Fortuna liga

Hradec Králové - Slavia 4:3

Slavia prohrála s Hradcem Králové 3:4 a pokud chce titul, musí vyhrát všechny čtyři zbývající ligové zápasy. Branky Slavie vstřelili Jurásek, Fila a Kúdela, Slavia však v zápase ani jednou nevedla, stále jen dotahovala.

Realizační tým měl k dispozici tentokrát velké množství zdravých hráčů a tak základní sestava byla pro fanoušky před zápasem tématem k diskuzi. Na stoperech nakonec dostali příležitost Hovorka s Kačarabou a na hrotu útoku na poslední chvíli nahradil Daniel Fila Stanislava Tecla. Domácí překvapivě nechali jen na lavici Jakuba Radu, nastoupili však klasicky s trojicí stoperů a nebezpečným Mejdrem na postu pravého bránícího křídla. První ohrožení jedné z branek přišlo v osmé minutě, když po rohovém kopu domácích hlavičkoval Klíma, naštěstí jen slabě doprostřed brány a Kolář míč lehce kryl. V desáté minutě už bylo hůř, obrana Slavie podcenila dlouhý nákop a akce vyústila v ideální střeleckou pozici pro Vlkanovu, jeho pokus se snažil zablokovat skluzem Hovorka, ale VAR odhalil, že se tak stalo rukou. Ta sice byla těsně nad tělem, ale zabránila míči k cestě na bránu a kopala se tak penalta. Tu proměnil Vašulín a domácí vedli 1:0. Slávisté se pustili do útočení, ale závar po rohovém kopu neskončil ani střelou na bránu. V 19. minutě Slavia vyrovnala, po pěkné akci nacentroval na zadní tyč Olayinka a tam Jurásek z voleje neskutečně poslal míč do sítě - 1:1! Jen za tři minuty ale zase měli šanci domácí, míč se poodrážel od slávistů ke Kučer Sovi a Kolář musel vytasit výborný zákrok, aby míč vytěsnil na roh. Slávisté měli směrem dozadu problémy, po dalším nákopu Kačaraba jen těsně uklízel míč před Kubalou. Slávisté byli na hřišti horší a pykali za to v 34. minutě, kdyř jednoduchou akci zakončil střelou pod Kolářem Kubala - 2:1. A to nebylo vše, jen za minutu se ve vápně uvolnil Kučera a poslal míč technicky do šibenice - 3:1. Slávisté naštěstí brzy snížili, ve 40. minutě poslal Schranz centr na zadní tyč, Vízek míč trošku podběhl a Fila akrobaticky poslal míč přes něj do brány - 3:2! Vyrovnáno mohlo být ještě v první půli, když prudký centr Juráska chtěli trefit ve vápně hned dva slávisté, žádný z nich však míč netrefil a sudí ani VAR neviděli ani faul na Lingra. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení domácích, slávisté pykali za laxnost v obraně a prohrávali zaslouženě, dopředu totiž nepředvedli kromě branek prakticky nic, čím by ohrozili brankáře Vízka.

Do druhého poločasu nahradil Schranze Traoré a slávisté změnili rozestavení na 3-5-2 s Tomášem Holešem na postu třetího stopera. Po necelých třech minutách a centru Provoda se do zakončení tlačil Bah, toho nakopl bránící hráč, ale ani po přezkumu VARem se penalta nepískla, stejně jako po průniku Lingra, který upadl na hranici pokutového území o minutu později. V 55. minutě centroval z hloubi pole Holeš a dobrou hlavičku Lingra Vízek dokázal chytit. O chvíli později dobře rozjetou akci zastavil ofsajd Fily. Domácí se třináct minut prakticky nedostali za půlící čáru, ale když už se jim to povedlo, tak z toho byla branka. Vlkanova vyslal dopředu Kubalu, ten akci sice pozastavil, ale pak přistrčil zpět Vlkanovovi a ten prostřelil Koláře na zadní tyč - 4:2. Trenér Trpišovský poslal na hřiště Plavšiče se Sorem místo Olayinky s Provodem a právě Plavšič hned našel Baha, ten však jen nastřelil před ním stojícího Lingra. O chvíli později Lingr prošel do vápna a Vízek neskutečně srazil jak jeho střelu, tak dorážku Sora. V 69. minutě navíc mohl být Hovorka hodně rád, že neviděl druhou žlutou kartu, když nešťastně podrazil unikajícího Vlkanovu. V 71. minutě Vízek dalším zázračným zákrokem vyrazil Traorého hlavičku po centru Baha. Když branka nepadla po vyložených šancích, přišla po náhodné střele. Střídající Kúdela se opřel do míče snad z 25 metrů, z první propálil hradbu těl a o tyč rozvlnil síť - 4:3. Hradec Králové pak rozkouskoval do té doby dobře plynoucí zápas ošetřováními, přišla i střídání. Tlak Slavie se nekonal, naopak z přímého kopu v 88. minutě ze strany mohl zvýšit střídající Rada, míč však jen prolétl kolem tyče. V poslední šanci zápasu Vízek neskutečným zákrokem kryl hlavičku Traorého po rohovém kopu. Slavia Hradci Králové podlehla, spadla na druhé místo v tabulce a za týden musí porazit Plzeň, jinak bude titul nejspíš ztracený.

N1 - Neděle 24. 04. 2022 19:00

Fortuna liga - nadstavba, 2021/2022
4 - 3
3 - 2
FC Hradec Králové
FC Hradec Králové

13. Vašulín (pen.)
34. Kubala
35. Kučera
58. Vlkanova

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. David Jurásek
40. Daniel Fila
73. Ondřej Kúdela

Komentáře (714)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé