Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 29. kolo

Vršovické derby v Ďolíčku nemělo ani střelce, ani vítěze. Slavia tak titul oslaví až v květnu.

Zápas probíhal dle očekávání. Domácí Bohemians byli tradičně nahecovaní a nenechali nám nic zadarmo. V poslední době navíc mají dobrou formu a i v neděli bych si troufl říci, že podali na své poměry nadstandardní výkon. K zakončení se sice téměř nedostali, ale jinak Slavii ztěžovali život, jak to jen bylo možné. Na sešívaných je znát náročný program i několik absencí ze základní sestavy, a je tak jasné, že nejsme v rozpoložení pro optimální výkony. I tak jsme ale prokázali kvalitu a houževnatého soupeře začali postupem času přehrávat. Leč dvě vyložené šance zůstaly bez gólového vyústění, když už skoro typicky selhal v samostatném úniku Masopust a Van Burenova střela byla vykopnuta z brankové čáry. A když zůstalo bez odezvy ze strany rozhodčího i videa nakopnutí Traorého ve vápně, tak zápas nemohl skončit jinak než bezgólovou remízou. Ta za dané situace není žádnou tragédií, naopak bych vyzdvihl stanovení nového rekordu bez porážku. Překonat třičtvrtě století starý počin je v dnešní době, kdy jsou mužstva vyrovnanější a termínová listina je našlapanější, ohromný úspěch! A titul? I když jsem vždy radši dopředu opatrný a nerad bych něco zakřikl, tak za současné situace je zisk hattricku neodvratný a holt si na něj o nějaký ten den navíc počkáme, v čemž nevidím žádný větší problém.

Bohužel se musím zastavit i u rozhodčích, kteří v lize v poslední době zase dělají pěknou paseku. Pro běžného fanouška je nyní VAR naprosto nečitelný a rozhodčí si de facto rozhodují podle svého bez jakékoliv jednotné linie. Někdy video doporučí penaltu za sotva viditelný faul (třeba penalta proti nám v Karviné), jindy přivře oči nad mnohem jasnější situací, což byl právě nedělní případ, kdy byl ve vápně jasně nakopnut Traoré. Jak to proboha mohlo projít přes video? Zvlášť v jeho "českém nastavení", kdy se často až zbytečně hledají i drobné přestupky. Rozhodčí se zkrátka řítí samospádem bez jasného vedení a mise Portugalce Mela Pereiry je fiaskem. Dokonce se ani nedá říci, že se dotyčný přišel do Česka vyprdět, protože on tu snad ani není... Ostuda!

P. S. V rámci objektivity ještě zmíním přistrčení Deliho při šanci Puškáče, o kterém mi psal kamarád fandící Bohemians. Byl to faul? Za mě to byl kontakt spíše basketbalový a neumím si představit, že by ho některý rozhodčí odpískal v reálu. Při shlédnutí videa pak možná ano, protože útočník soupeře tím byl skutečně rozhozen v dobré šanci. I tak si ale myslím, že to na rozdíl od jasného nakopnutí Traorého, není jednoznačné pochybení, na které by video mělo upozorňovat.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Práce měl minimum. Domácí se sice snažili, ale k většímu ohrožení naší branky to nedotáhli.

Lukáš Masopust - 5 - Ach ty úniky tváří v tvář brankáři. Masopust je v nich až neskutečně špatný, což se znovu potvrdilo. Náběh to byl z místa pravého beka sice skvělý, ale opět k ničemu. Co se týče dat, tak plusem Masopusta bylo, že zaznamenal více úspěšných napadání, než zbylá obranná trojice dohromady. Patřil také k nejaktivnějším hráčům, co se týče kombinace. Naopak ve ztrátách míče byl o parník nejhorším hráčem z týmu, ale to vyplývá i z té aktivity a snahy Lukáše nevolit alibistická řešení.

Ondřej Kúdela - 6 - Nebyl tolik vidět, ale svou úlohu zvládl dobře, o čemž nejlépe vypovídá to, že klokani branku v podstatě neohrozili.

Simon Deli - 7 - Prodělaný covid na něm nebyl znát a podle mě byl nejlepším hráčem v poli. I když to s Keitou neměl snadné, tak vyhrával hlavy i souboje. Dominantní byl i v získaných míčích, kterých jako jediný hráč na hřišti získal dvouciferný počet - hned 15! Slušně se snažil i o podporu útoku.

Jan Bořil - 6 - Mírně nadprůměrný výkon, což lze vysledovat i z dat. V nich měl jasně nadprůměrné procento vyhraných soubojů, zajímavostí je, že měl po Teclovi a Ševčíkovi třetí největší počet akcí ve vápně soupeře.

Petr Ševčík - 6 - Patřil k lepším hráčům a nadprůměrná čísla má jak dozadu, tak dopředu. Komplexní výkon.

Tomáš Holeš - 5 - Byl průměrný. Zajímavé je statistické srovnání s Hromadou, který hraje podobnou pozici a který měl tentokrát dle InStatu v podstatě shodný přínos pro tým. Oba hráči se ale liší v jednotlivých složkách své hry, přičemž výsledky nepřekvapí (a asi jsou dány i tím, že když oba hráči nastupují spolu, tak Hromada má více úkolů dozadu a Holeš dopředu). Hromada se více zapojuje do soubojů, přičemž Holeš se spíše snaží o čtení hry a zachycení míčů. Co se týče kombinace, tak také nepřekvapí, že aktivnější je Holeš.

Jakub Hromada - 5 - Hodně věcí už jsem vypíchl u Hromadova srovnání s Holešem. I od Jakuba to tentokrát bylo veskrze průměrné představení.

Nicolae Stanciu - 5 - V zápase se více prosadit nedokázal a zahrál průměrně. Pro něj osobně by asi bylo lepší, kdyby hrál spíše těch závěrečných 30 minut než úvodních 60, kdy měla Bohemka ještě dost sil a na hřišti nebylo tolik prostoru. Ale je jasné, že po vypadnutí Provoda nebylo moc alternativ.

Oscar Dorley - 5 - Nijak nevybočil z průměru. Tahová rychlostní křídla teď postrádáme, tím spíš že pro Trpišovského systém hry je to do značné míry charakteristický a klíčový post.

Stanislav Tecl - 5 - Začal relativně slušně, výborná byla jeho přesná přihrávka do gólovky Masopustovi. Postupem času se ale více a více vytrácel.

Mick van Buren - 6 - Hru oživil a potvrdil, že je dobrým žolíkem. Řešení situací sice nebylo zdaleka vždy optimální, i tak ale vnesl do zápasu svěží vítr a byl vidět. Škoda, že jeho střelu směřující do branky vykopl bránící hráč na brankové čáře.

Ibrahim Traoré - 6 - Teď vypadá dobře a nebál bych se ho v tomto týdnu alespoň v jednom zápase postavit v základu. Po svém nástupu na hřiště vyhrál všech 6 osobních soubojů a zapojil se i do kombinace, čímž přispěl k naší územní převaze.

Jan Kuchta a Júsuf Hilál nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

 

29. - Neděle 25. 04. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 0
0 - 0
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Alanor (admin)     před 20 dny 27.04.2021 11:23 |  
    9 0

    Včera jsem nestihl článek napsat, ale díky tomu jsem měl alespoň čas víc mrknout na data z InStatu, které jsem se pak snažil více vypíchnout v hodnocení. Tak dejte vědět, jestli je to pro vás zajímavé a zda byste to uvítali častěji. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Nosorozec     před 20 dny 27.04.2021 11:39 |  
      5 1

      Za mě zajímavé, pokud na to budeš mít čas, tak s tím pokračuj. :)
      Ještě bych se rád vyjádřil k Masopustovi. Všeobecně je často vnímán jako palič a hráč z formy. Já bych ale chtěl podotknout, že když ho bude někdo speciálně sledovat, musí si všimnout, že Maso má naprosto výborný fotbalový myšlení a spoustu šancí si vytvoříme poté, co on dobře myslenou přihrávkou vyšachuje třeba dva soupeře a přihraje spoluhráči do přečíslení.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Alanor (admin)     před 20 dny 27.04.2021 11:43 |  
        4 0

        Někdy statistický report přijde později a ideálně samozřejmě budu chtít psát hodnocení hned druhý den.

        Ale myslím, že tady se to docela hodilo, protože jinak dost hráčů hrálo průměrně a hůř by se mi něco vypichovalo. Byl to prostě klasický zápas v Ďolíčku. Takový ten poctivý mužný fotbal, jak by řekl zde oblíbený Páník. :) Prostě víc soubojů a okopávání a o to míň fotbalových akcí.


        Komentář byl uživatelem upraven (27.04.2021 11:44) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Nosorozec     před 20 dny 27.04.2021 12:00 |  
          0 0

          Vršovické derby s Bohemkou se holt nehraje na fotbalovou krásu, je to spíš válka o Vršovice :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      damade     před 20 dny 27.04.2021 12:21 |  
      5 0

      Určitě je, protože většina z nás k InStatu a detailním statistikám přístup nemá

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      drdly     před 20 dny 27.04.2021 15:34 |  
      2 0

      Ahoj. Díky za hodnocení. Osobně tedy preferuji klasické slovní hodnocení bez statistik (dalo by se říci pocitové, subjektivní). Když se prvně podívám např. na Sofascore, tak mi to mé hodnocení zkreslí.
      Nicméně mám rád také čísla. K těm z InStatu se běžně nedostanu. Netuším, jak to je s právy a použitím zde v článku, ale jako nadstavbu slovního hodnocení bych nějaký statistický přehled uvítal.
      Ať se daří.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Sedrousek     před 20 dny 27.04.2021 11:56 |  
    2 0

    Za mne hodnoceni v poradku. Jen mam prosbicku. Mohl by sem autor hodit odkaz na ty data odkud je cerpal? Asi nebudu sam koho by to zajimalo. Dekuji

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Alanor (admin)     před 20 dny 27.04.2021 12:27 |  
      2 0

      InStat, není to bohužel volně dostupné.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    houston (přítel SN)     před 20 dny 27.04.2021 13:00 |  
    1 1

    Jak může být v tak rasistickém kolektivu, jako je naše Slavia, vyhodnocen jako nej player Deli ? Ti pitomci za kanálem by si asi ukroutili palice.
    V neděli cca ve 21:20 slavíme titul no. 21 !

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 20 dny 27.04.2021 13:05 |  
      3 0

      Navrhuji stylově počkat až do 21:21... :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Sedrousek     před 20 dny 27.04.2021 13:15 |  
        0 0

        Ja ve 21:40 odjizdim do prace. To bude pekna oslava.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          houston (přítel SN)     před 20 dny 27.04.2021 13:35 |  
          0 0

          Lahev na ex a cupy dupy !

  4. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 20 dny 27.04.2021 14:20 |  
    0 0

    Tak tentokráte to mám skoro stejný včetně pana tyčinky, jen mně neuvěřitelně sere, že ho zřejmě neuvidím live na stadionu a samozřejmě i další, kteří třeba v létě odejdou.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    VitK     před 20 dny 27.04.2021 14:24 |  
    9 0

    Myslím, že pan Pechanec ve svém rozhodování při penaltách konzistentní je. Pro někoho je píská, pro někoho nikoli. Zcela konzistentně.

    23/12/2020
    FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha
    Hlavní rozhodčí: Ondřej Pechanec
    Neviděl ani záludný úder loktem Buchy na hlavu Lingra, ani penaltový zákrok na Simu

    07/02/2021
    SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha
    VAR: Ondřej Pechanec
    Upozornil na „faul“ hráče Zmrzlého, který spočíval v tom, že mu Kozák strčil svou nohu pod kopačku, kterou byl následně zasažen

    25/04/2021
    Bohemians Praha 1905 – Slavia Praha
    VAR: Ondřej Pechanec
    Jasné kopnutí do nohy Traorého zezadu neviděl.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 20 dny 27.04.2021 16:40 |  
    6 1

    Dobré odpoledne přeji Vám všem a děkuji Alanorovi za hodnocení.
    Píšu už teď, protože v den zápasu radši nic nepíšu. Psal bych asi úplné blbosti, protože jsem vždycky napnutý a nervózní.
    Myslím si, že se v tom celkovém hodnocení strefil Alanor přímo na střed stejně tak, jako Quelhar v hodnocení zápasu.
    Přidávám odkaz (asi blbě) na dnešní článek na seznamu.cz, který to velmi dobře popisuje. V objektivním deníku Sport se ničeho takového nedočkáme a situaci s "údajným zahrání ruky Kuchty" jsem si přehrával asi 6x. Nic takového jsem tam nikde nenašel, ale jasné kopnutí do vnitřní strany levého lýtka či holeně Traorého je tam naprosto jasné a evidentní. Traoré asi zapomněl řvát a svíjet se jako zlínský Poznar (nakopl našeho Bořila do nohy a byla na nás pentle), tuto situaci ale Julínek viděl u VARu jako penaltu hned, že.

    https://www.efotbal.cz/clanek-221365-Julinek-a-VAR-odlozili-Slavii-oslavy-Hrozi-neregulerni-soubeh-zaveru-ligy-s-poharem-Zamer-ci-hloupost.
    K tomu dodám, že naši kluci hráli poslední zápas v neděli skoro do devíti večer a zítra musí hrát už ve 14 hodin. Plzeň hrála v sobotu doma. A pohár hraje ve středu od 17 hodin. A snad dokonce taky doma. Tak asi tak?????

    Je nám asi všem jasné, že jsme opravdu vyždímaní a trenér "pytlíkuje" sestavu jak to jde. Vůbec se nedivím, že Nico nebyl hned "ready". Dozvědět se 2 hodiny před zápasem, že nakonec musí na plac, to nikomu nepřidá. Musím ocenit, že se Nico snažil co mohl.
    Také chválím Traorého a možná bych ho zkusil i od začátku v Olomouci. Zdá se mi víc do kombinace než Hromada. Zase je fakt, že klokan hraje tvrdě a proto tam šel Traoré až po půli.
    Ostatní kluci jsou oznámkováni asi spravedlivě. Jen bych se trochu chtěl zastat Lukáše Masopusta. Ano měl stoprocentní šanci a zatloukl to. Ano měl několik nepřesných příher. Já však chci ocenit jeho vytrvalost a bojovnost v tom, jak pomáhá přečíslovat soupeře, dává neskutečně rychlé a dlouhé náběhy, prostě toho kluka mám rád...... tak se Lukáši drž.
    Zítra v Olomouci to bude zase šichta. Všichni mají zápas s námi jako něco, kde se chtějí ukázat, že vlastně hrají přeci dobře a Slávii mohou i "udělat" a budou v novinách ........:-)).
    Je jedno, že před zápasem se Slavií odehrají 4 zápasy na prd a pak hned doma dostanou od Pardubic "čtyřku".
    O to víc si kluků vážím, že se i teď, kdy toho mají "plný kecky", dokážou vyburcovat a najít v sobě sílu to udolat.
    Zítra budu klukům držet palce a snad to dopadne dobře pro naše barvy.
    Už jsem dnes jednou psal povídání do hodnocení podcastu a tak už toho bylo ode mně asi dost.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55



    Komentář byl uživatelem upraven (27.04.2021 17:48) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Humperdink     před 20 dny 27.04.2021 18:24 |  
      3 0

      Budu se opakovat, ale tak nádherně popsáno, že jsem jen uznale polknul..líp bych to nepopsal.

  7. Re: Hodnocení

    zeleznik2     před 20 dny 27.04.2021 19:44 |  
    0 2

    První poločas velmi dobrý, chybělo jediné gól. Skvělý Simon, Nico a Šéva skvělé střely bohužel mimo. Bohemka snad až na jeden průnik nic. Druhý poločas začátek taky dobrý, pak i šance Masopusta, Kuchty. Jasná pentle na Ibru. Bohemka ke konci kousala, naše obrana už tak pevná nebyla. Bod beru, oslavy titulu budou v neděli, možná už před zápasem, díky Liberci.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Staršina     před 19 dny 28.04.2021 01:46 |  
    1 0

    Nechci se hádat, ale u Koláře bych dal daleko víc. Za to, že během zápasu toho moc neměl, nemůže Vrátili se nepropustní stopeři. O to více vyniká jeho famózní zákrok v devadesáté minutě. Myslím si, že ta střela k tyči byla gólová. Svým zákrokem zachránil neskutečný rekord. Asi tak.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Staršina     před 19 dny 28.04.2021 01:47 |  
    2 0

    Nechci se hádat, ale u Koláře bych dal daleko víc. Za to, že během zápasu toho moc neměl, nemůže Vrátili se nepropustní stopeři. O to více vyniká jeho famózní zákrok v devadesáté minutě. Myslím si, že ta střela k tyči byla gólová. Svým zákrokem zachránil neskutečný rekord. Asi tak.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Staršina     před 19 dny 28.04.2021 01:56 |  
      0 0

      Omlouvám se . První příspěvek nenaběhnul a pak jsou tam dva.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen