Ženský fotbal

Slávistky v Lize mistryň čeká Arsenal

Tak to je těžký kalibr. Slávistky ve 2. kole nové Ligy mistryň čeká nadmíru těžký protivník - londýnský Arsenal, se kterým se před dvěma lety střetly.

Slavia má vlastní zkušenost s Arsenal a moc povzbudivá není. V říjnu 2019 v osmifinále Ligy mistryň schytaly debakl 0:8 v Londýně, v odvětě poté prohrály 2:5.

Slávistický tým byl sice nasazen díky skvělému koeficientu v posledních letech, naopak Arsenal byl nenasazený. Ale je to i kvůli tomu, že Ligu mistrů za posledních pět let hrál pouze jednou. V lize naposledy skončil na třetím místě, titul naposledy získal v roce 2019. Letošní sezona ještě nezačala, první zápas odehrají až 5.9. proti Chelsea, tzn. po prvním vzájemným zápase se Slavií.

Kdy se hraje 2. kolo
První zápas se hraje v Londýně 31.8./1.9. a odveta v Praze je o týden později 8.9./9.9. Případné skupinové fáze začínají v říjnu a končí v prosinci.

Liga mistrů letos jinak
Letos se Liga mistrů hraje novým systémem. Mistr bojuje s mistry ostatních zemí, tím je postup do skupinové fáze jednodušší. Slavia skončila na druhém místě, takže jí čeká ligová cesta. A byla nasazena rovnou do posledního 2. kola před skupinou.  Ale týmy byly logicky těžší, kromě ... mohla dostat Arsenal, Bordeaux, Hoffenhemi, Real Madrid či Levante, samé západoevropské týmy. Kdo se dostane do skupinové fáze, má zajištěno šest zápasů ve skupině.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v Lize mistryň čeká Arsenal

    Rozumbrada     před 3 lety 22.08.2021 23:50 |  
    2 0


    To byl los blbec a bude to nesmírně těžké, ale holky přijdu rád podpořit v odvetě ať ten první zápas dopadne jakkoliv.

    • Re: Slávistky v Lize mistryň čeká Arsenal

      Akuls     před 3 lety 23.08.2021 09:23 |  
      3 0

      Holt nemistrovská část, tak se to dalo čekat. Arsenal skončil loni v tamní lize na 3. místě. Mistrem byla Chelsea, Svitkové WHU se horko těžko zachraňoval. Pravdou je, že vzhledem ke skvělému koeficientu Slavie to je pro 2. kolo hodně těžký los. Slavia měla mezi nasazenými v nemistrovské části (Lyon, Wolfsburg, ManCity, Slavia, Rosengard) 4. nejlepší koeficient a mohl jí los přisoudit některý z těchto týmů: Levante, Bordeaux, Real Madrid, Arsenal a Hoffenheim. Arsenal je z nich asi nejsilnější.


      Komentář byl uživatelem upraven (24.08.2021 03:59) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Slávistky v Lize mistryň čeká Arsenal

        Rozumbrada     před 3 lety 25.08.2021 21:46 |  
        0 0


        Předpokládám, že třeba Real je také hodně silný, ale i zde nám los blbec upřel soupeře jména věhlasného, s nímž jsme ale na rozdíl od Arsenalu ještě nehráli.

        Mimochodem, Bordeaux teď v kvalifikaci LM porazilo Slovácko jen 2:1, to nezní jako neporazitelný soupeř. A Levante postoupilo přes nic moc Rosenborg až na penalty.

        No alespoň se v Edenu -- tedy doufám, že se bude hrát tam -- zase představí vynikající soupeř, bohužel tentokrát již v předkole.