Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

Derniéra před zaplněnými tribunami stála za to. Velmi zajímavé utkání Slavie s Feyenoordem skončilo 2:2. Sešívaní sice ztratili výhru v závěru, ale i kdyby ji udrželi, tak by se stejně o postupu rozhodovalo až v závěrečném kole skupiny.

Remizovat se současným Feyenoordem, který pokud zvládne dohrávku, tak dokonce přeskočí na čele Eredivisie výtečný Ten Hagův Ajax (dosavadní bilance v LM 5-0-0 16:3), není žádná ostuda. Navíc i výkon Slavie byl nadprůměrný a celkově se bylo v zápase na co dívat. Hosté předvedli velkou kvalitu, ale Slavie s nimi dokázala držet krok a po dvou darovaných gólech dokonce sahala proti oslabenému soupeři po vítězství.

Závěr se ale nevyvedl. Sešívaní hráli vzadu nepochopitelně riskantně jeden na jednoho či dva na dva a inkasovaný gól byl spíš logickým vyústěním dění v posledních deseti minutách než ranou z čistého nebe. Z tohoto pohledu je to zklamání, ale celkově ve mě převládá spokojenost s uspokojivým výsledkem i dobrým výkonem. Podstatnou roli v mém uvažování samozřejmě hraje i výsledek druhého zápasu ve skupině, ve kterém Union těsně vyhrál na půdě Maccabi Haifa. Rozhodovalo by se tedy tak jako tak až v posledním zápase, kdy se Slavia představí v Berlíně. Rozdíl je jen v tom, že v případě včerejšího úspěchu bychom si mohli dovolit s Unionem o branku prohrát, takto musíme uhrát alespoň bod. Bylo by to sice o něco příjemnější, na druhou stranu to podle mě není natolik zásadní rozdíl. Vítězství nad Feyenoordem by samozřejmě bylo i věcí prestiže, ale nalijme si čistého vína - obrazu hry odpovídá spíše remíza. Škoda nevyužité přesilovky a selhání v závěru, na druhou stranu je ale třeba říct, že nám jinak velmi dobrý Feyenoord pomohl dvojicí individuálních chyb.

K příjemnému pocitu ze zápasu přispěla i výborná kulisa. Ostatně celá naše skupina v ohledu úrovně povzbuzování připomínala spíše Ligu mistrů než Konferenční ligu. Samozřejmě až na volná místa, ale to je prostě důsledek covidu a na Slavii ty návštěvy poklesly ještě nejméně z celé ČR (i v porovnání s hokejem, kde je úbytek fanoušků ještě výraznější). Bohužel s postupujícími chladnými měsíci se čísla nakažených a zejména těch hospitalizovaných zase zvedají, takže to na nějakou dobu byla derniéra před pořádnou kulisou. V tomto směru si musím povzdychnout nad jednáním naší vlády. Ta, kdyby chtěla situaci skutečně efektivně řešit, měla dávno sáhnout k navýšení kapacity MHD před začátkem a po konci zápasu (na úkor málo vytížených spojů v témže čase). Lidí by tak stále mohlo chodit na fotbal alespoň rozumné množství (pro mě 5 tisíc nebo i o něco víc) a šance na přenos infekce by se razantně snížila. Místo toho dochází k dalšímu plošnému zákazu, kdy může být tisíc lidí namačkáno vedle sebe uvnitř na koncertě, ale do Edenu s  kapacitou 20 tisíc nemůže ani desetina kapacity. Je to nelogické a smutné.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - S první brankou nemohl nic dělat, střela šla z bezprostřední blízkosti. Ještě předtím nás podržel velmi dobrým zákrokem, když vytěsnil přízemní střelu na roh. Ani u druhé branky se nedá mluvit o chybě, i když zůstal na půli cesty a byl přehozen. Kdyby ale zůstal na čáře, tak si mohl hráč balón zpracovávat a kdyby vyběhl úplně, tak by neměl šanci být u míče včas a přehození by bylo ještě jednodušší. Nohama hrál velice dobře a přijde mi, že je v tom i lepší než Kolář. Ten se dostává až do nepřiměřeně riskantních pozic, zatímco Mandous jim předchází rychlejší prací s míčem.

Alexander Bah - 8 - Vynikající výkon. Včera byl rozdílovým hráčem a zastínil i většinu mladých hvězd Feyenoordu. Hrál velmi aktivně směrem dopředu, což dokládá skvělé získání míče a nahrávka do prázdné u naší první branky. Dozadu někdy menší problémy měl, ale vzhledem k jeho útočné aktivitě klady převažovaly. V závěru navíc výtečně dokázal vyhlavičkovat míč z brankové čáry. Jestli se předtím mluvilo o jeho zimním přesunu do top ligy, tak tímto výkonem si o pozornost jednoznačně řekl.

Aiham Ousou - 6 - I když nebyli bezchybní, tak podle mě hráli stopeři dobře. Práce totiž neměli vůbec málo, protože jim zvláště v závěru moc nepomohla záloha. Ousou byl u první inkasované branky, ale jeho přesunutí k hráči, který obešel Oscara, bylo nejspíš v pořádku.

Taras Kačaraba - 6 - Byl sice u obou inkasovaných branek, ale neřekl bych, že u nich chyboval. U první se nechal obejtí Oscar, Ousou opustil svého hráče a snažil se za něj zaskočit a Kačaraba se také přemisťoval na poslední chvíli a šel do skluzu, se kterým si Dessers poradil skvělou otočkou. V závěru pak tentýž hráč proběhl mezi Ekpaiem a právě Kačarabou, ale ač si to oba hráči vyčítali vzájemně, tak z opakovaného záběru je patrné, že útočníka měl strážit spíše Ekpai, který ho měl před sebou. Kačaraba jinak odvedl nadprůměrný výkon a potvrdil své zlepšení oproti začátku roku.

Oscar Dorley - 5 - V poli sice hrál dobře a tradičně kvalitně kombinoval, známku si ale pokazil laxním bráněním před brankou na 1:1. Tam ho míč trefil do ruky a on přestal na chvíli hrát, čehož bohužel plně využil protihráč. Smolný moment.

Lukáš Masopust - 5 - Rozporuplný výkon. Masopust byl sice vidět a byl často v akci, spoustu situací ale neřešil dobře, viz možnost kdy se už už ocital za obranou, ale špatným dotekem se sám vyhnal do strany. Jeho střídání bylo logické hlavně z hlediska žluté karty a rozjitřených emocí na hřišti po vyloučení Tila.

Tomáš Holeš - 6 - Odvedl nenápadný standard, který navíc podpořil střelou, po které padl Kuchtův gól. Míč při ní trefil dobře, mířil ale jen doprostřed. I tak se ukázalo, že trefit branku je základ. Brankář Marciano totiž chyboval a Kuchta míč bez potíží dostal do sítě.

Nicolae Stanciu - 6 - Tentokrát sice neměl žádný geniální moment, ale celkově odvedl v poli nadstandard. Po drsném a nesmyslném faulu na něj byl vyloučen Til, Stanciu pak hrál důležitou roli při obléhání oslabeného soupeře, které bylo výrazně lepší než proti Unionu či Plzni. Sice by se dala najít i nějaká zbytečná ztráta míče, ale celkově byl Nicův výkon nadprůměrný.

Ondřej Lingr - 5 - Zápas tradičně odmakal, ale znovu se ukázalo, že je hlavně hráčem do vápna a do koncovky. V poli je z evropského hlediska vyloženě průměrný a v tomto směru nijak nevyčnívá. V zápase měl jednu šanci, kdy si zpracoval míč u malého vápna a otáčel se, bohužel ale jeho střelu zblokoval protihráč.

Peter Olayinka - 6 - Byl aktivní a dobrým náběhem si řekl o gól, i když celá akce nesla hlavně podpis Baha. Ve zbytku zápasu se snažil, ale efektivita byla spíš nižší.

Ivan Schranz - 4 - Když se nedostává do koncovky, tak je jeho přínos pro mužstvo malý (snad jen v poctivém napadání), což se bohužel potvrdilo. Nebyl vidět ani v útoku ani na kraji zálohy a rozdíl oproti Kuchtovi a Dessersovi byl značný.

Jan Kuchta - 7 - V útoku byl výrazně platnější než Schranz. Navíc dokázal vstřelit branku na 2:1, když zachoval chladnou hlavu a elegantní kličkou si poradiil s Marcianem. Jen je škoda, že ve své druhé šance šel radši na zem než do zakončení. To je špatně a Kuchta si tím jen škodí. Měl by se snažit ustát každý souboj, co to jde a nelehat si při každém kontaktu.

Petr Ševčík - 4 - Bohužel nepovedené střídání. Jeho nasazení bylo proti zataženému soupeři logické, ale na Ševčíkovi byla menší pauza kvůli zranění znát. Moc jsem ani nepochopil jeho úlohu za stavu 2:1 pro nás, kdy často hrál skoro podhrot při napadání a moc se nevracel. Přitom v tu dobu celá záloha vypadla z role a na stopery se to valilo bez zajištění.

Ubong Ekpai - 4 - Odehrál sice jen zhruba 15 minut, ale výrazněji chyboval u vyrovnávací branky. Utkání tak ovlivnil a já ho za to musím negativně ohodnotit. Situaci si sice vyčítali s Kačarabou, Ekpai měl ale k hráči blíž a navíc ho měl ideálně před sebou. Pokud má hrát beka, tak musí být v tomto směru mnohem zodpovědnější a lépe číst hru, byť chápu, že zápas na tom postu končil nuceně kvůli odstoupení Baha.

Ibrahim Traoré není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

5. kolo - Čtvrtek 25. 11. 2021 18:45

Evropská konferenční liga, 2021/2022
2 - 2
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

12. Peter Olayinka
66. Jan Kuchta

Feyenoord Rotterdam
Feyenoord Rotterdam

31. a 90. Dessers

Komentáře (19)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    o-cab     před 2 lety 26.11.2021 19:35 |  
    2 6

    obecne souhlas. z hracu bych dal 7 Kacarabovi protoze krome dulezitych souboju neprohral hlavicku a mel vcera i skvele prenaseni hry. naopak Oscar byl vcera na 3, to byl strasny vykon. nizsi znamky pak mam osobne i u Schranze, Lingra a Sevcika. bohuzel nam vcera individualne nezahralo az moc hracu najednou. je to hrozne frustrujici, protoze jsme meli na to vyhrat v obou zapasech a vyhrat skupinu.

    cemu rovnez nerozumim je stridani. po stranach jsme byli krome Baha slabi, to rikal i Trpisovsky, a ve stredu jsme nebyli schopni si narazit a podrzet balon, o nejake praci s balonem zady k brane nemluve. byl tuto sezonu zapas, do ktereho se minimalne od te cca 60. minuty vice hodil Krmencik?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      Slavistat     před 2 lety 27.11.2021 00:46 |  
      2 3

      Vždyť za Kačarabou jde (spolu s Ekpaiem) druhý gól, tak za co 7?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

        Kulajs     před 2 lety 27.11.2021 10:05 |  
        0 2

        Krmenčík měl jít v druhé půli na hřiště, ale tím, že dostal žlutou kartu za protesty na lavičce, tak hrozilo jeho vyloučení a to nechtěli trenéři riskovat. Tady bych nikoho kromě jeho samého nevinil.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

          o-cab     před 2 lety 28.11.2021 00:15 |  
          0 0

          to si myslím že by si snad neposral šance na opci něčím tak hloupým. každopádně možný to je a palec dolů není ode mě:)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

        o-cab     před 2 lety 27.11.2021 16:09 |  
        0 0

        trener to videl docela jasne tak, ze gol jde za Ekpaiem. Ibra od nej mel instrukce jeste Ekpaiovi zduraznit at se Dessersem ani nikym jinym nenecha predskocit. nevim jestli jsi to videl, ale Trpis tiskovku Ekpaiem zacal i skoncil jak byl nasrany.

        ale mas pravdu, ze to nebyla podle me jednoznacna situace v tom, ze Desserse by postavou mel branit stoper. nevim no.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      ervin     před 2 lety 27.11.2021 09:32 |  
      1 5

      Už jsem to tady psal ,mě Krmenčík do Slavie nepasuje od samého začátku, radši bych tady viděl Škoďáka na roční smlouvu s opcí, dovolím si tvrdit že by byl přínosem a daleko oblíbenějším hráčem! Ta možnost se nabízela ale vedení zvolilo tu druhou, možná i finančně náročnější.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

        Eluin (přítel SN)     před 2 lety 27.11.2021 12:36 |  
        2 0

        Otázkou však je, zda by sem Milan chtěl na rok (a opci) vůbec jít a zda by překousl menší herní vytížení. Osobně si tím nejsem jist.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    Ivan     před 2 lety 26.11.2021 20:25 |  
    4 2

    Mandymu bych dal víc. Z rohu po tom prvním zákroku udržel hlavičku z blízka, to není lehké, ač neměla razanci, navíc si na to brankář musí věřit, protože může dopadnout jako ten na druhé straně.

    U Nica bych vyzdvihl jeho podíl na 2. gólu. Minimálně srovnatelný s Kuchtou.

    U Oskyho bych ještě vyčetl jeho pozici před centrem ze kterého padl gól, je základní pravidlo že poslední hráč má být stoper. Možná to u profíků neplatí, ale na mě jeho pozice působila tak že neví kde má stát a byl zbytečně o metr, dva vzadu, za které by tam třeba Stanciu stihl doklusat.

    Nicméně podobně velkou chybu jako Osky podle mě udělal i Aiham, který nechal svého hráče na úrovni penalty a šel vykrývat přihrávku do míst kde nikdo nebyl a útočníkovi potom se stačilo vyhnout Taraově skluzu (který nemohl dělat nic jiného) a z penalty střílet.

    Vlastně celé to naše bránění bylo takové podivné, byli jsme tam v 7 lidech, oni ve 3 a nše rozebrání bylo Osky jednoho, Holeš druhého, Aiham třetího a ostatní tam byli v prostoru a vlastně se toho neúčastnili. Tohle cílím zejména na Stanciua, který by to sprintem dokázal zachránit a on pomaloučku vyklusával.

    Druhý gól bych vyčítal organizaci hry. Když se podíváte na opakovačku, vidíte, že jsme investovali 9 hráčů z pole na zahuštění vápna, zatímco oni tam byli jenom ve 2. Není proto překvapivé, že Kuchta neupresoval ostatní hráče kteří měli na centr nekonečno času, pak Ekpai nezachytil náběh a bylo to.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    witty13     před 2 lety 26.11.2021 21:38 |  
    1 10

    Za me teda velice mirne hodnoceni Kacharaby - u obou golu byl uplne mimo, ten jeho pokud o skluz do strely nebo co to melo byt byl tak naivni, ze ani nedal utocnikovi jinou sanci nez pockat, a jeste se uplne vyradil z dalsiho mozneho zakroku. U druheho to je pul na pul s Ekpaiem - ale ve chvili kdy jsem stoper, pravyho beka vystridaji a stahne se mi tam hrac co tam nema co delat je tohle proste moje uloha (mimo to, proc se tam nestahl Holes nebo Traore ktery prisel cerstvy?) za me je Kacharaba dostatecne spolehlivy na ligu, ale v evrope to byl nekolikaty herni vykyv, a na rozdil od Ousoua nevidim moc sanci na progres

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      Ivan     před 2 lety 26.11.2021 22:25 |  
      2 1

      Ten skluz byl dobrej. Hráč dostával pomalou přihrávku přesně na nohu, střela z první by byla větší šance než pak ta střela z otočky a kdyby tam Taras neskluzoval, tak střílí rovnou. Ta otočka byla výborná, takhle si to z jednoho doteku dát do míst, aby z otočky mohl střílet bez dalšího kroku je něco co nezvládne každej. Kdyby to Stanciu doběhl, tak to zachránil.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    p!erreCORE     před 2 lety 26.11.2021 22:26 |  
    3 1

    O znamky se hadat nebudu, ale napsat u Schranze,ze: "Když se nedostává do koncovky, tak je jeho přínos pro mužstvo malý (snad jen v poctivém napadání)" potom co hlavne prave diky jeho napadani padl první gól..no ona je to mozna i pravda, takže v pořádku..a nakonec se i o tu znamku pohadam a právě kvůli tomu prvnimu golu ja bych dal o bod vic (ve skutecnosti jsem dal 6)

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    damade     před 2 lety 27.11.2021 00:11 |  
    7 2

    Ještě k tomu srovnání gólmanů - taky mi přijde, že Mandous je nohama lepší. Zatímco Kolář hodně často pod tlakem jenom odkopává, Mandous to vždycky řeší konstuktivně nějakou krátkou přihrávkou. Naopak v čem ještě Mandous za Kolářem zaostává je zakládání akcí výhozem hned po zisku míče a taky chození pro centry. Ani Kolář v těch centrech neni uplně top, ale občas nějakej sebere, například po rohu, zatimco Mandous pro ně nechodí vůbec. Možná to má něco do činění s výškou.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      jose01     před 2 lety 27.11.2021 12:15 |  
      1 3

      ono dlouhodobě naši brankáři moc pro centry nechodili, poslední kdo to dělal byl snad Stejskal. Jestli vzpomenete na ten ekvilibristický aut bohemky, tak to šlo na malý vápno, letělo to půl dne, přesně balon pro brankáře a Mandous to nechal na stoperech. Určitě to jeho nechození na centry souvisí s výškou. Je škoda že obraně a celkově našemu výškově malýmu kádru brankář v tomto směru nepomůže. Mít Mandous o 10cm víc tam si myslím že chytne tu jednu střelu v Nizozemsku a ten druhej gól doma. Ale zase by dostal branku z něčeho jinýho. Těžko se to hodnotí.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    Cross     před 2 lety 27.11.2021 12:09 |  
    4 4

    Zlatý bod. Dalo se to sice i vyhrát, ale ruku na srdce: Tentokrát jsme na ně neměli. Vždyť nàm dvakrát pěkně pomohl jejich náhradní gólman (to nesnižuje parádní akci Baha, i pohotové zakončení Olayinky/Kuchty) a taky ta červená po nesmyslném zákroku na Stanciua nám helpla. Co mě překvapilo - v podstatě nás uběhali/upresovali v deseti a taky vygumovali naše křídla. Většina našich akcí tak skončila u rohového praporku.


    Komentář byl uživatelem upraven (27.11.2021 17:57) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      obiwan     před 2 lety 28.11.2021 08:40 |  
      1 0

      Nevím, jestli to bylo vidět z televize, ale práce s míčem, to je něco, kde byli soupeři mnohem lepší, to za prvé a za druhé byli v tom i rychlejší. Za mě asi remíza ok, byť zklamání po gólu v nastavení bylo obrovský...

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    Betynka58     před 2 lety 27.11.2021 17:03 |  
    2 0

    S hodnocením tentokrat nemám nejmenší problém, snad jen Kuchtovi bych o jeden stupeň známku snížil z9a tu zbytečnou žlutou kartu, to mě dost naštval. Ale znepokojující je přetrvávající kolaps v závěru zápasu (vzpomeňme naposledy na Haifu, kdy jen díky neschopnosti jejích hráčů Slavia v závěru neinkasovala). Celý problém bude v hlavě a realizační tým by jej měl rychle začít nějak řešit!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      jose01     před 2 lety 27.11.2021 22:58 |  
      3 0

      ono máme v podstatě v každým zápase, kdy vedeme jen o branku problém udržet výhru, o hraní v přesilovce škoda mluvit

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

    gazza     před 2 lety 28.11.2021 00:53 |  
    0 8

    Absolutni nesouhlas!!!! U Oscara to nebyla jen ta silenost pri inkasovani na 1:1 ,ale cely zapas byl vic jak otresny znamka tak max, za 3! Schranz velmi spatny i Olayinka krome golu do prazdne.Lingr je ok,kdyz je jako stridajici hrac.A stoperska dvojice Kacaraba a Osou ?To jen clovek trne co bude .Absolutne se me nelibil ani jeden.Ekpai nema cenu komentovat .Tam nechapu, kdo tohle mohl privest do Edenu.Jediny kdo snesl meritko tak Mandous a hlavne Bah.Nemam vubec do budoucnosti dobre mineni o skautingu dvojice Bilek a Traore .Vubec!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Feyenoord 2:2

      Alanor (admin)     před 2 lety 28.11.2021 11:48 |  
      7 1

      Takže jestli to dobře chápu, jsme sice remizovali s Feyenoordem v pěkném zápase, ale vlastně všichni hráli na hovno. :)