Soutěž

Tipovačka 2021/22 - desáté shrnutí

A je tu čas na poslední shrnutí naší tipovačky.

Plzeň – Slavia 1:1 (0:0), branka SKS: Lingr

Remízu v duelu dvou vedoucích týmů tipoval kde kdo, dokonce i tu ve správné výši – sedm borců blralo 11,6 bodu za správný konečný výsledek, jeden za výsledek 0:0 podepřený žolíkem dokonce 15,2 bodu, ale ti všichni skončili hluboko pod stupni vítězů. Hned osm borců správně určilo poločasový i konečný výsledek, což znamenalo 17,6 bodu, vítězem kola se stal chochojos, který správně určil i červenobílého střelce, což mu do tabulky přineslo 18,6 bodu.

 

Feyenoord – Slavia 3:3 (1:1), branky SKS Olayinka, Sor, Traoré

Ani remíza v Rotterdamu tipující nezaskočila, deset borců tipovalo remízu 2:2 po půli 1:1 a správně určilo jednoho střelce, což znamenalo 9,65 bodu. Wimpy na čtvrtém místě při tipu 1:1 správně určil jednoho ze střelců a svůj tip podpořil žolíkem – 11,3 bodu. Na stupních vítězů už stanuli ti, co se odvázali a trefili divokou remízu: Farris na třetím místě si připsal 13,65 bodu za přesný konečný výsledek a dva střelce, vítězi kola se stali Osma a SKS JWM, kteří svorně trefili poločasový i konečný výsledek a jednoho střelce, což pro ně znamenalo 18,65 bodu!

 

Slavia – Pardubice 4:0 (1:0), branky Provod 2x, Schranz, Traoré

I vysoké vítězství nad Pardubicemi tipující očekávali. Celkem pět borců trefilo konečný i poločasový výsledek, ale na umístění v první desítce to nestačilo, tam bylo potřeba použít žolíka. Osm tipujících přesně určilo konečný výsledek a jednoho střelce, což ve spojení se žolíkem znamenalo 20,26 bodu do tabulky, o vítězství se podělili Vikac a Stahler, kteří oba správně odhadli střelce dva – 22,26 bodu

 

Slavia – Feyenoord 1:3 (1:1), Branka SKS: Traoré

Výsledek znamenající vyřazení z EKL už nebyl tak často tipovaný, ale i tak kolo přineslo zajímavé zisky: sedm tipujících správně určilo poločasový výsledek 1:1, což v kombinaci ze žolíkem znamenalo 8 bodů, na stupně vítězů se vedle sebe seřadili Mejla29, davidovky1 a chorchojos, kteří přesně určili konečnou prohru 1:3 a zaznamenali tak zisk 10,47 bodu.

 

Jablonec – Slavia 1:2 (0:1), branky SKS: Schranz, Tecl

Ve výhru v Jablonci věřila drtivá většina tipujících. Šest z nich trefilo poločasový i konečný výsledek bez použití žolíka, což znamenalo 15,55 bodu, Palawan přidal ještě bod za jednoho ze střelců. Na děleném druhém místě se umístili chorchojos, Milosh a Karkl28, kteří sice správně určil pouze konečný výsledek a jednoho střelce, ale ve spojení se žolíkem to znamenalo 21,1 bodu. Králem kola se stal Michal86, který správně určil poločasový i konečný výsledek, jednoho střelce a přidal žolíka, což vyneslo nádherných 31,1 bodu.

 

Slavia – Zlín 3:0 (2:0), branky: Tecl, Provod, Olayinka

Neskutečně rekordní počet správných tipů přineslo poslední kolo základní části. Že Slavia zvítězí v poměru 3:0 tipovalo hned 67 tipujících. Ti, co správně určili pouze konečný výsledek a nepoužili žolíka, tak skončili hluboko v poli poražených na prahu sedmé desítky. I ti, kteří správně trefili poločasový a konečný výsledek bez použití žolíka, se museli spokojit s bodovým ziskem 15,16 – 17,16 podle toho kolik správně určili střelců (tři netrefil nikdo z nich) a s umístěním ve třetí desítce. Přesný konečný tip podpořený nějakým tím střelcem a žolíkem vynesl 20,32-22,32 bodů, což by jindy bohatě stačilo na vítězství, tentokráte se však pořád pohybujeme ve druhé desítce. Na dělené jedenácté místo bylo nutné získat 30,32 bodů za konečný i poločasový výsledek a žolíka. Ti, kteří k tomu trefili jednoho střelce získali 32,32 bodu a skončili na děleném třetím místě – čili jich bylo hned osm. Na pomyslný královský trůn rekordního kola usedli stefi a posed. Oba tipující trefili vše, co se dalo, pouze jeden střelec jim utekl a ve spojení se žolíkem to vyneslo neuvěřitelných 34,32 bodu!

 

Hradec Králové – Slavia 4:3 (3:2), branky SKS: Jurásek, Fila, Kúdela

Klasický půst po posvícení přišel hned v prvním kole nadstavby. Prohru s nováčkem soutěže, který se překvapivě prokousal do skupiny o titul, tipovali jenom ti největší škarohlídi. Šest borců při výhře hostí tipovalo druhý poločas 1:1, což čtyřem z nich vyneslo čtyři body, Makii a Danny41 přidali žolíka, čímž si připsali osm bodů a dělené třetí místo. Butters na místě druhém tradičně tipuje prohru červenobílých, což mu při vysokém kursu vyneslo 10,9 bodu, vlados přidal ještě žolíka, takže v tomto kole zvítězil se ziskem 21,8 bodu.

                                        

Slavia – Plzeň 1:1 (0:0), branka SKS: Kúdela

Remízu v klíčovém duelu už očekávalo více tipujících. 17,85 bodu si odnesli Láryfáry a martin11 za přesný konečný i poločasový výsledek. 23,7 bodu brali Makii, cvrnc a Fiky, kteří sice neurčili správně poločas, ale podpořili svůj tip žolíkem. Stupně vítězů obsadila trojice lukas8, chorchojos a mao, která k podpořila žolíkem přesný konečný i poločasový výsledek, což vyneslo 35,7 bodu.

 

Slavia – Slovácko 3:0 (1:0), branky: Plavšić, Traoré, Lingr

Výhru 3:0 slávisté tipují rádi a často. Ti, co přesně trefili „pouze“ konečný a poločasový výsledek skončili na děleném šestnáctém místě se ziskem 15,35 bodu. O bod více za jednoho střelce si připsalo dalších jedenáct borců, což znamenalo dělené šesté místo.18,7 bodu si připsal slavista1, který sice netrefil poločasový výsledek, ale použil žolíka. O dva body více do tabulky bral jorge40, který také použil žolíka a při správném tipu na konečný výsledek správně určil jednoho ze střelců. O další dva body větší zisk na třetím místě zanamenal(a?) Asicsacka za správný konečný výsledek, dva střelce a žolíka a jsme u těch nejlepších: Tadeáš_Janků přesně určil konečný i poločasový výsledek a použil žolíka – 30,7 bodu a druhé místo. Vítězem kola se stal karelslavista2, který ke stejnému tipu přidal i jednoho střelce, což znamenalo 32,7 bodu.

 

Ostrava – Slavia 1:1 (1:1), branka SKS: Sor

Remízu, která červenobílé připravila definitivně o naději na mistrovský titul, tipovalo 14 borců. Zajímavé je, že nikdo netrefil přesný konečný i poločasový výsledek. Čtyři z nich správně určili jeden z poločasů, což znamenalo 8,77 bodu, další čtyři k tomu přidali střelce – 9,77 bodu. Na děleném druhém místě skončili Sir, martin11, o5aradecek, jurakodes a Od65, kteří správně určili konečný výsledek – 12,77 bodu. Králem kola se stal NAPALM, kterému k tomu kromě konečné remízy stačilo správně určit poločasový výsledek a přidat žolíka, což v součtu přineslo 17,54 bodu.

 

Slavia – Sparta 1:2 (1:1), branka SKS: Ševčík

Zápas, ve kterém srdce slávistických fanoušků muselo dopít hořký kalich letošní nadstavby až do dna, opět znamenal pohromu i pro tipující. Dvanáct tipujících bralo čtyři body za jeden poločas, šest dalších si na poslední zápas nechalo žolíka a bralo bodů osm. Mezi ně se vklínil jeden tipující, který vsadil na vysokou prohru domácích, což pro něj  znamenalo 6,5 bodu. Prohru domácích tipovali ještě čtyři další: mao bral 13 bodů za nepříznivý výsledek podpořený žolíkem, Mejla29 správně určil konečný výsledek, což mu vyneslo 13,5 bodu. V zápase, kde Slavia prohraje, nemůže na čelných příčkách chybět butters. Ten vedle prohry ještě správně určil výsledek druhé půle a vše podpořil žolíkem, což znamenalo 19 bodů. Králem posledního kola této sezóny se stal ervin, který přesně trefil konečný i poločasový výsledek, což mu přineslo 19,5 bodu.

 

Shrnutí:

A máme vítěze. S celkovým ziskem 307,09 bodu se jím stal arro, který „přezimoval“ na šestém místě a před posledním blokem se posunul na místo čtvrté. Na druhém místě zůstal od posledního shrnutí Farris se ziskem 302,99 bodu, na třetí místo se ze sedmého nenápadnými krůčky vyšvihl punx, který zaznamenal zisk 29,56 bodu. A pak tu máme několik překvapení: na čtvrtém místě Sir, který dosud nefiguroval v žádném ze shrnutí na čelných příčkách – 288,01 bodu. Podobně je na tom mao, jehož drtivý finiš v nadstavbě vynesl na páté místo za 285,28 bodu. Šesté místo za 279,23 bodu patří Makii, což je další z těch, které k hodnoceným příčkám vynesl kvalitní finiš. Do první desítky se vešli ještě Jarda66 (278,39), stefi (277,68), Cechynos (277,68), Palawan (276,88). Jak tedy výsledky ukazují, vyplatilo se bojovat až do úplného konce a na závěr na příčky, za které redakce rozdává ceny, dosáhli i ti, kteří v první polovině soutěže byli hluboko v poli.

Vyhlášení vítězů a přesné rozdělení cen bude součástí samostatného článku    

 

 

 

 

 

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tipovačka 2021/22 - desáté shrnutí

    Makii     před rokem 17.05.2022 13:49 |  
    6 0

    Moc všem gratuluji :) Mám radost, že jsem takhle vysoko. To se mi ještě nikdy nepovedlo. A to jsem to ještě úplně prokaučovala v neděli, ptž jsem si myslela, jak jsem trefila poločas a že mám i žolíka.. Hm, a já jsem ho zapomněla dát a poločas jsem měla úplně jinej.. :-D Těším se na příští sezónu, držím nám všem palce.

  2. Tipovačka 2022/23

    padre     před rokem 28.05.2022 23:28 |  
    0 0

    Zdar, kde si můžu dát do SN tipovacky, ze nas poslední zapas pristi sezony vyhrajeme? Dost mi to trapi ..... Bude to finále EKL v Edenu!!!