazil na roh. Ve dvacáté minutě centroval Barišič a Morelos poslal svou hlavičku v souboji s Delim nad bránu. O čtyři minuty později kopali domácí přímý kop, centr do vápna šel boxovat Kolář, srazil se z Goldsonem a chvíli byl otřesený, brzy se však postavil na nohy a mohl rozehrávat. Slávisté však tou dobou byli pod tlakem a na soupeřovu polovinu se dostávali jen sporadicky. Zápas byl hodně nervózní, na hřišti bylo k vidění mnoho faulů a vyloženě nesportovních momentů, z větší části ze strany hráčů domácího celku. Když Kamara srazil ramenem Baha u lavičky sešívaných, slávisté asi chtěli vidět v rukou izraelského sudího červenou kartu, přišla však jen žlutá. Ve 43. minutě střílel Morelos zpoza vápna jen těsně vedle Kolářovy brány, golman Slavie však míč zřejmě kontroloval. V nastaveném čase Sima využil chyby Baloguna a šel do vápna, tam ho Balogun zastavil na hranici faulu, penalta se však nepískala a nic na tom nezměnil ani přezkum videorozhodčího. Aribo pak trefil ještě do přestávky loktem do hlavy Kúdelu, neviděl ani žlutou kartu a šlo se do kabin.

Druhý poločas začal podobně, jak se odvíjel ten první, územní převahou Rangers, ovšem po vápno, kde naráželi domácí na pevnou obranu Slavie. Když už se Sima s míčem dostal až do vápna, přihrál hodně nepřesně na hranici vápna a vlastně tím jen odevzdal míč domácím. V 58. minutě trenér Trpišovský třikrát vystřídal, ze hry šli Olayinka, Hromada a Oscar, na hřiště se dostali Masopust, Holeš a Kuchta. Kamarova střela z 25 metrů v 60. minutě byla slabá a mířila vedle brány. O dvě minuty později střídající Roofe šel naprosto nesmyslně kopačkou do hlavy Koláře, viděl červenou kartu, ale Kolář musel střídat a nahradil jej na hřišti mladičký Matyáš Vágner. V 67. minutě střílel z úhlu nad Vágnerovu bránu Patterson. O tři minuty později utekl Bah, před vápnem jej sestřelil Patterson, ale izraelský rozhodčí nepochopitelně vůbec nepískal, jinak by musel druhého domácího hráče vyloučit. To ale stejně přišlo o chvíli později, kdy Balogunovi utekl míč a obránce domácích ošklivě sestřelil Masopusta. Po druhé žluté kartě se musel rovněž pakovat ze hřiště. Nico Stanciu brutalitu domácích potrestal druhou brankou z přímého kopu - 0:2!! Domácí potřebovali vstřelit tři branky, bylo jich však na hřišti o dva méně a do konce zápasu zbývalo už jen nějakých patnáct minut. Zápas se stal najednou daleko poklidnějším, slávisté drželi míč, hledali prostor pro brejky, v jednom z nich hledal Kuchta Simu, před nímž zahrál Kamara na roh. V posledních minutách ještě vzbudila velké emoce potyčka po faulu na Kuchtu, aktivní v ní byl Kúdela, který něco pošeptal Kamarovi do ucha, načež se strhla pořádná mela a hráči domácích naháněli Kúdelu po hřišti. Sudí to vyřešil jen žlutými kartami a zápas pak už doběhl do vítězného konce pro Slavii. Při zítřejším losu se tak může těšit na soupeře pro čtvrtfinále Evropské ligy.

osmifinále - Čtvrtek 18. 03. 2021 21:00

Evropská liga, 2020/2021
0 - 2
0 - 1
Rangers FC
Rangers FC

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

14. Peter Olayinka
74. Nicolae Stanciu

Komentáře (1203)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé