Fortuna liga

Slavia - Zlín 2:1

Slavia přes špatný výkon dokázala porazit v Edenu Zlín 2:1 brankami Stancia a Kuchty. Hosté přitom vedli po brance Potočného z penalty. Od jistoty titulu je šest kol před koncem ligy dělí už jen dva body, které mohou získat v neděli ve vršovickém derby v Ďolíčku.

Trenér Trpišovský podruhé v řadě postavil Slavii do rozestavení se třemi obránci, Kačarabou, Kúdelou a Zimou. Na křídlech hráli Masopust s Bořilem a útočníci nastoupili ve dvojici Tecl, Kuchta. Do středu zálohy se po dlouhé době postavil v základní sestavě v ligovém zápase exzlínský Ibrahim Traoré. Hostům dlouhodobě chybí Cheick Condé, o kterého se Slavia dříve zajímala, ale který má problémy s obnovením víz a je mimo republiku. Po opatrnějším úvodu se Slavia dostala do první šance ve čtvrté minutě, Masopustovu tečovanou ránu Dostál vyrazil nohama k Teclovi, ten z dorážky také trefil jen místo, kde stál Dostál. Hosté odpověděli šancí Poznara, kterou zneškodnil Kolář, jenže míč se odrazil zpět k Poznarovi, kterému se pod nohy dost nešikovně zezadu připletl Bořil a sudí Ginzel správně odpískal penaltu. Tu proměnil Potočný a Zlín šel v Edenu do vedení - 0:1! Slávisté zkusili odpovědět ze standardních situací, ani přímý kop ani rohový kop ale k zakončení nevedly. Stanciova střela zpoza vápna ve 14. minutě skončila těsně vedle, byla ale slabá a málo nebezpečná. Slávisté sice měli územní převahu, ta však byla platonická a minuty ubíhaly, aniž by se Stanislav Dostál ve zlínské brance musel jakkoli zapotit. V 21. minutě zahrál rohový kop Stanciu, míč ve vápně nadělal problémy obraně aniž by jej zasáhl kdokoli ze slávistů, posléze však fauloval Kačaraba a bylo po šanci. Sešívaní obléhali vápno soupeře, místo střel z dálky ale volili často kombinaci až do jeho hloubky a naráželi na početnou obranu hostů. Do tutové šance se tak prokombinovali až ve 29. minutě, Traoré posunul Teclovi, ten si počkal, až mu obloukem naběhne Stanciu, v pravý čas mu poslal přesnou přihrávku a Stanciu se tváří v tvář Dostálovi nemýlil - 1:1! Ve 33. minutě nabral rychlost uprostřed hřiště Cedidla a poslal pumelici jen těsně nad bránu Ondřeje Koláře. O tři minuty později trefil Stanciu z přímého kopu zeď, z pokračující akce Kuchtovi utekl míč a po následném rohu hlavičkoval Kuchta v záklonu nad bránu. V 39. minutě dostal přihrávku za obranu Kuchta, hledal ve vápně ještě Tecla, kterého stáhl k zemi za ruku před odkrytou bránou Cedidla a sudí Ginzel odpískal penaltu a udělil Cedidlovi červenou kartu. Situace se následně zkoumala u videa, které obě rozhodnutí zrušilo pro předchozí ofsajd. Uběhly jen dvě minuty a Ginzel odpískal další penaltu pro Slavii, tentokrát za ruku při odkopu obránce. Následně se šel podívat na video a své rozhodnutí opět zrušil. Do konce poločasu se pak i přes čtyřminutové nastavení už nic nestalo a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Do druhého poločasu Slavia změnila rozestavení, Tecla nahradil Ševčík, Kúdela se přesunul na pravý kraj obrany a vrátili se ke svému tradičnímu rozestavení 4-5-1, nicméně hráči ve středu hřiště si velmi elasticky měnili pozice. Po kombinaci Provoda se Stanciem střílel rumunský záložník, míč ale netrefil ideálně a ten skončil vedle brány. V 50. minutě přišla velmi kuriózní branka Slavie, Traoré poslal za obranu Kuchtu, ten zakončoval na dlouhou nohu a míč se dokutálel na tyč, od té se odrazil ke Stanciovi, jehož pokus zablokoval obránce, míč se dostal k brankáři Dostálovi, který jej poslal na vlastní bránu, kde jej našel znovu Kuchta a tentokrát jej nekompromisně zavěsil - 2:1! Hosté odpověděli náporem, Dramé si chtěl vyžádat druhou penaltu pro svůj tým, ale píšťalka sudího nezazněla. Červenobílí pak přežili také centry z přímého i rohového kopu soupeře. Sami pak dlouho drželi míč a snažili se vymyslet nějakou efektivní ofenzivní akci, míč se ale nedostával do nebezpečných pozic kolem Dostálova vápna. V 66. minutě spálili hosté nemožné, centr ze strany si našel nad obránci Slavie Poznar, trefil tyč a odražený míč už nikým neatakován poslal Poznar míč nad bránu. Slávisté hráli jen údržbu a o podobné situace si vyloženě koledovali. Když už po Zimově průniku mohli jít sešívaní do rychlé protiakce, Masopust nedostal za obranu ideální míč a bylo po šanci. Minuty ubíhaly a slávisté se nemohli hnout od půlící čáry, na jejich hru nebyl příliš pěkný pohled. Hosté byli o poznání pohyblivější a u odražených míčů byli většinou rychleji oni. Z nudné hry se zjevil brejk Slavie až v 86. minutě, v akci střídajících hráčů van Buren sklepl Hromadovi, ten dal do strany Oscarovi, který hledal zpět ve vápně van Burena. Nizozemský útočník tísněn obráncem střílel těsně mimo. Poslední střelu zápasu si připsal hostující Janošek, bránu netrefil a slávisté tak zápas přes nepříliš povedený výkon dotáhli do vítězného konce.

28. - Středa 21. 04. 2021 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
2 - 1
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

29. Nicolae Stanciu
50. Jan Kuchta

FC Zlín
FC Zlín

7. Potočný (pen)

Komentáře (435)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé