Hráči Slavie

Slavii posílil Antonín Kinský mladší

Slávistické gólmanské řady se rozrostly o novou tvář. Do Slavie z Dukly přichází Antonín Kinský mladší, na podzim by měl chytat za béčko v ČFL, připravovat se bude ale s A týmem.

Osmnáctiletý brankář přichází z Dukly, jejíž kmenovým hráčem byl pouze rok, ale jejím hráčem byl i dříve a také v ní hostoval. Je odchovancem Tempa Praha, ze kterého v roce 2017 přestoupil do Bohemians 1905. Je mládežnickým reprezentantem, působil v U15, U16 a aktuálně v U17. Celkem v reprezentaci nastoupil do 9 zápasů. Ve Slavii podepsal smlouvu do léta 2025.

„Antonín Kinský mladší patří do velmi talentované mladé české brankářské školy. Věřím, že s využitím personálního zázemí Slavie se Tonda ještě posune a naplno uplatní svůj potenciál. Připojuje se rovnou k A-týmu, se kterým bude pravidelně trénovat, a chytat by měl minimálně na podzim za B-tým," řekl pro oficiální web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Chtěl bych Slavii poděkovat, že mi dala tuhle šanci. Je to smlouva na čtyři roky, proto cítím i velkou odpovědnost. Je tu nejlepší brankářská dvojice u nás, věřím, že mě to může hodně posunout. Slavia je top evropský klub, který si vybírá ty nejlepší hráče. Jestliže budu mít šanci s nimi trénovat, tak to pro mě bude skvělé a moc se na to těším,“ řekl sám Antonín Kinský.

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Investice do budoucnosti

    MKCZ83     před 3 lety 28.07.2021 15:17 |  
    7 1

    Uvidíme, kdo se z našich mladých brankářů prosadí jakou budoucí jednička a kolik Kinskému dá rok strávený u nás. Bude to celkem zajímavý "souboj" mezi Markovičem, Vágnerem, Kinským, Stejskalem... těch golmanů už máme víc, než útočníků :-)

  2. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Simis     před 3 lety 28.07.2021 15:23 |  
    7 5

    Jako uplne nevim, mame tri brankare na hostovani a koupime dalsiho...

    • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

      kedul     před 3 lety 28.07.2021 16:37 |  
      7 0

      Ovšem on má něco navíc, je aristokrat, tedy aspoň podle přijmení. A že ho koupila současná Slavia, napovídá, že má velkou výkonnostní potažmo i tržní pespektivu. Tak ať se ti u nás daří nastartovat a rozvinout skvělou kariéru, Antoníne!

  3. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 28.07.2021 15:40 |  
    7 0

    Velký talent o kterého jsme se zajímali už nějaký čas, jeho přednosti splňují požadavky našich trenérů, navíc je to ještě dorostenec, takže je velký předpoklad dalšího rozvoje.

  4. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Corfe     před 3 lety 28.07.2021 15:41 |  
    9 4

    Nic proti Kinskému, jen si tak říkám, že když máme za trojicí Kolář, Mandous, Kovář zástup mladíků Stejskal, Markovič, Vágner, Sirotník, Surovčík, Fülöp a teď i Kinský, jestli to není málo, Antone Pavloviči? :-)

    Ale beru to tak, že se svým způsobem opravdu posouváme do pozice velkoklubu, kde není nic neobvyklého na klíčový post přivést i 3-4 hráče a počítá se s tím, že z nich vykrystalizuje 1 nebo 2 nejlepší a zbytek se neuplatní a zase odejde.

  5. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Alanor (admin)     před 3 lety 28.07.2021 15:47 |  
    13 0

    Já to beru tak, že zdaleka ne každá dorostenecká hvězdička se stane kvalitním ligovým hráčem. Ty představy přiživované agenty a novináři jsou přehnané, viz třeba Hrubý jako "nový Rosický" a nakonec je rád, že vůbec hraje ligu. Kdo si dnes vzpomene na Fotra, Batku, Krobota nebo z brankářů Otáhala s Řehákem? Hrají nejlíp druhou ligu.

    Proto čím víc těchto nadějí budeme mít, tím větší šance, že se trefíme. A přestupy to nejsou zdaleka tak nákladné jako u hotových hvězd, viz i vyjádření Dukly, že na přestupu může výrazněji profitovat, až jestli se Kinský prosadí.

    Tak držím palce, ať to vyjde a časem tu máme kvalitní jedničku, kterou alespoň částečně vychováme. Ať už to bude Kinský, Vágner, Markovič nebo někdo další...

    • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

      sasky     před 3 lety 28.07.2021 16:40 |  
      4 0

      K těm "zmařeným" talentům ještě dodávám Šimečka (vyhlášen nej hráčem juniorské ligy) s Proškem (byť u něj to bylo zřejmě i onemocněním srdce). Popravdě, Markovič je na dva roky v Pardubicích, tam bude podle mě mít problém se přes Boháče s Letáčkem prosadit. Pro něj by bylo asi lepší ho prodat (darovat) s opcí na zpětný odkup. Vágner vůbec nevím... To, že musel naskočit v lize a EL o něm zatím vůbec nic nevypovídá. Podle mě se počítá se zimním odchodem Koláře a pak by byl jednička Mandous a dvojka zřejmě tedy buď Stejskal nebo mladý Tonda. Každopádně Tonda má moře času a pokud s ním budou trenéři dobře pracovat, tak za rok může klidně někoho ze sestavy vytlačit. Je fakt, že brankářů se u nás vystřídalo už neurekom, ale zatím se nám asi nedaří to trefit. No třeba teď :)

  6. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Navyseals     před 3 lety 28.07.2021 16:06 |  
    7 4

    Nemůžete se upínat k jednomu talentovanýmu hráči. Nehledě na to, jakou má reklamu. Vy tu píšete jména kluků, který mají buďto nulový nebo minimální ligový zkušenosti. Další fakt je ten, že všem našim brankářským talentům je pořád strašně málo let. Který mladý brankář chytal v lize pravidelně v TOP klubu? Napadá mě Petr Čech a možná Petr Kouba, ale u něj hrálo roli více faktorů. A vzpomeňte si, kdo Čechovi dal šanci. Kritizovaný Hřebík, který prodal Poštulku, nechal sedět Špita a Blažka poslal do Příbrami. Já si vzpomínám, jak ve Slavii začínal Kozáčik. Dostával laciný góly, byl kritizovaný a vedlo to až k jeho posazení Michalem Vorlem z druhý ligy a odchodu do Sparty. A můžeme dále, Radek Černý strávil tři roky na hostováních než dostal šanci a to byl považován za TOP talent.

    • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

      Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 28.07.2021 17:06 |  
      2 4

      Jasně, ale co budeme dělat za půlroku, rok, dva... V ideálním scénáři nastane prodej Koláře, Mandous se se Stejskalem poperou o první pozici, ale pochybuji, že bychom se spokojili s tím, že by i za rok Kinský chytal ''jen'' ČFL a ještě se o zápasy dělil s dalšími brankáři v podobném věku (Fülöp/Sirotník/Surovčík). A udat 3 brankáře na hostování nebude jen tak.
      Loni se nám nepovedlo správně udat brankáře na hostování a spíše ten rok prostagnovali. A to jsme poslali hostovat jen Markoviče s Vantrubou, kterého se už dlouho snažíme zbavit a nějak nám to nejde.
      S Kinským jsou v B-týmu 4 brankáři, minimálně s jedním bychom se měli rozloučit ještě teď v letním přestupovém období. Ať už formou hostování či prodeje. Ještě v této době kdy je nejisté, co bude v říjnu, zda se vůbec bude hrát.

      • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

        Navyseals     před 3 lety 28.07.2021 18:04 |  
        9 1

        Uvědom si, že tomu klukovi je osmnáct. A musí se nejdřív naučit styl, který od něj bude Slavia vyžadovat. A to asi nezvládne za půl roku. Jako bez nějakýho přehánění, on od zimy klidně může dělat v áčku dvojku. Kolář může odejít, Mandous se posune na pozici jedničky a on mu bude dělat záskok. Nedá se asi úplně čekat, že bychom stahovali Stejskala, Markoviče nebo Vágnera, jenom aby šli sedět. Honza Sirotnik je strašně fajn kluk, ale je po vážným zranění, A ty ostatní kluci? Pokud neudělají zásadní posun, tak je to tak na druhou ligu a to až za pár let. Když si vezmu Řeháka, tak ten působil jako větší talent. Upřímně, považujete někdo za možný, že v současný Slavii by jedničku dělal náctiletej kluk? Kterej by do toho skočil víceméně bez zkušeností z dospělýho fotbalu? Myslím, že spousta lidí zde úplně nechápe ten princip investic do hráčů, které Slavia kupuje. Málokdo přichází rovnou do základu. Všechno to jsou hráči, ve kterých něco vidíme a chceme je rozvíjet. U někoho se to povede, u někoho ne. A ty nemůžeš spoléhat, že se ti povede jeden určitej, kterýho si idealizuješ. Takhle žádný úspěšný klub nefunguje. Ty nejlepší akademie produkují každý rok deset hráčů, co aspirují na áčko. A chytne se jich třeba třetina.

        • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

          Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 28.07.2021 19:05 |  
          3 3

          Nevidím důvod, proč by nemohl chytat náctiletý kluk, když to jde jinde, proč by to nemohlo jít u nás.
          Jasně, právě o to jde... stáhneme spoustu mladých brankářů v podobném věku, kterým je potřeba dát prostor, aby šli výkonnostně nahoru. Vysedávání na lavici v A-týmu Slavie, Pardubic nebo Vlašimi má ten stejný efekt, prakticky nulový progres. V jejich věku potřebují chytat, to je základ. Pokud z nich výhledově něco chceme mít.
          Loni se nám nepovedlo ani toho Markoviče poslat na hostování, aby tam dělal jedničku a víceméně ztratil (další) rok. U Vágnera jsme viděli, jak psychicky to nedává, ač snad rok trénoval s A-týmem... trénink těm hráčům něco dá, ale jenom zápasy je posunou po všech stránkách nahoru.
          Už jsme pod současným realizačním týmem v A-týmu alespoň na půlroku měli z brankářů Vantrubu, Markoviče, Vágnera, teď tam bude Kinský, možná i ten mladý Jovanovski...
          Proto si neumím představit, kam ty brankáře chceme v dalších sezónách začít posílat, aby se nezasekli jako třeba Vantruba a ve 22 letech je neposílali kamkoliv na hostování s opcí s nadějí, že se ho zbavíme.

          • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

            Navyseals     před 3 lety 28.07.2021 20:24 |  
            5 0

            Já jsem to tady psal už několikrát. Klub z ligy, kterej udělá jedničku z hostujícího náctiletýho hráče bez opce, prostě neseženeš. U brankářů to fakt není snadný ohledně rozvoje. Navíc v našem systému. Proto nesázíme jen na jednoho koně.

            • Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

              Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 28.07.2021 23:45 |  
              1 3

              No právě, takže narazíme na problém jejich uplatnění a riziko zaseknutí se jeho rozvoje jako u Vantruby, protože zvolíme špatná rozhodnutí. Pak z nadějného mladíka máme neprodejné zboží v jeho 22 letech. Teď může stejný scénář nastat u Markoviče i Stejskala, pokud by proseděli další sezónu.
              Proto mi prostě přijde lepší, když mladík(letos dvojka Mandous, jelikož máme od dob Uhrina ml. vyrovnanou brankářskou dvojici, loni to měl být Stejskal a předtím Markovič) kompletně odchytá (alespoň ten) národní pohár. Roky zpět jsme nechali Markoviče odchytat neatraktivní zápasy proti týmům z ČFL, ale jak jsme jeli do Ostravy, tak jsme tam radši dali Koláře. Jasně, může nás to stát vypadnutí v poháru(tehdy jsme vypadnuli s Kolářem v bráně), ale potřebujeme ty mladíky/nové brankáře otestovat, když je máme pod sebou. Trénink neukáže všechno, o Stanciovi se taky říkalo, jak mu to na tréninku všechno padá a v zápase to trefoval do 15. řady... a to se jedná o zkušeného hráče.
              Oni budou vědět na čem jsou, že to je jejich soutěž, nebudou jen trénovat, ale dostanou i prostor na hřišti se ukázat, což by jim mohlo pomoct i ke zlepšení pozice u hostování/prodeje s opcí. U poháru není prostor na chyby, když se zápas prohraje, není možnost opravy jako v lize. Tedy bude i pod větším tlakem, než kdyby odchytal ligový zápas mezi kvalifikačními zápasy LM, protože tam je furt prostor pro nápravu.
              Já rozumím tomu proč přišel, když se jeden ze čtveřice Kinský, Markovič, Vágner, Stejskal stane v budoucnu jedničkou Slavie, tak to bude úspěch. Jenže už teď máme problém s tím je někam udat a ještě aby tam chytali... Proto by mě v prvé řadě zajímal záměr, jak s tímto nadbytkem brankářů chceme do budoucna nakládat. Stále zkoušíme výměny (Kuciak za Vantrubu, teď Mandous za Stejskala, v zimě Boháč za Markoviče, ale to nakonec nedopadlo), teď jsme u Markoviče zkusili dvouleté hostování, Vágner šel do nově vzniklé farmy, kde asi jedině máme nějakou páku na to, aby v zápasech nastupoval pravidelně. Zkoušíme tedy všechny varianty, jak mít absolutní kontrolu nad svým hráčem. Jen to vždy není jen o formě hostování, ale taky kam jde, proto za sebe moc nechápu hostování Markoviče v Pardubicích. Jedinou výhodu vidím v první lize, ale to je tak nějak k ničemu, když ho Letáček s Boháčem před sebe nepustí.
              Bohužel prodejem hráče s opcí už nemáš na daného hráče žádnou páku, když chtít nebude, tak prostě nepřijde a může přestoupit ke konkurenci, takže to chápu, proč se to využívá ve specifických situacích a ne u 18letých či 20letých brankářů.

  7. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Taky     před 3 lety 28.07.2021 16:39 |  
    4 0

    Jsem hledal, jak je vysokej a našel jsem, že 189 cm, stejně, jako jeho táta. Snad ještě cenťák povyroste...
    Když nakupuješ brankáře přes eshop, dáš si přeci do filtru 190 a více, no ne? :-)

  8. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    Barci     před 3 lety 28.07.2021 19:35 |  
    4 0

    Za mě super strategie.
    Podle mě je cílem realizaku si hráče vyzkoušet jak pracuje v tréninku, jestli je schopný se naučit co po něm budou vyžadovat, jak západne do party a zvykne si při tréninku na spoluhráče z obrany. Také zda ústoji tlak ve velkém klubu... Na tom dle mého názoru pohorel Matoušek, Vantruba i Vágner. Dobrý brankář musí být klidas a mít přirozený respekt.... Uvidíme jak se ukáže.

  9. Re: Slavii posílil Antonín Kinský mladší

    JaraK     před 3 lety 28.07.2021 23:43 |  
    10 0

    Jsem sám sobě překvapivým důkazem pořekadla "Když pánbůh dopustí i motyka spustí":) Ať nemusím dávat odkaz a zbytečně nezdržuji, kopíruji svůj zapadlý koment z diskuse off-topic. Vůbec si nedělám iluze o svém úsudku, ale tady jsem se výjimečně trefil (a vyhrál bych), že to "jednou" bude tak brzo jsem samozřejmě nečekal. Navíc věřím že, byť laicky, naznačím, proč jsme jej (vy)koupili.

    před měsícem 14.06.2021 22:08

    Onehdá jsem chtěl napsat komentář k potenciálnímu brankáři, ale nechtěl se nahrát, tak snad teď. Zaujal mne mladý A. Kinský, brankář Dukly, který se evidentně potatil. Co na něm bylo zcela jasně patrné, minimálně od starších žáků piloval hru nohama, při rozehrávce na blízko byl i pod tlakem klidný, jistý a bezchybný, navíc dával přesné pasy k půlce, kdy snad ani jednou neodkopl do zámezí. K tomu výrazně víc času strávil za šestnáctkou než v ní a suploval libera, což se teda zrovna dnes ukázalo jako jisté riziko:) Ale i při „obvyklých“ činnostech byl dobrý, nebojácně chodil do mlýnic, a že po rozích byly drsné, stahoval centry v celé šestnáctce, reflexy dobré, velký talent, u něho bych si klidně vsadil, že se u nás jednou objeví. Dovolím si jedno zobecnění, na něm bylo vidět, že se v mládeži pár let zpátky začalo jít u brankářů „Kolářovou“ cestou, tedy důraz na hru nohou a podporu rozehrávky. Na brankářích, o kterých se aktuálně uvažuje coby posilách (donedávna včetně Vaclíka) je vidět, že byli vychováváni v době, kdy hra nohou byla nadstavba a teď se do ní nutí (to není nic proti nim), pro dorůstající generaci už to bude základní dovednost.

  10. Další...

    Crispo     před 3 lety 30.07.2021 01:53 |  
    1 1

    Tak u nás vítej Tondo, a hodně štěstí na hostovačce. Děsí mě Markovič se Stejskalem na hostování v týmech, kde je post jedničky celkem neotřesitelný, snad AK trenéři vyberou hostovačku lépe, i když jak uvádí Radek097, mladého brankáře udat někomu jako jedničku na hostování moc dobře nejde. V tom případě těch gólmanů vlastníme až moc.