Domácí pohár

Sparta - Slavia 0:3

Slavia vyhrála další derby na Letné, stejně jako na podzim opět výsledkem 3:0. O branky se postarali dvakrát Kuchta a jednou Holeš a slávisté mohli slavit postup do finále MOL Cupu, kde se utkají s Plzní. Finále se hraje 20. května v Plzni.

Trenér Jindřich Trpišovský měl po uzdravení některých hráčů z čeho vybírat a do sestavy tentokrát vyslal Simona Deliho na post stopera vedle Ondřeje Kúdely, do středu zálohy trojici Holeš, Stanciu, Ševčík, na levé křídlo opět Oscara a do útoku Jana Kuchtu. Domácím chyběl mimo jiné Dočkal, nastoupil však Plavšič, který by podle zpráv v médiích měl po sezóně zamířit do Slavie. Domácí připravili pro zápas vysoký trávník, po kterém míč neklouzal příliš rychle, zato po něm ve velké míře klouzali hráči obou týmů. V prvních střeleckých pozicích se objevili domácí, Hložkovu střelu zablokoval Deli, střelu Karlssona už musel vyrážet Kolář. První střelu Slavie si připsal na své konto Stanciu, z dálky však poslal jen slabý pokus doprostřed brány. Slávisté drželi míč častěji než domácí, ti však hrozili z nebezpečných brejků. Hrací plocha neumožňovala rychlou kombinaci a při pomalejší hře neměli domácí hráči problém se přesouvat a napadat rozehrávku sešívaných. Minuty tak ubíhaly bez většího vzrušení před brankami. Výjimkou byl nákop Heči, který Kúdela nakopl do obličeje Hložkovi a ten se tak na chvíli zjevil před Kolářem, neměl však prostor k zakončení, protože Kúdelal jej dobře dostoupil. Tutová šance Slavie přišla ve 24. minutě, Bahův prudký centr trefil překvapivě Bořila za Vitíkem, od něj se sice odrazil na bránu, ale tak, že Heča měl možnost vyrazit míč na roh. O minutu později už se lavička Slavie radovala, Heča špatně rozehrál, Oscar vystihl míč, předal Kuchtovi, ten si chtěl s Oscarem narazit, jenže míč odehrál bránící Wiesner, ovšem jen tak, že jej předložil Kuchtovy do vyložené šance před Hečou a Kuchta se nemýlil - 0:1! Hosté reagovali frustračním faulem Juliše na Stancia, za který nepochopitelně neviděl ani žlutou kartu. Slávisté se nespokojili jen s jednobrankovým vedením, Oscar si ve vápně neskutečně narazil s Kuchtou a předložil mezi množstvím bránících hráčů před prázdnou bránu Holešovi, který nemohl minout - 0:2! Ve 34. minutě se i domácí dostali do tutovky, Vitík v klidu prošel až přes vápno, neatakován nahrál do vápna Julišovi a ten před Kolářem těsně minul vzdálenější tyč. O dvě minuty později kopal Nico Stanciu přímý kop z 18 metrů a těsně minul šibenici. Na druhé straně z velmi podobné pozice střílel Hancko, ten bránu trefil, ale Kolář parádně vyrazil na roh. Po něm střílel Plavšič do náruče Koláře. Domácí se dostali do tlaku, po centru z přímého kopu hlavičkoval Čelůstka mimo. Slávisté se nedokázali vymanit z tlaku, ve 44. minutě střílel Karlsson a Deli zablokoval jeho pokus na roh. Krátce po něm přilétl do vápna centr od Plavšiče a míč prolétl malým vápnem, aniž by jej kdokoli zasáhl, slávisté nakonec přežili až do konce poločasu bez inkasované branky a šli tak do kabin za dvoubrankového vedení, v poslední akci poločasu totiž Kuchta z hranice vápna přestřelil bránu.

V poločasové přestávce žádný z trenérů nestřídal. Hra se oproti konci první půle přece jen trochu vyrovnala a slávisté opět drželi míč více než soupeř, hra však byla celkově rozkouskována velkým množstvím nedovolených zákroků. Sudí Proske pokračoval v dost benevolentním metru ohledně karet a bez potrestání procházela celá řada zákroků. V 53. minutě předvedli slávisté krásnou akci, Masopust prokličkoval do vápna a když se kolem něj seběhli čtyři protihráči včetně brankáře, nezištně posunul vedle sebe Kuchtovi, který měl před sebou úplně prázdnou bránu a nemýlil se - 0:3. Spokojen s vývojem zápasu mohl v 56. minutě trenér Trpišovský třikrát vystřídat, místo Oscara, Ševčíka a Kuchty přišli Olayinka, Provod a van Buren. Stanciu chvíli poté střílel po přihrávce Baha zpoza vápna, Heča efektně vyrazil. V 65. minutě mohli domácí snížit, po rohu Pavelky přihrál Čelůstka hlavou Julišovi, ten se snažil míč usměrnit mimo dosah Koláře, to se mu nepovedlo a Kolář míč sebral. V 70. minutě se pokusil o červený faul Juliš na Stancia, naštěstí pro oba zúčastněné ve skluzu Stancia nezasáhl. O chvíli později spálil vyloženou šanci Bah, který nastřelil Heču, v opakované šanci už druhou Bahovu střelu zablokoval Vitík. V 76. minutě to zkusil z 20 metrů Hložek a Kolář míč fantasticky vyrazil na roh. Po něm šli slávisté do brejku, van Buren udělal kličku golmanovi, pak ale střílel jen do boční sítě. V 80. minutě asi fauloval ve vápně Masopust Hancka, sudí Proske faul nepískal a míč předtím dost možná opustil už hrací plochu. Na začátku 85. minuty slávisté vybojovali pressingem míč, Bořil dal do samostatného úniku Masopustovi, ten zkusil míč dloubnout přes Heču, ten míč ale ztlumil a Čelůstka pak krkolomně odkopnul div, že si nedal vlastní branku. O tři minuty později střílel Provod zpoza vápna pravačkou nad bránu. Zápas pak už doplynul do svého konce bez dalších větších šancí a sešívaní mohli slavit zasloužený postup do finále domácího poháru.

semifinále - Středa 05. 05. 2021 17:30

MOL Cup, 2020/2021
0 - 3
0 - 2
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

25. Jan Kuchta
30. Tomáš Holeš
53. Jan Kuchta

Komentáře (486)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé