Fortuna liga

Bohemians - Slavia 0:0

Slavia musela oslavy titulu ještě odložit, na hřišti Bohemians odehrála smolný zápas, v šancích trefovala hráče soupeře, VAR jí nepochopitelně upřel naprosto jasný pokutový kop a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. K titulu Slavii nyní stačí získat z dalších pěti zápasů jediný bod.

Trenér Trpišovský se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránci, do základní sestavy se po prodělaném covidu vrátil Simon Deli, v záloze se vedle sebe postavili Holeš s Hromadou, v ofenzivní čtveřici pak hráli od úvodního hvizdu Ševčík zprava, Oscar zleva, Stanciu uprostřed a Tecl na hrotu. Domácím chybělo hned několik hráčů, především Vaníček, Vacek, Květ, Jindřišek, Bartek a Hůlka. Z exslávistů byl v sestavě jen Martin Dostál, Tomáš Necid zůstal na lavičce a tamtéž byl Daniel Kosek, který v Bohemians hostuje ze Slavie. Úvod utkání byl tak trochu podle očekávání poněkud neurovnaný, oba týmy rychle ztrácely míče a slávisté nebyli schopni se dostat z vlastní poloviny s míčem na kopačkách. První nebezpečnou akci měli domácí, Keitův průnik vápnem zablokovali slávisté na rohový kop. V deváté minutě zápasu centroval do vápna Bořil, Bačkovský míč vyboxoval, ale zboural u toho spoluhráče Köstla a nějakou dobu se kvůli ošetřování nehrálo. Domácí stoper se po pár minutách do hry vrátil. Slávisté rozhodně nebyli na hřišti lepším týmem, hrálo se více na jejich polovině a souvislé držení míče na dostřel brány Bohemians bylo nad jejich síly. Ševčíkova střela v 18. minutě byla tečovaná nad bránu a kopal se jen roh. Když mohl Bořil jít do rychlejší akce na polovině soupeře, sudí Julínek odpískal předchozí faul na Tecla a bylo po akci. Po půlhodině hry Köstl přece jen musel ze hry a nahradil jej Novák. Tou dobou Slavia přece jen získala mírnou převahu, ovšem centry do vápna byly prakticky pokaždé dlouhé a nenacházely hráče v červenobílých dresech. Na konci 35. minuty pronikl nadějně do vápna Bořil, ale finální přihrávka opět nenašla spoluhráče. Ve 40. minutě rozehráli slávisté přímý kop ze strany nakrátko, Ševčík posunul Stanciovi a jeho pumelice jen těsně přeletěla břevno! Teclův prudký centr do malého vápna nikoho nenašel, do konce poločasu už se pak nic zajímavého nestalo a do šaten odešly oba týmy za naprosto zaslouženého a nepřekvapivého stavu 0:0.

Po rychlé akci v 47. minutě střílel Oscar zpoza vápna těsně mimo. Po rozehraném rohu nakrátko centroval Stanciu a Deli hlavičkoval také mimo tři tyče. V 51. minutě šli slávisté do brejku, Tecl poslal krásnou přihrávku Masopustovi, jenže ten ztroskotal na Bačkovském, v dohrávané akci už v těžké pozici minul Stanciu. V 55. minutě hledal Novák centrem Puškáče, kterému hlavička ovšem nevyšla a míč ani neposlal směrem na bránu. Po hodině hry nahradili na hřišti van Buren s Traorém Hromadu se Stanciem. Hře Slavie to však zpočátku nijak nepomohlo, slávisté chybovali v rozehrávce a opět měli problém se dostat na polovinu soupeře. V 68. minutě pěkně rozehrál van Buren do strany na Bořila, ten vrátil do vápna, kde si míč opět našel van Buren a bombou k tyči napálil Krcha! V 73. minutě po rohovém kopu Ševčíka pálil Masopust ale také on trefil bránícího hráče. Na poslední čtvrthodinu nahradil na hrotu útoku Kuchta Tecla. V 78. minutě po faulu na Kuchtu kopal přímý kop Ševčík, trefil však jen zeď. Akce pokračovala a ve vápně Vondra nakopl Traorého. Sudí neodpískal penaltu a nepochopitelně penaltu neviděl ani VAR. V 81. minutě prošel podél brankové čáry Ševčík, našel Kuchtu a ten napálil bohužel pouze Bačkovského, který zasáhl, ani nevěděl jak. Slávisté byli v tlaku, ale obrana domácích odolávala. V 90. minutě však musel vytíhnout Kolář na roh dalekonosnou ránu Levina. Po něm hlavičkoval Krch vysoko nad bránu. Poslední střelu zápasu poslal Levin vysoko nad a zápas skončil bezbrankovou remízou. Slavia natáhla šnůru neporazitelnosti na 41 zápasů, ale titul slavit ještě nemohla.

29. - Neděle 25. 04. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 0
0 - 0
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (302)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé