Fortuna liga

Teplice - Slavia 1:3

Slávisté si ve 2. kole Fortuna ligy připsali vítězství na půdě Teplic 3:1. O všechny branky v síti Severočechů se postaral Schranz. Na opačné straně skóroval Černý.

Trenér Trpišovský udělal oproti zápasu ve Zlíně značné množství změn. Premiéru v základní sestavě soutěžního utkání v červenobílém dresu si odbyla letní ofenzivní posila Ivan Schranz. Ve středu zálohy po svém návratu z reprezentace nastoupil Petr Ševčík. Vedle Tarase Kačaraby ve stoperské dvojici nastoupil tentokráte David Zima. Naopak na hrotu útoku nastoupil místo absentujícího Kuchty navrátilec Petar Musa.

Úvodní desetiminutovka se nesla ve stylu vzájemného oťukávání. První emoce vzbudila šance sešívaných po pravé straně. Po centru Baha odklidil Chlumecký pouze na rohový kop. Následný centr Stancia ale Zima značně podběhl a nedokázal tak zakončit mezi tři tyče. Ve 14. minutě chtěl využít otevřené obrany soupeře Plavšić. Před zákeřným zákrokem Laňky ještě dokázal Srb posunout doleva na volného Oscara. Ten se však v řešení šance nezachoval správně a nadějná situace tak vešla vniveč. První střela na branku přišla ale až o čtyři minuty později. K volnému přímému kopu z dobrých 25 metrů se, možná trochu překvapivě, postavil Bah a provětral Grigara. O chvíli později předvedl na své straně šikovnost Oscar, jenž vyzval ke skórování za hranicí vápna Stancia. Ten se ještě zbavil bránícího hráče, ale následná střela skončila mimo. První radost červenobílých přišla ve 22. minutě. Hráči Teplic předvedli několik ne úplně jistých zákroků. Oscar se uvolnil na levé straně a osamocený prchal po lajně. Následný centr do malého vápna našel přesně hlavu Schranze, který už si s touto situací poradil – 1:0! Ve 31. minutě našel výborný Stanciu na dlouhou vzdálenost Plavšiće, který ale osamocený vstříc Grigarovi neuspěl. Slávisté byli aktivní a emoce na hřišti byly rozhodně cítit. Nicméně v další šanci pálil Traoré, ale Grigar byl opět připraven. Skláři se připomněli ve 42. minutě. Oscarovo zaváhání ale dokázal Kačaraba napravit. O chvíli později předvedl děsivou minelu Kolář. Jeho kličky ve vápně dokázal rozmotat Ledecký, jenž posunul na Černého a ten srovnal skóre zápasu. V nastaveném čase ale přeci jen slávisté uzmuli vítězství v rámci prvního dějství. Po vzoru prvního gólu přihrával Oscar a Schranz z hranice vápna div neprotrhl síť – 2:1. Z prvního zajímavého poločasu tak nakonec odešli do kabin spokojenější hosté.

Jak červenobílí končili, tak začali. Ve 49. minutě prchal v samostatném úniku Musa, ale ztroskotal na brankáři Severočechů. Na druhé straně odčinil Kolář svou chybu z prvního poločasu. Tepličtí využili nepozornosti sešívaných, Moulis nacentroval na Černého, kterého Kolář famózním zákrokem na brankové čáře vychytal a reflexivně vykopl míč. Schranz mohl svůj výkon ještě vyšperkovat přibližně o deset minut později, kdy vyslal do samostatného úniku Musu. Chorvatský forvard ale v plném sprintu nedokázal kvalitně zpracovat a k zakončení se nakonec nedostal. Na další šanci si museli diváci počkat až do 79. minuty a byla to šance před Kolářovou brankou. Míč se s trochou štěstí dostal k nohám Mareše, jenž běžel do otevřené obrany slávistů. Následně narýsoval ideální přihrávku na Kodada, jehož zakončení ale znehodnotil sprintem vracející se Stanciu. Na druhé straně předvedl velikou chybu Laňka, kdy ho Olayinka obral o míč, posunul na lépe postaveného Schranze, jenž dokončil svůj hattrick – 3:1! V 90. minutě možná mohli ještě červenobílí zahrávat pokutový kop, ale hlavní sudí Pechanec, ani videorozhodčí Hrubeš neposoudili Grigarův střet s Teclem jako nedovolený. Konec zápasu už nic dalšího nenabídl, slávisté si připsali vítězství 3:1 a minimálně do zítřejšího večera se osamostatnili na čele ligové tabulky.

2. kolo - Pátek 30. 07. 2021 19:00

Fortuna liga, 2021/2022
1 - 3
1 - 2
FK Teplice
FK Teplice

43. Černý

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

22. Ivan Schranz
45. Ivan Schranz
81. Ivan Schranz

Komentáře (411)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé