Fortuna liga

Jablonec - Slavia 1:2

Slavia vyhrála nepříliš pěkný zápas na těžkém terénu v Jablonci 2:1 brankami Schranze a Tecla. Za hosty snižoval v závěru Krob. Sešívaní tak zůstávají na čele ligové tabulky!

Trenér Trpišovský tentokrát vzhledem k terénu šetřil Hovorku s Provodem, do zálohy postavil opět Traorého a ze čtvrtečního zápasu také Baha se Schranzem a Kačarabu, který vytvořil stoperskou dvojici s Kúdelou. Do branky se podle očekávání postavil tentokrát Ondřej Kolář. Domácí postavili do útoku navrátilce Ikauniekse. V prvních třech minutách se odehrálo snad dvacet osobních soubojů, sešívaní se prakticky nedostali souvisle k míči a tento úsek hry ukončila Černákova hlavička, která obloučkem spadla do náruče Ondřeje Koláře. Pak se hra sice vyrovnala, ale minuty ubíhaly bez jakéhokoli vzrušení v okolí šestnáctek, dominovaly souboje a nepřesnosti, dlouhé ani krátké přihrávky velmi často nenacházely adresáty. Ve 12. minutě se nejprve po hlavičkovém souboji Ikauniekse s Kúdelou probíjel do vápna Pilař, ale mával se ofsajd. Z protiakce na druhé straně krásně centroval Tecl a Plavšičovi chybělo snad deset centimetrů, aby usměrnil míč na bránu, takto jej jen škrtl a jeho trajektorie se téměř nezměnila. V 17. minutě hledal Jurásek za obranou Tecla, Hanuš byl u míče dříve. O minutu později střílel Surzyn z více než 20 metrů, bránu však daleko minul. Plavšičův centr z rohového kopu byl sice velmi dobrý, ale nadějně vypadající pozice nakonec vyústila jen v zablokovanou střelu Hromady zpoza vápna. Ve 24. minutě Zelený hezky našel ve vápně Kratochvíla, tomu však dlouho trvalo zpracování a střelu z vyložené pozice nakonec stihl zablokovat Kačaraba. Surzyn to pak ve 30. minutě zkusil z přímého kopu snad ze 30 metrů, i tentokrát bránu daleko minul. O minutu později daroval Slavii branku golman domácích Hanuš, který vyběhl daleko z brány na dlouhý míč, zpracoval si jej na prsa, jenže pak místo odkopu promáchl, míč sebral Schranz a jednoduše poslal míč do sítě - 0:1! Vyrovnat mohl za tři minuty Surzyn, když domácí vybojovali míč u vápna Slavie a dostali míč na svého pravého beka na hranici vápna, ten vypálil tvrdě a tentokrát bránu minul jen těsně. Jablonec byl v těchto minutách jasně lepším týmem a kolem vápna Slavie to nevypadalo ze strany sešívaných příliš kontrolovaně. Ve 42. minutě dostali hráči Jablonce míč do vápna prudkým přízemním míčem a Bah naštěstí skvěle ubránil nabíhajícího Pilaře. Závěr poločasu Slavia přežila, mohla být spokojená s výsledkem, ale rozhodně ne s výkonem. Zápas neměl s fotbalem příliš společného a v silovosti a sbírání odražených míčů jednoznačně vedli domácí, kteří v poslední čtvrthodině poločasu prakticky obléhali vápno sešívaných.

V poločasové přestávce k žádné změně v sestavách nedošlo. Bez čehokoli zaznamenáníhodného uběhlo deset minut a Slavia dvakrát vystřídala, Plavšiče s Filou nahradili Olayinka s Talovjerovem. Domácí trenér Rada reagoval výměnou Ikauniekse za Silného. Právě Silný se hnal za dlouhým míčem do vápna, proti němu vyběhl Kolář, který byl u míče dřív, došlo však ke srážce a Ondřej Kolář musel být ošetřován. Nestalo se mu však nic vážného a v zápase pokračoval. V 64. minutě Tecl vysunul za obranu Schranze, ten si však těžký míč nedokázal zpracovat a míč sebral Hanuš. V 67. minutě střílel po odraženém míči z hranice vápna z první Jurásek, bránu ovšem daleko minul. Když si domácí nedokázali nic vypracovat další dlouhé minuty, poslali do hřiště hned tři nové hráče, mezi nimi Kroba s Kadlecem, právě Krob centroval z přímého kopu, našel Kadlece a Kolář musel jeho hlavičku krýt dobrým zákrokem. Další Krobův dobrý centr hledal Kratochvíla, ten v souboji s Juráskem naštěstí hlavou minul míč. Na konci 82. minuty si míč navedl na střelu Silný, ale ohrozil spíš rohový praporek než bránu Koláře. V 84. minutě se po dlouhém autu Juráska a hlavičce Talovjerova dostal míč k Teclovi, který poslal technickou hlavičkou zátylkem míč překvapivě mimo dosah Hanuše a zvýšil na 0:2! Místo klidného závěru zápasu ale přišlo drama, Schranz neúmyslně připravil střeleckou pozici Krobovi a ten vymetl šibenici - 1:2. Po dalším centru do vápna zboural Martinec Kúdelu a sudí Hocek k velké nevoli domácích odpískal útočný faul. Poté, co v nastaveném času sejmul Černák Baha a následně hráči Jablonce vyprovokovali šarvátku, viděli žluté karty k údivu fanoušků sešívaných dva slávisté a jediný hráč domácích. V hodně nervózním závěru slávisté udrželi vedení a tím pádem také jednobodový náskok v čele ligové tabulky.

29. kolo - Neděle 17. 04. 2022 17:00

Fortuna liga, 2021/2022
1 - 2
0 - 1
FK Jablonec
FK Jablonec

87. Krob

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

31. Ivan Schranz
84. Stanislav Tecl

Komentáře (376)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé