Fortuna liga

Slavia - Plzeň 5:1

Slavia oslavila svůj 21. titul demolicí Plzně, předvedla především v prvním poločase nádherný fotbal a nakonec nastřílela soupeři bojujícímu o poháry pět branek, o které se postarali Holeš, vlastní brankou Kaša, van Buren, Bah a Stanciu.

Trenér Trpišovský mohl využít uzdraveného Alexandra Baha, kterého postavil na křídlo před Lukáše Masopusta. Trojici středních záložníků tvořili Holeš, Hromada a Ševčík, na hrotu útoku nastoupil Mick van Buren. Už před zápasem se hráči dozvěděli výsledek z Liberce, kde Sparta jen remizovala, a na rozcvičku už tak mohli vyběhnout ve speciálních tričkách slavících mistrovský hattrick. Hned ve druhé minutě centroval do přehuštěného vápna na bližší tyč Ševčík, teč van Burena nebyla efektivní a poslala míč vysokým obloukem do náruče Staňka. O minutu později nakopl Kalvach hrubě Hromadu, neviděl ani žlutou kartu, ale Hromada musel být dlouze ošetřován. Hromada se naštěstí zvládl vrátit na hřiště, vybojoval roh, po něm hosté chybovali, od Beauguela se míč odrazil přímo k Holešovi a ten pumelicí div že neprotrhl síť - 1:0! V deváté minutě zahrozili i hosté, Kúdela se nedohodl s Kolářem a mezi ně vběhl Káčer, zblízka však trefil jen právě slávistického brankáře a pak z velkého úhlu už nedokázal trefit zařízení. Ve 14. minutě se krásně uvolnil Ševčík na pravé straně, poslal neméně krásný centr za obránce do vápna na van Burena, ten stihl zahrát míč před Staňkem, který jej zkosil a sudí Berka odpískal penaltu. K té se postavil překvapivě Simon Deli, trefil však jen Staňka a z dorážky v ještě větší šanci nepochopitelně zblízka přestřelil bránu Mick van Buren! Slávisté předváděli nádherný uvolněný fotbal, Bořil zakombinoval s Oscarem a zjevil se sám před Staňkem, i tentokrát ale nechal vyniknout brankáře hostů! Ve 22. minutě už se slávisté radovali. Deli poslal neskutečnou přihrávku na Bořila, ten si vyměnil míč s van Burenem a chtěl posílat střílenou přihrávku do vápna na nabíhající spoluhráče, Kaša však míč srazil do vlastní sítě - 2:0! Jen o minutu později to zkusil z dálky Bah, bránu minul. V 25. minutě se opět připomněli hosté, centr Ba Louy si našel v malém vápně Beauguel, ale hlavičkoval nad bránu. O minutu později už to byli zase sešívaní, Masopust krásně prošel středem hřiště a našel na hranici vápna Baha, jeho střelu vytáhl na roh Staněk. Slávisté hráli jeden z nejlepších jarních zápasů, Masopust po chvilce střílel sám, ovšem mimo tři tyče. V 30. minutě střílel Bořil, ale slabě do náruče golmana. V 32. minutě dostal míč za obranu od Ševčíka van Buren, šel sám na Staňka, nicméně v zakončení těsně minul šibenici. Poté slávisté zazdili další zajímavou akci nepřesností v předfinální fázi a v 37. minutě byl za slávistickou obranou Falta, který minul. Hned nato na druhé straně tečovanou střelou Masopusta vyrazil Staněk reflexivně na roh. Slávisté přidávali střely neskutečným tempem, bránu minuli krátce po sobě Kúdela i Bořil. V nastaveném čase ještě Kolář famózně vychytal Beauguela a do kabin se tak šlo za stavu 2:0, ačkoli šancím by odpovídal lépe stav 6:2, Slavia vystřelila za poločas celkem sedmnáctkrát.

V poločase trenér Trpišovský dvakrát vystřídal, Hromadu nahradil Nico Stanciu a Holeše Ibrahim Traoré, hosté nestřídali. Uběhlo 65 vteřin, slávisté zakombinovali, Stanciu poslal míč před vápno, tam si ho krátce vyměnili Traoré, Bořil a van Buren, který nártem poslal míč do sítě - 3:0! Sešívaní po třetí brance přece jen maličko ubrali z tempa a nehnali se za dalšími střeleckými možnostmi až tak aktivně jako v první půli, dokonce pustili hosty i k delšímu držení míče. Po deseti minutách druhého poločasu hosté vyměnili tři hráče, slávisté poslali do hry Provoda místo Masopusta a o chvíli později přišel do hry i Jan Kuchta místo Petra Ševčíka. Provodovu střelu z hranice vápna v 64. minutě vyrazil Staněk. O dvě minuty později spálil další obří tutovku Mick van Buren, který si míč sám vybojoval vystihnutou rozehrávkou hostů. A tentokrát už přišel trest, Káčer střelou z dvaceti metrů snížil na 3:1. Nepřesnosti domácích v rozehrávce pak umožnily hostům jít do dalších šancí, Beauguela jen horko těžko blokovali Kúdela s Delim, Kalvachova střela po rohovém kopu pak mířila mimo. Dvacet minut před koncem pak trenér Trpišovský vystřídal popáté, ze hry odešel Mick van Buren a přišel uzdravený Peter Olayinka. Ten se hned zapojil do gólové akce, vrátil míč na roh vápna Stanciovi a ten našel naprosto dokonalým centrem Alexandera Baha, který si lehce hlavou připsal první gól v sešívaném dresu - 4:1! V 82. minutě Kolář fantasticky vyrazil Čermákovu střelu nohou na roh. A o dvě minuty později završili slávisté bůra, Stanciu nečekanou schovanou střelou z dálky poslal míč milimetrově k tyči - 5:1! Nic dalšího se už nestalo a slávisté mohli slavit titul po skvělém výkonu a výsledku.

30. - Neděle 02. 05. 2021 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
5 - 1
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

6. Tomáš Holeš
22. vlastní branka
47. Mick van Buren
72. Alexander Bah
84. Nicolae Stanciu

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

67. Káčer

Komentáře (340)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé