Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 31. kolo

Slavia dál prodlužuje rekordní neporazitelnost, když vyhrála v Olomouci 1:0. Další výhru ale přebíjí vážné zranění Lukáše Provoda.

První půle probíhala v podstatě totožně jako v nedávném pohárovém střetnutí na témže místě. Takže celkem vyrovnaná bitva, kdy domácí potvrdili, co jsem o nich psal, tedy že zápasy proti favoritům jim svědčí spíše než utkání, kde mají naopak sami roli silnějšího potvrdit. Rozdíl oproti poháru byl v tom, že nám Sigma nenaservírovala svou chybou branku do šatny. I druhý poločas tak pokračoval v podobném duchu. Slavia sice byla mírně lepší, na její poměry šlo ale o průměrný výkon. Nijak bych za to ale náš tým nekritizoval, protože v týdnu se hrálo důležité derby a naši hráči tak měli méně času na odpočinek. O obecně velké zápasové zátěži Slavie na jaře ani nemluvě. Každopádně i tak dokázali sešívaní zvládnout, když se z rohu skvělou hlavičkou trefil střelec Kuchta. Pro tentokrát bych tedy vzhledem k okolnostem kladl větší důraz na zvládnutý výsledek než nijak ohromující výkon. Zkrátka jsme to zase zvládli a jen jsme potvrdili, že šlapeme jako dobře seřízený stroj!

Bohužel dobré dojmy z výhry výrazně kalí vážné zranění Lukáše Provoda, který musel odstoupit v 19. minutě a na hřiště se podívá nejspíš až příští jaro. Vážné zranění kolene je pro fotbalistu noční můrou, u Lukáše mě to ale mrzí dvojnásob, protože právě on svou pracovitostí a pílí udělal v poslední době největší výkonnostní posun a stal se důležitým článkem Slavie i reprezentace. Při takto rozjeté kariéře a těsně před Eurem vážné zranění strašně bolí... Objevily se i spekulace, zda neměl být hráč vzhledem k náročnému programu v sezoně pošetřen a zda to není daň za výbornou fyzičku slávistů, které pochopitelně předchází tvrdé tréninky. Myslím, že druhé můžeme snadno vyloučit, když se podíváme na zdravotní stav týmu, který je vzhledem k maximálně náročnému programu v sezoně až nad očekávání dobrý. S výjimkou Hovorky, který už měl s kolenem opakovaně problémy v minulosti, se podobná zranění ve Slavii téměř nedějí. Respektive se nedějí ve větší míře než v jiných klubech, podle mě dokonce spíše v menší. A zpět k tomu, jestli měl být Provod na zápas s OIomoucí pošetřen. Tady také jako laik těžko hledám chybu, protože Lukáš měl poslední dva týdny i vinou nemoci volnější program. Když se dal dohromady, tak nejprve dvakrát střídal a teď šel od začátku, aby neztratil formu a zápasovou kondici před Eurem. Laicky mi to prostě přijde, že Lukáš měl jen smůlu a byl ve špatný čas na špatném místě. Noha mu možná trochu podjela ve špatném pohybu a bylo to. Ale o tom víc vědí lékaři nebo i samotný hráč, jestli to byl normální pohyb a koleno jen tentokrát nevydrželo, nebo jestli mu to zrovna podjelo při otočce v nejhorší možnou chvíli... Každopádně Lukášovi přeji co nejrychlejší rekonvalescenci i návrat do formy! Málokdo si za svou fotbalovou pohádkou šel tak cílevědomě jako on a málokdo si tolik zaslouží druhou šanci, aby ji mohl prožít!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Příliš mnoho práce neměl. Sigma sice nějaké šance měla, ale vesměs v nich mířila vedle. Kolář tak musel pokrýt jen snadnou přízemní střelu z přímého kopu. Připsal si tak již 16. čisté konto v sezoně a je samozřejmě na čele statistik. Za zmínku stojí i povedený výkop z 90. minuty, po kterém přišla šance Tecla.

Alexander Bah - 6 - Nadprůměrný výkon podpořený asistencí z rohu. Nehrál alibisticky, o čemž svědčí 3 vytvořené šance (nejvíc z týmu), na druhou stranu měl ale i nejvíce ztrát - 10.

Ondřej Kúdela - 6 - Zahrál tradičně nadprůměrně a dle mého názoru byl z obou stoperů jistější.

David Zima - 5 - Přijde mi, že zhruba poslední měsíc šel z formou trošku dolů a třeba Deli se mi teď v týdnu na Spartě líbil víc. Zima v Olomouci nezahrál špatně a přispěl k čistému kontu, měl ale i několik slabších chvilek. Tou hlavní byl zbytečný faul těsně před vápnem v ideální pozici pro soupeřovu standardku,

Oscar Dorley - 6 - Velmi dobrý výkon a lepší šestka pro Oscara. I podle statistik vynikal v přihrávkách, kterých rozdal nejvíc z celého týmu, to vše navíc při velmi dobré 83% úspěšnosti. V tom přímočařejšího a více na riziko hrajícího Baha zastínil, nicméně ten byl zase o něco nebezpečnější ve vápně soupeře.

Mick van Buren - 5 - Hodně průměrný výkon. Van Buren se sice snažil, ale ve hře příliš nebyl. O tom svědčí, že měl nejnižší počet přesných přihrávek v týmu (Provod stejný počet stihl za zhruba 17 minut). Hráč s druhým nejmenším počtem jich pak měl více než dvakrát více! Na pravidelný základ ve Slavii nemá, ale to je asi víceméně každému jasné.

Tomáš Holeš - 6 - Podobně jako většina mužstva tak i Holeš zahrál lehce nadprůměrně. Ze statistik kromě dobrého čtení hry a druhého největšího zachycení přihrávek soupeře v mužstvu po Zimovi vyniká zejména jeho přesnost při přihrávkách. Tomáš jich dal přesně 36 ze 40 a s 90% úspěšností byl z týmu nejlepší (spolu s brankářem Kolářem).

Lukáš Provod - není hodnocen - Jeho účast v zápase ukončilo vážné zranění kolene, který už jsem obsáhleji rozebíral v úvodu. Lukáši, drž se!

Nicolae Stanciu - 6 - Odehrál jen první půli, pak preventivně střídal, když se stal obětí tvrdšího zákroku, V úvodním dějství patřil k našim nebezpečnějším hráčům a dvakrát se pokoušel o zakončení, které ale vždy Mandous ukryl v náruči.

Ondřej Lingr - 5 - Výrazněji nezaujal a zahrál průměrně. Po svém zdravotním výpadku se spíše hledá a jaro má slabší než podzim, kdy zaujal a byl příjemným překvapením.

Jan Kuchta - 7 - Hráč zápasu. Hlavně díky skvělému zakončení při vstřelené brance z rohu. Ale Kuchta byl hodně platný i při napadání a práci pro tým. V první půli dobrou akcí málem vybojoval pokutový kop, ale faul se stal těsně před vápnem, jak odhalilo video. Jeho menší slabinou bylo, když ve druhé půli Kolář rozehrál dva delší míče právě na něj a on je hned ztratil a byl z toho výpad do naší polootevřené obrany. 

Jakub Hromada - 5 - Musel jít nečekaně brzy na plac a až na šanci po hlavičce po rohu to na něm bylo lehce znát. Nakonec si ale své odvedl a podal standardní ligový výkon. Za zcela stupidní ale považuji jeho faul v posledních vteřinách zápasu, kdy dal Olomouci šanci vyrovnat. Míč šel v tu chvíli od naší branky a on zbytečně povalil Hubníka.

Peter Olayinka - 6 - Po zranění se zatím také hledá a není ve formě. Rozhodoval jsem se mezi pětkou a šestkou a nakonec dal vyšší známku s minusem, protože hrál podle mě o něco lépe než Van Buren a Lingr. Znát je to i na datech, kde byl Olayinka mnohem úspěšnější v osobních soubojích (75 % vs. 33 % a 27 %). Více se dostával i do vápna.

Abdallah Sima - 5 - Prvních 10 minut po střídání to vypadalo, že na hřišti vůbec není. Pak se ale do hry zapojil a nakonec předvedl několik dobrých věcí. Lepší pětka.

Stanislav Tecl - 5 - Opět zahodil velkou šanci, nakonec to ale Slavii mrzet nemuselo. Ke známce má za to minus. Jinak makal.

Júsuf Hilál není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

31. - Neděle 09. 05. 2021 17:00

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 1
0 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

78. Jan Kuchta

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    pehacko     před 5 měsíci 13.05.2021 06:42 |  
    9 0

    Bych tyhle tri body vyměnil okamzite za zdravi Lukáše Provoda... porad me to kazi jakoukoliv radost

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      SirCohen     před 5 měsíci 13.05.2021 08:31 |  
      1 0

      Mám to úplně stejně, je mi ho hrozně líto.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        pehacko     před 5 měsíci 13.05.2021 08:44 |  
        7 0

        Ja trpím na tyhle hrace co se z hovna vypracuji vlastni silou a vůli... to vubec ted nemyslim na to, ze nam bude schazet na hristi. Je mi ho lito lidsky... dal tomu vsechno a ted bude rok stat a makat na sobe jeste vic a ono uz to nemusi byt nikdy jako predtim. Nemluvim o tom koleni, to bude perfektni, ale utece mu rok vývoje... rok fotbalu. Rok, kdy mohl si splnit sny a ziskat zaslouženou odmenu za tu všechnu drinu.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 13.05.2021 09:24 |  
    10 4

    Dobré ráno přeji Vám všem ze zatažené a deštivé Šumavy.
    Přesně takové, tak jak jí popisuje ve svých knihách Karel Klostermann.
    Nicméně mám uvařenou kávu a tak jsem si sednul k hodnocení našich hráčů z uvedeného zápasu.
    Na úvod bych chtěl jen pozdravit našeho Lukáše Provoda a držím mu palce s uzdravením a plnohodnotným návratem na hřiště. Věřím, že mu budou velkou oprou všichni kluci i trenéři a také všichni fandové. Nejvíc mu asi teď pomůže i David Hovorka, který s ním může být více určitě mu dobře poradí, jak rehabilitovat a posilovat. Hlavně mu dodá vůli a mentální sílu, protože tu bude Lukáš moc potřebovat. Tak se kluci oba držte a myslím na Vás.
    Děkuji Alanorovi za hodnocení hráčů a určitě mu nebude vadit, když s ním nebudu až tolik za jedno u některých hráčů. Ale to je asi tak všechno a určitě se tu o tom pobavíme tak, jak jsme na to už určitě připraveni i se svými argumenty :-))).
    Bylo jasné, že na nás tentokrát Olomouc naleze víc a pokusí se nám naši hru aktivním napadáním po celém hřišti roztrhat do osobních soubojů a naruší nám naši souhru a kombinaci ("herní výstavbu"). To se jí také dost dlouho dařilo a proto naši trenéři velmi dobře posunuli naši hru do krajů a hráli jsme takovou tu hru "chyť si mě....".
    Bylo jasné, že tím sledují utahání soupeře a po pauze jsme začali přidávat pohyb a rozhýbali jsme kombinaci do volných prostorů rychlými náběhy.
    Tady chci zdůraznit jeden aspekt, na který správně upozornil Alanor.
    Hráli jsme ve středu velmi důležité derby s rudými a jejich stylem "kdyby". Takže někteří hráči byli pokopaní a jak řekl trenér, tluče se v celém mančaftu viróza!!!!
    Možná i zranění Lukáše Provoda vedlo trenéry, že po poločase už nepustili do hry Nica Stancia. Ten si užil své v derby od zmetka Juliše a teď ho pokopal tuším Gonzáles.
    Proto i větší šance přišli až ve druhé půli a smekám klobouk před Honzou Kuchtou, který se dokázal nakonec prosadit a tak za 8. Jen jsem se pak při hodnocení usmál nad tím, jak ho v dobrém peskoval trenér Trpišovský, když řešil některé slibné situace vlastním střeleckým pokusem, když mohl přihrát lépe postaveným spoluhráčům.
    Na jeho obhajobu je nutné zase podotknout, že je to prostě koncový hráč a chce to zakončit.
    Asi i proto jej Alanor ohodnotil jako muže zápasu a já s ním souhlasím.
    Já jsem však moc chtěl pochválit našeho Oscara, protože ten roste zápas od zápasu a i tady patřil fakt k těm nejlepším a určitě za 7. Přitom opět schytal několik docela ostrých zákroků (asi proto, že je drobné postavy).
    Chtěl bych také pochválit Baha a mohlo to být i lepší, ale scházel mu Masopust.
    Obrana byla kompaktní a tady nesouhlasím s kritikou Zimy. Zima byl po pauze a ta viróza se projeví na každém.
    Přesto si myslím, že to uhrál dobře a opět pochytal hodně příher soupeře. Ten faul o kterém píše Alanor, ten nebyl jen jeho vinou. Zima nehrál poslední asi 3 zápasy a tak bych počkal s tím, jestli šel z formou dolů..... :-))
    Ač nenápadný, ale o to víc důležitý je Tomáš Holeš a já bych mu dal určitě také 7. Jeho přínos pro mužstvo je v této fázi ligy naprosto fantastický.
    A Jakub Hromada se taky docela chytil, ale tady s Alanorem souhlasím v tom, že si musí dát pozor na ty zbytečné fauly v prostorech, kde to docela smrdí.....:-). Zase na druhé straně nastoupil za Lukáše Provoda a asi to měl i v hlavě. Přesto je to hráč, který má ve Slávii místo a bude určitě platný. Dokonce si myslím, že s ním bude trenér teď asi i víc pracovat.
    Ostatní hráči jsou asi posouzeni správně .... i když?
    Abdaláh Sima nehrál spoustu zápasů a do herní praxe se nedostane hned.
    To samé má po zranění i Ondra Lingr.
    Peter Olayinka už se rozehrává víc a tak věřím, že se na Plzeň kluci připraví.
    Teď budeme hrát s Karvinou a budu doufat, že už jsme si zranění vybrali a na finále poháru budeme připraveni se o tuto další trofej vyburcovat k dobrému výkonu a přivézt ji do naší síně slávy.
    Prší tu sice pořád, ale i tak Vám přeji pěkný den.
    S úctou
    Sokrates55
    "Bona opinio hominium tutior pecunia est" - Publilius Syrus
    Dobrá pověst u lidí je lepší než peníze

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      mig52     před 5 měsíci 13.05.2021 12:01 |  
      2 0

      Sokrate, jsem rád, žes ještě jednou natřel Juliše, byť se to netýkalo tohoto zápasu. A slovo zmetek je hodně jemný výraz pro jeho ubohosti. Ale zase je to obdoba s Krejčím, když mu to rozhodčí sedící na suchém hajzlu dovolí, proč to pořád nezkoušet, že? Takže ještě před výpraskem rudému ksindlovi bych naložil knutou tomu s píšťalkou. Jinak k rozdílu pohledu na Zimu a Deliho, je zřejmé, že fotbalově je na tom Simon tak o půl štoku (dovol mi použít tvůj výraz, který jsem si oblíbil), výš, ale Zimič jde pořád nahoru, byť nyní ho přibrzdily tebou velmi dobře popsané skutečnosti. Jo a Oscar určitě za 7.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 13.05.2021 13:14 |  
        0 0

        Zdravím Tě Migu na Beskydy.
        S tím Davidem Zimou to je asi hlavně o těch zkušenostech, které Delimu pomáhají, protože už těch zápasů odehrál přeci jen daleko víc. I proto David Zima potřebuje vedle sebe Ondru Kúdelu, který ho perfektně do tajů stoperské hry zaučuje. Davidovi je 19 let a tak to má před sebou. Jsem zvědav, jestli bude nominován na EURO.
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          mig52     před 5 měsíci 13.05.2021 13:53 |  
          0 0

          Podpis a razítko. Měl jsem v úmyslu právě ty zkušenosti zdůraznit, ale v tomto věku člověk občas zapomene, zda si osladil právě uvařený čaj. :) :)

  3. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    zeleznik2     před 5 měsíci 13.05.2021 09:53 |  
    2 0

    Výhra dobrá, další korálek do šňůrky neporazitelnosti, nula vzadu, Kuchtič 14 gól v sezoně. Bohužel vítězství vykoupeno ztrátou Lukáše zřejmě pro celý podzim, kotník Nica snad bude v pořádku. Těžko se můžeme prosadit a hrát naši hru, když přijdeme o dva středové hráče do poločasu, navíc Sigma hrála lépe než v poháru a Mandous hrubku tentokrát nevytvořil. Standa opět spálil nemožné.

    Statistiky zápasu:
    Střely: 7:15, na bránu: 1:4, rohy: 5:8, ofsajdy:1:0, žluté karty:5:3, držení míče:41% - 59%.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    mis3     před 5 měsíci 13.05.2021 12:17 |  
    4 1

    Mělo by se vzít v potaz že jsme hráli s virozou

  5. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    žbl68     před 5 měsíci 13.05.2021 12:40 |  
    1 1

    Bah 7, Holeš 7, Kuchta 8

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 13.05.2021 13:15 |  
      2 2

      Zdravím a moje řeč:-)).
      Sokrates55

  6. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    martyni (přítel SN)     před 5 měsíci 13.05.2021 15:46 |  
    6 1

    Popravdě na fotbal se pořád moc nemůžu soustředit, z toho Lukáše jsem se ještě nevzpamatoval. Už se toho dost napovídalo kolem toho, jestli za tím mohlo být přetížení, tomu ja nerozumim. Každopádně blbej byl úsek po repre pauze, za repre hrál všecko a pak nebylo, jak ho ze hřiště sundat ani ve slavii, Nico byl po repre mimo, Ševčík ještě nebyl fit, Traore taky ne, šlo o klíčovou fázi sezony. Blbě se to sešlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 5 měsíci 13.05.2021 16:53 |  
      10 0

      Hele, vzalo to všechny. Ale teď už nemá smysl pořád dokola řešit co-by-kdyby a babrat se v tom. Prostě se to stalo, tak s tím musíme, a především sám Lukáš, žít. Hlavu vzhůru, konec světa to není. Lukáš je bojovník, ten 3/4 rok uběhne jako voda a určitě nám Lukáš ještě ukáže spoustu skvělých výkonů za Slavii.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Staršina     před 5 měsíci 14.05.2021 02:24 |  
    4 0

    Tak vzhledem k průběhu zápasu asi celkem objektivní hodnocení. Vzhledem k pozápasovému hodnocení JiT, navrhuji všem přidal. Hrát s dobře připravenou Sigmou, na jejím pažitu a s dýchacími problémy většiny hráčů, vyžaduje opravdu vrcholový výkon. Kluci to jednoznačně zvládli.
    Zvláštní ocenění gólu J.Kuchty. Jednodušší varianta. Prodloužit za sebe. On si vybral tu těžší a zvládl ji fantasticky. To z něj, kromě jiného, dělá pana útočníka.
    Co se týká L.Provoda, tak o něj fakt strach nemám. Sice smůla k EURU. Ale. Ten kluk je mentálně úplně někde jinde. On to dá a svoje si uhraje za nás i za repre. Možná to nebude tak dlouhé, jak jsou horší prognózy. On je bojovník.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 14.05.2021 09:48 |  
    9 3

    Dobré ráno z deštivé Šumavy a u dobré kávy.....
    Hej, hej........ tak co je s Vámi všemi.
    Nebuďte smutní, Lukáš to dá a David už mu pomáhá. Operace věřím dopadne dobře a Lukáše opět uvidíme za několik měsíců zpátky.
    Pojďte si povídat....
    Čeká nás Karviná a já pevně věřím, že to bude další kamínek do naší mozaiky neprohraných zápasů a prodloužení v historických tabulkách.
    Pak to bude finále poháru MOL cupu a moc bych si přál, abychom uspěli i tady.
    Abychom s plnou palbou vrátili Plzni ty "Paclíkovo klacky". To byl ještě děsně "statečnej", když měl za zády "Taťku".
    Koukal jsem i na honění "novinářského brka" v deníku Sport.
    Dodnes jim nevadilo, že je, nebo donedávna bylo, ve vedení fotbalu hafo "rudejch".
    A teď kritizují, že chce pan Tvrdík vstoupit do arény......
    Když jsem viděl výkony rozhodčích Pechance a Proskeho v posledních dvou zápasech na rudém plácku, tak se nestačím divit.
    Proske měl udělit rudochům - zejména Julišovi a taky i Hložkovi žluté karty.
    Faul Hložka na Oscara byl úmyslným dupnutím do nártu a pan Hložek se ani neomluvil. To samé předvedl Hložek i v zápase s Plzní, kde dost hnusně fauloval Čermáka a opět bez ŽK. A opět se neomluvil. Nějak nám tento chlapec začal hrát tvrďáka:-((( a je to "velkej" machr.
    Ano, první góĺ Plzně neměl platit a říkal jsem si to hned, když se míč odrazil od ruky Ondráška. To samé bylo s tou odpískanou penaltou ve prospěch rudých, která jasně nebyla a tady kompenzoval Franěk svou chybu při té první brance. Viděl jsem poslední utkání anglické PL, tak tam byly zákroky ve vápnech daleko složitější, ale VAR to neposuzuje, protože nedošlo k zjevnému pochybění. Polidar navíc padal tak, že bylo jasné, jak moc si ten nepatrný kontakt chce vymodlit. Jaký to rozdíl oproti nenařízené penaltě na Traorého v zápase na Bohemians - to jsou pane ale rozdíly co.....
    Julišův první faul v pohárovém derby na Stancia byla jasná ŽK. Druhý faul byl jasně na druhou žlutou a pan Proske je raněn slepotou v obou případech.
    A když mu řekne Zdeněk Houštecký pravdu, tak dostane ŽK. Bude potřeba vymést tento "Augiášův chlív" a poslat tyto chlapce pískat do divize.
    Tak asi tak.
    Slávisti, haló haló, kde jste....... :-))
    Sokrates55
    Trocha základů filosofie nakonec
    "Aliquid esse et non esse non potest simul" - Formulace principu kontrastu
    Žádná věc nemůže zároveň být i nebýt :-))


    Komentář byl uživatelem upraven (14.05.2021 10:03) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      mig52     před 5 měsíci 14.05.2021 10:43 |  
      5 0

      Zdravím z vizovických vrchů s tím, že duše je hodně bolavá, jednak Lukášem a aby toho nebylo málo, před hoďkou jsem se dověděl, že je ve vážném zdravotním stavu velký kamarád, takže se z toho doma vzpamatováváme. Já i přes slávistické noviny. Sokrate, dobře jsi to popsal, ale my si za ty časy zvykli, že k rudým kabelám patřila arogance jako k velbloudům hrby. Docela mne baví, jak si Juliš a teď i ten nabobovaný hrají na tvrďáky. Ale oni narazí, je to jen otázka času. Být na jejich místě, spíše bych přemýšlel, jak dávat pravidelnĕ branky i jiným týmům, než těm ze dna tabulky. A když už jsem u ní, tak ten pohled je nadherný. Ať nám to vydrží i v dalších sezónách.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 14.05.2021 11:30 |  
        3 0

        Drž se Migu a ať se vše v dobré obrátí:-)).
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          mig52     před 5 měsíci 14.05.2021 11:58 |  
          2 0

          Děkuji s vírou tebou vyjádřenou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Tvujmultinick     před 5 měsíci 14.05.2021 11:27 |  
      7 2

      Příteli Sokrate,
      díky za výzvu k potlachu i za pravidelnou rubriku "černá magie černých zadnic". Osobně se domnívám, že ve fázi ligy, kdy už o mnoho nejde, je vidět, jak diletantští a neschopní naši sudí povětšinou jsou. To nejde už ani okecat tím, že mají notičky. Jasně, že "buzíci" z kdybysparty šturmují na nezasloužené druhé místo, ale jak píšeš, i gól prádelníků byl podezřelý.
      Kmen rudochů s náčelníkem "Oteklá huba" zaváhá už v Bouli, doufám v to, aby se pak nerojily spekulace, jak se dohodneme či nedohodneme s Jabloncem. Tomu druhej flek přeju i kvůli svéráznému plukovníkovi...

      Těším se na následující mače a diskuse!

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 14.05.2021 15:00 |  
        3 1

        Díky za disputaci.
        Já jsem třeba zvědav na to, kdo nám bude pískat finále poháru v Plzni?
        A abych pravdu řekl, tak za posledních našich asi 8 zápasů už se někteří "sudí" řádně odkopali.
        Julínek, Zelinka, Proske, Franěk, Berka, Marek....... no uvidíme.
        Ještě mě rozesmála trestní Bačkova komise.
        Vedle asi 5x se opakujícím skandování "Jude Slávie" na rudém stadionu zaznělo ještě nejméně 2x "Smrt Stanciu" a opakovaně bučení na Traorého a Oscara.
        Baček asi ochluchl:-((((
        Tak asi tak......
        Sokrates55


        Komentář byl uživatelem upraven (14.05.2021 15:01) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Slávista 51     před 5 měsíci 14.05.2021 17:04 |  
          1 3

          Zahraniční rozhodčí by neškodilo pozvat.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 14.05.2021 17:07 |  
            2 2

            :-)))))))
            Třeba z Portugalska co???
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Slávista 51     před 5 měsíci 14.05.2021 20:36 |  
              0 1

              Možná by stačili Slováci, Poláci.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Dennis     před 5 měsíci 14.05.2021 17:27 |  
          0 0

          Tipuji, že finále dají Fraňkovi. V poslední době měl méně průserů než ostatní a na svazu má pořád status vysoce kvalitního rozhodčího. Já ho tedy moc nemusím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      mudrc     před 5 měsíci 14.05.2021 17:44 |  
      0 4

      Priteli Sokrate, dekuji za prijemne cteni, mam ho vzdy rad.
      Po nas slavistech nemuzu chtit nejake videni rivala objektivnim pohledem, ale tady u penaltoveho zakroku to vazne prehanime, Mateje Polidara napadas fakt zbytecne. Tezko mohl teatralne nahrat pad, kdyz ani nebyl na hristi. Karabec byl dost rozhozen Havlem na to, aby to byl PK. Za tim si stojim. Ze byl Traore faulovan na PK na Bohemce, o tom neni sporu, ale proc sem tu debatu tahat, kdyz v 31.kole hrala Slavia v Olomouci...
      Naopak se spolu shodneme ve “vymetani Augiasova chlivu”, nicmene sam neumim rict, kdo by mel jit opacnym smerem a bez rozhodcich se liga hrat neda, Ty treba nekoho doporucis. Jsem zvedav a tesim se na disputaci o techto nadanych sudich.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Akuls     před 5 měsíci 14.05.2021 19:02 |  
        6 0

        Pánové, moc se omlouvám, že se Vám do toho pletu, nicméně mudrci, opravdu jste přesvědčen, že by za stejný zákrok odpískal Pechanec ve spolupráci s Fraňkem u VAR penaltu i pro Plzeň? Já jsem tam spolu s reportéry zápasu viděl sice minimální, ale přesto dotek míče s Havlovou špičkou kopačky. Když jsem třeba včera viděl jak v zápase ManUn vs. Liverpool zrušil sudí za pomoci VAR za obdobný, ale ještě mnohem a mnohem důraznější zákrok penaltu pro Liverpool, tak určitě ve všech případech neplatí, že předchozí dotek míče v souboji nic neznamená, že rozhodující je následující kontakt s protihráčem. Ještě že tak, co by si jinak dnes počal vynálezce skluzu, legendární Sváťa Pluskal.
        Já jsem nabyl dojmu, že po té, co sparťanský bafuňář Čupr, po zápase ACS s Pardubicemi informoval, že Sparta zvažuje jakési další kroky, že se všichni úplně podělali. Komise rozhodčích odstavila Zelinku asi na doživotí a všichni sudí si od té doby při zápašech Sparty evidentně moc dobře uvědomili kudy běží zajíc. Spartě jde o všechno a po Pardubicích a Slavii zjistila, že jen fotbalově to nepůjde. Počítám, že Krkovička měl pěkně stažený zadek jak v zápase s Ostravou tak i s Plzní a nebýt neuvěřitelné chyby stoperů Baníku a hodně přísné penalty proti Plzni, v obou případech pár minut před koncem zápasu, tak pravděpodobně ACS pár bodíků doma ztratila. Doufám, že alespoň MB je v neděli doma tradičně prožene a ACS opět zjistí jak na tom skutečně jsou.
        Ve středu půjde ve finále MOLCupu o všechno i Plzni. Jsem moc zvědav kdo to bude pískat a kdo bude u VAR. Doufám, že Pechanec spolu s Fraňkem u VAR nedostanou od komise rozhodčích šanci kompenzovat Plzni zářez, který jí oba uštědřili na Letné.
        Baví mne, že Slavia asi bude moci v předposledním kole v Jablonci rozhodnout, koho pošle do 2. předkola nemistrovské části CH.L. a koho do 4. předkola E.L. Být na místě Jablonce i Sparty, tak bych se modlil za 3. místo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 měsíci 14.05.2021 19:05 |  
        3 1

        Ahojky příteli Mudrci.
        Omlouvám se za Polidara, kterého jsem si spletl s Karabcem. To je má chyba.
        Ano, je to věc názoru a já Ti tvůj nebudu na tu situaci okolo nařízené penalty vyvracet. Jen mi je záhadou, proč tedy Karabec vyhazoval tu nohu, do které nebyl vůbec zasažen......? A kontakt to byl opravdu minimální. A penaltový zákrok na Traorého sem tahám pro porovnání - proto, jaké jsou v posuzování takových zákroků od jednotlivých rozhodčích rozdíly. To je opravdu průšvih a to i u těch, co sedí v klidu u VARu a mají na to relativně dost času.
        Co se týká otázky rozhodčích?
        Souhlasím s tím, že by mohl pan Radek Příhoda dělat předsedu komise rozhodčích.
        Ano, také vím, že bez rozhodčích se liga hrát nedá. Ale zase tady nechat "suchý záchod" se mi taky nelíbí.
        A tak předpokládám, že zrovna pan Radek Příhoda o rozhodčích něco ví a také se přiznám, že u některých mnou uvedených rozhodčích je to třeba zaujatost....... Možná, že pod novým vedením (např. bez vlivu Liby nebo Kruly) budou pískat objektivně a spravedlivě ??
        Tak asi tak.
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          mudrc     před 4 měsíci 16.05.2021 09:28 |  
          2 2

          Dobré ráno, příteli Sokrate!
          Ještě se krátce vrátím k zákroku na Karabce. Počítám, že ani komise rozhodčích nebude tento moment rozhodčím vytýkat. Samozřejmě, můžeme argumentovat tím, že KR jde Spartě na ruku a nikdy takový zákrok rozporovat nebude. Já práci KR sleduji dlouhodobě a takový dojem z ní nemám, ve většině případů chyby vytahuje na povrch a trestá.
          K Radku Příhodovi. Platí tady, že se vzpomíná jen na to dobré a proto si jej teď idealizujeme a dosazujeme do funkce. Proč ne, určitě by na to měl jak odborně, tak lidsky. Má autoritu, k médiím byl vždy vstřícný, uměl s nimi spolupracovat a ti do něj na oplátku nikdy nešili. Nicméně představa, že přijde jakýkoliv nový předseda KR, historicky spjatý se zdejším fotbalovým prostředím, vytáhne z nižších soutěží 60 kvalitních a čistých rozhodčích je iluzorní. Ovšem měl bych stejné přání jako Ty, aby to bylo reálné.
          Zastávám názor, že kdo se kdy pohyboval v profesionálním fotbale, nemohl se nesetkat s levárnami. Ono už ve výkonnostním prostředí je to žumpa a ta je cestou nahoru jenom hlubší a hlubší. Na základě popsané zkušenosti si tedy nemyslím, že bychom mohli v nejbližších letech očekávat změnu k lepšímu. Korumpovatelní rozhodčí jsou totiž jenom jedním dílem z fotbalového prostředí a pro jeho očištění bychom museli vyměnit funkcionáře, trenéry, hráče, zamezit vlivu sázkových společností.
          Přeju nám všem hodně co nejobjektivněji a co nejspravedlivěji řízených zápasů.
          Hezkou neděli a večer sešivaný tajfun :-)

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen