Soutěž

Tipovačka 2021/22 - deváté shrnutí

Jarní část fotbalové sezóny 2021/22 začala s příchodem února a během necelých dvou měsíců se hrál jeden zápas za druhým, tudíž nebyl ani prostor podívat se, jak jednotlivé výsledky posouvají pořadím naší tipovací soutěže. Reprezentační přestávka je ideálním prostorem pro delší shrnutí. 

Slavia – MFK Karviná 0:1(0:0)

Jaro začalo největším šokem, možná nejenom celé sezóny, ale i v historii tipovačky. Domácí prohru s Karvinou, která do té doby v soutěži nevyhrála, netipoval opravdu nikdo z 220 tipujících a to ani z recese. Pár realistů očekávalo těžký průběh a brali čtyři body za bezbrankový poločasový výsledek. Mezi nimi vynikl jurakodes, který díky použití žolíka vyhrál kolo se ziskem osm bodů.

 

Slavia – Sparta 0:2(0:2)

Prohra v pohárovém derby už takovým šokem nebyla. Z 211 tipujících sice i nadále drtivá většina věřila červenobílým, ale pár pesimistů se našlo. Šest borců si odneslo 4,8 bodů za správný tip na vítěze zápasu. Martin11 bral 8 bodů za správně tipnutý bezbrankový druhý poločas a žolíka. Vítězi kola se rukou nedílnou stali Vyšehradský jezdec a butters, kteří si za správný konečný výsledek odnesli 11,8 bodu.

 

Slovácko – Slavia 0:1(0:1); branka Lingr

Výsledkově nepovedené zápasy utnul duel na Slovácku. Vítězství na jednu vstřelenou branku tipovalo třicet tipujících z celkového počtu 207. Devatenáct borců bralo 9,8 bodu za správný konečný výsledek, další tři přidali i Ondru v roli střelce, což znamenalo o bod více. Dalších pět zaznamenalo správný konečný i poločasový výsledek, což přineslo 15,8 bodu. Na třetím místě skončil macrocruz, který trefil konečný i poločasový výsledek plus střelce – 16,8 bodu. Ještě výše to dotáhl polipoli, který sice měl správně jenom konečný výsledek, ale okořeněný žolíkem – 19,6 bodu. Králem kola se stal Faris – oba poločasy plus žolík mu vynesly 31,6 bodu.

 

Fenerbahce Istanbul – Slavia 2:3(0:1); branky SKS: Traoré, Oscar, Lingr

Úvodní zápas překola play-of EKL přilákal 218 tipujících. Vítězství hostí odhadovalo skoro osm desítek z nich. Přesnou podobu skóre správně určili tři: Kompušátko, Fido22 a Zdededek si z horké turecké půdy přivezli 11,65 bodu. Na vítězství v tomto kole to ovšem nestačilo, nejvyšší bodový zisk si odnáší Alky za přesně určený první poločas, jednoho střelce a to vše podpořené žolíkem, což vyneslo 17,3 bodu.

 

Slavia – Bohemians 1:0(1:0); branka Olayinka

Vršovické derby přineslo další výhru červenobílých na jeden vstřelený gól. Devět tipujících z celkového počtu 210 bralo 9,22 bodu za konečný výsledek, další dva 10,22 i za správně určeného střelce. Ovšem to jsme stále hluboko v poli poražených, tj. od desátého místa níže. Na vyšší umístění bylo potřeba použít žolíka: čtyři tipující brali 10,44 bodu za první poločas se žolíkem, další tři 12,44 bodu za první poločas a střelce se žolíkem. Druhý nejvyšší bodový zisk si v tomto kole připsal vlastik33095 za přesný výsledek konečný i poločasový – 15,22 bodu. Králem kola se stal Marrak, který vedle obou poločasů trefil i střelce, což znamenalo 16,22 bodu.

 

Slavia – Fenerbahce Istanbul 3:2(1:0); branky SKS: Schranz, Sor 2x

V odvetě EKL slávisté zopakovali výsledek z Istanbulu a to včetně toho poločasového, což z 201 tipujících nečekal nikdo. I tak ovšem slávistický postup přinesl slušné zisky. Hned šest tipujících správně určilo dva střelce ze tří, čtyřem z nich to ve spojení se správně určeným poločasem přineslo 8,12 bodu. Hned pět borců bralo 8,24 bodu za tip na výhru SKS, jednoho střelce a žolíka. Slavista1 a Alfons na děleném třetím místě si připsali 10,24 bodu za tip na výhru SKS, dva střelce a žolíka. Králi kola se stali dva borci, kteří přesně určili konečný výsledek a jednoho střelce. Hiker42 a Pakoll si připsali do tabulky 11,12 bodu.

 

Hradec Králové – Slavia 1:5(0:4); branky SKS: Hromada, Lingr 2x, Tecl 2x

Střelecká erupce na hřišti Hradce zaskočila víceméně všechny ze 198 tipujících. Výhru hostí netipovalo pouze devět z nich, ovšem výši neurčil nikdo. K nejvyšším bodovým ziskům tedy stačilo přesně určit druhý poločas (1:1) a trefit někoho ze střelců, nebo použít žolíka. Karkl28 a mats zvládli druhý poločas a dva střelce, což se ziskem 7,56 bodu znamenalo dělené třetí místo. Na dělený první stupínek vyskočili Aldiego a arro, kterým stačilo ke dvěma dobře určeným střelcům přidat žolíka, což v součtu přineslo 9,12 bodu.

 

Slavia – Sparta 2:0(1:0); branky Lingr, Schranz

Druhé domácí derby v krátkém čase znamenalo pro tipující ráj. Z 215 tipujících hned 46 správně určilo poločasový i konečný výsledek, což je nevídaná úspěšnost. 16,1 bodu za „pouze“ správně určené oba poločasy si připsalo 14 borců a ti obsadili 34-47 místo! Na 33. místo se natlačil borec, který správně určil pouze druhý poločas, ale dokázal odhadnout oba střelce a použil žolíka, což znamenalo 16,2 bodu. Následovala dlouhá řada borců, co k oběma poločasům přesně určili jednoho střelce. Pouze na 9.-32 místo stačil zisk 17,1 bodu. iTom na osmém místě správně určil vše, co se určit dalo, oba poločasy a oba střelce – 18,1 bodu. Juventus a Kychta k oběma poločasům použili žolíka, což už bylo luxusních 32,2 bodu a 6-7. místo. Královskou korunu mezi tipovači 302. derby musíme dělit pěti: Kojot007, JerryCZE, benny231, Alfonz a Krhounek, ti všichni správně určili oba poločasy, jednoho střelce a nebáli se vše podepřít žolíkem, což jim vyneslo 34,2 bodu! Krásné kolo.

 

Slavia – LASK Linz 4:1(2:0); branky SKS: Sor 2x, Olayinka, Traoré

Výhru červenobílých v prvním zápase osmifinále EKl tipovalo hodně slávistů. Stejně tak hodně borců z celkového počtu 211 odhadlo jeden poločas. Trojice vesevi, Petr74 a slavista1 k poločasovému vedení 2:0 správně určila dva střelce a svůj tip doprovodila žolíkem, což znamenalo 15,76 bodu a dělené třetí místo. Přesný konečný i poločasový výsledek správně natipovali dva uživatelé: warhammer k tomu přesně určil jednoho střelce, což v součtu představuje 16,88 bodu, cogee dokázal správně určit střelce dva a se ziskem 17,88 bodu toto kolo vyhrál.

 

Slovan Liberec – Slavia 1:0(1:0)

Po slušném výkonu i slušném bodovém zisku pro tipující nadešel opačný extrém. Prohru v Liberci nečekalo 202 tipujících z celkového počtu 203. Osmnáct borců bralo čtyři body za správně určený poločas a to buď ten první s jedním gólem domácích, nebo druhý bezbrankový. Jak už výše uvedené počty napovídají, králem kola byl jediný pesimista. Butters tipoval domácí jako vítěze zápasu a,  vzhledem k tomu, že správně odhadl i poločasový výsledek, odnesl si ze zápasu 9,3 bodu.

 

LASK Linz – Slavia 4:3(1:2); Branky SKS: Olayinka, Bah, Sor

Odvetu v St.Pöltenu doprovázely technické potíže našeho serveru. Tahle nemilá skutečnost znamenala, že se tipů na utkání sešlo pouze 148. Objevily se hlasy, že bychom měli bodový zisk nějak kompenzovat těm, kteří tipují až těsně před zápasem podle zveřejněné sestavy. K tomu jsme nepřistoupili – za prvé proto, že možnost tipovat na zápas byla skoro týden (zápas se v nabídce objevil hned po odehrání prvního zápasu) a nebylo by to tedy fér vůči těm, co svůj tip zapsali i bez znalosti základní sestavy… Za druhé proto, že bychom neměli tušení, komu nějaký ten bonusový bod připsat, protože zdaleka ne každý čtenář našich stránek soutěží v tipovačce. Navíc když se podíváme na zisky z tohoto kola, zjistíme, že ten, kdo svůj tip neuložil, zdaleka o tolik nepřišel.

Po prvním zápase byli slávisté plni optimismu. Pouze sedm tipujících vsadilo na prohru, ovšem postupovou - o jeden gól. Čtyřem z nich to stačilo na zisk 3,91 bodu. Osm jiných borců správně odhadlo, že červenobílí po poločase povedou 2:1, což vyneslo čtyři body. Nejúspěšnější v tomto kole byla trojka goofy39, ferous a heftyje. Všichni tři vedle tipu na výhru domácích ještě správně určili jednoho ze střelců slávistických branek a připsali si tak 4,91 bodu.

 

Slavia – České Budějovice 1:0(0:0); Branka Lingr

I před zápasem s Budějovicemi překypovali tipující optimismem. Výhru tipovalo 189 z celkového počtu  196 tipujících, většinou i vysokou. Body se rozdávaly hlavně za druhý poločas: tři borci si odnesli 10,42 bodu za druhý poločas a žolíka, dalších pět 12,42 bodu za druhý poločas, střelce a žolíka. Na stupně vítězů bylo potřeba trefit poločasy oba. Na děleném druhém se srovnali Zdendanek a Freedoom – 15,21 bodu, vítězem kola je vladka1965 – 16,21 bodu za oba poločasy i střelce.

 

Shrnutí

Obrovské množství zápasů samozřejmě zamíchalo s celkovou tabulkou, ale lídr zůstává stejný. Tipérům stále kraluje dauby se ziskem 240,6 bodu. Na průběžných stupních vítězů jej doplňují Faris (232,99) a benny231(229,36) – oba se v našem souhrnu takhle vysoko objevují poprvé, prvně jmenovaný hlavně díky krásnému zisku za Slovácko, druhý zase velebí vítězné derby. Na čtvrté místo se posunul arro se ziskem 227,09, na páté klesl Jarda66 (225,62). Přes 220 bodů zaznamenali na šestém místě Ladislav (223,82), na sedmém punx(223,74), na osmém Cechynos (221,49) a těsně i devátý Valjean (220,0). Elitní desítku uzavírá krasa se ziskem 218,38 bodu.

Jak je ze shrnutí patrné, špička je vyrovnaná a každý přesný tip může znamenat posun na medailové příčky.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)