Aktuality z médií

Komentáře (81)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

    Harvey     před 3 lety 01.05.2021 12:33 |  
    18 1

    Tak Houstone, Tvrdík se vyjádřil. Na začátku pandemie poskytnul CITIC Slavii 110 milionů korun. Tolik k majiteli, který nás dle Tvých slov vyžírá. Teď by byla namístě Tvá omluva za nesmyslné obvinění.

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

      Mikey     před 3 lety 01.05.2021 12:43 |  
      2 8

      Ale taky jsme mu peníze už vrátili. Takže nám ty peníze nedal, ale jen půjčil. Je otázka, co se stane až se třeba nějaký rok v evropských pohárech nepovede postoupit a bude třeba jen konferenční liga nebo rok bez Evropy.

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

        Navyseals     před 3 lety 01.05.2021 12:58 |  
        10 0

        Stane se to, že klub sáhne do rezerv, který si už nějaký čas soustavně vytváří. A pokud by to nestačilo, tak stejně nedávno by majitel poskytl podporu, která by byla splatná po opětovné účasti v pohárech a návratu příjmů.

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

        Boo_SKS     před 3 lety 01.05.2021 12:58 |  
        20 1

        Pokud jsem to dobre pochopil, tak neslo o pujcku (jako to kdysi vzdycky delal ENIC, nez ho Dolezal s Rosenem ojebali), ale normalni prispevek, ktery se puvodne nemel vracet, nicmene my jsme nakonec diky sportovnim uspechum a drahym prestupum meli takove prijmy, ze jsme si na provoz vydelali sami a mohli jsme ty penize vratit.

        Stejne tak jako tu samou castku hracum a treneri, kteri se ji tez vzdali ve prospech klubu v dobe pandemie, ale ve finale to dostali "zpatky" - a ne proto, ze by slo o pujcku, ale proto, ze jsme si to mohli v pohode dovolit, coz jsme predtim nevedeli.

        Za me je to proste zdravy vztah, kdy vlastnik i zamestnanci behem krize a nejiste doby nabidne pomoc, kterou rad prijmes, nicmene kdyz se pozdeji ukaze, ze bys to zvladl i nej ni, tak oplatis jejich pekne gesto a podekovanim to vratis.

        Ja to vitam. Majitelovi ocividne nejsme jedno a je pripraven pomoci (byt to ani zdaleka neni takova charita jako za CEFC), ale zaroven my se snazime o co nejvetsi ekonomickou samostatnost. Tak by to melo byt. Nechtel bych, aby to u nas fungovalo jako na Sparte s Kretinskym.

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

        Harvey     před 3 lety 01.05.2021 14:44 |  
        20 0

        I kdyby nám je jen půjčil (nepůjčil, vrácení peněz bylo rozhodnutí vedení Slavie) furt to odporuje tvrzení, že nás majitel vyžírá. Chceš vidět příklad vyžírání? Manchester United.
        Rodina Glazerů si na nákup klubu, půjčila 800 milionů liber a následně dluh přepsala kompletně na klub. Dluh se splácí kompletně ze zisku klubu (60 milionů liber ročně jen na úrocích, které by normálně šli do posilování kádru/budování klubu). Reálně Glazeři do klubu nedali ani korunu ze svého. Tohle je vyžírání, naopak my s našimi majiteli doslova žijeme harmonický vztah a krásný sen. Sere mě, když lidi tvrdí bez důkazu opak a neváží si toho co máme.


        Komentář byl uživatelem upraven (01.05.2021 14:45) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

          Boo_SKS     před 3 lety 01.05.2021 15:04 |  
          4 0

          Podle me to zkratka hodne srovnava se zpusobem financovani behem ery CEFC, protoze prece cinsky vlastnik jako cinsky vlastnik, zejo. A protoze tehdy nebyl problem nabidnout 10 mega eur za Konopljanku a vyjednavani o posilach probihalo tak, ze misto toho, abychom se dalsi 2 tydny snazili stlacit cenu o 500 tisic korun, tak jim proste dame 5 mega navrh a jsme hotovi, tak prece by si nas mel majitel vydrzovat i tedka...

  2. Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

    demokrat     před 3 lety 01.05.2021 13:27 |  
    8 9

    Tak Náčelník v Angličanovi potvrdil to, co je bohužel zřejmé. Rasismus/nerasismus může v budoucnu reálně vést k vyloučení z pohárů a k velice ztížené pozici při prodeji hráčů, což je skoro celý příjem klubu. Tedy klub si v současnosti nemůže dovolit udělat jediný krok vedle z pseudo-rasistické ideologie UEFY. Jinými slovy, cesta spravedlnosti je cestou konce úspěšné Slavie.

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

      JS (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 13:55 |  
      14 13

      To je naproto mylná a nevhodná intepretace. V právním prostředí je cesta spravedlnosti cesta soudní. A protože Kúdela zatím nestojí před CAS, natož aby měl v ruce pro něj negativní rozhodnutí, nemůžeme nic o tom, že by se klub nevydával spravedlivou cestou, mluvit.
      Zaprvé: Poškozený je Kúdela a ten se cestou spravedlnosti vydal, protože se proti rozhodnutí disciplinární komise UEFA odvolal.
      Zadruhé: Klub vnímá celosvětové tendence v boji proti diskriminaci a rasismu (nemluvím o "obráceném" rasismu) a bude je respektovat – což je za mě v pořádku, na tom není nic negativního.
      A naposledy zatřetí: Jak Tvrdík sám přiznává – koho chleba jíš, toho píseň zpívej. UEFA nás de facto platí a bylo by mimořádně hloupé chodit hlavou proti zdi a zároveň setrvávat v jejích strukturách. Asi jako ten idiot Farage (nebo jak se jmenoval, který kydal hnůj na EU kudy chodil, vyvedl Británii z EU a zároveň do poslední chvíle seděl v europarlamentu a nechával se královsky platit.

      • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

        wimpy     před 3 lety 01.05.2021 15:57 |  
        7 0

        Pravda je, že co tam řekl o reakci UEFA po Kyjevě bylo dost děsivý. Ale v podstatě řekl, že pro nás nějaké rasistické projevy z tribun mohou mít fatální následky.

        • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

          JS (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 19:15 |  
          3 6

          Kdyby náhodou nějaké rasistické projevy z tribun nastaly, pak doufám, že ty následky opravdu přijdou. Na druhou stranu nechci, aby se za rasismus považovalo hučení na hráče, pokud se chová na hřišti jako kripl.

          • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

            wimpy     před 3 lety 01.05.2021 20:07 |  
            7 0

            Tohle je průser, protože hučet může deset lidí a prostě to bude slyšet. Jestli opravdu UEFA zcela opustí soudnost, bude to masakr.

            • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

              butters     před 3 lety 01.05.2021 20:34 |  
              6 0

              Já se docela obávám, že oni budou přesně na tohle čekat - nejen UEFA, ale hlavně pisálkové z UK.

              • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

                Papol     před 3 lety 01.05.2021 22:16 |  
                6 1

                At jde celá UK do řitě, přeci na nich nestojí svět. Se přeci z nich nepoděláme. Jsou tu Italové, Němci, Španělé, nejvýznamnější ligy a pak další, kde neslyším takové problémy s rasismem, jako v UK, a to že Turků je Německo plné. Přesně podle té pohádky: "Před nikým ne neponižuj a před nikým se nepovyšuj". Budeme přeci svoji a na VB zcela nezávislí.

            • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

              Ondráš     před 3 lety 01.05.2021 21:16 |  
              1 4

              Na to se myslím můžeš spolehnout, že si někdo zahučí. A paradoxně si myslím, že se to nebude týkat nejaktivnějších lidí na TS (to si mezi sebou třeba ohlídaj), ale bude se takto realizovat kdejakej napitej vidlák.

              • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

                wimpy     před 3 lety 01.05.2021 21:18 |  
                0 0

                Jednotlivci se překřičej, desítky už ne. Ono to Hu-hu-hu je zvukově průrazný.

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

      Merlinus (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 16:33 |  
      12 3

      Hele já Tvrdíka v tomle naprosto chápu. On prostě vidí, jak celá západní Evropa, včetně UEFA je různými neziskovkami a aktivisty tlačena a naspeedována do boje proti rasismu. Podle mého z velké části je to od všech neskutečné pokrytectví a očekávané divadlo, a proto jsou mimořádně alergičtí, když jim do toho někdo hází vidle a nedej Bože do toho tahá rozum a logiku. Pokud chceme dál čerpat peníze od UEFA a prodávat do západní Evropy, tak prostě s nimi to "divadlo" musíme hrát taky. Myslím, že Češi už jsou na tohle zvyklý z doby fašismu, komunismu a teď se nám to stejně hodí i v tom multikulti šílenství. Proto budeme spolupracovat s nějakými těmi protirasisckými organizacemi, abychom ukázali UEFA a západnímu pokryteckému světu, co chtějí vidět a slyšet. Strašně se mi líbilo, jak ho Hošek tlačil do to, zda se tedy Slavia postaví jako leader do čela boje proti rasismu a Tvrdík mu naznačil něco ve smyslu "hele tak to zase prrr "vocamcaď pocamcaď". :-)

    • Re: Článek pro diskuzi off-topic květen 2021

      PetCC     před 3 lety 01.05.2021 22:10 |  
      2 0

      Vybrat si z toho rozhovoru tu nejmíň důležitou věc, to je vcelku umění.

  3. Rozhovor s Tvrdíkem

    Merlinus (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 16:17 |  
    25 1

    Tak jsem si poslechl rozhovor s Tvrdíkem a opět super. Žádné výmluvy. Jasné odpovědi.

    Z věcných odpovědí mě pak zaujalo:
    - když bylo potřeba půjčili nám majitelé 110 mil. - přesně to se mi líbí. Fungujte jak nejlépe umíte, ale když bude potřeba tak pomůžeme a máte v nás jistotu.
    - rozumné financování a střídmý finanční plán - počítají jen se 100 mil. z pohárů - rozumný přístup. A je vidět, že na to fakt myslí, nepouštět se do nějakých megalomanských projektů.
    - že nechce prodávat ani za ceny na TM - tak to respekt
    - Sima má trochu přestup už v hlavě, agenti ho nahání i doma, dělají mu do rodiny, atd... Hnus a trochu obava.
    - plánují africkou akademii - super
    - kauza Kudela - nakonec vše od nás má logiku. Už dokážu pochopit i to řiťolezecké vyjádření. Prostě to bylo určeno pro západní pokryteckou Evropu, která si na podobné sebemrskačství ve vztahu k barevným potrpí. Víc bych z toho už nedělal.
    - věděl jsem, že Rangers jsou zmrdi, ale oni jsou opravdu mega zmrdi...

    Celkově za mě opět super odpovědi. Je vidět, že vše funguje jak má. Všechen přístup se mi líbí. Neschovává se za žádné fráze. Ví co chce, nebojí se říct i nepříjemné věci. Fakt super. Toho Tvrdíka nám seslalo samo nebe. :-)

    • Re: Rozhovor s Tvrdíkem

      Qope     před 3 lety 01.05.2021 16:53 |  
      1 4

      Tak si ríkam, ze delší Simova absence je mozná ovlivnena i situaci okolo nej ... a docela se obávám, abych ho nekdy žive v Edenu videl, jak kope v nejkrásnějším dresu ...

    • Re: Rozhovor s Tvrdíkem

      knl66 (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 21:07 |  
      0 0

      ad Sima a agenti: není nějaké pravidlo, že všechna jednání agentů vůči hráčům musí jít přes současný klub? Myslím, že to neplatí jen v posledních šesti měsících kontraktu, ale třeba se mýlím...


      Komentář byl uživatelem upraven (01.05.2021 21:18) . Zobrazit původní komentář

  4. Námět pro admina?

    knl66 (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 16:41 |  
    5 5

    Zatím spousta z nás neměla čas si rozhovor s JT poslechnout celý. Hádám, že až se tak stane, bude tady příspěvků hafo.
    Nestálo by za to hodit rozhovor s JT a tuhle diskusi do samostatného vlákna?
    ***
    Když jsem to psal, byla tahle diskuse v OT.


    Komentář byl uživatelem upraven (01.05.2021 19:02) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    Max1     před 3 lety 01.05.2021 18:52 |  
    21 0

    zajímavý rozhovor a postoj Tvrdíka celkem chápu, bohužel žijeme v době v jaké žijeme...tuhle kokotinu dostane UEFA bzro zpět a s obviněními z rasismu se rozthne pytel. Čeho se ale bojím je, že při prvním zápase s diváky pod taktovkou UEFA se najde pár idiotů co to poserou nám všem. Chce to expelární tresty pro tu partičku s tim transparantem. Super zpárva je akademie.

  6. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    knl66 (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 19:39 |  
    18 1

    Z tohohle až mrazí:
    ..."a pak jsme v druhém světě, ve světě UEFA a ve světě Velké Británie. A tam musím říct, že jsme mimořádně neoblíbený klub, když to řeknu ještě dokonce jako velmi eufemisticky." - odpověď JH: "Ano, to je pravda."
    Rozumím postoji JT, že chci-li s vlky býti, musím s nimi výti a nekouše se do ruky, která tě živí. Ale fakt mě někdy napadne, kdo je tady ještě normální a kam se ten svět řídí. Jednou přijde kultura, které budou nějaká lidská práva u prdele a my to se svojí korektností demokraticky (přes volby, prvně přes komunální a regionální) projedeme a pak se budeme divit ještě víc.

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 21:05 |  
      13 8

      Nejsem woke, nejsem neolevičák, ale jednu věc na současné honbě na bílého heterosexuálního muže nelze ignorovat... To, co se teď děje různě nám (např. v kauze Kúdela), se části společnosti v historii dělo naprosto standardně bez mrknutí oka většinou, která to často tiše a někdy i hlasitě schvalovala. Ať to je postavení žen ve společnosti, práva jakýchkoli minorit ostrakizovaných na základě náboženství, rasy, sexuální identity, nebo kulturního původu... To se neoddiskutovatelně dělo a reakce typu rasistických akcí fanoušků nebo hrdinů na diskuzi proti Kamarovi jenom ukazují, že část naší společnosti je úplně stejnej odpad, jako oni. Kamara se choval jako kretén, ale ti, co udělali ten "slavnej" transparent, jsou kreténi na druhou.

      Problém je, že teď se jenom dostává do té nespravedlivé a utlačované role část společnosti, která to nikdy nepoznala. A zákonitě se jí to nelíbí, stejně jako se nelíbí křivdy z minulosti těm, kteří je museli snášet. Stačí se podívat, jak u nás rezonuje protiněmecký narativ po 80 letech, nebo protiruský narativ po de facto 50 letech od toho, kdy se stalo. Stačí u nás ale říct, že ty doby jsou už dávno pryč, a hned ten člověk dostane céres, že tohle jsou věci, které není možné ignorovat a že jen omluva (která často ani nepřišla) to nespraví. Ale nám přijde ok říkat, že doba tvrdého rasismu je už přece pryč, tak z čeho jsou ti černoši tak přecitlivělí. Stačí si vzít příklad klasické šikany, a jak to může člověka psychicky poznamenat do konce života. My si nedokážeme představit, jaký to je, když by na naše děti od jejich útlého věku řvali ostatní ty bílá zk... lůzo, nebo ještě hůř. My jsme to prostě nezažili a můžeme být rádi, že ne. Řešením samozřejmě není vymazat jakoukoli debatu o tom, kde je hranice toho, jak se s minulostí vyrovnávat, ale řešit se to nějak musí. Vyhroceným řvaním z obou stran "barikády" se ale nikdy nic nevyřeší.

      Největší problém Británie je v tom, že oni si myslí, že tentokrát to dělají správně a jsou ti hodní... jenom ale vyměnili diskriminaci/hon na jednu část společnosti za jinou, čili dělají to, co se dělalo, jenom někomu jinému se svatým zápalem, že teď už konečně zavládne na světě harmonie.

      Co se týče UEFA, tak to je polomafiánský penězovod postavený na osobních vazbách, zákulisních domluvách a podobných věcech, které jsme tu viděli hezky z blízka od Chvalovskýho, Pelty, Berbra a dalších. Těm je rasismus podle mě úplně u zadnice, je zajímá, jestli to poškodí jejich zájmy, ne že by tomu věřili.

      A ano, mrazí z toho, resp. je to spíš smutné. Ale nepovažuji to za novou věc, jenom jsme před tím tak trochu zavírali oči nebo si to nechtěli v našem "hobitíně" připouštět. EUFA se nám už ukázala v minulosti, co to je za spolek, Británie až teď.

      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

        knl66 (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 21:10 |  
        2 2

        Takže jinými slovy říkáš, že teď je vlastně správné a spravedlivé, když se kyvadlo dějin překlápí na druhou stranu...

        • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

          MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 21:18 |  
          6 4

          Já neříkám, že to je spravedlivé. Spíš historicky přirozené. V příspěvku jsem se pokusil nabídnout mechanismus, podle kterého se to děje a že to zas až tak nepochopitelné není. Společnost obecně má snahu věci obvykle přehánět a kvůli sociálním sítím se kmenové myšlení a různé kulturní války zrychlily a vyhrotily natolik, že tohle je přímý důsledek. Ze spousty věcí se často stane boj o dobro a zlo a vytvoří se dva tábory, které po sobě hází rajčata. A ta doba tu je už víc jak 5 let, jenom jsme si toho nevšímali.

      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

        wimpy     před 3 lety 01.05.2021 21:11 |  
        10 1

        Naopak, tato situace nikdy v historii nebyla, aspoň si tedy myslím. Vždy byl někdo utlačován, protože byl označen za méně kvalitního. Dnes prvně v historii utlačuje nějaká skupina sama sebe z nějakých iracionálních pocitů viny.

        • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

          MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 21:22 |  
          5 7

          Ta skupina se utlačuje spíš mezi sebou. Iracionální pocit viny to právě není. U nás jo, my jsme kolonie neměli, ale upřímně, pokud bychom je měli (ještě za R-U), dělali bychom úplně stejný věci, jako současný západ, to ale pochopitelně neznamená, že bychom se měli stydět s nima. Pokud jim ale nebudeme rozumět, nikdy tenhle střet nevyhrajeme, nebo spíš nebudeme schopní odvrátit porážku. Buď si rozhasíme domácí prostředí jako to udělalo Polsko nebo Maďarsko, což jsou země, které se tomu všemu snaží nějak aktivně přepáleně vzdorovat, anebo se v tom musíme naučit chodit. Protože další možnost je odejít z EU a evropských struktur a začít péct s Ruskem.

          • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

            wimpy     před 3 lety 01.05.2021 21:32 |  
            8 1

            Myslíš, že pocit viny za předky je racionální?
            To nemusí být nutně střet. Ať si myslej, co chtěj, v Arábii můžou ženu bičovat za obnažená ramena, v Singapuru (tuším) ti hrozí totéž za žvýkání. A taky není nutné mluvit o střetu. My musíme jen trvat na dodržování právních norem, jako je třeba presumpce neviny. Není naprosto nutné přijímat jejich iracionalitu, natož se přiklánět k Moskvě. Když nebudeme poklekávat před fotbaly, dokud to UEFA vyloženě nenařídí (a to patrně nenařídí), o nic se nejedná. Britští pisálci budou házet svoje sliny, nakonec se k nám budou přidávat další mančafty, jako třeba Villarreal. Naprosto s tebou nesouhlasím, když tvrdíš, že se v tom musíme naučit chodit. Naopak, nechme jim to a neměňme se.

            • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

              MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 22:13 |  
              3 7

              To není pocit viny za předky, nebo konkrétní lidi, ale za společnost a hodnoty, které zastávala a z části pořád zastává. A snaha o to to, co se stalo, neopakovat. Nebo mi chceš tvrdit, že projevy rasismu neexistují? Že si to černošští hráči i u nás vymejšlej? Je to menšinový, jako ostatně skoro všude, ale bohužel to existuje. V Británii s tím mají mnohem větší problém a to moje naučit se v tom chodit je o tom, že tomu, jak to v té Británii funguje, stejně jako v Tebou zmiňovaném Singapuru a Arábii, budeme rozumět a budeme se vůči nim podle toho chovat. V Arábii nebudeš na ulici balit kolemjdoucí ženský, tak holt v Británii si musíš dávat pozor na pusu.

              Disciplinárni komise UEFA žádnou (bohužel) presumpci neviny řešit nemusí. Oni svoje vlastní UEFA normy dodrželi a všechno vůči Ondrovi proběhlo procesně a v souladu s pravidly UEFA. Nejsem právník, ale CAS bude podle mě de facto rozhodovat spíš o tom, jestli je normální, aby to měla UEFA takto nastavené (tj. že se nemusí řídit tím, co vyšetřil komisař a že může udělit trest na základě dojmu disc. komise). UEFA takhle nesmyslně mohla rozhodnout u čehokoli a často to dělala v případě pokřiků UEFA mafia, projevech marketingu na hřišti apod. U normálního soudu by to asi taky neobstálo. Takže to není nová věc způsobená přehnaným bojem proti rasismu, ale prostě vlastnost UEFA.

              Co bychom měli dělat je pak to, že budeme po rozhodnutí CAS, pokud Ondrovi vyhoví, přes oficiální struktury tlačit na změnu disciplinárních pravidel a fungování disciplinární komise.

              Já nikde nepsal, že máme klekat, nebo se nějak měnit. To, že řešíš kontext, ve kterým se pohybuješ, který nejsi schopný krátkodobě a ani střednědobě změnit a možná velmi málo dlouhodobě ovlivnit znamená, že tomu kontextu musíš rozumět a musíš vědět, jak v tom kontextu fungovat. Spousta lidí by si raději vybrala cestu Švanciho, pro kterýho je Theodor Gebre Selassie a jeho reprezentování na hraně, přitom Theo umí o dvě úrovně líp česky, než Švanci. Už jenom tenhle výrok byl podle mě dost šílenej, protože to byl de facto rasistickej "vtip". A z většinovýho CZ pohledu je to vlastně v pohodě věc.

              • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                wimpy     před 3 lety 01.05.2021 22:23 |  
                6 0

                Řeknu k tomu jeden poznatek, my (slávisti) se na problém koukáme přes problém s UEFA a jak řekl celkem trefně Tvrdík, UEFA nás platí a my musíme nespravedlnost přetrpět. Anglie je zase zlaté tele pro UEFA, takže si ji hejčkaj. Takže fotbalová optika není zcela v souladu s tou reálnou, kde jsme závislejší spíše na EU a Německu, případně Francii. Tak už to zřejmě vypadá trochu jinak než v anglosaském světě.
                Jinak u nás je i rasizmus spíše xenofobie. První konfrontace čechů s jinou rasou ve větší míře byla rozšíření vietnamské komunity v devadesátých letech a nedopadla vůbec špatně. Xenofobie je vždy o nedostatku informací a vzhledem k možnosti cestování (nepočítám-li covidovou éru) a tím i poznávání jiných ultur, nemám vůbec obavy, že by xenofobie byla problémem nové generace tak, jako byla a je problémem naší, hodně uzavřené společnosti.

                • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                  MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 22:33 |  
                  5 3

                  Víceméně souhlas... navíc často rasistický projevy nejsou projev rasismu, ale jenom debility a krátkozrakosti toho druhé rozhodit, nebo si na něm vybít vlastní frustraci z nedostatečnosti a neschopnosti. Ale hnus to prostě je, i když se to stane v emocích. Mezi rasismem a xenofobií není úplně jasná hranice, ale o tom nemá cenu debatovat.

                  S tou mladou generací to pravda je, ale jenom částečně. Tyhle problémy jsou sice víc v rámci rozdílu mezi generacemi, ale současně se ukazuje, že i v rámci generace existují dost velké příkopy, které obvykle úzce souvisí se vzděláním a tím pádem ekonomickou situací. Čili i mezi mladýma (nejen) u nás roste dost xenofobů, protože opakují sociální vzorce svého okolí, ze kterého se nevymaní, protože nedosáhnout na kvalitní vzdělání a rozumnou práci. To stejný se děje (možná ve větším) v Británii, akorát je to tam asi už dál a ten souboj na tý dělící čáře tam nějakou dobu probíhá (to je ten souboj uvnitř společnosti, kdy jedna její část bije tu druhou, kterou má ze neandrtálce, přičemž oni spíš verbalizují dost mimózní formou svoji bezútěšnou životní situaci). Prostě dlouhodobá krize střední třídy tomuhle všemu bohužel nepomáhá.

          • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

            knl66 (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 21:39 |  
            2 2

            ...nikdy tenhle střet nevyhrajeme, nebo spíš nebudeme schopní odvrátit porážku
            ...to neznamená, že bychom se měli stydět s nima
            ...musíme se v tom naučit chodit
            *****************
            Btw, tak co tedy chceš? S Tvými slovy bych možná, možná souhlasil, kdyby se jednalo jen o fotbal.

            • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

              MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 22:27 |  
              5 5

              Když se bavíme o fotbale, tak mediální klid a respekt k momentálně platnému rozhodnutí, dokud se věc definitivně nevyřeší (asi u CAS) a podle toho, jak dopadne, tak buď být v klidu, dál mlčet a dělat další uklidňující kroky (něco jako tu kampaň, o které JT mluvil), anebo pak rozpoutat mediální kampaň proti UEFA a Rangers s podporou např. svazu, ale za tu cenu, že jakmile se někdy podíváme znovu na ostrovy, bude z toho chucpe netušených rozměrů. Bez masivní podpory nemá vůbec smysl jít do sporu, přesně jak náčelník říkal... přijmout rozhodnutí a bohužel šoupat nohama. Nadsázka: až bude prezident UEFA z ČR (a nebude to Sparťan), tak si můžeme začít vyskakovat.

              Nebo chceme shořet jako Hus na hranici a v podstatě si o dost zkomplikovat jakýkoli zápas v Evropě v Británii? Je to nespravedlivý, nedává to moc smysl, ale hrát si na osamělého bojovníka, který se sám bez helmy snaží prorazit zeď nedává smysl. To je to naučit se v tom chodit. Stání místo klekání je myslím dobrej způsob. Dá se hezky vysvětlit, kromě v britským bulváru to moc napadnout nejde a znamená to, že se nemusíme stydět. Pokud s tím vším nesouhlasíme, tak si můžeme založit svoji mezinárodní federaci a být bez UEFA a FIFA. Akorát tam budeme sami.

              Pokud ze širšího společensko-kulturního hlediska, tak místo vykrádání (a to ještě dost zpackaného) dotací v EU a svalování všeho špatnýho, co si tu doma pokazíme na ostatní, máme razit konzervativní diskuzi založenou na historické zkušenosti s levicovým totalitním režimem, který měl v hlavičce taky moc krásnou myšlenku, která vypadala dobře jenom na papíře.

              Víc, než snaha o diskuzi o hodnotách prostě není možná. Jakýkoli mačo pokrytecký tlak alá Mynář, nebo akce jiných tragédů nic nevyřeší. A na individuální rovině - pokud se mi to, jak to funguje v Británii nelíbí, tak tam holt nejezdím, stejně jako nebudu jezdit do Afgoše, když se mi nelíbí, co a jak se tam děje a nehodlám se tam chovat podle jejich pravidel.

              • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                wimpy     před 3 lety 01.05.2021 22:30 |  
                7 0

                Jako jedinej smysluplnej odpor vidím po případném prokázání Ondrovy neviny tlak na potrestání Kamary se Zungou za křivé napadení. A vést ten tlak tak, že je obviníme z rasizmu.

              • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                knl66 (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 22:59 |  
                4 1

                Reagoval jsem na Tvůj příspěvek z 01.05.2021, 21:22, tam jsi mnou uvedené citáty rozhodně neužil v souvislosti s fotbalem, ale se společenskou situací. Teď se zase vracíš k fotbalu...
                Nic, promiň, v dalším hovoru na tohle téma už pokračovat nebudu, točíme se v kruhu a každý jsme k tomu asi řekli všechno, co jsme chtěli říci. Dobrou, zítra titul.

              • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                pcitron     před 3 lety 02.05.2021 09:55 |  
                5 5

                Zajímalo by mě, kolik máš let. "Naučit se v tom chodit" bylo zaklínadlem za bolševiků. Sorry, ale Tvé názory korespondují s rozšířenou představou o poddajných Češích, kteří nemají rovnou páteř. A pokud jsi v jednom komentáři zmínil i politiku - jsou to právě Poláci a Maďaři, kteří ukazují, že není nutné se před EU ve všem a za všech okolností klanět.

                • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                  JS (přítel SN)     před 3 lety 02.05.2021 11:37 |  
                  5 1

                  Jj, Maďaři ukazují, že není třeba před EU se za všech okolností klanět, ale zároveň Orbán pro svoje osobní projekty a politickou moc dojí EU takovým způsobem, že snad Babiš vedle něj je úplnej břídil. Bez peněz z EU by byl jeho Fidész v prdeli.

                  • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                    wimpy     před 3 lety 02.05.2021 11:46 |  
                    5 3

                    Tak zrovna Poláci a Maďaři nejsou úplně vhodnej příklad, neb než jejich cesta, to snad radši Brusel.

                    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                      JS (přítel SN)     před 3 lety 02.05.2021 13:18 |  
                      5 3

                      Přesně tak, jedny ultra-katolický magoři, druhý ultra-nacionalistický magoři. Obojí utiskujou volnomyšlenkáře a lidi odmítající se zařadit do davu. (Mimochodem přesně to, z čeho tu obviňujeme Západ ohledně jejich svatého boje za rovnoprávnost menšin).

                      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                        wimpy     před 3 lety 02.05.2021 13:20 |  
                        3 2

                        Mě hlavně fascinuje to zestátnění justice v Polsku a už ani neschovávaná cenzura v Maďarsku, to fakt nechci.

      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

        Merlinus (přítel SN)     před 3 lety 01.05.2021 21:26 |  
        5 1

        Když pominu tu poměrně absurdní konstrukci, tak i kdybych na to pro příklad přistoupil, tak když bude někdo bílý šikanovat někoho černého, tak když se na to přijde, tak pak bude na oplátku černý šikanovat zase bílé, aby se to za minulost vyrovnalo? To je přeci úplně absurdní.

        • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

          MKCZ83     před 3 lety 01.05.2021 21:56 |  
          5 3

          Já nic takového nenapsal. A hlavně jsem nikde nenapsal, že to je tak správně. Jen jsem se snažil popsat faktory, na základě kterých je možné lépe pochopit situaci. To, jak se v Británii dívají s despektem na Poláky, tak my se s velmi podobným despektem většinově díváme na Rusy, Bělorusy, Ukrajince, kteří k nám přišli dělat práci, kvůli který se část naší společnosti neobtěžuje odhlásit z pracáku a jít ji dělat. A tato diskuze mimo jiné ukazuje fakt, že střízlivá argumentační debata je komplikovaná. Tady je to ještě zlatý a civilizovaný, ale na FB už bych byl za největší odpad, jenom proto, že jsem se snažil uvést několik argumentů, které nejsou zrovna populární.

      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

        pcitron     před 3 lety 02.05.2021 09:50 |  
        7 4

        Zajímavý názor. Ještě jsem nezaznamenal, že by si nějaký židovský fotbalista nebo člen husitské církve stěžoval na urážky kvůli jeho náboženství, že by si nějaký český fotbalista během zápasu stěžoval na Němce nebo Rusáky, že by si stěžovali Asiati a další a další v průběhu historie někým utlačované národnosti nebo náboženské skupiny. Dělá to pouze jedna jediná skupina; skupina, která v USA podpaluje obchody, v Británii strhává sochy a ve svatém boji proti rasismu se chová rasističtěji než Ku-klux klan. Bohužel, nejen v anglosaském světě existuje nemálo bílých jedinců, kteří jim v boji proti white supremacy vehementně pomáhají.

        • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

          Qope     před 3 lety 02.05.2021 13:35 |  
          0 1

          No, pokud se to stahuje na fotbal, tak asi ano, ale protoze tam pises o strhavani soch, coz moc uz s fotbalem nesouvisí, tak ti k tomu napisu, že vcera vecer na ct24 davali historii cs, kde bylo tema židovství. Mluvili tam 3 zástupci židovské víry a tam jednoznačně davali za příklad i to, jak u nás proste ta spolecnost je proti nim (viz treba Lipovska a spor s čt, kde bylo zmineno i židovství ve velice negativním svetle) ...

          • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

            wimpy     před 3 lety 02.05.2021 13:40 |  
            0 0

            Já to tedy neviděl, ale u nás je společnost v podstatě i proti katolíkům, viz pejorativní názvosloví "černoprdelníci", "flanďáci" atd. Nemůže být za domnělým antisemitizmem fakt, že si některé věci vztahují příliš osobně jednoduše proto, že je tak vidět chtějí?

            • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

              Qope     před 3 lety 02.05.2021 15:14 |  
              0 1

              Tak napríklad když jde někdo se svou rodinou a pred ním tupa řídkovlasá hovádka zacnou hajlovat, je to moc nebo si to berou moc osobně?

              • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

                wimpy     před 3 lety 02.05.2021 15:18 |  
                0 0

                To je vyloženě trestnej čin, navíc velmi úzké minority, která se nachází v každé společnosti. Mluvíme ovšem o většinové společnosti. Mimochodem, ve svém životě jsem viděl na vlastní oči velmi málo židů, na kterých to bylo poznat na první pohled.

      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

        obiwan     před 3 lety 02.05.2021 22:06 |  
        0 0

        Když píšeš: "Problém je, že teď se jenom dostává do té nespravedlivé a utlačované role část společnosti, která to nikdy nepoznala. A zákonitě se jí to nelíbí, stejně jako se nelíbí křivdy z minulosti těm, kteří je museli snášet." Ale ono ne že se jim to nelíbí, oni k tomu aktivně přispívají...to je horší:-(

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      Ondráš     před 3 lety 01.05.2021 21:42 |  
      6 0

      Ten člověk je na drogách. Jinak co ten skotský fanda SKS (a Rangers), už se tu od zápasu neukázal?:) Docela by mě zajímal jeho pohled na tuhle taškařici.

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      butters     před 3 lety 01.05.2021 22:40 |  
      6 0

      Bylo by zajímavý vidět ty zmrdy v PL. Dost možná by atakovali rekord Derby County ze sezóny 07-08, kdy uhráli 11 bodů jen s 1 výhrou při skóre 20:89.

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      obiwan     před 3 lety 02.05.2021 21:56 |  
      0 0

      Oni se v PL rozhodli snížit počet týmů na šest?:)))

  7. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    padre     před 3 lety 01.05.2021 23:12 |  
    5 3

    1 vedení za erudici, energii i oddanost klubu
    5 UEFA za dosavadní průběh disciplinárního řízení v kauze Glasgow
    Ranchers mimo jakakoli meritka
    A tragikomik roku je vlekař z hradu: "myslel jsem to dobre, ale dopadlo to jako vždycky"

  8. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    Cross     před 3 lety 02.05.2021 02:14 |  
    38 3

    Anglosaský svět hnije zevnitř. Je to vidět v USA, v Británii, V Austrálii, Jihoafrické republice, i jinde. Kdo to tam zná, ví, že se svou hroznou historií rasismu, segregace, koloniální zlodějny a otrokářství se nevyrovnali. Tak teď hledají každou příležitost jak se z těch sraček umýt a vnitřně vyvinit. A k tomu je dobré všechno, zejména pak nový univerzální otloukánek - střední a východní Evropa. Zde je možné dàl krást, šidit, lhát a podvádět, jak byli zvyklí, vyvážet dividendy jenom z Česka každý rok po stamiliardàch a dàvat lidem za pràci třetinu co doma za stejnou práci.

    My jsme s nimi po světě celá staletí nekradli a nevraždili, my také teď nemusíme s nimi poklekávat. A také bychom si už konečně měli být schopni říci o platy, jakè nám dle produktivity náležejí, k čemuž je také dobré nemít v politických funkcích poddajné hňupy . Ať si Anglosaský svět řeší své mindráky sám a za své.

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      pcitron     před 3 lety 02.05.2021 09:35 |  
      8 6

      V článku na iDnes je pregnantně naznačeno, kam to neustálé ustupování uřvané levicové lůze povede. Chápu Tvrdíkovo diplomatické vyjádření, ovšem věty o absolvování nějakých pseudoprotirasistických kurzů byly hodně přes čáru. Organizované vymývání mozků je znakem totalitní společnosti.

      https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-spojene-staty-new-york-soukroma-skola-rodice-rasimus-kurz-kritika-bile-privilegium.A210428_134504_zahranicni_dtt

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      Leksel     před 3 lety 02.05.2021 10:48 |  
      12 1

      Přesný popis antirasistické hysterie západního světa. Osobně jsem proti svévolnému násilí proti jakémukoliv člověku, už samo vydělování jen černé populace považuji vůči jiným skupinám za rasistické. Jak správně uvádíš, černý rasismus historicky vyprodukoval sám Západ svými koloniálními výpady a degradací člověka v podobě bezprávného otroka na obyčejnou věc. Je to čistě jejich problém, který si vytvořili oni sami, tak ať si ho taky sami řeší a nebuzerují ty, kteří s tím nemají co společného. My jsme opakovaně prohlásili svou podporu boje proti rasismu, takže v našem případě nevidím jediný důvod zúčastnit se těch teatrálních poklekávaček.

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 02.05.2021 12:11 |  
      3 4

      Dá se s většinou souhlasit, ale s tou politickou agitkou s těmi platy to může napsat s prominutím jenom blbec,nebo šéf odborů. Trochu se v tom orientuji a kdyby se ty platy vyrovnaly tak půjde ekonomika dost do prdele. Samozřejmě se to časem bude srovnávat což se také děje. No necháme politiky a ekonomiky.

      • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

        wimpy     před 3 lety 02.05.2021 12:14 |  
        2 0

        Dá se to vykládat i tak, že by chtěl ty platy snížit. :-)

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      Markus     před 3 lety 02.05.2021 13:16 |  
      5 1

      Zásadně nevěřím na konspirační teorie všeho druhu a celkem mě baví je vyvracet. Problém je, že se mi nedaří vyvrátit velký reset od Klause Schwaba. Jako kdyby někdo opravdu zkoušel všemi způsoby rozbít to, co na současné nebývale svobodné společnosti funguje a to zejména v oblasti ekonomiky, ještě nikdy na světě tolik lidí nepodnikalo jako dnes. Také se poslední roky potvrdilo, že myšlenka akcelerace nových startupů skrze investiční skupiny funguje a také se stalo, že dost starých podniků z top žebříčků si zkusilo vybudovat startup jako experimentální dceřinku a ona ten starý podnik přerostla. Kdyby někomu taková svobodná společnost nevyhovala, bude věci hrotit do extrému přesně tím způsobem jak to vidíme, hrotit prakticky jakoukoliv kauzu, co hrotit jde a bude mít globální efekt. Ideálním cílem se jeví svoboda názorů a svoboda dělat si věci po svém. Cenzura informací (zejména potlačení vlastního názoru na Internetu), omezení vlastnictví (zejména realit), omezení individuální dopravy (boj proti emisím byl jen zástěrka), dalo by se pokračovat, všechno utahování svobody, v mnohém návrat do toho, co jsme tu měli za totality. Snad se pletu, ale je těžké vidět nějaké pozitivní změny společnosti, co by tímto směrem nešly.

  9. Multikulturní klub

    pinochet     před 3 lety 02.05.2021 12:26 |  
    11 14

    Já myslím, že by se mělo pamatovat na „vocaď pocaď" a že nic se nemá přehánět. Slavia je historicky český klub, stačí se podívat na barvy a název. Jestli by se měla nějak zprogresivnit na klub,jehož sestava bude vypadat jak francouzská reprezentace, tak by to alespoň můj vztah ke klubu pozměnilo. Přece jenom to mám nastavené tak, že Slavii fandím, protože je naše, a nikoli kvůli tomu, že hraje nejlepší fotbal na světě. Z toho důvodu koukám i v PL na West Ham a raději shlédnu dnes utkání Liberec-Sparta, než bych koukal na MANU s Liverpoolem. Nikomu to nevnucuji, ale nemyslím si, že bych byl s tímto vnímáním klubu sám.

    • Re: Multikulturní klub

      pehacko     před 3 lety 02.05.2021 12:47 |  
      10 4

      Tak tohle je hodne debilni nazor...

      • Re: Multikulturní klub

        pinochet     před 3 lety 02.05.2021 12:51 |  
        2 1

        Já ho nikomu nevnucuji, napiš moudřejší, jak prosté...

        • Re: Multikulturní klub

          pehacko     před 3 lety 02.05.2021 12:54 |  
          8 4

          Kdyz nekdo napise totalni picovinu, tak nema cenu se v tom moc babrat... me nezalezi na barvě pleti naseho hrace, ale na dovednosti a charakteru... jak proste.

          • Re: Multikulturní klub

            pinochet     před 3 lety 02.05.2021 13:46 |  
            5 1

            To mně také ne, ale kdyby jich bylo 11 z 11, tak by to už dle mého nebyl český klub, alespoň já bych to tak cítil a do toho, co já jak cítím je Ti víš, co... Zamyslel ses někdy nad tím, proč Slavii vlastně fandíš? Jenom kvůli výsledkům a titulům? Mně to přijde málo.


            Komentář byl uživatelem upraven (02.05.2021 13:47) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Multikulturní klub

              pehacko     před 3 lety 02.05.2021 13:51 |  
              2 2

              Fandim slavii plus minut od roku 80 a tak to rozhodne nebylo kvuli úspěchům...

              • Re: Multikulturní klub

                pinochet     před 3 lety 02.05.2021 14:23 |  
                4 1

                Já o cca 20 let déle, ale to není důležité. Nejsem stoupenec multikulturalismu, který vnímám jako určité zglajchšaltování světa a v poslední době i jako nástup nové totality, která na nás v kauze Olega Kedela dýchla, a byl to opravdu puch. Dle mého bychom měli být věrni historii Slavie, tj. že jde o český klub, který svým způsobem do určité míry reprezentuje i náš národ a naši zemi. Nevadí mi přitom ani cizinci, ani Afričané v týmy, jde mi ale o míru jejich účasti v něm. A to ani nemluvím o tom, že ani jeden z nich není schopen po zápase mluvit česky. Mně to prostě vadí a každý posun dál ve směru větší multikulturnosti týmu po překonání současného stavu, kdy bývá v základní sestavě cca 5/6 Čechů bych nesl nelibě. To mi spíše nevadí, že máme zahraničního vlastníka.


                Komentář byl uživatelem upraven (02.05.2021 16:19) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Multikulturní klub

                  vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 02.05.2021 18:04 |  
                  3 2

                  Vidíš a já fandím SKS skoro stejně jako ty a je mně jedno kdo za nás hraje, ale musí být úspěchy. Budoucnost je v multikulti mužstvu. Ať se nám to líbí nebo ne.

                  • Re: Multikulturní klub

                    pcitron     před 3 lety 03.05.2021 09:33 |  
                    2 2

                    Příklad slovenských klubů ukazuje, že v našich podmínkách to příliš nefunguje. Když jsme hráli se Slovanem zápas o Daučíkův pohár, měli v týmu 2 Slováky a jinak mix asi z deseti zemí. Tohle není dobrá cesta.

      • Re: Multikulturní klub

        wimpy     před 3 lety 02.05.2021 12:53 |  
        12 1

        Tak radikálně bych ho neodsuzoval. Prostě určitá část toho domácího, českého elementu by tam být měla, kvůli sounáležitosti. A není to o barvách, v tomto ohledu by bylo špatné mít i klub plnej cizinců, kteří by byli všichni běloši.

        • Re: Multikulturní klub

          pehacko     před 3 lety 02.05.2021 12:55 |  
          2 3

          Krmeni holuba ti moc rad přenechám... jeste mi neni dobre a tak jdu pred fotbalem spat.

    • Re: Multikulturní klub

      Max1     před 3 lety 02.05.2021 13:00 |  
      10 4

      tvůj názor ti neberu, ale většina těch franzouských reprezentantů se v té Francii už narodilo a zcela popravdě není žádný rozdíl, mezi hráčem jehož rodiče přišli z Afriky a hráčem jehož rodiče přišli třeba z Ukrajiny. Já budu Slavii fandit, ikdyby tam hráli jen hráči z Afriky, pokud prostě tady není kvalitní materiál budu hledat jinde. A pokud by jsme měli v týmu více hráčů Deli, Olayinka, Sima, Ngadeu, Oscar, Bah, tak jsem všema 10 pro.

    • Re: Multikulturní klub

      vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 02.05.2021 13:14 |  
      13 2

      Řeknu to tak, je mně úplně u prdele kdo za nás hraje, pokud se bude získávat jeden titul za druhým tak ať za nás hraje třeba jedenáctka hotentotů :-)

    • Re: Multikulturní klub

      fps     před 3 lety 02.05.2021 13:41 |  
      5 1

      - s první části nesouhlasím, je mi úplně jedno kdo za nás hraje, hlavní je kolektiv, a ne to kdo odkud je
      - s druhou částí souhlasím, zahraniční ligy vůbec nesleduji, mě zajímá jen naše liga

    • Re: Multikulturní klub

      carevitchando     před 3 lety 02.05.2021 15:16 |  
      6 1

      Já fandím Slavii z mnoha důvodů, dresy, tradice, přivedla mě k tomu rodina. A je mi jedno, kdo za nás hraje, ale hlavní je, jak za nás hraje. Současný mix domácích hráčů a hráčů z ciziny je naprosto ideální, možná by se ještě dva hodně kvalitní borci z ciziny hodili, ale to už je zase jiná pohádka. A naprosto souhlasím s názorem, že se raději podívám na naši ligu, Anglii ani Španělsko nesleduju, Francii, Itálii taky ne, jen tu a tam pečlivě vybraný zápas Bundesligy a tu jsem teď bez diváků dočasně taky nesledoval. Dřív jsem nechodil spát dřív, než skončil zápas LM a sestřihy, teď se podívám na zápasy našich klubů v Evropě a to mi k fandění (Slavia) a k zasmání (sparta, plíseň) bohatě stačí. Než se podívat na zápas Athlético Madrid-OL. Marseille, to si raději něco přečtu...

  10. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    Max1     před 3 lety 02.05.2021 19:34 |  
    1 1

    slyšet ty fandy je po tom roce marazu, jak z jiného vesmíru.....srát na vládu! viz. Amsterdam po zisku titulu!!!!

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      Max1     před 3 lety 02.05.2021 19:35 |  
      0 1

      špatná diskuze, sorry :-D

  11. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    brťas74     před 3 lety 02.05.2021 22:17 |  
    2 0

    Rangers zajebaný jsou!!!!!

  12. Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

    Kábě     před 3 lety 02.05.2021 22:27 |  
    5 0

    Skotský bulvár už přeložil ten rozhovor. Nečekaně jen některé části, které vytrhl z kontextu a většinu informací (o boji Slavie s rasismem, vyjádření Petera Olayinky) úplně vynechal…

    • Re: Skotové se intenzivně snažili, aby UEFA Slavii vyloučila, přiznává Tvrdík

      knl66 (přítel SN)     před 3 lety 02.05.2021 23:13 |  
      1 0

      A cos čekal? Objektivitu?