Fortuna liga

Ostrava - Slavia 1:1

Slavia jen remizovala v Ostravě, když neudržela vedení, které vystřelil už v páté minutě Sor. Nevyužila ani dvacetiminutovou přesilovku po vyloučení Lischky, Holeš nastřelil jen břevno. Slavia tak skončí sezónu 2021/22 na druhém místě tabulky.

Trenér Trpišovský se i v závěru sezóny potýkal s řadou absencí, vypadli mu všichni tři hráči standardně nastupující na postu pravého obránce, kam se tedy tentokrát postavil Taras Kačaraba. Na křídlech tentokrát nastoupili Lingr s Ševčíkem a na hrotu útoku Sor. Hned ve druhé minutě dal pomalejší malou domů domácí Kaloč a Laštůvka se musel hodně ohánět, aby stihl míč odehrát před dotírajícím Sorem do autu. V páté minutě se ale Sor už radoval, když Traoré čistě vybojoval míč a přesně jej posunul pro Sora, který si všiml nesprávného postavení Laštůvky a poslal míč z poměrně velké dálky kolem Laštůvky k vzdálenější tyči - 0:1. O dvě minuty později mohl zvýšit Traoré, ale střela z dobré pozice na hranici vápna mu nesedla a Laštůvka lehce míč sebral. Po ostrém ataku Lischky na Sora mimo souboj o míč, který sudí Hocek vůbec neposoudil jako faul, musel být Sor několik minut ošetřován a slávisté zatím hráli v deseti. Sor naštěstí byl schopný v zápase pokračovat. Poprvé se do dobré ofenzivní akce dostali domácí v 17. minutě, kdy Plavšič přímo namazal Almásimu, akce vedla ke střele Klímy nad bránu. Po dobré akci Holeše se k míči opět dostal Sor, místo aby hledal Lingra, tak vystřelil a tentokrát bránu daleko minul. V 21. minutě musela Slavia přece je vynuceně střídat, pokračovat nemohl Kúdela, kterého na hřišti nahradil Talovjerov, na post stopera se zatáhl Tomáš Holeš. Brzy nato mohla Slavia inkasovat, Kaločova tečovaná střela skončila rohem, který rozehrál Fleišman centrem do malého vápna, tam slávisté nedokázali odvrátit míč před Klímou, od jehož hlavy putoval míč do břevna. Sešívaní měli velké problémy s rohovými kopy domácích, další z nich našel na zadní tyči úplně volného Almásiho, který minul bránu. Slávisté se po vystřídání Kúdely naprosto vypadli z tempa, byli pod velkým tlakem a ten vyústil ve vyrovnání. Traoré nepochopitelně opustil rozehrávajícího Fleišmana a nechal jej nacentrovat, centr přizvedl Ousou jen k Buchtovi a ten nekompromisně zakončil - 1:1. Slavia spala i nadále, Klíma se naprosto lehce otočil kolem Talovjerova a střílel těsně vedle. Kontrovat mohl Sor, ale střela mu opět nesedla a Laštůvka opět neměl sebemenší problém. Pak Sor dostal přihrávku za obranu, sudí nejprve nechal hrát a Sor po kličce Laštůvkovi skóroval. Poté šel praporek nahoru a branka neplatila. Kaloč o chvíli později naprosto nesmyslně strčil mimo hru do Hromady, který si to pochopitelně nenechal líbit, strkanice vyústila ve žluté karty pro oba zúčastněné. V závěru poločasu ještě vybojoval Sor přímý kop u vápna poblíž brankové čáry, rozehraný signál na Plavšiče a jeho centr na Kačarabu však nepřinesl střelu na bránu. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, což odpovídalo dění na hřišti. V poločase navíc Plzeň vedla nad Hradcem Králové 1:0 a takové výsledky by znamenaly definitivní konec nadějí na titul.

Do druhé půle nahradil Jakuba Hromadu Oscar, první šanci však opět měli domácí a opět po rohovém kopu, hlavička Almásiho tentokrát mířila těsně vedle. Na druhé straně Laštůvka kolenem kopl do hrudi Sora a přestože přitom vůbec nehrál míč, nikoho nenapadlo, že by se mohlo jednat o faul a tudíž by se měla kopat penalta. Na druhé straně zakončoval za nedůsledným Talovjerovem z první Klíma mimo. Po Ševčíkově chybě v rozehrávce slávisté dokázali zachránit situaci za cenu rohového kopu. Hra se pak vyrovnala a k vidění byly jen ostré zákroky baníkovců, které se střídavými úspěchy viděl i sudí Hocek. V 69. minutě na základě videa uviděl červenou kartu Lischka a faul na unikajícího Sora, byl z toho přímý kop metr před hranicí vápna. Holeš z něj dělovkou orazítkoval břevno. Slávisté pak měli více ze hry, ale šance nepřicházely, když centr našel Sora, ten vůbec netrefil míč. Centr Ševčíka po rohovém kopu na zadní tyči sebral Laštůvka před dvěma slávisty. Tlak Slavie byl navíc často přerušovaný zbytečnými ztrátami. V 90. minutě šel na rohový kop do vápna soupeře i Mandous, Filova hlavička temenem ale letěla vysoko nad bránu. V závěru zápasu to už byla ze strany slávistů křeč a protože Plzeň vyhrála nad tentokrát naprosto neškodným Hradcem Králové, o titulu bylo rozhodnuto. Slavia jej tentokrát nezíská.

N4 - Středa 11. 05. 2022 19:00

Fortuna liga - nadstavba, 2021/2022
1 - 1
1 - 1
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

32. Buchta

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

5. Yira Sor

Komentáře (819)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé