Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 20/21 17

Slavia v neděli už mohla slavit titul, ztratila však dva body remízou v Ďolíčku a tak se v novém díle podcastu ještě neslavilo. Sestava quelhar, Vlajkonoš a Thorklaer diskutovala o poslední ligových výsledcích a výkonech, vypadnutí s Arsenalem a nejbližším programu Slavie.

Sedm bodů v posledních třech ligových zápasech, to je velmi dobrá bilance a přestože poslední remíza odložila oslavy titulu minimálně o týden, nepředstavuje žádnou zásadní ztrátu nebo čáru přes rozpočet. Co však může být varováním je fakt, že Slavia za posledních 270 minut ligového fotbalu vstřelila pouze tři branky, jednu v Liberci a dvě doma Zlínu. Proč tomu tak je, zda jsou hráči unavení a nebo doplácíme na mnoho zranění soustředěných na hráče stejných postů, to bylo jedním z témat diskuze o posledních ligových zápasech. V posledním segmentu o pohárové Evropě v této sezóně jsme se vrátili k vypadnutí s Arsenalem a zhodnotili celkové působení Slavie v pohárové Evropě, dostali jsme se třeba k tomu, kteří hráči se ukázali nejvíce a o které tak může být v létě zájem. V poslední části podcastu pak přišla řeč na nejbližší zápasy Slavie, které rozhodně nejsou z nejlehčích, pohárové čtvrtfinále na hřišti Olomouce, ligový zápas proti obrozené Plzni, případné derby na Letné v poháru a znovu cesta do Olomouce, těžko hledat zápas, kde by si mohly opory odpočinout. Na úplný závěr jsme se jen krátce zamysleli na oblíbené letní téma posil.

Omluvte sníženou kvalitu záznamu způsobenou nahráváním online místo ve studiu.

Obsah:

(00:00) Bohemians - Slavia 0:0, Slavia - Zlín 2:1, Liberec - Slavia 0:1
(37:35) Slavia - Arsenal 0:4, celkové působení Slavie v Evropě
(1:00:10) Program Slavie, domácí pohár, posily

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 27.04.2021 10:24 |  
    9 1

    Dobré ráno i dopoledne přeji všem při dobré kávě s hřejivým sluníčkem od Šumavy:-)).
    Děkuji Qoelharovi, Vlajkonošovi i Thorklaerovi za kvalitní povídání a také za jejich zajímavé názory.
    Stejně jako uvedeným disputujícím, tak i mě zaráží neskutečné a nepochopitelné závěry od VARu, kde je tento systém zneužíván tím, kdo u něj zrovna sedí. Ta šílená rozdílnost v posuzování není přeci chybou systému VAR, ale těch, kteří u toho sedí.
    Zelinka, Julínek, Pechanec, Marek....... proč se mi ta jména tady pořád opakují????
    Co se týče rozboru naší hry proti Klokanovi, tak souhlasím.
    Klokan na nás vyrukoval tak, jak se dalo předpokládat.
    Měli jsme problém s rozehrávkou a nesedlo si spojení Hromada, Holeš, Oscar a Ševčík.
    Pořád se nějak měnili a pořád to nešlo. Začalo si to sedat až začátkem druhé půle, kdy si řekli kluci jak na to, a také pomohl příchod Traorého. Pomohl Holešovi tím, že šel více dopředu a zajistil souhru do předfinální fáze. Ševčík se tak mohl věnovat té své nejlepší činnosti a propojoval to s finální fází a svými akcemi ze stran.
    Souhlasím také s klukama, že ve druhé půli jsme měli i ložené šance, které Klokan odvrátil ani neví jak.....
    Jen chci připomenout znovu velmi hloupé a až buranské jednání trenéra klokanů Klusáčka.
    Bohužel, nikde kritika na jeho jednání nezazněla a to je smutné.........
    "Omnia quae exesserunt modum, nocent" - Vergilius - Zpěvy pastýřské
    Vše, co překračuje míru, jest škodlivé.....
    Ostatní, co zaznělo v podcastu a to včetně toho zápasu s Arsenalem, lze považovat za poctivě a i kriticky zhodnocené.
    Máme pořád na čem pracovat a to i dobře zmíněné snahy o budování slávistické akademie.
    Kéž by se to povedlo.
    Pokud bude potřeba, sám rád přispěji.
    Jde přeci o naši další slávistickou generaci.
    O posilách jsem také něco zaslechl a držím palce JiT i JT, aby měli šťastnou ruku.
    Teď je však před námi další z cílů, které si Slavia dala do vínku.
    V Olomouci to bude další šichta a jen kroutím hlavou nad tím, jak je Slavia ždímána v termínech.
    JiT dělá co může, aby si kluci alespoň trochu oddechli a tak to střídá i na úkor kvality.
    Věřím našim klukům, že se budou rvát do poslední minuty a snad se jim to v Olomouci povede.
    No a v neděli Plzeň a pak hned Sparta a pak hned Jablonec........ kdo to má????
    Jen houšť a větší kapky..........
    Tak kluci...... držím všechny palce a držte se.
    Vám všem s úctou
    Sokrates55




    Komentář byl uživatelem upraven (27.04.2021 10:24) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

      Dobi     před 3 lety 27.04.2021 13:40 |  
      3 1

      No, konečně jsem se mohl pořádně nadchnout i vydechnout!! (Sokratovy příspěvky totiž vždy čtu jedním dechem a tento není výjimkou!). A opět si říkám, že právě díky všem takovým lidičkám jsme si vybrali ten nejideálnější klub na světě!!!

    • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

      mig52     před 3 lety 29.04.2021 09:07 |  
      0 1

      Sokrate, zdravím na Šumavu s tím, žes jasně pojmenoval, že za selhávání VARU nemůže technika, ale lidský faktoř. V nářcícg na něj ho mnozí posílají do pekel, ale tam je třeba shodit ty cinklé bezsvĕdomce. Jinak při vší úctě k našim klukům jsem s obavou očekával, že s dvojicí Holeš - Hromada uvnitř zálohy to bude kombinačnĕ váznout. Neměl jsem s výkonem ani remízou problém neboť jsem nám všem moooc přál ten neuvěřitelný rekord, což se k velké radosti podařilo.

      • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 29.04.2021 09:31 |  
        2 0

        Také Tě zdravím na Valašsko příteli.
        Komise rozhodčích konstatovala, že nás Julínek a Pechanec u VARu v utkání s klokanem poškodili.
        Mohli jsme mít už v klidu titul. A světe div se (vlastně nediv se), toto duo bude opět pískat a posuzovat od VARu beztrestně zápas o víkendu Jablonec - OLomouc. No, to už je doslova trapné.
        Přesně takhle nějak to popisoval i přítel BooSKS v tom smyslu, že si z nás tato dvojice při utkání s klokanem udělala "suchej záchod".
        Tak asi tak.
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

          mig52     před 3 lety 29.04.2021 10:51 |  
          0 2

          Je to tak. Jenže věz, že ona je ta karma časem dostihne, ony pověstné boží mlýny je semelou, dříve či později. Jistě jsi zaregistroval, jak dopadli rangers v poháru.

  2. Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

    JS (přítel SN)     před 3 lety 27.04.2021 10:58 |  
    3 10

    Hodně se mi líbila otázka ohledně psychiky v důležitých zápasech. Snad teda nejsem sám, komu přijde, že když „o něco jde“, nastoupíme do zápasu s hodně težkýma nohama a ustaraným taktickým přístupem. A to nehledě na fyzickou únavu a další okolnosti (marodky, atd.). 1. poločas na Chelsea venku, Midtyjlland doma i venku, Arsenal venku i doma mají společného víc, než se zdá.

    • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

      Alanor (admin)     před 3 lety 27.04.2021 11:40 |  
      7 0

      To bych tedy neřekl. Se Sevillou či Leicesterem snad o nic nešlo? Myslím, že většinou hrajeme v Evropě odvážně. A s Arsenalem a na Chelsea to taky nebylo u ustrašenosti, spíš naopak jsme hráli vzadu až moc otevřeně a naivně.

      Byť teda souhlasím, že opatrnost je vidět, když začínáme vyřazovací dvojzápas doma. Ale o to aktivnější pak jsme venku. A bojácnost seděla na ten Midtjylland, tam to fakt bylo celé ustrašené. Ale šlo o hodně a ten tým byl relativně méně zkušený po odchodech Součka, Škody, Hušbauera...

      • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

        JS (přítel SN)     před 3 lety 27.04.2021 12:25 |  
        2 6

        Nerozumíš mi. V Evropě VŽDYCKY „o něco jde“. Ale je rozdíl, jestli k tomu přistupuješ jakože „jsme outsideři a můžeme překvapit, tak je běžte kluci potrápit a ukažte jim, co umíte“ (Sevilla, Leicester), nebo se to nese ve stylu „víme, že celej klub chceme do Champions League, máme relativně hratelnýho soupeře, takže tam běžte a postupte“ (Midtjylland). Jinými slovy jde o to, jestli v tom psychickém naladění kabiny (a realizáku atd.) převažuje spíš to „můžeme“ nebo „musíme“.

        • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

          Alanor (admin)     před 3 lety 27.04.2021 12:40 |  
          5 0

          Dobře, na ten Midtjylland to sedí a s tím souhlasím. Ale to bylo jednou a za okolností, kdy ten kádr byl celkem obměněný. Ty jsi ale ten Midtjylland dával do jednoho pytle s Chelsea a Arsenalem. A tam spojitost nevidím. A stejně tak by Chelsea a Arsenal spadaly do té kolonky "můžeme" a i tak to nevyšlo. A několikrát jsme "museli" a zvládli to (Kluž, Zenit nebo i Genk a Rangers byli považováni za hratelné soupeře...).

          • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

            JS (přítel SN)     před 3 lety 27.04.2021 12:48 |  
            2 4

            Já to vidím jinak. Chelsea i Arsenal mají za mě dost společnýho s Mitdjyllandem, (Arsenal víc). Proč? Bylo to čtvrtfinále, pár opravdu dobrých klubů už jsme v sezoně porazili a z prvního zápasu jsme si odnesli výsledek, který nás úplně nediskvalifikoval ze hry. Obzvlášť s Arsenalem se klubem tak trochu šeptem neslo, že finále je už blízko, a určitě všichni s Arsenalem vnímali, že mají nejhorší formu za posledních X let a že jsme v sezoně už silnější klub vyklepli (LCFC). To všechno se spojí v opatrnou taktiku a opatrný herní přístup, do kterého jsme se sami zamkli v hlavách a tudíž z něj nešlo nijak vystoupit a oba soupeři nám nakonec nasypali několik branek do poločasu.

            Rangers byli fotbalově na úrovni Jablonce, což jsme zjistili až na hřišti, ale přes ně žádný „musíme“ podle mě ještě nebylo. „Musíme“ nastupuje až ve specifické části sezony, a to když už zbývá jen pár zápasů k obrovskému (historickému) úspěchu. Play-off před skupinou LM je jasný. Čtvrtfinále EL (dva zápasy od historického semíčka a tři od finále, zvlášť když existuje ambice dostat se tam – a ve 1/4 finále už to blízko fakt je) je další taková situace. Mimochodem, ani s tou Kluží jsme loni nehráli nijak zvlášť dobře.

            Zkrátka když se podepíše několik psychickejch faktorů najednou (už jsme porazili silnější celky, máme historickou šanci, celej klub na to čeká, apod...), tak se to posere. Zatímco když hrajeme na absolutní překvapení z pozice outsidera, jsme v tom jako ryba ve vodě.

            • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

              Alanor (admin)     před 3 lety 27.04.2021 13:24 |  
              7 0

              Zrovna s tím Arsenalem to bylo podle mě vyloženě tím, že nám prostě došel benzín v nádrži. Kvůli zraněním, programu i absenci Kúdely jsme neměli optimální sestavu ani optimální rozpoložení. A bez top fyzického výkonu jsme na tak silného soupeře neměli. Říkal to i Trpiš, že běžecká data nebyla zdaleka taková. V tom to je, ne v tom, že jsme se báli, že postoupíme.

          • Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

            mig52     před 3 lety 27.04.2021 12:52 |  
            0 4

            Je to spekulace, ale nezvratně věřím, že nechybovat v Midtjy. fatálnĕ Kolář, tak jsme postoupili.

  3. Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

    JS (přítel SN)     před 3 lety 27.04.2021 11:21 |  
    2 6

    Nejlepší jsou ty výhledy do budoucna:
    „Ještě se budeme všichni divit.“
    „Určitě přijdou hráči, které nikdo nečeká.“
    „Díváme se do zahraničí na české i cizí hráče.“
    „V pozemcích nemusí být takový problém, o jakém jsme si všichni mysleli, že tam být může.“
    :D
    Jolanda revival.

  4. Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

    cajzik     před 3 lety 27.04.2021 15:20 |  
    9 1

    nemáte někdo podcast z roku 2013 po utkání s Teplicemi? Někteří z Vás by to evidentně potřebovali...

    nemyslím tím Sokrata, kterého tímto zdravím a všechny Vás normální.
    Užívejme si tuto dobu a budme na naše kluky hrdý ! Slavia ** Forever
    a pomalu už si začněme říkat, vítej Zlatý hattricku :)

  5. Re: Mezi námi fanoušky 20/21 17

    Mikey     před 3 lety 27.04.2021 19:44 |  
    0 0

    Po sezóně, třeba těsně před přípravou by bylo dobré pozvat někoho ze Slavie pana Trpisovskeho nebo opět pana Tvrdíka. Už teď se těším na 2 hodinový podcast :D