Domácí pohár

Čtvrfinále MOL cupu: Slavia - Sparta 0:2

Čtyři dny po šokující domácí porážce s Karvinou čeká červenobílé čtvrtfinále domácího poháru a v něm hned ten největší zápas, jaký si lze v našich podmínkách představit: 301. derby. 

Oproti nepovedenému ligovému klání udělal trenérský štáb dvě změny: Na lavičce zůstali Madsen s Krmenčíkem, do útoku se posunul Schranz, jeho místo na kraji zálohy obsadil Olayinka a do středu hřiště se vedle novopečeného kapitána Holeše postavil Hromada. Hosté vsadili na hodně omlazenou sestavu, v níž se vedle Vitíka a Karabce objevil na levém kraji obrany debutující Suchomel. 

Slavia začala dle očekávání náporem, ale fanouškům zatrnulo ve čtvrté minutě, kdy Ousou při odkopu napálil soupeře, ale Mandous byl u míče dříve než Pešek i Minčev. Záhy došlo k souboji Bah-Suchomel a hostující obránce si k nelibosti své i spoluhráčů odnesl žlutou kartu. V 10. minutě rozehráli hosté rohový kop na krátko, sérií přihrávek se dostal do střelecké pozice Sáček, jeho rána byla sražena ke Krejčímu a ten zblízka trestal - 0:1. O vyrovnání se pokoušel hned po rozehrání Hromada, jeho rána letěla vedle. Srovnáno bylo rychle na žluté karty, Minčev se po střetu s Kačarabou skácel k zemi a rozhodčí Orel i tentokrát viděl loket. Po faulu Krejčího měli domácí k dispozici zajímavou standardku, Lingr pálil nad. Ve 26. minutě bylo ještě hůř, hosté se ubránili nájezdu Schranze a při brejku se míč dostal k Peškovi, který z iedální střelecké pozice míč úplně netrefil, ale zřejmě právě proto se ten obloukem snesl pod břevno bezmocného Mandouse - 0:2. Slávisté se potáceli po těžkém KO, nepohodu domácích dokumentoval Schranz, který si vysloužil žlutou kartu za zbytečný zákrok ve vápně soupeře. Ve 38.minutě po faulu Krejčího centroval z trestného kopu Ševčík, Holeš hlavičkoval nad. Ve 43.minutě zazmatkoval Ousou, Minčev jej obral o míč, ale akci místo přihrávky zakončil střelou z úhlu do boční sítě. V samotném závěru první půle Ousou nepovedenou malou domů znovu namazal Minčevovi, toho v samostatném nájezdu vychytal skvěle Mandous. Slávisté předvedli velice bídný první poločas, proti omlazené Spartě se nebyli schopni prosadit, Heču prakticky neohrozili, naopak sami byli v nedbalkách hlavně v obraně při rychlých kontrech.  

Do druhé půle udělaly oba týmy jednu změnu, Slavia posílila ofenzivu, když Hromad ú nahradil Krmenčík, v dresu hostí debutanta Suchomela, hrajícího se žlutou kartou, vystřídal stoper Panák. Obraz hry se však příliš nezměnil, Sparta pozorně bránila, Slavia byla na míči bezradná a potýkala se se zoufalou rozehrávkou zvláště od stoperů. Po deseti minutách se červenobílí nadechli a do vápna soupeře poslali několik zajímavých centrů, leč na kontě zásahů  hostujícího gólmana byla stále jedna velká nula a to nemluvíme o skóre. V 63.minutě napříhl Ševčík, jeho ránu zblokovala obrana hostí na roh, bylo to to poslední, co Petr Ševčík udělal, vzápětí byl střídán Madsenem a zápas skončil i pro Lingra, kterého nahradil Sor. Skórovat však vzápětí mohli hosté, Haraslín dostal dárek v podobě nedůrazné rozehrávky a pádil sám na mandouse, ovšem z hranice vápna pálil vysoko nad. Na druhé straně se prosadil na levé straně Schranz, oslovil přihrávkou od sebe Holeše, ale i ten pálil do oblak. Vzápětí skončil zápas pro chybujícího Ousoua, kterého nahradil Traoré.  Čtvrhodiny před koncem skončil zápas pro Plavšiče. Po jeho střetu s Krejčím se nejprve nepískal ani faul, ale nakonec dostal sparťanský středopolař žlutou, což však po jedné skákajícímu Plavšičovi příliš nepomohlo. Na hřišti se tak objevil poslední ofenzivní hráč na lavičce, Standa Tecl. Slavia dohrávala v křeči, v 83.minutě ukázal její obraně záda Pešek, ale s koncovkou si nepotykal, Mandous si jeho přízemní střelu vychutnal. V 85.minutě stáhl Kačaraba unikajícího Pulkraba a uviděl druhou žlutou, což znamenalo, že i druhé derby  sezóny dohrávala Slavia v deseti. V 88. minutě na závěrečné střídání hostí byl spuštěn ohňostroj za východní tribunou. Bylo to nejhezčí, co mohli slávističtí fanoušci na stadionu vidět. Slavia se s letošním pohárem rozloučila bez jediné střely na branku, výkony týmu na začátku jarní části vzbuzují velké rozpaky a blížící se těžké konfrontace na Slovácku a  dvojzápas s Fenerbahce nevypadají jako zápasy, v nichž by se mohl tápající tým chytnout.

čtvrtfinále - Středa 09. 02. 2022 17:00

MOL Cup, 2021/2022
0 - 2
0 - 2
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

10. Krejčí; 26. Pešek

Komentáře (848)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé