Fortuna liga

Olomouc - Slavia 0:1

Slavia vyhrála v Olomouci těsně 1:0, když po přestávce rozhodl Kuchta. Sešívaní tak nadále zůstávají v čele ligové tabulky.

V základní sestavě Slavie opět chyběl Alexander Bah pro zranění ze zápasu s Feyenoordem. Zdravotní problémy znovu vyřadili z nominace také Ševčíka. Od začátku naopak na pravém křídle nastoupil Ondřej Lingr. Domácí také museli řešit několik absencí. Kromě dlouhodobých marodů vypadli Hála, Růsek či Chvátal.

Sigma na sešívané nastoupila od 1. minuty v plném nasazení. Ve 3. minutě dokázal v těžké pozici odvrátit střílený centr před branku na roh Ousou. A dobře udělal, protože za ním už čekal před odkrytou brankou Zmrzlý. Ve 13. minutě se ve vápně skácel Kuchta, sudí Zelinka ale nechal hru plynout a ani video se k ní nevrátilo. Opakované záběry ukázaly, že šlo o sporný moment. Spáčil Kuchtu skutečně nakopl, ten ale spadl až s vteřinovým zpožděním. Prvních 30 minut se pak odehrávalo za překvapivé převahy Olomouce. Ta výborně presovala ve středu hřiště, naše záloha si s tím nevěděla rady a spíše ztrácela míče. Ve 22. minutě dostal na roh vápna míč osamocený Zmrzlý, ale místo střely se pokoušel o přihrávku, se kterou si naši zadáci poradili. Ve 26. minutě pak v těžké pozici pálil z voleje González, ale pohotová rána letěla o něco nad branku, takže Mandous zasahovat nemusel. V ojedinělé možnosti Slavie pak hlavičkoval Kuchta nad. Po tvrdém střetu poté musel odstoupit Lingr, kterého nahradil Schranz. Ve 32. minutě zakroutil standardku na Poulolovu hlavu Zahradníček, stoper Sigmy ale míč naštěstí tečoval jen do míst, kde byl připraven Mandous. Hra se pak konečně začala vyrovnávat a ke konci poločasu byla nebezpečná hlavně Slavia. Stanciu vybojoval míč a přihrávkou za obranu vyslal na zteč Schranze, jeho zakončení z úhlu ale zblokoval Hubník. V závěru přišla jediná skutečná tutová šance první půle, kdy se po kombinaci na jeden dotek dostali do úniku 2 na 1 Kuchta s Olayinkou. První jmenovaný ideálně přihrál před branku druhému, ale africký legionář gólovkou pohrdl a branku vůbec netrefil. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas nabídl dle očekávání rozdílný obraz hry. Sigmu stála první půle hodně sil a ve druhém dějství už nebyla zdaleka tak aktivní a otěže převzala Slavia. V 50. minutě se probil do vápna Stanciu, který nahrával pod sebe. Následná střela byla zblokovaná na roh. K situaci se ale ještě vrátil VAR, jelikož Hubník Stancia dohrál a jednoznačně ho přišlápl. Sudí Zelinka tak po shlédnutí záznamu nařídil pokutový kop. Ten si vzal sám faulovaný Stanciu a poprvé po více než roce neuspěl. Rumunský reprezentant zvolil dloubáček po vzoru Antonína Panenky, ale bezmocnému brankáři Macíkovi pomohlo břevno! Slavii ale zahozený pokutový kop dlouho mrzet nemusel. V 56. minutě totiž po centru do vápna sklepl Masopust míč Kuchtovi a ten zblízka nekompromisně rozvlnil síť - 1:0! Po brance následovaly ještě dohady domácích s rozhodčím, zda brance nepředcházela ruka Masopusta. Z opakovaných záběrů to vypadalo spíše na biceps než rameno, VAR ale situaci zřejmě posoudil jako nejednoznačnou a rozhodnutí učiněné na hrací ploše nerozporoval. Kvalita hry pak opadla a zbytek zápasu se nesl v nervózní atmosféře, kdy se Olomouc cítila být verdiktem rozhodčích poškozena. Slavia byla i ve zbytku zápasu lepší a měla optickou převahu, do šancí se už ale nedostávala. Domácí působili oproti první půli bezzubě a spoléhali se jen na nakopávané míče dopředu, které ale k ničemu nevedly. Kromě několika žlutých karet se tak už v zásadě nic významného nestalo i přes dlouhé sedmiminutové nastavení. Slavia si tak z Hané odváží cenné 3 body!

17. kolo - Sobota 04. 12. 2021 18:00

Fortuna liga, 2021/2022
0 - 1
0 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

56. Jan Kuchta

Komentáře (382)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé