Domácí pohár

Velvary - Slavia 2:4

Slávisté dokázali ve druhé půli otočit nepříznivý vývoj utkání a porazili Velvary v náročném zápase 4:2. Zejména výborný Stanciu přispěl k vítězství hattrickem a asistencí. Celkový výkon nicméně příliš radosti nepřinesl.

Trenér Trpišovský nasadil do utkání dle očekávání kombinovanou sestavu. První příležitosti v sestavě A týmu tak dostali debutanti Kinský a Matys. Na stoperu nastoupila letní posila Madsen. V dresu soupeře naopak od začátku nastoupilo několik hráčů, kteří v minulosti hájili červenobílé barvy.

 Soupeř neotálel a hned v úvodu utkání pálil Jaroslav Kafka nad. O chvíli později zahrozili na druhé straně slávisté. Dobře zahraný a prodloužený rohový kop zakončil Madsen pouze do tyče. Ve 13. minutě přišlo opaření. Vopat využil zaváhání obrany hostů a poslal Velvary do vedení! Další rána přišla ve 39. minutě. Opět dlouhý nákop, prohraný souboj a hráč domácích běžel sám vstříc Kinskému. Matys ovšem ještě stihl soupeře zezadu faulovat, za což následovala penalta a žlutý trest. Míč si na značku pokutového kopu postavil Tenkl a s přehledem proměnil – 2:0. Na druhé straně z hranice vápna pálil Tecl, nicméně pokus brankáři Měsíčkovi větší starosti nepřinesl. První poločas už nic jiného nenabídl, domácí šli tak do kabin s dvoubrankovým vedením.

Do druhé půle udělal trenér Trpišovský tři změny. Zvrátit nepříznivý výsledek měli pomoci Plavšić, Traoré a Ekpai. Na snížení museli slávisté počkat do 55. minuty. Traoré na levé straně předvedl výborný průnik. Přihrávka do vápna se následně odrazila přímo k místu, kde stál Stanciu, jenž krásnou střelou snížil. V 56. minutě si hráči role prohodili. Rumunský reprezentant centroval z volného přímého kopu a přesně našel hlavu Traorého – 2:2. O tři minuty později fauloval Valenta ve vápně Ekpaie. Následnou penaltu s přehledem proměnil Stanciu a poslal Slavii do průběžného vedení. Aktivní Stanciu mohl náskok červenobílých zvýšit v 71. minutě, kdy hezky prokličkoval až do vápna domácích. Následná střela ale skončila nad brankou. S postupem času převzala Slavia otěže zápasu. V další šanci pálil Plavšić mimo. Vidina hattricku Stancia evidentně lákala. V 85. minutě se přes několik narážeček dostal až do vápna. V tísni ale trefit branku nedokázal. Přeci jenom se ho ale nakonec dočkal. Moravec na hranici 25 metrů fauloval za žlutou kartu a slávisté tak v závěru zápasu získali výhodu volného přímého kopu. Rumunský záložník se ujal exekuce a s odrazem od země dokončil obrat. Zápas už nic jiného nepřinesl, slávisté tak zvládli, hlavně tedy díky výbornému individuálnímu výkonu Stancia, rozporuplné utkání se šťastným koncem a mohou se tak těšit na osmifinálového soupeře.

3. kolo - Středa 22. 09. 2021 16:15

MOL Cup, 2021/2022
2 - 4
2 - 0
FC Slovan Velvary
FC Slovan Velvary

13. Vopat
39. Tenkl (pen)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

55. Nicolae Stanciu
56. Ibrahim Traoré
60. Nicolae Stanciu (pen)
90. Nicolae Stanciu

Komentáře (433)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé