Hráči Slavie

Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

Celý rok se po každém zápase tvoří Hodnocení slávistů. Jeden z uživatelů Sn - Virgil 1956 - se podíval na to, jak by vypadal žebříček sestavený z průměrů známek, které hráčům udělili Alanor a ve výjimečných případech i Quelhar. Veškeré statistiky se týkají pouze ligových zápasů.

Na první pohled by se mohlo zdát, že o pořadí rozhodují maličkosti, když většina průměrných známek se pohybuje okolo známky 5. A není divu, drtivá většina udělených hodnocení je opravdu 5, tedy průměrný výkon, a pokud už se někdo občas utrhne někam na osmičku, časem dostane známku pod pět a zase se to vyrovná. Rozhodují tedy desetiny a setiny, přesto si myslím, že pořadí je o něčem vypovídající a přinejmenším zajímavé.
Jsou tu i skutečné zajímavosti, překvapením je určitě Olayinka na chvostu pořadí, když ho o fous porazil i mlaďoch Samek (výborné známky z podzimu si na jaře nestačil úplně pokazit). Možná někoho překvapí i 13. místo pro Krmenčíka, který ale vlastně vysloveně pokazil jediný zápas, a to ten první jarní s Karvinou, jinak měl na podzim známky poměrně vysoké. Nejlepší hráč sezóny podle odborníků a trenérů Holeš je až na 10. místě, hodně si pohoršil v posledních utkáních, kdy už zřejmě mlel z posledního. Určitě je zajímavý obrovský rozdíl v umístění našich dvou brankářů (2. a 22. místo), o nichž se jinak mluví jako o vyrovnané dvojici.
Nejvytěžovanějšími hráči podle počtu známek byli v sezóně Lingr, Bah, Holeš a Schranz, jistě by mezi ně patřili i Stanciu a Kuchta, kdyby zůstali na jaře v tom nejkrásnějším dresu.
Tento souhrn za celou sezónu také ukazuje, kolik hráčů jsme během sezóny „použili“, jen těch oznámkovaných bylo 35!
Do pořadí jsem zařadil hráče, kteří byli hodnoceni alespoň 5x, i když je jasné, že počet známek pod deset nemusí mít velkou výpovědní hodnotu a třeba Madsena nebo Provoda vyneslo jen 6 známek na přední místa. V této souvislosti je ale třeba říci, že nízký počet známek sám o sobě nezaručuje výborné umístění – například nevynesl nijak vysoko Hovorku, Filu, Sora nebo Talovjerova, který dokonce skončil s poměrně velkým odstupem na posledním místě (a myslím, že většina z nás nad tím souhlasně pokývá hlavou).

Pokud mělo více hráčů stejný průměr, výš jsem dal ty, kteří odehráli větší počet hodnocených zápasů.

Mimo pořadí jsou Zima a Takács jen se dvěma známkami a Musa, Sima a Van Buren s jediným hodnocením.

 

POŘADÍ

(za jménem počet hodnocení/průměrná známka)

 

1. STANCIU 16/6,75

2. MANDOUS 19/6,32

3.-4. MADSEN 6/6,17

PROVOD 6/6,17

5. KUCHTA 15/6,00

6. JURÁSEK 9/6,00

7. KÚDELA 11/5,82

8. BOŘIL 5/5,80

9. OSCAR 21/5,76

10. HOLEŠ 26/5,73

11. LINGR 31/5,68

12. BAH 26/5,62

13. KRMENČÍK 9/5,56

14. KAČARABA 20/5,55

15. OUSOU 23/5,52

16. TRAORÉ 21/5,52

17. MASOPUST 16/5,50

18.-19. ŠEVČÍK 14/5,50

TECL 14/5,50

20. SCHRANZ 25/5,40

21. HROMADA 18/5,28

22. KOLÁŘ 15/5,27

23. EKPAI 9/5,22

24. SAMEK 16/5,19

25. OLAYINKA 23/5,17

26. PLAVŠIČ 18/5,05

27. HOVORKA 8/5,00

28. FILA 7/5,00

29. SOR 7/4,86

30. TALOVJEROV 6/4,50

 

Do „sestavy sezóny“ podle průměru známek jsem zařadil jen borce, kteří byli hodnoceni alespoň 10x. Pokud by v sestavě někomu „vadili“ Stanciu a Kuchta, kteří už na jaře nebyli mezi námi (to opravdu nevyznělo pěkně), nahradili by je Ševčík a Tecl, případně Schranz, který sice skončil o desetinu za Standou, ale má o 11 známek více.

 

MANDOUS

BAH KÚDELA KAČARABA OSCAR

HOLEŠ TRAORÉ

MASOPUST STANCIU LINGR

KUCHTA

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

    SirCohen     před 2 měsíci 31.05.2022 11:20 |  
    7 0

    Musím říct, že ta "ideální" 11 na konci je mi vlastně docela sympatická a věřím, že s takovou bychom na jaře ten titul dotáhli.

  2. Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

    Dennis     před 2 měsíci 31.05.2022 11:30 |  
    5 0

    Skvělá práce Virgile, zajímavé a nezřídka i překvapivé informace, trefný komentář k výsledkům, díky za to. Určitě souhlasím s tím, že tento přehled budeš dělat každý rok. :-)))

    • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

      Taky     před 2 měsíci 31.05.2022 11:32 |  
      3 0

      Byla by zajimavá i podzimní a jarní část zvlášť...

      • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

        Virgil1956     před 2 měsíci 31.05.2022 11:49 |  
        2 0

        Taky mě to napadlo, ale vzhledem k tomu, že v naší tydýt lize se hraje jarní sezóna už v prosinci, byl by v tom docela guláš, jestli udělat podzimní a jarní nebo započítat jarní zápasy do podzimních, snad to chápeš :)

        • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

          kjandourek (admin)     před 2 měsíci 31.05.2022 11:59 |  
          0 0

          Určitě dělit "podle Tydýta".... zvláště když někteří hráči během zimního přestupního odejdou - to by Ti zbytečně figurovali v jarní části s pár zápasy .... Podzim holt má 20 kol, jaro patnáct, nebo tak nějak ...

          Na druhou stranu taky bys mohl udělat: zvlášť základní část - 1.zápasy, základní část - odvety a nadstavbu... případně porovnat výkony hráčů doma / venku - ve fungování Excelu se meze nekladou :-)

          • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

            Virgil1956     před 2 měsíci 31.05.2022 12:09 |  
            1 0

            Dobré tipy, ale s tím se musí počítat už od začátku, teď to mám všechno pohromadě a dalo by to víc práce. Možná za rok :)

            • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

              Taky     před 2 měsíci 31.05.2022 14:12 |  
              0 0

              Každopádně díky!

    • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

      Virgil1956     před 2 měsíci 31.05.2022 11:45 |  
      2 0

      Tak ti pěkně děkuji :) Ale jo, bavilo mě to. Možná udělám ještě hodnocení z Evropy, až si najdu v tom důchodu chvilku času :)

      • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

        Dennis     před 2 měsíci 31.05.2022 11:50 |  
        1 0

        Ne to byla legrace, ale jsou to užitečné informace, takže když najdeš čas, bude to fajn. Mě asi nejvíc překvapil Madsen tak moc nahoře, Holeš a Bah ne úplně nahoře a Schranz takhle hodně dole. Plus zajímavý je rozdíl mezi gólmany.

  3. Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

    Alanor (admin)     před 2 měsíci 31.05.2022 12:23 |  
    4 0

    Díky za souhrn! Dříve jsem ho dělal, ale v létě už lidi spíš řešili přestupy a moc ohlas na to nebyl. Plus po té nadstavbě jsem byl tak naštvaný, že jsem byl rád, že je pauza. Přimlouval bych se taky za doplnění evropské části, pokud na to budeš mít čas a chuť. Takhle je to přeci jen "půlka" a třeba u Sora ty výsledky budou jako den a noc, takže by nebylo fér ho hodnotit jen na základě ligových zápasů a ty neméně důležité evropské přehlížet.

    A osobně bych apeloval, ať při té interpretaci lidi vychází z těch odehraných zápasů. Třeba Holeš s Bahem nejsou průměrem top, ale je to taky proto, že to na nich stálo a museli hrát zápasy bez odpočinku a bez rotace, což se musí projevit. A třeba těch 6 zápasů Madsena je vyloženě minimální vzorek, takže z toho určitě nevyvozujte, že byl náš 3. nejlepší hráč v sezoně, ale to je asi jasné. :)


    Komentář byl uživatelem upraven (31.05.2022 12:28) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

      Virgil1956     před 2 měsíci 31.05.2022 12:26 |  
      6 0

      Jasně, rád tu Evropu ještě udělám.

      • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

        žbl68     před 2 měsíci 31.05.2022 15:47 |  
        1 1

        smekám , Ty jsi kolego, takový druhý Milan Coen :-)

        • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

          Virgil1956     před 2 měsíci 31.05.2022 16:00 |  
          0 0

          :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

    cheero     před 2 měsíci 31.05.2022 16:04 |  
    3 0

    Virgil 1956 za tohle Ti dekuji. Těším se na další.

  5. Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

    p!erreCORE     před 2 měsíci 31.05.2022 20:39 |  
    3 0

    Jednoduchý a pěkný, díky!

    Nejvíc mně zaujal Alex Bah až na 12. místě a kdybych bral v potaz hráče, co odehráli aspoň 15 utkání, byl by stejně až sedmý. Tipoval jsem ho do první trojky..

    • Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

      Virgil1956     před 2 měsíci 31.05.2022 22:52 |  
      1 0

      Je fakt, že Bah měl hlavně na jaře občas výkyvy a hned několik slabších známek, ale obecně jsou na tom určitě ti, co odehráli víc zápasů, v takovémto přehledu trochu biti...

  6. Re: Hodnocení slávistů v ligové sezóně 2021/2022

    dArtagnan     před 2 měsíci 31.05.2022 21:06 |  
    8 0

    Videt tam toho Stancia zabolelo. Porad si rikam, ze se nemeli podepsat ctyri jini (zdravim pana Plavsice) a dat Nicovi raketu. Kvantity mame az moc, ale takoveho pana fotbalistu uz pekne dlouho neuvidime.