Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 31. kolo

Slavia nečekaně podlehla Hradci Králové a hned v 1. kole nadstavby si zkomplikovala cestu za obhajobou titulu.

Zápas v Mladé Boleslavi, kde má Hradec při stavbě nového stadionu azyl, nabízí dvě roviny pohledu. Pro neutrálního fanouška šlo o skvělý zápas se spoustou branek a oboustranně otevřeným fotbalem. Pro slávisty to ale byl šok. Prohra s outsiderem, který ani nehraje doma a v tabulce mu už o nic nejde, hned zkraje nadstavby nečekaně míchá kartami. Slavia se dostala do pozice, kdy příště potřebuje doma nutně porazit Plzeň, pokud chce mít obhajobu titulu stále ve vlastních rukou. Porazit Plzeň by bylo samozřejmě vhodné, i kdyby se s Hradcem vyhrálo, ale zatímco kdyby se to povedlo tehdy, tak bychom mohli skoro slavit, tentokrát nás i v nejlepším případě bude čekat drama až do konce. Alespoň malým pozitivem paradoxně je, že by se v případě naší výhry s Plzní do bitvy o 1. či 2. místo minimálně částečně zapojila Sparta, která by tak měla mít motivace v Plzni následně nic nevypustit. Ale teď je asi zbytečné spekulovat dále. Soustředění musí být jen na zápas s Plzní, který bude extrémně těžký. Viktoria sice nehraje zdaleka tak vyspělý fotbal jako Slavia, ale má pragmatický a účinný styl s jasně danou kostrou mužstva, což teď Slavii poněkud chybí. Navrch má v této sezoně Plzeň i na postu brankáře, kde čaruje Staněk, a útočníka, kde válí hlavně Beauguel, ale zvláště na jaře ho vydatně doplňuje i Chorý. Každopádně nebyl bych slávista, kdybych našemu týmu nevěřil. Zvlášť v situaci, kdy je Eden doslova noční můrou Plzně. Na nás tak je, abychom v neděli na stadionu udělali pekelnou atmosféru, ve které se soupeř obrazně uškvaří.

Zpět ale k včerejšímu večeru a duelu s Hradcem. Na úvod je potřeba ocenit soupeře, který odehrál skvělý zápas. "Votroci" hráli útočně, navíc se kopalo na solidním pažitu, takže odkazy na českou okopávanou na bramborovém poli jako v Liberci či Jablonci tentokrát nejsou namístě. Z našeho pohledu rozhodla naše katastrofální obranná činnost. Čtyři branky v naší síti jsou v domácí soutěži věc nevídaná a nutno dodat, že tentokrát to byl zasloužený obraz našeho defenzivního rozkladu. Při přebytku zdravých hráčů se ukázala jako velice nešťastná sázka na stopery Hovorku s Kačarabou. Oba jsou sice kvalitní, ale zároveň to jsou hráči, kteří dokáží zmatkovat a vyrobit hrubku "z ničeho". Navíc nejsou sehraní. Vsadit se jednoznačně mělo (a platí to i pro následující zápasy) na dirigenta obrany Kúdelu. A pokud jsme ho chtěli po zranění šetřit, tak měli hrát Ousou s Kačarabou, kteří se během podzimu velmi dobře sehráli.

Točení hráčů na stoperech nás tak přišlo draho. Kvůli stejné situaci většinu jara trpí i post brankáře. Inkasované branky se sice nedají hodit na Koláře, pravdou ale je, že nás opět nepodržel a hlavně v porovnání s vynikajícím Staňkem máme v brance slabinu. Velmi špatně zahrála dozadu i záloha. Neříkám, že šlo o podcenění, nebo lenost, ale přišlo mi, že hráči byli nastaveni na to "tahat" hlavně dopředu. A dozadu se jim až tak nechtělo. Platí to hlavně pro beky. Nebo to prostě bylo dáno jejich riskantním útočným postavením, které ale nelze účinně hrát při tak nejistém výkonu stoperů. Střed zálohy byl pak dozadu průchozí. Holeš se po zranění hledal 30 minut se Zlínem a tentokrát se nenašel celý zápas.

Dopředu to přitom nebylo vůbec špatné, ale samozřejmě to bylo dáno i útočně vedeným zápasem, kdy měl i Hradec v obraně nejedno okénko. Krásné góly dali zimní posily Jurásek s Filou. Fantasticky se trefil Kúdela. V závěru se pak rozchytal Vízek, když hlavně Traoré měl dát alespoň jednu branku hlavou. Co se týče útočného snažení, tak si ještě postěžuji na naši koncovku. Za stavu, kdy proti outsiderovi potřebujeme dát v závěrečných 20 minutách alespoň branku, to tam prostě musíme dotlačit. Je to dost času a zrovna Plzeň koncovky opakovaně zvládá. Z naší strany se ani nedalo mluvit o náporu. Výjimkou bylo až nastavení a v něm nedůrazné zakončení Traorého ve vyložené pozici. Včera to zkrátka bylo zklamání po všech stránkách.

P. S. Závěrem bych chtěl pochválit rozhodčího Szikszaye. Jeho nominaci jsem vzhledem k jeho plzeňskému bydlišti považoval za nešťastnou, náročný zápas ale odřídil férově a velmi dobře.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Zápas začal výborně a předvedl dva kvalitní zákroky. Pak to ale sklouzlo do jeho letošních kolejí. Tentokrát sice zápas nepokazil, zároveň nás ale nikterak nepodržel. Druhý a čtvrtý gól padl při nájezdu soupeře z úhlu. Chyba brankáře to samozřejmě není, top gólmani ale při těchto situacích mužstvo pravidelně drží. U obou situací se dá diskutovat o jeho postavení, kdy hlavně branka na 2:1 mířila v podstatě doprostřed. Připsal si i jedno zaváhání při rozehrávce, při kterém jen díky štěstí neztratil míč a nezavinil gól.

Alexander Bah - 4 - Jak už jsem psal v úvodu, tak se beci často nestíhali vracet do obranného postavení. Ač celkově hraje Bah dobře a je naší oporou, tak mi přijde, že v lize je dozadu na jaře lehkovážnější. Kdyby měl přestoupit do top soutěže, tak by tam musel bránit daleko důsledněji. Nechci mu křivdit, ale trochu z něj mám dojem, že už by se nejradši viděl právě třeba v Anglii. V zápasech maká, ale hlavně dopředu, dozadu je to příliš lehkovážné. Viditelná je i jeho jarní frustrace z tvrdších osobních soubojů, z kterých odpadává až příliš a viditelně si při tom stěžuje rozhodčím.

David Hovorka - 2 - Nekoncentrovaně zahrál už úvodní část minulého zápasu, tentokrát pokazil celý zápas. Pozičně si nevedl vůbec dobře, propadal a v těžkých soubojích s útočníky domácích tahal za kratší konec. Třeba u první trefy přebíhal od hráči ke hráči tak, že nakonec nebyl pořádně ani v souboji s hlavičkujícím ani nezachytil náběh. U třetí branky se k situaci přimotal tak nešikovně, že jen sklepl míč ke gólu Kučerovi. K nejistotě podle mě výrazně přispěla i nesehranost s Kačarabou. Stopeři se nebyli schopni zajišťovat a je třeba dodat, že jim nepomohli ani beci či záložníci. Hovorka nakonec mohl být rád, že nebyl vyloučen. Druhou žlutou kartu klidně mohl dostat za zákrok, který byl sice smolný a nechtěný, ale zároveň vedený na soupeře v slibně se rozvíjející akci.

Taras Kačaraba - 3 - Podobně mizerný výkon jako u Hovorky, známku má lepší, protože se alespoň neocitl na hraně zbytečného vyloučení. Celý zápas byl nejistý a zmatkoval, zásadní chybu udělal u důležité druhé branky, když nezachytil náběh Kubaly. Kačarabovy výkony jsou občas bohužel jako na houpačce. Neříkám, že na Slavii nemá, podle mě za podzim dokázal, že alespoň třetím stoperem být může. Ale měl by hrát s někým, kdo ho dokáže usměrnit (Kúdela), nebo s kým je sehraný (Ousou). S dalším zmatkářem Hovorkou to byla tragédie a základní kámen naší nečekané porážky.

David Jurásek - 5 - Krásně se trefil na 1:1, což se v té době zdálo jako důležitá trefa. Dopředu byl tradičně kvalitní, při nejistotě stoperů a slabému středu zálohy ale tentokrát víc vyniklo jeho slabší bránění, kdy se dozadu několikrát nestíhal vracet.

Ivan Schranz - 4 - Povedeným centrem asistoval na branku Fily, to ale bohužel bylo ze strany Schranze vše. Jinak nezahrál dobře a střídal už o půli, i když adeptem na stažení byl i Olayinka na druhé straně.

Tomáš Holeš - 4 - Jak byl v úvodu se Zlínem často mimo těžiště hry, tak se pořádně nedokázal dostat do zápasu i tentokrát. Sice se nedá říct, že by hrál úplně mizerně a hořel, ale pro stopery neodvedl potřebný servis a ani dopředu nebyl výrazný. Horší čtyřka a tentokrát je třeba říct, že v záloze chyběl Hromada se svou soubojovostí a defenzivní poctivostí.

Lukáš Provod - 4 - Snažil se, ale i od něj to byl podprůměrný výkon. Ve středu zálohy se neměl moc o koho opřít a sám na to nestačil. Před třetí brankou nedokázal ve vápně odvrátit odrážející se míč. Ale to bylo spíš záležitostí smůly.

Ondřej Lingr - 4 - Střed zálohy byl dozadu slabý. Primárně by to mělo být o Holešovi s Provodem, ale když to nesedlo jim, tak se ukázalo, že Lingr toho dozadu mnoho neodvede. Dopředu při výstavbě hry také silný není, ve vápně sice několikrát vidět byl, ale nic z toho nebylo. Umístěnou hlavičku z dálky zkrotil Vízek, ve vápně pak Lingr nešťastně zablokoval střelu Bahovi. V první půli si myslím, že mohl být důraznější před prázdnou brankou a mohl z toho být gól. Střelecky se sice zdá být tahounem, ale v posledních zápasech to nepotvrzuje a herně pak patří spíš ke slabším hráčům. Je tak otázkou, jestli na něj vsadit i v následujících klíčových zápasech. Možná bych se přikláněl k jeho využití coby žolíka, protože tak góly dávat umí.

Peter Olayinka - 3 - Na jaře se mu v lize nedaří a jeho výkony jsou zklamáním. Zvlášť když nosí kapitánskou pásku. Včera dobře nacentroval na gól Juráskovi, jinak to ale byla z jeho strany bída. Dopředu byl nešikovný, dozadu nestíhal. Čtvrtá branka po jeho další ztrátě byla konečným hřebíčkem do rakve.

Daniel Fila - 5 - Dal první gól ve Slavii. Už bylo trochu na čase, protože jsem u něj dosud hlad po zakončení a gólech příliš necítil. Nutno ale říct, že tentokrát situaci vyřešil výborně, když nešlo o jednoduché zakončení. Postavu a technickou kvalitu má, teď to chce od něj i větší zápal. Kromě velmi pěkného gólu v zápase spíše zklamal a moc vidět neměl. Dohromady tak jen průměrná známka.

Ibrahim Traoré - 4 - Jeho nasazení o poločase při našem průchozím středu zálohy jsem chápal. Bohužel ale problém Traoré nevyřešil a čtvrtý gól jsme dostali úplně stejně z brejku. Ibra se alespoň dostával do zakončení, bohužel ve dvou gólových pozicích selhal. Jeho včerejší part se tak nedá hodnotit jinak než negativně.

Srdjan Plavšič - 4 - Mnoho toho nepředvedl. Chápu, že jsme chtěli dostat na hřiště technickou kvalitu, ale Plavšič prostě dlouhodobě vůbec nemá čísla, což včera jen potvrdil a k ničemu výraznějšímu se nedostal.

Yira Sor - 4 - Nevýrazný výkon při střídání. Z pohledu takhle zvenčí mi přijde trochu psychicky dole. V Evropě byl za hvězdu a teď nemá důvěru pro zápasy v lize. Nutno ale říct, že v nich zatím nepřesvědčuje a že Tecl minulé dva zápasy trenérům důvěry naplno splatil.

Ondřej Kúdela - 6 - Za mě měl být Hovorka stažen a nahrazen Kúdelou už v poločase. Ondra se na hřiště dostal až na posledních cca 20 minut a krásnou brankou ještě zdramatizoval zápas. Na víc to už bohužel nestačilo. Pokud na něm při tréninku není patrná dlouhá pauza, tak bych na něj do posledních zápasů jednoznačně vsadil. Při těch pár zápasech, které zatím odehrál, totiž působil dobře a před zraněním byl naší největší obrannou jistotou.

Maksym Talovjerov není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

N1 - Neděle 24. 04. 2022 19:00

Fortuna liga - nadstavba, 2021/2022
4 - 3
3 - 2
FC Hradec Králové
FC Hradec Králové

13. Vašulín (pen.)
34. Kubala
35. Kučera
58. Vlkanova

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. David Jurásek
40. Daniel Fila
73. Ondřej Kúdela

Komentáře (205)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    žbl68     před rokem 25.04.2022 13:43 |  
    12 3

    Kolář max.3 a Kač.max.2, Olyi 2 ... at se to někomu líbí nebo ne ... :-P
    v hodnocení důležitá věta - Chyba brankáře to samozřejmě není, top gólmani ale při těchto situacích mužstvo pravidelně drží.... a o tom to celé je - po zranění není Kolář TOP golman co býval a Mandous bohužel také závažné minely ... těch zápasů kdy golman nebo obrana nebo rukou společnou "neustáli" zápasu je tuhle sezonu moc - v Evropě i CZ ...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 13:50 |  
    68 6

    V diskusi pod zápasem zazněl názor, že letos dělají i trenéři nezvykle více chyb. Já s tím souhlasím a troufnu si napsat, v čem je dělají a proč.

    I tak bych ale v zasazení do celkového kontextu nejdřív rád řekl, že tu odvádějí i letos fantastickou dlouhodobou práci. Přes prodeje nejlepších hráčů jsme zapracovali spoustu nováčků. Ousou, Jurásek, Sor, Lingr a na podzim i Samek. To byli víceméně nováčci, z kterých jsou nově hvězdy ligy nebo velmi dobří hráči. Plus skvělé výsledky v Evropě (kromě zpackané kvalifikace) i hra o titul v lize.

    Co ale tento rok vidím jako nepříjemnou novinku? Dřív naši trenéři dokázali udělat nečekané mistrovské tahy se sestavou i přestupy. V nich často daly na osobní vazby z minulosti a přivedli podceňovaného hráče, u kterého se ukázalo, že sem skvěle zapadne.

    Teď je ale situace, kdy trenérům ty vazby - podle mě - trochu přerostly přes hlavu. A na své oblíbence sází nadměrně vzhledem k jejich aktuální výkonnosti. Typickým příkladem je Kolář, který v podstatě podělal skoro celou kvalifikaci a stál za podstatnou částí našich ztrát v lize. Včera se nám vymstila i (přes)přílišná důvěra v Hovorku. A Olayinka má také svůj flek na hřišti, přestože hraje na jaře v lize strašně.

    A nekončí to jen nasazováním oblíbených hráčů. Já začínám mít problém, že ne každému je letos měřeno stejně na základě výkonů. Situace Kolář x Mandous je jasná a mnohokrát probíraná a koukejte kam nás s brankáři dostala. Kolář důvěru dokola nesplácí a nedůvěrou jsme naleptali do té doby výborného Mandouse, takže teď řešíme skoro každý týden problémy v bráně. Stejně tak vidím mnohem větší přísnost na Madsena či Sora než třeba právě na Olayinku. Nevidím do kabiny a nejsem na trénincích, ale pravda je na hřišti v zápasech. A tam mi přijde, že třeba u Madsena se čekalo na sebemenší zaváhání, aby mohl vypadnout ze sestavy, zatímco Olayinka má místo předplacené navzdory špatným výkonům po několik měsíců. Chápu, že je jistá hierarchie a že si člověk místo zásluhami upevní. Nikdy by ale neměly zásluhy převažovat nad aktuální sportovní výkonností! A to se minimálně v případě Koláře stalo a plody toho sklízíme celou sezonu.

    Takže Jindro i ostatní trenéři, mám vás rád, jste skvělí, ale v tomto směru se nám to začíná ubírat nedobrým směrem. Jak by řekl mistr slepých uliček Jára Cimrman: "Tudy ne, přátelé!"


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 13:54) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      gr—pla     před rokem 25.04.2022 13:59 |  
      12 7

      Dobrá poznámka!
      Bohužel ukazuje na to, že Olayinka ani Kolář nebudou asi úplně pohodoví kluci (jako např. kritizovaný Tecl), aby i jako mazáci skousli své posazení na lavičku z důvodu poklesu formy.
      Mělo by platit, že nikdo není více než klub a pokud to tito (nebo jiní) hráči nedokážou, budou muset bez ohledu na zásluhy odejít.
      Je to tak i v běžném pracovním kolektivu - “toxický” člověk musí odejít bez ohledu na výkony. Dlouhodobě se to vždy vyplatí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 14:07 |  
        23 1

        Já si nemyslím, že Olayinka nebo Kolář jsou nějak toxičtí hráči a že si místo na hřišti vydupou.

        Spíš že Koláře tam trenéři dávají sami, protože vůči němu cítí dluh. Je těžký dát na druhou kolej hráče, který ti tu vychytal velký úspěchy, na hřišti za tebe div neumřel a v létě jsi ho přemlouval, aby odmítl pěknou nabídku ze zahraničí. Ale udělat se to v zájmu Slavie prostě mělo. Kolář má mizernou sezonu a výkonnost nemá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          soze     před rokem 25.04.2022 14:53 |  
          5 0

          Je zajímavé, že nejvíc kritizování jsou teď dva hráči, kteří před časem měli nabídky na přestup, ale vedení je nepustilo - Kolář a Olayinka.
          Ale věřím že správně se rozhodnout jestli nějakého hráče (ze základu) pustit nebo ne, je nesmírně těžké, když každou sezonu hrajeme kvalifikace o Evropské poháry, a náhrada za daného hráče se nemusí chytnout a tím tu kvalifikaci podělat.
          Navíc je tu příklad Součka. jeho odchod se opakovaně odkládal - načež se Suk zlepšoval a zlepšovat a pak odešel za raketu...

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Lunaris     před rokem 26.04.2022 16:14 |  
            1 0

            Olayinka byl na testech v Kodani, ale neprošel zdravotní prohlídkou. Slavia ho normálně pustila.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          bongor     před rokem 25.04.2022 15:44 |  
          4 4

          Já nevěřím tomu,že by Jindra kvůli čemukoliv stavěl horší hráče,To je nesmysl,jde přece především o výkony jeho mužstva a tím o jeho pověst.Spíš může mít frustraci z toho,že každý rok přijde o zásadní hráče a pořád dokola musí dělat z o něco nadprůměrnějších hráčů nové mistry.Do nekonečna to dělat,to musí být pro trenéry záhul na nervy.
          A tak někdy se splete i on.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Marek3     před rokem 25.04.2022 14:01 |  
      17 2

      100%..vyborne napsano. Mam trochu pocit ze letos trenerum chybi sebereflexe. Oli spatnej, brankari take, Lingr na podhrotu a Schranz na kridle spatne volby ikdyz na zaklad maji.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 14:09 |  
        13 0

        Lingra se Schranzem bych určitě nevyčítal. Herně to jsou sice průměrní hráči, ale vynikající produktivitou ten přínos prostě jednoznačně mají.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        SKSVenca     před rokem 25.04.2022 14:30 |  
        12 1

        Schranz se podle mě teda na tom křídle dost zlepšil a nepřijde mi o moc horší než Maso, navíc je mnohem produktivnější. S Lingrem mám trošku problém, jeho produktivita je skvělá, ale zbytek je průměr, za mě tedy super náhradník se schopností rozhodnout zápas, ale ne člen základní sestavy ve většině zápasech.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          daadyy     před rokem 25.04.2022 14:49 |  
          3 0

          Přesně tak, Lingr je takový kvalitní žolík. Docela bych chtěl vidět jeho statistiky, když hraje od začátku a když střídá. Řekl bych, že jako střídající hráč boduje více.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            EdCable     před rokem 25.04.2022 15:27 |  
            6 0

            No, čístě statisticky v lize jo - jako střídající hráč má 81 minut na branku (5 za 404 minut). Ale má to určitý háček:

            Dvě proti Pardubicím (3. a 4. při výhře 5:0) a dvě proti Jablonci (4. a 5. při výhře 5:0). Vítězný gól dal proti Bohemce (na 2:1 při celkové výhře 5:1).

            Při nastoupení od začátku zápasů dával v průměru 1 branku za 161 minut. Osm branek dal v sedmi zápasech a šest z nich lze označit za důležité - vítězné byly proti Plzni (na 1:0 při výhře 2:0), Slovácku (jediný gól), Hradci (na 2:0 při výhře 5:1), Spartě (na 1:0 při výhře 2:0) a Budějovicím (jediný gól). Remízový byl gól proti Plzni (na 1:0 při remíze 1:1).

            Takže bych řekl, že sice více bodů dal jako střídající hráč, ale že důležité branky dává jako především hráč základu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Jeronymo     před rokem 25.04.2022 14:14 |  
      11 13

      Příteli Alanore, přihodím svůj pohled na situaci výše zmiňovanou ohledně brankářů.

      Vezměme to postupně například od derby, kdy bylo ještě vše relativně v pohodě. Kolář odchytal derby s nulou, následný zápas s Lincem doma dostal prostor Mandous. Bylo to tak nastavené, že jeden je na poháry jeden na ligu, protože měl Mandous nějaké karty, tak aby byli oba rozchytaní. Kolář chytá v dále ligu v Liberci, kde prohrajeme a Mandous jde zase do kasy v Linci, kde jsme schytali 4 kusy. Pak dvě ligová kole chytá Kolář a poprvé se v poháru podívá do branky Kolář (Feyenoord), kde dostáváme 3 kusy a z velké části to jde za ním, stejně jako u Mandouse proti Linci. Hned další kolo v lize doma chytá Mandous a dostává důvěru i v EKL, kde udělá největší hrubici tohoto jara. Od té doby zase chytá Kolář a výrazně nechybuje a tak dostává důvěru i v nadstavbě.

      Nehledě na to, že trenéři často zmiňují nasazení brankáře dle typologie určitého utkání. Opravdu si nemyslím, že Kolář je nějakým způsobem v tuto chvíli upřednostněn na úkor Mandouse. Kolář má svoje hrubice proti Ferencvarosi a podobným a Mandous zase proti Feyenoordu a Linci.

      Nemyslím si tedy, že jim to přerostlo přes hlavu a Kolář teď chytá, protože je to kamarádčoft. Vyplynulo to zkrátka ze situace a já bych mu dal důvěru proti Plzni znovu. Práci nohama vidím u Kolyho o štok výš, což proti Plzni bude určitě potřeba (dej bůh, ať se vyvaruje chyb při rozehrávce).

      Jak s vyrovnanou dvojicí brankářů chtějí naložit dále, to ať si vyhodnotí po sezoně. Pokud nebude nabídka na Koláře k odchodu, tak bych zkusil Mandouse udat na hostování, ať chytá a může se vrátit, jakmile Kolář půjde o dům dál.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        SirCohen     před rokem 25.04.2022 14:38 |  
        1 2

        Pěkně zasazené do kontextu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        nedbal     před rokem 25.04.2022 14:53 |  
        20 0

        To ale přece není přirozená situace. Jednička v tomto roce byl Mandous. Chápu, že Kolář je prostě velká osobnost na to, aby dělal dvojku a tak začal dostávat šanci v lize. Z pohledu podzimu to není úplně spravedlivé, jelikož Mandous také začal dostávat šanci, až když Kolář zvoral několik zápasů a nikoliv z toho důvodu, aby si zachytala silná brankářská dvojka. Ale budiž, chápal jsem, že prostě chtějí stavět i Koláře, v té lize. A Mandous to musí nějak zkousnout, vždyť má přece ty poháry, může to brát jakože je to víc. Ale že po lize postavili Koláře i v Rotterdamu, to mě naprosto šokovalo. Je to naprosto nespravedlivý postoj vůči Mandousovi. Ano, hrozně se mu nepovedl zápas v Rakousku, ale jednak to byl jeho první průser ve Slavii a jednak z toho byla prohra, přes kterou se postoupilo dále(na rozdíl třeba od Ferencvárose). Je to něco, jako když v lize vyhraješ 5:3 a brankář ti zaviní dvě branky, prostě nad tím skoro mávneš rukou. Ale naši trenéři toho Linze prostě "využili", aby si tam vrátili Koláře. Jde o to, že Mandous dostal šanci, až když Kolář zkazil asi 5 zápasů, ale Mandous má ten limit - 1 zkažený zápas. Ale je to jen můj dojem, jestli si klidnější když chytá Kolář, tak budiž. Já jsem opravdu klidnější, když chytá Mandous, tam vidím šanci, že nás podrží. U Koláře cítím skoro jistotu, že nás nepodrží, ačkoli vychytal nulu proti týmům jako sparta, které sotva přelezly půlku.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Jeronymo     před rokem 25.04.2022 15:09 |  
          4 7

          Ahoj, díky za tvůj pohled.

          Mandous podle mě na začátku sezony neměl startovací pozici jedničky. Chytal Kolář a podělal nám předkola, podělal nám Karvinou a Budějovice a pak si zlomil žebra a dostal šanci Mandous. Kolář znovu dostává šanci na jaře bez helmy po vyhraném zápase v Turecku, protože se počítá s postupem a chtějí mít oba rozchytané, aby to zase nedopadlo, jako po zápase ve Skotsku.

          Postupem času Kolář začíná dostávat prostor, protože Mandous dělá chyby a ve hře nohama týmu nedává to co Kolář. V tuhle chvíli je minelu schopnej udělat jak jeden tak druhej a je to naprosto normální, každej občas nějakou tu chybu vyrobit musí v situaci, kdy stoperská dvojice je neustálená a na pozici DZ to stejný.
          Proto bych teď dal raději toho Koláře, protože bude přínosnější do hry, což Mandous není a chybu uměj vyrobit oba stejnou. Chyba Koláře na Feyenoordu de za stojící zdí, chyba Mandouse doma jde jen a jen za ním...Nevím ,kdy nám Mandous tak geniálně něco vychytal, aby byl neotřesitelnou jedničkou na závěr sezony.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            kjandourek (admin)     před rokem 25.04.2022 15:41 |  
            6 1

            Já bych jenom trochu poopravil ten sled událostí: Kolářovi v Karviné zlomil žebra hráč, který za minutu vyrovnával na 3:3.... vytýkat mu, že se zlomenými žebry nešel do té poslední mlýnice mi nepřijde úplně fér... pak začal chytat Mandous - odchytal čtyři kola a dva zápasy EKL, mimo jiné i derby na Letné a po prohře tam trenéři vrátili do branky Koláře .... na dvě kola .... ne proto, že by Mandous něco podělal, ale proto, že během repre pauzy ho postihla rodinná tragédie... přijde mi, že fandové v tom sledu událostí úplně vypustili, že jeho žena přišla o ještě nenarozené dítě...

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 11:52 |  
              0 0

              Dobře to jsem upřímně zapomněl. Ale teď je otázka jestli právě v tu chvíli nepotřeboval Mandy spíš podržet a tím, že byl posazen nejdřív bez důvodu a pak po Linci, tak mu to taky mohlo spíš mnohem víc uškodit.

              • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                kjandourek (admin)     před rokem 26.04.2022 12:17 |  
                1 1

                Máme tu nějaký tým trenérů brankářů.... jsou s nimi denně v kontaktu, vidí, jak na tom kdo je.... a určitě spolu mluví.... určitě tam padly miliony dotazů ve stylu: "Jak to cejtíš? Jsi schopen se soustředit, nebo bys teď raději uvítal volnější režim? Zvládneš alespoň lavičku, kdyby se něco stalo s Ondrou?"
                Mě pořád přijde, že z hráčů děláme nesvéprávné loutky a z trenérů diktátory, kteří se nikoho na nic neptají, pouze vlezou do kabiny a nahlásí sestavu...

                • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                  Steve2924 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 14:52 |  
                  0 0

                  Hele u uvědomuješ si, že o to dítě přišel v řijnu a my se tu vlastně bavíme o rotaci na jaře? Normálně jsi mě zmátl.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                    kjandourek (admin)     před rokem 26.04.2022 16:05 |  
                    1 0

                    No... já jsem reagoval na doslovnou citaci Jeronymouse... že Kolář podělal Karvinou a Budějky a pak si zlomil žebra... a vystřídal ho Mandous...

                    Ve skutečnosti to bylo: Kolářovi v Karviné zlomili žebra, Mandous chytal asi měsíc, pak přišli o dítě, tak šel do brány Kolář a po dvou zápasech, kdy se mu moc nepovedly Budějky, zase chytal Mandous...

                    jenom jsem chtěl opravit tu posloupnost :-)


                    Osobně si myslím - ale to je pouze můj názor, který vychází z pozorování toho, jak se ti dva projevují v zápasech:
                    Kolář je sebevědomější, chybu rychleji hodí za hlavu, netrápí se jimi... po gólu zatleská, zařve na spoluhráče a dál to nevypadá, že by se to na něm podepsalo...
                    Mandouse hrubka vezme daleko víc ... viz jak po gólu od Feyenoordu dával hlavu pod dres a tak podobně.... ve zbytku zápasu byl dost rozhozený...

                    Já si myslím, že ti trenéři je znají, vědí to o nich a proto po chybě Koláře spíše podrží a Mandouse raději hned uklidí.... Ono to sice vypadá sympaticky, že si Mandy chybu uvědomuje a je z ní špatný a naopak arogantně, že Koli dělá, jako že se nic nestalo, ale v profi sportu u gólmana potřebuješ spíš aby byl "salámista"... to ty nejlepší gólmani vždycky byli....

                    Ale tohle všechno píšu jenom jako úvahu, jak to na mě působí zvenčí - nemusí to být vůbec pravda...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                      Steve2924 (přítel SN)     před rokem 27.04.2022 12:56 |  
                      0 0

                      No jsme se do toho trochu zamotali. Já to bral právě od těch Budějovic ale to je jedno no :D
                      Já si teda myslím, že pokud jednoho víc podrží a druhého po chybě hned odklidí, tak mu teda psychicky vůbec nepomáhají. A teď se to akorát znova ukázalo, místo aby Mandouse po Linci podrželi, když už ho nahlodali tím, že se začal rozchytávat Kolář tak ho sestřelili, pak museli zase vyndat Koláře, protože je na něm prostě to fyzické manko vidět nejen pod dresem ale i na pohybu a mrštnosti a Mandous se ale díky tomu dostal z formy. A místo aby ho na závěr ligy podrželi, tak do brány radši poslali na finále Koláře a já se bojím bojím (a doufám, že se mýlím), že to nebude uplně to nejšťastnější řešení. Tak uvidíme na konci no... Ale ta kombinace ne úplně natrenovaný golman za nesehranou obranou mě teda děsí.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                        kjandourek (admin)     před rokem 27.04.2022 13:20 |  
                        1 0

                        To je vždycky otázkou, jestli je to tak, jak to vidíš z pozice fanouška....
                        jsou hráči, co z nich vytáhneš nejlepší, když po nich dupeš, jako třeba Kuchta... a oproti tomu jsou jiní, kolem kterých musíš chodit po špičkách... oba mohou být špičkoví, ale musíš ke každému z nich přistupovat jinak... samozřejmě je musíš znát a musíš vědět jak na koho....

                        Zatímco tady se každý tím zabývá, jako kdyby hráči byli jeden jako druhý - ve stylu "podle sebe soudím tebe" každý kouká na hráče jako na sebe a ví, jak by se on sám cítil v kůži toho hráče... ale to neznamená, že ten hráč by zareagoval úplně stejně...

                        Loni jsme měli problém s tím, že jsme měli jednoho gólmana... za ním díra, takže když se zranil, byl tu průser... a každý tady to říkal: "To byla obrovská chyba, že za Kolářem máme jenom mladíka a veterána"... Tak teď máme dva reprezentanty... a naši trenéři se s tím učí pracovat stejně, jako kdokoliv jiný s novou situací v práci...

                        Já to jenom odhaduju podle několika indicií: Kolář když udělal velkou chybu, většinou se hned oklepal: Genk (chyba na 0:1, nakonec 4:1), Mydtjiland (po nejistém vyběhnutí soupeř srovnal na 1:1, vzápětí chytil penaltu - ta se sice opakovala, ale tu první prostě čapnul), Ferencvároš (za gól na 2:0 z penalty nemohl a v odvetě měl nulu).... po gólu od Rangers doma si ani moc nepřipouštěl, že by to mělo jít za ním, což mu u hodně lidí uškodilo, ale ono je to asi potřeba... nepřipouštět si chyby....
                        proti tomu Mady pustil blbý gól v Linzi na 2:3 a vzápětí dostal další dva... pod gólu od Feyenoordu se tam málem rozbrečel, což sice vypadá lidsky a sympaticky, ale může to narušit sebevědomí a soustředění...

                        Já si prostě připouštím, že Mandy po chybě potřebuje delší čas na srovnání se a nabrání sebevědomí, než Kolář.... netvrdím, že to tak musí být, ale říkám si, že je to možné vysvětlení.... a to nemluvím o tom, že tu taky může hrát roli zdravotní stav... na každém tréninku si může gólman udělat něco malého, co jej nelimituje tolik.... kdyby byl jenom jeden, tak jde chytat se sebezapřením a neřeší to.. naražený bok, pochroumaný prst, lehká teplota.... s tím vším jde gólman chytat, když není zbytí.... ale když má trenér dvě možnosti, tak může i díky tomu nasadit konkurenta.... teď jsme třeba slyšel, že před Hradcem měl Mandy teplotu...

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 15:19 |  
        10 3

        Na mě to působilo a i zpětně působí, že to s těmi ŽK byla jen obezlička pro media a cíl byl prostě dostat Koláře zpátky do branky za každou cenu. A Mandousovi chyby v Linzi, byť nebyly nikterak tragické, byly taky hned využity aby i na poháry šel Kolář a jak se čekalo tak se taky hned odvděčil... Celé tohle točení ale totálně nabouralo přípravu golmanů na zápasy, kdy neměli do poslední chvíle vlastně vědět, kdo bude chytat a dozvídali se to den nebo v den zápasu. Když chceš po golmanovi TOP výkon tak ho musíš taky TOPově připravit. A to ve chvíli kdy se začne golmanama točit dělá podstatně hůř. U golmana je hlava strašně důležitá, protože má v zápase dlouhé pauzy, kdy se pro něj nic nedějě ale on musí mít v hlavě čisto a nesmí začít přemýšlet nad blbostma, protože jak se začne rozptylovat tak se nemusí včas přepnout a třeba se mu střenou myšlenky v nejméně vhodnou dobu... a pak se ukopneš nebo se pro přímák složíš jak lachtan...
        Na Mandousovi se to bohužel podepsalo víc, protože vlastně byl posazen za nic, z nějakého pofidérního důvodu ŽK a musel by být hooodně silná osobnost aby si ani malinko nepřipustil, že vlastně je uplně jedno jak chytá protože i kdyby se přetrhl tak stejně bude Kolář jednička. Taky Mandous začal chybovat až když ta rotace začala. A tohle je obrovská chyba realizáku. Rozbili fungující tým v nejméně vhodnou dobu. Tak doufám, že se jim to podaří ještě spravit. Schopnosti na to mají.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Edof     před rokem 25.04.2022 18:41 |  
          1 3

          Nebyly tragické?
          To teda byly a hodně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:25 |  
        14 2

        Já bych začal už tím podzimem, kdy Mandous dlouho čekal na šanci navzdory opakovaně slabým výkonům Koláře. A tu pozici si musel těžce hájit, i když chytal skvěle.

        Už z toho pohledu mi přišlo trochu nešťastné, že byl na derby Mandous posazen (rozchytání Koláře proti Bohemce kvůli možným kartám beru jako rozumné), ačkoliv nezdar v tom pohárovém za ním šel asi jako za posledním, když vychytal dva samostatné nájezdy z ideální pozice (porovnejte s těmi včerejšími úhlovými na Koláře). Ale ok, beru to. Trenéři chtěli dát impuls, Kolář má se Spartou výbornou bilanci a vyšlo to. Ale jisté zrnko nedůvěry vůči Mandousovi v tom cítím i vzhledem k tomu podzimu.

        Pak Mandous podělá zápas v Linci a hned ztrácí místo jedničky po jediném špatném výkonu, co tu je. Jaký rozdíl oproti podzimu a Kolářovi. Jak má Mandous cítit důvěru po takovém kroku? Kolář následně na Feyenoordu potvrdí, že na to nemá a když tam dáme zpět Mandouse, tak už je natolik nahlodán, že zápas zkazí zase. Kolářovým včerejším zápasem se pak zase dostáváme do kolečka. On na to nemá, ale můžeme věřit, že to Mandous zvládne po takových veletočích a chybách? Nezáviděníhodná situace, do které se trenéři dostali sami.

        Nesouhlasím, že má Kolář lepší hru nohama než Mandous. Jsou v tom minimálně vyrovnaní, spíš Mandous reaguje rychleji (nebo má lepší techniku), takže málokdy nechává rozehru dojít do infarktových momentů. Trenéři argumentují, že Kolář je lepší ve vybíhání na centry. Nevím, nepřijde mi to jako jeho silná stránka. Ale to ani u Mandouse. Oba jsou v tomto směru maximálně průměrní, top v tom byl Pavlenka. Plus Koláře je v jeho výborných výhozech. Mandous je v této sezoně určitě lepší (je to jasně vidět i ve statistikách) při samotném chytání.

        Druhá a nutno dodat, že relevantní, je i verze, že Mandousovy chyby nejdou na vrub nedůvěře a tahům trenérů, ale jeho kvalitě, která by reálně nebyla tak vysoká, jak předváděl na podzim. Tedy že by hrubky udělal, i kdyby měl pevné postavení jako jednička. Vyloučit se to vzhledem k jeho minulému jaru v Olomouci nedá, ale já se vzhledem k Alešově vynikající výkonnosti v průběhu celého podzimu jednoznačně přikláním k první verzi, tedy že Mandouse podělali trenéři protežováním Koláře.


        Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 15:28) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Lunaris     před rokem 25.04.2022 15:56 |  
          4 13

          Kolář má zcela jasně lepší hru nohama, a to píšu jako někdo, kdo před odvetou s Feyenoordem chtěl, aby chytal Mandous. Pak jsem dostal náležitou facku. Kolář dokáže rozehrát na delší vzdálenost, vyslat spoluhráče rovnou do útoku. Stačí si vzpomentou na loňské SF poháru na spartě. Podle mě Kolář vidí lépe hřiště a dokáže hřiště lépe otevřít pro spoluhráče. Mandous taky nehraje nohama špatně, ale na téhle úrovni to nemá. Kolář oproti němu navíc lépe reaguje na náběhy protiháčů za naší obranu, což se třeba ukázalo proti Zlínu teď doma, kdy včasným výběhem několikrát podržel stopery chybující v rozehrávce.
          Jinak si osobně myslím, že tohle proklamované nahlodání Mandousova sebevědomí tím, že není jasnou jedničkou, se noříme do hlubiny spekulací. Můžu napsat, že on ani nepočítal, že tady bude pořádně chytat, což sám někde říkal v rozhovoru. Není tedy důvod se domnívat, že ho střídání s Kolářem má nějak psychicky deptat. Všichni ti hráči mají svoje ego, ale není důvod se nějak psychicky sypat, když jde do brány ten druhý. Taky si takhle můžu teoretizovat, k faktu to může mít úplně stejně daleko jako to, co si myslíš ty. Jeronimo píše dobře to, že spoleh teď není ani na jednoho gólmana, ale vzhledem k lepší hře nohama dává větší smysl do brány Kolář proti Plzni. Osobně si to myslím taky.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 16:07 |  
            2 0

            Hele, s tím klidně můžeš mít pravdu a je to zajímavý postřeh, že Kolář má lepší ty dlouhý výkopy. Já to bral hlavně jako tu kombinaci na krátko se stopery pod tlakem, v čemž mi Mandous připadá rychlejší a jistější.

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Lunaris     před rokem 25.04.2022 16:54 |  
              1 5

              Nemyslím si to. Podle mě se Kolář snaží najít to konstruktivnější řešení, tudíž se víc dívá okolo sebe a dopředu, jestli to nemůže dát někomu na delší vzdálenost, z čehož pramení i ta jeho zdánlivější pomalost v rozhodování. Tím jde Kolář samozřejmě do většího rizika.
              Já se na to taky kolikrát nemůžu dívat a z tribuny po něm řvu, ať to nakopne do prd*le. Pokud to ale zvládne dělat bez kiksů, tak je to přínosnější. Otázka pak je, když má období, kdy ty kiksy dělá, jestli to má smysl. Poslední dobou ale chybuje víc při zákrocích na čáře, než při rozehrávce.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          p!erreCORE     před rokem 25.04.2022 22:40 |  
          0 0

          Chtěl bych se vyjádřit k té rotaci a k tomu, že ke to možnou příčinou špatných výkonů brankářů (zejména tedy Koliho).
          Já nad tím přemýšlím už mnoho týdnů, co se to tu řeší a zdá se mi to takové přehnané. Jdu pro srovnání do NHL, kde si rok co rok trenéři několika týmů lebedí, že mají vyrovnané brankáře a veřejně prohlašují, že nemají jedničku a dvojku. A ti brankáři se vážně střídají, prohlašují, že jim to neva a hlavně chytají skvěle.
          Já teda vím, že hokej se hraje s hokejkama, ale myslím, že srovnání je to v pořádku. Proto mi přijde to svádění na rotaci brankářů jako nesmysl a hlavně si myslím, že i trenéři to špatně uchopili, když od začátku prohlašovali, právě, že máme dva vyrovnané brankáře A nemohli si to vynachválit.. ale v poslední době mi ohledně nich přijde ta situace taková napjatá i u trenérů.


          Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 22:41) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Radek097 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 07:59 |  
            0 0

            Za mě srovnáváš nesrovnatelné. Jsou to odlišné sporty s jinými nároky.
            V NHL se hrají i 2 zápasy během 24 hodin, do toho započti náročné cestování a hodně zápasů. Kdyby to nechali na jednom brankáři, tak jim po chvíli odejde. Protože to není v lidských silách.
            Lepší by byl příklad ve fotbale, kde ti dva brankáři mají podobný počet startů.

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              p!erreCORE     před rokem 26.04.2022 10:50 |  
              0 0

              Je mi jasný, že je to srovnání trochu na sílu, na druhou stranu ono, když je v týmu jasná jednička, odchytá s playoff klidně k osumdesáti zápasům. Zatímco druhý brankář a to nepočítám ještě třetího do party, třeba jen dvacet. To je rozdíl významnej, proto jsem se o tom zmínil. Jde mi hlavně o tu "psychickou pohodu", kdy jsem za 25 let, co sleduju zámořský hokej ani jednou nečetl stesky po tom, že to brankářům dělá bordel v hlavě.. ale možná je to opravdu tím rozdílem ve sportech, nevím, nehádám se :)

              • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                Steve2924 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 11:50 |  
                0 0

                Já už teda NHL delší dobu nesleduju ale co si vybavuji, tak ano, byly týmy, kde měli vyrovnanější dvojici a ta se v základní části nějak pravidelně střídala. Ale jak už tu bylo psáno, to se bavíme o 60+ zápasech často s rozdílem sotva 24hodin. A hokej se hraje trochu jinak, na hřišti se točí během zápasu kolem 20 hráčů. Jsou tam častější absence kvůli zdravotním potížím (je to víc kontaktní a víc zápasů)
                Ale taky si všimni, že na play off už je většinou i z té vyrovnané dvojice jednička jasná. Je to prostě o načasování výkonnosti a formy. A NHL je nějaká základní část, kde jde jen o to dostat se do playoff a tam musí ten tým šlapat. A tam už se většinou veletoče s golmany nedělají a i když ten střídá v zápase tak se často brzo zase do brány vrací.
                Problém ve Slavii je ten, že veletoče s golmany začaly před finále sezóny. Nejdřív byla jasná jednička Kolíř i přes chyby, pak díky zranění Mandous a pak najednou střídání nejdřív údajně kvůli karetnímu ohrožení a ted v postatě po každé chybě. A to se prostě nezvládlo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        bongor     před rokem 25.04.2022 15:48 |  
        0 1

        Hlavně řekni,koho bys navrhoval do kasy,aby byl lepší a cenově dostupný.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      nedbal     před rokem 25.04.2022 14:30 |  
      17 0

      Koláře a Olayinku ještě spojuje ten aspekt, že se prošvihl jejich přestup. Klub cítí, že za ně už nedostane tolik, co dříve asi mohl a tak se je iracionálně snaží co nejvíce ukazovat, aby se zase vrátila jejich cena, byť to má naprosto opačný efekt.

      Kolář, Mandous. Tam je strašně znát, že bude vždy preferován Kolář. Když to jen trochu půjde, vždy dostane přednost Kolář. Mandous musí být jednoznačně lepší a Kolář jasně špatnej, to je jediná situace, kdy trenéři postaví Mandouse. I ten vztah s Tvrdíkovou dcerou, jakkoli je to vlastně bulvární téma, tak chtě nechtě tohle preferování prostě utuží.

      Svým způsobem nás Mandousova chyba s Feyenoordem(která podle mě také pramení z toho, že v Rotterdamu dostal naprosto nesmyslně přednost Kolář) může stát mnohem víc než vyřazení z pohárů, neboť je to alibi pro trenéry, aby sezónu dochytal Kolář.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      provit     před rokem 25.04.2022 14:55 |  
      20 0

      Ještě bych doplnil místy až katastrofální střídání a skladbu lavičky. Proč jsme včera na tragické bránění v první půli nereagovali příchodem Kudely nebo soubojového Hromady? Proč šel proti Feyenordu dolů Ousou a ne naprosto zřetelně vyčerpaný Kacaraba? Proč proti Plzni po střídání Chorého přišel na hřiště Plavšič a ne třeba Kačaraba? A to proč, jsme včera měli na lavičce stopera a 3 SDZ, přičemž úplně mimo zůstali techničtí Madsen nebo Oscar, to taky moc nechápu. A dalo by se pokračovat...

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        mirda     před rokem 25.04.2022 18:06 |  
        12 1

        Tak Gadži včera nestíhal od první minuty, nestačil rychlostně, silově ani ve vzduchu. Ve 20. minutě měl jít ven, dalo se to ještě zachránit. Že si ho to nechali vyžrat trenéři až do 72. minuty nechápu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Leksel     před rokem 26.04.2022 15:07 |  
          0 0

          On i kdyby stíhal, tak když jsem viděl, jak při rohu stojí u o hlavu vyššího hromotluka Vašulína, tak by to stejně nebylo o moc lepší. Chybí mu forma i centimetry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Steve2924 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 15:08 |  
      10 1

      Napsal jsi to skvěle. Nemá smysl abych psal to samé. Jen k tomu dodám, že směrem ke Kolářovi a Olayinkovi to bude hodně o tom, že jsme je trochu předrželi a teď je potřebujeme prodat a když budou sedět na lavičce tak se neprodají dobře a nedostane ani klub ani hráč odpovídající finance. Problém je, že se o to snažíme dost na sílu i přes evidentní neformu. Kdyby se to tolik netlačilo a raději se energie věnovala důvěře v Mandouse a prostoru pro Sora na křídle místo Olayinky myslím, že v dlouhodobém měřítku bychom vydělali víc. S Mandousem by byli lepší výsledky a Sora draze prodáme. Místo toho máme narušené klima v kabině a ztrácíme zbytečně zápasy. Ale je možné, že tohle neni jen problém trenéru a ty příkazy jdou odjinud (i když to nikdo nepřizná)

      Co ale trenéři dělají se stopery to mě fakt hlava nebere. Snad i trenér okresním přeboru ví, že sehraná stoperská dvojice je nejdůležitější a my si ji na finále sezony totálně rozbijeme. A korunujeme to prvním zápasem finále, kdy nasadíme dva hráče co spolu snad nikdy nehráli. To bylo podle mě totální podcenění soupeře, o kterém ale víme, že hraje otevřený fotbal s rychlým přechodem do útoku...

      Odstřelení Madsena mi taky hlava nebere.

      Asi hlavní problém ale je, že vlastně nemáme osu týmu přes všechny řady jako tomu bylo předcházející 3 sezony. A nedokázali jsme ji za celou sezonu najít. I díky tomu, že když jsme ji skoro našli tak jsme ji při první příležitosti rozbili vracejícími se hráči z marodky.

      myslím, že když srovnám sestavy Podzim - Jaro - Nadstavba tak je to asi dost vypovídající

      Mandous
      Bah Osou Holeš Bořil
      Ševčík Samek
      Masopust Stanciu Schranz
      Kuchta

      Mandous
      Masopust Ousou Kačaraba Jurásek
      Hromada Holeš
      Lingr Madsem Olayinka
      Tecl

      Kolář
      Bah Hovorka Kačaraba Jurásek
      Holeš Provod
      Schranz Lingr Olayinka
      Fila

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Lunaris     před rokem 25.04.2022 16:31 |  
      7 4

      Mistrovské tahy se sestavou i přestupy… podle mě je třeba si uvědomit, jaká je celou dobu personální situace v kádru, stavy zraněných hráčů a počty a sled zápasů, které hrajeme. Sám jsi v prvním odstavci zmínil několik hráčů, kteří se tu ukazují zatím ve velmi dobrém světle, Sor nám vykopal desítky miliónů v Konferenční lize a jeho „drahý“ přestup se tím už zaplatil. Jurásek je jeden z mála použitelných ligových hráčů na post levého beka, se kterým se třeba sparta pere už několik let a v Plzni by tam doteď nastupoval čtyřicetiletý Limberský, kdyby se nerozhodl skončit. Rezervy Juráska dozadu trenéři vidí.
      Vazby, které měly trenérům přerůst přes hlavu. Do kabiny nevidím, ale z toho, co čtu různé rozhovory, tak jsem pochopil, že trenérský tým není Trpiš a jeho přikyvovači, ale jak Köstl, tak Houštecký, tak Štěpán Kolář jsou osobnosti, které nějak vidí fotbal a svůj názor neváhají Trpišovi říct a klidně se s ním o tom pohádat. Údajně tyto výměny názorů probíhají poměrně často. Z toho důvodu se mi trochu příčí mluvit o oblíbencích, protože nevěřím, že by Trpiš byl natolik dominantní osobností trenérského týmu, že by názory ostatních válcoval a tlačil na hřiště nějaké svoje oblíbence. Já myslím, že trenéři vidí ty nedostatky, např. Koláře. Ale zároveň vidí i ty přednosti, o kterých píšu níže. On není teď ani náhodou jistota jako na Barceloně, ale to teď není ani Mandous, kterého jinak taky vidím jako výborného brankáře. A tady se prostě více než kdy jindy uplatní ono příslovné, že po bitvě je každý generál. Já chtěl Mandouse proti Feyenoordu, tak ho tam Trpiš dal a vyslyšel přání hodně fanoušků. Dopadlo to neslavně. Tak tam dal zpátky Koláře. On hovoří o typologii gólmanů do jednotlivých zápasů, což určitě hraje roli, ale vidím to i tak, že svoje rozhodnutí musí nějak obhájit před novináři a fanoušky, tak říká tohle. Oba ti brankáři nechytají teď dobře, dělají chyby, trenér se ale musí nějak rozhodnout, tak teď sází na zkušenost Koláře s těžkými zápasy a jeho lepší rozehrávku a výběhy. S těmi centry bych taky byl opatrnější, ale pokud si to Trpiš myslí, tak ok.

      Hovorka podle mě doposud hrál po návratu dobře. Udělal chyby v rozehrávce proti Zlínu, ale jinak nebyl důvod se domnívat, alespoň teda já jsem se nedomníval, že by měl zrovna on něco podělat. V rozehrávce byl v předchozích zápasech nejlepší, dokázal hru zrychlit dopředu. Dozadu kiksy nedělal. Zrovna u něj bych Trpišovi nic nevyčítal. Snaha o jeho zapojení do týmu je podle mě logická, když vezmeme v úvahu, jak často musel na tomhle postu zaskakovat Holeš, u kterého to nakonec vyústilo ve zranění na Feyenoordu.

      Olayinka sice není znamenitý driblér, ale že by si zasloužil až takový nátěr, si taky nemyslím. Přiznám, že jsem zápas s Hradcem neviděl, protože je to moc pro moje nervy, takže se nechci pouštět do tohoto zápasu, ale celkově Olayinka na hřišti pracuje, není alibistický a je i celkem produktivní. V lize má snad 6 gólů nebo kolik. Koho tam dáš místo něho? Plavšiče, který do hodně zápasů z důvodu zranění nemohl nastoupit? Sora? Není on spíš right winger? A máš ověřeno, jak tahá dozadu? Jinou alternativu tam nevidím. Může to hrát samozřejmě i Oscar, ale ten žádnou oslnivou formu neukazuje, podepsal se pod naše ztráty v Ostravě a Karviné a spíš má problémy sám se sebou.

      Osobně na teorii o oblíbencích nevěřím. Máme hodně hráčů, všichni by chtěli hrát, ukočírovat to je složité. Myslím, že to Trpiš a spol. dělají dobře. Kdyby to přece bylo tolik o oblíbencích, tak nedochází k tak masivnímu točení sestavy po celou sezónu. Alarmující je počet gólů a červených karet, které na jaře sbíráme, ale na druhou stranu 73 bodů po 30 kolech jsme nikdy neměli. Souhlasím s tím, že teď už je třeba upřednostňovat skutečně áčkovou sestavu a vykašlat se na točení sestavy, protože nám odpadly anglické týdny. Teď to musí odehrát opravdu ti, kteří mají největší důvěru trenérů.


      Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 16:31) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Dennis     před rokem 25.04.2022 19:16 |  
        2 2

        Hezky sepsáno, souhlasím se vším. Teď je potřeba, aby trenér trefil áčkovou sestavu a dohráli jsme to v této optimální sestavě. Na chyby už bohužel není prostor.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 22:13 |  
        1 0

        Vždy máš k někomu blíž a k někomu dál, to je tak v každém kolektivu. Já mám taky nějaké hráče Slavie radši než jiné a to je neznám osobně, ale někdo si mě získal (výkon na hřišti, jejich příběh, apod.) Stejně tak si trenérský tým vytvoří k některým hráčům bližší vztah a k jiným ne. Což se pak může projevit na nominaci, zda bude na lavici anebo tribuně, větší trpělivost s ním pracovat apod.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Karel13     před rokem 25.04.2022 17:25 |  
      3 2

      Tady bych parafrázoval staré arabské přísloví : "Madsen stojí a ostatní se točí dál" . A něco podobného jsem vnímal u Zeleného ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      lukas6novak     před rokem 26.04.2022 09:20 |  
      0 0

      Jsou věci s kterýma nesouhlasím jako například že bych chtěl vidět víc Madsena, Olayinka by měl dostat víc volna a nehrát vše a to by mu podle mě pomohlo. Moc velká rotace na stoperech a v bráně. Ale na druhou stranu dost těch věcí je kolikrát vynucených. Rotace golmanů byla velká ale kolikrát byla změna nucená a kolikrát byl dokonce Sirotník/kovář na lavičce. Rotace stoperů je až moc velká ale podle mě to dost souvisí s tím že Ousouovi potřebují dát volno protože z hráče co chtěli pomalu poslat na hostování byl snad 2 nejvytíženější hráč týmu. Kúdela podle mě není ready na plnou zátěž a spíš ho trochu šetřili na derby jinak nechápu proč nehrál a Hovorka s Kacharabou jsou jak den a noc takže s nima to je těžší

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 12:13 |  
        0 0

        Jediná vynucená rotace brankářů byla když si Kolář zlomil žebra.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          lukas6novak     před rokem 26.04.2022 12:47 |  
          0 0

          1) Kolář po karviný žebra 2) Pak 3 zápasy zranění na konci podzimu ale ok beru tam by Mandous chytal i tak 3) Kolář na jaře po prvním zápase s bohemkou kde vychytal nulu další 2 zápasy nebyl ani na lavičce 4) Mandous na podzim seděl 4 zápasy potom co se mu stalo v rodině a pak na jaře v 2 zápasech nebyl ani lavičce. Takže cca 13 zápasů kdy byl jen jeden z nich. Jinak podle mě do zápasu s linzem ta rotace fungovala a pokud dopředu věděli že odchytají každý nějaký zápasy nevidím problém. Ale pokud to bylo jen jako reakce na chyby tak to není moc štastné ani na psychiku

  3. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    jschr     před rokem 25.04.2022 13:54 |  
    9 1

    Příteli Alanore, jak včera v diskusi, tak tady v hodnocení píšete přesně to, co si taky myslím. Až na Vaše hodnocení rozhodčího. Ovšem já jsem vycházel jen z toho, co jsem viděl z hlediště stadionu. Neprohlížel jsem záběry kamery. Nicméně jsem si myslel, že alespoň některý zákrok v pokutovém území rozhodčí mohl prověřit u videa a některý z faulů na naše hráče mohl být odměněn žlutou kartou. Takže jsem Vám vděčný za vaši poznámku k rozhodčímu, protože jeden důvod mého včerejšího naštvání pominul. I tak jich zůstává hodně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 14:00 |  
      17 0

      U rozhodčího bylo nejdiskutabilnější nevyloučení Hovorky. Tam to bylo minimálně 50/50 a já jsem obecně zastáncem udělování více karet v naší lize, aby se dalo hrát útočně. Byl to sice nechtěný zákrok, ale zezadu a zastavení slibné akce.

      Penalty na nás tam za mě nebyly. Občas sice nějaký kontakt byl, ale nic zásadního. A občas mi to naše padání přišlo až nedůstojné. Typicky tomu hodně přidávají hlavně Olayinka s Bahem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        SirCohen     před rokem 25.04.2022 14:35 |  
        2 9

        Ten zákrok Hovorky, jak se ho téměř nedotkl rukou a hradečák se pak kopl do vlastní nohy? To neměl být v prvé řadě ani faul :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Marcelo10     před rokem 25.04.2022 15:12 |  
          5 2

          Tam ale nešlo vůbec o ruku..Hovorka mu brnkl o nohu a kvůli tomu se pak kopl do vlastní nohy. Jasná ŽK a tím pádem i ČK pro Hovorku.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Steve2924 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 15:31 |  
            4 0

            to brnknutí o nohu ale bylo vidět asi jen lupou. Tohle byl typicky nafilmovanej skok, kdy hráč cítí kontakt tak si kopne do vlastní nohy a jde k zemi. Za mě tohle nebyl faul natož faul na žlutou potažmo červenou kartu

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:36 |  
              3 1

              Já myslím, že ho Hovorka fakt brnkl, protože ani výrazněji neprotestoval proti faulu a vypadal, že se spíš modlí, aby nešel ven. Je ale pravda, že ten kontakt byl "mikroskopický" a nezřídka se ani nepískne faul. Ale v situaci, kdy ten hráč jde do šance, se to podle mě pískalo správně. A klidně za to mohla být karta. Na druhou stranu jimi rozhodčí celkem šetřil i na druhé straně a pro Hovorku by to po té smolné ruce bylo hodně kruté. Každopádně si tam ale počínal nešikovně a vyloučení viselo na vlásku.


              Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 15:38) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                SirCohen     před rokem 25.04.2022 15:43 |  
                4 0

                Nohama se dotkli. Ale za situace, kdy se Hovorka snažil soupeři uhnout. To má být faul? Jen proto, že je to těsně před pokutovým územím? Na půlce by to faul nebyl?

              • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                Karel13     před rokem 25.04.2022 17:18 |  
                1 3

                Díval jsem se na to zpomaleně a karta mohla být. Pro Hradečáka, který ten pád skokem krásně nafilmoval ...

              • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

                Steve2924 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 12:17 |  
                0 0

                Spíš mi myslím, že je dost inteligentní na to aby pod ŽK zbytečně nedal sudímu šanci mu dát druhou, když ví, že další zápas je Plzeň tak se prostě nehádal. Ale z jeho výrazu bych spíš taky tipoval, že si kontaktu ani nebyl vědom. Nemám tohle simulování rád, tohle to zakopnutí o vlastní nohu ruce hore a skok plavmo...

  4. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Marek3     před rokem 25.04.2022 13:57 |  
    6 9

    Promin Alanore, ale vyspely fotbal rozhodne nepredvadime. Za mne vyspely fotbal znamena vyvazeny vykon do utoku a obrany s velkou davkou zodpovednosti a schopnosti udavat a kontrolovat prubeh zapasu. Tyto prvky v nasem fotbale ted chybi, naopak je vidim na strange Plzne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 14:02 |  
      16 0

      Včera to od nás fakt vyspělý výkon nebyl. Ale já mluvím o celé sezoně, ne o jednom nepovedeném zápase. A celkově hrajeme mnohem vyspělejší fotbal než Plzeň. Ta má ale aktuálně lépe vyprofilovanou kostru mužstva a rozdílového brankáře s útokem. Při jejich možnostech klobouk dolů před Bílkem, ač mi jeho filosofie sympatická není.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        bongor     před rokem 25.04.2022 16:02 |  
        2 3

        Plzeň má kostru mužstva ze které se neprodává.My jsme letos prodali nejlepšího záložníka ligy a střelce,jakého jsme
        pár sezon neměli.Zajímalo by mě,jestli s tím JT projevil souhlas,nebo mu je prostě prodali s tím,že potřebujeme peníze.Jedno nechápu,proč pitomá plíseň může sehnat super bohatýho Američana a my místo toho prodáváme hráče,kteří nám teď viditelně scházej.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 16:18 |  
          3 0

          Plzeň ještě žádného majitele nebo investora nesehnala, ač to měla mít uzavřené v minulém roce.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          lukas6novak     před rokem 26.04.2022 09:40 |  
          0 0

          Tohle je trošku úlet za mě. U Slavie taky musíš brát trošku kontext toho že to mohla být poslední šance prodat líp Stancia ( pokud se vědělo že se smlouva nejspíš neprodlouží) a u Kuchty to bylo o jeho nastavení a můžeš si říct jak dlouho je schopná Slavia Kuchtovi zatrhávat přestup aby to nebylo kontraproduktivní pro všechny? A třeba díky tomu si Slavia naopak koupila Juráska, Sora , Filu. Zatímco Plzeň sice nikoho neprodala ale jede all-in protože Šádek to už nezvládá financovat a titul je velká berlička k prodeji který je jediná možnost Plzeň udržet nahoře podle mě. Sice udrželi kostru ale taky kádr dost osekali kvůli ušetření peněz a nikoho nekoupili. Takže buď nový majitel a nebo bude v létě velký výprodej podle mě

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      lukas6novak     před rokem 26.04.2022 09:33 |  
      1 0

      My a Plzeň jsou 2 rozdílný světy podle mě. 1) Plzeň postavila svůj styl čistě na ligu a my spíše na evropu a podle mě to tak nějak ilustruje i letošní sezónu. 2) Jak v lize tak v evropě dávame hodně gólů a když potkáme v evropě tým co chce hrát fotbal tak na ty zápasy se kouká krásně ( a i výsledky byly) zatímco Plzeň hraje účelně ale často nekoukatelně (funguje jim to v lize ale zajímá mě jak jim to s tímto půjde v evropě) 3) S ohledem na celou sezónu bych řekl že máme lepší útok. Ano Plzeň je lepší v dobývání díky 2 věžím ale je to takový že oni dají většinou 1 gól ale málokdy jich dají víc takže jakmile inkasují mají problém. My se sice trápíme proti bloku ale často dáváme 2-3 góly+. 4) Faktor Staněk který teď chytá nesmysly a je suveréně nejlepší brankař ligy.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    MarekB98     před rokem 25.04.2022 14:16 |  
    8 2

    Dal jsem dvojku Kačarabovi, Hovorkovi a Olayinkovi. A nikdo nemá vyšší známku než pětku.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    honza304     před rokem 25.04.2022 14:33 |  
    3 2

    No, já jsem dal Kolářovi dvojku, ve srovnání s Vízkem toho moc nechytil. Ještě mám poznámku k Sorovi, v lize se neprosazuje, v MB hrál kolem našeho vápna a nedostával se do útočných náběhů. To si myslím, že je asi hra podle pokynů z lavičky, nebyl jsem u toho, co mu trenéři říkají, ale na můj vkus hraje v lize moc vzadu. Proč??

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      daadyy     před rokem 25.04.2022 14:44 |  
      4 6

      Kolář tam i nějaké šance chytil. Dvojka je pro něj podle mě zbytečně přísná.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    daadyy     před rokem 25.04.2022 14:42 |  
    14 4

    Pro příště posadit Oliho. Na křídle by ho mohl vystřídat třeba Sor. Místo hovorky dát Kúdelu a ten věřím, že si ukočíruje Ousoua. Místo Koláře (toho poslat do fitka, je to fakt špekáček) Mandouse. Snad se chytne Holeš a u Proviho to snad byl jen zápas blbec.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Pedro50     před rokem 25.04.2022 14:50 |  
    9 0

    Dobré hodnocení. Mě připadá že jsme oproti dřívějším sezónám fyzicky slabší a nevyháváme osobní souboje ani hlavy, pořád jenom padáme a často je to problém že i obránci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      daadyy     před rokem 25.04.2022 14:56 |  
      4 1

      Je pravda, že od Simona a Míši se hráči soupeřů odráželi jak od zdi :)

  9. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    lantsmit     před rokem 25.04.2022 14:51 |  
    3 5

    Hodnocení trpí obvyklým nešvarem... Komentář k jednomu či více hráčům si protiřečí s komentáři k jiným... Pro příklad nemusíme chodit daleko. Ačkoli žádný ze záložníků, kteří jsou k tomu primárně určeni, stoperům "neodvedl potřebný servis", mohou za to sami stopeři, že "propadali a v těžkých soubojích s útočníky domácích tahali za kratší konec." Všichni jsme to viděli, odborníci to rozebírali ve studiu i dnes v novinách, že na stopery chodil soupeř v přesile 2:1 nebo 3:2, ale my jim dáme dvojku a trojku, že si s tím nedokázali poradit...

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:05 |  
      3 0

      To si ale přeci neodporuje, že to nešlo stoperům a zároveň ani záložníkům či bekům. Stopeři zmatkovali a propadali i v situacích, které v pohodě mohli a měli zvládnout.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        lantsmit     před rokem 25.04.2022 15:13 |  
        1 4

        "v pohodě měli zvládnout"? situace 1 na 2 nebo 2 na 3? A i kdybychom připustili, že ano, tak proč mají oproti defenzivním / box-to-box záložníkům poloviční známky? Nemohu se ubránit dojmu, že to je hodnocení podle počtu vstřelených nebo přítomnosti u inkasovaných branek. Z hlediska příčiny a následku jsou jednoznačným a daleko větším viníkem vzniklých problémů v naší defenzivě ti záložníci. Ti primárně způsobili to, že se na stopery řítily situace, které běžně neřešej a ani se řešit nedají. Ano, hrajeme na riziko, chceme to po stoperech a oni to velmi dobře zvládají.. Ale to je riziko 1 na 1, nikoli hra v neustálém podčíslení, kdy ještě museli ty tři nahánět na relativně dlouhém hřišti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Steve2924 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 15:33 |  
          6 0

          co třeba situaci před 3 golem, kdy tam kolem Kučery byli 3 naši hráči a jak to dopadlo? Jak v přípravce....

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            lantsmit     před rokem 25.04.2022 15:41 |  
            0 3

            myslíš, jak se balon po souboji Provoda s Kučerou balou odrazil nezaviněně od Hovorky a Provod pak nestíhal reagovat na pohyb Kučery? To jde taky za stopery? A i kdyby, byla to typická situace a hlavní problém našich defenzivních problémů? Nebyly to spíš právě ty brejky, kdy byli hradečtí neustále v tom přečíslení?

  10. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    rfslavia     před rokem 25.04.2022 15:01 |  
    10 0

    odhlidnu od opakovane mizernejch vykonu par hracu, tak me absolutne chybi plan B
    treba co predvedli s Unionem v lize vubec neexistuje, hrajeme neustale to sami rozestaveni, porad stejne pomala rozehravka odzadu pres brankare....


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 15:02) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:09 |  
      5 2

      To mě taky trochu mrzí. Myslím si, že by se občas využilo i rozestavení 3-5-2 na vhodného soupeře. Navíc bychom byli i obecně méně čitelní. Přitom Trpiš zrovna o tomhle při příchodu mluvil, že by to chtěl secvičit.

      Jako minimum bych považoval secvičení hry do hlubokého bloku s vysokým útočníkem. To by měla být nutnost a ani to jsme zatím nedokázali a hrajeme pořád stejně. Na druhou stranu je třeba říct, že ta naše základní hra splňuje velmi přísná měřítka a de facto bez časového zpoždění kopíruje moderní trend.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      lukas6novak     před rokem 26.04.2022 09:45 |  
      0 0

      To bych uplně neřekl. Minimálně proti Hradci. Z TV to vypadalo že Holeš hrál v druhý půli pak stopera, takže díky tomu mohla být trochu rychlejší rotace míče a v tom úseku bylo podle mě docela dost dobrých pozic na centry kam jsme se jednoduše dostali jen chyběla větší snaha ve vápně kdy ty centry byly dobrý ale docela malá úspěšnost vyhraných soubojů

  11. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Virgil1956     před rokem 25.04.2022 15:10 |  
    6 0

    Víme všichni, že vzadu hrajeme na riziko a v lize to málokdo dokáže využít. Včera to Hradec využil, protože jednak má výborného trenéra, který si nás tak trochu "namazal na chleba" a druhak má k tomu vhodné typy hráčů, rychlých a dynamických. V lize hrají naši krajní beci hodně vysoko, ve druhé půli to bylo umocněno tím, že jsme hráli na tři stopery s Holešem napravo, takže Bah i Olayinka hráli vlastně na pozici halfbeků. Upřímně řečeno, trojice stoperů by si měla s rychlými kontry Hradce poradit i bez obou krajních hráčů, že zůstávali vysoko mi přijde správné. Jinak souhlas s hodnocením i s tím, že měl hrát Kúdela, ovšem - po bitvě je každý generálem :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      lantsmit     před rokem 25.04.2022 15:30 |  
      0 3

      sorry, ale Holeš ve druhé půli třetího stopera nehrál, nebo pokud ano, tak ne zcela důsledně, resp. i nadále bez odpovídajícího zajištění. Krásnou ukázkou tohoto stavu byl čtvrtý gól, kdy byl Holeš po ztrátě Olayinky výš než Ibra, kolem kterého se hradečtí prohnali a Holeš je doběhl s vypětím všech sil až v našem vápně, kde se pak spíš přípletl Hovorkovi při řešení té situace potom, co hradecký útočník zpomalil a míč začal navádět na střed.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Virgil1956     před rokem 25.04.2022 15:34 |  
        2 0

        Možná byl Holeš vepředu, ale to nic nemění na tom, že jsme ve druhé půli hráli 3-5-2 po odchodu Schranze a příchodu Ibry, se stopery Holešem, Hovorkou a Kačarabou, mluvil o tom i trenér.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 15:12 |  
    9 2

    Mrzí mě, že se poslední branka hází na Olayinku. Za to že ztratí míč 90 metrů
    od brány Koláře, i když reagovat měl ve vápně soupeře samozřejmě jinak. To mě teda více štve ta naše nekomunikace a s tím související špatné přebírání hráčů v zadních řadách.
    Mluví ten Kolář na obránce před sebou? Přijde mi, že Mandous umí mnohem lépe dirigovat zadní řadu a nejsou tam takové zmatky jak s Kolářem. Mandous měl za učinkování ve Slavii 2 slabší zápasy, ale obrana byla víceméně pevná, ať tam byl vzadu kdokoliv. Teď to je úplná anarchie.
    Naopak Olayinka mě namíchnul u druhého gólu HK, kde se absolutně vysral (jinak to nazvat nejde) na svého hráče (už poněkolikáté je z nedůsledných defenzivních úkolů Olayinky obdržený gól, proč se stále nic nezměnilo?), z čehož pramenil gól. Vůbec k té šanci nemuseli dojít, kdyby…

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:51 |  
      5 1

      U Olayinky to bylo spíš vyvrcholení toho jeho zmaru při kličkách. Ztrácí tak míče pravidelně. Ale hlavní vina byla samozřejmě jinde, než že ztratil míč ve vápně soupeře (i když nepříliš šikovně).

  13. Degradace významu kapitánské pásky

    Marbulinek     před rokem 25.04.2022 15:12 |  
    12 5

    Dobrý den, omlouvám se za případnou nevědomost, ale mohl by mi, prosím, někdo definovat moralní, emocionální, či sportovní kvalitu hráče, který má tu čest plnit roli kapitána ? V několika svých příspěvcích k předchozím utkáním jsem si dovolil zmínit nekompetentnost P.Olayinky plnit roli kapitána ( vyčítavá gesta směrem ke spoluhráčům, podrážděné reakce na verdikty rozhodčího, nepřesvědčivé výkony ve všech jarních ligových zápasecch). Připomeňme si rovněž jím zahozenou penaltu v domácím utkání s Karvinou (a tím i prohru), vlasní branka v LIberci (a tím i prohru). Včera před 2. brankou Hradce se prostě vykašlal na míč, čehož domácí využili. Před 4. brankou Hradce dribloval s míčem v jejich pokutovém území s tradičním efektem = míč mu sebral soupeř a po rychlém brejku nám šoupl 4. branku. Nutno ale dodat, že s takovou střelou z ostrého ůhlu by si měl i průměrný ligový brankář poradit (?).

    • Re: Degradace významu kapitánské pásky

      Slávista 51     před rokem 25.04.2022 15:28 |  
      12 4

      Co se oženil,
      tak to nějak není on.

    • Re: Degradace významu kapitánské pásky

      mabr     před rokem 25.04.2022 16:13 |  
      9 1

      Já vždy vzpomínám, jak dostal na pár zápasů pásku místo Škoďáka Simon Deli. Jak si toho vážil, mnonhokrát v rozhovorech opakoval, že to je pro něj strašná čest a zodpovědnost. A stejně tak k tomu přistupoval i v zápase. U Olayinky mám dojem, že ta páska mu ještě víc nafoukne jeho už tak veliké ego. Mohl by se už probrat.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Jeronymo     před rokem 25.04.2022 15:27 |  
    3 0

    Jestli by nám včera v tomto typu utkání pomohl Ousou, který hořel v podobných herních situacích doma s Feyenoordem a museli ho radši sundat to nevím.
    Celá obraná hra je strašná a jde to za celým týmem. Bah má kolikrát zápasy, kdy ani není schopnej nacentrovat. Hovorka, Taras a Aiham zmatkaři, kteří to hasí pomocí červených. Max na téhle pozici nemá praxi a možná, že se měl zkusit rovnou na stopera a nedělat zase kejkle.
    Další věc jsou naše standartní situace, ze kterých systematicky nemáme nikdy nic. Jak obrané tak útočné, je to jeden průser. Hlavně že si Köstl vždy na to musí vylézt místo Jindry, aby to odkoučoval, to by mě tady zajímalo, jak to tuhle sezonu vidí on. Zrovna proti Plzni budou opět standartky rozhodovat a já si vůbec nejsem jistý, když tam bude zase číhat jednou Chorý, kterýmu to padne na palici a naše rohy na krátko od Plavšiče na prvního hráče na krátko kam to povede..

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:54 |  
      2 1

      Tady jde spíš o tu sehranost. Ousou a Kačaraba toho spolu odehráli hodně a bylo jasně vidět, jak se zlepšující se souhrou jejich výkony rostou.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Marcelo10     před rokem 25.04.2022 15:28 |  
    7 0

    Neví někdo, co je Oscarovi?

  16. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Lunaris     před rokem 25.04.2022 15:28 |  
    4 1

    Smutné čtení ve chvíli, kdyby tým ze sebe měl naopak vymáčknout to nejlepší. :(

  17. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 15:33 |  
    1 0

    Hodnocení mám směrem dopředu o něco lepší, přece jenom taky každý den nedáme trojku venku. No jinak s obvyklou skoro bezuzdnou kritikou prakticky všech hráčů přece jenom počkal až po posledním kole, nicméně jak jsem celkem méně kritický, tak mě neuvěřitelně nasere nezisk titulu. Bude to první obrovské selhání všech v SKS.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 15:57 |  
      5 4

      Neuhrát poprvé titul za čtyři sezony by bylo úplně v pohodě. Na druhou stranu by se to nemělo ani přejít, že se nic neděje, a mělo by se vyhodnotit, proč se tak stalo. Protože ty chyby tam podle mě letos jsou a byl bych nerad, kdyby jsme se z nich nepoučili a kdyby se kupily. A mrzelo by to i vzhledem k tomu, že Plzeň už není top a zase by se tím mohla trochu dostat do sedla, kdyby se jí podařily poháry a našel se investor.

      Ale na to je čas. Pořád máme titul ve vlastních rukou.


      Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 15:58) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 18:07 |  
        1 0

        Nic by v pohodě nebylo vzhledem k tomu co kopou estébáci a jak vypadají jejich výsledky. Nicméně souhlasím máme to ve svých rukou.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    tolsimir     před rokem 25.04.2022 15:33 |  
    11 1

    Včera nám na hřišti chyběl při nevýrazném výkonu Provoda tahoun dopředu (sic). Olayinka je dlouhodobě z formy (navíc v lize nezářil vlastně nikdy během působení ve Slavii a náhled na něj je "zkreslen" některými famózními zápasy v Evropě), Lingr se Schranzem pak jsou sice střelci, ale mezihra u nich taky nikdy žádná sláva nebyla (a u Schranze je bohužel vzhledem k věku již malá naděje na nějaké zlepšení), Fila je mladý talent, co se v lize rozkoukává... Když se k tomu přidá pár zmatených chyb stoperské dvojice a nijaký výkon brankáře, není zas tak divu, že jsme s Hradcem dokonce prohráli...

    Loni na jaře nás táhli dopředu Kuchta, Stanciu, Masopust, několik důležitých gólů dal i Sima, něco odehrál Ševčík. Za tyhle plejery teď adekvátní náhrady nemáme a je poměrně logické, že je to znát a překvapivých výkyvů je více. Na druhou stranu, bodový zisk je i přes to v globálu famózní a je potřeba smeknout klobouk a něco to svědčí o realizačním týmu. Jak ji tu zaznělo, dělá chyby (jako každý), ale zatím alespoň za mě platí, že se z každé chyby dokázali časem poučit.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Ragnarok     před rokem 25.04.2022 15:40 |  
    1 2

    Hodnocení docela drsné, nečekal jsem ho. Slovní hodnocení jako vždy přesné.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 16:03 |  
      7 0

      Byl jsem přísnější i vzhledem k tomu, že Hradec je pořád nováček, který má velmi omezené možnosti při skládání kádru. K odchovancům oživí odepsaného starého Radu, nebo vezme jinde nepotřebné hráče (Kubala). Na neutrální půdě, kde navíc máme v ochozech převahu, není možné kladněji hodnotit v podstatě zaslouženou prohru s takovým soupeřem, i když to byl objektivně pohledný a zajímavý zápas.

      O to ale větší klobouk dolů před týmovostí Hradce a Koubkem. Z mála tam udělal hodně, my tentokrát z hodně nic.


      Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 16:10) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        rakusan     před rokem 25.04.2022 16:37 |  
        4 3

        Možná chyběli zde často zatracovaní Teclík s Hromadou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Alanor (admin)     před rokem 25.04.2022 17:00 |  
          4 1

          Tecl v jeho formě chyběl. A po zápase se ukázalo, že i Hromada vzhledem k tomu, že Holešovi zápas nevyšel.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    amon     před rokem 25.04.2022 16:12 |  
    8 6

    Naprostý souhlas s hodnocením. Gadži byl darebnej už ten minulý mač, kdy jsme po 15min. mohli prohrávat 2:0. Já nevím, nechat rotovat stopery je kravina. Nicméně Gadži dlouho nehrál a tahle rotace jde za JiT. Kdo mě ale ještě víc s.... je Olyianka. Od té doby, co jsme ho pustili na Africkej pohár, tak se kope za uši. Prohrál nám mač s Karvinou, Libercem a ikdybych zavřel obě oči, tak i v ostatních zápasech je strašnej. Myslím, že včera u něj začaly 2 naše goly (ten třetí u vápna a místo zakončení brejk). Jako chápu, že chceme mít kapitána z Afriky, abysme byli "OK" pro UEFU, ale jestli pros... titul, tak to z hodně velké části půjde za Olyiem. Jinak ještě k našim fans, je super, že jich je tolik na výjezdě, ale chtělo by u toho skandování trochu přemýšlet. Prohráváme, mažou si nás na chleba a místo povzbuzení se řve "my jsme Slávie, vy nejste nic" načež oni vtipně "my jsme hradec" + 4prsty.. Plzen doma dáme, ale nemůžu si pomoct, v takovýhlech zápasech, alespon koncech zápasů by se strašně hodil Krmelec, který byl odstřelenej po jednom mači. Včera Gadži + Olyie + JiT na pohlavek a to nám po dlouhé době zachytal brankář

  21. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Ados     před rokem 25.04.2022 16:26 |  
    11 0

    Já bych byl se známkami ještě přísnější, ale to není to hlavní. Celý problém je točení hráčů, brankářů, jak už zde bylo několikrát zmíněno.

    Celá sezóna je zvláštní, počínaje kvalifikací do Evropy. Kdyby nebylo EKL, tak nehrajeme žádné poháry. A na to bych chtěl navázat. V příštím roce právě dost hrozí, že je hrát nebudeme vůbec. Projít třemi předkoly EKL není nic jednoduchého. Všichni víme, jak jsme v kvalifikacích úspěšní. A jaký to asi bude mít dopad na klub všichni tušíme.

    Vůbec hráčům, trenérům nezávidím ten tlak pod kterým se po včerejšku ocitli. Vědět, že po neděli může být hotovo je dost frustrující. Ale můžou si za to sami.

    Jinak takový poznatek, ale od doby, kdy se léčí náš šéf, tak cítím z klubu, že je daleko víc zranitelný. Jako by hráči, trenéři neměli nad sebou pověstný "bič". Tak nějak to na mě působí všechno laxně a bez šťávy.

    K vývoji nadstavby asi takhle. V první řadě se musí porazit Plzeň, pokud to nevyjde, je šance na obhajobu mizivá. Jestliže se nám podaří v neděli vyhrát a buzny porazí HK, byla by situace v tabulce následovná: Slavia 76, Plzeň 75 Sparta 72. Rudoši by si tak nemohli dovolit úplně odchodit zápas v Plzni, i když budou mít po finále. Budou cítit šanci. Ideálně tento duel skončí remízou a my porazíme Slovácko. Pak budeme mít náskok 3 body. Vyhrajeme v Ostravě a slavíme titul bez ohledu, jak dopadne derby.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      rakusan     před rokem 25.04.2022 16:27 |  
      3 0

      Ano, přesně takto to počítám také (:-

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Ados     před rokem 25.04.2022 16:34 |  
        5 2

        Nejhorší na tom je, že už po neděli může být rozhodnuto a zbývající 3 zápasy budou pro nás o ničem.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Cross     před rokem 25.04.2022 16:42 |  
    23 2

    V neděli v preview, když jsem viděl jak naši hráči vystupují z autobusu, říkal jsem si, že se tváří, gestikulují a chodí jako když leze z autobusu Barcelona. Není přece náhoda, že se poslední dobou pravidelně dostáváme do problémů s mužstvy zespoda, a s nimi i ztrácíme většinu bodů. Řada těch různých nedělních minel měla tento společný základ. Povýšenost a někdy až bohorovnost. To utkání mi připomnělo zářijový horor z prvního poločasu ve Velvarech. Špičkový chaos!
    Co s tím dělat? Fakt moc nevím. Ti kluci mají kolem pětadvaceti, přijedou ke stadionu ve svých Mercedesech a BMW, pak je slávistický autobus odveze do Boleslavi nebo do Velvar, lidé tam na ně koukají jako telata na nová vrata, a je hotovo. Trenéři by je měli asi srovnat, ale možná, že už je pozdě. Zajet na exkurzi do žďárské kovárny, plzeňské lokomotivky, vzít je na procházku kilometr pod povrch do karvinských dolů. Vysvětlit jim, co vždycky říkal Jágr: "Já zase o tolik lepší hokejista, než ostatní, nejsem".

    Pokora je základ všeho!

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Radovan62 (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 17:46 |  
      4 0

      Čistá pravda,není co dodat

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Mike     před rokem 25.04.2022 17:52 |  
      3 0

      Tak to přirovnání je trefné. Ta Barcelona má také problémy s mužstvy ze spodku tabulky. Viz poslední 2 domácí prohry 0-1 s Cadizem a Rayo Vallecano, tak hluboko jsme naštěstí ještě neklesli. Třeba budou ve Španělsku psát, že frajirci Barcelony vystupovali z autobusu jako fotbalisti Slavie.

  23. Tak Barcelona zase prohrálo potřetí za sebou doma...

    rakusan     před rokem 25.04.2022 16:45 |  
    5 0

    Takže je to fotbal, občas se prohraje. Nenormální je, že ta plzeň furt vyhrává. Často jí pomohli rozhodčí. Ale v neděli je kritický den a pak už se to v dobré obrátí...

  24. Výhled

    Merlinus (přítel SN)     před rokem 25.04.2022 17:05 |  
    19 1

    Všichni tušíme, že tahle sezóna je zvláštní, rozháraná, nemastná, neslaná. Nicméně pořád máme skvělý kádr, skvělých fotbalistů a titul bychom měli udělat i přes všechny ty komplikace. Bohužel aktuální forma není dobrá a ze zkušeností přilišná rotace hráčů nedělá dobrotu. Teď musíme zúročit všechny ty zkušenosti a kousnout se a urvat to vůlí.

    Co mě ale děsí nejvíc a bylo by to utrpení pro celý český fotbal, je to, že by Plzeň vyhrála ligu. Pokud Slavia nevyhraje titul, může to mít velký neblahý dopad na celý český fotbal. Slavia by měla docela problémy s financováním a motivací v příštím ročníku (nemyslím si, že by to byly existenční problémy, ten jeden rok bychom to zvládli, při nejhorším by zasáhl majitel). Ale problém by to byl v motivaci hlavně zahraničních hráčů, v prestiži, minimální šanci na prodej hráčů, atd.

    A pak je tady Plzeň. Co by jako chtěla hrát v Evropě? Podle mě bude mít velké finanční a existenční problémy. Teď jede už skoro rok na dluh a hraje vabank. Nicméně, můj názor je ten, že žádný movitý (zahraniční) nový akcionář nepřijde (bez ohledu na to, jestli ligu vyhraje nebo ne). Kdo bez místních nebo emočních vazeb by v dnešní době koupil lokální klub v české lize?? Odejde ji Beauguel, kádr jim stárne, nikoho pořádného nekoupili, takové štestí (furt 1:0) jako letos v lize mít nebudou. A to má být ten tým, který bude hrát CHL nebo EL a budovat český koeficient? To mě upřímně děsí.

    Už jen z toho důvodu prostě musíme ten titul nějak urvat, třeba jen vůlí i kdybychom měli žrát trávu.

    • Re: Výhled

      Slávista 51     před rokem 25.04.2022 17:10 |  
      1 2

      1***

    • Re: Výhled

      MKCZ83     před rokem 25.04.2022 21:02 |  
      0 1

      Já myslím, že to je moc černý scénář. Český fotbal to nijak zásadně neovlivní. Dlouhodobě koeficient plní v podstatě jenom náš tým, a pokud se my dostaneme do LM, tak z toho bude nízký koeficient, tam body moc sbírat nebudeme. Jestli nezačne hrát aspoň jeden tým, budeme nejspíš ještě nějakou chvíli někde kolem 15 místa, ale časem po jedné naší špatné sezóně v pohárech klesneme pod 15 a už tam zůstaneme. Naše účast v LM to nijak neovlivní, a když, tak spíš negativně.

      • Re: Výhled

        Merlinus (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 11:47 |  
        0 0

        Nejde jen o koeficient a LM, ale celkově o to, že pokud nám klesnou příjmy z evropských pohárů a prodeje hráčů, nebudeme už tolik ( a za tolik) nakupovat české hráče z ostatních týmů (za kolik a koho koupila Plzeň v posledních letech v ČR??). Takže to může mít velké důsledky nejen na Slavii, ale celý český fotbal.

        • Re: Výhled

          MKCZ83     před rokem 26.04.2022 12:48 |  
          0 1

          Ale my se nejspíš do LM nedostaneme. Ano, když vyhrajeme titul, tak k tomu budeme mít nějakou šanci, ale bude malá. Nejsme středoevropský hegemon, navíc hrozí, že v létě může být v kádru průvan... (Bah, Sor, Kačaraba, Oscar, Olayinka, poslední šance pro Holeše).

          Pokud bychom se po titulu dostali do EL, tak bych to bral jako hodně velký úspěch. v EKL jsme si nejspíš vydělali docela dost... Stejně budeme muset prodávat.

          Paradoxně pro český fotbal jako takový je mnohem přínosnější, pokud by se do play-off o LM dostala Plzeň, protože ta potřebuje peníze mnohem víc. A naše liga potřebuje tři týmy, který budou hrát o titul.

          • Re: Výhled

            wimpy     před rokem 26.04.2022 12:53 |  
            1 0

            Problém je, že mistr má z druhého předkola LM značnou pravděpodobnost, že se dostane aspoň do skupiny KL, může vypadnout se dvěma soupeři ze tří. Druhý v lize musí být třikrát stoprocentně úspěšný, i když soupeři nejsou srovnatelní, známe naše předkola pohárů. Nevyhrát ligu je velká šance nehrát skupinu evropských pohárů.

            • Re: Výhled

              Merlinus (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 15:18 |  
              0 0

              Přesně tak. Navíc Plzeň, podle mého nemá moc šanci na jakoukoliv skupinovou část, ať už vyhraje nebo skončí 2. Takže u té je to jedno. Možná si vyhraje ten titul a pak ve všech předkolech stejně shoří, stejně jako příští rok v lize bez kloudného majitele.

              • Re: Výhled

                Slavistat     před rokem 26.04.2022 15:30 |  
                1 0

                Kde berete takovou jistotu budoucího vývoje? Co když Plzeň udělá titul, někdo ji koupí, udrží hráče a ještě 2-3 kvalitní přivede a rázem bude mít šanci se do skupiny třeba UEFY dostat hrou ze zabezpečené obrany a solidním tlakem na bránu. Takže titul musíme udělat my, ale hodně se bojím, bojím.

                • Re: Výhled

                  Merlinus (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 17:43 |  
                  0 0

                  Jistotu samozřejmě ne. Ale dovolím si tvrdit, že celkem "vidím" do toho, co se děje v (české i světové) ekonomice a prostě teď není vhodná doba na koupi fotbalového klubu, natož v České republice, natož lokálního klubu (to myslím zcela bez nějaké pejorativního nádechu), relativně malým stadionem, ubohými příjmy z TV práv, směšnými příjmy ze vstupného a merchandisingu, lokálními sponzory, díky postavení v žebříčku národů s mnohem menšími šancemi na to hrát skupinové fáze evropských pohárů, atd. atd. Už to, že po důkladném auditu všichni zájemci vloni vycouvali mnohé naznačuje. A to ještě netušili, co udělá s ekonomikou válka na Ukrajině. Můj názor je prostě ten, že aktuálně nikdo silný a seriózní do Plzně nevstoupí a čekají je velké existenční problémy. A ten případný titul je sice světlo na konci tunelu, kam se asi současný majitel upíná. Ale ten nemá na tak zásadní investici velký vliv. Koupit klub není o jedné sezóně, ale dlouhodobý závazek a pro smysluplný ekonomický nákup týmu typu Plzně prostě nehovoří aktuálně prakticky nic.

                  • Re: Výhled

                    wimpy     před rokem 26.04.2022 18:50 |  
                    0 0

                    Určitě do ní nikdo nevstoupí tak rychle, aby se to stačilo promítnout do předkol.

              • Re: Výhled

                wimpy     před rokem 26.04.2022 18:49 |  
                0 0

                Tak jako případný mistr má Plzeň šanci na nějakou základní skupinu, stačí ji přejít přes jednoho soupeře. Nedovolil bych si tvrdit, že nezvládne ani KL.

            • Re: Výhled

              MKCZ83     před rokem 26.04.2022 22:01 |  
              0 0

              neřekl bych velká, ale nějaká ano... já jen reagoval, že by to bylo špatný pro český fotbal... naopak, to, že se plzeň dostane ze druhéhé místa v lize do pohárů je extrémně nízká. u nás hodně vysoká. když vyhrají titul, je velká pravděpodobnost, že budeme mít dva, možná tři týmy (pokdu vítěz poháru nakonec půjde do EL) ve skupinách. pokud vyhrajeme titul, tak nejspíš jenom nás a pak možná vítěze poháru. Pro nás je samozřejmě nejlepší vyhrát titul, ale pro český fotbal jako takový myslím, že ne

              • Re: Výhled

                wimpy     před rokem 26.04.2022 22:06 |  
                1 0

                Ta šance, když nevyhrajeme titul, že bude ČR mít tři kluby v základních skupinách je nesrovnatelně menší, než že tam nebude mít žádný. Nerad to říkám, ale pro český fotbal by asi bylo nejlepší, kdybychom vyhráli titul a ti z druhého břehu pohár.

                • Re: Výhled

                  MKCZ83     před rokem 27.04.2022 16:02 |  
                  1 0

                  Viděls co bylo za týmy v PO EKL letos? V nemistrovské části Union Berlín asi jediný tým, u kterého by to bylo rizikový, jinak mezi dobré týmy tam patří Trabzon, Rosenborg BK, Žilina... pokud nepřejdeme přes takové týmy, nemá smysl poháry vůbec hrát. Takže já z kvaldy do EKL moc strach nemám.

                  • Re: Výhled

                    wimpy     před rokem 27.04.2022 19:31 |  
                    1 0

                    Jsou to zápasy v červenci a začátkem srpna a znáš to, jak to máme s formou. :-)

                    • Re: Výhled

                      MKCZ83     před rokem 28.04.2022 09:23 |  
                      2 0

                      Ano, ale o to je pak nesmyslnější se taky upínat na předkola lepších soutěží, kde narazíme na týmy, které nejsou na úrovni Zlína... navíc pokud je to naše vedení tak zázračný, tak snad měli prostoru na poučení se už dost. Je to sice pořád sport, ale pokud se ještě někdy bude opakovat tragická hra v předkolech, jako v letošní sezóně, tak ze změny trenérů tak velkej strach, jako jsem měl třeba před rokem fakt mít nebudu.

                      Protože ačkoli je JiT skvělej, tak se ukazuje, že určitý nedostatky a slabý stránky prostě má. Pokud ho překoučuje důchodce Koubek a nestíháme momentálně, byť těsně, výsledkově nemoderního pragmatika Bílka, tak tam prostor na lepší práci určitě je. Tím neříkám, že to nemůže být horší, ale přijde mi, že od léta tak trochu přešlapujeme na místě a sice si držíme fakt vysokej standard, ale já z toho nemám ten pocit co minulé sezóny, že je všechno fajn, funkční a přesně všichni ví, co dělají a proč to dělají. Realizák se vydal několikrát do slepý uličky a přijde mi, že ta naše dominance v minulosti byla způsobená možná víc naprostou neschopností konkurence, než bezprecedentní genialitou našeho realizáku. Jakmile se Plzeň a Sparta trochu oklepali, máme v lize problémy.

                      • Re: Výhled

                        wimpy     před rokem 28.04.2022 09:54 |  
                        1 0

                        "Překoučuje důchodce Koubek", nikdo nikdy nevyhrává všechno, individuální chyby nejdou za trenérem v takové míře. Ale samozřejmě si nemyslím, že je Trpišovský bezchybný, jen mi přijde, že je po dlouhé době trenér, kterej ví, co dělá. Například Šilhavý skvěle zformoval defenzivu, získal převahu ve středu pole, ale přes rok tápal s ofenzivou bez známky jakéhokoli pokroku. Plácal se v tom a nevěděl, co dál.
                        Bílek je skvělej na to, dostat z minima maximum. Stojí mu to na defenzivě, ale umí skvěle využít možnosti, které mu omezenej kádr dává. S naším kádrem by, dle mého, moc úspěchů nenadělal.

                        • Re: Výhled

                          MKCZ83     před rokem 29.04.2022 13:11 |  
                          0 0

                          Jo, já tu nevolám po novém trenérovi apod., jenom se myslím tuhle sezóny ukazuje, že zbožštění sv. Jindřicha bylo moc a prostě letos udělal realizák oproti předchozím letům dost chyb a současně mi přijde, že se víc ukazuje, že není úplně dokonalý s psychickou prací s hráčemi a hlavně dávkováním jejich fyzické zátěže.

                          • Re: Výhled

                            wimpy     před rokem 29.04.2022 15:19 |  
                            0 0

                            Chyby k tomu patřej. Nicméně letos je objektivně trochu slabší kádr. Ze středu zálohy vypadl Stanciu a na dlouhou dobu i Provod a Holeš, Kuchtu se nepodařilo nahradit, i když tedy Sor si v pohárech odehrál své a hlavně obrana byla neustálá improvizace. Realizák má samozřejmě trochu smočeno tím, že to nechal dopustit, ale na druhou stranu, zrovna tohle nebyla jen jejich rozhodnutí, zřejmě ani z větší části ne.

                            • Re: Výhled

                              MKCZ83     před rokem 01.05.2022 09:55 |  
                              0 0

                              Sázka na Krmenčíka jde kompletně (podle vyjádření v médiích) za trenérem. Řešení po Kuchtově odchodu byla spousta, on vsadil na Krmenčíka a byl to hodně velkej fail. Nahrazení Stancia je pochopitelně složitější, ale celkově mi přijde, že jsme zbytečně rezignovali na kvalitní ofenzivní hru a do sestavy se cpou sice pracovití, ale dost dřevění hráči a technická kvalita zůstává na lavičce. Oscar a Plavšič jsou jediný fotbalisti, kteří byli schopní např. kontrolovat míč na některých šílených terénech a místo toho jsme se spíš spoléhali na bijce, kterým to tam odskakovalo a současně neměli ale hráče, kteří by vytvářeli tlak ve vápně.

                              Celé mi to od nás občas přijde jako bez účinného plánu se spoléháním se na charakter hráčů a pracovitost, což ale pak znamená, že se zvyšuje riziko ztrát, protože tím pádem hrajeme víc na náhodu. V řadě zápasů mi přišlo, že nemáme žádný specifický herní plán... JiT sice mluví o typologii zápasu, ale já si moc sestav v souladu s typologií zápasu letos nevšiml. Když potřebujeme kontrolovat hru, hodí tam hráče, kteří nejsou moc silní v kontrole s míčem. Pokud potřebujeme nechat hrát trochu víc soupeře, jsou tam zase hráči, kteří se víc hodí na nátlakový fotbal. Někteří hráči hrají bez ohledu na typologii zápasu (Schranz a Olayinka)... Možná jsem jen fotbalově hloupej a ty taktický rozhodnutí trenérů nevidím, ale celé mi to přijde jako improvizace. Tu trenéři celkem umí a hlavně mají výhodu, že máme hráče, kteří jsou kvalitou v lize jinde, než většina soupeřů, čili i při té improvizaci to často zvládneme, ale trochu mi to letos připomíná tápání Šilhavého před jeho koncem... (i když to bylo z části způsobené i tím, že mu Tvrdík přivedl několik starších cizinců, které on by nechtěl). Tj. výsledky celkem byly, ale ta hra byla taková všelijaká.

                              Tím nemyslím, že musíme mít nutně v záloze Plavšiče, Oscara, Traorého, Madsena a Sora najednou, ale větší podpora technické hry by podle mě nezaškodila. Je pak otázkou, jestli český realizák, zvyklý na netechnické hráče, je schopný vůbec takové hráče účinně ve hře využít.

                              • Re: Výhled

                                wimpy     před rokem 01.05.2022 11:14 |  
                                0 0

                                Jestli byl Krmenčík omyl, tak ve kterých zápasech konkrétně nás ten omyl poškodil? Vždyť vůbec nehraje.
                                Trochu nerozumím tomu tvému "kontrolování míče". Ideálně na to vůbec nehrajem, náš systém je postaven na kombinacích z jednoho, maximálně dvou doteků. Tak vytváříme tlak na soupeře a to je na oraništích nehratelné. Naopak já Plavčičům či Oscarům v zápasech s absencí trávy nerozumím vůbec, protože tam spíš, než kontrolu míče na zemi potřebuješ dlouhé přihrávky vzduchem. Ne nutně na hroťáka, jako spíš na nabíhající křídlo, schopné ho pak poslat před branku.

                                • Re: Výhled

                                  MKCZ83     před rokem 01.05.2022 12:03 |  
                                  0 0

                                  nehraje proto, že ho vedení nechce stavět. Já to moc nechápu, ale podle toho, co se dostalo do médií, tak on není schopný pochopit asi náš herní systém a chovat se na hřišti tak, jak potřebujeme. To mi u tak nákladného hráče přijde jako dost velký omyl při jeho výběru. Poškodilo nás to proto, že na začátku jarní sezóny jsme neměli alternativu a naše ofenzivní výkony byly silně rozpačitý. Ostatně to trvá z části pořád, kdy jednička do útoku v lize je Standa Tecl, což by pro úřadujícího mistra mělo být na zamyšlenou.

                                  Na dlouhé přihrávky vzduchem nemáme kádr a ty zápasy pak podle toho vypadají a je to spíš hra na náhodu ve stylu nakopni a porvi se o míč a v tomto nemáme proti českým týmům moc šanci, protože oni nic jiného hrát neumí. A i tak v takovém zápase musíš aspoň občas držet míč, jinak se ti jakákoli kontrola zápasu rozpadne.

                                  Kontrola míče znamená, že máme skoro ve všech zápasech víc jak 55 % držení míče, obehráváme si soupeře jako v házené a k tomu ptořebuješ technické hráče, protože pak se to od Schranze a podobných akorát při této kombinaci odráží a ztrácíme míče a dostáváme góly z brejků. Hezký příklad toho byl zápas proti Hradci, který to naše obehrávání využil a protože Olayinka a Schranz a i Lingr nejsou hráči právě do té rychlé a přesné kombinace, do té jsou naopak hráči jako Ševčík, Oscar, Plavšič, Samek, tak nás trestali z brejků.

                                  • Re: Výhled

                                    wimpy     před rokem 01.05.2022 12:12 |  
                                    0 0

                                    Já připouštím, že se v Krmenčíkovi spletli, jen nevím, jak nás to poškodilo herně, neb to nestálo buď on nebo někdo jiný, který kvůli němu nepřišel. Takže za chybu platíme těmi náklady, nikoli po sportovní stránce.
                                    Na dlouhé přihrávky vzduchem máme perfektní kádr, nemluvím ovšem o nakopávání na hroťáka. Kůdela, Kačaraba, Holeš atd musej umět posílat čtyřicetimetrové pasy do prostoru, do kterého nabíhají křídla, případně beci. V tom okamžiku samozřejmě vyřadíš střed zálohy a v momentech, kdy nejde hrát kvůli terénu na narážečky, musíš samozřejmě víc zapojit toto. A to je přesně systém, ve kterém Plavčič nebo Oscar neuplatněj schopnost driblovat s míčem.
                                    S Hradcem jsme doplatili ještě na jednoho hráče, a tím byl Fila. Ten do té kombinace nezapadal vůbec, často jsme ztráceli proto, že Holeš nebo Provod vyvezli míč středem a před nimi nebyl frajer, kterej by se uvolnil na narážečku, museli volit přihrávku do strany, se kterou ale Votroci počítali. Mimochodem v Bolce byl terén dobrej.

  25. Ad Alanor- skvělé hodnocení

    Mike     před rokem 25.04.2022 17:22 |  
    6 0

    Děkuji za objektivní a hlavně teda spravedlivé slovní hodnocení hráčů. Možná bych přidal jeden bod Juráskovi, jinak s tím souhlasím. Otázkou nyní zůstává, v jakém složení hrát s Plzní. Máme proti Plzni výhodu a také nevýhodu. Výhodou je, že jejich sestavu lze uhodnout skoro celou. Otázkou je pouze, zda v záloze bude hrát Čermák, nebo Kopic, trochu točili hroťáky, ale myslím, že určitě začne Beauguel. Takže příprava bude jednoznačně zaměřená na určitou jejich sestavu. To je naše výhoda. Tou nevýhodou je, že vlastně my nevíme, nebo spíše realizační tým, jak poskládat naši sestavu. Pokud budou všichni zdraví, tak vzhledem k posledním výkonům vidím jasných 5 hráčů, realizační tým asi více. Z mého pohledu- Bah, Kúdela, Jurásek, Holeš a Provod. A teď otázka, zda do toho trochu říznout a risknout posadit hráče, kteří byli jakoby nepostradatelní / hlavně křídla/ a zkusit tam nasadit nové hráče, nebo se držet současných hráčů s tím, že jsou zkušení a sehraní s tou osou týmu. Já bych zkusil nasadit nová křídla, ale moje zodpovědnost je nulová. Určitě vzhledem k přítomnosti jednoho vysokého hrotu Plzně musí hrát jeden vysoký stoper v základu a další být připravený na lavičce vzhledem k nasazení v průběhu zápasu 2 vysokých útočníků ze strany Plzně. . Posunul bych Provoda na podhrot, protože Lingr tam hrát nemůže, a k Holešovi bych dal dozadu Hromadu. Brankáře bych dal Mandouse, na hrotu pokud bude zdráv, začne určitě Tecl. A vzhledem k možnostem naší sestavy nevýhoda pro Plzeň. Nebudou vědět, na koho se připravit. On je rozdíl, zda na křídle běhá Schranz nebo Sor a Oli nebo Plavšič. Takže moje sestava- Mandous- Bah, Kúdela, Ousou, Jurásek- Holeš, Hromada- Sor, Provod, a vlevo mám dilema - Plavšič ?, posunout sem Juráska ? a na beka Oscara ?- Tecl, možná bych zkusil na hrotu Schranze.. Ale nevěřím, že bude tolik změn, spíše budou hrát 2 z trojice Schranz, Lingr a Oli. Trenérům to nezávidím, ale pokud trefí sestavu a vyhrajeme, tak budou zase za krále.

    • Re: Ad Alanor- skvělé hodnocení

      Dennis     před rokem 25.04.2022 18:59 |  
      7 0

      Na levé křídlo Oscara, jednak je technický a hlavně z jeho nasazení plyne výhoda, že běžně hraje také beka, takže se mohou s Juráskem plynule střídat v útočení a to pro beka soupeře také není ideální - koho zrovna nabírat atd. Oba jsou techničtí a rychlí hráči, mohlo by jim to sedět. Jinak souhlasím s tvou sestavou s jednou výhradou. Pokud by byl zdravý Ševčík, hrál bych s Holešem a Provodem uprostřed jeho. Sice je otazníkem jeho forma, ale kvalitu má a byla by škoda ji v tak důležitém zápasu nevyužít. Pokud nebude k dispozici Tecl, dal bych na hrot Schranze. Můžou si případně během zápasu měnit posty se Sorem.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    starec     před rokem 25.04.2022 18:04 |  
    11 4

    Napsat, že naše hra nemá žádný systém je nošením dříví do lesa. Snad by bylo vhodné věnovat zbývající tréninky aspoň nácviku využití Sora. Postupné útoky, kdy balon došmrdláme do okolí branky soupeře a předpokládáme, že Sor si poradí v mlýnici, to není nic pro něj. Ale nacvičit mechanizmy, kdy Sor nabíhá do obrany soupeře jakmile získáme míč, a čeká balon někam do blízkosti, pas nemusí být úplně přesný, on to doběhne… Jen holt chybí Hušbauer, který to přenést uměl. Ale např. Kačaraba, Provod k tomu předpoklady mají, jen musí vědět, kam kopnout, Sor už tam bude…
    Jinak – za mne, Kolář na lavičku, Oli ani tam ne. Přikláním se k názorům zde publikovaným, že jejich neustálé nominování je následkem snahy je zviditelnit pro prodej – ale teď už jde do tuhého!

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      cunak     před rokem 25.04.2022 18:34 |  
      3 4

      Ano. Fotbal se hraje na branky a body. Na peníze za prodej hráčů se hraje fotball manager.

  27. Tabulky po 1.kole nadstavby

    Mike     před rokem 25.04.2022 18:08 |  
    14 0

    Tak ono je to dvousecne. Teď jsem se podíval na tabulky minulých sezón s nadstavbou a zjistil jsem, že jsme na tom o 1.kole nadstavbe téměř stejně. 2018- 2019 - 73 bodů, skóre 72-23, 2019-2020 - 75 bodů, skóre 61-11, 2021- 2022- 73 bodů, skóre 74-23. Takže to zas není bodove vůbec žádný propad, držíme se pořád stejně. A to je mužstvo objektivně slabší, než bylo. A navíc drtivou většinu sezóny bez hráčů dá se říci základní sestavy reprezentace- Masopust, Boril, Provod, Holes a Ševčík a bez hráčů te širší reprezentace- Kolář, Kudela, Hovorka. A stejnou výkonnost nám pomohli udržet hraci z ,,provinčních českých klubu " a třeba ze 2.svedske ligy. Nevím, zda si to tady všichni uvědomují, ale je to fakt. Dokonce máme i nejvíce nastrilenych gólů. Což je podle mě neuvěřitelná práce trenerskeho štábu. Má to jen drobný problém. Plzeň těch bodů získala ještě více...

    • Re: Tabulky po 1.kole nadstavby

      cunak     před rokem 25.04.2022 18:30 |  
      2 4

      Hele - a nebylo to takhle když jsme tady vyhazovali pana trenéra Šilhavého. Bodů také dost, akorát Plzeň měla v té sezoně ještě víc ;) .

      • Re: Tabulky po 1.kole nadstavby

        Ivan     před rokem 25.04.2022 19:11 |  
        5 1

        Se Šilhavým to nebylo o tom že bychom měli málo bodů, ale o tom, že vypadl z EL, liga ztracená (Plzeň vyhrála snad 16x v řadě) a pod jeho vedením jsme dosáhli maxima, tak byl čas na změnu a tehdy byl dobrý čas, že trenér měl půl roku na beztrestné rozkoukání.

      • Re: Tabulky po 1.kole nadstavby

        Edenjejenjeden     před rokem 25.04.2022 22:17 |  
        4 0

        Ale za trenéra Šilhavýho jsme neztráceli 2 body , ale celých 14 , a to jen po podzimní části . To opravdu není totožná situace . Hele jednou určitě Trpiš odejde , a schválně , jestli některý jeho nástupce udělá tři tituly v řadě .


        Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 22:20) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Tabulky po 1.kole nadstavby

          bongor     před rokem 26.04.2022 20:15 |  
          2 0

          Doufám,že Trpiš neodejde příliš brzy.Určitě i on občas udělá nějakou chybu,ale až jednou skutečně odejde,budeme se ještě divit.Tři tituly za sebou?Budeme rádi za jeden.Já bejt trenérem a prodali mi nejplatnější dva kluky, před rozhodující fází ligy,tak bych vypěnil.
          On je kliďas,nedá to na sobě znát,ale určitě z toho nadšenej není a nervy má taky jenom jedny.

  28. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Edof     před rokem 25.04.2022 18:51 |  
    7 12

    Téměř všichni zde horujete pro Mandouse a kritizujte Koláře, protože nepředvádí zázračné zákroky. Může mi někdo připomenout nějaký Mandousův který předvedl? Nějak si nemůžu vzpomenout.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      kalex     před rokem 26.04.2022 10:54 |  
      2 3

      Tak buď nechlastej a když už, tak si při cestě z báru nasaď helmu, bys si při jebě o zem zase neporanil lebku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Edof     před rokem 26.04.2022 21:07 |  
        2 2

        Teď jsi mi to nandal, ale moc vtipný to nebylo. A teď mi ještě připomeň nějakej ten zákrok.

  29. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Edof     před rokem 25.04.2022 18:59 |  
    2 10

    Za co Fila pětku? Za branku? Proč ji tedy nedostal i Jurásek?
    Fila patřil k těm nejhorším na hřišti. Nepodrží balón, pořádně neprihraje a je dost pomalej.

  30. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Ivan     před rokem 25.04.2022 19:07 |  
    1 0

    Předně bych řekl, že to byl líbivý fotbal a pokud prohrát titul, tak radši v takovémto zápase, kde soupeř hrál sympaticky a byl minimálně vyrovnaným soupeřem, než v zápase jako s Karvinou.

    Ke známkám je to těžké, ale ofenzivní hráče bych hodnotil lépe, přecejen jsme dali 3 góly, a ty naše obdržené, jestli mě paměť neklame, byly individuální chyby defenzorů.

    Každopádně tentokrát se pro mě opět ukázalo, že Lingr hraje jenom kvůli číslům, protože pokud nedá góla, jako by nehrál. Sympaticky hrál Plavšič, snažil se chodit 1 na 1, i když mu to bohužel moc nešlo. Sor se taky neprosadil, i když to zrovna mohl být jeho zápas, prože Hradec nebráni v 10 lidech ve vápně, ale je to i o přihrávkách, které moc nedostával.

    A k nasazování "stálic" - já to vidím tak že bychom se jich rádi zbavili a lépe se prodá brankář který vychytý titul, než brankář který z lavičky jistí Mandyho. Podobně ten Olí. Myslím že nejsou o moc horší (jestli vůbec) tak jejich nasazování rozumím.


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 19:09) . Zobrazit původní komentář

  31. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Ferguss     před rokem 25.04.2022 19:34 |  
    12 2

    Barák se staví od základů, fotbalový tým od obrany. A ta naše stojí (minimálně na jaře) za starou bačkoru. Stačí se kouknout kolik branek jsme dostali nasypáno v EL a to včetně průměrného Lince. Kromě rotace (tím myslím nevynucenou) za tím stojí podcenění letního přestupového období, kdy jsme soustředili pozornost a úsilí na přivedení Krmenčíka. Jak to dopadlo víme sami. Nechci ze sebe dělat generála po bitvě, ale já i mnozí jiní jsme to psali už tenkrát. Pro zajímavost vypíšu ostatní příchody - Ousu, Mandous, Madsen, Ekpai, Plavšič, Schranz. Vyloženě nezazářil nikdo, i když - Ousu, Mandous, Schranz si asi odvedli svoje, nicméně za mě je to pořád jen průměr. Navíc začínám mít pocit, že se začíná projevovat nemoc úspěšných trenérů co jsou někde dlouho - stavění oblíbenců bez ohledu na formu (Kolář, Oli) a víra ve vlastní neomylnost (Maxim na DZ zahraje třikrát ze tří pokusů mizerně, stejně ho tam narveme počtvrté).
    Takže by to chtělo v klubu nastavit zdravou oponenturu přivedením sportovního ředitele zvenčí (kdy jste naposled slyšeli o Bílkovi?) a návratem k tomu co nás dostalo na vrchol. Každopádně v neděli na stadion a zadupat prádelnu kam patří!

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Mike     před rokem 25.04.2022 19:58 |  
      19 2

      Máš pravdu s tou obranou, ale budu oponovat. Vynechám Evropu, kde jsme dostávali taky nasypáno v minulých sezonách- pravda, bylo to od mnohem kvalitnějších soupeřů, než byly letos týmy v Konferenční lize- ale to není to, co chci napsat. Všeobecně se tady vžilo, že naše obrana- hlavně stopeři- stojí za starou belu a druhá věc, která tady hodně rezonuje, že se na góly hodně nadřeme a spálíme spoustu šancí. Takže ta čísla. Jak jsem psal výše, v sezóně 2018-2019 jsme po 31 kolech měli celkem 73 bodů a skóre 72-23, letos máme po 31 kolech 73 bodů a skóre 74-23. A teď ta pointa. Před 3 lety jsme drtivou většinu defenzivy hráli s beky Coufalem a Bořilem, na stoperech se točili Deli, Ngadeu a Kúdela, občas někde zaskočil Frydrych. Tito obránci byli ještě jištěni z pozice DZ Sukem, hlavně pokud jsem byli pod tlakem a nebo při standartkách soupeře. Letos výběr hráčů v zadní linii známe, o DZ, kde se protočilo mnoho hráčů různého typu, se nemá cenu zmiňovat. A světe div se, počet obdržených branek je úplně stejný, počet nastřílených branek skoro stejný a počet bodů úplně stejný. Jak si to vysvětlit, když podle některých zdejších diskutérů tenkrát jsme bránili skvěle, hlavně přes borce z Afriky se nedalo přejít a o Sukovi se snad nemá cenu bavit. Jak píšu výše v jiném svém příspěvku, je to jenom faktor Plzeň, která získala letos neskutečné množství bodů a vede ligu. Pokud by jich měla o 5 méně, tak se včerejší prohra skoro neřeší. Takže mužstvo má v určitě horší sestavě stejné výsledky než jejich fotbalově lepší předchůdci. Pokud máte někdo nějaké jiné vysvětlení, tak prosím ho napište.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Martin 58     před rokem 25.04.2022 20:23 |  
        2 1

        Skvělé, těžce vyvratitelné argumenty. Děkuji za shrnutí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Ados     před rokem 25.04.2022 20:32 |  
          2 0

          S tím Bílkem je to taky zajímavý. Moc o něm slyšet není, když pominu jeho rozhovory s Rogozem. Mně skoro přijde, že pozici sportovního ředitele dělá z 50% JiT a jeho tým. Nezmar měl vizi (rozhodně, ať se nevrací) a dokázal ji přetavit a zároveň byl tou oponenturou trenérům.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Ferguss     před rokem 25.04.2022 21:08 |  
        0 0

        Díky za ta čísla, zdá se,že jsem podlehl dojmologii. Ok, zkusím se na to taky kouknout. Samozřejmě ti věřím, ale mozek se brání:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Mike     před rokem 25.04.2022 21:45 |  
          0 0

          Nemáš zač, ta čísla opravdu sedí. Dokonce ta bilance je úplně stejná- 31 zápasů- 23-4-4.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Slavistat     před rokem 26.04.2022 00:43 |  
        2 0

        No tak budu trochu Jandourkovat a s těmi obdrženými góly to dám do statistiky. První rok Trpišovského ve Slávii jsme obdrželi za 35 kol 26 gólů, druhý rok za 35 zápasů jen 12 gólů, třetí rok za 34 zápasů 20 gólů a letos zatím za 31 zápasů 23 gólů. Tedy pokud ve zbývajících zápasech dostaneme jen 3 góly, jsme na to stejně jako první sezónu, ale o 116% více jak ve druhé sezóně (více jak dvojnásobek) a o 30% více jak loni (to bylo jen 34 zápasů bez nadstavby). A to se napíše, že jsme na tom skoro stejně jako v minulých letech, v % už to tak stejně není :o)

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        lantsmit     před rokem 26.04.2022 02:59 |  
        2 6

        Ty mínusy, co jsi za tenhle dokonalý popis reality dostal, jsou "K zemi hleď", jako když vyšije. "24% lidí nevěří, že kometa vůbec existuje"


        Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2022 03:01) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 11:23 |  
          1 1

          Další, kterej řeší mínusy. A ještě u jiného. :-) Hele, jen abys nedopadl jako stíhačka. Ten byl schopnej napsat: "Mínusy mě nezajímají, ale strašně by mě zajímalo, kdo a proč mi dal mínus".

  32. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    p!erreCORE     před rokem 25.04.2022 20:41 |  
    3 2

    K rozhodčímu: já jeho výkon nějak extra nesledoval, po třetím gólu Hradce už sem měl ruce v dlaních.. ale zaujal mně moment, kdy někdo nakopnul Alexe ve vápně. Zákrok, kterej by se uprostřed hřiště asi po právu pustil, ale ve vápně by se to pískat prostě mělo. Překvapilo mně, že do toho nezasáhnul VAR. Nebylo to nijak velký kopnutí a klidně bych pro výstrahu fouknul i Bahovi žlutou za přehrávání, ale penalta určitě.

    Tím ovšem neomlouvám tragický výkon nehodný mistra ligy. Já když viděl, jak nám v prvních deseti minutách asi stokrát utekli dva na jednoho nebo na nikoho a pak tu kličkovanou před prvním (nebo druhým golem nebo třetím? sorry, ale mně se to utkání fakt slilo v jeden velkej zmar a Kúdyho krásnej gól) gólem, kdy ten hráč stál asi minutu nikým neatakovanej a já si říkal, to snad nemůže dát gól, oni vědí, co dělají, když po něm nejdou.. prdlajs. Jen tam stáli a s prominutím čuměli. A Hovorky běhání odnikud nikam před dalším gólem? No teda.

    Nebudu na nikoho plivat a svádět prohru, možná na Jindru, že nestáhl Davida Hovorku o poločase nebo spíš, že nehrál od začátku s Kúdelou. Netvrdím, že by to byl všelék, ale horší než s Tarasem by to být nemohlo. Yiru tam naopak měl nasadit na celej druhej. Ale myslím, že ani včera by to nepomohlo a rozhodně si nedávám patent na rozum a trénování. Nevěřil jsem prostě svým očím, že se to děje. Jednoduše. Dopředu dobrý, tři góly a spousta dalších šancí. V pořádku. Ale to, že nám nestačily ty tři góly to je ostuda nejen obrany, ale marný hry celýho týmu.

    Včera jsem napsal pozitivní komentář, v čem vidím + prohry. Dneska ty mínusy.

    :*

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      dalislavista     před rokem 26.04.2022 10:33 |  
      4 1

      Tak na VAR byl Franěk...
      Ještě se divíš, že nevstoupil? S penaltou proti nám vstoupil. S rukou u třetího gólu Hradce nevstoupil, a to přitom vstoupit měl, protože ten hráč bezprostředně vstřelil gól. Tedy neměl platit.


      Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2022 10:34) . Zobrazit původní komentář

  33. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    spravnej_jezedak     před rokem 25.04.2022 21:07 |  
    3 1

    Ještě k tomu včerejšku, pořadatelům bych dal známku 1... Zažili jste někdo někde, že byste se museli svlékat před pořadatelskou službou? Starší chlapík, který měl pod bundou tričko Slavia se tam s pořadateli a později s policií dost vehementně hádal.. Docela by mě zajímalo, jak to dopadlo.. Vyhodili tam i chlapíka, co měl čistě jen červeno-bílou deku.. Až příště přijdu v bundě Tommy Hilfiger, tak mě vyhodí taky?

  34. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    donford     před rokem 25.04.2022 21:34 |  
    11 0

    Přiznám se, že by se mi také líbilo, kdyby na levé straně hrál Jurásek a před ním Oscar, jak zde již kdosi navrhoval. A na stoperech vedle Baha Kúdela a Ousou. V případě, že by hrál Provod, tak bych ho strkal dopředu pod útočníka, přece jen má skvělou přihrávku a i střelu a na defenzivu Holeše a asi s Hromadou. Nebo se Ševčíkem? Traoré je někdy výborný, především dopředu a někdy podivný. (ve hře dozadu).V trojici vedle Oscara a Provoda asi Lingra, nebo spíš Schranze? Oba se umějí vracet a bude to nutné, pokud bude proti nim hrát Havel s Mosquerou. Ovšem Schranz je robustnější, takže by snad Havla a také případně Mosqueru udržel. Proti Plzni dopředu Tecla, přece jen by velezkušený Hejda s Filou zametl. Naše sestava bude, právě že máme tolik hráčů, větší rébus. Na střídání máme hráčů dost. Trochu jiná věc bude, když nastoupí třeba i v průběhu zápasu vedle sebe oba jejich vysocí útočníci. Na to musí Trpiš správně a hlavně včas reagovat. Tak jsem se zapředl až příliš do laických úvah. Rád to nechám na trenérech.

  35. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    p!erreCORE     před rokem 25.04.2022 21:54 |  
    0 0

    přesunuto do ot


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2022 21:55) . Zobrazit původní komentář

  36. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    japoko     před rokem 25.04.2022 22:02 |  
    12 3

    Tak z našich stoperů vypadá v posledních zápasech nejlépe Tijani...!

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Chooze     před rokem 26.04.2022 00:41 |  
      7 18

      Tijany a Sherif to by byla ideální dvojka tak jako Michal aSimon. Ach jo kde že krásně doby jsou. Olayinka pokud by byl soudný tak sám rezignuje a nebude hrát. Je na něm jasně vidět jak hraje poháry a jak ligu. On se chce jenom prodat. To není o srdci ke Slavii ale pouze osobní ambice. To samozřejmě není jen jeho příklad ale on nám tímto momentálně zadelava na pěkný průser. On strašně zpich a jeho ego je až v oblacích. S ním neuhrajem ani druhý flek. Tak to konečně pochopte než bude pozdě... .

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        wimpy     před rokem 26.04.2022 01:23 |  
        9 6

        To je opravdu šílenej blábol.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          pcitron     před rokem 26.04.2022 22:30 |  
          0 0

          Argument ad hominem mě u Tebe překvapuje:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            wimpy     před rokem 26.04.2022 23:33 |  
            0 0

            To je pouze konstatování, bez argumentace. Netvrdím, že se Peterovi daří, ale říct, že vypouští ligu a předvádí se jen v pohárech si žádnou argumentaci nezaslouží.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Ferguss     před rokem 26.04.2022 08:27 |  
        4 4

        Jasně, Tijany, kterýho Chramosta větral jak malýho smrada a Sinyan, kterýho tady 99% lidí nevidělo kopnout do balonu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          japoko     před rokem 26.04.2022 08:38 |  
          3 4

          Z tím Sinyanem máš úplně pravdu, ale zase ty co hráli, jsme viděli až moc dobře!

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Chooze     před rokem 26.04.2022 14:45 |  
          0 6

          Horší než Hovorka s Kacarabou není už žádný stoper z ligy. Hráli jak ucnove a navíc mít vedle sebe dva halvbek kteří mají problém dozadu taky moc nepomůže.

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        hiker42     před rokem 26.04.2022 12:11 |  
        4 0

        "On strašně zpich".. Aneb kde nic není, ani smrt nebere :)

  37. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Ados     před rokem 26.04.2022 08:25 |  
    22 0

    Jsem přesvědčen o tom, že kdyby tu byl Nico a Kuchta, tak máme minimálně 3 body náskok. Na tyhle dva odchody se dost zapomíná a v boji o titul jsem tím dost zratili. Jako jediný z top 3. Tohle beru od vedení klubu jako velký risk, který může mít dost nepříjemné následky.

  38. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 10:27 |  
    40 3

    Dobré dopoledne ze Šumavy, kde sluníčko svítí, káva chutná, jen mě je tak nějak smutno.
    Hodnocení přítele Alanora jsem si přečetl a nemám zásadní námitky proti jeho hodnocení.
    Možná zde dostanu "sodu", ale já jsem v tomto zápase snad poprvé viděl našeho trenéra, jak je svlečený do "trenýrek". Vůbec nevěděl, co s tím má udělat.
    A teď dostanu "sodu" asi úplně.
    Ve dvacáté minutě měl jít Olayinka ven, protože jeho přínos byla úplná nula, Hned s ním měl jít po té penaltě Hovorka, protože byl úplně rozhozený. Mrzí mě, že na to náš trenér neměl koule.
    Prostě a jasně, mě ten zápas strašně s prominutím "sere", protože jsme si ho podělali sami.
    A vůbec jsme nebyli v zápase. A že jsme dali tři góly svědčí jen o tom, že kdybychom byli pořádně nachystaní, tak jsme dostali maximálně jeden a mohli dát třeba pět. Místo toho jsme přijeli jako "mistři světa amoleta" jen asi hodinu a dvacet minut před zápasem, rozcvičení "lážo plážo" a "měli jsme trochu rypáky nahoře".
    Tak jsme dostali od toho "nahoře" jednu pořádnou do držky, protože jsme si nic jiného nezasloužili.
    Cesta k zaslouženému!!!! úspěchu vede přes poctivě odvedenou práci, pokoru a víru v sama sebe.
    To jestli jsme hráli v pohárech dobře a bojovali o body do koeficientu, to už je dnes minulost a nikoho to v lize nezajímá.
    Teď se ukáže, jaká jsme parta a jak na ten "hradecký průser" odpovíme.
    Trenér i hráči na to mají dost času, aby si to srovnali v palici a začali od těch základů, které nám vždycky pomohly. Týmovost (ale opravdová!!!), bojovat až na doraz za svůj klub a pomáhat si ve všech herních situacích.
    Podpořit to maximálně kvalitními individuálními výkony a další a další pozitiva, která jsme určitě nezapomněli.
    Toť vše ze Šumavy.
    A ještě jeden dodatek k hráčům i trenérům, o kterém oni sami mluvili.
    Takhle se za našeho "šéfa Jaroslava" nebojuje. Máte možnost to nyní napravit!!!!!.
    "Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim" - Ovidius
    Snes to a vytrvej, ta bolest Ti jednou prospěje.......
    S úctou a promiňte mi,
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2022 12:35) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Edenjejenjeden     před rokem 26.04.2022 10:40 |  
      6 1

      Souhlas Sokrate , a poslední dobou mám dojem , že si někteří hráči ve Slavii myslí , že jsou nepostradatelní a zejména v ligových zápasech jsou poněkud laxní a bohorovní . Ne nejsou , tým je vždy víc než jednotlivec . A tady do toho měl jednoznačně Trpiš sáhnout , nejpozději po třetím inkasovaném golu ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Slávista 51     před rokem 26.04.2022 10:52 |  
        4 1

        Na konci sezony zřejmě bude " probírka " v mužstvu
        i když bude titul.
        Když nebude - bude probírka větší !

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          žbl68     před rokem 26.04.2022 16:31 |  
          1 1

          hodně kvalitní síto by to chtělo aby tým nepropadl jako celek do průměru ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        žbl68     před rokem 26.04.2022 16:30 |  
        1 2

        pohoda klídek tabáček a presíčko ... :-( a někteří už od podzima :-/ od QLM

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      mirda     před rokem 26.04.2022 11:19 |  
      2 2

      Vaše slova tesat do kamene. Jen mám obavy, zda jsme těch kvalitních individuálních výkonů schopni. Nemohou nás v rozhodující fázi sezóny táhnout devatenactileti kluci a asi ani hráči po těžkém zranění, kteří rok nehráli. Cosi vypovídá, že čekáme na Standu jako na spásu. Hezký den

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 11:44 |  
      3 0

      Hezky shrnuté. Skvělého (nejen) fotbalistu dělá (v psychické oblasti) optimální kombinace zdravého sebevědomí a současně dostatečně velké pokory.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      pehacko     před rokem 26.04.2022 11:56 |  
      7 0

      Ono je ve finale lepsi dostat po drzce od hradce v prvnim zapase a pak vsechny ctyri zapasy vyhrat. Nez porazit Hradec sedum nula a jit jako mistr sveta do zapasu s Plzni. Tak by prohra znamenala konec nadeji

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Leksel     před rokem 26.04.2022 12:52 |  
      5 2

      Dobře vystiženo, já po dlouhé době viděl naprostou neschopnost našeho trenérského štábu operativně reagovat na vývoj utkání. Hovorka se sice snažil bít jako lev, ale bylo to zcela kontraproduktivni, o formě a předváděném výkonu "kapitána" Olayinky už nechci ani psát. Taky mě mrzí, že chlapcům nezdravě stouplo sebevědomí a chovají se jako hvězdy, které automaticky musí beze snahy všechno vyhrát. Snad se jim po té facce rozsvítilo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      žbl68     před rokem 26.04.2022 16:29 |  
      1 1

      zdar na Šumavu, obzvláště pak na kopeček z Černého na Čertovo, na asfalt na Špičáckém sedle a na Onen Svět, atd...
      bylo to podcenění a ne že ne .... soupeř se sám neporazil (jak je to možné??) obrana byla jak dobře "očičkový" ementál (Taras a posléze i Max mi přicházejí poslední zápasy hlavami někde mezi Oděsou a Mukačevem (jasně je to ultra těžké, ale pokud nejsou 100% tak kádr pro ligu je stále široký a zdvojen, nebo ne ? ... a golman tomu nepřidal ... ale zase takové ty vlašťovky - obě MBladé pušky a návrat krále Ondřeje ... Olyi je od oženění (ale slušelo mu to) kapitola sama pro sebe a Traore jak klapky klavíru ... chybí takový ten rozdílový prvek ...
      P.S. hlavně aby to s Plží nebylo - morituri te salutant ... :-(

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 26.04.2022 16:36 |  
        5 0

        Kéž bychom to ubojovali a zůstali živí.
        Jinak s tím klavírem je to hezké přirovnání, jako kdyby mu vypadlo "fis" - protože to se hodí všude a vždy.
        Jinak děkuji Vám všem za odezvy k disputaci a věřím, že se naši kluci připraví a dají to.
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          žbl68     před rokem 26.04.2022 16:40 |  
          0 3

          tak nějak kolego ... ted jen aby Jaryn před plží byl v levelu ladič a ne pijan ... :-( čímž nemyslím , že by byl alkáč ...

  39. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Monarchie     před rokem 26.04.2022 10:54 |  
    7 0

    Koubek Hradec připravil skvěle, Jindra tomu dal korunu. Stopeři nehráli vůbec dobře a bohužel ani křídla nepomohla. S Plzní to bude jiná Slavia a věřte, že Jindra je srovná.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Slávista 51     před rokem 26.04.2022 11:25 |  
      3 1

      MUSÍ !

  40. Hodnocení slávistů - 31. kolo

    donford     před rokem 26.04.2022 12:02 |  
    9 1

    Sokrates to vyjádřil naprosto přesně. Mně hlava tu neděli také pořád nebere, zlý sen, ze kterého se ne a ne probrat. Ano, bylo to naší strany pořádné, řekl bych až učebnicové podcenění soupeře. Ale proč Trpiš v průběhu zápasu alespoň střídáním nezareagoval? Olayinka neměl v zápase co dělat, hraje špatně už delší dobu a Hovorka po penaltě zcela ztratil jistotu. Pro oba by bylo v tom okamžiku střídání velkým vysvobozením. Rozhozená obrana si počínala jako kluci v honbě za míčem na louce, který se leckdy zastaví o drn. Vím, že snaha trenéra vždy byla vycházet ze skálopevné obranné čtveřice. Která o sobě ví, dokáže si rozčlenit úlohy a pobrat soupeře. Pokud se toto nepodaří nastolit proti Plzni, pak, jak říkávala moje babička, pán Bůh s námi a zlé pryč. Věřím, že hráči dostali sodu či vatruňk, a trenéři, že si také vynadali aspoň mezi sebou. Plzeň hraje stále svou hru a těžko ji bude v neděli měnit. Tím by si kopala hrob. U nich je předem jen jedna neznámá. Postaví od začátku do útoku jednu nebo dvě věže? Křídla má jasná, a pokud vymění Sýkoru za Kopice, tak to pořád není žádné překvapení. Od nás by bylo, kdybychom vyměnili Olayinku třeba za Oscara. Nebo kdyby nastoupil Ševčík. Ale hlavně musíme mít kvalitní, sehranou a panice nepropadající stoperskou dvojici. V Plzni jsme je válcovali 19:81! A pak se nepochopitelně stáhli. Což byla naše prohra i při remíze. Tohle vše se už nesmí doma před naším úžasným publikem opakovat. Každý ze zbývajících čtyř zápasů musíme hrát bez nejmenšího náznaku podcenění jako o život. Jen tak dojdeme na Olymp. Hráče na to máme.

  41. Dream team

    JohnyBeGOOD     před rokem 26.04.2022 12:14 |  
    6 1

    Je to prostě částečně i daň za to jaké jsme prodali hráče. Dali jsme sice Hradci 3 góly, ale z toho dva střelili obránci po střelách, které obvykle takto dokonale nevyjdou. xG nemohlo být obzvlášť u Kúdely velké, ale jsem rád, že to zpoza vápna zkoušíme a už po druhé za sebou jsme takto vstřelili důležitý gól, minule to byl Provod.

    Co kdyby záloha a útok vypadali v druhé půlce nějak takto. Záloha: Provod - Stanciu - Holeš - Sima Útok: Kuchta-Sor. Prostě jsme prodali 3 naše nejproduktivnější hráče (Kuchta, Sima, Stanciu) a přijde mi skoro jako zázrak, že se to neprojevilo ještě víc. V lize jsme jejich góly dokázali nahradit Lingrem (částečně i Schranzem) a v pohárech zase Sorem. Ale to se bavíme o střelcích a momentálně nám spíš chybí nahrávači. Není úplně dobrá vizitka, když jako tvůrce hry přijde zápas zachránit 35letý stoper Kúdela a do útoku se postaví hromotluk Talovierov.

    Statistika nejlepších nahrávačů po zákl. části Fortuna ligy
    Alexander Bah - 10
    Lukas Masopust - 7
    Nicolae Stanciu - 6
    Oscar Dorley - 4
    Jan Kuchta - 4
    Michael Krmencik - 4

    Asi je jasné, že kromě Baha včera z nich nikdo nenastoupil. Naše záloha Schranz + Lingr + Provod + Traoré má 3(!) asistence dohromady za základní část. S Olayinkou je to dohromady 6. Tedy stejně jako vyprodukoval Stanciu za půl sezóny sám.

    Typologická náhrada za Stancia (minimálně, co se týče kreativity, průnikových přihrávek atd.) je Madsen, který si zahrál za celou sezónu 568 minut a nastřádal 3 asistence, což je stejně jako Plavšič, který odehrál 3x více času. Ševčík s 1340 minutami nasbíral asistence pouze dvě.

    Takže ano, byl bych radši kdyby místo Talovierova v takovém zápase naskočil Madsen.

    • Re: Dream team

      habroš     před rokem 27.04.2022 16:14 |  
      0 0

      Při troše fantazie může být Talovierov cokoliv, ale hromotluk rozhodně ne!! :-)
      Vysoký je, ale svalová hmota neviditelná a při zápase s Hradcem bylo patrné, že kvůli tomuto hendikepu hlavičkové souboje většinou prohrával.

      • Re: Dream team

        SirCohen     před rokem 28.04.2022 09:32 |  
        0 0

        Kolohnát by byl asi výstižnější:)

  42. Hodnocení slávistů - 31. kolo

    Balvan86     před rokem 26.04.2022 13:21 |  
    5 0

    Vím, že jsem tady už jednou dostal za tohle "mudrcování" za uši...ale neopustím si to.
    Na plíseň bych šel takto:
    Mandous - Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar - Holeš - Sor, Provod, Traoré, Jurásek - Tecl
    Juráska na levou zálohu proto, že na beku to bránění není zatím až takový, ale dopředu má rychlost, tah na branku i centr. Traorému i Holešovi se zápas s Hradcem nepovedl, ale jsou již tak moc zkušení plejeři, že to určitě bez pochyby zvládnou. Sor kvůli rychlosti, kdy levýho beka v Plzni nemají obsazený rychlostním typem a věřím, že Provod naváže na svůj kvalitní comeback. Obrana jednoznačně s Kudym, který má evidentně nejvyšší kvalitu z našich středových obránců a s Kačarabou který snad uskáče Ty jejich bidla. Bah je nutnost a promluvil bych mu do duše ohledně bránění. Taktéž Oscar. A Teclik, ačkoliv mám proti němu dost výhrad, tak ukázal v posledních kolech formu a hlavně vůdcovství na hřišti, což je taky potřeba a můžou se se Sorem prohazovat v případě potřeby. Na lávce připraveni v průběhu Lingr, snad už bude v poho Ševčík, Schranz, Talovjerov, Fila, Plavšič. A teď do mě... :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Balvan86     před rokem 26.04.2022 13:24 |  
      15 2

      A Mandymu prostě věřím mnohem víc než Kolimu.
      Notabene se poděpíšu pod ty názory, které tu tvrdí, že Koli a Oli už musejí nutně pryč, rozumněj zahraničí. Mají to u nás už přetažené

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        SirCohen     před rokem 26.04.2022 13:48 |  
        3 2

        Jedině Přema Kovář!

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Chooze     před rokem 26.04.2022 14:33 |  
        4 11

        Jenomže jsou oba momentálně neprodejny. Ani milion éček za ně nedostaneš. Skvělé prokaucovano!!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

        Leksel     před rokem 26.04.2022 15:28 |  
        5 2

        Tomblesk tady psal, že Kolář má něco s periferním viděním a já s ním souhlasím, ptz gólů, které dostal třeba na bližší tyč, u které stál, je až dost. Po tom otřesu mozku z Glasgow jsou jeho reakce rozpačitě, nejisté a váhavé. V mozku je plno nervových center, na tom zrakovém mohlo k nějakému poškození dojít.

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          Lunaris     před rokem 26.04.2022 16:02 |  
          5 5

          Divné góly z dálky dostával už v první sezóně ve Slavii. Nechápu, proč se tu tolik rozmohla tato spekulace. V klubu nejsou snad všichni blbí, doktoři tomu rozumí a též věřím, že je Kolář takový profesionál, že by sám na obtíže tohoto druhu upozornil.


          Komentář byl uživatelem upraven (26.04.2022 16:03) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            Leksel     před rokem 26.04.2022 16:08 |  
            2 2

            Tak pokud ten zúžený visus není markantní, tak si to ani nemusí uvědomit. K něčemu patologickému u něj dojít muselo, Kolář po zranění je jiný než před.

            • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

              Lunaris     před rokem 26.04.2022 16:29 |  
              3 3

              Ty jsi lékař? Jinak já vnímám i to, že po zranění v Glasgow na jaře, kdy nosil masku, chytal výborně.

          • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

            japoko     před rokem 26.04.2022 16:14 |  
            2 1

            Konečně rozumné...!

        • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

          pcitron     před rokem 26.04.2022 22:24 |  
          1 0

          Něco, co se dříve označovalo jako "zrakové centrum" ve skutečnosti neexistuje. Poznatky moderní neurovědy operují s neuronálními sítěmi. Zrak je zprostředkován neurokognitivní sítí velkého rozsahu, konkrétně frontoparietální sítí, jejíž těžiště je v lobus parietalis inferior, sulcus intraparietalis a kůře frontálních laloků. Tyto tři oblasti velkého rozsahu jsou propojeny s korovými oblastmi gyrus cinguli, jež odpovídají za cílenou pozornost. Jinými slovy, neuronální podklad případné poruchy vidění je natolik složitý, že pakliže Ondra něčím takovým skutečně trpí, jedná se o ireverzibilní stav.

  43. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    cvočkař Danda     před rokem 26.04.2022 17:50 |  
    4 0

    Socrate,klobouček,napsal si to přesně,jak jsem to cítil já.Ješté k sestavě na plíseň
    vidím to stejně jako přítel Balvan.
    V neděli jim ukážeme zač je toho u nás v Edenu loket. Danda Cvockar.

  44. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    damade     před rokem 26.04.2022 19:09 |  
    3 0

    Na Plzeň to vidim takhle:

    Mandous - Bah, Kúdela, Ousou, Jurásek - Hromada, Holeš - Sor, Provod, Oscar - Tecl

    Pokud bude Ševčík zdravej, tak místo Hromady. Fila, Lingr, Traore jako žolíci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      rakusan     před rokem 26.04.2022 19:43 |  
      3 0

      To by šlo. Myslím ovšem, že místo Sora bude hrát kvůli lepšímu bránění Schranz. Sora vypustíme, až povedeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      hiker42     před rokem 27.04.2022 09:39 |  
      0 0

      Super sestava, když jsem nad ní přemýšlel, tak mi vyšla stejně, jen místo Oscara tam mám Plavšiče :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

      Karel13     před rokem 27.04.2022 12:44 |  
      1 1

      Nevypadá to zle, až na jednu chybu. Kúdela i Ousou jsou praví stopeři ...

  45. komentář

    Papol     před rokem 26.04.2022 20:34 |  
    6 1

    Jindra věřil hráčům, které postavil, a to na základě, jak pracují v tréninku. Taky byl po zápase pěkně nasraný, když ho hodnotil. Bohužel, zklamání u stoperů a brankáře bylo pro něj velké. Hovořil o Manďousovi, že měl teploty. Ale proč nedat do takového zápasu třeba Sanytrníka? Věřili jsme všichni ve výhru...a já zase věřím, že to Jindra na Plíseň vymyslí a ten jejich obranný blok roztříšní napadrť. Každopádně bez Koláře, Hovorky a Kačaraby, to byl nejslabší článek v naší defenzivě včetně Holeše. Oly je z formy již delší dobu a nepochopil jsem, proč stále hraje, prodat ho půjde těžko při jeho formě . Dále bych podotknul, že dynamiku a běhavost jsme nechali v šatně nebo někteří hráči i doma. Myslel jsem, že Hradec ve 2.puli utaháme, ale připadalo mi, že je tomu naopak. Nebyla chuť udělat pro vítězství vše. Může se nedařit, ale bojovnost a pohyb chyběl.
    Věřím, že Plíseň zvládneme, vyhraje, třeba o gol a budeme zase na mistrovské vlně. Jo, a nedovedu si představit, že by Plíseň měla hrát LM, protože je herně s tím obranným blokem úplně hrozná. Evropa je jinde.
    Navždy SLAVIA

    • Re: komentář

      Papol     před rokem 26.04.2022 20:37 |  
      1 1

      bojovnost a pohyb chybělY. fuj, když jsem to četl

    • Re: komentář

      Ragnarok     před rokem 26.04.2022 20:45 |  
      3 1

      Zápas jako teď s Plzni bych si rád odpustil. Tam půjde nervozitu krájet. V případě výhry budou i ty další stát za to.

      • Re: komentář

        Ados     před rokem 26.04.2022 21:02 |  
        4 0

        Musíme zvládnout 4 výhry za sebou. Těžká práce pro hráče i nás fanoušky.

        • Re: komentář

          Chooze     před rokem 27.04.2022 17:41 |  
          1 11

          Prosím Vás musíme ten zápas kontumacne prohrát a nevijit z kabiny. Jinak to hrozí velkou ostudou a všichni se nám budou smát. Je pravda že to začalo celkem nevinně vypadnutí v LM ale pak se začalo postupně nabalovat a teď jsme tam kde sme včetně hráčů trenérů. Ať má Trpis gule a přizná to když jinak dokáže dělat rozbory na několik hodin se zaujetim sobě vlastním.

          • Re: komentář

            Edenjejenjeden     před rokem 27.04.2022 20:10 |  
            7 0

            Tvoje učitelka češtiny by měla vrátit diplom . Naopak tvůj psychiatr by měl dostat přidáno . Nazdar ...

    • Re: komentář

      japoko     před rokem 27.04.2022 02:45 |  
      4 1

      Sanytrník nenastoupil, protože ho v 1999. zabili v Krčským lese!

  46. Re: Hodnocení slávistů - 31. kolo

    GRASIT     před rokem 26.04.2022 21:34 |  
    2 1

    Omlouvám se za spam...Ahoj,můžu se zeptat, nešli jste někdo na permici, kterou jste měli jenom vyfocenou na tel? Jde to?