Fortuna liga

Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

V sobotu 29. května 2021 mohou konečně slávisté odšpuntovat dlouho odkládané mistrovské oslavy. Předtím na ně ale čeká poslední úkol v dlouhé a náročné sezóně – zápas proti Dynamu České Budějovice. Dokáží-li ho sešívaní zvládnout, tak nejenže si zpříjemní následné přebírání titulu, ale také dotáhnout do konce ligový ročník bez jediné porážky.

Zítřejší soupeř červenobílých již hraje pouze o kosmetickou úpravu postavení v konečné tabulce. Dokáží-li budějovičtí zvítězit, mohou se z 12. místa posunout na 11. Před sezónou si tým z jihu Čech představoval možná ještě o chloupek lepší výsledek. V posledním ročníku jako nováček soutěže dokázali českobudějovičtí skončit na překvapivém 8. místě a nebýt nepovedeného závěru sezóny, mohli dokonce atakovat pohárové příčky. V letošním ročníku si Dynamo drželo vcelku konstantní výkonnost zajišťující jim bezpečný odstup od sestupových vod. Můžeme teď jen hádat, jak se týmu Davida Horejše povede v příští sezóně bez opory a legendy Jaroslava Drobného, který nedávno oznámil konec kariéry. Mezi další výrazné postavy patří záložník Patrik Brandner nebo obránce Benjamin Čolič, který je zároveň s osmi brankami nejlepším střelcem týmu. Druhý jmenovaný ovšem vinou karetního trestu k zítřejšímu zápasu nenastoupí. Nikdo ze slávistů by se asi nezlobil, kdyby nadcházející zápas probíhal v podobném duchu jako poslední vzájemné střetnutí zítřejších soupeřů. Sešívaní tehdy Jihočechy na jejich hřišti deklasovali 6:0 a hattrickem se blýskl Stanislav Tecl.

Zda dostane zkušený útočník zítra příležitost svůj kousek zopakovat, je zatím ve hvězdách. V posledních střetnutích ho nepustilo do hry svalové zranění a jeho start proti Dynamu je nejistý. Zcela vyloučený či velmi nepravděpodobný je pak start u celé řady jiných hráčů – ať už z důvodu nařízeného volna v případě Masopusta, Bořila, Ševčíka a Stancia nebo vinou zranění jako u Hovorky nebo Provoda. Obtížně čitelná je pak situace kolem Koláře, Zimy, Hromady nebo v nedávné době zraněného Kuchty. Na zítřejší zápas bude mít Slavia možnost vpustit na stadion asi jednu pětinu kapacity, takže předávání titulu by mělo probíhat před relativně důstojnou kulisou. Zhruba čtyři tisícovky přítomných diváků zároveň budou mít možnost možná naposledy vidět v sešívaném některé klíčové hráče posledních let, kteří v příští sezóně dost možná už ve Slavii nebudou pokračovat. Jmenovitě jde o Petera Olayinku, Ondřeje Koláře, Abdalláha Simu (kterého zároveň většina diváků uvidí naživo vůbec poprvé) nebo Simona Deliho. Nejistá je i situace Micka van Burena, kterému po sezóně končí smlouva. Sečteno podtrženo, zítřejší zápas, byť už nemůže ovlivnit postavení Slavie v tabulce, určitě nebude bez náboje. Tím spíš, že po jeho skončení si fanoušci spolu s hráči budou moci vychutnat mistrovský ceremoniál. Oproti předchozím letům bohužel nebudou moci probíhat oslavy přímo na hrací ploše a Slavia důrazně žádá návštěvníky zápasu, aby po skončení zápasu nevstupovali na trávník. Věřme, že příští titul už budeme slavit v tradičních kulisách a přijďme zítra v 17:00, na kdy je naplánován výkop zápasu, poděkovat hráčům za po všech směrech výjimečnou sezónu. Přímým přenosem odvysílá utkání O2TV Sport.

Tip na sestavu: Kolář – Bah, Kúdela, Deli, Oscar – Traoré, Samek – Sima, Beran, Olayinka – Kuchta

Kurzy: 1,28 – 6 - 12

34. - Sobota 29. 05. 2021 17:00

Fortuna liga, 2020/2021
2 - 1
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

15. Ondřej Lingr
43. Jan Kuchta

SK Dynamo České Budějovice
SK Dynamo České Budějovice

76. Skovajsa

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

    pehacko     před 3 lety 28.05.2021 19:09 |  
    4 3

    Napisu to jeste sem k zapasu... kdyz jsem si aktivoval vstupenku, tak ma mila co ji beru zitra na zapas na me ukazuje, at se jdu podivat a ejhle... mříží bylo videt na trenink. Takze s tymem trenuje Nico, takze zitra klidne muze nastoupit... skoda ze nemuzou nastoupit i dalsi trenujici... suk, cuf, huzbik a smica. To by byla parada a odmena pro nas fandy. Koho jsem ale nevidel byl kuchta.

    • Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

      mig52     před 3 lety 28.05.2021 23:01 |  
      1 13

      Šmíca jedině za Liverpool nebo Rangers, popřípadě pouťák ve sparťanském dresu. :(

      • Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 29.05.2021 11:07 |  
        5 2

        Migu..... příteli, ale no tak.
        Odpustit a pochopit je větší dar člověčenství, než zůstat ve zlobě......:-((((
        Pokud chceš podpořit změny ve vedení fotbalu, tak buď "nesr..anej" na jiného kopálistu. Ten Slavii ublížil daleko víc.
        Sokrates55

        • Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

          mig52     před 3 lety 29.05.2021 16:58 |  
          0 2

          Sokrate, s tou druhou větou nelze polemizovat, podepisuji s razítkem. Je fakt, že se Šmicrem vnitřně pořád bojuji, protože dle mne ta bota od něj nebyla jen jedna. A mrzí mne , že se jedná o někoho, kdo byl pro mne legendou. Škoda, že nemám teď možnost ani čas být konkrétnější, ale třeba se k tomu ještě dostanu. Samozřejmě třetí i poslední větu sdílím s tebou všemi deseti. Měj pěkné odpoledne a drž palce!!!

  2. ! druga !

    tobro     před 3 lety 28.05.2021 19:24 |  
    3 4

    David Horejš před utkáním na Slavii: „Čeká nás poslední kolo, které odehrajeme v Edenu, proti Slavii to bude mimořádně těžké utkání. Soupeř má obrovskou kvalitu, s předstihem si zajistil titul, což o něčem svědčí. Pokusíme se jim překazit oslavy."
    https://www.dynamocb.cz/clanek.asp?id=Sezonu-zakonci-Dynamo-na-Slavii-8915

    Po mistrovském ceremoniálu triumfální cesta Prahou... https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=Po-mistrovskem-ceremonialu-triumfalni-cesta-Prahou-18435


    Komentář byl uživatelem upraven (28.05.2021 19:33) . Zobrazit původní komentář

    • Trasa autobusu se šampiony...

      tobro     před 3 lety 28.05.2021 19:36 |  
      3 4

      Autobus s hráči bude z Edenu vyjíždět ve 20:30. Trasa busu bude následující: Sinobo Stadium - Albertov - Náplavka - Jiráskovo náměstí - Václavské náměstí - Sinobo Stadium.

  3. Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

    p!erreCORE     před 3 lety 28.05.2021 19:26 |  
    5 0

    Vim, ze je to ostuda, ale doted sem zil nevimproc v domneni, ze se hraje az v nedeli a ja to proto neuvidim. Jelikoz se ale hraje uz zitra, tak je vse v poradku a ja mam stesti, ze si uziju zapas. Takze dekuji za zprijemneni dne!

    • Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

      dm52     před 3 lety 29.05.2021 00:05 |  
      1 0

      Já taky.

  4. Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

    Mikey     před 3 lety 28.05.2021 21:55 |  
    1 4

    Olayinka měl myslím taky dovču, na jeho post bych dal Lingra, Mick už nesmí hrát křídlo, minimálně ne od začátku, vždycky když hrál od 1. minuty křídlo, tak to bylo šílený.
    Nejradši bych viděl v bráně ještě Stejskala, ať si radši Kolář pořádně odpočine, měl náročnou sezónu a navíc chci vidět víc Stejskala, teď budeme ještě více tvořit, takže se uvidí, jak na tom je s rozehrávkou.
    A možná i Kačarabu na část zápasu.

  5. Poslední kolo

    Akuls     před 3 lety 28.05.2021 22:55 |  
    3 0

    Delegace sudích:
    Hlavní rozhodčí: Tomáš Klíma
    První asistent: Kamil Hájek
    Druhý asistent: David Hock
    Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Cieslar
    Delegát utkání: Petr Mikel
    Delegát svazový: Kryštof Mencl
    VAR: Jana Adámková
    AVAR: Ivo Nádvorník

    • Re: Poslední kolo

      tobro     před 3 lety 28.05.2021 23:13 |  
      1 5

      Dík. No twl, Adámková s Nádvorníkem na VARu! Tuším nějaké obzvlášť vypečené pletýnky z ruliček.. ;-))

  6. Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

    Ferguss     před 3 lety 29.05.2021 05:51 |  
    0 0

    Ahoj. Technický dotaz. Aktivace je opravdu možná jen do 14.30? Beru syna, ale dřív než v 15.00 se tam nedostaneme.

  7. Re: Poslední ligové kolo doma proti Českým Budějovicím

    tomvin     před 3 lety 29.05.2021 15:57 |  
    1 1

    Mám volný aktivovaný lístek 777201026