Ženský fotbal

Protrápená výhra nad Kladnem

Fotbalistky Slavie protrpěným výkonem nakonec porazily Kladno 3:1 a mohou se radovat z dalších tří bodů. Přečtěte si ohlasy Gábiny Chlumecké, Aleny Petranové, asistenta Antonína Maňase a trenéra Josefa Duchka.

Sparta Doly Kladno - Slavia Praha 1:3 (0:2)

Sestava:
Taušová - Hreňová - Marková, Šteffanová, Petranová - Hejlová (89. Šamonilová), Pěničková, Budošová (66. Jeřábková), Zubková (80. Šimanovská) - Chlumecká, Mocová

Branky Slavie:
3. Mocová, 24. Chlumecká, 54. Pěničková

čtvrtý zápas, čtvrté vítězství. Máme plný bodový zisk, takže by měla být spokojenost, ale po posledním zápase rozhodně není. Přestože jsme vyhráli, tak to nebylo pohledné utkání a styl byl hodně odlišný od toho, co jsme předváděli v předchozích střetnutích. Kdybychom předvedli takový výkon příští týden proti Spartě, mohlo by to pro nás skončit dosti nepříjemně, takže snad se nad sebou zamyslíme a opět budeme makat.

Zápas to byl docela pikantní, nedorazili totiž pomezní rozhodčí a podle pravidel tedy každý tým bude mít na lajně svého člověka, od nás si tam stoupnul asistent Antonín Maňas. Začali jsme náporem a hned ve třetí minutě nám to přineslo ovoce, i když dosti pochybné. Po rohu hlavičkovala Chlumecké a vyražený míč dorazila hlavou Mocová. Jenže podle několika svědků střelkyně stála v ofsajdu, navíc na této straně stál náš pomezní rozhodčí, takže všichni cítili křivdu, že schválně nesignalizoval postavení mimo hru. „Brankářka po střele vyrazila balón a Iva Mocová dorážela do branky, to je můj názor. Myslím, že ofsajd to nebyl,“ prozradil po zápase asistent rozhodčího a zároveň asistent trenéra Antonín Maňas. „Jestli to bylo z ofsajdu, tak to nevím, ale z mého pohledu jsem to nemohla posoudit, ale zapla?pánbůh, že to tam spadlo, trochu se to uklidnilo,“ prozradila asistující Gábina Chlumecká.

Vedli jsme tedy 1:0, úvod tedy excelentní, další branky však mohli přijít. Ve 11. minutě se po centru Chlumecké dostala do stoprocentní šance Mocová, ale nastřelila jen brankářku. Ve 14. minutě Pěničková nacentrovala na Chlumeckou, ta si zpracovala míč, vystřelila, gólmanka však vyrazila, ale pouze k Mocové, která však z malého vápna přestřelila prázdnou branku. Ve 24. minutě jsme se radovali znova, Marková nahrávala, míč se dostal až k Mocové, která šla z mírného úhlu sama na brankářku, nahrála ještě lépe postavené Chlumecké, která zkušeně zakončila – 2:0.

Měli jsme i další šance, Pěničková a Budošová střílely těsně vedle tyče. Celých třicet minut jsme soupeřky nepustili k naší šestnáctce, prostě jsme dominovali. Ale ve 32. minutě se dostala před naší brankářku volná protihráčka, ale Petra Taušová zabránila jasnému gólu. Do konce poločasu se již nic kloudného neurodilo.

Druhý poločas byl z naší strany pohledný pouze úvodních deset minut, nejdříve v 53. minutě z přímého kopu ze vzdálenosti asi 35 metrů vystřelila na bránu, brankářka na poslední chvíli vyrazila na břevno. Z následného rohu zahraný Hejlovou se hlavou prosadila Pěničková a vedli jsme 3:0. Pak se dlouho nic nedělo, byl to většinou boj ve středu hřiště s plno nepřesnostmi. Jeden ze světlých okamžiků nastal v 69. minutě, kdy se Mocová dostala před brankářku po krásné nahrávce Chlumecká, ta však opět neproměnila, nastřelila pouze břevno.

Za naší neschopnost dát gól přišel trest. V 74. minutě po dlouhém centru prohrála ve vápně hlavičkový souboj Petranová a brankářka Taušová už neměla šanci. „Bylo to zásadní chyba, nečekala jsem, že balón se přenese tak rychle, pak jsme nechala dopadnout míč, který mě přeskočil a soupeřka už jen do?ukla hlavou do prázdné branky. Rozhodně to nebyla chyba gólmanky, ale bohužel moje,“ okomentovala inkriminovanou situaci Alena Petranová.

Poslední velkou šanci jsme měli v 87. minutě, po chybě obrany se k hlavičce dostala Mocová, ta však sama hlavičkovala mimo bránu. Byla už to asi čtvrtá tutovka, kterou zazdila, navíc celý druhý poločas byla dosti neviditelná, takže se čekalo, jestli nebude vystřídána, nepředvedla totiž dobrý výkon, tak jako většina hráček, a jedinou branku dala nejspíš z ofsajdu. „Hráčky nestřídáme, když nám jednou nesplní očekávání, sice zahodila několik šancí, ale navíc jsme neměli kým střídat. Byla tam sice Dana Jeřábková, ta však nahradila Budošovou, o které jsme věděli, že bude hrát maximálně poločas, protože celý týden měla zdravotní problémy. Nedisponujeme tolika útočnicemi,“ odůvodnil trenér Josef Duchek, proč nestřídal Ivu Mocovou. Neproměňování šancí je však její velký problém a proti silnému soupeři jako je Sparta musíme být maximálně efektivní. „Musí si to uvědomit, ale zatím nás neproměněné šance nepoložily, dáváme plno jiných branek. Speciálně Ivě Mocové před každým zápasem vtloukám do hlavy, že se musí na šance soustředit a ze tří, čtyř by měla dát dvě branky,“ dodal Duchek.

„Dá se říci, že tento zápas nás nezastihl v optimální formě. V prvním poločase jsme ještě jakžtakž hráli, ale potýkali jsme se s neproměňováním šancí, proto pro domácí výsledek 0:2 byl milosrdný. Ve druhém poločase hra upadla ještě více, takže jsme splnili pouze povinnosti zisku tří bodů a že se nikdo nezranil,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Rozdíl mezi prvním a druhým poločasem byl znatelný, proč? „Důrazně nás obsazovali, chce to však trochu vůle a chodit do soubojů, z naší strany to nebyl výkon na hranici možností, asi v podvědomí, že jsme dali brzy třetí gól, jsme si mysleli, že je rozhodnuto,“ prozradil jeden z možných důvodů špatné hry Duchek.

„První poločas se na to dalo ještě koukat, ve druhém jsme už hodně polevily, asi jsme si myslely, že je to vyhraný zápas, ale nebyl a proto jsme se trápily až do konce, ještě že to skončilo 3:1 a máme tři body,“ prozradila Gábina Chlumecká. „Myslím, že to bylo podceněním soupeře a za stavu 2:0 jsme se domnívaly, že už nám to neuteče a přidáme další góly a vyhrajeme, ale bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ okomentovala druhý poločas.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Protrápená výhra nad Kladnem

    (host)     před 21 lety 07.09.2003 18:36 |  
    0 0

    Ahoj Richi, neda mi to, abych nereagovala na tvuj clanek o vcerejsim zapase. Asi jsme si nepadli do oka a nebo jsi na me nastvany kvuli tomu neposkytnemu rozhovoru nebo kvuli necemu jinemu, tak me to mrzi. Ale nevim, proc si me tak dobiras, kdyz se mi nepovede jeden zapas, tak toho mas plny clanek, ale kdyz nikomu jinemu, tak je vse v poho. Nastoupila jsem na zapas a jeden gol jsem dala a jestli byl z ofsajdu, to nevim, ale platil. Na druhy jsem prihrala, takze si myslim, ze jsem neco urcite splnila! Nastupovala jsem se zdravotnima problemama (trener to vi), ale to ty ani nevis, protoze se zajimas jen o urcite hracky, a kdyby me trener vystridal, byla bych jen rada! Ale to by musel vystridat cely mancaft, protoze jsme hraly spatne vsichni. Ale to nekteri nevidi (nebo nechteji videt) a jsou porad za hvezdy!! Maloktera hracka dokaze priznat, ze se ji nedari a ze je na vystridani a nescetnekrat se hledaji chyby na jinych, nez aby si to priznaly. Tim rozhodne nechci tvrdit, ze se mi zapas buhvijak povedl, ale rozhodne s tebou nesouhlasim, ze jsem byla neviditelna!! Pripomenu ti zapas s Plzni, kdy jsem davala 4 goly a tos nijak zvlast neohodnotil, z clanku to vyznelo jako samozrejmost...ano jsem utocnik, tudiz se ode mne ocekavaji goly a nemyslim si, ze 7 golu za 4 ligove zapasy je zase tak malo. Ano, spalim furu sanci, ale dokazu jich zase spoustu vybojovat, peru se za zdanlive ztracene balony a nektere ty vase 100% tutovky, nejsou zase tak 100% jak to vsichni vidite. Vazne me moc mrzi, kdyz pak jen slysim: "Jezis, ta Mocova, ta toho zase spalila!!" Slysim jen samou kritiku a chvaly jen pomalu. Ta je totiz jen pro nektere vyvolene..
    Iva Mocova (Méda)

    • Re: Protrápená výhra nad Kladnem

      Richi (admin)     před 21 lety 07.09.2003 19:31 |  
      0 0

      Ahoj, je slusnost odpovedet. Ano, trochu jsi me zklamala, ze jsi odmitla rozhovor, snazim se o propagaci a rozhovory jsou dosti dulezite a kdyz nekdo odmitne, nepomaha mi. I kvuli tomu s tebou nedelam rozhovory, protoze nechci, abys mi zase rekla, ze me odmitas, kdyby to tak nebylo, po tomto zapase bych s tebou rozhovor udelal a rekla by jsi k tomu sve a vse by urcite vypadalo jinak, holt se musim obracet na jine.
      Mas pravdu, v clanku jsem to napsal trochu neobratne, spatna jsi nebyla jen ty, ale temer vsichni, proste se nedarilo, bohuzel je to udel utocnic, ze kdyz se nedari a nepromeni sance, mluvi se o tom vice. A jsem rada, ze jsi napsala "kdyby me trener vystridal, byla bych jen rada". To jen potvrzuje, ze vice lidi vidi, ze by trener mel vice stridat a nemucit hracky.
      Je pravda, ze proti Plzni jsem te nevychvalil, nevim proc, urcite sis to zaslouzila, ctyri goly se nedavaji casto. Kdyz ty clanky pisu, vzdy na neco zapomenu, holt se musim ucit.
      Jinak s hodne vecmi, co jsi napsala, tak souhlasim. Doufam, ze pred derby mi poskytnes rozhovor :-)). Jinak se omlouvam za kritiku jen tebe, zaslouzilo si to vice hracek.
      Jeste jsi psala, ze se zameruji na urcite hracky, ano, jeste se poradne nereaguji, nektere hracky proste vidim mene a nektere vice, musim se jeste ucit, abych byl co nejvice v obraze a snazil se psat jeste vice objektivneji.

    • Re: Protrápená výhra nad Kladnem

      (host)     před 21 lety 08.09.2003 12:06 |  
      0 0

      Richi, nenech si do toho kecat ! Slecne Valickove taky do toho nikdo nekecal. Jarda

      • Re: Protrápená výhra nad Kladnem

        Richi (admin)     před 21 lety 08.09.2003 18:46 |  
        0 0

        Ja si do toho nenecham kecat, ale sam uznavam, ze to nebylo prilis objektivni.

    • Re: Protrápená výhra nad Kladnem

      (host)     před 21 lety 08.09.2003 12:16 |  
      0 0

      Tak cti stranky "jedne hracky", tam bude na tebe sama chvala a nemusis si z te kritiky delet velkou hlavu. Zuzana

      • Re: Protrápená výhra nad Kladnem

        (host)     před 21 lety 08.09.2003 12:29 |  
        0 0

        proc a kvuli komu nechces delat rozhovory? Steve

        • Re: Protrápená výhra nad Kladnem

          Richi (admin)     před 21 lety 08.09.2003 18:49 |  
          0 0

          Ja verim, ze Iva mi rozhovor jiz poskytne, snad dodrzi slib.

    • Re: odpoved Ive Mocove

      (host)     před 21 lety 08.09.2003 14:09 |  
      0 0

      Je smutne a smesne zaroven, jak nekteri neunesou kritiku a jeste to prezentuji na verejnosti. Plne souhlasim s reakci kladenskeho fanouska! Myslim, ze skovavat svuj (bohuzel) spatny fotbalovy vykon za domnelou preferenci Richiho jinych hracek je trosku nedustojne... Ale jak myslis, alespon si kazdy udela obrazek kdo je kdo v zenske kopane. Monika

  2. Re: odpoved Ive Mocove

    (host)     před 21 lety 08.09.2003 12:48 |  
    0 0

    Jsem fanoucek Slavie.Diky Richiho strankam jsem ziskal podrobnejsi info o zapasech oddilu zen slavie.Pochazim z Kladna a tak jsem uvital moznost shlednout zapas nasich holek s domacimi.Tesil jsem se,ze uvidim nejlepsi utocnici Slavie Mocovou (dle predchozich referatu by udajne mohla vyresit streleckou impotenci nasich kluku..?!) Musim priznat,ze jsem byl velmi zklaman.Svym spalovanim sanci by zastinila i Tomase Doska,o bojovnosti v jejim podani nemohla byt ani rec.Souperky ji lehce obiraly o mic,jeji hystericke rekce a dozadovani se faulu byly smesne.Vetsina dobrych akci,bohuzel,koncila prave u ni..Je mi jasne,ze ne vzdy se zapas povede.Dokazu pochopit i zdravotni indispozici.Co vsak pochopit a omluvit nedokazu,je reakce Ivy Mocove na opravnenou kritiku jejiho tragickeho vykonu.Ivo,uvedom si,ze manyry "velkych hvezd" ti k lepsim vykonum nepomohou.Doporucoval bych vetsi pokoru a skromnost jak na hristi tak mimo nej.. Martin Krejcik

    P.S.Richi,nevim proc se omlouvas!

    • Re: odpoved Ive Mocove

      Richi (admin)     před 21 lety 08.09.2003 18:45 |  
      0 0

      Proc se omlouvam? Protoze si myslim, ze jsem se v clanku az zbytecne zameril pouze na ni, kritiku si zaslouzilo vice hracek. A chci, aby vse bylo ferove a chci mit dobre vztahy, kvuli nejake blbosti prece nevyvolam nenavist a pak bych ani nemohl lepe fanousky informovat.