Fortuna liga

Bohemians - Slavia 1:5

Slavia v rámci osmého ligového kola nastoupila k malému derby proti Bohemians Praha ve Vršovickém ďolíčku. Do sestavy se vrátili Samek, Holeš, Stanciu, Schranz a Kuchta. Ve středu obrany se objevili Takács a Ousou. Slavii se nepovedl první poločas a šla do kabin s jednogólovým mankem, které obstaral Chramosta. Ovšem ve druhé půli červenobílí předvedli neskutečnou smršť, kterou přetavili v pět branek. Postupně se trefili Stanciu z penalty, Lingr, Kuchta, Krmenčík z další penalty a skóre uzavřel Schranz.

Zápas začal s lehkým zpožděním, protože domácí kotel spustil pyroshow. Hned v první minutě propadl balón za Ousoua a požár před Chramostou hasil Mandous. Na druhé straně v sedmé minutě připravil Bořil pozici pro Baha ten nevystřelil a ještě připravil pozici pro Schranze, jehož střela letěla mimo. Vzápětí se do pokutového území dostal znovu Bah, který překvapivě nastoupil na pravém kraji zálohy, jeho přihrávku srazila obrana domácích na roh. Hra se poněkud zklidnila, Slavia měla více ze hry a postupně si budovala převahu. Schranz si zpracoval pas Holeše a neprostřelil blokujícího Köstla, vzápětí nebezpečně z úhlu pálil Stanciu. Ve dvacáté minutě se při souboji s Keitou zranil Takács a Slavia musela opět sáhnout do stoperské dvojice. Na plac se rychle chystal Ševčík, do obrany se přesunul Holeš. Ke všemu se míč po centru z trestného kopu, který byl za souboj Takácse odpískán, odrazil k Chramostovi a ten propálil Mandouse - 1:0. Domácím narostla křídla, hned vzápětí hlavičkoval Keita a Mandous musel na zem. Chramosta pálil po další standardní situaci a obrana jeho ránu z voleje srazila na roh.  Slavia se zvedala těžce, Kuchta to zkusil z úhlu, Le Giang byl na zemi včas. Domácí bránili, občas provětrali červenobílé rychlým brejkem, Slavia marně vymýšlela, jak obranu odemknout. Ve 37.minutě Stanciu vysunul Baha, jeho přízemní cenr prošel malým vápnem mezi nohama Kuchty, Bořilovi chyběl krok. Ve 40.minutě Bohemka rozehrála roh na krátko, po kombinaci se k ráně z velké dálky nakonec odhodlal Dostál, jeho rána trefila Kuchtu a ten se zvedal velice těžce.  V poslední minutěprvní půle pronikl po pravé straně Stanciu, jeho přízemní přihrávka propadla k Samkovi, ten z vyložené pozice přestřelil. Slavia tak šla do přestávky s jednogólovou ztrátou.

Do druhé půle poslal trenérský štáb hodně ofenzvní sestavu: pravého obránce Masopusta nahradil útočník Krmenčík, defenzivního záložníka Samka podstatně ofenzivnější Lingr. Slavia se hnala do ofenzivy, Stanciův roh špatně zasáhl Le Giang, míč padající do branky odpálil Köstl. Tentýž hráč vzápětí v pokutovém území zasáhl Bořila, rozhodčí Berka šel zkoumat video a nakonec nařídil penaltu. Míč si na značku pokutového kopu postavil Stanciu a bezpečně skóroval - 1:1. V 62. minutě zapracoval na levé straně Bořil, k centru se dostal Kuchta, míč přes Krmenčíka propadl až k Lingrovi a jeho střelu nedokázal Le Giang vytlačit mimo tyče - 1:2. Slavia byla při chuti. Krmenčík připravil střeleckou pozici Stanciuovi a jeho rána skočila tak netradičně, že ji Le Giang vyrážel obličejem. Vzápětí po rohovém kopu ještě otřesený gólman domácích jenom slabě vyrazil Schranzovu hlavičku a Kuchta přidal třetí gól - 1:3. Bohemka zareagovala čtyřnásobným střídáním, kdy se na trávníku objevili i odchovanci Slavie Tomáš Necid a Jan Kovařík. v 71.minutě Kuchta prokličkoval středem domácí obrany a Köstl vyrobil další penaltový faul. Míč si vzal Krmečník a otevřel si slávistický střelecký účet - 1:4. Vzápětí zahrozili klokani, ale centr Nového, který přelstil na brankové čáře Holeše, nabíhající útočníci minuli. Po další akci kopal Kovařík rohový kop, Krch v dobré pozici hlavičkoval vedle. Bohemka měla k dispozici další roh, ovšem skóre se měnilo na druhé straně: Stanciu sebral balón, Ševčík jej vyvezl za polovinu, pasem napříč útočnou polovinou oslovil dva nabíhající útočníky, Krmenčík hlavou přiťukl Schranzovi a ten sám před gólmanem pálil neomylně pod břevno - 1:5. Slávistická lavička stáhla dobře hrajícího Kuchtu, na hřiště se dostal Traoré a hra se zklidnila. Bohemians se pokoušeli o nějaké korigování, slávisté k tomu přispívali určitou bohorovností v obraně: po Krmenčíkově patičce se míč odrážel na malém vápně, vzápětí šel na Mandouse zleva sám Kovařík, ale jeho střelu přizvedl Mandous do břevna. Na druhé straně to z dálky zkusil Stanciu, míč proletěl okolo levé tyče Le Giangovy branky. Vzápětí zase pálil Nový, jeho střelu srazil Holeš na roh, po něm kraloval v pokutovém území Krmenčík. V samotném závěru střídající Ekpai hledal před brankou Krmenčíka, míč na poslední chvíli odvrátil Bederka. Stejný hráč se zjevil v zakončení po parádním centru z pravé strany, Mandous skvěle zasáhl, podobně si vedl po hlavičce Necida z rohového kopu. V úplném závěru tříminutového nastavení pálil Stanciu, ovšem skóre se již nezměnilo. 

 Trenér Slavie Jindřich Trpišovský: Obrat v zápase byl daný týmovým výkonem. Ani první poločas nebyl od nás tak špatný, ale Bohemka hrála skvěle, ve velké intentzitě a v pohybu. Svou šanci proměnila, zatímco my jsme ty své nedali. Ve druhé půli rozhodl hlavně náš důraz ve vápně. Po zranění Takácse je to pro nás těžká situace, teď máme zdravého jenom jednoho stopera. Už vymýšlíme různé varianty, v béčku máme Šmíďáka, snad tam nebude muset Přéma Kovář.

Trenér Bohemians Luděk Klusáček: Bude to znít asi komicky, ale ten zápas jsme měli rozehraný tak, abychom tu sérii Slavie ukončili. Vedli jsme 1:0, měli jsme potřebné štěstí, ale Slavia nás ve druhé půli přejela.  My jsme za stavu 1:1 měli přichystané střídání, ale než jsme se k němu dostali, už jsme prohrávali 1:3. Penalta asi byla, my jsme penaltový faul viděli na tabletu. Když jí zkoumali na videu, tak to asi viděli dobře. 

8. kolo - Neděle 19. 09. 2021 19:00

Fortuna liga, 2021/2022
1 - 5
1 - 0
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

22. Chramosta

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

55. Nicolae Stanciu (pen)
62. Ondřej Lingr
64. Jan Kuchta
72. Michael Krmenčík (pen)
76. Ivan Schranz

Komentáře (641)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé