Fortuna liga

Karviná - Slavia 3:3

V posledním zápase šestého ligového kola hrála Slavia na hřišti Karviné a při výhře mohla zůstat jediným celkem v lize, který neztratil ani bod. To se nakonec nepovedlo. Slavia prohrávala 0:1, vedla 2:1 a 3:2, ovšem v poslední minutě o dva body přišla. O branky domácích se postarali Papadopulos, Svoboda a Zych, za Slavii skórovali Schranz, Kačaraba a Traoré. Více než ztráta dvou bodů však sešívané děsí zranění Ondřeje Kúdely. 

V základní sestavě se poprvé ukázal fanouškům stoper Aiham Ousou, který však nastoupil na postu pravého obránce, doleva se vrátil OScar, zatímco Bořil dostal volno. V záloze se představil opět Daniel Samek, spolu s ním hráli Tomáš Holeš a Ondřej Lingr, ani na lavičce se neobjevil Stanciu. V útoku nastoupil Stanislav Tecl a vedle kapitána Ondřeje Kúdely hrál tentokrát Taras Kačaraba.

Zápas začal zostra. Rozehrávka Koláře nadělala starosti Kúdelovi, následný střet s Bartošákem jako penaltový vyhodnocen nebyl. Vzápětí Šehić nesmyslným skluzem na půlící čáře sestřelil Lingra, v ruce sudího Julínka se objevila žlutá karta. V deváté minutě byl Bartošákem setřelen Ousou, leč bez karetního trestu, sudí pouze domluvil rozzuřenému asistentovi trenéra Houšteckému. Žlutou si prohlédl až Papadopulos, když po odpískaném faul na Holeše zle vyjel na hlavního rozhodčího. Slavia se připomněla akcí, kdy Lingův centr uklidil do branky Ousou, ovšem už před přihrávkou byl pískán faul Schranze. Na druhé straně se na Qoseho centr vyšrouboval Svoboda a hlavičkoval nad branku. V patnácté minutě Kúdela našel za obranou Schranze, ten naservíroval Teclovi před prázdnou, ale pomezní sudí odmával ofsajd, který videorozhodčí potvrdil. Bartošák si žlutou vykoledoval až při nadějném útoku, kdy naháněn Kúdelou skluzem zasáhl odkopávajícího Ousoua. Ve 24. minutě Qose nacentroval na hlavu Šindeláře, který hlavou mířil vedle. Vzápětí slávistům nevyšla kombinace na vlastní polovině, Svoboda to vzal na sebe, ale pálil vysoko nad. Ve 27. minutě už Karvinským fotbalistům vyšel brejk, Qose vysunul Papadopulose a ten křížnou střelou trefil na zadní tyč - 1:0. Slavia byla v této fázi zcela mimo. V další dobré pozici se objevil Qosé, Kolář ránu na bližší tyč dokázal vyrazit. Slávisté udeřili z ničeho nic ve 35. minutě. Samek parádním pasem našel Ekpaie, ten na sebe navázal dva protihráče a předložil míč před prázdnou branku Schranzovi - 1:1. Ve 39.minutě došlo na další souboj mezi Ousouem a Bartošákem, slávistický bek prohrál rychlostní souboj, tak svého soupeře přistrčil a i on dostal žlutou kartu. Slávistům zatrnulo vzápětí, když Ousouovi skluzem upálil míč Šehić a nakopačka nadskakujícího beka zasáhla soupeře do oblasti obličeje. Sudí akci ponechal bez povšimnutí. Vzápětí se za dlouhým míčem rozeběhl Ekpai, skvělou přihrávkou hledal Tecla, šindelářův skluz poslal míč nad branku. Větším problémem pro Slavii byl fakt, že si na trávník s bolestivou grimasou sedl Kúdela a držel se za koleno. Do hry naskočil Zima a fanoušci Slavie se začínají modlit. Určitou náplastí byl gól, který nádhernou hlavičkou po rohovém kopu Samka vsítil Kačaraba - 1:2. První půle přinesla pro fanoušky červenobílých rozporuplné pocity. Slavia prohrávala a po půlhodině hry se dalo říci, že je horším týmem, ovšem v posledních deseti minutách první půle skóre otočila. Radost z tohot faktu jí kalí zranění Ondřeje Kúdely, jehož koleno po špatném došlápnutí na velice podmáčený trávník ve zpomaleném záběru nevypadalo dobře.

Do druhé půle již nenaskočil žlutou kartou ohrožený Ousou, do zálohy vyběhl Traoré, Holeš se zasunul do obrany. Překvapivě tedy na post stopera a pravý kraj obrany zaujal Zima. Domácí začali vyloženou šancí, Svoboda se ve vápně otočil a jeho pokus srazil na roh skvělým skluzem Kačaraba. Na druhé straně odpověděl střelou ze střední vzdálenosti Holeš. V 56. minutě bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu se slávistům nepovedlo míč odvrátit, Santos míč protlačil přes několik nohou a Svoboda jej z brankové čáry narval pod břevno - 2:2. V 59.minutě poslal Samek na zteč Oscara, jeho přihrávku Bolek srazil ke Schranzovi, jeho rána šla vysoko nad. Emoce vzbudil nenápadný faul Bartošáka na Oscara, který trenér domácích Weber kometoval tak, že si vysloužil druhou žlutou kartu a musel na tribunu. Karviná však dál trápila Slavii nepříjemným presinkem, ze kterého se hosté dostávali hodně kostrbatě. V 65. minutě přišel další Samkův roh, Lingrovu hlavičku na přední tyči dokázal Bolek vyrazit, ovšem Zima míč trkl zpět a Traoré dotlačil balón do sítě potřetí - 2:3. Karviná mohla srovnat v 71. minutě, kdy Bartošákův centr našel havu Santose, ten hlavičkoval nedůrazně. Vzápětí sáhl do hry trenér Trpišovský, ze hry odešli Stanislav Tecl a jeden z nejlepších hráčů na hřišti Daniel Samek, nahradili je Krmenčík a Hromada. Vzápětí si řekl o žlutou Traoré a následovala.další standardka, kterou těžce odvracel Lingr. Karviná hosty sevřela a sešívaná obrana zažívala těžké chvíle. Do útoku se vedle Papadopoluse posunul vysoký stoper Santos a domácí hráli rychlé dlouhé balóny dopředu na tohle duo. Nápor domácích poněkud utlumil zákrok Strapka, který surovým skluzem sestřelil Holeše a mohl být rád, že VAR nedoporučil přezkum změny žluté karty za červenou. Deset minut před koncem dohrál domácí odchovanec Lingr a hřiště se dostala posila z Dánska - Emil Madsen. V 82.minutě dostal žlutou kartu Ekpai a Karviná měla k dispozici standardku, na centr vyrazil Kolář a po srážce s čerstvě vystřídavším Zychem se ocitl v péči lékařů. V 90.minutě si Karviná opět pomohla standardní situací, kdy při rohovém kopu Ekpai neudržel Dramého a Zych zblízka dorazil míč do branky - 3:3. Slavia tak poprvé v této sezóně ztratila v ligové soutěži body, přestože její série bez prohry trvá i po jedenapadesátém zápase.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský: Skvělý zápas, spousta šancí, hodně gólů a my jsme dneska na vítězství neměli. Karviná měla velký důraz ve vápně. Kúdela i Ousou střídali kvůli zranění, oba kotník, Ondra chodí o berlích, jsme už na to trochu zvyklí. Musíme se dát během repre pauzy trochu dohromady. U Samka to je trochu z nouze ctnost, neměli jsme k dispozici hráče, kteří ty standardky kopnou a jemu na tréninku jdou nejlépe. Není to o věku. Potřebujeme volno, abychom doléčili hráče, dneska jsme tu byli bez deseti hráčů a vypadli nám další dva. Hodinu před zápasem jsme se navíc dozvěděli, že nemůžeme použít do zápasu Simu, kvůli přestupu. Podobné to bylo se Zimou, který nakonec do hry musel. U Simy to vypadá na Anglii, ale ještě to není podepsané černé na bílém.

Trenér Karviné Josef Weber: Nemůžeme úplně zapomenout na nepovedený úvod ligy, ale mužstvo si ukázalo, že má potenciál. Řeči o tom, že nemáme kondici, nebereme vážně, věděli jsme, že máme natrénováno. Červená je moje chyba, nebyl jsem psychicky připravený na to, že mě ugriluje sudí, který byl nedávno suspendován. Dokázali jsme třikrát skórovat, vrátit se do zápasu, těch plusů je na tom zápase hodně, fanoušky jsme potěšili.

 

6. kolo - Neděle 29. 08. 2021 19:00

Fortuna liga, 2021/2022
3 - 3
1 - 2
MFK Karviná
MFK Karviná

27. Papadopulos; 56. Svoboda; 90. Zych

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

35. Ivan Schranz
45. Taras Kačaraba
56. Ibrahim Traoré

Komentáře (984)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé