Evropská liga

Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

Sešívané čeká první zápas 4. předkola Evropské ligy. Vyzvou v něm úřadujícího polského mistra Legii Varšava. Legionáři jsou patnáctinásobným polským mistrem a také velmi úspěšným účastníkem evropských pohárů (semifinále Poháru mistrů evropských zemí 1969/70, semifinále Poháru vítězů poháru 1990/91 a čtvrtfinalista Ligy mistrů 1995/96). Podívejme se blíže na bohatou historii i úspěšnou současnost klubu, ale také na to, v jaké kondici vstupuje do předkola Slavia.

Historie

Klub samotný byl založen v březnu 1916 na Ukrajině v malém městě Kościuchnówce pod Maniewiczami. Jak už název klubu napovídá, jeho založení je spojeno s polskými legionáři na východní frontě během první světové války. Zálibou vojáků polské armády před válkou byl fotbal, a tak se nápad na založení fotbalového klubu zrodil právě v hlavě důstojníka polské armády Zygmunta Wasseraba. Z několika navržených názvů se nakonec uchytil právě název Legia – oficiální barvy kluby byly bíločerné. Bílý erb s černým písmenem „L“ na černém štítu pak odkazoval na symbol vojenských legií. Hráči nastupovali v bílých dresech s černou úhlopříčkou. Po první světové válce byl klub rozpuštěn.

Znovuzrození klubu bylo opět spjato s osobou bývalého důstojníka Zygmunta Wasseraba. V důstojnickém kasinu na Zamku Królewskim (Královský palác) se rodí Wojskowy Klub Sportowy (WKS) Warszawa. Další zvrat přichází opět kvůli světové válce, a v roce 1938 je klub z velké části rozpuštěn. Po druhé světové válce se z Legie opět stává armádní klub pod názvem Wojskowy Klub Sportowy Warszawa.

Léta prvních úspěchů prožívá Legia v páté dekádě minulého století. V roce 1955 vyhrává polský pohár po výhře 5-0 nad Lechií Gdaňsk. O měsíc později, v listopadu 1955, se Legia poprvé ve své historii stává polským mistrem. Také jako první polský klub dokáže vyhrát double – výhra v poháru a lize. O rok později Legia obhajuje jak ligový titul, tak vítězství v polském poháru.

 

Evropské poháry

V evropských pohárech zažila Legia tři výjimečné ročníky: V PMEZ 1969/70 a PVP 1991/92 tým dokráčel až do semifinále soutěže, kde podlehl pozdějšímu vítězi, v Lize mistrů v sezóně 1994/95 zaznamenal účast ve čtvrtfinále.

Mistrovský tým z roku 1969 nastoupil do prvního kola PMEZ proti rumunskému celku UT Arad a po výhře 2:1 v úvodním zápase na půdě soupeře jej doma deklasoval 8:0! Druhé kolo přineslo těžší oříšek. Francouzský St. Étienne měl na svém kontě čerstvý skalp Bayernu Mnichov, hráči Legie však dokázali vyhrát oba zápasy – po domácí výhře 1:0 se prosadili i na půdě soupeře výsledkem 2:1. Ve třetím kole, což už bylo jarní čtvrtfinále, čekal Galatasaray Istanbul. Po venkovní remíze 1:1 následovala domácí výhra 2:0. Feyenoord Rotterdam v semifinále už byl nad síly polských mistrů

U této sezóny se zastavme u dvou hráčů, kteří mají v Legii status legendy. Všechny branky do sítě Galatasaraye nastřílel útočník Lucjan Brychczy. Je to absolutní rekordman Legie. V jejím dresu odehrál těžko uvěřitelných 19 sezón (1954-1972), během nichž zvládl 368 zápasů a v nich nastřílel 182 branek.

Ovšem když se ve spojení s Legií Varšava řekne „legenda“, každému naskočí jméno Kazimierz Deyna. Odchovanec ŁKS Łódź přišel do Legie na základní vojenskou službu po pouhém jednom zápase za svůj mateřský klub. Ve Varšavě se pro něj velmi důležitým stal jeho první trenér, Čechoslovák Jaroslav Vejvoda. Deyna se s Legií stal dvakrát mistrem Polska (1969, 1970) a jednou získal polský pohár (1973). Roku 1974 skončil v anketě Zlatý míč na třetím místě. V letech 1973 a 1974 získal v Polsku ocenění „Fotbalista roku“.

S polskou reprezentací získal bronzovou medaili na mistrovství světa roku 1974 (dostal se zde do all-stars týmu turnaje) a zúčastnil se i světového šampionátu roku 1978. Má zlatou medaili z olympijských her v Mnichově 1972, kde byl s devíti brankami nejlepším střelcem turnaje a stříbrnou z Montrealu 1976. Celkem za národní tým odehrál 97 utkání, v nichž vstřelil 41 branek. 

Na sklonku kariéry přestoupil do Manchesteru City a v roce 1981 emigroval do Spojených států, kde nastupoval za tým San Diego Sockers.

V noci z 30. srpna na 1. září 1989 se vracel svým autem z tréninku. Z neznámých důvodů narazil v plné rychlosti do nákladního auta stojícího v odstavném pruhu. Byl na místě mrtvý a byl dokonce tak znetvořen, že ho policie dokázala identifikovat jen podle řidičského průkazu, který u sebe měl. Bylo mu 42 let.

Na podzim roku 1990 vstoupili hráči Legie do Poháru vítězů poháru bezproblémovým postupem přes lucemburský Swift Hesperange (2x 3:0), následoval těžký zápas se skotským Aberdeenem, který rozhodla jediná branka v domácím utkání. Na jaře potom přišel šok, kdy Legia ve čtvrtfinále vyřadila Sampdorii Janov. Po domácím vítězství 1:0 vedla v odvetě dokonce 2:0. Domácí sice stihli v závěrečné půlhodině vyrovnat, ale to hostům na postup bohatě stačilo. Za soupeře přitom v té době nastupovali největší hvězdy světového fotbalu: Pagliuca v brance, v poli Cerezo, Lombardo, Vierchowod, či Michaljičenko, branky vstřelili Gianluca Vilalli a Roberto Mancini, které si dobře pamatujeme z letošního šampionátu coby trenéry mistrů Evropy. Všechny zastínil autor tří branek Wojciech Kowalczyk. Ještě u jednoho jména se zastavme: v brance v té době nastupoval Maciej Szczęsny. Kontroverzní gólman, který jako jediný dokázal vyhrát Ekstraklasu se čtyřmi různými kluby. Pokud je vám to jméno povědomé, tak máte naprostou pravdu. Jedná se o otce současného gólmana Juventusu Wojciecha Szczęsného, který se narodil týden po vyřazení Legie z tohoto ročníku PVP. Manchester United posunula do finále hlavně výhra 3:1 v úvodním zápase ve Varšavě, v odvetě se oba kluby rozešly smírně.

Na podzim 1995 tým Legie v prvním kole Ligy mistrů dvakrát porazil IFK Götterborg, čímž se kvalifikoval do základní skupiny. V ní Legie za sebou nechala Rosenborg Trondheim i nečekaného anglického mistra Blacburn Rowers, v jehož dresu v té době válel střelec Alan Shearer a spolu se suverénem skupiny Spartakem Moskva postoupila do čtvrtfinále, kde jí zastavil řecký suverén Panathinaikos Athény.

Současnost

Po revoluci v roce 1996 klub koupili Korejci z Daewoo. Od 9. dubna 2004 klub vlastnil ITI, největší polský multimediální koncern. V lednu 2014 Legii od ITI koupila dvojice podnikatelů Dariusz Mioduski a Bogusław Leśnodorski. Leśnodorski již předtím v klubu působil jako prezident. V současné době nepanují mezi oběma muži idylické vztahy. Podnikatel Miodurski o svém parťákovi prohlásil, že nikdy neinvestoval své peníze do žádného klubu, nenesl žádné riziko a jeho hlavním cílem bylo a je vydělat. Později dodal: „Mojí největší chybou bylo, že jsem tento projekt nezačal sám, od nuly. Nepopírám, že jako prezident odvedl dobrou práci v několika ohledech, což přineslo sportovní úspěchy. Ale naše výsledky v Evropě, včetně účasti v Lize mistrů, nebyly transformovány do něčeho trvalého.“ 

Legia za posledních devět let získala sedm titulů, čímž s celkovým počtem patnácti triumfů v historické tabulce přeskočila své největší konkurenty Górnik Zabrze a Wisłu Kraków, kteří shodně zvedli mistrovský pohár nad hlavu čtrnáctkrát.

Stadion

Legia Varšava je doma na Stadionu polské armády. Tento svatostánek je od 1. srpna 2002 ve vlastnictví hlavního města Varšavy. Nachází se na ul. Łazienkowské 3. Vybudován byl v letech 1927 až 1930, ovšem celkovou modernizací prošel v roce 2009 v rámci příprav na evropský šampionát, které Polsko v roce 2010 pořádalo společně s Ukrajinou. Kapacita je 31 800 sedaček.

Nejfanatičtější příznivci Legie se scházejí na tribuně jménem Żyleta. Poprvé se tento název objevuje v 70. letech. Byl odvozen od reklamního panelu na sadu nožů Polsilver, který byl umístěn zhruba v prostředku celé tribuny. Postupem času byl tento název osvojen všemi příznivci Legie a byl ustanoven jako oficiální. Po veškerých modernizacích pojala tato tribuna 6 000 fanoušků. Nacházela se na východní části stadionu. Po celkové rekonstrukci stadionu se Żyleta přesunula z východní na severní tribunu a v současnosti je osázena 8 000 sedačkami ve dvou patrech. Na drtivé většině zápasů Legie je tento sektor narvaný k prasknutí.

Hymna

Před každým zápasem Legie se na stadionu v ulici Łazienkowska 3 z hrdel tisíců fanoušků ozve „Sen o Varšavě“. Tato píseň se stala neoficiální hymnou klubu. Hlasatel požádá všechny, aby se postavili, fanoušci berou šály a zvedají je vysoko nad hlavu. Z reproduktorů stadionu zazní melodie písně Czesława Niemena a celý stadion začne zpívat jako jeden muž.

Všechno to začalo zápasem mezi Legií a Odrou Wodzisław 12. března 2004. Text písně je dílem Marka Gaszyńského, hudbu a zpěv obstaral Czesław Niemen. V roce 1966 se tato píseň v Polsku stala velkým hitem, i když sami umělci takový úspěch nečekali a Gaszyński si ani nemyslel, že toto dílo přežije až do 21. století.

Neobešlo se to však bez určitých problémů. Když se tato píseň na Stadionu Polské armády stávala stále populárnější, ozvala se vdova po Czesławi Niemenovi - Małgorzata. Nelíbil se jí „řev fanoušků“ doprovázející zpěv jejího manžela. Neoficiálně se mluvilo o tom, že jde také o peníze z práv na hraní písně na stadionu. Šéfové Legie zkoušeli různá řešení - hrála se pouze melodie, nebo byla píseň zpívána naživo na stadionu profesionálním zpěvákem. Nakonec bylo rozhodnuto, že fanoušci píseň znovu nahrají. V té době se přihlásilo několik desítek mladých lidí a vzali věci do svých rukou. Na projekt dohlížel sám Marek Gaszyński. Slyšet „Sen o Varšavě“ na přeplněném stadionu je nezapomenutelný zážitek.

Češi v kádru

První českou stopou v historii Legie je výše zmiňovaný Jaroslav Vejvoda, který klub vedl v letech 1966 – 1969 a v posledním roce svého působení jej přivedl k mistrovskému titulu. Na své následovníky musel dlouho čekat. Tým Legie Varšava i dlouho po revoluci tvořili pouze Poláci, maximálně byl na soupisce jeden cizinec. Až v novém miléniu se klub otevřel světu. Prvním Čechem na soupisce byl v sezóně 2010/11 olomoucký odchovanec Michal Hubník. Následoval jej v sezóně 2015/16 slávistům dobře známý Adam Hloušek, který v dresu Legie vydržel celé tři sezóny a připsal si tak hned tři tituly. V roce 2016/17 jej doplnil další hráč se slávistickou minulostí – Tomáš Necid, který v rámci hostování z tureckého Bursasporu přispěl k titulu jednou brankou v osmi zápasech. Jako zatím poslední Čech se v kádru Legie objevil další slávistický odchovanec Tomáš Pekhart. Vysoký forward zaznamenal v uplynulé sezóně 24 soutěžních branek, což mu vyneslo i nominaci na evropský šampionát.

Současný kádr

Neochvějnou brankářskou jedničkou Legie je zkušený světoběžník Artur Boruc. Zkušený, již jedenačtyřicetiletý borec v Legii působil v letech 1999-2005, poté vyrazil do světa. Pět let chytal v Celtiku Glasgow, dva roky za Fiorentinu a následoval přesun na Ostrovy. V dresech Southamptonu a Bournemountu odchytal 128 zápasů a před sezónou 2020/21 se vrátil domů. V obraně tvrdí muziku srbský reprezentant Filip Mladenovič, chorvatský internacionál Josip Juranič a další zkušený harcovník třiatřicetiletý reprezentant Artur Jędrzejczyk.   

V záloze v minulé sezóně řádil Bartosz Kapustka, odchovanec konkurenční KS Cracovia, který se domů vrátil po neúspěšném angažmá v Leicesteru, ovšem toho z dvojzápasu se Slavií vyřadil přetržený zkřížený vaz. S Tomášem Pekhartem se na hrotu pohybují Portugalec Rafa Lopez, Brazilec Luquinhas a ázerbájdžánský reprezentant Mahir Emreli. Všichni již v tomto ročníku Ligy mistrů dokázali dvakrát skórovat.

Cesta evropskými poháry

Legia Varšava naskočila do letošního ročníku Ligy mistrů v prvním předkole, kde po výsledcích 3:2 venku a 2:0 doma vyřadila nejpve norského mistra FK Bodø/Glimt. Následně přešla přes estonského mistra Floru Talin, opět po dvou výhrách – 2:1 doma a 1:0 v odvetě. Stopku Legii vystavilo až Dinamo Záhřeb ve třetím předkole a to přestože si Legie přivezla z Chorvatska nadějnou remízu 1:1. Domácí prohra 0:1 znamenala přesun do Evropské ligy, kde jí los postavil do cesty Slavii Praha.

Slavia před předkolem

Hrát 4. předkolo Evropské ligy je zkušenost, kterou si sešívaní dlouho neprošli. V předchozích čtyřech sezónách došli červenobílí vždy minimálně do 4. předkola Ligy mistrů a účast v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži měli zajištěnou bez dalších bojů. Letos je situace jiná - pokud Slavia proti Legii neuspěje, spadne do nově založené Konferenční ligy. Zdravotní stav kádru dostál oproti dvojzápasu s Ferencvárosem drobných změn. Stále chybí dlouhodobě zranění Lukáš Provod a David Hovorka, k nim přibyli ještě Srdjan Plavšič a Petr Ševčík, na soupisku se navíc nevešel Petar Musa. Do kádru se naopak vrací uzdravený kapitán Jan Bořil, dále Michael Krmenčík a Ubong Ekpai. Dá se očekávat, že minimálně první jmenovaný by mohl atakovat základní sestavu, u Michaela Krmenčíka je pak reálnější start spíše až v odvetném zápase. Největší otazník sestavy visí nejspíše nad stoperskou dvojicí - Ondřej Kúdela bude moci vinou trestu nastoupit až za týden ve Varšavě a můžeme tak jen odhadovat, kdo nastoupí vedle stálice začátku sezóny Tarase Kačaraby. Bude to David Zima, který hrál zápas v Budapešti, nebo Tomáš Holeš, jenž dobře zvládl domácí odvetu? Nejistá je také situace kolem Petera Olayinky, který v posledním pohárovém zápase střídal kvůli zranění, a dá se tak očekávat, že tentokrát do zápasu nezasáhne od začátku. Snad vítězná sestava vyběhne na hřiště v Edenu už zítra v 19 hodin. I tentokrát mohou fanoušci při splnění epidemiologických podmínek zaplnit celou kapacitu stadionu. Ti, na které se nedostane, pak mohou sledovat přímý přenos na stanici O2TV Sport. 

Tip na sestavu: Kolář - Bah, Kačaraba, Zima, Bořil - Holeš, Traoré - Sima, Stanciu, Oscar - Kuchta

Kurzy: 1,56 - 4,15 - 6,3

 

Zdroje:

Historie - https://www.supporters.cz/clanek/historie-fanousku-legie-varsava/3787.html

Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Poh%C3%A1r_mistr%C5%AF_evropsk%C3%BDch_zem%C3%AD_1969/70

https://cs.wikipedia.org/wiki/Poh%C3%A1r_v%C3%ADt%C4%9Bz%C5%AF_poh%C3%A1r%C5%AF_1990/91

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Deyna

Legia Varšava - https://legia.net/historia/

Hymna - https://polskatimes.pl/hymnypiosenki-klubowe-ekstraklasy-sen-o-warszawie-legia-warszawa/ar/707613

 

playoff - Čtvrtek 19. 08. 2021 19:00

Evropská liga, 2021/2022
2 - 2
2 - 2
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

34. Alexander Bah
45. Lukáš Masopust

Legia Varšava
Legia Varšava

20. Emreli
36. Juranović

Komentáře (124)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Ondráš     před 3 lety 18.08.2021 11:41 |  
    2 2

    I po fans stránce zápas jako řemen!

  2. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Max1     před 3 lety 18.08.2021 12:02 |  
    6 10

    Jak už bylo zmíněno na Twitteru, ta odporná nula Pekharth musí tu nenávist pocítit. :)

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Max1     před 3 lety 18.08.2021 12:21 |  
      9 5

      Vážně mi chce někdo tvrdit, že za tu provokaci vůči TS v dresu Jablonce a za to, že šel k rudejm si zaslouží vřelé přijetí?

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        kostelnivlajka     před 3 lety 18.08.2021 12:45 |  
        5 4

        Já dal mínus, jelikož nesnáším násilí!

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          Max1     před 3 lety 18.08.2021 13:31 |  
          1 3

          Je rozdíl mezi násilím a nenávistí….nemluvím o tom, že by mu každý na stadionu dal facku :D

          • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

            kostelnivlajka     před 3 lety 18.08.2021 19:39 |  
            0 1

            Já se držím hesla, nás starejch chuligánů... "něco jsme vám přivezli, nenávist a smrt!"

          • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

            bongor     před 3 lety 19.08.2021 12:19 |  
            0 2

            I když ani to by nebylo od véci.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        mudrc     před 3 lety 18.08.2021 13:53 |  
        12 1

        Ja nedavam nic. Ty davas na vyber mezi nenavisti a vrelym prijetim, takze ode zdi kde zdi, nic mezi tim? Ja jej nebudu vitat, ani nenavidet. Nezajima me, ani trochu. Ja se tesim na Slavii.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Alky (přítel SN)     před 3 lety 18.08.2021 14:29 |  
        4 0

        Dokud nám nevstřelí gól, tak je mi nějakej Pekhart úplně volnej.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Alanor (admin)     před 3 lety 18.08.2021 14:55 |  
        10 0

        Pekhart měl i dávno po odchodu od rudých potřebu psát na sociální sítě, jak přeje v derby Spartě. Nedivím se, že pro mnohé naše fanoušky jde o jednoho z nejméně oblíbených hráčů.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Ondráš     před 3 lety 18.08.2021 14:45 |  
      4 4

      Kdybyste jednou ukázali velkorysou přezíravost, ono by vás taky neubylo. Zase se akorát jednomu žebrákovi dostane zbytečné pozornosti.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      ColinSKS     před 3 lety 18.08.2021 19:01 |  
      0 3

      kdo to je pekhart? to je ten co si v naší lize nekopl? pak jsme na dobrém startovacím bodě

  3. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Barys     před 3 lety 18.08.2021 12:02 |  
    2 0

    Tak kluci na ně 3:1

  4. Ne že vyzve, ale

    Slávista 51     před 3 lety 18.08.2021 12:06 |  
    2 1

    postoupí přes ně !

    • Re: Ne že vyzve, ale

      žbl68     před 3 lety 18.08.2021 16:02 |  
      0 1

      musí...

  5. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    WarszawskiMuranow     před 3 lety 18.08.2021 12:10 |  
    18 0

    Předpokládaná sestava soupeře: Boruc – Jędrzejczyk, Wieteska, Nawrocki – Juranović, Martins, Slisz, Mladenović – Luquinhas – Lopes, Pekhart/Emreli

    Nemá cenu rozepisovat se pod jednotlivými hráči, proto vypíchnu pouze nejzajímavější jména.

    Jedničkou v bráně bude opět Artur Boruc. Nestor a bývalý polský reprezentační brankář, dostává v Evropě předost před svými mladšími kolegy. Největší devizou Legie je pevná obrana v ní vynikají její nejzajímavější hráči, není bez zajímavosti že Legia často hraje se 3 stopery. Začnu u mladičkého stopera Maika Nawrockiego, tento 20-letý hráč debitoval v evropských pohárech minulé kolo v Záhřebu, Maik je Polák, který se narodil v Německu a celou mládežnickou kariéru až do přestupu do Legie strávil ve Werderu Brémy. Dalším velmi dobrým stoperem je potom Mateusz Wieteska, který nedávno přišel do Legie z Górnika Zabrze, o tohoto mladého stopera reprezentanta do 21 let má eminentní zájem Schalke 04 a není vyloučeno, že po vzájemném dvojzápase se Slávií odejde do Německa.

    Největší hvězdou výběru Czesława Michniewicze je bezesporu chorvatský reprezentant a krajní obránce, nebo záložník Josip Juranović, už už se zdálo, že tento talentovaný hráč s výborným tahem na bránu a dobrým centrem přestoupí za avizovaných 3 mio Euro do Celticu, ale z transferu sešlo po jeho nevydařeném vystoupení v dvojzápase s Dinanem Záhřeb, kde se podepsal pod oba góly, které Legie inkasovala.

    Největším rébusem bude obsazení útoku, ze tří šuterů má nejlepší formu Ernest Muci 180 cm vysoký Albánec, je zdá se na začátku sezóny velkým oblíbencem trenéra, který o něm tvrdí, že ve vyrovnané trojici útočníků má nejlepší odhad na míč ve vápě soupeře. Malinko ve stínu Muciho je pak portugalský forvard Rafael Lopez, který byl dvojkou v minulé sezóně. Tento technický kouzelník je střelcem důležitých gólů v nastavění zápasů a obrana Slavie by se před ním měla mít na pozoru. No a nakonec je zde nám dobře známý a mnohými zatracovaný Tomáš Pekhart, v minulé sezóně nejlepší střelec Ekstraklasy. Avšak tuto sezónu většinou nastupuje jako náhradník, jeho devizou je bezesporu hra hlavou.

    Pokud můžu citovat z rozhovoru Michala Frydrycha pro stanici INTERIA SPORT, tak zde hovoří o šancích na postup 60/40% ve prospěch Slavie. Vidím to úplně stejně, Slavia se bude potýkat s houževnatým soupeřem, kterého zdobí dobrá obrana (Evropa) a slušná produktivita (Ekstraklasa). V týmu je dost technicky dobře vybavených playerů. Naopak nesmírnou devizou naší Slavie je fyzická připravenost, hra v intenzitě, hra po křídlech a jistá sehranost. Ta polským týmům citelně chybí, protože je trápí časté odprodeje hráčů, a opětovné lepení kostry týmů. A co je nejdůležitější náš tým pod vedením Jindry má pevně vtisknutý rukopis, zatímco nová Legia ho zatím zdá se hledá.

     


    Komentář byl uživatelem upraven (18.08.2021 12:10) . Zobrazit původní komentář

  6. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Akuls     před 3 lety 18.08.2021 12:50 |  
    1 0

    Tak za to pyro v domácím zápase s Dinamem Zagreb má Legie v odvetě proti Slavii od UEFA zavřenou jejich TS zvanou "Břitva" pro cca 7.000 diváků.
    https://www.legia.com/pilka-nozna/walka-do-konca-kulisy-meczu-z-gnk-dinamo/13967


    Komentář byl uživatelem upraven (18.08.2021 12:52) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Ondráš     před 3 lety 18.08.2021 12:57 |  
      3 4

      Mají v plánu se přesunout k sektoru hostů..stejně jako to bylo v případě TS na zápas s Olmíkem.

  7. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    p!erreCORE     před 3 lety 18.08.2021 13:31 |  
    3 0

    Opet super,diky!

    Jinak na zitra velmi zajimavy kurz 5,ze da Sima gol.

  8. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Borgetti     před 3 lety 18.08.2021 13:56 |  
    0 13

    Já se na ten zápas těším asi jako na klasický ligový duel. Furt v sobě mám hořkost z vypadnutí v LM, tak jestli vypadnem už i s Legií, tak to beru jako ligovou porážku. Dost mě i lákají nové věci, tak proč si nezahrát konferenční ligu, když jsme jí tak blízko :-) nějak cítím, že bychom tam mohli postoupit z 1.místa ve skupině, když bychom byli v 1.koši a na jaře dojít aspoň do semifinále.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Dennis     před 3 lety 18.08.2021 14:01 |  
      6 0

      V 1. koši asi budeme i v EL (to by museli ve čtvrtém předkole vypadnout Salzburg, Záhřeb, Benfica i Doněck), ale chápu, co jsi tím chtěl říct, přeci jen budou v EL těžší soupeři. Já bych preferoval EL, která nám jde a která teď podle mě půjde ještě nahoru co se týče prestiže a sledovanosti, ale nebral bych ani nějak tragicky hrát EKL, byla by to zajímavá výzva pokusit se tam dojít fakt hodně daleko. Trofej pro vítěze evropského poháru by se v našem muzeu hezky vyjímala. :-))


      Komentář byl uživatelem upraven (18.08.2021 14:06) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Borgetti     před 3 lety 18.08.2021 14:32 |  
        2 6

        Vidím jak na jaře můžeme hrát v osmifinále EKL např. s CZ Bělehrad (3.místo v EL, která přešla přes předkolo play off s 2.ze skupiny EKL)
        Čtvrtfinále: Braga
        Semifinále: Basilej
        Finále: Tottenham, ale kdo ví, jak k této "podřadné" soutěži přistoupí kluby z elitních evropských lig.

        Zkrátka už o nervy jsem přišel po vypadnutí z LM, tak ať postoupí ten sportovně lepší.

  9. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    damade     před 3 lety 18.08.2021 14:12 |  
    8 1

    "Hlasatel požádá všechny, aby se postavili, fanoušci berou šály a zvedají je vysoko nad hlavu. Z reproduktorů stadionu zazní melodie písně Czesława Niemena a celý stadion začne zpívat jako jeden muž."

    Řikám si, nebylo by hezký něco takovýho i v Edenu? Vim, že před zápasem se pouští Dej dej gól Slavie a o poločase ta druhá hymna, ale v podstatě nikdo to nikdy nezpívá, ono se to taky ani moc dobře zpívat nedá. Přitom o Slavii existuje spoutu pěkenej písní. Ať už třeba ta od Standy Procházky, nebo Znám jednu Slavii. Proč to nezkusit?

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      ColinSKS     před 3 lety 18.08.2021 18:58 |  
      3 2

      osobně bych byl pro nějakej novej song. Jediné co se k tomu blíží je "znám jednu Slávii".
      jinak obecně ozvučení v edenu mi vadí, furt tam pouští nějaký nesmysly místo toho, že by se už při rozcvičce regulerně fandilo

  10. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    WarszawskiMuranow     před 3 lety 18.08.2021 15:51 |  
    0 0

    Chystáte se někdo na odvetu do Wa-wy? Mam koupený jízdenky do vlaku...

  11. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    zeleznik2     před 3 lety 18.08.2021 18:41 |  
    4 0

    Jak složité je pro vás v téhle situaci dávat dohromady sestavu?
    „Kádr teď máme hodně široký a kvalitní. I při absencích je pořád kam sáhnout. Určitě poskládáme silnou základní jedenáctku a určitě budeme mít i další možnosti, jak do toho během zápasu zasáhnout. Navíc hned v neděli hrajeme těžké utkání s Baníkem, který vypadá velice dobře, hrál skvěle s Pardubicemi. Díváme se na to v kontextu i těchto dvou zápasů. Ale kádr jsme skládali s tím, abychom se vyrovnali s absencemi, které přijdou vždy. Nikdy není kádr kompletní. Je to teď víc o videu, které je každý den a někdy je i dlouhé, protože v naší hře nejsou automatismy, které v ní byly. Věnujeme se hodně rozborům našich zápasů i tréninků. Nejdůležitější je pracovat na souhře a ukazovat si situace.“

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Papol     před 3 lety 18.08.2021 20:42 |  
      2 0

      Vždyť to říkal Trpiš na tiskovce, nic nového

  12. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    zeleznik2     před 3 lety 18.08.2021 18:46 |  
    1 0

    Denikspart přetiskl ten samý článek..

    Na začátku sezony se potýkáte s mnoha absencemi. Jak to vypadá nyní?
    „Zdravotní stránka není moc dobrá, absencí je hodně. Pokračují dlouhodobé absence, ani si všechny netroufnu vyjmenovat. Chybí nám důležití hráči jako Michael Krmenčík, Petr Ševčík, Peter Olayinka, Srdjan Plavšič, Lukáš Provod, David Hovorka. Včera na tréninku vypadl Honza Kuchta, u něj je otazník, vrátil se mu zdravotní problém, který měl před deseti dny. Ivan Schranz byl předevčírem nemocný. Není moc hráčů, kteří jsou stoprocentně zdraví. V plném tréninku je zhruba týden Honza Bořil, bude určitě k dispozici do nominace, to je aspoň jeden bonus. I Alex Bah už trénuje a bude stoprocentně připravený.

  13. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    kostelnivlajka     před 3 lety 18.08.2021 19:58 |  
    3 2

    Poločas 1 k jedný, konec 5 ku dvěma. Pokud chcete postoupit v tipovačce, volte to takto... jako já.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Papol     před 3 lety 18.08.2021 20:43 |  
      2 0

      Tak ještě bych požádal o střelce :-)

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        kostelnivlajka     před 3 lety 18.08.2021 20:58 |  
        1 1

        Zima, Oskar, Bah..ostatní mé nou hau

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          Papol     před 3 lety 18.08.2021 21:40 |  
          0 0

          Tak to si teda netipnu, Tvé know how asi nic moc :-)

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      WarszawskiMuranow     před 3 lety 18.08.2021 22:07 |  
      14 0

      No jako jejich tréninkové centrum v Ksiązenicach stálo okolo tři čtvrtě miliardy. Má 2 podlaží a 6 velkých fotbalových hřišť z toho 2 s umělou trávou. V tomhle jsou fakt Poláci o dost jinde

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        fps     před 3 lety 19.08.2021 10:29 |  
        1 1

        to je sice pěkné, ale k čemu jim to je, když v pohárové Evropě jsou v hajzlu, a to plno let, snad jen že ty mladé hráče prodávají pod cenou do Německa, hráči kteří nehrají v evropské poháry mají o dost menší cenu

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      MKCZ83     před 3 lety 19.08.2021 08:41 |  
      2 3

      Jasný, ještě di můžeme začít říkat šlechta, naučit se nosit nosanek pohrdlive nahoru a skončit jako Sparta. Pýcha předchází pádu

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Ondráš     před 3 lety 19.08.2021 13:43 |  
      3 0

      Oni nám můžou závidět úspěchy v pohárech, my jim zase celkové zázemí klubu a návštěvnost, v tom jsou úplně jinde.

  14. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    VanDel     před 3 lety 18.08.2021 20:38 |  
    2 3

    I přes řadu absencí jsme fotbalově mnohem výš než Legia. Zítra ideálně výhra o 2 branky, ať je odveta v klidu.

  15. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    sicilianbrno     před 3 lety 18.08.2021 20:50 |  
    4 3

    Puvodne jsem četl zapas na čt, chtel sem v praci skoncit v 20h a zpetne si to doma pustit...ted koukam ze to dava O2 a ja musim skoncit uz v 18:30 a jit do sportbaru...ta nenažrana O2 se uz sere i do EL....:-/ su nasranej, tak snad alespon vyhrajem

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      kostelnivlajka     před 3 lety 18.08.2021 21:01 |  
      1 1

      Dej si starobrno, ten ležák dvandu před 20 lety mi tam docela chutnalo...

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      sicilianbrno     před 3 lety 18.08.2021 21:02 |  
      1 1

      Nevite alespon nekdo jestli skupinu EL a tim padem slavii (pokud tam postoupi) ma vyhradni pravo vysilat Čt nebo o to tuto sezonu prislo? Popripade prava na konferencni ligu? Diky za objasneni...

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Max1     před 3 lety 18.08.2021 21:38 |  
        1 0

        EL je na ČT s sport1,2....ČT má právo první volby na 1 zápas


        Komentář byl uživatelem upraven (18.08.2021 21:46) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Max1     před 3 lety 18.08.2021 21:40 |  
      3 1

      máš jít na stadion :-).....sorry musel jsem :-D. Teď vážně...tohle předkolo si prodává klub sám a asi o2 nabídla nejlepší podmínky.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        japoko     před 3 lety 19.08.2021 08:11 |  
        2 10

        Bývaly doby, kdy JT uprednostňoval ČT, aby SKS vidělo nejvíc lidí! No teď jsme asi víc v minusu!

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          japoko     před 3 lety 19.08.2021 09:03 |  
          0 6

          Rozumím, místní hloupí minusáři! Pro info - O2 mám!

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          Max1     před 3 lety 19.08.2021 09:10 |  
          3 2

          Blbost….proste klub chce vydělávat, přišli jsme minulou sezónu o prachy ze vstupného a s o2 tam bude nějaká komplexnější dohoda. ČT prostě už nemůže konkurovat a popravdě jsem i rád, když nás komentuje Vlášek nedá se to poslouchat.

          • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

            japoko     před 3 lety 19.08.2021 09:37 |  
            3 4

            No zato ty dovedové na o2 jsou skvěli - zvláště Radotinský asi sežral h...o Šalamouna, ten už v pátý minutě přesně ví, jak to dopadne! Jinak s tragédem Vláškem souhlas!

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      MKCZ83     před 3 lety 19.08.2021 08:36 |  
      3 12

      Kup si O2, můžeš zustat v práci, kterou si na O2 vydělas a můžeš přestat brečet a dívat se z pohodlí doma a usetris za útratu ve sport baru. Buď jsi fanoušek a pár stovek Ti nevadí, nebo jsi fnukna, která fandí jen, když je to zadarmo.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Arya     před 3 lety 19.08.2021 11:07 |  
        3 4

        Jako sorry, ale s tou kvalitou signálu je O2 i zadarmo drahý...

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          MKCZ83     před 3 lety 19.08.2021 18:37 |  
          0 1

          Za rok a půl jsem neměl v podstatě žádný zásadní problém. A to jsem na O2 koukal i přes všelijaké wi-fi při cestování v zahraničí. Schválně, jak často/dlouho O2 používáš? Nebo to jsou zaručené zprávy od kamarádů? :-)

          • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

            Arya     před 3 lety 19.08.2021 18:43 |  
            0 1

            O2 máme asi 2 roky, TV+Internet. Televizní signál bídný, často vypadává. Totéž internet - pomalý,seká se, vypadává.
            Pokud žiješ ve větším městě, tak se nedivím, že problém nemáš,ale na lidi žijící na vesnici O2 sere.
            Takže si ty svoje posměšný ksichty schovej pro někoho jiného.


            Komentář byl uživatelem upraven (19.08.2021 18:44) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

              MKCZ83     před 3 lety 19.08.2021 18:49 |  
              0 1

              Tak to ale pak není tolik problém jejich TV, jako jejich internetu. Neomezená data v telefonu to pak řeší... já už se takhle musel někdy dívat, protože nebyla wi-fi. Ale je fakt, že na rozumnej tarif se člověk, pokud ho nemá korporátní, úplně jednoduše nedostane. Přes léto ale T-mobile třeba neomezená data dává.

          • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

            Dennis     před 3 lety 19.08.2021 18:48 |  
            1 1

            Mám to stejné jako Arya, také nejsem vůbec spokojený. Seká se to, vypadává, někdy je to vyloženě o nervy. Jenže jaksi není alternativa... :-(

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        sicilianbrno     před 3 lety 19.08.2021 11:40 |  
        3 1

        Jsou prace jako kuryr, kde se divat pri jizde opravdu nemuzes, nez priste napsat takovou blbost, tak radeji pomlč...udelas lip

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          MKCZ83     před 3 lety 19.08.2021 18:36 |  
          0 0

          Myšleno být v práci, jak máš a ne jít o 2 hodiny dřív domů a potom se podívat ze záznamu. Ty dvě hodiny Ti v podstatě všude vydělá v klidu aspoň na 2 měsíce O2.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      knl66 (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 15:54 |  
      1 0

      Vždyť o2tv stojí na měsíc asi 199 korun (jedno zařízení). To je asi 4 - 6 piv a hádám, že hrdlem za měsíc proliješ víc, ne?
      Mohl bys teda skončit ve 20:00 a zpětně si to doma v klidu pustit, jak jsi původně plánoval. A kdyžtak službu zrušit před zimní přestávkou.

  16. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Max1     před 3 lety 18.08.2021 21:37 |  
    12 0

    koukám zpětně na TK a 2 poznatky. Super překladatelka....sypala to ze sebe....obrovský rozdíl proti tomu "Maďarovi", který zněl jako by to četl z překladače. 2. poznatek, pokud sportovní novináři jsou skutečně placeni za otázky jako "Jak moc ten zápas důležitý je", tak se musím smát.....

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      kondorr     před 3 lety 19.08.2021 10:09 |  
      1 0

      To mě taky dostalo jako živit se jako sportovní novinář a zeptat se jak moc je zápas o postup do EL důležitý to je kumšt.

  17. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    damade     před 3 lety 18.08.2021 22:42 |  
    0 3

    Ekpai v základu na 100%.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Kontrapunkt     před 3 lety 18.08.2021 23:28 |  
      4 0

      To je hodně odvážné tvrzení :). Já vpravo čekám dvojici Maso + Sima, vlevo Bořil + Oscar.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      JS (přítel SN)     před 3 lety 18.08.2021 23:52 |  
      3 7

      To je šílený. Downgrade jako Brno.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        damade     před 3 lety 19.08.2021 00:52 |  
        2 0

        Na jednu stranu je to downgrade, na druhou stranu je to luxus, mít hráče jako je on jako křídlo číslo 5 / 6.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      fps     před 3 lety 19.08.2021 10:19 |  
      1 0

      bych tam raději viděl Schranze, a nerad bych tam viděl Kačarabu, ale je to celkem jedno, věřím že ze sebe dají vše a že vyhrajeme

  18. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Lunaris     před 3 lety 19.08.2021 00:09 |  
    6 0

    Tak možná ten jejich Chorvat ani hrát nebude, jeho přestup už je domluven. Jejich trenér říkal, že za 11 měsíců, co tam trénuje, odešlo 21 hráčů. To je fluktuace jak v call centru. Fanoušci jsou naštvaní, že vedení nepřivádí nové hráče a na několika pozicích nemají alternativu do rotace. Nebýt tolika absencí, co máme, tak jsem přesvědčen, že to dáme. Takhle ale nevím, snad budeme trochu produktivní v zakončení.

  19. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Fačín     před 3 lety 19.08.2021 08:45 |  
    7 35

    A pan velmistr Trpišovský se na tiskovce jako vždy vymlouvá na zranění.... Tak alibi je potřeba si připravit...

    Doufám že na ně vlítnem a rozeberem je, žádný výmluvy, omluvy, nervozita, respekt, nic takovýho, prostě musej dostat aspoň trojku.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Krystof     před 3 lety 19.08.2021 09:33 |  
      21 2

      To je přece nesmysl... Na zraněné hráče se ho zeptali novináři, tak logicky odpověděl a naopak poté dělat z toho jakékoliv alibi odmítá a odpovídá:
      „Kádr máme hodně široký a kvalitní, takže je pořád kam sáhnout. Poskládáme silnou kvalitní jedenáctku s nějakými dalšími možnostmi, jak do utkání zasáhnout. Pak hrajeme v neděli těžký zápas s Ostravou, Baník vypadá velmi dobře, v dobrém rozpoložení. Hrál skvěle s Pardubicemi. Díváme se na to v souvislostech, protože nás během čtyř dnů čekají dva zápasy. Absencí důležitých hráčů je hodně, ale kádr jsme skládali tak, abychom se nimi vyrovnali.”

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Max1     před 3 lety 19.08.2021 09:45 |  
        22 4

        To je prostě Fačín…Jindru nesnáší a když se nedaří je jeden z těch co tady plivou špínu na něj a hráče

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          Fačín     před 3 lety 19.08.2021 12:16 |  
          5 7

          Úplně upřímně říkám, že pana Trpišovského jako člověka opravdu rád nemám, v tom máš pravdu.

          Ale na hráče špínu neplivu, možná řeknu, že hráli špatně, ale to není žádný pomlouvání, jen (subjektivní) zhodnocení výkonu.

          • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

            obiwan     před 3 lety 19.08.2021 12:31 |  
            3 3

            Při vší úctě, které jsem schopen...tys byl s panem Trpisovskym na dovolený, nebo jste sousedi....nebo tak něco? Že víš, jakej je člověk. Moc by mě to zajímalo, jestli mi teda rozumíš....

            • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

              Fačín     před 3 lety 19.08.2021 12:35 |  
              4 5

              Myslel jsem spíš jeho způsob vyjadřování a chování.

              Ale ano, sousedi (skoro).

              • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

                obiwan     před 3 lety 19.08.2021 12:41 |  
                5 2

                Když k nám přicházel, nějak mi neseděl...ale právě, získal si mě svým způsobem vyjadřování a uvažování o fotbale, svou skromností a pokorou...i životním příběhem, co všechno pro fotbal dělá. Nevymlouva se, nepoužívá fráze, věci pojmenuje a definuje přesně...ale pokud ti tohle na něm vadí, pak...

                • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

                  Edenjejenjeden     před 3 lety 19.08.2021 12:46 |  
                  3 2

                  .....pak je chyba někde jinde , ale rozhodně ne v Trpišovi ....:-)

                  • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

                    obiwan     před 3 lety 19.08.2021 14:37 |  
                    1 0

                    Vůbec nenchavas prostor pro fantazii:-))

                    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

                      Edenjejenjeden     před 3 lety 19.08.2021 14:43 |  
                      2 0

                      Když na toho exota je i moje fantazie krátká :-D

                • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

                  cunak     před 3 lety 19.08.2021 16:21 |  
                  1 3

                  Skromností, pokorou, hm....

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Snivec     před 3 lety 19.08.2021 09:50 |  
      16 2

      Ikdyz se osel nauci cist, vzdy bude spatne chapat psane nebo muvene slovo

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Fačín     před 3 lety 19.08.2021 12:25 |  
        1 4

        Zřejmě filozof...

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          Arya     před 3 lety 19.08.2021 13:15 |  
          3 2

          Tak oproti tobě je filozofem snad i pařez...

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      japhy     před 3 lety 19.08.2021 10:21 |  
      12 3

      Vážený muži, promiňte mi mou zvědavost, ale nejste vy náhodou idiot?

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      pehacko     před 3 lety 19.08.2021 10:44 |  
      5 1

      Nekdy si do te pusy fakt moc nevidis… pocitam, ze by aspon tebe pripadny dalsi neúspěch moc potesil, konecne bys mohl na neco krasne nadavat.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        obiwan     před 3 lety 19.08.2021 12:08 |  
        2 1

        Někdy???

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Fačín     před 3 lety 19.08.2021 12:17 |  
        1 4

        Proč by mě měl potěšit neúspěch? To opravdu ne. A nevšiml jsem si, že bych na něco "nadával"...

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Arya     před 3 lety 19.08.2021 11:18 |  
      3 3

      Hmm, s porozuměním textu to u tebe moc slavné nebude...

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Fačín     před 3 lety 19.08.2021 12:22 |  
        4 6

        Jakýho zas textu? Reaguju na to, co řekl Trpišovský na tiskovce.

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          Arya     před 3 lety 19.08.2021 13:12 |  
          3 4

          Tak nerozumíš ani mluvenému slovu,no.
          Ale hlavně, že sis na Jindru plivnul, to že jsi vedle jak ta jedle je přece jedno.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      slavistou50let     před 3 lety 19.08.2021 12:30 |  
      3 3

      Nevzal jsi si prášek, nebo proč meleš takový hovna?

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        Fačín     před 3 lety 19.08.2021 12:36 |  
        2 5

        Na to jak jsi starej tak jsi docela drzej!

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          slavistou50let     před 3 lety 19.08.2021 13:15 |  
          5 3

          Chlapče, to 50 let je ještě hodně let dávno. Myslím, že jsem napsal pravdu mládenče.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      cunak     před 3 lety 19.08.2021 16:33 |  
      2 5

      Jen aby nenapadl sníh. Nebo třeba nefoukalo. A co rozhodčí, jaký asi bude. A považte, ti nejlepší hráči museli reprezentovat svou zemi. A čeká nás Baník, to je těžký soupeř. A pak, dokonce Karviná!

  20. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    hasák     před 3 lety 19.08.2021 08:58 |  
    5 3

    Tak hoši, pojďme, dneska tu polskou Duklu smázněte, Standa si vzpomene, kde leží brána..

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      novimex     před 3 lety 19.08.2021 10:46 |  
      4 12

      To jste ještě nevystřízlivěli z maratónce Staníka ?


      Komentář byl uživatelem upraven (19.08.2021 10:46) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        obiwan     před 3 lety 19.08.2021 12:27 |  
        6 1

        A jsi si jistej, že úplně přesně rozumíš pojmu maratonec? Opravdu to je člověk, který dává opakované třiceti či čtyřicetimetrové sprinty? Ptám se pro kamaráda...

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      pcitron     před 3 lety 19.08.2021 10:53 |  
      3 4

      Tak, tak, Standa dneska zavěsí pšonkovi do vinklu!

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      SirCohen     před 3 lety 19.08.2021 13:12 |  
      3 0

      Nejen Standa, nejen Standa...

  21. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Honza_K1 (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 09:31 |  
    0 0

    Nevíte prosim, do kolika hodin lze overit jednorahovou vstupenku? Ctu, ze kasy jsou do 18:00, ale zda lze i tesne pred zapasem?

  22. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    brťas74     před 3 lety 19.08.2021 10:42 |  
    4 6

    Při vší úctě k Legii, přejít přes norský a estonský tým není až tak velký problém.S Legií,bychom si měli poradit i při současné marodce v kádru, kluci vědí co je ve hře ,a nebude problém Legii přehrát.Dvojzápas s Ferencvárosem,jsme si prohráli sami,soupeře jsme k ničemu nepustili a podobně tomu bude i s polákama.Tím spíše že začínáme doma.Věřím že rozhodnuto bude už po prvním zápase.

  23. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    pehacko     před 3 lety 19.08.2021 10:56 |  
    5 1

    Dnes jsem mimoradne opatrny a sazim vyhru jen 2:0 oba goly da standa tecl… to je realita!

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      pethead (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 12:33 |  
      5 0

      Eriku?

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        knl66 (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 15:28 |  
        3 0

        Identita Erika Winkelmanna prozrazena!
        Erik = pehacko!

  24. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    Arya     před 3 lety 19.08.2021 11:09 |  
    4 0

    Tak se mi zdálo, že jsme vyhráli 4:2 :))

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Slávista 51     před 3 lety 19.08.2021 11:27 |  
      3 1

      To bych bral a jedno, kdo dal góly.

  25. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    bububu (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 11:32 |  
    2 0

    Vzhledem k oznámeným absencím bych to dnes viděl takto:

    Kolář - Bah, Kačaraba, Zima, Bořil - Hromada, Holeš - Masopust, Stanciu, Oscar - Sima

    Tip 1:0

  26. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    obiwan     před 3 lety 19.08.2021 12:24 |  
    0 3

    Měl jsem dneska strasnej sen, prohráli jsme 0:2...nemá někdo doma snář, abych věděl jestli to něco znamená?

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Slávy syn     před 3 lety 19.08.2021 13:10 |  
      3 0

      V mém snu to Poláci koupili dvouciferně, ale pět gólů nasázel Alijagič, což se mi určitě nevyplní. Sen o výsledku 0:2 znamená malověrnost.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Virgil1956     před 3 lety 19.08.2021 17:02 |  
      2 1

      Nevěř snům. Mně se dneska nad ránem zdálo, že za nás chytal Hruška! Ne ten kutil Hruška, to by nebylo tak hrozný, ale ta díra z Plzně :)

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        mudrc     před 3 lety 19.08.2021 17:26 |  
        0 3

        Sny se tady obvykle zdaji jen pred velkymi zapasy. Nepamatuji, ze by pred zapasem s Karvinou nekdo napsal, zdalo se mi, ze...

  27. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 14:11 |  
    3 8

    Jsem negativní, soupeř na hovno, určitě horší než čabajky, dost zraněných, nepromenovani šancí, druhé utkání venku. K tomu bastard Pekhart co hází držky na naše fans, doufám že to dostane sežrat. Fanoušci úspěchu se nedostaví neb to není zajímavý soupeř, aby se pochlubili na netu, že se účastní. Nicméně je jasný že budeme na značkách a k tomu oblíbené dum spiro spero.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      obiwan     před 3 lety 19.08.2021 14:36 |  
      2 0

      Jak říká Nárožný v legendární pohádce: "Já přijdu, já přijdu". Kéž by to dnes dopadlo líp, než v mým snu:-)

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        kjandourek (admin)     před 3 lety 19.08.2021 14:51 |  
        1 1

        Jako že bychom měli přehlídku? A utekl nám z ní Máchal s čertem s hodností vraníka? Vlastně vlka...

        • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

          obiwan     před 3 lety 19.08.2021 18:46 |  
          0 0

          Snad nám neuteče protihráč...přehlídka začne za chvíli:-)

  28. Sestava

    James     před 3 lety 19.08.2021 15:18 |  
    4 7

    Taková dnes má být sestava : Koli-Bah-Holy-Zimič-Osky-Maso-Traore-Hromada-Nico-Šíma-Šranc

    • Re: Sestava

      slavistou50let     před 3 lety 19.08.2021 17:24 |  
      4 2

      Ty jsi z Maďarska?

    • Re: Sestava

      Kulajs     před 3 lety 19.08.2021 18:04 |  
      0 0

      Tak ještě tipni výsledek, když sestavu máš za 1_

  29. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    luva     před 3 lety 19.08.2021 17:47 |  
    2 0

    Kapitán se vrátil do sestavy, to je dáme.

    • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

      Kulajs     před 3 lety 19.08.2021 18:02 |  
      0 0

      Jen na lavičku.

      • Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

        luva     před 3 lety 19.08.2021 18:45 |  
        0 0

        Teď to vidím... :-(

  30. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    houston (přítel SN)     před 3 lety 19.08.2021 17:49 |  
    3 1

    Pane Bože, ať to dneska klukům střílí líp, než Charvátový. Vyjde-li to, dám na modlení.

  31. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    damade     před 3 lety 19.08.2021 18:09 |  
    0 0

    Masopust kapitán ... Kolimu to po špatnejch výkonech vzali nebo co?

  32. Re: Slavia vyzve Legionáře z Varšavy

    obiwan     před 3 lety 19.08.2021 18:38 |  
    0 0

    Tak Pekhart se rozcvicuje, doufám že bude trapnej a zbytecnej...a teď ho při bagu zmasil spoluhráč...sotva pajda:-)))