Ženský fotbal

Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

Slávistky slaví ceněný double. Dnes ve finále domácího poháru porazily Spartu pohodově 2:0. Branky vstřelily Černá a Kožárová.

Utkání začalo vyrovnaně a náznaky šancí byly na obou stranách hřiště. V sedmé minutě musela být po souboji ve vápně Slavie ošetřována kapitánka Diana Bartovičová, zranění se jí podařilo rozběhat, ale nakonec musela o dvanáct minut později vystřídat. Ve 27. minutě rozehrávaly sparťanky nebezpečný roh, který se ale sešívané obraně podařilo odvrátit. Z následného protiútoku měla velkou šanci Kravčuková, která mohla jít sama na bránu, v souboji o míč ale nezvítězila a ze situace vytěžila jen roh. Ten byl zahrán na zadní tyč, kde hlavičkovala Haugstadová, ale pouze do bloku protihráček.

Velkou šanci měla ve 35. minutě po standardní situaci Sonntagová, která pálila zpoza vápna na zadní tyč. Brankářka Lukášová ale předvedla skvělý zákrok a nepustila míč za svá záda. O dvě minuty později poslala Kravčuková skvělou přihrávku do středu vápna za obranu, kam si naběhla Franny Černá, obstřelila brankářku Vaníčkovou a poslala sešívané do vedení – 0:1! Minutu před koncem poločasu si na centr na přední tyč naběhla Cvrčková, jejíž hlavička přeletěla brankářku Lukášovou, ale i břevno slávistické brány a do kabin tak šly slávistky ve vedení.

Hned minutu po začátku druhého poločasu se dostaly do velké šance slávistky. Haugstadová vstřelila branku střelou z hranice vápna, ale už v momentě střely zazněl hvizd z píšťalky rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení slávistické útočnice. V 65. minutě provedla Slavia dvě změny, Haugstadovou a Kravčukovou nahradily Divišová a Kožárová. V 77. minutě jedna ze sparťanek srazila centr hlavou jen před vápno, odkud z první pálila Tereza Kožárová. Její rána zamířila přesně k tyči – 0:2!

V závěru duelu ještě střídaly dvě hráčky Slavie. Szewieczkovou nahradila Pincová a Šurnovskou vystřídala Vithová. V 90. minutě musely ještě slávistky řešit závar ve vlastním vápně, míč se nakonec podařilo dostat pryč. Nic dalšího už se v zápase nestalo a slávistky tak mohly slavit zisk poháru a doublu! Pohár získaly poprvé po šesti letech, v roce 2016 porazily Spartu ve finále stejným rozdílem.

Report: www.slavia.cz

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

    houston (přítel SN)     před rokem 18.05.2022 21:28 |  
    17 0

    Malá, ale přeci jenom náplast na naši zraněnou duši. Blahopřeju a díky, holky !

  2. Veliká paráda!

    Taky     před rokem 19.05.2022 07:34 |  
    4 0

    Gratuluju!
    Po očku jsem na mobilu sledoval, škoda že se to překrývalo s mužským finále...

  3. Re: Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

    rybarmirek     před rokem 19.05.2022 08:24 |  
    10 0

    Byl jsem na utkání osobně a mohu říct, že to bylo skvěle u bojovane od našich holek,odmakaly celé utkání.Sparta byla v některých fázích utkání lepší a naše brankářka Lukášova chytila za nerozhodného stavu tutovku.Zapas byl boj,Sparta dohrávala osobní souboje a po vystřídání naší kapitánky Bartovičové,která doplatila právě na jeden takový zákrok,jsme byli v obraně oslabené.Mladá teprve šestnáctiletá Bendová, která ji zastoupila na tomto choulostivem postu, překvapila asi nejenom mě svým suverénním výkonem.Holky, děkujeme a bylo by dobré,vzít si z tohoto vystoupení děvčat priklad,jak se má bojovat za Slavii!!!?Na závěr,překvapil mne i počet diváků a skvělá kulisa od slávistických fans.

  4. Re: Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 19.05.2022 09:44 |  
    12 0

    Moc gratuluji moje milé holky k další cenné trofeji a hlavně výhře v derby.
    Váš výkon byl takový, jaký má být v derby a byly jste příkladem pro své kolegy v "A" mužstvu mužů.
    Tak se prostě v derby bojuje.
    Skvělé a díky moc.
    Sokrates55

  5. Re: Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

    Leksel     před rokem 19.05.2022 21:08 |  
    7 0

    Milé dámy, svým příkladným nasazením a výkonem jste uštědřily našim pánům potřebný štulec, jelikož oni se v derby nesemkli, nebojovali a propadli. Takže gratuluji a děkuji, že jste Vy zvedly červenobílý prapor a uhájily naši čest.

  6. Re: Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

    vlk30 (přítel SN)     před rokem 20.05.2022 14:50 |  
    5 0

    Letos opravdu drží prapor jen ty dámy, tudíž obrovská gratulace. Jen tak dál.

  7. Re: Slávistky slaví double, ve finále poháru porazily Spartu!

    Rozumbrada     před rokem 20.05.2022 18:58 |  
    5 0


    Báječný, a navíc dorostenky den poté také v derby pohár vyhrály.

    Jinak všem velice doporučuji občas zajít na slávistické holky do Horních Měcholup, je tam malý ale příjemný stadion, dobrá tráva, a hraje s minimem přerušování (a navíc ve většině zápasů spousta gólů).