Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 21/22 #01

Za pár dní začíná ligová sezóna a tak přichází první díl Mezi námi fanoušky ve své již šesté podcastové sezóně. V tomto díle diskutují quelhar, Vlajkonoš a Alanor o již uskutečněných či možných nebo očekávaných změnách v kádru, přípravě provázené komplikacemi, losu předkola Ligy mistrů a očekáváních pro pohárovou Evropu a domácí soutěž.

Slavia ukončila předsezónní přípravu a v tomto týdnu už se připravuje na ligový zápas ve Zlíně, který se odehraje v neděli. V posledních dvou týdnech k fanouškům neproniklo příliš mnoho informací o dění v týmu, což by snad měla napravit tisková konference uprostřed tohoto týdne, kde lze očekávat mnoho zásadních sdělení. Přesto bylo v prvním podcastu nové sezóny rozhodně o čem hovořit. Prvním přirozeným tématem jsou změny v kádru, Slavia několik nových hráčů přivedla a žádnou oporu zatím nepustila, přestože Galatasaray mocně touží angažovat Nicolae Stancia. Kádr rozhodně není uzavřen, problémy na stoperské pozici hodlá Slavia řešit angažováním některého z vyhlédnutých zahraničních stoperů, pracuje také na příchodu Michaela Krmenčíka. Diskuze o těchto tématech zabrala celou první hodinu nového dílu Mezi námi fanoušky.

V druhé hodině jsme se věnovali nejprve přípravě samotné, zápasu s Gliwicemi, komplikacím a zřejmě úmyslnému nedostatku informací proudících z klubu na veřejnost. Dalším tématem bylo rozhodnutí klubu prodávat permanentky jen těm fanouškům, kteří si koupili permici i na minulou sezónu, a odtud jsme se dostali k diskuzi o návštěvnosti, výjezdech v nové sezóně a tomu, jak to vlastně bude vypadat v Edenu při domácích zápasech. V poslední půlhodině jsme pak probírali los 3. předkola Ligy mistrů, očekávání před startem evropských pohárů i domácí ligové soutěže.

Obsah:

(00:00) Změny v kádru. Plavšič, Ekpai, Madsen, Schranz, Mandous. Problémy na stoperech. Nico Stanciu a Michael Krmenčík. Hostování mladých hráčů a spolupráce s Vlašimí
(1:06:30) Příprava: Soustředění, komplikace, zápas s Gliwicemi, výhled do prvních zápasů. Permanentky. Fanoušci na stadionech.
(1:31:10) Los 3. předkola Ligy mistrů: Ferencváros nebo Žalgiris Vilnius. Zrušené pravidlo o gólech venku. Cíle a očekávání v Evropě a v domácí lize.

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

    Dobi     před 3 lety 19.07.2021 22:28 |  
    1 2

    Jak by řekl náš převozník Gauß přes Lbe . Na nu, Bretta, vyčkejme!
    Doufejme, věřme, těšme se! Tři roky nějak vyšly, proč by měl být špatný i ten další???!!!

  2. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

    Max1     před 3 lety 20.07.2021 00:06 |  
    6 5

    super poslech, díky :-). Jen si dovolím pár bodů.
    1) Stanciu - nesouhlasím, že by jsme měli prodávat, aby jsme "zalepili" rozpočet. Hlavně pořád si myslím, hráč jeho kvalit má navíc, než na Turecko, které dávno není co bývalo. Rakousko, Belgie jsou na to líp. Galatasaray pak je už jen jméno, fotbalově to je velká bída.
    2) Krmenčík - velký nesouhlas s tím, že by měl Musa odejít a přenechat místo Krmenčíkovi. Pro mě je pořád Musa lepší a hlavně s větší perspektivou. Řešili jste v podcastu přestupy, aby jsme zalepili rozpočet a zrovna Musa má potenciál jak kráva jít za 2 roky ven za min. za 15 mil eur. Pouštět ho teď, aby jsme zaplatili "starého" Krmenčíka by byla obrovská chyba.
    3) Permice - nejlepší řešení z těch možných. Jmenný ticketing je super, protože tím defacto znemožnili prodej na aurku apod. Vzhledem k omezením, pak nebyla ani jiná možnost. A jen poznámka jak říkal Vlajkonoš...pokud někdo kupuje 20 let permici a poslední 2 roky ne, tak se musím zeptat, proč si ji nekoupil? Určité zvýhodnění lidí, co si permici koupili loni, ač nebylo nic jisté a dobrovolně do toho šli, je zcela na místě.
    4) Zrušení golu na hřišti soupeře - za mě chyba, jak bylo řečeno, teď odveta venku dostává zcela nový rozměr a je to mnohem větší výhoda. Hlavně to bude v prvním zápase nutit hosty hrát na plichtu. Staré pravidlo trochu to šlo na ruku slabším proti silnějším. Co měli udělat, tak to zrušit v prodloužení. Tady zase jen UEFA podlehla silným týmům a stáhla ocas.


    Komentář byl uživatelem upraven (20.07.2021 00:08) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 20.07.2021 01:11 |  
      0 1

      Tak to se pro nás karta obrací, my jsme vždycky první zápasy doma hráli na 0:0. (Genk, Midtjylland, Leicester, moc nechybělo a byla by tu zmíněna i Chelsea s Dynamem Kyjev)

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      krumicek     před 3 lety 20.07.2021 08:51 |  
      5 2

      ad 4) Za mě dobrý krok. Podle mě je to snaha eliminovat ty leckdy nekoukatelné šachy v prvních zápasech, kdy 0:0 nevadilo ani jednomu týmu. Uhrát doma bezgólovou remízu a být spokojen (Midtjylland, Leicester), vždyť to je úplně proti smyslu fotbalu. Pravidlo, které původně mělo hostující týmy přimět k větší aktivitě, se postupně stalo kontraproduktivním, protože hlavním mottem se stalo nedostat doma gól. Co mě vždycky dostalo, když se trenéra zeptali, jaký výsledek by doma bral, tak často odpověď zněla, že výhru bez inkasovaného gólu. To mi přišlo úplně zvrácený, jako by snad 1:0 bylo lepší než 4:1? Takže věřím, že teď odpadnou tyhle spekulace a přehnaná opatrnost, a bude se víc hrát fotbal.

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

        Max1     před 3 lety 20.07.2021 08:58 |  
        2 0

        Promiň, ale je naivní si myslet, že v play-off to už nebudou šachy. Stejně půjde pořád o to “dostat méně než vstřelit” a rozdíl bude ten, že v prvním zápase “na nulu” teď bude hrát hostující tým, protože si to uhraje doma. Z odvety doma se díky tomu stala obrovská výhoda, kterou ten gol na hřišti soupeře dost snižoval. Ideální by bylo kdyby to zrušili jen na to prodloužení. Ale vzhledem k tomu o čem se teď mluví, že se zavede (čistý čas, kopané auty) je tohle co mě trápí nejméně.

        • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

          Dennis     před 3 lety 20.07.2021 09:16 |  
          0 0

          Maxi, v tom prvním příspěvku píšeš, že ..."teď odveta venku dostává zcela nový rozměr a je to mnohem větší výhoda." V tomto druhém příspěvku píšeš, že "Z odvety doma se díky tomu stala obrovská výhoda...". Tak jak to teda vnímáš? Že výhodné je teď hrát druhý zápas doma, kde můžeš rozhodnout?

          • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

            Max1     před 3 lety 20.07.2021 09:27 |  
            0 0

            Jejda…překlep, rychleji jsem psal než myslel :D. Samozřejmě myslím odveta doma je teď mnohem větší výhoda

            • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

              Dennis     před 3 lety 20.07.2021 09:54 |  
              0 0

              Asi ano, s ohledem na případné prodloužení určitě. Ale zase bych to neviděl úplně striktně. Doma teď v prvním zápasu nemusíš tolik koukat na nulu vzadu, můžeš to více otevřít a soupeři nasypat nějaké góly. Když např. v prvním zápase doma vyhraješ, třeba 3:1 nebo i 2:1, tak to pak v odvetě můžeš úplně zavřít a hrát zanďoura na 0:0. Pro soupeře pak může být těžké to doma otočit proti dobře bránícímu týmu. Víme, jak hrajeme my, když proti nám týmy z ligy bráni v 10 lidech.

              Každopádně to může dost změnit i taktiku. My jsme např. poslední dobou hráli doma první zápasy hodně opatrně a v odvetě jsme se naopak venku snažili skórovat. Tohle už teď nedává moc smysl. Doma 0:0 a venku 1:1 už ti nestačí. Takže to teď může být obráceně. Doma snaha vytvořit si solidní výsledek, tj. vyhrát alespoň o gól, a venku to pak poctivě odbránit s tím, že musí hrát soupeř a hrát na brejky. Ale je jasný, že soupeř to první zápas k tobě přijede taky odbránit, to bez debat. Čas ukáže, jak moc velký rozdíl to bude.

              • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

                Lunaris     před 3 lety 20.07.2021 14:21 |  
                2 0

                Čas ukáže, ale nyní to vidím tak, že v prvním zápase jsou týmy vždycky opatrné, protože se neznají. V případě jakékoliv remízy pak bude opatrný i ten druhý zápas, který by normálně nebyl, s výjimkou remízy 0:0 v prvním zápase.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      pf     před 3 lety 20.07.2021 12:24 |  
      1 0

      Já mám jen poznámku k tomu jmennému ticketingu. Možná budeme jediný případ, ale táta s bráchou se na jedné permici střídali podle svých časových možností, na zápasy do Prahy totiž dojíždí. Když jeli náhodou oba, koupila se ve volném prodeji vstupenka navíc. Teď jsou oba očkovaní a jeden z nich bude mít bohužel smůlu, doma se kvůli tomu dohadují a řeší se, komu ta společná permice připadne. Tak snad bude možnost časem pořídit i vstupenky ve volném prodeji, jinak bude panovat při rodinných setkáních tichá domácnost:)


      Komentář byl uživatelem upraven (20.07.2021 12:25) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      rak (přítel SN)     před 3 lety 20.07.2021 13:00 |  
      1 0

      Naprostý souhlas s prvními třemi body. U toho čtvrtého nevím.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      Lunaris     před 3 lety 20.07.2021 14:14 |  
      1 5

      1) Turecko nebo ne, o to přece nejde. Jde jen o peníze, pokud by za něj někdo dal požadovanou sumu, tak ať jde třeba na Madagaskar.
      2) Musa nikdy neodejde za 15 mega eur, protože nikdy nebude hrát základní sestavu ve Slavii. To je hráč, kterého jsme ideálně měli prodat už před rokem po sezóně, kdy byl nejlepší střelec. Na druhou stranu je pravda, že se nepočítalo s tím, že se takhle uchytí Kuchta. Škoda, že se Musa neuchytil víc v tom Německu. Teď ho prodáme nejlépe za 3 mega euro, víc nečekám.
      4) Souhlasím, že je to chyba, ale hlavně z toho důvodu, že se bude ještě víc taktizovat v případě remízy v prvním zápase. I druhý zápas se bude dlouho hrát na remízu. Jde to proti útočnému fotbalu. Ano, měli to zrušit v prodloužení a ano, je to výhoda pro silnější týmy. Úplný nesmysl, kecy o tom, že je to spravedlivé, jsou nesmysl.

  3. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

    damade     před 3 lety 20.07.2021 02:00 |  
    8 4

    Co se týče Kačaraby bych ještě doplnil Vlajkonoše - nedávno jsem si projížděl nějaký jeho data z minulý sezóny a fakt jsem čuměl. Nejen, že v soubojích je snad druhej nejlepší stoper ligy za Santosem, ale třeba ve srovnání s Kúdelou má lepší čísla v rozehrávce (víc průměrnejch přihrávek za 90 minut, větší úspěšnost) a v průměru i víc odebranejch balónů, což mě teda hodně překvapilo. Jeho největší slabina je bránění prostoru a náběhů (z Liberce neni zvyklej na vysokou obranou linii), ale i v tomhle se za ten půl rok hodně zlepšil. Za mě jeden z nejvíc nedoceněnejch hráčů ligy.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 20.07.2021 07:56 |  
      9 5

      Ono je taky rozdíl, jestli desetkrát dáš malou domů anebo dvaceti, třicetimetrový pas.
      Úspěšnost a počet přihrávek je sám o sobě nevypovídající údaj.

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

        fps     před 3 lety 20.07.2021 10:29 |  
        2 7

        přesně tak, v posledním přípravným zapase nedal snad ani jednu pořádnou přihrávku nahoru, jen ty dozadu nebo do strany

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

        damade     před 3 lety 20.07.2021 10:59 |  
        2 1

        Jasne, ale zrovna Kudela si taky hodne casto narazi jen s Kolarem

  4. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

    Fallen (přítel SN)     před 3 lety 20.07.2021 08:49 |  
    7 1

    Děkuju za dlouhej podcast. Já preferuju delší, než kratší, když je o čem mluvit.

  5. Hovorka

    JS (přítel SN)     před 3 lety 20.07.2021 13:00 |  
    1 5

    Mimochodem, když mluvíme o tom, že nemáme stopery, nikdo už nepočítá s Hovorkou. Chápeme to všichni stejně, že i kdyby se vrátil, tak to už nebude ono, navíc bude opět hrozit další zranění kolene? Mimochodem, do kdy má předpoklad návratu nyní?

    • Re: Hovorka

      Krystof     před 3 lety 20.07.2021 13:09 |  
      2 0

      Co jsem tak zaslechl, tak na podzim s ním asi bohužel počítat nemůžeme. Nejspíše až v zimě.

    • Re: Hovorka

      pf     před 3 lety 20.07.2021 13:16 |  
      3 0

      V aktuálním vydání časopisu Halftime zmiňoval návrat k tréninku s týmem na přelomu srpna a září, pokud jsem si to dobře zapamatoval.


      Komentář byl uživatelem upraven (20.07.2021 13:17) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hovorka

        kjandourek (admin)     před 3 lety 20.07.2021 13:22 |  
        1 0

        Bylo by to optimistické - přetržené křížové vazy u normálního smrtelníka jsou na devět měsíců.... Dá se předpokládat, že snad by se mohl vrátit dříve... zranil se 27.1., teoreticky by se po sedmi měsících mohl připojit k mužstvu s nějakými úlevami...

        U něj je průser, že už je to potřetí... takže přestává platit ta mantra, že jednou udělaná plastika zkříženého vazu učiní koleno pevnějším, než bylo a ono se podruhé už neurve...

        • Re: Hovorka

          pf     před 3 lety 20.07.2021 13:28 |  
          2 0

          Předpokládám, že to bude s úlevami a bude se jednat spíš o pozvolné zapojení do tréninku, rozhodně to nebude na návrat na hřiště. Předpokládám, že tentokrát bude ještě ostražitější. Pokud má někdo to aktuální číslo po ruce, určitě upřesní:)

          • Re: Hovorka

            JS (přítel SN)     před 3 lety 20.07.2021 20:14 |  
            1 4

            A ještě mě napadá – u Tijaniho je to to samé?

            • Re: Hovorka

              kjandourek (admin)     před 3 lety 20.07.2021 20:37 |  
              0 0

              Je... jenomže on ho nemá dlouho a hrál bez něj... není to o čerstvém zranění.... teoreticky by to mělo být na stejnou dobu, prakticky by možná mohl být v pořádku dříve...

            • Re: Hovorka

              fps     před 3 lety 21.07.2021 09:36 |  
              0 1

              jestli jsem správně koukal, tak Tijaniho jsem viděl na druhé přípravě v Rakousku?

              • Re: Hovorka

                kjandourek (admin)     před 3 lety 21.07.2021 10:53 |  
                0 0

                Mám dojem, že byl na té první - kondiční...

                • Re: Hovorka

                  fps     před 3 lety 21.07.2021 12:08 |  
                  0 0

                  to je taky možné, že to bylo na tom prvním, a ne na tom druhém

  6. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

    Barys     před 3 lety 21.07.2021 15:14 |  
    4 0

    To je úroveň. Fakt se nedivím, že takto šlapeme .
    Max profesionalita !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      Barys     před 3 lety 21.07.2021 15:28 |  
      0 0

      Pardo patří pod Tisk. konference.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

      Eskaes     před 3 lety 21.07.2021 21:48 |  
      3 0

      no za mě to přece sedí i na Quelhara a jeho podcast. Tradičně vysoký standard hodný naší Slavie, takže díky a jen tak dál, pánové!

  7. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #01

    pcitron     před 3 lety 23.07.2021 10:52 |  
    2 1

    "Musíme se tvářit, že Sima je hvězda týmu, když ho chceme prodat jako hvězdu týmu"

    Velmi povedená hláška quelhara :-)