Evropská liga

Slavii čeká odveta čtvrfinále Evropské ligy

Slavia již zítra dostane možnost vybojovat největší úspěch na pohárové scéně od roku 1996 a postoupit do semifinále Evropské ligy. V cestě jí bude stát londýnský Arsenal, se kterým v prvním zápase remizovala 1:1.

Karty jsou tak rozdány jasně – pokud Slavia zvítězí nebo zaznamená bezgólovou remízu, postupuje dál. Výsledek 1:1 by zápas poslal do prodloužení, jakákoliv vyšší remíza nebo výhra Arsenalu by znamenala vyřazení červenobílých. Náš zítřejší soupeř byl podrobně představen v článku čtenáře JS, shrňme si tedy na tomto místě jen několik základních faktů. Kanonýři zatím nezažívají úplně ideální sezónu. V Premier League jsou na průběžném 9. místě a jejich jediná vstupenka do pohárové Evropy tak pravděpodobně vede skrze vítězství v Evropské lize. V dosavadním průběhu soutěže zatím londýnský tým zaznamenal 8 vítězství, 2 remízy a 1 porážku. Daří se jim střílet hodně branek, v 11 zápasech jich Kanonýři nasázeli 28. Nejlepším střelcem je Nicolas Pepé se čtyřmi góly. Dobře si Londýňané vedou i v obranné fázi, kde zatím mají průměr jednoho obdrženého gólu na zápas. Největší hvězdou týmu je Pierre-Emerick Aubameyang, který ale zatím nezažívá tak plodnou sezónu jako v předchozích letech. Trenéra Artetu tak možná ani tolik nemrzí, že v odvetě nejspíš nebude k dispozici kvůli nemoci. Mnohem větší vrásky mu asi dělá pravděpodobná absence talentovaného norského záložníka Martina Ødegaarda. O jeho startu se nejspíše rozhodne až těsně před zápasem. Určitě budou chybět obránci David Luiz a Kieran Tierney. Drobná zranění naopak stihla vyléčit trojice Bukayo Saka, Emile Smith Rowe a Martinelli.

Také slávisté počítají řadu ztrát. Ta nejbolestnější asi ještě stále v myslích řady fanoušků stále doznívá. Pochopitelně je řeč o překvapivém trestu pro stopera Ondřeje Kúdelu. Kromě něj trenéři nemohou počítat ani s dalšími stopery Davidem Hovorkou a Simonem Deli. Nejistá je i situace kolem dvojice afrických legionářů Abdalláha Simy a Petera Olayinky, přičemž případný start v základní sestavě by měl být pravděpodobnější u druhého jmenovaného. Trenér Trpišovský tak má před zápasem jistě celou řadu otazníků ohledně sestavy. Dá se počítat s opětovným nasazením Tomáše Holeše na stopera, jeho místo uprostřed zálohy pak nejspíš zaplní někdo z dvojice Jakub Hromada a Petr Ševčík. V případě absence Simy se nabízí nasadit opět na křídlo Oscara, ale možná trenéři sáhnou po Lukáši Masopustovi, který je vhodnější pro případné vysoké napadání. Kromě obrovského úspěchu hrají slávisté i za svého spoluhráče Ondřeje Kúdelu – čím dále Slavia postoupí, tím více zápasů se umaže z jeho trestu. Boj o historický úspěch začíná zítra ve 21 hodin, na kdy je naplánován výkop zápasu. Přímým přenosem ho vysílá stanice ČT Sport.

Tip na sestavu: Kolář – Bah, Holeš, Zima, Bořil – Provod, Ševčík – Oscar, Stanciu, Olayinka - Kuchta

Kurzy: 4,65 - 3,74 - 1,85

 

 

čtvrtfinále - Čtvrtek 15. 04. 2021 21:00

Evropská liga, 2020/2021
0 - 4
0 - 3
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Arsenal FC
Arsenal FC

18. Pépé; 21.Lacazette; 24. Saka; 77. Lacazette

Komentáře (418)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé