Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 32. kolo

Slavii se domácí zápas s Karvinou příliš nepovedl. Při jistotě ligového prvenství ale ztráta nijak významná není a všichni slávisté již vyhlížejí mnohem důležitější čtvrteční finále domácího poháru.

Nalijme si čistého vína, asi každý fanoušek červenobílých čekal proti podprůměrné Karviné lepší výkon i výsledek, zvlášť když nastoupila poměrně silná sestava (pro mne až překvapivě). Hned v úvodu zahodil penaltu Kuchta, který tak podtrhl svou děsivou bilanci v lize zahrávaných pokutových kopů - dosud všechny čtyři zahodil. Chápu, že mu spoluhráči chtějí pomoci ke koruně krále střelců, ale tímto spíš Honzovi sebevědomí srazí. Přimlouval bych se tak spíš pro to, aby byl k penaltě Kuchta puštěn jen za příznivého stavu. Zahozená desítka mužstvo přibrzdila a to se po zbytek zápasu z letargie trestuhodně nevymanilo.

Slavia sice držela míč, ale vše to bylo unylé, bez nápadu a bez šancí. Těch měla paradoxně Karviná minimálně stejně a možná i víc, protože jí vycházela sázka na brejky. Do vedení jsme sice šli my, když odražený míč poslal do sítě Holeš, náš laxní výkon ale podtrhl hrubkou v závěru Deli, kdy nechal Čmelíka z ničeho vyrovnat. Takže zápas nic moc, ale to asi trápí málokoho. Titul je už jistý, neporazitelnost byla prodloužena a souhlasím s názorem v diskusi, že mužstvo po fantastických výkonech v průběhu celé sezony mělo na nedůležitý výpadek nárok. Ve čtvrtek to už samozřejmě bude o něčem jiném. Jde o double, potvrzení naší hegemonie i o odstřihnutí neoblíbené Plzně od snazší cesty do pohárové skupiny.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - V první půli nás podržel dvěma velmi dobrými zákroky proti Čmelíkovi a zejména Bartošákovi. Ve druhé půli pak kryl střelu Herce. S inkasovaným gólem mohl těžko něco dělat.

Alexander Bah - 6 - Jeden z těch, kteří podali nadprůměrný výkon. Nejdřív dobře centroval a Delimu chyběl kousek k lepší hlavičce. Zápas odmakal a ve druhé půli se blýskl i zákrokem na brankové čáře, kdy zachránil Slavii od gólu. Jen tu závěrečnou standardku zahrál mizerně.

Taras Kačaraba - 5 - Práce obrany se mi v zápase moc nelíbila, i když je pravda, že Kačaraba nějakou větší a viditelnější chybu neudělal. Průměrný výkon.

Simon Deli - 4 - Tohle byl bohužel ležérní výkon, který si Deli jednou dvakrát za sezonu vybere. Dopředu přitom výbornou přihrávkou načal akci u naší branky. Vzadu byl ale méně jistý. Lacině ho v první půli obešel až před Koláře Čmelík. Témuž hráči pak Deli kiksem v závěru naservíroval tutovku a Karviná vyrovnala. Horší čtyřka.

Jan Bořil - 6 - Patřil mezi lepší hráči. V první půli pohotově pálil, ale Neuman byl připraven. Před naší brankou pak nepřesně přihrával, ale měl štěstí s odrazem. Po Simovi a Kuchtovi byl také naším nejaktivnější hráčem v soupeřově vápně.

Abdallah Sima - 5 - Maká a snaží se, ale zatím mu chybí ty první rychlé kroky, o kterých mluvil trenér. Přesnou přihrávkou našel Kuchtu před penaltou, o moc víc výraznějších momentů si ale nepřipsal. Zajímavostí je, že byl zdaleka nejaktivnější hráčem v soupeřově vápně (12 akcí vs. 7 akcí druhého Kuchty a 5 třetího Bořila). V kombinaci ale tak silný není a vyjma Kuchty se zapojoval do hry nejméně.

Tomáš Holeš - 6 - Odehrál mírný nadstandard, který podtrhl vstřelenou brankou, takže si mírně nadprůměrnou známku zaslouží. Jinak ale výrazněji nevynikal a umí zahrát lépe.

Petr Ševčík - 5 - Dobře kombinoval, čímž vytvářel optickou převahu a odrazový můstek pro naše útočné akce. Čekal bych od něj ale mnohem víc v předfinální a finální fázi. Tam Ševčík v poslední době vidět vůbec není a zodpovědnost by měl brát více na sebe.

Nicolae Stanciu - 6 - Podle mě nadstandard, lepší šestka a náš nejlepší hráč v poli. Za necelou hodinu hry toho Stanciu stihl docela dost. Výborně přihrával pod sebe před naší první trefou, dával pěkné přihrávky do strany Simovi před penaltou a Kuchtovi na hlavičku, i se snažil o zakončení.

Peter Olayinka - 4 - Po zranění není vůbec ve formě a osobně je pro mě až čtvrtou varianta na křídlo pro pohárové finále po Masopustovi, Oscarovi i Simovi. Proti Karviné se prosadit nedokázal a byl bez větších problémů přikryt.

Jan Kuchta - 4 - Zápas mu nevyšel. O zahozené penaltě už byla řeč v úvodu, ale ani jinak se Kuchta do hry příliš nedostal. Snad až na gólovou šanci při hlavičce. Tu neumístil špatně, ale ani vyloženě přesně a Neuman vytáhl velmi dobrý zákrok. Jinak byl spíše mimo hru, o čemž svědčí i slabých 10 přihrávek, které za svůj pobyt na hřišti stihl. Pro porovnání Holeš jich měl za kratší úsek 37 a Stanciu 54.

Ibrahim Traoré - 5 - Nepropadl, ale ani výrazně nezaujal. Střídající hráči si výkonem o víc prostoru moc neřekli, ale stejně čekám, že poslední dva zápasy v lize dostanou více prostoru hráči širšího kádru.

Michal Beran - 5 - Ze střídajících hráčů byl nejaktivnější a snažil se, výrazněji se však prosadit nedokázal. Lepší pětka, ale po jeho minulých představeních je otázkou, jestli by takový výkon zvládl udržet déle než půl hodiny.

Ondřej Lingr - 4 - Po výpadku mu to nejde a proti svému bývalému klubu nic nepředvedl.

Mick van Buren - 4 - Stejně jako Lingr nepředvedl nic zajímavého a byl u nepovedeného závěru.

David Zima není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

32. - Neděle 16. 05. 2021 19:30

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 1
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

40. Tomáš Holeš

MFK Karviná
MFK Karviná

85. Čmelík

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    ColinSKS     před 3 lety 19.05.2021 07:14 |  
    4 2

    dal jsem Kolimu o bod víc a Simonovi o bod miň. Celkově mi to od týmu přišlo takové lážo plážo. Ale nevadí, dabl je dabl, tak to asi v hlavách bylo.


    Komentář byl uživatelem upraven (19.05.2021 07:15) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Sherudan     před 3 lety 19.05.2021 08:03 |  
    5 1

    Simon si za tu hrubku nízké hodnocení zaslouží, nicméně na druhé straně byl na hřišti jedním z mála, kteří nepůsobili dojmem, že je to vlastně vůbec nebaví a raději by šli na pivo.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 19.05.2021 09:13 |  
    7 1

    Dobré ráno ze Šumavy. Dobrá káva voní a díky příteli Alanorovi mám něco k povídání:-)).
    "Quis habet fortius certament quam qui nitiur vincere se ipsum" - Quintus Horatius
    Kdo svádí urputnější boj než ten, kdo se snaží překonat sám sebe......
    Tak takhle bych to si tak nějak viděl.
    Už jsem pár dní po zápase a tak už to hodnotím víc s odstupem.... Já byl totiž na kluky asi trochu víc naštvaný...:-((
    Bylo mi líto totiž fandů, co přišli podpořit kluky.
    Není lehké se dostat mezi těch cca 2000 lidí, co tam mohli být a museli se dívat na ten "výkon"......
    Aspoň, že k sobě byli kritičtí a neokecávali to.
    Hodnocení je odpovídající. Radši snad ani nebudu nikoho jmenovat ať už směrem dolů nebo nahoru.
    Zápas se nepovedl týmu jako takovému a u toho zůstanu.
    Právě proto snad zítra finále kluci zahrají s jinou chutí a invencí, porvou se o pohár tak, jak vždy doufáme a dovedou tento boj do vítězství.
    Vůbec nerozumím tomu, jakým způsobem jsou přiděleny lístky a hlavně komu?????
    Víte někdo, kdo to bude pískat?
    A hlavně jsem si dnes přečetl, že "Berbrovo bratrstvo kočičí pracky" už zase díky Poborskému vystrčilo rohy.....
    Ale vlastně je to jedno. Kdo chce kam......???
    Pokud kluci budou hrát to, co umí a půjdou do toho naplno, tak je fuk, kdo to bude pískat:-))).
    Ten zítřejší zápas, a v pokoře doufám i ve vítězství, by vlastně završil další velmi úspěšnou sezonu a to i s pozoruhodnými daty a překonáním starých limitů, které tu zbyly po rudochovi.
    Moc bych klukům přál, aby jim to vyšlo i s tím "Double".
    Dnes jsem taky četl takovou poznámku ve Sportu, které moc nerozumím a týká se našich možností ve kvalifikaci do LM. Je to o tom, že anglické kluby nám to mohou zkomplikovat, ale bylo to tak nějak divně popsané.......
    Moc rád bych Vás poprosil, vysvětlete mi to nějak líp.
    Tady na SN Vám věřím víc a klidně mi při tom vysvětlování řekněte, že jsem třeba i "blbej", mě to vadit nebude.......:-)))
    Skoro každý den zažívám situaci, kdy si to říkám sám sobě a to klidně i nahlas.
    Ráno chodím pro čerstvé rohlíky ke snídani a pro deník Sport do COOPU.
    Je tam pán, co "dělá u vratných lahví" a je to velký slávista. Tak to spolu vždycky ráno chvilku probereme. Jako např., co bude s tím naším "Šímou"......
    Jde se mnou až ke kase a kecáme, no a já pak zapomínám, že mám zaplatit...... :-))
    U kasy dělá jeho paní (taky slávistka) a tak je to vždy s úsměvem........
    Není to nádhera, když je venku hezky a Slavia má tolik fandů.......:-))).
    Tak se všichni opatrujte a zítra to budou zase nervy........ Myslím, že asi štrůdl zítra nedostanu:-((
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      kjandourek (admin)     před 3 lety 19.05.2021 09:27 |  
      1 0

      Mám dojem, že ve sportu je klasika: Pokud si vítěz LM zajistí základní skupinu této soutěže i umístěním ve své lize, poskočí Slavia o předkolo dopředu...a mimo jiné tedy bude mít jistotu skupiny (i kdybychom prohráli předkolo LM a následně i EL, tak pořád padáme do skupiny konferenční ligy).... Ovšem pokud ne, tak začínáme druhým předkolem ...

      Přeloženo do lidské mluvy: pokud finále vyhraje Mancity, je to pro nás v pohodě... pokud vyhraje Chelsea, je potřeba, aby ve své lize skončila do čtvrtého místa....
      No a pokud tedy Chelsea letošní ročník LM vyhraje a zároveň v PL z první čtyřky vypadne, tak bude mít Anglie v příštím ročníku LM pět týmů .... A okolo tohoto faktu na Sportu vymysleli titulek, čímž trochu matou lidi... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      mig52     před 3 lety 19.05.2021 09:42 |  
      1 1

      Sokrate, víš, co mně hlava nebere? Že se Poborák pachtuje s takovou fotbalovou lůzou!!!! On se sice člověčensky odkopal při prohlášeních o Slavii, ale že se bude propadat do takového bahna...... fuj.

      • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 19.05.2021 11:01 |  
        2 2

        Dobré dopoledne přeji kluci :-)).
        Díky Kájo za osvětlení, teď v tom mám už jasno.
        A příteli Migu, u pana Poborského mě nepřekvapuje vůbec nic:-((((
        Také jsem už v disputaci na off topic zjistil díky Vám, že to píská pan Hrubeš a na zápas půjdou sponzoři......
        A tak jsem zvědav, kdo bude fandit a komu...?:-(((((
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

          Monarchie     před 3 lety 19.05.2021 13:01 |  
          2 1

          Já mám takový dojem, že volba předsedy je domluvená a budu velmi rád se mýlit. Poborský flek, Sparta stadion a pozemky, dalším krokem bude Adidas místo Pumy na svazu. Bohužel naše vedení neumí diplomacii, tyhle výkřiky do tmy, ještě nikdy nic nevyřešily. Kluby níže vědí, že Sidliak nemá podporu celé Moravy, je to asi 14 dnů co měli techtle, aby podpořili Poborského Moraváci.
          Slavie nakupuje pozemky draho pro mládež, Sparta je dostává lacino a vezměte si tu silnou sestavu Poborský, Svoboda, Pelta, Malík a ten nevyditelný Portugalec.
          Tvrdík byl dobrý lobista Kellnerovi v Číně, ale teď jde jen o majetky a to půjde asi přes Poborského.
          Ohledně hodnocení Ondra musí dostat lepší známku.

          • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

            tobro     před 3 lety 19.05.2021 17:18 |  
            0 2

            - neviditelný -

          • Hlavně

            Slávista 51     před 3 lety 19.05.2021 18:28 |  
            0 1

            s novým vedením dresy pro národní mužstvo v národních barvách a státním znakem, větším než logo a to jenom jedno sponzora.

        • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

          knl66 (přítel SN)     před 3 lety 20.05.2021 00:08 |  
          0 0

          Nic ve zlém, ale jen takový malý, obyčejný dotaz: proč se vždycky pod příspěvek "podepisuješ", když stejně všichni vidíme autora?
          Děkuji, knl66

          • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 20.05.2021 07:41 |  
            0 1

            Dobré ráno přeji příteli.
            Prostě jsem tak zvyklý ještě z dob, kdy tady na SN nebyla registrace a nějak to neměním a taky jsem tak vychován.
            Když něco napíšu, tak se pod to podepíšu..... :-)).
            A když něco zvorám, tak si to aspoň pěkně "vyžeru".
            V dobách, kdy nebyla na SN povinná registrace se mi párkrát stalo, že si můj podpis (nick) někdo vzal a psal pod mým jménem úplné opaky mých názorů.
            Tak asi tak.
            S úctou
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

              knl66 (přítel SN)     před 3 lety 21.05.2021 11:48 |  
              1 0

              Aha, takhle tomu rozumím... Pamatuji, buď ses přihlásil, nebo jsi byl jako "anonym". ZaplaťPB za poslední inovace SN.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    zeleznik2     před 3 lety 19.05.2021 09:32 |  
    2 5

    Díky Alanore, hodnotil jsem až na Simona(3), podobně. Jako prakticky vždy shoda. Výkon nebyl dobrý, připomínalo mi to zápas s Brnem a nakonec to dopadlo stejně. Jako kdyby existovali dvě Slavie, 1/mistrovská schopná vyřadit Leicester, Rangers, rozdrit Jablonec, Spartu i Plzeň a ta druhá, která neporazí Příbram, Teplice, Brno. Trápí se s Zlínem. Chápu, že je těžké motivovat se na zápas se soupeřem, v utkání, kde o nic nejde. Ale hraje se pro diváky a neporazit Karvinou je ostuda. Snad hráči napraví dojem pozítří v Plzni a v neděli v Jablonci.

    • Už jsem to zde psal -

      Slávista 51     před 3 lety 19.05.2021 18:22 |  
      0 4

      1.liga o 10účastnících, 4kolově.

      • Re: Už jsem to zde psal -

        kjandourek (admin)     před 3 lety 19.05.2021 19:24 |  
        3 2

        Nacháme dva týmy a ty si to rozdají za sezónu třicetkrát.... :-)

        • Re: Už jsem to zde psal -

          Slávista 51     před 3 lety 19.05.2021 20:22 |  
          0 3

          ?

          • Re: Už jsem to zde psal -

            kjandourek (admin)     před 3 lety 19.05.2021 21:37 |  
            2 1

            No... když budeme snižovat počet celků v lize s odůvodněním, že čím menší počet týmů, tím budou ty týmy kvalitnější.... Tak se nám za chvíli začne zdát, že deset je taky moc, že ty poslední dav jsou moc slabé, takže by bylo lepší, kdybychom měli týmů osm, pak šest... a nakonec se dobereme tomu, že "kvalitu" soustředíme do dvou celků a ty budou hrát jenom spolu....

            Je hodně důvodů proč počet snížit a stejně důvodů pro to, aby počet 16 zůstal zachován.... Upřímně, nějak jsem nezaznamenal, že by ligy, které mají méně účastníků, byly v pohárech nějak výrazně úspěšnější než ta naše...

  5. Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

    Ferguss     před 3 lety 19.05.2021 10:12 |  
    1 7

    Já si myslím, že kluci mohli mít v hlavách Provodovo zranění, zvlášť ti co čekají po sezoně přestup. Konkrétně Oli, který normálně hru žere, rozhazuje rukama, zkrátka prožívá to, se tentokrát tvářil jak znuděný kolemjdoucí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 32. kolo

      gazza     před 3 lety 19.05.2021 21:30 |  
      1 2

      No tvl. to snad ne .To nevymyslíš.Pokud jako vtip tak dobrý.