Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 8. kolo

Slavia po skvělé druhé půli vyhrála v Ďolíčku nad Bohemians rozdílem třídy 5:1!

Takhle sladký výsledek slávisté na půdě Bohemians dlouho nezažili. Dokonce jsem narazil na to, že vyšším rozdílem nad lokálním rivalem z Vršovic sešívaní zvítězili ještě před stěhováním do Edenu. Tedy v době, kdy to ještě derby nebylo. :) Přitom dlouho takovému výsledku nic nenasvědčovalo. Klokani hráli tradičně houževnatě, publikum bylo patřičně nepřátelsky naladěno a po zranění Takácse přišla smolná úvodní branka v naší síti ještě, než jsme stihli vystřídat. Prostě prekérní začátek, který si žádný fanda červenobílých nepředstavoval. A ani do půle se na jednobrankovém vedení domácích nic nezměnilo, ač se nedá říct, že by Slavia hrála špatně. Územní převaha byla zřetelná a nakonec přišly i nějaké šance. Samek ale místo umístění volil razanci a branku z dobré pozice překopl, trestuhodně pak před odkrytou brankou promáchl Kuchta.

Do druhé půle se tak daly čekat změny, které také přišly. Na hřiště šel pochopitelně Krmenčík, přičemž změnu k ofenzivnějšímu rozestavení trochu odnesl mladý Samek. Lingr pak o něco překvapivěji nahradil nevýrazného Masopusta. Obě střídání se ukázala být trefou a brzy se začaly dít věci! Vše načal svou první minelou nešťastník Köstl, když promáchl míč a místo něj trefil ve vápně Bořila. Sudí Berka měl zákrok zakrytý zády našeho obránce, a tak penaltu odpískal až na popud VARu. Podle názoru komise rozhodčích i mého správně. Je pravda, že domácí stoper sice našeho kapitána nezasáhl naplno (ani si nechci domýšlet, jak by to dopadlo, kdyby ano), při takové intenzitě je ale bolestivý i částečný zásah, o kterém není pochyb a sám viník ho po zápase sympaticky přiznal bez hledání alibi. Těžký moment tváří v tvář domácímu kotli ustál Stanciu a vyrovnal. A pak se to začalo do branky nestíhajících klokanů sypat. V rychlém sledu se prosadili Lingr, Kuchta, Krmenčík (po druhé penaltě za druhý zkrat Köstla) a Schranz. Suma sumárum neuvěřitelných pět branek za dvacet minut! Pro všechny slávisty tak šlo nakonec o krásný večer. Já k tomu jen dodám, že bych se nebál (nejen?) proti slabším soupeřům hrát s Krmenčíkem na hrotu a Kuchtou na podhrotu od prvních minut. Zatím to totiž společně na hřišti oběma šutérům klape na výbornou.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 7 - Další spolehlivý výkon. V závěru předvedl výborný zákrok proti Bederkovi a je dost možné, že konečky prstů vytěsnil na břevno i ránu Kovaříka. S gólem podle mě nic dělat nemohl, Chramosta se trefil na bližší tyč přesně a tvrdě.

Lukáš Masopust - 5 - Před zraněním se mu gólově dařilo, po něm mu to zatím nijak zvlášť nejde. Nehraje špatně, ale chybí přidaná hodnota, nějaká kvalita navíc, co by výkon povýšila nad průměr. To potvrdil jeho velmi nepřesný centr z dobré pozice.

Ladislav Takács - 5 - Keitu zastavil jen za cenu faulu a sám se při tom nešťastně zranil. Chybět nám v současné situaci určitě bude, ale stejně je otázkou, jestli se na něm dá do budoucna více stavět. Proti Unionu i Bohemians totiž potvrdil jistý pohybový deficit, který při své mohutné postavě má.

Aiham Ousou - 6 - Potvrdil dobrý výkon ze čtvrtka. Míč mu nepřekáží a soubojově taky nepropadá, což není u mladých cizinců v tvrdé české lize samozřejmostí. Jen to chce ještě trochu přidat na koncentraci, protože začátek ho zachytil trochu nesoustředěného.

Jan Bořil - 6 - Ač v zápase nepatřil k nejvýraznějším hráčům, tak se paradoxně stal "hrdinou" nejdiskutovanějšího momentu utkání. Přitom k tomu přišel jako slepý k houslím, když Köstl minul míč a místo toho nakopl Bořila. Jak už jsem psal výše, tak za mě zřejmý faul a správně nařízená penalta. A i když nebyl Honza zasažen naplno, tak bych mu nevyčítal simulaci. Kdo hrál fotbal, ten ví, že i menší zásah může být v takové intenzitě bolestivý.

Alexander Bah - 6 - Směrem dopředu velmi aktivní, ale na můj vkus opět příliš nepřesný. Výjimkou ale byla nahrávka, kterou před odkrytou brankou minul Kuchta. Ta byla výborná a měla oči. Víc takových, Alexi!

Tomáš Holeš - 6 - Po zranění Takácse se musel zasunout na post stopera a zápas zvládl dobře. Domácí sice měli šance, ale spíše až za rozhodnutého stavu. Dokud se nevrátí Kúdela, tak asi bude muset vzadu zaskakovat. Já jsem sice psal, že Holeš stoper není, v této situaci si ale nemyslím, že by měl mít více problémů. Normální zápasy si tam podle mě uhraje v pohodě, na Feyenoordu a na Spartě by to bylo pravděpodobně náročnější. A taky by samozřejmě chyběl v záloze, kde je lepší.

Daniel Samek - 5 - Trochu doplatil na poločasový výsledek. Nedá se říct, že by hrál hůře než ostatní, zároveň ale nevyčníval a z taktického hlediska jeho stažení dávalo smysl. Škoda dobré šance, kdy místo přesnosti volil razanci.

Nicolae Stanciu - 7 - Jeho pošetření na tento zápas se nakonec povedlo. Stanciu totiž pomohl k výhře nejen po střídání ve čtvrtek, ale i včera. Penalta za takového stavu proti nenávistnému kotli Bohemians nebyla snadné sousto, Nico ale s přehledem proměnil. A i jinak hrál dobře.

Ivan Schranz - 7 - Zatím střílí spolehlivě gól za gólem. To potvrdil i výborným zakončením, kterým pečetil účet duelu na 5:1. Důležitý podíl měl i na brance na 3:1, když jeho hlavičku Le Giang pouze vyrazil před sebe a Kuchta míč snadno dorazil.

Jan Kuchta - 7 - Měl dávat gól už v první půli, kdy promáchl Bahovu pobídku před odkrytou brankou. Nakonec si to ale vyčítat nemusel, protože po změně stran se mu zadařilo na výbornou. Po jeho centru skóroval Lingr na 2:1. Sám Kuchta pak výborným dohráním situace zvýšil na 3:1.

Petr Ševčík - 7 - Nebyl až tak výrazný jako Krmenčík, Kuchta, Schranz, Stanciu či Lingr, svým dobrým výkonem ale pomohl k otočení skóre a jednoznačné výhře. Hlavně při závěrečné brance výborně přenesl hru na druhou stranu hřiště.

Michael Krmenčík - 8 - Bilance 1+2 za poločas hovoří za vše. I když je třeba říct, že branku vstřelil z penalty (ale s přehledem!) a první asistence, nebo spíše teč, na Lingrovu trefu byla šťastná a spíše náhodná. Na Schranze už ale posunul míč vědomě a velmi dobře.

Ondřej Lingr - 7 - Jak ho v poslední době spíše kritizuji, tak tentokrát k tomu nemám důvod. I střídání Lingra vyšlo velmi dobře a Ondra naši hru rozhýbal. Navíc pohotově vstřelil vítězný gól, takže si pěknou známku zaslouží.

Ibrahim Traoré a Ubong Ekpai nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

 

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Marek3     před měsícem 20.09.2021 19:30 |  
    4 9

    Mam trochu pocit ze Masovo hodnoceni je hodne nadnesene. Jak byl vynikajici pred zranenim tak vcera hodne spatne -mozna 4-.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      PetCC     před měsícem 21.09.2021 19:18 |  
      4 1

      Úplná blbost.
      My potřebovali na kraji obrany někoho, kdo pod tlakem Bohemky nebude dělat chyby a ustojí to. A to Masopust zvládnul výborně. Přesně to bylo vidět třeba v desáté minutě, kdy Bah dvakrát ztratil míč, protože to neustálý těsný bránění nezná. A být to na místě obránce a ne v záloze, tak by z toho mohla klidně být gólová šance.
      A i později měl Bah několik řešení, která se nepovedla.
      Jednoduše, Masopust odehrál přesně to, co od něj Trpišovský očekával a Bah si tak mohl na styl Bohemky poločas zvyknout a odehrát druhý poločas v obraně.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Jeff     před měsícem 20.09.2021 19:33 |  
    1 0

    Naprosto přesný a vyčerpávající. Shodli jsme se, jen jsem známky nasadil o stupeň výše.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    žbl68     před měsícem 20.09.2021 19:34 |  
    1 1

    Ousou - 7
    Stanciu - 8
    Schranz - 8
    ...
    Laco 5 a Maso taky 5 ? to fakt ne ... :-(

  4. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    ColinSKS     před měsícem 20.09.2021 20:10 |  
    5 4

    to hodnocení se mi v některých postech nelíbí. AlexBah, AiOusou určitě známka výše, PetrŠeva o známku níže a AlešMandous zas o jeden bod výše. Jeho jistota je příkladná a je jasný že na to břevno to vytáhl, ještě třepal rukou, byla to pumelice.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Lunaris     před měsícem 20.09.2021 20:22 |  
      6 0

      Tak tak, Mandous to vyčapal.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Kulajs     před měsícem 20.09.2021 21:58 |  
    18 0

    Potvrzuji, že Mandy určitě konečky prstů tu ránu vyrážel. Také jsem si všiml z jednoho záběru, že pak ruku vyklepával, jak ho ještě prsty svrběly. U Baha bych ještě zmínil jeho průnik celým hřištěm, nevím kolik hráčů celkem obešel, škoda jen, že u vápna Bohemky nepřihrál.


    Komentář byl uživatelem upraven (20.09.2021 21:59) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      japhy     před měsícem 21.09.2021 08:48 |  
      0 0

      Hele, v týhle situaci se už nepřihrává, to prostě chceš urvat pro sebe :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        Kulajs     před měsícem 21.09.2021 09:43 |  
        1 0

        To chápu, ale po sprintu přes celé hřiště už na to asi neměl tolik síly a narazil do obrany, kdyby to někomu prostrčil, tak to mohl být gól roku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Martin 58     před měsícem 21.09.2021 13:39 |  
      2 0

      Musím rovněž ocenit jeho excelentní náběh před Schranzovou brankou, kdy vytvořil alternativu pro gólové zakončení (pokud by se Schranz rozhodnul dát balón pod sebe nebo jak se to říká). To už by asi bylo moc - blesková akce po trase Ousou-Stanciu-Ševčík-Krmenčík-Schranz (a Bah s donosem do prázdné...)

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Akuls     před měsícem 21.09.2021 14:12 |  
      3 0

      Spíš škoda, že ještě neudělal toho posledního obránce, to by pak byl gól roku. Na to, že JiT o něm říkal, že nezvládá v plném tempu 2 zápasy týdně, tak tento dlouhý sprint v 85. min. o tom tedy naštěstí moc nesvědčí.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    zeleznik2     před měsícem 21.09.2021 11:14 |  
    0 8

    Zápas jsem nejdříve viděl jen na idnesu, takže jsem měl o první půli jiné informace. Nebylo to tak strašlivé, hlavně gól padl po zranění Laca, takže o deseti a bez stopera, gól jde za Bořilem nepohlídal Chramostu. Samek měl, vyrovnat a bylo to v pohodě. Druhý poločas jiný výkon, 1 - 4 gól přesně vystihuje, jak důležité je tlačení do vápna, střelba, dorážky. Pátý gól pak byla paráda podobná jako ve čtvrtek od Unionu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Akuls     před měsícem 21.09.2021 13:55 |  
      5 0

      To už jste mohl rovnou napsat, že gól jde za Kúdelou, ten totiž seděl s dalšími marody hned za naší lavičkou a tak měl při gólu k Chramostovi možná blíž než Bořil.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    p!erreCORE     před měsícem 21.09.2021 11:18 |  
    11 0

    Jsem rad,ze i komentatori při zápase zmínili a nekolikrat,ze Ivanův gól byl jako z učebnice. Tam vsichni tři udělali přesně to,co měli a udelali to výborně. A zakončení byla doslova bomba! Schranz je zatim utocnik,ktery mne bavi a ohromna posila! Snad mu nezvlhne strelecky prach. A Krmelec bude taky dobrej. Jeste zminim Mandouse. Hraje vyborne a Ondra nemusi s léčbou nijak spechat. V brane jistota,v rozehravce vyborny.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.09.2021 11:20) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      zeleznik2     před měsícem 21.09.2021 11:24 |  
      4 0

      Podaný ok, Rajnoch nesympatický rudý vůl. Penalta na Bořila sporná?Berka díky VARU jí pískl.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    zeleznik2     před měsícem 21.09.2021 11:22 |  
    0 0

    Jinak hodnocení souhlas..
    16:13 na střely, na branku: 11:6, držení míče: 72% - 28%, žluté karty: 1:2,

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Akuls     před měsícem 21.09.2021 14:05 |  
      6 0

      No vidíte, dominantní držení míče ve prospěch SKS 72% - 28%, ale Rajnoch vyprávěl, že po výborném nástupu Klokaniens Slavia vyrovnala hru až v průběhu zápasu. Ale musíme mít pro něj pochopení, on se kvůli té první penaltě nemohl soustředit a měl zkažený celý druhý poločas, ale tipnul bych si, že i celý víkend.

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        belmis (přítel SN)     před měsícem 22.09.2021 10:49 |  
        1 0

        A přitom ve chvíli, kdy jsme dostali gól, bylo držení míče asi 83 - 17. Vůbec nechápu, o čem tam mluvili. Takhle dominantní jsme na Bohemce nebyli, ani nepamatuju. A to včetně prvního poločasu.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    zeleznik2     před měsícem 21.09.2021 11:28 |  
    0 0

    Na jaře 0:0 a podle mě jasnější penalta na Traorého než na Bořila. Přesto se neřešila tolik jako tato. Ten případný gól by z nás definitivně udělal mistry, pokud by tuhle nepískl, asi bychom stejně vyrovnali vzápětí a nakonec i vyhráli.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Taky     před měsícem 21.09.2021 14:23 |  
    5 0

    Samek spíš 6, ne?
    Sice neukrotil vášně při té střele, ale má přesné přihrávky a navíc ty brazilské lobíky ze stoje...

  11. Kuchta- rozhovor

    Mike     před měsícem 21.09.2021 15:01 |  
    2 0

    Po utkání se ptali Kuchty, jestli někdy zažil zápas, ve kterém by jeho tým vstřelil ve 2.polocasu 5 branek. Odpověděl, že nezažil. To má ale hodne krátkou paměť, navíc v tom utkání dal 2 góly.

    • Re: Kuchta- rozhovor

      Wulfstan (přítel SN)     před měsícem 21.09.2021 21:50 |  
      2 0

      Skleróza je dobrá nemoc. Člověk se pořád dozvídá něco nového... :-)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 21.09.2021 15:07 |  
    11 0

    Dobré odpoledne přeji Vám všem.
    U vonící kávy a po velmi dobrém výkonu, hlavně ve druhém poločase, se to vychutnává moc dobře.
    Abych se přiznal, tak se mi po takovém výsledku ani moc rozebírat známky nechce.
    Alanorovi věřím, že to dělá s nejlepším svědomím a co nejspravedlivěji, a tak jeho známky respektuji.
    Já jsem v poločase toho zápasu měl tak trochu smutek na duši.
    Sice jsme byli lepší, ale......, pak jsem byl smutný z Laca a jeho zranění a jako bodnutí bylo, že ještě prohráváme.
    Protože jsem byl zticha jako pěna, tak se na mě dokonce přišla podívat manželka se slovy: "Prosím Tě co se děje, vždyť Ty ani nenadáváš?" No šel jsem s barvou ven a přiznal černé myšlenky.
    Odcházela a její poznámka byla v tom smyslu, že kdo věří, ten bude věřit pořád.
    Tak jsem věřil.
    A ejhle!!!
    To byl mazec ve druhé půli, že jsem řval u televize jako tygr.
    "Klucí" to sehráli super a díky za to.
    Myslím si, že to byl zase další šroubek do našeho dalšího zlepšování.
    5 gólů je ale fakt mazec.
    Bylo moc pěkné vidět, jak se kluci spolu radují a užívají si to.
    A přidávám se k Těm, co zde vcelku trefně ohodnotili vystoupení pana experta Rajnocha na 02.
    To bylo za hranou a selhal i Svěcený. Ale proč mě to nepřekvapuje.
    Teď asi budeme mít problém se stopery, ale nějak tuším, že JiT něco vymyslí. Držím mu palec a klukům taky.
    Oni ví, za co bojují a jak je silná celá tahle parta, která se zde zase tvoří. Pokolikáté už :-))
    Hlavně abychom to viděli i my, fandové.
    Někdy je potřeba prostě daleko více trpělivosti a víry!!!
    Tak pěkný den.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      mig52     před měsícem 21.09.2021 20:15 |  
      0 3

      Sokrate, pěkný koment, ale ten tvůj závěr přímo vybízí k nějakému vhodnému latinskému přísloví. Mohu dopředu poděkovat?

      • Re:

        tobro     před měsícem 21.09.2021 23:17 |  
        1 1

        Dum spiro, spero.. ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      žbl68     před měsícem 21.09.2021 21:44 |  
      0 1

      hezký, pane :-)
      známky jsou dané dobře, ale znáš to můžeme se jemně odchýlit ...
      rajnoch je blondýna a svěcený no ...
      možná byted stálo za to vyzkoušet šumivé stopery ŠŠ na pohár :-) a modlit se za uzdravení všech marodu - hlavně těch vzadu :-( ... trpělivosti a víry je třeba , snad je konec rozšiřování marodky stoperů ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před měsícem 22.09.2021 08:38 |  
        3 0

        Zdravím Vás přátelé, ale dneska je tu pošmourno a chvílemi prší.
        Myslím si, že přítel Tobro s tím citátem od Cicera trefil přesně. "Dokud dýchám, doufám......".
        Tak asi přesně popsal můj nedělní večerní pocit při "vršovickém derby".
        Káva je dobrá a když jsem si přečetl dnešní deník Sport, tak mi něco říká, že se to naši kluci včetně vedení snaží dělat co nejlépe a zase tím všechny se..re..me..:-)).
        Jak řekl pan Tvrdík, ale asi ho zde někteří pořádně neposlouchali, že máme nějakou cestu a vizi a naprosto důvěřuje hráčům i trenérům.
        Ano, sesypala se nám obrana a to je ta "darda", to jen abychom si zase moc nevyskakovali.
        Kluci to vědí a jsou ochotni pomáhat obraně co to jde.
        Na "Bohemce" makal dozadu jak Kuchtič, tak i Schranz a pomáhal Bořilovi co to šlo. Na druhé straně jsem doslova"čuměl", co všechno oběhal Bah. To byl výkon panečku!!!
        Fakt si myslím, že náš trenér to pořeší. Jde o dnešní pohárový zápas a třeba už na Hradec Králové bude moci Ondra Kúdela. Ale uvidíme, třeba to bude až na pohár s Feyenordem.
        Petr Ševčík neskutečný, zase naběhal nejvíc s Bahem.
        To je taková ta včelka, co není moc vidět a maká pořád a pořád se nabízí.
        Jeho příhra do předfinální fáze při to pátém gólu...? To byla od počátku akce jak z fotbalové učebnice:-))
        A ještě pro Miga.
        Já jsem si říkal, jestli tam nějaký citát ze svých sbírek mám dát, ale zase aby nebylo toho moc.
        No a je to tady, už vysvitlo trochu sluníčko.....:-))
        "Semel dat, qui rogatus, bis, qui qui non rogatus" - Horatius
        Jen jednou dává ten, kdo byl požádán, však dvakrát dává ten, kdo dal bez prošení.
        Tak třeba takhle nějak a přeji hezký den a večer i s dobrým výsledkem pro červenobílé barvy.
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

          žbl68     před měsícem 22.09.2021 11:41 |  
          2 1

          do puntíku souhlas, pakliže píšeš ze šumavy, pozravuj ten milovaný čarokrásný kout naší země a s tím citátem to je naprostá pravda
          obecně kadr slavie nemá echt slabé místo, dohnala nás pouze marodka abnormálních rozměrů ... s někým v kádru můžu nesouhlasit (asi všichni vědí kdo mě nesedí, že ... ) , ale není to o tom , že by ho člověk generálně odsuzovat, jen musí přesvědčit :-) a navíc každý kdo tu píše - píše ryze subjektivní názor,tedy i já ,netrenoval jsem a nikdo zde ani real ani barcu ani PSG (dokonce ani pozemni stavby gottwaldov :-P ,léta páně :-D) , je třeba hledat pozitivum, šance pro další hvězdičky vystřelit nahoru... to že nedopadla LM ani EL je smutný fakt, ale nic s tím ted už nesvedeme a je třeba se z něj poučit - Slavia má vysoky koef. a nasazení pro příští roky je na talíři, letos v EKL tudíž dojít co nejdále (sen je sf s ROMA a finále s KoHUty :-)))))) ) a za rok se pekelně sousředit na předkola pohárů, v lize - bez podcenování - slavia jede bez větších ztrát apropos - kdo kdy kde má víc zápasů bez prohry ?
          zdar a sílu Tobě pane i věčné Slavii P.S. nepodcenit ani dnes Velvary .... noční můry z LMstreet :-D líšně a převýšova nás budí dodnes ... howgh

        • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

          mig52     před měsícem 22.09.2021 17:50 |  
          1 4

          Ještě jednou poděkování. Mně by citát nevadil pokaždé, protože se snažím vnímat ho i pro sebe či rodinu, ale třeba někteří by to mohli vnímat jinak. Tak aspoň občas :))))

  13. Rajnoch

    Jonáš     před měsícem 22.09.2021 14:41 |  
    3 0

    Rajnoch je opravdu velké trdlo!!!