Ženský fotbal

Slávistky podlehly Spartě

Po dosti nervózním a vyhecovaném zápase nakonec slávistky podlehly Spartě 1:2, přičemž obě branky padly po chybách v obraně.

Slavia - Sparta 1:2 (0:1)

Sestava Slavie:
Taušová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová (46. Zubková) – Hejlová, Budošová, Pěničková, Kaplanová (90. Jeřábková) – Mocová, Chlumecká

Branky:
65. Kaplanová z penalty – 15. Kladrubská, 47. Macková

Zápas je smolně prohraný, jinak se to nedá říct, oba góly padly po zbytečných chybách v obraně. Hráčky někdy téměř nestíhaly a i špatně odkopávaly. Přesto minimálně jeden bod bychom si zasloužili. Utkání bylo hodně ovlivněno brzkou první branku, kterou jsme dostali již v 15. minutě po chybě naší obrany. „Kdybychom nedostali první gól tak brzy, určitě bychom měli větší šance,“ myslí si brankářka Petra Taušová.

Přestože jsme hodně chybovali a Sparta si vytvářela nebezpečné šance, nic neproměnili, zasloužila se o to i naše gólmanka, která byla rozhodně naší nejlepší hráčkou. Ve 20. minutě se k přímému kopu ze vzdálenosti 35 metrů postavila Andrea Budošová a její střelu vyrazila hostující brankářka Pincová na roh, z něhož jsme vytvořili velký závar v pokutovém území, ale nic z toho nebylo. Největší naši šanci v první půli jsme měli ve 42. minutě, po centru Hejlové byla na chvíli v pokutovém území sama Chlumecká, ale míč nakonec skončil těsně levé tyče, přestože jsme ho všichni očima tlačili do brány.

„První poločas jsme zahráli velice špatně, hráčky hrály nedůrazně, pozdě atakovaly, přepustily Spartě otěže utkání a také jsme dělali chyby v obraně, i proto byl poločasový stav 0:1 pro nás ještě milosrdný,“ zhodnotil první poločas trenér Josef Duchek.

Druhá půle začala katastrofálně, hned ve 47. minutě jsme dostali gól, opět po chybě obrany. „Druhý gól byl rozhodující,“ myslí si trenér. To však byl jediný zkrat, poté jsme začali přebírat iniciativu, vytvářet si šance, Spartu nepouštěli do brankových příležitostí, hra byla prostě lepší. I proto jsme se radovali, v 65. minutě byla v pokutovém území faulována Iva Mocová a následný pokutový kop nekompromisně proměnila Lenka Kaplanová. Další velké šance přišli v 74. a 75. minutě, kdy neuspěla nejdříve Mocová, následně Chlumecká. Závěr utkání byl docela nervózní, často se faulovalo a ošetřovalo, v nastaveném čase se dokonce srazily dvě spar?anky navzájem, i proto není divu, že utkání se protáhlo a pět a půl minuty.

„Ve druhém poločase jsme se zlepšili po všech stránkách, lépe bránili, ale bohužel úvod se nevydařil, když jsme dostali druhý gól, pak jsme si šance vytvořili, nakonec i snížili, i vyrovnat jsme mohli. Je škoda, že jsme si nechali soupeře odskočit na rozdíl dvou branek. Za druhý poločas musím hráčky pochválit, protože odvedly vše, co bylo v jejich silách, chtělo to jen proměnit nějakou šanci,“ zhodnotil náš trenér druhý poločas.

„Nastoupily jsme příliš s trémou, byly jsme moc zaskočené, nechtěly jsme hrát, čekaly jsme, co Sparta předvede a bohužel jsme dostaly branku, potom jsme se přizpůsobily jejich hře. V kabině o poločase jsme si to vyříkaly, začaly jsme hrát svoji hru, úroveň šla nahoru a mohlo to dopadnou lépe, ta remíza by byla lepší a zápasu by více slušela,“ zhodnotila utkání Petra Taušová, která byla naší nejlepší hráčkou, hodně brankám zabránila. „Byl to mimořádný pocit, protože jsem za Spartu nastupovala a teď jsem ve Slavii na hostování, pro výsledek jsem chtěla udělat maximum, myslím, že jsem se snažila,“ okomentovala svoje pocity. Proč naše obrana tolik chybovala? „V prvním poločase těch chyb bylo hodně, ve druhém se to zlepšilo, stejně tak i celkově hra Slavie. Spartu jsme vlastně přehrávaly a už se k nám tolik nedostávaly,“ myslí si Taušová.

Kde nastala změna, že jsme najednou začali ve druhém poločase hrát lépe? „O poločase jsem jim řekl, že kdyby takto hrály s Umeou, už by prohrávaly 0:5, 0:6 a bylo by po zápase, takže si to snad vzaly k srdci a druhá půle už podle toho tak vypadala,“ prozradil trenér důvod proměny.

Toto utkání pískal rozhodčí čuřín, který normálně rozhoduje i mužská prvoligová utkání a musím říct, že vysoká úroveň byla znát. Zápas měl pod kontrolou, vším si byl jist, problémy řešil zkušeně. I pomezní správně posuzovali ofsajd.

V zápase nás ale zastihla jedna nepříjemnost, v závěru prvního poločase se zranila Alena Petranová a musela být vystřídána. „Pravděpodobně má natažené postraní vazy, odjela do Motola, kde lékaři zjistí více,“ prozradil masér Jiří Trenkwitz, který výjimečně přišel holkám pomoci, přestože patří do áčka chlapů.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)